Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Επωνυμία και αυτολογοκρισία

Να το αντιγράψει 20 φορές ο καθένας .
Μία βασική ουσία κάθε φορά που εκθέτουμε μια άποψη ή μια ιδέα είναι να επηρεάσουμε και να επηρεαστούμε. Αυτή η διαδικασία και αλληλεπίδραση είναι το απόσταγμα της προόδου σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.
Τα blog είναι ένας χώρος έκθεσης ιδεών και το βασικό συστατικό που τα κάνει να αποκτούν σταθερά μια αυξανόμενη δυναμική είναι η ελευθερία του λόγου και η διατήρηση της ανωνυμίας, πράγμα που κάνει τον καθένα να αισθάνεται ασφαλής για τα λεγόμενά του. Η ανωνυμία είναι ένας θετικός παράγοντας για την εξέλιξη των blog όμως για να γίνει και εποικοδομητικός χρειάζεται η κατάλληλη παιδεία από τους συμμετέχοντες σε αυτά, πράγμα που δεν υπάρχει φυσικά αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει όσοι γράφουν και όσοι σχολιάζουν να λένε τις απόψεις τους ακόμη και ακραίες με τρόπο που να επιτρέπει τον διάλογο και την αλληλομετάδοση πληροφοριών. Το μεγάλο πλεονέκτημα της  ελευθερίας του λόγου θα πρέπει να χρησιμοποιείται σοφά για να αποδώσει καρπούς στην ελευθεριακή σκέψη και τα blogs να γίνουν χώροι μεγάλης συμμετοχής και όχι αρρωστημένης εκτόνωσης.
Η ανωνυμία είναι ιερή όσο ο συμμετέχων ανώνυμα σέβεται τον εαυτό του και δεν περιορίζει παράλληλα την ανάγκη του για ειλικρινή επικοινωνία.

Η επωνυμία έχει το πλεονέκτημα του ότι ο καθένας αποκτάει ευθύνη για τα λεγόμενά του, όμως παράλληλα η ευθύνη αυτή μπορεί να έχει ανασταλτικό παράγοντα στο λόγο του. Οι κοινωνικές επικρατούσες συνθήκες, ο καθωσπρεπισμός και το μεγάλος εύρος προκαταλήψεων που υφίστανται συχνά λειτουργούν ως παράγοντες αυτολογοκρισίας, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε αρθρογράφος να προσαρμόζει τις πρωτογενείς ιδέες του σε ένα δευτερογενές κείμενο που στερείτε του αρχικού του αυτοσκοπού. Όταν κάποιος εκθέτει τον εαυτό του δημόσια είναι αρκετά δύσκολο να εκφραστεί με τρόπο που πιθανόν θα έχει αντίκτυπο σε προσωπικό επίπεδο. Η επωνυμία είναι ένας παράγοντας αυτολογοκρισίας και τα blog έχουν ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι να μάθουν να εκμεταλλεύονται προς όφελός τους το μεγάλο πλεονέκτημα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ο κάθε ανώνυμος αρθρογράφος ή σχολιαστής θα πρέπει να γράφει υπεύθυνα, ώριμα, με επιχειρήματα και με σεβασμό στην ανωνυμία που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τα εσώψυχα μιας κοινωνίας που δε τολμάει να εκφραστεί ανοιχτά, αναλογιζόμενη τις συνέπειες πίσω από κάθε (μη συμβατική) λέξη..

45 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/1/16 10:20

    Εξαιτερικό άρθρο !!
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/16 10:23

    να γραφουμε επωνυμα οσοι εχουμε την ευπρεπη εκφραση..αυτοι που δεν την εχουν να διαβαζουν μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/1/16 10:31

    Που να φανταστεί κανείς ό,τι ο Νις θα αναρτούσε άρθρο λες και τόγραψε ο χψ πριν 3-4 χρόνια!!!! Λες και είναι αντιγραφή σχολίου του.....

    Πάει, προσχώρησαν όλοι στη λογική χψ και μετά περιμένεις να κάνει ο σύριζα αυτά που έλεγε....γι' αυτό κάτσε στο παραγώνι σου και κουλουριάσου, σγάρλα τη σπούρνη, γιατί κούτσουρο να βάλεις να το τσιοκαλήσεις δεν έχεις και ΚΙΧ....

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ.....

