Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Καλοστημένα εκλογικά παιχνίδια

Εάν ήμουν στη θέση της Γερμανίας, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο – αφού ο πρώτος είναι μακράν ο καλύτερος, όσον αφορά τη  ψήφιση των μέτρων, ενώ ο δεύτερος ιδανικός για την πρακτική εφαρμογή τους

«Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου – ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων – ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους. 
Τα συμπεράσματα μου αυτά βασίζονται στο χαρακτήρα, στις πεποιθήσεις, στα κόμματα που εκπροσωπούν και στα δείγματα γραφής των δύο νεαρών ηγετών – εκ των οποίων ο ένας είναι ακόμη υποψήφιος για την αρχηγία του δικού του, έχοντας αντιμέτωπο το στρατόπεδο του ιδρυτή του κόμματος, το οποίο δεν συμπαθεί την πολιτική του καταγωγή

Εάν ήμουν τώρα στη θέση της Τρόικας, έχοντας το διττό στόχο (α) αφενός μεν να εξαγοράσω για τους εντολείς μου τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, καθώς επίσης ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής (β) αφετέρου να ανακτήσει αργότερα η περιουσία που θα αγοράσω τις προηγούμενες τιμές της, έτσι ώστε να είναι κερδοφόρο το όλο εγχείρημα, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο.

Φυσικά θα πρόσεχα να μην διακινδυνεύσει η χώρα την έξοδο από την Ευρωζώνη, αφενός μεν για να μην απειληθεί το ευρώ, αφετέρου για να μη χαθούν τα χρήματα που θα επένδυαν οι εντολείς μου (εξαγορά τραπεζών κλπ.) – καθώς επίσης για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα της Lidl

Σε μία χαμηλού κόστους περιοχή της διεθνούς βιομηχανίας δηλαδή, η οποία θα επέτρεπε την εγκατάσταση ξένων επιχειρήσεων που θα διασφάλιζαν επί πλέον τα τεράστια γεωπολιτικά πλεονεκτήματα  της Ελλάδας – έχοντας πρόσβαση στα ενεργειακά της αποθέματα που θα είχα αγοράσει, όταν θα χρειαζόταν.

Για να επιτύχω όλα αυτά, θα χρησιμοποιούσα το «μπαμπούλα» του χρέους – παρά το ότι θα γνώριζα πως δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθεί από την Ελλάδα. Θα έδινα δε το «καρότο» της διαγραφής στον Αλέξη, για να φαντασιώνεται πως έχει κάτι στα χέρια του, ενώ θα το φύλαγα για να το εγκρίνω στον Κυριάκο – έτσι ώστε να εφαρμόσει τα μέτρα, προσφέροντας στο ξεκίνημα του ένα «δώρο» στους Έλληνες.

Από όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν σημαίνει βέβαια πως θα συμβούν, συμπεραίνει κανείς πως η ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων είναι συχνά μία φαντασίωση – αφού αποτελεί το προϊόν ενός σχεδιασμού στο παρασκήνιο, ενώ προωθείται με διάφορους τρόπους μέσω των ΜΜΕ, καθώς επίσης των υπολοίπων μορφών χειραγώγησης» (Ιάκωβος Ιωάννου).

.

Άποψη
Τα παραπάνω είχαν «προφητευθεί» από τον κ. Ι. Ιωάννου, στο άρθρο του «Ο μύθος της ελεύθερης επιλογής » – όπου ήταν καθαρά της άποψης ότι, ο «όχλος» πιστεύει πως ο ίδιος εκλέγει τους πολιτικούς ηγέτες του, ενώ στην πραγματικότητα άλλοι αποφασίζουν, χειραγωγώντας την πλειοψηφία με τα μέσα που διαθέτουν. Σύμφωνα δε με το συνεργάτη μας, τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χαρακτηρίζονται ως ανατροπή των προβλέψεων – αλλά, αντίθετα, ως η επιβεβαίωση του κανόνα.

Αυτό που έχει σημασία βέβαια δεν είναι η επιβεβαίωση ή μη των προβλέψεων, αλλά το τι σημαίνει για τη χώρα η συγκεκριμένη επιλογή – η οποία αποτελεί αναμφίβολα μία ακόμη ήττα των υποστηρικτών του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, καθώς επίσης όλων όσων τάσσονται εναντίον της πολιτικής των μνημονίων. Κυρίως όμως αυτών που είναι αντίθετοι με τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία των δανειστών της, αφού πλέον τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση, έχουν ηγέτες πιστούς στην καγκελάριο.

