Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

OΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η χώρα έχει εμπλακεί στη δίνη πολύ σοβαρών διεθνών προβλημάτων με παγκόσμια σημασία. Θέλουν να την κάνουν νέο ιστορικό “παράδειγμα” για την εποχή του ανερχόμενου χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού που ανατέλλει. Απειλείται με καταστροφή ως χώρα πια. Όπως πάμε, οι ‘Ελληνες θα έχουν τη μοίρα των Εβραίων επί του αυτοκράτορα Τίτου, να διασκορπισθούν δηλαδή στα πέρατα της Γης, χωρίς συνείδηση καν τι τους συνέβη.
Η πάσης φύσεως ηγεσία όμως της χώρας δεν αντιλαμβάνεται καν το διεθνές περιβάλλον. Δεν το ξέρει καθόλου, δεν έχει δουλέψει, όπως δεν δούλεψε και για τίποτα και ποτέ στη ζωή της, και το διαβάζει συστηματικά λάθος. ‘Ολες οι στρατηγικές της παραδοχές είναι εσφαλμένες και συχνά υποβολιμιαίες. Εκλαμβάνει τις επιθυμίες της για πραγματικότητες, φτιάχνοντας σχήματα όχι γιατί στέκονται κάπου, αλλά γιατί νομίζει ότι την εξυπηρετούν. Εκμεταλλευόμενοι ένα περιβάλλον απίστευτης διανοητικής και ηθικής παρακμής, οι “πράκτορες επιρροής” των ξένων δυνάμεων μπορούν πολύ εύκολα να χειραγωγήσουν και τους ‘Ελληνες πολιτικούς και τις κρατικές υπηρεσίες και τους υπόλοιπους θεσμούς της χώρας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο, πιο καταστροφικό σφάλμα στην πολιτική, όπως και στη ζωή, από το να μην καταλαβαίνεις ποιός είναι εχθρός και ποιός φίλος. Πάρτε για παράδειγμα την βασική υπόθεση που έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012-13 και η οποία εξηγεί την πανωλεθρία του Ιουλίου. Θεώρησε ότι μπορεί να βασιστεί στους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσει τη Μέρκελ. Αν αυτό μπορούσε όντως να συμβεί, θα της έδινε τεράστιο πλεονέκτημα.

Με τη διαφορά ότι υπήρχαν μερικές δυσάρεστες “λεπτομέρειες” που αγνόησε παντελώς, στην πρεμούρα της να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, αλλά και λόγω της σύγχυσης που την χαρακτήριζε (δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος συνδυασμός από αυτόν της βαθειάς σύγχυσης και της μεγάλης φιλοδοξίας). Οι “λεπτομέρειες” αυτές ήταν ότι οι Αμερικανοί είχαν καθοριστική επιρροή στην κυβέρνηση Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, αντίστοιχη με αυτή που έχουν στη σημερινή κυβέρνηση. Το ένα μέλος της τρόικας, ο τεχνικός οργανωτής του οικονομικού πολέμου κατά της Ελλάδας, τελούσε και τελεί υπό καθοριστική επιρροή των ΗΠΑ. Και δύσκολα φαντάζεται κανείς την Ουάσιγκτων να θέλει την επικράτηση μιας κυβέρνησης της “ριζοσπαστικής αριστεράς” στην Ευρώπη, αν έμενε κατ’ ελάχιστον πιστή στις διακηρύξεις της.

Σα να μην έφτανε αυτό το βασικό λάθος, ουδείς στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε με ποιόν ακριβώς μιλούσε, τι έλεγε και τι άκουγε στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς. Το να μιλήσει αίφνης κανείς στον ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ για την αδυσώπητη, υποβόσκουσα σύγκρουση Μπρζεζίνσκι και Κλίντον, θα τους φαινόταν πιο ακατανόητο από το να τους μιλήσει κινέζικα. Πήγαν και βρήκαν διάφορους, τα “συστήματα”Τσακόπουλου και Κλίντον, τον Σιμόν Πέρες και άλλους, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ήθελαν αυτοί και γιατί τους προσέγγιζαν. Εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στους συντρόφους τους, κατάπιαν αμάσητα όλα τα δολώματα που τους πέταξαν οι ξένοι. Δεν άκουσαν ούτε καν τους ξένους συντρόφους τους που τους προειδοποιούσαν.

Φυσικά, για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση, αυτή είναι η κατάσταση με όλη την πολιτική τάξη, όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα δυστυχώς μοιάζει να έχει περιέλθει εδώ καιρό σε ένα είδος εγκεφαλικού θανάτου. Αλλά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία έφτασε στο αποκορύφωμά της.

Στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, λόγω και της ιδεοληψίας, ήταν εξίσου εύκολο να την πάθουνε. Να χρησιμοποιηθούν δηλαδή στον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”, για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που μας κληρονόμησε η ρώσικη φιλολογία. Ο “χρήσιμος ηλίθιος” δεν είναι ηλίθιος. Είναι κάποιος που αγνοεί πως τον χρησιμοποιούν για να πετύχουν σκοπούς τελείως αντίθετους με τις δικές του επιδιώξεις και δεν αντιλαμβάνεται τις στρατηγικές συνέπειες των ενεργειών του. Αυτό έπαθε και η Αθήνα, όπως και η Μέρκελ, σε αυτό το ζήτημα.

Διστάζω κάπως αν πρέπει να ταξινομήσω στην κατηγορία των “χρήσιμων ηλίθιων” και τους οπαδούς της μετατροπής της Ευρώπης σε “αεθνικό χυλό”. Από τη μια μεριά τους συμφέρουν αυτά που γίνονται, από την άλλη ενδέχεται να σκάβουν το λάκκο τους, ευνοώντας τελικά την ανάδειξη εθνικιστικών, αυταρχικών δυνάμεων, απαραίτητων κατά τη μετάβαση από τον νεοφιλελεύθερο στον καπιταλισμό της καταστροφής, αλλά και για την πραγμάτωση του σχεδίου του Πολέμου των Πολιτισμών, εναντίον του Ισλάμ, της Ρωσίας, της Κίνας…

Για να υπάρξει η προσφυγική κρίση δεν έφταναν όμως οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”. ‘Επρεπε να κινητοποιηθεί και ο Ερντογάν, διεθνής προβοκάτορας όλο και πιο επικίνδυνος, όσο στριμώχνεται. Ο Ερντογάν όμως δεν κινείται βέβαια μόνος του. Κινείται για λογαριασμό των ίδιων διεθνών κέντρων που του είπαν να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος. Αυτοί είναι και οι αρχιτέκτονες της προσφυγικής κρίσης που απειλεί με καταστροφή την Ελλάδα και διάλυση την ΕΕ.

Δεν μιλάμε ακριβώς για τις ΗΠΑ, γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι ένα πράγμα, αλλά πεδίο αδυσώπητης σύγκρουσης δύο πολύ διαφορετικών ρευμάτων στο κέντρο της Αυτοκρατορίας, που εκπροσωπούνται, για να το πούμε χοντρικά, από τον Πρόεδρο Ομπάμα και τους νεοσυντηρητικούς αντίστοιχα.

Ποιοί κλείνουν τώρα τα σύνορα με την Ελλάδα; Βαλκανικά κράτη που ελέγχει ασφυκτικά, όχι βέβαια η … Αυστρία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ποιός επιτίθεται με σκαιό τρόπο στην Ελλάδα; Οι πολιτικοί της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Βουλγαρίας, της “Νέας Ευρώπης”, των αμερικανικών νεοπροτεκτοράτων που δημιουργήθηκαν εκεί μετά την κατάρρευση του “υπαρκτού”. Πρόκειται για την “Νέα Ευρώπη” που δήλωσε υπερηφάνως ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, υπουργός ‘Αμυνας του Μπους, ότι θα χρησιμοποιήσει κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ποιός θα “επιθεωρήσει” μεθαύριο Πέμπτη αυτοπροσώπως την Ειδομένη; Μα η Κυρία Νούλαντ βεβαίως, βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η “Κυρία Μαϊντάν”, για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, μέλος του κεντρικού ηγετικού πυρήνα των νεοσυντηρητικών και σύζυγος του βασικού θεωρητικού τους. Από αυτήν κρέμεται τώρα για να σωθεί η ελληνική κυβέρνηση!

Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

ΥΓ. Ο κ. Τσίπρας θα μάθαινε πολλά για τους φίλους και συνεργάτες του, αν έπαιρνε μια κόλα χαρτί και έγραφε τις συμβουλές που του έδωσε ο καθένας τους μετά το 2011.


www.konstantakopoulos.gr

22 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφή από παλιό σχόλιο

Ο ταμτάκος το παίζει "διαπραγμάτευση"......ωχ ωχ ωχ!!!!!!

εκλογές μου μυρίζουν.....μεσοπρόθεσμο δεν πρόκειται να βγει πέρα....