    Υ/Γ1 Οι πιο παλιοί θα θυμώσαστε το "ΤΖΙ ΤΖΙ " που κάποιοι αθηναίοι φώναζαν σα χαιρετισμό σε άλλους όταν κατεβαίνανε από το λεωφορείο στην Παναγιά......έτσι σας χαιρετάω και γω (χαιρέκακα) με το ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ ......για να σας βερβερίσω....

    Υ/Γ2 Πάντως χαρά στην υπομονή σας που μπορείτε και ακούτε ακόμα τον ταμτάκο, το σαντορινιό, το τζουμέρκο, το μανιό να επιχειρηματολογούν και να υπερηφανεύονται για το "πρώτη φορά αριστερά" ......Εγώ σας τσιγκλάω που και που, αλλά δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για τις αρλούμπες τους......τα καταφέρνουν αυτοί καλύτερα από μένα...

    Υ/Γ3 θα συνεχίσω τη "διατριβή" μου περί ηλιθιότητας για ένα και μόνο λόγο.....

    Οι ηλίθιοι είναι πάρα πολλοί γύρω μας και ρυθμίζουν τις τύχες μας και πράττουν τόσες πολλές ηλιθιότητες που κινδυνεύουμε (όσοι λογικοί και ρεαλιστές απομείναμε----βάζω και μένα μέσα, μη διαφωνείς-----) να θεωρούμε την ηλιθιότητα....ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!!

    Υ/Γ4. Όσο αντέχει ακόμα ο "κακός" πλην πονηρός γιανναίος και αφήνει σχόλια ελεύθερα εγώ μπορώ να υποσχεθώ (το ξέρει και το έχει διαπιστώσει) ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσω τα όρια και δη στους επώνυμους αλλά και στους ανώνυμους......θα σχολιάζω μόνο απόψεις και θα λιώνω στην κυριολεξία με δεικτικότητα, σαρκαστικότητα και δηλητήριο την όποια μπαρούφα (κατά την άποψή μου πάντα)....

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, θα σας κάνει καλύτερους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/1/16 10:38

    Είδες, μικρή μου, που συμφωνήσαμε και σε κάτι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/1/16 10:45

    Δηλαδή ο κεφαλαίας θα διαγράφεται????? δεν είναι σωστό, δεν είναι σωστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/1/16 11:06

    Που είναι η φιλη μου η Άντζυ καλέ??χάσαμε την Άντζυ!!!
    Τζούλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/1/16 12:21

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΡΩΤΑΜΕ:ΑΠ ΤΟ ΜΥΓΔΑΛΟΧΩΡΙ ΡΕ ΕΙΣΑΙ Η ΑΠ ΤΟ ΓΛΑΝΙΤΣΟΧΩΡΙ...ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/1/16 13:02

    Συλλαλητήριο επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού
    dikigorikos-syllogos

    Ιανουαρίου14/ 2016

    Συλλαλητήριο κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό διοργανώνουν σήμερα το μεσημέρι οι επιστημονικοί φορείς.

    Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι θα συγκεντρωθούν αρχικά στις 12.00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

    Οι επιστημονικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του κυβερνητικού προσχεδίου για το ασφαλιστικό και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου από μηδενική βάση.

    Όπως επισημαίνουν, «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζόμενων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)».

    Εκτιμούν επίσης ότι «η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου» θα οδηγήσει «σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των ‘γκρίζων’ ζωνών της οικονομίας».
    Ετικέτες:Κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/1/16 15:19

    Και την Άντζυ χάσαμε και την Τσιπρίτσα χάσαμε..
    Θεανώ Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/1/16 16:25

    αη μωρηηηηηηη!!!! που ελεγε πατριωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/1/16 21:21

    Το τζι τζι το λέγανε και στο Ζάππειο που μαζευονταν στη δεκαετία του 60,αλλά νομίζω ότι τολεγαν για το μακαρίτη το Τζινο
    Ούρσουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/1/16 21:30

    Πιάσανε έναν υποψήφιο του σύριζα στην αρκαδία να δωροδοκείται.....

    Απάντηση τζουμέρκου

    Δεν είναι δικός μας, από το πασόκ προέρχεται και τον βάλαμε υποψήφιο!!!!!



    Δεν παίζονται τα νούμερα σας λέω......


