Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Βουλή: Και οι 153 ήταν υπέροχοι


Το αφορολόγητο ενταφιάστηκε, οι συντάξεις μειώθηκαν αλλά ρουθούνι στη Βουλή δεν άνοιξε! Δυο ολόκληρες ημέρες, συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας άνω των 24 ωρών, περίπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από το βήμα, όμως ουδείς τόλμησε να ασκήσει την παραμικρή κριτική και φυσικά όλοι βροντοφώναξαν «ναι σε όλα»!

Πιο… ευρηματικοί ήταν οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι επέλεξαν την αποχή, αφού μόνο ο εισηγητής Βασίλης Κόκκαλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αράδιασαν μερικά επιχειρήματα, ενώπιον του Σώματος. Οι υπόλοιποι απλά άκουγαν στωικά. Ουσιαστικά άπαντες φαίνεται ότι… πείστηκαν από το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι σήμερα στο Eurogroup η Ελλάδα θα κερδίσει το χρέος και ως δια μαγείας τα προβλήματά μας θα λυθούν.
Την ίδια ώρα, οι υπουργοί ουσιαστικά σε γραμμή… Κατρούγκαλου πανηγύριζαν για την «μεταρρύθμιση-τομή», ενώ ακόμα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «ανακάλυψε» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε να κρατήσει το υψηλότερο αφορολόγητο στην Ευρώπη! Φευ, διότι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αν και εμφανίστηκε απολογούμενος, υπερασπίστηκε το νομοθέτημα με πάθος. Η κομματική γραμμή, λοιπόν, ήταν ιδιαίτερα αρραγής και δεν υπήρξαν… ατυχήματα.

«Ευτυχής» βέβαια συγκυρία για την κυβέρνηση στάθηκε και το επεισόδιο με την Χρυσή Αυγή, καθώς τουλάχιστον παροδικά το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε από το επίμαχο νομοσχέδιο στις κόντρες εντός της Ολομέλειας και στα γαλλικά που ακούγονταν.

Πλέον, βέβαια, φαίνεται ότι στο Κοινοβούλιο εγκαθιδρύονται νέα ήθη και έθιμα, με την παρουσία των αστυνομικών στους διαδρόμους να είναι πιο πολυπληθής από ποτέ. Το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα ουσιαστικά έδωσε στον Νίκο Βούτση το… έρεισμα, ώστε σε όλες τις συναντήσεις με φορείς να παρίστανται τέσσερις με πέντε αστυνομικοί!  Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε και η τοποθέτηση του Ν. Βούτση ο οποίος ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το επεισόδιο ήταν στημένο και έκανε λόγο για bullying! «Χθες έγινε ένα απαράδεκτο γεγονός όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών και αναπτύχθηκαν οξείς διάλογοι στα όρια του μπούλινγκ κατά των βουλευτών εντός της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.

Η μάχη των αρχηγών

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης κονταροχτυπήθηκαν, με τον πρωθυπουργό ουσιαστικά να εμφανίζεται απολογούμενος για τα νέα μέτρα και την πολιτική που εφαρμόζει και τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητά επιτακτικά εκλογές.

Το βλέμμα του κ. Τσίπρα από την μια βρισκόταν στους βουλευτές του και από την άλλη στην κοινωνία, η οποία βράζει. Είναι ενδεικτικό ότι παραδέχτηκε ότι δεν πέτυχε όλα όσα ήθελε, παρά την… περήφανη διαπραγμάτευση και παρουσίασε το νέο αφήγημα της κυβέρνησης. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ξεχάσουν όλα όσα υποσχόταν τον Ιανουάριο, αφού η «δέσμευσή μας στον ελληνικό λαό ήταν ότι θα εφαρμόσουμε αυτή την συμφωνία αλλά εν θα υποχωρήσουμε σε νέες παράλογες απαιτήσεις». Φυσικά, σημείωσε ότι οι κυβέρνηση δεσμεύτηκε να στηρίξει τους πιο αδύναμους, θεωρώντας προφανώς όσους λαμβάνουν 8.636 ευρώ… πλούσιους! Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι ειρωνεύτηκε δικηγόρους λέγοντας ότι πήγαν μια φορά σε διαδήλωση, κάτι που «δεν είναι κακό…». Το παράδοξο, φυσικά, ήταν ότι ισχυρίστηκε ότι η ελληνική οικονομία έχει συμπιεστεί και «τώρα είναι έτοιμη να εκτιναχθεί»!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά του άσκησε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στον Α. Τσίπρα. Δεν έπεσε στην παγίδα του χρέους που πήγε να του στήσει ο πρωθυπουργός με το χρέος, όταν τον κάλεσε να συναντηθούν επί του ζητήματος. Αντιθέτως, πέρασε στην αντεπίθεση στέλνοντας σαφές έστειλε σαφές μήνυμα στον Α. Τσίπρα: «Θα είστε όχι μόνο ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός αλλά και ο πιο απαξιωμένος».