Αυτό σημαίνει με τη σειρά του πως ο πρωθυπουργός θα δεχτεί ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις, για να εφαρμόσει επακριβώς την πολιτική που μας έχει επιβληθεί – αφού υπάρχει πια μία εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, η οποία είναι πολύ πιο αξιόπιστη από τον ίδιο. Το γεγονός αυτό έχει τεκμηριωθεί άλλωστε, με κριτήριο τις ενέργειες του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – από τη θέση του ως υπουργού, όπου δρομολόγησε «βασιλικότερα του βασιλιά» τις εντολές της Τρόικας.

Ως εκ τούτου, οι προβλέψεις μας για το μέλλον της αποικίας ( ανάλυση ) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επαληθευτούν, αφού θα «εκκαθαριστεί» πολύ πιο γρήγορα η οικονομία μας – μέσω των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών, της ανάληψης του εισπρακτικού μηχανισμού της χώρας από τους Γερμανούς εφοριακούς κοκ.

Από την άλλη πλευρά φάνηκε πως οι Έλληνες θα αλλάζουν συνεχώς πολιτικά πρόσωπα και παρατάξεις, τόσο στις εσωκομματικές, όσο και στις εθνικές εκλογές, έως ότου η Ελλάδα οδηγηθεί σε πορεία ανάπτυξης – κάτι που έχει παρατηρηθεί σε όλες εκείνες τις χώρες που έχει δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν το ΔΝΤ, όπως στην Αργεντινή, στη Βραζιλία, στην Τουρκία, στη Ρωσία κλπ. Θα αναζητούν λοιπόν έναν Kirchner, έναν Lula, έναν Ertogan ή κάποιον Putin, ο οποίος θα τους προσφέρει κάποιες προοπτικές για το μέλλον – όπου όμως με την πάροδο του χρόνου θα διαφοροποιούνται οι προσδοκίες τους, θα γίνονται δηλαδή πολύ πιο ήπιες και συμβιβαστικές.

Όσον αφορά την εγχώρια ελίτ, την πραγματική καθώς επίσης την κατά φαντασία, έχουμε την άποψη μας ικανοποιήθηκε από τα χθεσινά αποτελέσματα – πιστεύοντας αφενός μεν πως θα ωφεληθεί από την εφαρμογή των μνημονίων, αφετέρου πως θα κερδίσει και αυτή, συμμετέχοντας ενεργά στον πλειστηριασμό της πατρίδας μας. Ενδεχομένως όμως πλανάται, κρίνοντας από τη γενικότερη συμπεριφορά των Γερμανών στις υπό κατοχή χώρες ( άρθρο) – χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν κάνουμε λάθος.

Ολοκληρώνοντας, για να είμαστε αντικειμενικοί, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μακράν ο καλύτερος, συγκριτικά με τους πρώην συνυποψήφιους του – από την πλευρά των σπουδών, της επαγγελματικής προϋπηρεσίας, της καλλιέργειας, των διασυνδέσεων κοκ. Αποτελεί δε μεγάλο κίνδυνο για τον πρωθυπουργό, απέναντι στον οποίο επίσης υπερέχει αισθητά – πόσο μάλλον αφού η ιδεολογία του κόμματος του δεν είναι ασύμβατη, με αυτήν που κυριαρχεί στη γερμανική Ευρώπη.

Εν τούτοις, η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα, προφανώς μη αριστερή,  δεν είναι ούτε φιλελεύθερη, ούτε νεοφιλελεύθερη – κρίνοντας από τον τρόπο αντιμετώπισης των επιχειρήσεων, σε θέματα φορολόγησης και όχι μόνο, ο οποίος είναι αποικιοκρατικός. Με την έννοια βέβαια πως προωθεί είτε την εξαγορά τους σε εξευτελιστικές τιμές από τις ξένες, είτε τη χρεοκοπία τους – για να διευκολυνθεί η κερδοφορία των αλλοδαπών που είναι ήδη εγκατεστημένες ή θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Επομένως, θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες όταν ή εάν κληθεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, από αυτές που φαντάζεται – όπου η έννοια «κυβερνήσει» είναι κατ’ ευφημισμό, αφού η χώρα μας είναι κατεχόμενη, οπότε αναγκασμένη να ακολουθεί τις εντολές της Τρόικας. Δεν είναι απίθανο βέβαια να κάνει τη διαφορά και να πετύχει – κάτι που φυσικά ελπίζουμε και ευχόμαστε, αν και το θεωρούμε ωχρό.