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/1/16 22:54


    Το άρθρο είναι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ για τους σχολιαστές και γενικότερα για όσους θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους ανωνύμως.
    Μακάριοι οι ακολουθούντες τα βήματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/1/16 23:10


    Με τον "ΟΥΓΚΑΛΟ"(;) είχα παλιότερα μια μικρή αψιμαχία για τα αιχμηρά του επίθετα. Γιατί στο περιεχόμενο των σχολίων του συμφωνούσα απόλυτα.
    Τελικά λίγο ελείανε τη γλώσσα του. Συνεχίζει να είναι ακόμη αιχμηρός.
    Σήμερα όμως είναι και ο νικητής στα πολιτικά σχόλια και το γλεντάει
    δεόντως. Εξάλλου νομίζω ότι εξοικειώθηκαν όλοι στο ακραίο, πολλές φορές λεκτικό του, οπότε ομαλοποιήθηκε η κατάσταση.
    Αυτά τα γράφω τιμητικά και επιτιμητικά και ανώνυμα και με την προϋπόθεση ότι ΟΥΓΚΑΛΟΣ και χψ είναι ο ίδιος κατά το Κοσμάς και Ντάλας..
    Αλλοιώς ανώνυμος είμαι .Τί με νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος15/1/16 01:18

    ΑΦΗΤΕ ΤΙς ΚΟΥΤΑΜΑΡΕς ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΤΟ ΤΖΙ ΤΖΙ ΤΟΛΕΓΑΝ ΖΙΟΓΟΥΛΑΣ ΤΖΙΜΠΑΚΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΝΤΙΡΛΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος15/1/16 01:41

    Ειναι δυνατόν να υπάρχει λογοκρισία στο Πασοκ??Λογόκρινε τον Γρηγοράκο η Φώφη και τον διέγραψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/1/16 01:44

    Οσο και να ψάξτε μίζες από ανθρώπους της ΝΔ και του Πασοκ δεν πρόκειται να βρείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/1/16 01:46

    Ξέχασα να υπογράψω για τα δυο παραπάνω σχόλια
    Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος15/1/16 08:36

    23.10 επιμένω

    Ο ταμτάκος το παίζει "διαπραγμάτευση". ωχ ωχ!!!

    εκλογές μου μυρίζουν...μεσοπρόθεσμο δεν πρόκειται να βγει πέρα..

    Μάλλον σχεδιάζουν οικουμενική ΜΕΤΑ από εκλογές και εκεί θα παιχθεί το τελευταίο δράμα της βίαιης προσαρμογής, αφού μεσολάβησε μια περίοδος της αριστεράντζας της τεμπέλας.....έτσι για να απομυθοποιηθούν τα σύμβολα και να μην μας μείνει..απωθημένο!!!!

    Οδήγησαν τα πράματα εδώ που οδηγήθηκαν:

    ο λαϊκισμός, η λεβεντομ@@@@ία, η προγονοπληξία, η ελληνίαση, η πατριδοκαπηλία,

    ο ψεκασμένος νους, η μπαρουφολογία, η ανευθυνότητα, η έλλειψη αυτοκριτικής,

    η βαρεμένη άποψη, η στοκαρισμένη σκέψη του προ-περασμένου αιώνα, ο ιδεοεμμονισμός,

    η φαυλότητα, ο ναρκισισμός, η ανωριμότητα, η συνομοσιολογία, η ασχετοσύνη,

    ο συντεχνιασμός, η έλλειψη κοινωνικής συνευθύνης

    και τόσα άλλα που μπορεί να καταμαρτυρήσει κάποιος κρίνοντας τη συμπεριφορά πολιτικών ταγών, κοινωνικών εταίρων και λαού.

    Ελάχιστοι είδαν στην αρχή που ξέσπασε η κρίση ότι μόνο με συννενόηση και σοβαρότητα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

    ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ που όλοι να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος ανάλογα με τις δυνατότητές τους..

    Όταν κάποιοι πολιτικοί μίλησαν για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ανέλαβαν ρόλο και πήραν αποφάσεις (επώδυνες είναι η αλήθεια) στοχοποιήθηκαν και χλευάστηκαν.

    Το σύστημα (ω κουκουλα....χάθηκες σαν τράιστο μεγάλε..) φρόντισε να τους εξαφανίσει, πρόβαλε απόψεις και κατηγορίες αστήριχτες, αναπόδεικτες, απόψεις που έχουν καταδικαστεί στα δικαστήρια, απόψεις λεβεντοηλιθίων και γελοίων πολιτικών που μόνο και μόνο δρουν και υπάρχουν κάτω από συνομοσιολογικό τοπίο..

