Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

το "αριστερό" το παραμύθι-μύθι-μύθι

Είπε ο κ. Κατρούγκαλος το "παραμύθι" (φυσικά, στην εφημερίδα της πρώτης φορά αριστερο-δεξιό-στροφα και με προσχεδιασμένες τις ερωτήσεις) ό,τι οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ είναι μια τερατολογία και χαρακτήρισε προβοκάτορες όσους το λένε. Κοντινή γιορτή η Κυριακή.
Όταν ετσιθελικά και με τους διατεταγμένους (153) θα περάσει η καρμανιόλα και όταν, βεβαίως, αρχίσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς οι συντάξεις, οι δις-μορφοι τερατολόγοι ακάθεκτοι θα συνεχίζουν το "παραμύθι". Σαν τίποτε να μην συνέβη (έντεκα μειώσεις έγιναν, στη δωδέκατη θα σταματήσουμε;)
Το "παραμύθι" όμως έχει και συνέχεια (εκτός από κοντά ποδάρια): Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, συν 266 το ανταποδοτικό κομμάτι σύνολο 650 ευρώ (και όχι 600, βεβαίως), συν την επικουρική την οποία δεν προσδιόρισε ο κύριος επί των τιμών (επικουρική ήταν και πάει) για να καταλήξει στο "οι συντάξεις είναι εγγυημένες" και με τη βούλα από τον φερέγγυο εγγυητή. Όστις, μεταξύ των άλλων εγγυήθηκε και την κατάργηση των μνημονίων με έναν νόμο.

Όπως επίσης και το αμίμητο : "ή εμείς, ή αυτοί" (κι αυτό εγγυημένο ήταν). Που πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι ό,τι δεν το έλεγε στα σοβαρά. Ενώ εμείς οι αχρείοι τον παίρναμε στα σοβαρά (και οι παρ' ημών "εμείς", εν μια νυκτί εγένοντο "αυτοί", και έτι χειρότερο).

Και συνωμότησαν (παρά φύσιν) αριστεροί και εργοδότες για τα δίκαια των εργαζομένων (πλήρης σύμπνοια, τι άλλο έχουμε να δούμε). Κάνοντας την καρδιά τους πέτρα οι μεν, ώστε τα ταμεία να πληρώνουν συντάξεις και του χρόνου όπως μας πληροφόρησε ο κ. Γενικός, και οι δε, όπως συνηθίζουν το 'ριξαν στο γιαλό.

Ένα τοις εκατό αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, τριάντα η μείωση των συντάξεων (τι δεν καταλαβαίνεις;). Σωστή επικοινωνιακά η συνομολόγηση των καπιταλιστών. Ποσώς και τους ενδιαφέρει ποιος κυβερνά. Εφόσον δεν θίγονται τα συμφέροντα τους.

Όλοι πρέπει να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Άλλοι από τα ανεξέλεγκτα κέρδη τους, άλλοι με το πολυτιμότατο αίμα τους (αν ποτέ το καταλάβεις). Να περισσέψουν χρήματα για τα προαπαιτούμενα της τετρόϊκας. Για την απασχόληση, τσιμουδιά.

Νέοι άνεργοι προσθέτονται καθημερινά στο μακρύ κατάλογο που έγινε βουνό ολόκληρο. Η βάση του μεγαλύτερη από τον κάμπο της Λάρισας και η κορυφή του ψηλότερη απ' τον Όλυμπο. Ιδού η οριστική λύση του ασφαλιστικού.

Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι συν τους ανασφάλιστους απασχολούμενους αλλά και τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους που, μάλιστα, καλούνται να πληρώσουν τις εισφορές τους με προσαυξήσεις γιατί δεν είχαν να τις πληρώσουν στην ώρα τους. Τσιμουδιά για την ανεργία και για την αυξανόμενη φτώχεια.

Τα κέρδη των επιχειρηματιών να ευημερούν (μέσω Βουλγαρίας) και, βεβαίως, και οι τραπεζίτες δια των σωτηρίων κεφαλαιοποιήσεων και των καθεστωτικών αποκεφαλίσεων εργαζομένων και συνταξιούχων. Αλλά είπαμε. Αριστερή κυβέρνηση έχουμε, ας μην μεμψιμοιριάζουμε.

Ο λαός (δηλαδή εμείς) είναι στην εξουσία. Μέσω των εκπροσώπων της και αντιπροσώπων μας. Στα χέρια μας βρίσκεται η εξουσία, κυβέρνηση, βουλή και υπουργία. Το κράτος απ’ άκρου εις άκρον και η περιουσία του, κινητή και ακίνητη.

