Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Reuters: Εννέα από τις φωτογραφίες της χρονιάς ανήκουν σε Έλληνες – Δείτε τις

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρακτορείο Reuters συγκέντρωσε τις πιο ισχυρές φωτογραφίες της χρονιάς. Φωτογραφίες που συγκλόνισαν. Ανάμεσα στις 95 φετινές φωτογραφίες είναι και εννέα που ανήκουν σε Έλληνες φωτογράφους.






















Ο Γιάννης Μπεχράκης έχει τη μερίδα του... λέοντος, αφού επτά δικές του φωτογραφίες από την Ειδομένη, την Αθήνα, την Κω, τη Λέσβο και την Πάτρα, επιλέχθηκαν να είναι ανάμεσα στις ωραιότερες φωτογραφίες της χρονιάς που σε λιγότερο από ένα μήνα, μας εγκαταλείπει. Μαζί με τον Γιάννη Μπεχράκη, στο... "πάνθεον" της χρονιάς για το Reuters και οι φωτογραφίες του Φώτη Πλέγκα και του Γιώργου Μουτάφη.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες των τριών Ελλήνων φωτογράφων και σε παρένθεση η αρίθμηση του Reuters.

Γιάννης Μπεχράκης

2. Ειδομένη, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου: Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, κοντά στο χωριό Ειδομένη. 2. Ειδομένη, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου: Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, κοντά στο χωριό Ειδομένη.


42. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Σύροι άνδρες σχηματίζουν "τείχος" ασφαλείας για γυναίκες πρόσφυγες μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο καταγραφής που είχε στηθεί στο στάδιο της Κω. 42. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Σύροι άνδρες σχηματίζουν "τείχος" ασφαλείας για γυναίκες πρόσφυγες μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο καταγραφής που είχε στηθεί στο στάδιο της Κω.


68. Λέσβος, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου Ένα δελφίνι πηδά μπροστά από μια σχεδία, πάνω στην οποία βρίσκονται Σύροι πρόσφυγες και περνούν από την Τουρκία στη Λέσβο. 68. Λέσβος, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου Ένα δελφίνι πηδά μπροστά από μια σχεδία, πάνω στην οποία βρίσκονται Σύροι πρόσφυγες και περνούν από την Τουρκία στη Λέσβο.


69. Ειδομένη, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς περπατά στη βροχή προς τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ κοντά στην Ειδομένη. 69. Ειδομένη, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς περπατά στη βροχή προς τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ κοντά στην Ειδομένη.


83. Αθήνα, Τρίτη 7 Ιουλίου Ένας συνταξιούχος στηρίζεται στην κεντρική πόρτα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας καθώς περιμένει να πάρει μέρος της σύνταξής του. 83. Αθήνα, Τρίτη 7 Ιουλίου Ένας συνταξιούχος στηρίζεται στην κεντρική πόρτα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας καθώς περιμένει να πάρει μέρος της σύνταξής του.


85. Πάτρα, Τετάρτη 6 Μαΐου Ένας Αφρικανός μετανάστης προσπαθεί να κρυφτεί σε ένα φορτηγό ου έχει σταματήσει σε φανάρι, λίγο πριν μπει στο πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας προς την Ιταλία. 85. Πάτρα, Τετάρτη 6 Μαΐου Ένας Αφρικανός μετανάστης προσπαθεί να κρυφτεί σε ένα φορτηγό ου έχει σταματήσει σε φανάρι, λίγο πριν μπει στο πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας προς την Ιταλία.


94. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Μια υπερφορτωμένη σχεδία με Σύρους πρόσφυγες πλέει στο Αιγαίο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα λίγο αφού η μηχανή της σταμάτησε. Προορισμός της, η Κως. 94. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Μια υπερφορτωμένη σχεδία με Σύρους πρόσφυγες πλέει στο Αιγαίο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα λίγο αφού η μηχανή της σταμάτησε. Προορισμός της, η Κως.

Φώτης Πλέγκας

15. Λέσβος, Κυριακή 11 Οκτωβρίου Μια γυναίκα πρόσφυγας μεταφέρει το παιδί της λίγο μετά την άφιξή της σε βραχώδη παραλία της Λέσβου και αφού πέρασε στο Αιγαίο από τις τουρκικές ακτές15. Λέσβος, Κυριακή 11 Οκτωβρίου Μια γυναίκα πρόσφυγας μεταφέρει το παιδί της λίγο μετά την άφιξή της σε βραχώδη παραλία της Λέσβου και αφού πέρασε στο Αιγαίο από τις τουρκικές ακτές

Γιώργος Μουταφής

65. Λέσβος, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου Ένας πρόσφυγας ετοιμάζεται να δώσει ένα βρέφος σε εθελοντή διασώστη καθώς ένα μισοβυθισμένο καταμαράν που μετέφερε περίπου 150 πρόσφυγες, περισσότεροι εκ των οποίων Σύροι, έφτασε στο νησί από τα τουρκικά παράλια. 65. Λέσβος, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου Ένας πρόσφυγας ετοιμάζεται να δώσει ένα βρέφος σε εθελοντή διασώστη καθώς ένα μισοβυθισμένο καταμαράν που μετέφερε περίπου 150 πρόσφυγες, περισσότεροι εκ των οποίων Σύροι, έφτασε στο νησί από τα τουρκικά παράλια.


6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/12/15 16:15

    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.ΤΟ 62% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ.ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/12/15 23:07

    Απίστευτες δηλώσεις, έγιναν στο τηλεοπτικό σταθμό CNN με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να απαντάει σε ερώτηση δημοσιογράφου πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά γιατί δεν είναι κυρίαρχο κράτος.

    Όλα ξεκίνησαν από τη λογική απορία του δημοσιογράφου του αμερικάνικου καναλιού, ο οποίος ρώτησε τον κ. Στόλτενμπεργκ, πως αφού το ΝΑΤΟ υποστήριξε την ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό, τότε έχει το ίδιο δικαίωμα και η Ελλάδα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της.
    Όμως ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε μία πραγματικά απίστευτη δήλωση έφτασε στο σημείο να πει πως η Ελλάδα είναι μία χρεωκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία και πως δικαίωμα για κατάρριψη έχει μόνο η Γερμανία.
    Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Από την στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα» και συνέχισε λέγοντας «αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά».
    voicenews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/12/15 00:20

    ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.ΑΠΛΑ ΚΟΜΠΙΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/12/15 00:28

    Μην υιοθετείτε οτι διαβάζετε σε κάθε site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/12/15 01:00

    ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..Τ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΚΟΠΑΝΟΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ...ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ
    https://www.facebook.com/GreekBurger/videos/vb.194107537449501/431135440413375/?type=2&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.