Μάλλον σχεδιάζουν οικουμενική ΜΕΤΑ από εκλογές και εκεί θα παιχθεί το τελευταίο δράμα της βίαιης προσαρμογής, αφού μεσολάβησε μια περίοδος της αριστεράντζας της τεμπέλας...έτσι για να απομυθοποιηθούν τα σύμβολα και να μην μας μείνει....απωθημένο!!!!

Οδήγησαν τα πράματα εδώ που οδηγήθηκαν:

ο λαϊκισμός, η λεβεντομ@@@@@@@ία, η προγονοπληξία, η ελληνίαση, η πατριδοκαπηλία,

ο ψεκασμένος νους, η μπαρουφολογία, η ανευθυνότητα, η έλλειψη αυτοκριτικής,

η βαρεμένη άποψη, η στοκαρισμένη σκέψη του προ-περασμένου αιώνα, ο ιδεοεμμονισμός,

η φαυλότητα, ο ναρκισισμός, η ανωριμότητα, η συνομοσιολογία, η ασχετοσύνη,

ο συντεχνιασμός, η έλλειψη κοινωνικής συνευθύνης

και τόσα άλλα που μπορεί να καταμαρτυρήσει κάποιος κρίνοντας τη συμπεριφορά πολιτικών ταγών, κοινωνικών εταίρων και λαού.

Ελάχιστοι είδαν στην αρχή που ξέσπασε η κρίση ότι μόνο με συννενόηση και σοβαρότητα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ που όλοι να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος ανάλογα με τις δυνατότητές τους......

Όταν κάποιοι πολιτικοί μίλησαν για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ανέλαβαν ρόλο και πήραν αποφάσεις (επώδυνες είναι η αλήθεια) στοχοποιήθηκαν και χλευάστηκαν.

Το σύστημα (ω κουκουλα....χάθηκες σαν τράιστο μεγάλε..) φρόντισε να τους εξαφανίσει, πρόβαλε απόψεις και κατηγορίες αστήριχτες, αναπόδεικτες, απόψεις που έχουν καταδικαστεί στα δικαστήρια, απόψεις λεβεντοηλιθίων και γελοίων πολιτικών που μόνο και μόνο δρουν και υπάρχουν κάτω από συνομοσιολογικό τοπίο.

Μέσα από την κρίση άρχισαν να ουρλιάζουν οι λύκοι του φασισμού, του ναζισμού, του δημαγωγικού εθνολαϊκισμού, της ακροδεξιάς, αλλά και της βαρεμένης αριστεράντζας (δε μιλάμε για αριστερά είπαμε....μη μαγαρίζουν την αριστερά αυτά τα τυχάρπαστα πολιτικά νούμερα.)

Και το πόπολο τους αντάμοιψε!!!!!! τους έμπασε στη βουλή!!! και οι αριστεράντζες τους έκαναν ρυθμιστές!!!

Τώρα οι νταβατζήδες (μαφία της δραχμής τους λέω εγώ) καλλιέργησαν και καλλιεργούν τη διάσπαση του παλιου πολιτικού συστήματος.......όχι γιατί φάνηκε ανάξιο, ανάλγητο και αχόρταγο.....όχι γι' αυτό, αλλά για να κάνει την πολιτική σκηνή σε πολλά κομμάτια, εύκολα ελεγχόμενα, εύκολα διασπώμενα, εύκολα διαχειρίσιμα για να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμούλα και στο πλάτσικο των λαμογιών κυρίως των ντόπιων........σιγά μην αφήσουν τα ντόπια θηρία να οσμηστεί αίμα ο φερτός....γάλλος αμερικάνος ή κάθε άλλο κοράκι διεθνές...είναι αυτά εδώ και πρέπει να εισπράξουν κάποτε το μίσθωμα του...ρόλου τους....

Τις τελευταίες ημέρες το τσίρκο που βλέπουμε με τον Βασίλειον που όλοι προσπίπτουν και του εκμυστηρεύονται τις πολιτικές τους κινήσεις και αυτός ως μαρτυριάρης σε ενημερώνει, πόπολο, εντάσσεται στο πλαίσιο της δημιουργίας κομμάτων και κομματιδίων που εύκολα διασπώνται και παίζουν το συμπληρωματικό ρόλο της στιγμής.......άσχετα αν εσύ τα ψήφισες περισσότερο για χαβαλέ (αυτή είναι η αλήθεια) αυτοί και συνεντεύξεις τους πήραν (δημοκρατία έχουμε τι ήθελες να κάνουν??? ---έτσι θα σε επιπλήξουν...) και τους πρόβαλαν και τους έμπασαν στη βουλή για το ρόλο που ήθελαν αυτοί και τον οποίο ρόλο τώρα αρχίζεις κάπως να καταλαβαίνεις, παρά τις λυσσώδεις και ουρλιαστικές μου προειδοποιήσεις....