    Μέσα από την κρίση άρχισαν να ουρλιάζουν οι λύκοι του φασισμού, του ναζισμού, του δημαγωγικού εθνολαϊκισμού, της ακροδεξιάς, αλλά και της βαρεμένης αριστεράντζας (δε μιλάμε για αριστερά είπαμε....μη μαγαρίζουν την αριστερά αυτά τα τυχάρπαστα πολιτικά νούμερα.)

    Και το πόπολο τους αντάμοιψε!!!! τους έμπασε στη βουλή!!! και οι αριστεράντζες τους έκαναν ρυθμιστές!!!!

    Τώρα οι νταβατζήδες (μαφία της δραχμής τους λέω εγώ) καλλιέργησαν και καλλιεργούν τη διάσπαση του παλιου πολιτικού συστήματος....όχι γιατί φάνηκε ανάξιο, ανάλγητο και αχόρταγο...όχι γι' αυτό, αλλά για να κάνει την πολιτική σκηνή σε πολλά κομμάτια, εύκολα ελεγχόμενα, εύκολα διασπώμενα, εύκολα διαχειρίσιμα για να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμούλα και στο πλάτσικο των λαμογιών κυρίως των ντόπιων....σιγά μην αφήσουν τα ντόπια θηρία να οσμηστεί αίμα ο φερτός....γάλλος αμερικάνος ή κάθε άλλο κοράκι διεθνές...είναι αυτά εδώ και πρέπει να εισπράξουν κάποτε το μίσθωμα του...ρόλου τους

    Τις τελευταίες ημέρες το τσίρκο που βλέπουμε με τον Βασίλειον που όλοι προσπίπτουν και του εκμυστηρεύονται τις πολιτικές τους κινήσεις και αυτός ως μαρτυριάρης σε ενημερώνει, πόπολο, εντάσσεται στο πλαίσιο της δημιουργίας κομμάτων και κομματιδίων που εύκολα διασπώνται και παίζουν το συμπληρωματικό ρόλο της στιγμής...άσχετα αν εσύ τα ψήφισες περισσότερο για χαβαλέ (αυτή είναι η αλήθεια) αυτοί και συνεντεύξεις τους πήραν (δημοκρατία έχουμε τι ήθελες να κάνουν??? ---έτσι θα σε επιπλήξουν...) και τους πρόβαλαν και τους έμπασαν στη βουλή για το ρόλο που ήθελαν αυτοί και τον οποίο ρόλο τώρα αρχίζεις κάπως να καταλαβαίνεις, παρά τις λυσσώδεις και ουρλιαστικές μου προειδοποιήσεις.

    Στην τελική, το σχέδιο προχωρά.

    Θα κάνει ότι διαπραγματεύεται.

    Θα οδηγήσει τα πράματα πάλι σε αδιέξοδο

    Θα σε πάει σε εκλογές (σίγουρος ότι δεν θα βγει, εκτός και αν το εκπλήξεις όπως με το ΟΧΙ και τον στεναχωρήσεις πάλι τον ταμτάκο...)

    Θα σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αφού θα έχει επέλθει το απόλυτο μπάχαλο,

    Τα πράματα θα είναι ασυμάζευτα και εκεί θα οδηγηθούμε, εκόντες άκοντες, στο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΌΜΙΣΜΑ!!!

    Και μην ξεχνάς η λέξη ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ έχει μπει στη ζωή μας από τις αριστεράντζες και μάλιστα με θετική έννοια (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ).

    Τόσο απλά, τόσο κυνικά και προσθέτω πλέον ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σε ..κυβερνίζουν...

    Υ/Γ και μην πεις ότι δε σε ενημέρωσα για μία ακόμα βολά

    31/12/15 18:20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος15/1/16 08:45

    Κάθε γεναρο-φλεβάρη οι αγρότες

    Παλιά κλείσιμο δρόμων για να τα πάρουν....

    Σήμερα κλείσιμο δρόμων για να μην πληρώσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος15/1/16 10:13

    Γιατροί δικηγόροι μηχανικοί ελευθεροεπαγγελματίες

    Παλιά.....καμία σχέση με φοροδιαφυγή.....οι δε συντάξεις κατά κάποιον τρόπο τις πλήρωναν οι τρίτοι (κρατήσεις υπερ τρίτων κλπ)

    Σήμερα έπηξε το σύνταγμα από γραβάτες να μην πληρώσουν.....