Και βέβαια ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές λέγοντας ζητάμε εκλογές για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας και πρόσθεσε ας τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Προανήγγειλε, τέλος, ότι είναι βέβαιο ότι οι θυσίες των πολιτών θα είναι χωρίς αντίκρισμα και ίσως τον επόμενο χρόνο να υπάρχει νέα αφαίμαξη, ενώ διεμήνυσε ότι «στο τέλος αυτού του δρόμου υπάρχει η απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης υπέρ των φοροφυγάδων και της πολιτικής σας νομενκλατούρας».
Του Αλέξανδρου Διαμάντη

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/5/16 08:18

    μη ξεχνατε ότι εκτός eurogroup έχουμε και eurovision.
    περισσότερη αγωνία έχει ο ελληνικός λαός για το ποιός θα δώσει δωδεκάρι παρά αν κόψανε τη σύνταξη χηρείας.
    το βραδάκι θα του σερβίρουνε και σε μερικά κανάλια το Λεβέντη και μετά θα πάει για ύπνο κάνοντας τον κόπο να φύγει από τον καναπέ και να πάει στο κρεβάτι(γράφω εκ πείρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/16 09:15

    Τσίπρας:Δεν μειώσαμε τις κύριες συντάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/16 10:46

    ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 8.000 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/16 12:33

    Δεν είπε ψέματα ο ταμτάκος!!!!!!

    Είχε αυταπάτες......

    Η αυταπάτη αφορά τον εαυτούλη σου μόνο,

    αν αφορά πολλούς είναι ΑΠΑΤΗ!!!!!

    και αν αφορά μια χώρα (λόγω πρωθυπουργίας) είναι εθνικό έγκλημα......

    Αρκούμαι μόνο ότι επιβεβαιώνεις μετά από τόσον καιρό περί ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.....

    και ο μακαρίτης ο Βαγγέλης (Γιαννόπουλος) δεν έλεγε "εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό" αλλά τα καταχέριαζε με τη φράση "είστε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ρε"



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/16 12:55

    Ναι.. αλλά έρχεται η ανάκαμψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/16 13:11

    Το περίεργο δεν είναι ότι λένε τόσα πολλά ψέματα που τα πιστεύουνε κιόλας, αλλά τα γιδοξούρια που τα πιστεύουνε ακόμα ενώ τα έχουνε κάνει αλοιφή στους φόρους, στις περικοπές και τις κρατήσεις....

    Άκου επιχείρημα που φυσικά απευθύνεται σε ηλίθιους...

    "....ναι, αλλά εσείς κάνατε 12 περικοπές συντάξεων..."

    Ναι, βρε απάτη, κάνανε για να ισορροπήσουνε ένα πρωτογενές έλλειμα της τάξης του 15,6% (δηλαδή κάπου 36 δις) και να το κάνουνε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ εσύ πήρες πλεόνασμα και το έκανες πάλι έλλειμα.....τόσ απλά είναι τα πράματα, αλλά άμα ακούς τα νούμερα δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά γιατί η πίεση έχει βαρέσει ταβάνι....

    Παίρνουν μέτρα 5,4 δις (τώρα τώρα ) και ανερρυθρίαστα και ύφος χιλίων πιθήκων σου λένε ότι το 98% του λαού δεν θίγεται.......

    (βαστάτε με να μην πηδήκω το βράχο.....)

    Συγκρατιέμαι μόνο επειδή ρίχνουν ξύδι στις πληγές σας και τις γλύφετε σαν κάτι ψωρόσκυλα (όπως σας έγραψαν) και σας βλέπω και το ευχαριστιέμαι......εγώ το καθήκι.

    εσείς ......χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ....με αστειάκια, εξυπναδούλες και ....(άσε καλύτερα γιατί έχω αγωγή και καταγωγή...)

    Κατάντησα σαν την Πιπιλή, ενώ είμαι αστός...βρίζω σαν καμινιώτης....

    Υ/Γ Το έχω δοκιμάσει και πιάνει μούρλια......

    άμα κουβεντιάζετε με κανένα που ψήφισε σύριζα δεν θα το αντικρούετε με λογικά επιχειρήματα, αλλά θα του λέτε επιχειρήματα που αλληχτούν συριζο-ψεκασμένα στην τηλεόραση....

    Μετά το 3-4 επιχείρημα γυρίζει το μάτι (του ψηφοφόρου του ταμτάκου) και αρχίζει να αφρίζει......

    Πιάνει σας λέω, δοκιμάστε το ......να λέτε επιχειρήματα ταμτάκου στην παρέα....έχει πλάκα όταν βλέπεις τους ψηφοφόρους του σύριζα να παθαίνουν την ....πλάκα τους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/5/16 14:29

    αμ εσύ που πιστεύεις ότι θα σς σώσει ο μπένυ και ο κούλης!
    τι περιμένεις άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/5/16 14:54

    μπα! στη ναφθαλίνη του Λεβέντη ελπίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/5/16 18:30

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΙΑ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΑ SITES ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΒΟΛΥΜΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΗΘΕΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ Η ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΡΕΤΑΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/5/16 18:48

    Υπενθύμηση.

    δεν συνομιλούμε με ναζιστικά πιθήκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/5/16 19:09

    καλα το σωσε γινεται εδω μεσα..δεν πατε καλα ΦΟΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.