Στην τελική, το σχέδιο προχωρά....

Θα κάνει ότι διαπραγματεύεται..

Θα οδηγήσει τα πράματα πάλι σε αδιέξοδο.....

Θα σε πάει σε εκλογές (σίγουρος ότι δεν θα βγει, εκτός και αν το εκπλήξεις όπως με το ΟΧΙ και τον στεναχωρήσεις πάλι τον ταμτάκο...)

Θα σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αφού θα έχει επέλθει το απόλυτο μπάχαλο,

Τα πράματα θα είναι ασυμάζευτα και εκεί θα οδηγηθούμε, εκόντες άκοντες, στο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΌΜΙΣΜΑ!!!!!

Και μην ξεχνάς η λέξη ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ έχει μπει στη ζωή μας από τις αριστεράντζες και μάλιστα με θετική έννοια (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)......

Τόσο απλά, τόσο κυνικά και προσθέτω πλέον ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σε .....κυβερνίζουν..

Υ/Γ και μην πεις ότι δε σε ενημέρωσα για μία ακόμα βολά

31/12/15 18:20

Ανώνυμος είπε...

Και για να φρεσκαριστεί η μνήμη σας, που σας έγραφε ότι ο συνταξιούχος θα πλερώσει στην τελική......

(πάλι από αντιγραφή, στο τέλος γράφει πότε γράφτηκε)


ΝΑ ΠΛΕΡΩΣΕΙΣ ΕΣΥ, γιδοξούριον, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ!!!!!

Κάπως έτσι θα μπορούσε να πει ο ελληναράς αγρότης σε σένα συνταξιούχε και μισθωτέ...

(πότε πλέρωσα εγώ που θα πλερώσω τώρανες???? Μια ζωή με πλερώνανε και εγώ έπαιρνα επιδοτήσεις, αποζημιώσεις κλπ .....έτσι ήμουνα μαθημένος....)

Κάπως έτσι θα μπορούσε να σου πουν γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες και κάθε κλάδος ελευθεροεπαγγελματία...

(εμείς, κατά πως το λέγανε και το λένε οι στατιστικές, στην πλειονότητά μας φαροδιαφεύγαμε και φοροκλέβαμε.....)

Καλά ρε συ θα μου πει κάποιος είσαι με αυτές τις αριστεράντζες????

Άκου πατριώτη για να εξηγιόμαστε.

Ήμουν και είμαι υπέρ των ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, κάποιος πρέπει να πληρώσει και αυτοί που θα πληρώσουν να είναι σύμφωνα με τις δυνάμεις τους...


Τι έκανε ο ταμτάκος με το δημοψήφισμα?????

Έβαλε τέτοιο ερώτημα που στο ΟΧΙ να βρίσκουν έκφραση από τα πιθήκια μέχρι τα στοκαρισμένα του βαθέος κράτους (σταλινικούς και εμονικούς του κρατισμού των πάντων), από φοροκλέφτες μέχρι ηλίθιους που τους κόψανε την ψεύτικη σύνταξη, από ψεκασμένους εθνολαϊκιστές μέχρι επαναστάτες των βορείων προαστίων κλπ κλπ εξ ου και το 62%!!!!!

Τι κάνει τώρα η επικίνδυνη αριστεράντζα?????

Κατεβάζει ένα αλλοπρόσαλλο νομοσχέδιο δήθεν ασφαλιστικό, ανεφάρμοστο και που βγάζει όλους στα κεραμύδια........θα το αποσύρει γιατί δεν το θέλουν ούτε τα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης.....θα σου κλαφτούνε οι αριστεράντζες ότι αυτοί προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν.......και θα σε σφάξουν συνταξιούχε.....κυριολεκτικά θα σου σφάξουν την ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ......γιατί για την επικουρική το έχεις χωνέψει......και σε λίγο καιρό θα σου σερβίρουν την ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ σαν σωτηρία και εσύ θα το πιστέψεις και θα το χάψεις.......δε βλέπεις ότι πίσω από τη δραχμή στοιχίζονται ετερόκλητες δυνάμεις (ΚΚΕ με ΧΑ με στοκαρισμένους και ψεκασμένους, με φοροκλέφτες και φοροφυγάδες που βγάλανε τα λεφτά τους έξω, με εφοπλιστάδες και νταβατζήδες κλπ)

Εσύ, ανθρωπίσκο, γιατί έχεις τσιμπίσει σ' όλα αυτά?????