    Υ/Γ τι θέλει να πει ο ποιητής.

    Άκου ανθρωπάκι συνταξιούχε τι σου έχουν σχεδιάσει


    Θα κάνουν οι αριστεράντζες ότι κόπτονται για την κύρια σύνταξή σου (την επικουρική ξέγραφτην από τώρα) θα κοψομεσιάζονται στη διαπραγμάτευση (δούλεμα δηλαδή)

    Τα χρήματα που λείπουν δεν θα τα πάρουν από τους αγρότες και ελευθεροεπαγγελματίες (πράγμτι είναι τρελό αυτό που ζητάνε, αλλά δεν τους αφήνουν και τα μονεταριστικά καθίκια ΔΝΤ και ευρώπη) και τότε θα κόψουν και τις κύριες συντάξεις!!!!!!!

    Θα μείνουν ευχαριστημένοι αγρότες ελευθεροεπαγγελματίες.....

    Θα μείνουν ευχαριστημένοι ευρώπη ΔΝΤ που δεν παίρνουν εισφορές από την ελεύθερη αγορά......(τρομάρα τους για το ελεύθερη...ασήδοτη πες την καλύτερα)


    Θα μείνουν ευχαριστημένοι οι συνταξιούχοι που δεν τους έκοψαν πολλά και μείναμε στο ευρώ......(ακόμα δεν ξέρουν ότι στη διαπραγμάτευση του χρέους θα πέσει το μεγάλο τσεκούρι σε επίπεδο Βουλγαρίας...)

    Θα μείνει ευχαριστημένη η αντιπολίτευση που δεν πήρε αυτή τα μέτρα, αλλά ο μουντζούρης έμεινε στον ταμτάκο....

    Θα μείνει ευχαριστημένη (σίγουρα) η κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε......σκληρά...


    Θα μείνουν ευχαριστημένες και υπερήφανες οι τσιπρίτσες και θα ξεχυλίσουν από αξιοπρέπεια....

    Θα συνεχίσει να φοράει το αμπέχωνο η υπουργάρα και θα ξεχυλίζει από ελληνίαση, προγονοπληξία και θα κρατάει ομπρέλα για τους ψεκασμούς....

    Θα μείνουν ευχαριστημένοι ΚΚΕ ΛΑΕ και λοιπές αριστερίστικες και αριστερές δυνάμεις που διαφέρουν από τους.....καπιταλιστές....

    Όλοι ευχαριστημένοι που ακόμα έχουμε για πρώτη φορά αριστερά.....λοιπόν!!!!


    Τι δεν καταλαβαίνεις?????


    Ετοιμάσου να ξαναψηφίσεις τις αριστεράντζες λοιπόν και με τις υγείες σου!!!!

    Όταν κάποιοι μιλάγανε για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να βάλουν όλοι πλάτη (από το 2010) με ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ έτυχαν του χλευασμού σου και της ανατριχίλας σου, γιατί στο έλεγε ο τράγκας, ο αυτιάς, το γερόντιον κλπ


    Ρούφα καϊμάκι τώρανες....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος15/1/16 10:35

    Για να ιδούμε πώς θα σου φανεί τωρανες που ο δικός σου ο Μπενυ αρκούδα θα συνεργαστεί με τον γουρλοματη τον Κουλη!!!
    Πιες το χαμομηλο σου τωρανες

    Ούρσουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος15/1/16 10:55

    Ευτυχώς που το κατάλαβες οτι ο Μπένυ θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κούλη !!
    Ρούφα καϊμάκι τώρανες θείο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος15/1/16 11:01

    ο λαϊκισμός, η λεβεντομ@@@@ία, η προγονοπληξία, η ελληνίαση, η πατριδοκαπηλία,
    ο ψεκασμένος νους, η μπαρουφολογία, η ανευθυνότητα, η έλλειψη αυτοκριτικής,
    η βαρεμένη άποψη, η στοκαρισμένη σκέψη του προ-περασμένου αιώνα, ο δεοεμμονισμός,η φαυλότητα, ο ναρκισισμός, η ανωριμότητα, η συνομοσιολογία, η ασχετοσύνη,ο συντεχνιασμός, η έλλειψη κοινωνικής συνευθύνης
    ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΣΑ ΚΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!!!
    πω πωωωωωω μαυρούλα γω!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος15/1/16 12:36

    ΣΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΉΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ
    Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ 2-3ΑΤΟΜΑ

    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ

    ΤΟ 11888 ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ

    ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος15/1/16 14:18

    ζεματα χψ τα αμετανοητα γιδια....ζεματα....δε βλεπεις που ακομα κανουνε το καμποσο....λιωστα μην τα αφηνεις σε χλωρο κλαρι....ολοι συμφωνουν μαζι σου τωρα που τα καταλαβανε τι μπρικια ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος15/1/16 15:28

    χψ πάρε το 11888

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος15/1/16 15:34

    αα και μην ζητήσεις ψυχίατρο ....θέλω τον Μπένυ μου πίσω εδώ και τώρα πες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος15/1/16 16:26

    Ζεματατε τ @@@ εδω μεσα δεν ειναι σχολια αυτα εδω μεσα για γλανιτσια με αρχηγο αυτον που λεει οτι ειναι ταχαμου δασκαλος...απ οξω περασε.....κοφτε το ειναι ψυχοπαθεια αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος15/1/16 17:47

    ο κεφαλαιας ξεσαλωσε με μικρα γραμματα....δεν αντεχει να διαβαζει αλλα ουτε να ακουει ειδησεις για τα μεγαλεια του συριζα ανελ...τον καταλαβαινουμε και τον συμποναμε...ολο για ψυχιατρους γραφει...οπως παλια για αυτοκτονιες...

    κυνηγατε τα πριν ειναι πολυ αργα κανουν μεγαλο κακο εχεις δικιο δασκαλε....οτι εγραψες και οπως τα χαρακτηρισες μεσα επεσες...δυστυχως για την πατριδα και για την αριστερα.....βρηκαν αφορμη οι δεξιοι να βριζουν την αριστερα ενω αυτοι οι τυχαιοι που ειναι τωρα μονο αριστερα δεν ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος15/1/16 17:53

    κλεινει και το εργοστασιο της σοφτεξ......

    δρομο στα αχρηστα ανθρωπακια που συνεχιζουν να χαζογελανε.....

    και μετα μου λες φιλε πατριωτη οτι ο αλλος εχει αιχμηρη γλωσσα....και λιγα τους λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος15/1/16 18:55


    «Ευχαριστώ τον ΣΥΡΙΖΑ διότι απέδειξε πώς δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση να προσδοκάμε μάταια ότι τάχα μου υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.

    »Ευχαριστώ τον ΣΥΡΙΖΑ διότι μας απελευθέρωσε από τις αυταπάτες και τις αριστερές ουτοπίες…»


    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνουμε λόγια και χρόνο για τα όνειρα που πέταξαν. Θα πρέπει, αλήθεια, να νιώθουμε ευγνώμονες απέναντι στην «αριστερή» μας κυβέρνηση, που μας άνοιξε τα μάτια και αρκετοί άπιστοι βλέπουν τώρα ότι η εξουσία δεν επηρεάζεται από ιδεολογίες και κουραφέξαλα παρά μόνο εάν συντριβεί ή επανανοηματοδοτηθεί -να επικρατήσει η δημοκρατία, το αυτεξούσιον του καθενός.

    Ετσι ξεστραβωμένοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρεαλισμός που μας σερβίρουν σαν σκληρό και αναπότρεπτο είναι, πολύ απλά ειπωμένο, η διατήρηση των θέσεων εξουσίας που κατέλαβαν. Ρεαλισμός είναι ο κυνισμός τους και η περιφρόνηση και ειρωνεία που επιδεικνύουν απέναντι στους αντιπάλους. (Ο λαός μάς έδωσε δύο φορές εντολή να κυβερνήσουμε, άρα βουλώστε το· σκάστε και υπακούστε· κάπως έτσι).

    Μάλλον δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με το τι πράττει η κυβέρνηση αφού, απλώς, εκτελεί αποφάσεις που παίρνουν άλλοι. Και ας θρηνούν και οδύρονται για την ανεργία που μαστίζει τη χώρα, για τις αντιιδεολογικές τους αποφάσεις να πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, να απολύουν και λοιπά.

    Τους καημένους -τι τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι… «Δολοφονούν» λυπούμενοι… Αφού ουσιαστικά περιφρονούν την κοινωνία, ας τους περιφρονήσει με τη σειρά της και η ίδια και ας αρχίσουν τα μέλη της να μιλούν μεταξύ τους, όχι, όμως, με παρωπίδες και κραυγές, αλλά με στόχο την αυτογνωσία τους, προσωπικά του καθενός αλλά και όλης της δομής της κοινωνίας που συνθέτουν.