Σε κάθε περίπτωση, η νίκη του δεν αποτελεί καμία έκπληξη και απολύτως καμία ανατροπή – αλλά ένα καλοστημένο εκλογικό παιχνίδι, με προκαθορισμένη έκβαση. Τεκμηρίωσε δε επί πλέον πως, όλοι όσοι προσπάθησαν να αλλάξει συμμάχους η Ελλάδα, προσεγγίζοντας μεταξύ άλλων τη Ρωσία, είναι καταδικασμένοι να αποτυγχάνουν – ακόμη και αν έχουν τη στήριξη των οπαδών των κομμάτων τους ή/και των Πολιτών.
Πηγη www.analyst.gr/

21 σχόλια :

  1. Ανώνυμος12/1/16 14:31

    κάντε εκβραχισμό της μνήμης θα χρειαστεί για να βρείτε το σωστό μονοπάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/1/16 14:35

    ΝΙς,

    μεθοδικά και οργανωμένα φίμωσες τον κεφαλαία, τον μέγα αυτό πατριώτη αγωνιστή της εθνολαϊκής παραταξης (η υπουργάρα-αρχηγάρα τα βάζει με θηρία-καρχαρίες!!!!!) με το πρόσχημα ότι βρίζει.........τι να σου πω καημένε μου, αν βρίζει ο κεφαλαίας τότε ο άλλος που περνάει γεννεές 14 την για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, έπρεπε να τον κρεμάσεις.....

    Νεκροταφείο το κατάντησες εδώ μέσα....

    Ρε-ντε-ζαλισμένε γιώργη δε νογάς ότι η μεγάλη αρχηγάρα - υπουργάρα είναι ο συνεχιστής της λαϊκής δεξιάς που θα κυριαρχήσει και πάλι ακόμα και με τον Κούλη????


    Τώρα ποιος νομίζεις ότι κυβερνάει???? Η Βαβέλ της αριστεράντζας???

    Όοοοχιιι!!!!! ο εργασιομανής κόπρος της ραφήνας....(υπερκόπωση θα πάθει ο άνθρωπος)

    Τώρα με τον Κούλη, να τα φιλιά, να οι αγκαλιές......εθνικό κεφάλαιο έχει χαρακτηριστεί και ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ!!!!!

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ και ξερό ψωμί......

    Αειφόρος σκουρλέτειος ανάπτυξη και κάργα υπερηφάνεια, μικρή μου.....ειδικά τώρα που κλείνουν οι σκουριές......

    Η Φώφη, λόγω της χαώδους διαφοράς με τον Κούλη, δε φοβάται ότι κάποια ξεμεινεμένα τράιστα φύγουν κατά Κούλη μεριά......απλά σκιάζεται και τους λέει μην κάνουν το βήμα, γιατί υπάρχει χάος......

    Τέλος πάντων μου λείπουν οι υπερήφανες και αξιοπρεπείς μπαρουφίτσες, οι γεμάτες μπόχα βρισιές του αγαναΧτισμένου εθνολαϊκιστή κεφαλαία, οι ξέχυλες χολή σοφίες του λιμοτάγαρου κ.....γερου (χιχιχιχι), οι περισπούδαστες επαναστατικές αναλύσεις της κουκούλας, κάτι πορδές στον αέρα που ρίχνανε που και που κάτι λιμά κατά καιρούς κλπ κλπ


    Ελπίζω να βρείτε τον εαυτό σας και να ξεχαρμανιάσετε πάνω μου, αφού η πίκρα που τραβάτε με τις αριστεράντζες είναι πράγματι αμέτρητη.......

    Υ/Γ δεν είδα τις βρισιές που διέγραψες Νις, αλλά είπαμε δεν του δίνει κανένας σημασία και φρικάρει....τώρα που ασχολήθηκα μαζί του ίσως ηρεμήσει και βρίζει με πεπατημένες εκφράσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/1/16 15:57

    ΑΦΕΡΙΜ ΑΦΕΝΤΗ ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΟΥΡΑΣ.ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΟΛΟΘΡΕΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΔΕ Μ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΑΤΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΛΑΝΙΤΣΟΧΩΡΙ ΝΑ ΙΔΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ.ΚΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΡΙΓΑΝΗ..ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΑΠ ΤΗ ΜΑΧΗ.ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/1/16 17:56

