Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τεράστιες οι ευθύνες Τρόικας, SSM, ΣΥΡΙΖΑ για την σκανδαλώδη εξέλιξη να χάσει 40 δισ το ΤΧΣ

Είναι προσβλητικό να γίνεται συζήτηση αν οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να πουλάνε στα distress funds δάνεια όταν όλες οι τράπεζες ξεπουλήθηκαν σε funds...
Η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ολοκληρώθηκε αλλά τελικώς δεν είναι σαφές αν κέρδισε και ποιος κέρδισε από αυτή την υπόθεση.
Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι έχασαν και έχασαν πολλά, κάποιοι εξαϋλώθηκαν και κάποιοι καταστράφηκαν.
Το τι ακριβώς συνέβη θα το εξηγήσουμε αναλυτικά καθώς ένα τεράστιας κλίμακας οικονομικό έγκλημα συντελέστηκε στις τράπεζες που δεν είχε, ούτε θα έχει ιστορικό προηγούμενο.
Και όλα αυτά από μια κατ΄ επίφαση αριστερή κυβέρνηση που αντί να αντιδράσει αποδέχθηκε το ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών.
Είναι προκλητικό και προσβλητικό να γίνεται συζήτηση αν οι  ελληνικές τράπεζες μπορούν να πουλάνε στα distress funds προβληματικά δάνεια ή στεγαστικά όταν όλες οι τράπεζες ξεπουλήθηκαν σε funds.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών ήταν ο τελικός στόχος μιας μακράς διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και όλες οι κυβερνήσεις του μνημονίου δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν τον ρου της ιστορίας.
Οι τράπεζες δεν ανήκουν στο κράτος αλλά στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να έχουν ιδιώτες μετόχους, διαφάνεια και αυστηρή εποπτεία από την ΕΚΤ.
Όμως οι επιπόλαιοι, βεβιασμένοι σχεδιασμοί της Τρόικα και του SSM του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού για τις ελληνικές τράπεζες κατέληξαν σε ένα φιάσκο επικών διαστάσεων.
Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε ότι πολλοί τεχνοκράτες στην Τρόικα έχουν το αλάθητο ή τα ξέρουν όλα.
Όμως ποιος ξέρει ότι οι εδώ θεσμικές αρχές έκαναν σεμινάρια στα στελέχη της Τρόικα για το πώς πραγματοποιούνται τα book building τα βιβλία προσφορών.....τόσες γνώσεις είχαν τα στελέχη της Τρόικα.
Δεν ήξεραν οι τεχνοκράτες αυτοί την τεχνική διαδικασία των βιβλίων προσφορών.
Ένας από τους λόγους που καθυστέρησε ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν γιατί γινόντουσαν ταχύρρυθμα ενημερωτικά προγράμματα στην Τρόικα για το πώς δουλεύει ο μηχανισμός των book building.
Αυτοί σχεδίασαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Τρόικα και SSM φέρουν τεράστια ευθύνη για το φιάσκο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, φιάσκο που ζημίωσε τον έλληνα φορολογούμενο.
Μάλιστα για να «νομιμοποιήσουν το οικονομικό σκάνδαλο και την αποτυχία τους» δημιούργησαν τον μπαμπούλα τον φόβο του haircut των καταθέσεων.
Για να σώσουμε τους καταθέτες πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα, βιαστικά, επιπόλαια, οι έλληνες φορολογούμενοι να χάσουν 40 δισεκ. και αυτό να το πουν επιτυχία.
Αυτό δεν είναι επιτυχία αλλά ντροπιαστική εξέλιξη.
Είναι εξευτελισμός….ο χειρότερος εξευτελισμός που μας κόστισε 40 δισεκ. 
Χάθηκαν 40 δισεκ. πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων και στην Ελλάδα γίνεται κουβέντα αν θα μπει φόρος στα τυχερά παιχνίδια ή στο κρασί.
Η Τρόικα και ο SSM που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στηρίχθηκαν στην εξής απλή λογική.
Οι ελληνικές τράπεζες άπαξ και έχουν χρεοκοπήσει θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν υπό τον όρο ότι οι μέτοχοι ιδιώτες και ελληνικός κράτος θα μηδενίσουν τις αξίες τους.
Η βασική στρατηγική ήταν οι τράπεζες να μηδενίσουν στο χρηματιστήριο ώστε οι νέοι επενδυτές που θα επενδύσουν να αποκτήσουν και τον έλεγχο των τραπεζών.
Από αυτή την στρατηγική καταστράφηκαν
1)Το ΤΧΣ που επένδυσε 40 δισεκ. 25 δισεκ. σε κεφάλαια και 15 δισεκ. σε funding gap.