    Αρκετά μάς παραμύθιασαν για το πόσο πονάνε και λυπούνται που είναι αναγκασμένοι να «δολοφονούν»· αρκετά με τον ρεαλισμό της υποκρισίας και της υποταγής.


    Άντζυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος15/1/16 19:01

    Την Κυριακή παίρνουμε πίσω τη ζωή μας

    τους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα

    που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μς


    Βασίλης



    Σαράντα χρόνια έφηβος κοντά μισό αιώνα
    το καλοκαίρι άσπριζα,
    μαύριζα τον χειμώνα.
    Σαράντα χρόνια ανώριμος
    ξεφτίλας Δον Κιχώτης»



    Η Βουλγαρία δίνει καλύτερο επιτόκιο και δεν φορολογεί όπως εδώ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος15/1/16 19:05

    Ζεματα το ατζυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος15/1/16 20:26

    Η Αντζυ Σαμίου είναι η κοψοχέρα ρεεεεεε ....το έψαξα και βρήκα τα τουίτ που ανεβάζει, γι' αυτό κάθε κοψοχέρη που βρίζει το σύριζα ενώ τον υπεράσπιζε το υπογράφει ο άλλος σαν άντζυ......

    Άντζυ Σαμίου τελικά ήταν η μετανοούσα....χαχαχαχαχα και ο άλλος νομίζει ότι τον τρολάρει και υπογράφει σαν Ούρσουλα σαν τζένη κλπ.....λες ο κεφαλαίαας να το πηγαίνει το γράμμα??????? Πάντως με το σύμφωνο συμβίωσης τα έδωσε όλα μέχρι και .....(άστο καλύτερα κάνει τζιζ....)

    Κεφαλαία δεν είμαστε ομοφοβικοί σε δεχόμαστε όπως είσαι και μη γράφεις με μικρά δε σε ξεχωρίζουμε πια και .....χάνουμε το πνεύμα σου και τις αναλύσεις σου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος15/1/16 22:07

    εχουμε τις αναλυσεις του απτυχιωτου και αστοιχειωτου ψευτοδασκαλου -μαθητη κατι σα λερναια οχια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος15/1/16 22:08

    ΖΕΜΑΤΑ ΙΟΛΑΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος15/1/16 23:13

    Τελικά ο κούλογλου για ο στουρνάρας λέει ψέματα......

    Μπερδεύτηκε το τζουμέρκο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος15/1/16 23:16

    http://www.freepen.gr/2016/01/blog-post_948.htmlρογραμμα συντεταγμενης μεταβασης στη δραχμη..αρθρο του καθηγητου κ.Κατσανεβα
    θ ακολουθησουν οι τελευταιες αυτοκτονιες
    οι ελλειψεις φαρμακων
    οι εξωσεις
    οι φονοι συζυγων και
    φωτογραφιες των δυο χοντρων του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος15/1/16 23:19

    Ο δασκαλος δεν εχει φωτογραφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος15/1/16 23:26


    Ένα κειμενάκι που συνιστούσε αυτολογοκρισία, σοβαρότητα και σεβασμό στην άλη άποψη για να έχει λόγω και κύρος η ανωνυμία, αποτέλεσε αφορμή να ξεσαλώσουμε με σχόλια εντελώς προς την αντίθετη κατεύθυνση!
    Αφού κανείς δεν διαφώνησε με το περιεχόμενο, (γιατί άλλωστε;)
    με ποια λογική μαλλιοτραβιόμαστε τόσο άγρια και μάλλον αναποτελεσματικά; Εκείνος ο συγγραφέας του κειμένου δεν προσβάλλεται βάναυσα που τον προσπερνάμε με τόση περιφρόνηση;
    Υ π ά ρ χ ε ι α π ά ν τ η σ η ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος15/1/16 23:56

    Πού είδατε το μαλλιοτράβημα???

    Υπάρχει μια σειρά σχολίων επικριτικών και χλευαστικών για τους κυβερνώντες και ουδείς αντίλογος......ΟΥΔΕΙΣ!!!!!!έτσι για τα ματοτσίνορα να επιχειρηματολογήσει κάποιος με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια για την πρώτη φορά αριστερά......έχουν λουμώσει είπαμε...