Εμείς ορίζουμε τις τύχες μας. Είμαστε αυτεξούσιοι. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε ελεύθεροι να προγραμματίζουμε τη ζωή μας και να λογαριαστούμε με τα θέλω και δεν θέλω μας κι αν είναι σωστά καλώς, αν δεν είναι να τα αλλάξουμε όλα. Εμείς! Αλλά φευ, όνειρο ήταν και πάει. Σκέτος εφιάλτης. Που τέλειωσε πριν την ώρα του.

Για ν' αρχίσει η πραγματικότητα που καθυστερούσε όσο κρατούσε ακόμη το όνειρο. Μια πραγματικότητα άλλων. Που την αρνηθήκαμε σ’ εκείνους που προσπάθησαν να μας την επιβάλουν με τρόπους βάρβαρους όπως αυτοί γνωρίζουν και να μας "εκβαρβαρίσουν".

Έφυγαν τα βαρίδια, δεκατέσσερα τον αριθμό προσφάτως. Έφυγε και το βάρος του "Αστέρα" για να σηκωθεί το αερόστατο, που παραμένει καθηλωμένο. Έπεται συνέχεια στην αποβαρίδωση. Το βάρος του λιμένα θα ελαφρύνει κι άλλο το αερόστατο για να απογειωθεί που έλεγε και ο Σαμαράς, αλλά αντί για την οικονομία απογειώθηκε ο ίδιος.

Ντριιιν το τηλέφωνο: Από την τάδε εταιρεία για το δάνειο στη δείνα τράπεζα. Σας ενημερώνουμε ό,τι η συνομιλία μας καταγράφεται. Έχετε ληξιπρόθεσμες δόσεις του δανείου σας. Φροντίστε να τις τακτοποιήσετε για να αποφύγετε τα δυσάρεστα.

Τέρμα και η βοήθεια απ’ τη σύνταξη του γονιού στον άνεργο γιο, μη οικονομικά ενεργό κατά Βαρεμένο και βαρεμένο ξώφαλτσα απ' το αριστερό αστροπελέκι που, αν τον έβρισκε στο δόξα πατρί, οκνηρό και ακαμάτη θα χαραχτήριζε τον άνεργο. Στην εξώπορτα στέκει έτοιμος να μπουκάρει χωρίς να χτυπήσει το κουδούνι ο εφιάλτης.

Επέστρεψε με άλλο πρόσωπο. Το ίδιο αποκρουστικό. Μπήκε στο αυλάκι και όποιον πάρει ο χάρος. Το πρόσωπο μεταλλάχτηκε σε προσωπείο. Οι ερωτοτροπίες της πρώτης φορά με τον καπιταλισμό ενεργοποίησαν το φίλτρο και το προσωπείο κόλλησε στο πρόσωπο σαν τον χιτώνα του Ηρακλή.

Οι πόνοι εκ του προσωπείου, που σχίζει τις σάρκες, και η απόγνωση που γεννά η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας δεν θα κάψουν το πρόσωπο αλλά τον λαό. Η παρ' υμών αριστερά έθεσε τέρμα (ως η Δηιάνειρα στο άκουσμα του θανάτου του Ηρακλή) στην συνταγματική κυριαρχία. Παραχωρώντας το δικαίωμα νομοθέτησης σε εχθρικές για τον τόπο δυνάμεις. 

Εξ ιδίων κατέστη παρένθεση η παρ' υμών αριστερά. 


Η παρ' ημών, δεν χωράει σε προσχεδιασμένα καλούπια. Πολύ δε περισσότερο, σε παρενθέσεις.
πηγη

15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/1/16 19:50

    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ..ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/16 21:45

    Θελω να προσεξετε στο τελος την ημερομηνια να δειτε απο ποτε σας τα ελεγε ο δασκαλος και σεις τον βριζατε....