    μου φαινεται ο τυπος δουλευει τον κοσμο για να διασκεδαζει..αμολατε τον σιαπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/1/16 19:34

    τα θελει ο κ....ς του ,γι αυτο τσιγγλαει τον ενα και τον αλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/1/16 21:23

    Αξιολυπητα γηρατειά.Δεν πας σε κανα καπη απ αυτά που φτιαξε το λαοπλανο ΠΑΣΟΚ να ξεχαρμανιασεις.Το κομπιούτερ βλάπτει σοβαρά την υγεία.
    Μη κουρευεσαι με τ αρνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/1/16 22:00

    ρε ποιός ασχολιέται με σας τα λιμά, εγώ αν δε δω αναρτήσεις με αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και αναρχο-κουκούλα, αλλά και με ολίγη από οικολογία (τόχει η μέρα βλέπεις) δε μπαίνω στο παρτιντί.

    Κ....γερε ούτε τις θαυμάστριές σου δεν εμπνέεις πια....ή είσαστε τώρανες χολιασμένοι λόγω διαφορετικής αριστεράντζας.....(και ας μην ασχολιέσαι, ξέρω ότι σε τρώει αλλά δε σ' αφήνει η αιμοβορία να ....χορέψεις)

    Εγώ την εκδίκησή μου την πήρα και μου την έδωκε πλέρια και απλόχερα το συνονθύλευμα......σας εκδικιέμαι και γουστάρω......δε σας λυπάμαι μπίτι.....σας έγραφα ότι και εγώ θα αρποκολιέμαι στον σκουπιδοντενεκέ μαζί σας αλλά θα σας βρίζω και σεις θα ψάχνετε τις αριστεράντζες να τις κυνηγήσετε, αλλά ο ταμτάκος θα συναγελάζεται ως τέως με τον κόπρο της ραφήνας......αυτή είναι η τύχη σου πόπολο....

    Σας τα έχωνα με σκαιότητα, γλαφυρότητα, δεικτικότηα, ιλαρότητα αλλά και σοβαρότητα και εσείς πούούού.......βαυκαλιζόσαστε από την αρλουμπολογία, το ναρκισισμό και τον εθνολαϊκισμό....

    Η κατάντια σου είναι να σε δουλεύει το τζουμέρκο....ΜΠΑΜ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/1/16 22:10

    Και κάτι ακόμα.

    Μην περιμένετε καμία σοβαρή επιχειρηματολογία εκ μέρους μου για τα τεκταινόμενα.

    Αυτό το τσούρμο, αυτή η πολιτική βαβέλ, αυτά τα νούμερα της πολιτικής, αυτό το συνονθύλευμα, αυτά τα τυχάρπαστα ζούδια δεν μπορεί να τα συναγωνιστεί κανείς!!!

    και η πιο διεστραμένη πένα (πχ εγώ δηλαδή) δεν μπορεί να γράψει προοπτική, μιλάμε για πολύ σούρεαλ σχήμα......


    αριστεράντζααααααααα, μαζί με ακροδεξιών πεποιθήσεων και ιδεών πολιτικά νούμερα κυβερνίζεις και τώρα μάλλον θα σφίξουν οι κ....οι λόγω κούλη.....


    Υ/Γ για τους σοβαρούς.

    Αυτά τα γελοία πολιτικά νούμερα με έφτασαν να διαδηλώνω μαζί με το δρακουμέλ γερο-μητσοτάκη στο σύνταγμα υπέρ της ευρώπης (το βράδυ είχα πάθει πάρεση, μα τω θεώ....)

    Αυτοί οι πολιτικοί καραγκιόζηδες με φτάσανε να ελπίζω στον κυριακούλη......

    Έχω κάποια δικιολογία, του κερατά ....και λίγα γράφω, αλλά εσάς σας κάνω χάζι και το ευχαριστιέμαιαιαιαιαιαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/1/16 23:15

    Καλα χαλαρωσε τωρα κατα βαθος μου προλκαλεις στενοχωρια ογιος και να εισαι...δε σ εχουμε και για χασιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/1/16 01:19

    Τελικα ρε φιλε εισαι γιαλατζι αριστερος οπως δηλωσες προχτες ,εισαι με τον Βενιζελο η εισαι με τον Κυριακο?? Εσυ θα μας μουρλανεις μου φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/1/16 08:09

    πιο σοβαρός ο ζημενςάκιας , θέλει 111 μερες για να μας 'ΣΩΣΕΙ' τέρμα πια το γκαντέμικο 100 πρώτες μέρες ,
    πρόοδος και εκσυγχρονισμός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος13/1/16 08:18

    το καλό είναι ότι με το νεο πρόεδρο της ν,δ, γνωρίζουμε ποιά εταιρία εκπροσωπεί στο κυνοβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/1/16 13:35

    Ορισμένοι ηλίθιοι άνθρωποι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες προκαλούν μόνο περιορισμένες ζημιές, ενώ κάποιοι άλλοι προκαλούν ανείπωτες καταστροφές όχι σε ένα ή δύο άτομα αλλλά σε ολόκληρες κοινωνίες.