Γιατί μάτι μου θες τη δραχμούλα????


Υ/Γ Μιλάνε κάποιοι καραγκιόζηδες να μην στραφεί δήθεν μου τάχα μου η μία επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης.......τι λες ρε φίλε, εδώ το θέμα είναι ποιά ομάδα θα πληρώσει και ποια όχι.......προς το παρόν την κρίση την πλήρωσε και την πληρώνει ο μισθωτός (ιδιωτικού και δημοσίου) με περικοπές και απολύσεις του ιδιωτικού και ο συνταξιούχος.....

Η κατάσταση, έχω την αίσθηση ότι δε σώζεται.....ο λαϊκισμός ξεχυλίζει, η ανικανότητα μας πνίγει, το συμφέρον της κάθε ομάδας (ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ το λένε μάτι μου) κυριαρχεί και γίνεται ηθικό πλεονέκτημα....μάλλον και πάλι θα το καταλάβεις αργά....


ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, πατριώτη!!!!!!


Πρόταση.

Να ξεσηκωθούν άνεργοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι με μοναδικό αίτημα να πληρώσουν και οι ελευθεροεπαγγελματίες και οι αγρότες και να γίνει το ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ και άμεση εφαρμογή του πόθεν έσχες σε βάθος 30ετίας τουλάχιστον...

και φυσικά αφού πρώτα κυνηγήσουν αυτούς του πολιτικούς καραγκιόζηδες που σε δούλεψαν ψιλό γαζί.


Εχθροί σας είναι οι αντικοινωνικά φερόμενοι (φοροκλέφτες, φοροφυγάδες, εισφοροδιαφυγόντες)


Υ/Γ χαφιεδο-κουκούλα.....απομόνωνες μόνο το λαϊκατζή με τα σκόρδα όταν παλιά προσπαθούσα να σας μιλήσω για την φοροδιαφυγή......κάνε μόκο τώρα και πλέρω

24/1/16 14:05

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με τα κόκκινα δάνεια θα γελάσει κάθε πικραμένος.....


Και να χαριστούν τα δάνεια στα λαμόγια του κινήματος "δεν πλερώνω δεν πλερώνω" και να σου κουρέψουν (αυτό ισχύει από 1 γενάρη 2016) τις πέντε πεντάρες που σου έχουν ήδη δεσμευμένες στις τράπεζες......

και θα πανηγυρίζει ο κιοφτές με το μουστάκι ότι έφερε δικαιοσύνη.......να την απόλυτη φτωχοποίηση-προλεταριοποίηση θα στην πασάρουν σαν δικαιοσύνη.......

Έμπλεξες πατριώτη με δαύτα και μάλιστα άσχημα και δε θα ξεμπερδέψεις εύκολα......


Αύριο μεθαύριο θα σε ταϊσουν σανό.....με λίστες και νταβατζήδες και εσύ θα αισθανθείς .....αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.....


Υ/Γ Το θέμα των προσφύγων θα το πιάσω αργότερα......ψάχνω να βρω "βαριές" λέξεις που θα τα λιώνει τα νούμερα που από τη μια μεριά βλέπουν την Ειδομένη σαν "τιμή της ευρώπης" και από την άλλη σαν "σύγχρονο νταχάου".......

Ανώνυμος είπε...

Τα παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό στα τραπέζια συζητήσεων και είναι σαν κλαμένα.......Κάποια δεν έχουν καταλάβει ακόμα τίποτα και φέρονται σαν χαζοχαρούμενα, κάποια συνεχίζουν να τσαμπουκαλεύονται ονειριαζόμενα τα γιούχα την κάτω πλατείας όταν ήταν επελαύνουσα αντιπολίτευση, κάποια άλλα (λαμογιοπασοκογενούς προέλευσης και σταδιοδρομίας) κορκολογιούνται να την κάνουν σε σχήματα "κεντροαριστεράς"

Υ/Γ Ας προσέξουν καλά εκείνοι που θα προσεταιριστούν αυτούς τους πολιτικούς γυρολόγους,......όσοι έμειναν πιστοί στο καθαρό πασόκ, στη μαχόμενη αριστερά και σε όποιον άλλο κεντροαριστερό σχηματισμό δεν θα ανεχτούν να γυρίσει κανένα πολιτικό νούμερο που σκυλόβριζε και αλληχτούσε από τις τάξεις του συνονθυλεύματος.........αυτά τα τυχάρπαστα ανθρωπάρια που αγκάλιασαν την εθνολαϊκιστική ακροδεξιά ορντινάτζα δεν έχουν καμία θέση ούτε απόξω να περάσουν.......εντάξει μικρέ???? για να τάχουμε καλά.....