    "... Με τις υγείες τους λοιπόν αυτοί που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. πιστεύοντας ότι κάνουν αντίσταση και ψηφίζουν αντισυστημικά.
    Χθες με το σκηνικό των υπαλλήλων της Βουλής,των πιο βολεμένων, καλοπηρωμένων και κομματικά διορισμένων υπαλλήλων του Κράτους αποδείχθηκε πόσο λαικιστές, δημαγωγοί και υπερασπιστές κάθε συντεχνίας είναι. Αυτούς περιμένετε να σας σώσουν, να φέρουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά? Αντί να χειροκροτήσουν την πρωτοβουλία Στουρνάρα και να ζητήσουν να επεκταθεί η ρύθμιση και σε άλλους σάπιους χώρους του δημόσιου τομέα, προπύργια της κομματοκρατίας και της ρεμούλας (ΔΕΚΟ, ΤτΕ, Σύμβουλοι Υπουργών κλπ) έσπευσαν να προστατεύσουν τα ρουσφέτια τους.
    Οι του ΣΥΡΙΖΑ που κόπτονται για την συνταγματικότητα της ρύθμισης, ξεχνούν δύο βασικές αρχές του Συντάγματος: την αρχή της Ισότητας και την αρχή της Αξιοκρατίας

    8/11/12 12:42
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    η αρχή της ισότητας... όλα προς τα κάτω . γιατί ρε φίλε δε δίνεις αυτά που παιρνεις και να πας να ψαξεις σε κανένα σκουπιδοντενεκε για να τιμήσεις την ισότητα που κόπτεσσαι;

    8/11/12 12:56
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    να γράφεις και το σκεπτικο του συριζα
    οταν σε πιανει το αντισυζυρικο μενος
    και να μην λαϊκίζεις σαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
    Αλλα ειπαμε για ολα φταιει ο συριζα

    8/11/12 13:02
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    H αρχή της Ισότητας δεν πρεσβεύει το όλοι προς τα κάτω. Πρεσβεύει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι με τα ίδια δικαιώματα ως προς την πρόσβαση σε εργασία, σε αμοιβή απο την εργασία με βάση τις ικανότητες και την προσφορά τους, σε κοινωνικές παροχές και άλλα βασικά δικαιώματα και όχι όποιος έχει μεγάλη γλώσσα και γλείφει πολιτικούς, σφουγγοκωλάριος και λοιποί κλακαδόροι είναι πιο μάγκας και "βολεύεται" εις βάρος των άλλων.

    8/11/12 13:09




    Τι πικρα και απαγοητευση αδερφια του συριζα......τι πικρα....παει η ελπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/1/16 22:29

    Η αλήθεια είναι ότι ο χψ υπήρξε διαπρύσιος "εχθρός", των κυβερνώντων σήμερα, σε σημείο παρεξηγήσεως. Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουε την διορατικότητά του στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία των υπευθύνων του Σύριζα. Πάντα διάβαζα τα δηκτικά σχόλιά του και τις γεμάτες θυμό αναλύσεις του. Σήμερα δικαιώνεται στις επισημάνσεις του και του συγχωρούνται οι υπερβολικοί χαρακτηρισμοί του. Προφανώς ήθελε να μας βαρέσει καμπάνες, όχι καμπανάκια, που δυστυχώς πολλοί δεν άκουσαν!!!!!!

    Αρκετά καλός γνώστης της ιστορίας, θετικιστής και ρεαλιστής επεσήμαινε τις ανεφάρμοστες εξαγγελίες του "αριστερού" κόμματος που εύστοχα χαρακτήριζε ως αριστεράντζες, επεξηγώντας ότι αυτοί οι πολιτικοί δεν είναι αριστεροί, ειμή μόνο δημαγωγοί και εθνολαϊκιστές!!!!!

    Ήταν από τους πρώτους που έγραφε για την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, αλλά και για την ανάγκη συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε ένα πρόγραμμα με δίκαια μέτρα. Δυστυχώς ο λαός μας, ευπειθής και ανώριμος ακολούθησε τη μελωδία των σειρήνων της ανερμάτιστης υποσχεσιολογίας και της αλόγιστης παροχολογίας.

    Σημεία των καιρών μας η ελαφρότητα, η ανικανότητα, ο φοβερός λαϊκισμός και η ανευθυνότητα. Δυστυχώς όσο αυτή η ετερόκλητη κυβέρνηση μένει στην εξουσία, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράματα, σε σημείο που δεν έχουν γυρισμό.

    Αυτά με αφορμή τις παλιές αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/1/16 22:51



    Ένα βροντερό «Όχι» φωνάζει ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου και καλεί τον ελληνικό λαό να φωνάξει και αυτός με τη σειρά του «Όχι» την Κυριακή 5 Ιουλίου.

    «Την Κυριακή... παίρνουμε πίσω την ζωή μας. Τους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας!»

    Με αυτό το μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στέλνει το μήνυμα του στον ελληνικό λαό για το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής.