    Πού οφείλεται αυτό το καταστρεπτικό δυναμικό αυτών των ηλιθίων????

    Σε δύο κυρίως παράγοντες.

    1. Σε γενετικό παράγοντα, γιατί κάποια άτομα κληρονομούν το γονίδιο της ηλιθιότητας

    2. Στην ισχύ και τις ευθύνες της θέσης που καταλαμβάνει στην κοινωνία.


    Τώρα γεννιέται το μεγάλο ερώτημα.

    Πώς και γιατί τα ηλίθια άτομα καταφέρνουν να καταλάβουν υπεύθυνες θέσεις εξουσίας??

    Σύμφωνα με το δεύτερο βασικό νόμο της ηλιθιότητας ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος

    ή είναι ηλίθιοι και οι εκλογές τους παρέχουν το δικαίωμα να βλάψουν τους υπόλοιπους χωρίς κέρδος......

    ή αν το κάνουν και βλάφτονται και οι ίδιοι, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.....


    Υ/Γ Όποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του δεν φταίω εγώ και δεν είχα πρόθεση να τον "φωτογραφίσω", αλλά από δω και πέρα θα σας κάνω αναλύσεις περί ηλιθίων και γι' αυτό λουμώτε και κιχ......


    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/1/16 13:45

    τωωωωρα την ειπες την κοτσανα..χοντρη χοντρη..κι εχουμε σημαντικους ανθρωπους..εκτος αν εννοεις αυτους που βγαζουνε τα ματια τους φωτιες ενω δεν εχουν μυαλο...παει ο νους σου...εκτος χωριου... μην παμε εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/1/16 14:15

    Βασικός νόμος ηλιθιότητας.


    "Ηλίθιος είναι το άτομο του οποίου οι πράξεις προκαλούν ζημιές σε άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά να υφίσταται ακόμα και ζημιές"


    Οι ενέργειες του ηλίθιου ατόμου δεν διέπονται από τους νόμους της λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος13/1/16 14:32

    έχεις περιουσία????

    ξέχνα τη σύνταξη!!!!

    Για πρώτη φορά.....αριστεράντζα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος13/1/16 14:37

    Έκτακτη είδηση.

    τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι τελείωσε η συνάντηση με του Ευκλείδη με τον Σόιμπλε και το τζουμέρκο πανηγυρίζει για.....σκληρή διαπραγμάτευση!!!!!

    Πάνω στη "μάχη" και τη σκληρή διαπραγμάτευση κόπηκε το κίτρινο κορδόνι των ακουστικών του ευκλείδη και θα αναγκαστεί να βάλει μαύρο ή άσπρο και ελοχεύει ο κίνδινος να θυμώσουν οι υπερασπιστές του συμφώνου.....αυτοί ντε με τα κίτρινα και πολύχρωμα λουλουδάκια κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος13/1/16 18:03

    Ρε θα μας ειπεις με ποιον εισαι ? σ εχωρωτησει 100 φορες και δεν απαντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος13/1/16 22:55

    Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

    Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος; Είναι ο Πάπας καθολικός; Βγαίνει ο ήλιος απ’ την Ανατολή; Αυταπόδεικτα ερωτήματα, που ανακύπτουν στο μυαλό κάθε φορά που ξυπνάει το φάντασμα Σημίτη. Με την συνακόλουθη απορία: Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να σκάσει μύτη νέος πολιτικός αστήρ στο, ας πούμε, αστικό πολιτικό φάσμα και να μην προσπαθήσουν κάποιοι να τον ταυτίσουν με τον πρώην πρωθυπουργό; Με τον άνθρωπο που ώθησε την Ελλάδα προς τα εμπρός, με τον πολιτικό που μίλησε τη γλώσσα των έργων, με τον ηγέτη που δεν έχασε ποτέ εκλογές; Ε ναι ρε παιδιά, υπήρχε περίπτωση να κερδίσει την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να μην τον ταυτίσουν άμεσα κάποιοι και κάποιες με τον κύριο Κώστα μας;
    Καμία περίπτωση λέω εγώ, άσε που έχει και πατήματα η ταύτιση. Νούμερο ένα: Χαρακτηριστικά αδέξιος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτηριστικά αδέξιος είναι και ο νυν επικεφαλής.. της ΝΔ. Το έχουμε δει πλείστες όσες φορές, στον τρόπο που κινούνται, που χειρονομούν, που κάνουν γκριμάτσες. Νούμερο δύο: Αποφασιστικότητα (στα λόγια τουλάχιστον…) για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό και τομές, από αμφοτέρους. Άλλο τώρα βέβαια αν του Σημίτη οι πρωτοβουλίες εξαντλήθηκαν στις Ανεξάρτητες Αρχές και άλλο αν ο Κυριάκος ως υπουργός δεν έβαλε δα και φωτιά στα τόπια. Νούμερο τρία: Ουδεμία σχέση με ρητορεία και ευγλωττία και παπαρδέλα, για κανέναν από τους δύο. Θρυλικά τα σαρδάμ του Σημίτη («είναι μακέτο τούτο το έργο;»), έκδηλη η αμηχανία του Κυριάκου να τα πει πρίμα βίστα ακόμη και μπροστά στην απόλυτη προειδοποίηση της τηλεοπτικής κάμερας.
    Αυτό το τελευταίο ειδικά, κρατείστε το στο τσεπάκι σας. Διότι μπορεί να έχει κανείς δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες διαφωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική του, αλλά αν διαθέτει στοιχειώδη ειλικρίνεια οφείλει να παραδεχθεί ότι είναι μπαλκονάτος. Ότι μπορεί να μιλήσει στα πλήθη, να τα συνεγείρει, να τα φέρει βόλτα αν προτιμάτε. Παραδεχθείτε το λοιπόν και με το χέρι στην καρδιά απαντήστε και στο εξής: Φαντάζεστε τον Κυριάκο στην Ομόνοια να δίνει τον τόνο, να ανεβάζει τα γράδα, να παίρνει κεφάλια, στην τελευταία, στη μεγάλη, στην ελπιδοφόρο προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας; Μεταξύ μας τώρα…
    Να επιμείνω όμως σε ένα κοινό στοιχείο των δύο ανδρών. Στην υποτιθέμενη προσήλωσή τους σε κάποιες αρχές. Και μιλάμε για προσήλωση ατσάλινη, ανόθευτη, όχι για παραμυθάκι ελληνικό. Αν διαβάσετε τις ομιλίες του Σημίτη σε διάφορες συνεδριακές και κομματικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, θα σας πέσει το σαγόνι στο πάτωμα. Όλο για σοσιαλισμούς και ισότητες και κοινωνική δικαιοσύνη μιλάει! Και είδαμε που καταλήξαμε με τα κόλπα του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων, του ευρώ και της φούσκας των ακινήτων. Κι από την άλλη ο Κυριάκος εμφανίζεται ως ο συνεπέστερος των Θατσερικών εν Ελλάδι. Και με συγκροτημένο λόγο μάλιστα, με άποψη σαφή και εμπεριστατωμένη, όχι τσίου τσίου τα πουλάκια τύπου Τζήμερος. Θα το κρατήσει άραγε ως το τέλος το ιδεολογικό προφίλ, θα ματώσει για τα πιστεύω του, θα προχωρήσει αμάσητος με κίνδυνο να απολέσει πολύ κρίσιμα «κουκιά»; Ή μήπως θα ακολουθήσει την οδό τη Σημιτέικη, του στυλ «μην κοιτάτε τι λέω, όλα αυτά είναι για το θεαθήναι»; Κυριακή κοντή γιορτή, εδώ είμαστε κι εδώ είσαστε για να λάβουμε τις δέουσες απαντήσεις.

    Υ.Γ.: Α ναι, ξέχασα και κάτι ακόμη: Οι Γερμανοί είναι φίλοι τους…

    - από το newpost.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος13/1/16 23:27

    Ο ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος και από τον κακοποιό....είναι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου!!!!!

    Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα πράξει ο ηλίθιος......γι' αυτό μην εφησυχάζετε και έχετε το νου σας....

    Βασικός νόμος.

    "πάντα και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία'

    stultorum infinitus est numerus....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος14/1/16 00:03

    Τον κακό σου και τον ανάποδο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.