    Ελλείψει επιχειρημάτων ένας τύπος ακροδεξιών πεποιθήσεων αναλώνεται σε ακατάληπτα και ασαφή σχόλια που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας.....άγνωστος εναντίον αγνώστων...


    Μην μπερδεύεστε λοιπόν δεν μαλλιοτραβιέται κανείς....έχουμε χιλιογράψει ότι ο ηλίθιος δεν κερδίζεται με τίποτα...


    Υ/Γ Θα παρακαλούσα τον πατριώτη που κάθε τόσο τσιγκλάει αυτόν που έγραφε κεφαλαία, που μάλλον τώρα γράφει με μικρά, να βάλει αν θέλει ένα ψευδώνυμο γιατί το τυρογαλιασμένο μυαλό του ακροδεξιού αυτού τύπου οργιάζει και εμέσει εναντίον σχολιαστών (ανάθεμα και αν ξέρει γιατί....)

    Πάντως εγώ έχω κανα δυο χρόνια και να ασχοληθώ μαζί του και τώρα δεν ασχολιέμαι απλά το τελευταίο σχόλιο περί μαλλιοτραβημάτων του 23.26 ενοχλεί και ειδικά όταν σχολιάζεται η πολιτική επικαιρότητα με το όποιο λεκτικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος16/1/16 01:19

    Ο χψ μαλλιοτραβιεται με τον εαυτό του ,επευφημουμενος απ τον μαθητή του, τον "ζεματα τα".
    Οι άλλοι, που δεν του απαντούν, απλά βαρεθηκαν και σιχαθηκαν το πολυφορεμενο γεροντικό στυλακι του.
    Τα επιχειρήματα τους δεν τα εξαντλουν στους εμμονικους ειρωνες ξερόλες, που αυτοαποκαλούνται"πατριώτες".
    Εχεις βεβηλωσει το πατριωτικό μπλογκ με την πολιτική σου πρασινη καφριλα.
    Αυτά τα ατελείωτα κατεβατά σου δεν τα διαβάζει κανείς.
    Ξαφνικά σου ξύπνησε το μοσχάρι και η δήθεν αριστερή σου συνείδηση και κουνάς το δάχτυλο ,ως αλλη Φωφαρα εδω μέσα.
    Δεν λουμωνει κανείς, απλα δεν αξίζεις τον αντίλογο, γιατί έχεις φύγει απ τα όρια του πολιτικού διαλόγου
    Ούρσουλα (κανονική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος16/1/16 10:21

    Ακούς τον σοβαρό δημοσιογράφο να κάνει μια σοβαρή ερώτηση σε έναν σοβαρό παράγοντα περί του ασφαλιστικού, ο σοβαρός παράγοντας απαντάει με μια σοβαρή παπαριά, ο σοβαρός δημοσιογράφος του λέει ότι ήταν σαφής, και ο μέσος ανυποψίαστος πολίτης που τους ακούει για ενημέρωση μένει με το ερωτηματικό ανά χείρας αφού δεν κατάλαβε τίποτα. Επειδή όμως αυτοί εκεί μπροστά στο τζάμι είναι σοβαροί και ειδικοί στα θέματα ενώ αυτός δεν είναι, επόμενο είναι να μην καταλαβαίνει...είναι άσχετος και ίσως και ηλίθιος οπότε καλύτερα να αφήσει τα σοβαρά θέματα στους σοβαρούς...
    Η ηλιθιότητα δεν είναι πάντα φυσικό χάρισμα...καλλιεργείται κιόλας μαζικά με αριστοτεχνικές μεθόδους και για ευγενείς σκοπούς. Πείθοντας κάποιον ότι είναι ηλίθιος τον διαχειρίζεσαι πιο εύκολα, υπακούει πιο εύκολα, και μετριάζεις τις αντιστάσεις.Αυτα ....χαχαχα


    ΥΓ Βέβαια η Αντζυ η κοψοχέρα έγραψε στο Twitter να κανει κάτι αριστερό ο Τσίπρας για τα τέλη αυτοκινήτων να πληρώσει κι αυτή που δεν έχει.Ηταν κι αυτή αριστερή μέχρι εκεί που δεν την άγγιζαν τα οικονομικά της προβλήματα
    Τζούλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος16/1/16 10:56

    καλα ποσο πολυμορφικος εισαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.