    Πριν από λίγες ώρες αναρτήθηκε η είδηση ότι ο δήμος Ξάνθης τον πλήρωσε για συναυλία 16.500 ευρώ και τα λεφτά κατατέθηκαν στη Βουλγαρία!!!!!!!!!


    ΟΧΙ δεν υπάρχει σωτηρία σ' αυτή τη χώρα!!!!!! όχι γιατί έκανε αυτό ο τυπάκος αυτός, αλλά γιατί ΕΣΥ ακόμα δεν ξύμησες.........και ούτε θα ξυμήσεις......

    Υ/Γ1 Άντε τώρα να πείσεις το 10 και 2/13 ότι δεν έχω κάνει τις προηγούμενες αναρτήσεις........(κάποτε σας είχα γράψει για την χρησιμότητα των ηλιθιίων, ας μην επαναλαμβανόμαστε πλέον γιατί η ηλιθιότητα έχει πλέον εγκατασταθεί και ριζώσει.....

    Υ/Γ 2 Εκείνη η Κηλαηδόναινα τι να λέει άραγε.....αφού έγραφε σε μαγνητοφωνάκια δε μας βάνει και το πρόγραμμα του σύριζα να γελάσουμε λιγάκι....


    Αριστεροί καλλιτέχνες...............

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ ΣΟΥ ΜΑΤΑ-ΛΕΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/1/16 23:42

    προφανως τελεις σε γεροντικη συγχυση αν νομιζεις οτι συμψηφιζονται τα πασοκονεοδημοκρατικα με του συριζα τα ανακολουθα και καταστροφικα η οτι τα πρωτα ξεχαστηκαν..τι θες να δειξεις..ο λαος ψηφιζει αλλο και το ιδιο του βγαινει..εχει ηγετισκους για την υποδουλη πολιτικη αλλα δεν εχει ηγετες για την αλλη που τ αλλαζει ολα..και μην αρχισεις παλι τα περι συμμοριας της δραχμης γιατι δε σκαμπαζεις γρι απο οικονομια οπως κι απο ιστορια.. που να σου εξηγει κανεις τι ειναι εθνικο νομισμα..ετσι λοιπον σε τιποτα δεν επαληθευεσαι αφου η χωρα παει απο το κακο στο χειροτερο 13 χρονια τωρα..καλο ειναι λοιπον να μαζευεσαι κι αν εισαι γλανιτσιωτης οπως διατεινεσαι γραψε κατι αλλο εκτος απο πολιτικολογια τετοιου επιπεδου πριν μας κουφανεις ολους..δεν ειναι εδω το μπλογκ αυτο για τετοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/1/16 04:32

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΚΕ ΔΕΞΙΑΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΜΑΘΗΤΗ
    Μέσα σε μία τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων !
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά Ταμεία κατρακύλησε από τα 5,3 δισ. ευρώ σε 1.8 δισ. ευρώ.
    Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι καπιταλιστές και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

    Αυτή ήταν η πολιτική της εισαγωγής των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο. Μόνο τυφλοί ή πολιτικά αγύρτες δεν βλέπουν την αλήθεια.

    Η κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων συνιστά ένα άνευ προηγουμένου «ριφιφί » κατά του εργαζόμενου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/1/16 04:35

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑΚΙ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
    Και μετά απ’ όλα αυτά φτάσαμε στον κανιβαλισμό των Μνημονίων. Εκτοτε ζούμε το ριφιφί στο τετράγωνο: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΚΠ),

    οι απώλειες χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων στο διάστημα των Μνημονίων ανήλθε στα 33 δισ. ευρώ.
    Μόνο από το περίφημο PSIοι απώλειες των Ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ.

    Φυσικά η κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων δεν αποτελεί ελληνική ευρεσιτεχνία:

    «Έκλεψαν το ταμείο των συντάξεων για να βοηθήσουν τους πλούσιους τραπεζίτες φίλους τους»,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/1/16 04:39

    ΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠ ΑΥΤΑ ΚΛΕΨΑΝΕ ΑΠ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΔΕΞΙΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    Πριν ακόμα συντελεστεί το μεγάλο «ριφιφί» των αποθεματικών των Ταμείων με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 2000, πριν ακόμα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των ομολόγων το 2007, είχε προηγηθεί μια ολόκληρη 40ετία (1951 - 1990), κατά την οποία συνέβαινε το «απίθανο»:

    Οι εκάστοτε κυβερνώντες - εφαρμόζοντας την πολιτική της συσσώρευσης προς όφελος των λίγων διά μέσου της αποστέρησης από τους πολλούς - υποχρέωναν τα Ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν όχι μόνο ατόκως, αλλά και με αρνητικό επιτόκιο τα λεφτά των εργαζομένων στις τράπεζες!