Ανώνυμος είπε...

Η βλακεια σου δεν εχει ορια

Ανώνυμος είπε...

Ψαξε ηγετη σε κανενα ταγματαρχη και ασε τον πατριωτη να τα χωνει γιατι οχι μονο δικαιοθηκε πανηγυρικα αλλα λες και ηταν μαγος τα χαρακτηριζε ευστοχα και ειχε προβλεψει την καταντια μας, ψαξε λοιπον σωτηρα.....και οπως εγραφε....βουλωστο και πληρωσε......

Ανώνυμος είπε...

καλα αντι για ταγματαρχη καλος ειναι κι ο βουλωστο κι η μουρη σου
ταγματαρχες στο μυαλο κι οι δυο ειστε

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που βλέπω στη φωτογραφία είναι ότι μόνο ο δικός μας γελάει. Αυγά του καθαρίζουν που μονίμως γελάει;

Ανώνυμος είπε...

Μένανδρος Έλληνας
10 ώρες

Ο Τσιπρας υπογραψε μια συμφωνια καταστροφικη για την Ελλαδα.
Θα πολιτογραφήσουν Τουρκους πολιτες ολους τους λαθρομεταναστες και απο 1 Ιουνιου θα μας τους στειλουν ολους με τουρκικα διαβατηρια.
Τοτε δεν θα μπορουμε να κανουμε τιποτα αφου υπογραψαμε την κατάπτυστη συμφωνία.
ΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΛΑΘΗ:
1) Γιατι δεν ζητησε να φυγουν οσοι ειναι ηδη εδω;
2) Γιατι η Ευρωπη δεν παιρνει τους Συριους απευθείας απο Ελλαδα;
3) Γιατι δεχτηκε να πει η Μερκελ οτι μας ‘’απαγορευει τις μαζικες απελασεις’’;
4) Γιατι δεχτηκε απελευθερωση της Βιζας για τους Τουρκους;
5) Γιατι δεχτηκε να πει ο Τουρκος οτι εχουν 2,7 εκατ. ‘’προσφυγες’’ στην Τουρκια και δεν ειπε οτι εδω εμαστε 50% Ελληνες - 50% ξενοι;
6) Γιατι δεν ζητησε μερικα δις και για εμας και δεχτηκε να παρει η Τουρκια 3 δις βοηθεια + 3 δις εως το 2018 ενω ο στρατος της χτυπαει Κουρδους εντος Συριακου και Τουρκικου εδαφους και εξοπλιζει Ισλαμιστες δημιουργωντας και αλλους προσφυγες;
7) Γιατι δεχτηκε ενω εχουμε πτωχευσει να δωσουμε και 25 εκατομυρια βοηθεια στην Τουρκια την ιδια ωρα που με οργανωμενο σχεδιο μας στελνει η Τουρκια μουσουλμανους απο χωρες που δεν εχουν πολεμο…;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ειναι ηλιθιο ,δεν το βλεπετε?

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ εγραφε και τελικα δικαιωθηκε σε ολα και ....ΚΙΧ......οπως τα χαρακτηριζε ετσι ειναι και λιγα τους ελεγε οταν οι περισσοτεροι εδω μεσα ανατριχιαζαν απο αξιοπρεπεια και υπερηφανεια....τωρα λουφαζουν και δηλωνουν δεξια και αριστερα οτι δεν θα πανε να ψηφισουν....τι μας λετε καλε.....και που πηγατε ειδατε τι καταφερατε.....τωρα ψαχνετε στεγη σε αλλα εθνικολαικα κομματα που θα φτιαξει η ακροδεξια ορντινατσα με καποιους αποστρατους....

Ανώνυμος είπε...

Εγραφες θες να πεις..ο ιδιος εισαι αλλα διστυχως τα λογια σου ηταν αντιδραστικα φουμαρα κι ενστικτωδεις απαντησεις αντιδραστικου τυπου στα βιωματα

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στους προγονόπληκτους πατριδοκάπηλους, τους "πατριώτες", τα σιχάματα που συνεχίζουν να πουλάνε εθνολαϊκισμό


Ο Δεκάλογος του Πατριωτισμού*

1. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος βρίσκεται πολύ μακριά από τους λόγους, τα ζήτω, τις σημαίες, τις μουσικές, τα κανόνια.

2. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος δεν είναι η συγκίνηση της στιγμής, που σβήνει σαν την σπίθα. Είναι ένα βαθύ ποτάμι, που κυλάει βουβό.

3. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος είναι – σαν κάθε αγάπη – έργο, θυσία. Σκοπός της είναι να κάμει την πατρίδα σου μεγάλη.

4. Το μεγαλείο της πατρίδος δεν το κάνουν ούτε οι πολλοί τόποι, ούτε τα πολλά εκατομμύρια των ανθρώπων της. Το κάνουν η μόρφωση, η εργατικότητα, η ευτυχία και το μεγαλείο των ανθρώπων της.

5. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος όχι μόνο δεν γεννά μίσος για τις άλλες πατρίδες, αλλά και ζητεί πρώτα απ’ όλα να σέβεσαι και το ξένο πατριωτισμό. Καμία πατρίδα δεν είναι απολύτως ανώτερη από τις άλλες. Για σένα είναι ανώτερη η δική σου, για τον ξένο η δική του. Όπως για τον εαυτό σου, έτσι και για την πατρίδα σου, ποτέ μην επιδοκιμάζεις να αδικεί τις άλλες πατρίδες.

6. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος – δηλαδή ενός μικρού μέρους της ανθρωπότητος – υποχωρεί όπου έρχεται εις σύγκρουσιν με την αληθινή αγάπη όλης της ανθρωπότητος. Όπως δεν σ’ εμποδίζει να εκτιμάς ή να αγαπάς ξένους, έτσι δεν σ’ εμποδίζει – σε συμβουλεύει μάλιστα να πολεμάς και να μισείς πολλούς ανθρώπους της πατρίδος σου αν είναι κακοί. Και την πατρίδα σου να την φαντάζεσαι πώς την αποτελούν πολύ περισσότερο οι πολλοί, οι πτωχοί, ο λαός, όσοι εργάζονται και υποφέρουν πολύ και απολαύουν λίγο ή διόλου, παρά οι ολίγοι, εκείνοι που απολαύουν χωρίς να εργάζονται.

7. Πολύ μεγαλύτερη αγάπη για την πατρίδα από το να σκοτωθείς γι’ αυτή, είναι να ζήσεις γι’ αυτή. Ν’ αφιερώσεις όσο μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου μπορείς (όλο είναι αδύνατο) γι’ αυτή.

8. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος αρχίζει από την αγάπη του εαυτού σου, την αγάπη που σε κεντρίζει να γίνεσαι ολοένα καλύτερος και ανώτερος, ν’ ανεβαίνεις ολοένα περισσότερο στο ψηλό και απότομο βουνό του μεγαλείου.

9. Το φύτευμα δένδρων ωφελεί την πατρίδα σου και σένα. Το ξερίζωμα, όμως, της αμαθείας, της κουταμάρας, των σκουριασμένων ιδεών ακόμα περισσότερο ωφελεί την πατρίδα σου, σένα μπορεί συνήθως να σε βλάψει. Όσο πόλεμο κι αν σου κάνουν η αληθινή αγάπη της πατρίδος είναι να ξεριζώνεις, όπου χρειάζεται.

10. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος είναι ένα από τα πιο ευγενικά αισθήματα της καρδίας. Γι’ αυτό ίσως και σπάνιο. Η ψεύτικη αγάπη της πατρίδος είναι από τα πιο πρόστυχα. Γι’ αυτό ίσως και πολύ συχνό.

*Δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου 1911 στο περιοδικό «Διάπλαση των Παίδων» από τον Γρηγόρη Ξενόπουλο με το ψευδώνυμο «Φαίδων».Υ/Γ Τώρα γιατί εγώ ενοχλούμαι τόσο από το λιγδιασμένο στυλ και το λινατσοειδές ύφος της εξουσίας και δη αυτής της ψευδο-αριστεράς (αριστεράντζας) της εναγκαλισμένης με το "ρουχνίζον" εθνολαϊκιστικό ανθρωπάκι που έχει αρποκολληθεί από την καρέκλα, αλλά και ψάχνει τρόπο να την κάνει αφού βλέπει ότι το τρενάκι πάει κατά γκρεμό μεριά...μάλλον από αντιδραστικού τύπου βιώματα απεφάνθη το ....ζούδιον!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το τζουμέρκο μίλησε για "ακσιοπρέπεια"

των κλειστών συνόρων

των κλειστών τραπεζών

των κλειστών θαλασσών

των κλειστών τύπου κέντρων επαναπροώθησης

των κλειστών μυαλοκαμένων, βαρεμένων, ψεκασμένων και στοκαρισμένων απόψεων

των χαμένων κορμιών

των δήθεν μου τάχα μου ανθρωπιστών

των φτωχών μυαλών και των απύλωτων στομάτων

του τσούρμου, της πολιτικής βαβέλ και του συνονθυλεύματος

των εθνολαϊκιστών....
Ανώνυμος είπε...

Να εξηγιόμαστε για να μην παρεξηγιόμαστε.


Ακους συνέχεια από ακροδεξιούς, λαϊκούς δεξιούς, ριζοσπάστες δεξιούς, ακρονεοφιλελεύθερους δεξιούς, ακόμα και από φιλελεύθερους για την αποτυχία της αριστεράς στην διακυβέρνηση.

Επιχειρηματολογούν με εμφανή στόχο το ιδεολογικό πρόσημο της δικής τους ιδεολογίας έναντι της αριστερής.....πατώντας πάνω σ' αυτό το πολιτικό τσούρμο που κυβερνίζει, σ' αυτή την τυχάρπαστη βαβέλ, σ' αυτό το συνονθύλευμα με τις αλλοπρόσαλλες απόψεις και ενέργειες, αγνοώντας ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αλλά ψευτο-αριστερά (αριστεράντζα) και ας σταματήσουν οι Αδώνηδες, Φαήληδες, Βορήδηδες να μιλάνε για αποτυχία της αριστεράς....Αυτά τα πολιτικά νούμερα μόνο αριστεροί δεν είναι και μαγαγίζουν την ιδέα της αριστεράς και γενικά την αριστερά!!!!!

Υ/Γ Η μεγαλιώδης κωλοτούμπα σε μνημονιακό πιθήνιο όργανο (που ειρήσθω εν παρόδω πριν από λίγο ο Σόιμπλε τον εμπιστεύεται......ρε πως αλλάζουν οι καιροί για μια....καρέκλα...) δεν τον απαλάσσει από την κατηγορία ότι προξένησε (άθελά του λέω εγώ) μεγάλη οικονομική ζημιά και εθνική απαξία στην πατρίδα....που μόνο γι' αυτό πρέπει να ασχοληθεί η βουλή περί ευθύνης και να οδεύσει προς ειδικό δικαστήριο.......ελπίζω να μην εκτυλιχθεί το σχέδιο της μαφίας της δραχμής (έξοδος από ευρώ και ευρώπη) που τότε φοβάμαι (και απεύχομαι) ότι το ειδικό δικαστήριο θα είναι....λαϊκό....πάντως είμαι αισιόδοξος ότι ο καλός Θεός της Ελλάδας θα μας λυπηθεί και θα μας γλυτώσει!!!!!

Υ/Γ Το μεσοπρόθεσμο δε βγαίνει (κατά Ιούλιο μήνα) και τότε θα βρει την ευκαιρία να την κάνει εκτός και αν θέλετε να το ...ξευτιλίσετε μπίτι και να ......αυτοεξευτελιστείτε...που ικανούς σας έχω....ζαγάρια μου

Ανώνυμος είπε...

Ειναι η πρωτη φορα που μιλας για πατριδα και με τη σωστη της αποψη....

Ανώνυμος είπε...

Για το ειδικο δικαστηριο θα οδευσουν ολοι οι υπευθυνοι

Ανώνυμος είπε...

Είδες άμα το έχουν στο ...αίμα τους....

Μου έδωσαν πιστοποιητικό πατριωτικών φρονημάτων.....

Ανώνυμος είπε...

Αμα εισαι βλακας και λες οτι δεν ειμαστε Ελληνες δε σου φταιεκ κανενας που παιρνεις ευσημα..το πιστοποιητικο ηταν αλλα πραγματα αλλης εποχης μαυρης..εγω στη Γλανιτσια ανακαλυπτω τον πλουτο της γλωσσας ημων των μελοδουντων ελληνων

Ανώνυμος είπε...

νις....χαχαχαχαχαχαχα είσαι μήπως ένα τραγικό ....πρόσωπο?????

άντε και με πολύ ....αξία...χχαχαχχαχαχαχα ξέρεις εσύ και διάγραψέ το...χχαχχαχαχαχχα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΙΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΖΟΥΔΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΕ ΕΙΧΑ ΚΟΛΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΝΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΒΗΣΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