    Οι τράπεζες, με τη σειρά τους, επιδοτούσαν (ανέξοδα και με λεφτά των εργατών) τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εργολάβους.

    Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι τα λεφτά των εργαζομένων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατατέθηκαν στις τράπεζες:

    το 1950 με αρνητικό επιτόκιο -7,6%,
    το 1954 με αρνητικό επιτόκιο -11,1%,
    το 1974 με αρνητικό επιτόκιο -21,8%,
    το 1981 με αρνητικό επιτόκιο -13%,
    το 1986 με αρνητικό επιτόκιο -8%,
    το 1990 με αρνητικό επιτόκιο -2,4%.

    Από αυτή και μόνο την κομπίνα (καθ' όλα νόμιμη - με το νόμο 1611/1950 είχε γίνει)το κράτος των Παπάγων, των Πλαστήρων, του Καραμανλή και των Παπανδρέου λεηλάτησε, σε τιμές της δεκαετίας του 2000, περί τα 58 δισ. ευρώ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/1/16 04:48

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ,ΤΟ ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΟΛΙΣ ΒΡΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΕΡΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΚΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΘΑΝΑΙ ΔΕ ΘΑΝΑΙ..ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΟΜΟΥΡΗΔΕΣς ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΤΩΧΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΕΡΕΤΡΟ.ΕΤΣΙ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΠΟ Ν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΡΑΖΕΣΑΙ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ.ΜΗ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙΣ ΤΖΑΠΑ...ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/1/16 12:54


    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜ ΜΠΑΚ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/1/16 13:22

    ΝΑ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ

    Καλοστημένα εκλογικά παιχνίδια
    σε Blog - Vassilis Viliardos, Blogs / από ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ / Ιανουαρίου 11, 2016 /
    Print Friendly

    Εάν ήμουν στη θέση της Γερμανίας, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο – αφού ο πρώτος είναι μακράν ο καλύτερος, όσον αφορά τη ψήφιση των μέτρων, ενώ ο δεύτερος ιδανικός για την πρακτική εφαρμογή τους

    .

    «Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου – ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων – ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους.

    Τα συμπεράσματα μου αυτά βασίζονται στο χαρακτήρα, στις πεποιθήσεις, στα κόμματα που εκπροσωπούν και στα δείγματα γραφής των δύο νεαρών ηγετών – εκ των οποίων ο ένας είναι ακόμη υποψήφιος για την αρχηγία του δικού του, έχοντας αντιμέτωπο το στρατόπεδο του ιδρυτή του κόμματος, το οποίο δεν συμπαθεί την πολιτική του καταγωγή.

    Εάν ήμουν τώρα στη θέση της Τρόικας, έχοντας το διττό στόχο (α) αφενός μεν να εξαγοράσω για τους εντολείς μου τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, καθώς επίσης ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής (β) αφετέρου να ανακτήσει αργότερα η περιουσία που θα αγοράσω τις προηγούμενες τιμές της, έτσι ώστε να είναι κερδοφόρο το όλο εγχείρημα, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο.

    Φυσικά θα πρόσεχα να μην διακινδυνεύσει η χώρα την έξοδο από την Ευρωζώνη, αφενός μεν για να μην απειληθεί το ευρώ, αφετέρου για να μη χαθούν τα χρήματα που θα επένδυαν οι εντολείς μου (εξαγορά τραπεζών κλπ.) – καθώς επίσης για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα της Lidl.

    Σε μία χαμηλού κόστους περιοχή της διεθνούς βιομηχανίας δηλαδή, η οποία θα επέτρεπε την εγκατάσταση ξένων επιχειρήσεων που θα διασφάλιζαν επί πλέον τα τεράστια γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας – έχοντας πρόσβαση στα ενεργειακά της αποθέματα που θα είχα αγοράσει, όταν θα χρειαζόταν.

    Για να επιτύχω όλα αυτά, θα χρησιμοποιούσα το «μπαμπούλα» του χρέους – παρά το ότι θα γνώριζα πως δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθεί από την Ελλάδα. Θα έδινα δε το «καρότο» της διαγραφής στον Αλέξη, για να φαντασιώνεται πως έχει κάτι στα χέρια του, ενώ θα το φύλαγα για να το εγκρίνω στον Κυριάκο – έτσι ώστε να εφαρμόσει τα μέτρα, προσφέροντας στο ξεκίνημα του ένα «δώρο» στους Έλληνες.

    Από όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν σημαίνει βέβαια πως θα συμβούν, συμπεραίνει κανείς πως η ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων είναι συχνά μία φαντασίωση – αφού αποτελεί το προϊόν ενός σχεδιασμού στο παρασκήνιο, ενώ προωθείται με διάφορους τρόπους μέσω των ΜΜΕ, καθώς επίσης των υπολοίπων μορφών χειραγώγησης» (Ιάκωβος Ιωάννου).

    .
    Άποψη

    Τα παραπάνω είχαν «προφητευθεί» από τον κ. Ι. Ιωάννου, στο άρθρο του «Ο μύθος της ελεύθερης επιλογής» – όπου ήταν καθαρά της άποψης ότι, ο «όχλος» πιστεύει πως ο ίδιος εκλέγει τους πολιτικούς ηγέτες του, ενώ στην πραγματικότητα άλλοι αποφασίζουν, χειραγωγώντας την πλειοψηφία με τα μέσα που διαθέτουν. Σύμφωνα δε με το συνεργάτη μας, τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χαρακτηρίζονται ως ανατροπή των προβλέψεων – αλλά, αντίθετα, ως η επιβεβαίωση του κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/1/16 14:07

    «Το παράκανες Βασίλη στο κυνήγι της δραχμής /

    το παράκανες Βασίλη και κατάντησες ρεζίλι. /

    Το παράκανες Βασίλη στο κυνήγι της δραχμής /

    τα λεφτά δεν έχουν τέλος, τέλος έχουμε εμείς».


    Άκης


    Υ/Γ Ήταν αυτός ο καραγκιόζης που τραγούδαγε για τους αγαναχτισμένους????

    Υ/Γ για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε την προσωποποίηση της αριστεράντζας....αλλά τι να λέω εσείς έχετε τρανά παραδείγματα αριστεράντζας σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο και τον ταμτάκο.....το έχετε εμπεδώσει, τζιάπα κουράζουμαι...

    Υ/Γ Σας επαναλαμβάνω πάλι και πάλι.....Μόνο αυτό το απίθανο τσούρμο πολιτικών νούμερων μπορούσε να περάσει τέτοια μέτρα αβρόχοις ποσίν!!!!!! μόνο να τόλμαγε ο σα(χλα)μάρας ή ο χοντρός να τα αναχάραζαν θα καιγότανε (κυριολεκτικά) το πελεκούδι!!!!! μην κάνεις το χαζό και να διαβάζεις με προσοχή.

    Τώρα ο κυριακούλης (ευρωπαϊστής και μονεταριστής) θα εφαρμόσει τα μέτρα που θα βρει έτοιμα από την αριστεράντζα....ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΑ.

    Και μετά τον αρμαγεδώνα, πόπολο ε πόπολο, θα ζητάς δραχμούλα γιατί θα νομίζεις ότι θα σωθείς (η προπαγάνδα της μαφίας της δραχμής οργιάζει) και τότε θα πας στα μαρουλόφυλλα και ο Σόιμπλε θα διακαιωθεί και θα σε παρουσιάζει σαν μαϊμού (προς παραδειγματισμό) σε γάλλους ιταλούς και λοιπούς και η μαφία της δραχμής θα αλώσει τα πάντα......ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!

    Οι αριστεράντες ήδη έχουν προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην οικονομία και την κοινωνία.......να περιμένεις και τον αρμαγεδώνα και όταν θα τα κυνηγάς, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα τα κυνηγήσεις άγρια, τότε εγώ θα σε τηράω και θα αναρρωτιέμαι.........πρέπει να ψηφίζει το 10 και 2/13???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/1/16 14:16

    Σωπα καημενε εδω ψηφιζει ο εσχατογερος...Αλλωστε η γλανιτσια δεν ειχε και πολλους του 20...Αν εχεις καλο ανταποκριτη και χωρις ελλεψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/1/16 14:19


    τι να κλάσει ο μητσοτάκης.. εδώ μιλάμε για επιστήμη

    Κάνουν ΕΔΕ μονο για τη χρήση χημικών και όχι για το ξύλο ...των συνταξιούχων

    «Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλά ΜΑΤ. Βαράνε αλλά στενοχωριούνται»


    αν αυτή δεν ειναι εφαρμογή πολιτικής, τι στο διάολο είναι;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/1/16 14:48

    ενω τα ματ του παπουτση ψεκαζαν κολωνια zioupakas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.