Η Τρόικα δέχθηκε το ΤΧΣ να χάσει τα 40 δισεκ. του 2013, δέχθηκε ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης να χάσει 40 δισεκ. και ταυτόχρονα έχουν την απαίτηση της Τρόικα να θέτουν όρους στα προαπαιτούμενα για 200 ή 300 εκατ.
Χάθηκαν 40 δισεκ. τα οποία όμως ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης θα πληρώσει χωρίς αντίκρισμα.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία.
Κανείς εισαγγελέας θα παρέμβει αυτεπαγγέλτως για να αναζητήσει ευθύνες για αυτό το μέγα σκάνδαλο;
Αν οι εισαγγελείς εστιάζονται στα 52 δισεκ. που χορήγησε η Αγροτική τράπεζα στον επιχειρηματία Μίχα τότε….στην χώρα αυτή υπάρχει τεράστια πρόβλημα.
2)Καταστράφηκαν οι μικρομέτοχοι, ολοκληρωτικά.
Η τρόικα σχεδίασε την εξολόθρευση των μικρομετόχων καθώς ουσιαστικά ενεργοποιήθηκε το bail in, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία κατά την οποία οι μέτοχοι μηδένισαν τις μετοχικές τους αξίες.
Τυπικά το bail in δεν ενεργοποιήθηκε, ουσιαστικά όμως έλαβε χώρα στην Ελλάδα με τον πιο βάναυσο τρόπο για τον μικρομέτοχο.
Κάποτε οι μικρομέτοχοι και οι έλληνες μέτοχοι γενικά κατείχαν έως το 35% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών που είχαν τότε κεφαλαιοποίηση έως 60 με 70 δισεκ.
Οι μικρομέτοχοι μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα κατέχουν μεταξύ 1,5% με 4% των ελληνικών τραπεζών.
3)Καταστράφηκαν όλοι οι παραδοσιακοί μεγαλομέτοχοι των ελληνικών τραπεζών καθώς έχουν μηδενίσει πλέον στις τράπεζες.
Κωστόπουλος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης μηδένισαν στις τράπεζες, οι βασικοί μέτοχοι που στήριξαν το ελληνικό banking επί 10ετίες μηδένισαν.
4)Καταστράφηκαν και οι ξένοι μέτοχοι καθώς η καταστροφή που επήλθε ήταν αναλογική.
Το 2014 οι ξένοι επένδυσαν 7 δισεκ. ευρώ σε σύνολο 8,3 δισεκ. και αυτά τα 7 δισεκ. αξίζουν μηδέν.
Το Fairfax π.χ. που επένδυσε 500 εκατ βρέθηκε με 30 εκατ πραγματική καταστροφή.
Ωστόσο οι ξένοι θεσμικοί είπαν αφού τα χάσαμε όλα στις ελληνικές τράπεζες, αν θέλετε να επενδύσουμε πάλι θα μας τις χαρίσετε, αυτό συνέβη χάρισαν τις τράπεζες σε 600-700 ξένα funds χάρισαν περιουσία τραπεζών 345 δισεκ. ευρώ.
Όλοι καταστράφηκαν, οι μέτοχοι στην κυριολεξία εξαϋλώθηκαν ενώ οι ομολογιούχοι υποχρεώθηκαν να μετατρέψουν τις ομολογίες τους σε μετοχές εξέλιξη….που ωστόσο μπορεί να μην αποδειχθεί ζημιογόνος σε βάθος χρόνου.
Οι μέτοχοι στην κυριολεξία καταστράφηκαν.
Και ενώ το οικονομικό έγκλημα συντελείτο η Τρόικα, ο SSM και η αριστερή ελληνική κυβέρνηση αντί να συναποφασίσουν μια φόρμουλα ώστε το ΤΧΣ ο έλληνας φορολογούμενος να υποστεί την μικρότερη ζημία αποφάσισαν το εξής εγκληματικό να μηδενίσουν τα πάντα ώστε με 5 δισεκ. να εξαγοραστεί πλούτος 345 δισεκ.
Οι επενδυτές συνολικά επένδυσαν 1,6 δισεκ. στην Alpha, 1,6 δισεκ. στην Eurobank, περίπου 480 εκατ στην Εθνική και 1,34 δισεκ. στην Πειραιώς.
Το άθροισμα όλως αυτών είναι 5 δισεκ.
Με 5 δισεκ. σχεδόν το 80% είναι ξένοι αγόρασαν τις ελληνικές τράπεζες που διαθέτουν περιουσία 345 δισεκ.
Το ΤΧΣ επένδυσε 40 δισεκ. το 2013 και στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 επένδυσε 6,5 δισεκ. ευρώ μαζί με την μετατροπή σε κοινές μετοχές των προνομιούχων μετοχών του δημοσίου στην Εθνική τράπεζα που μεταφέρθηκαν στο ΤΧΣ.
Προσέξτε οι ξένοι επένδυσαν 5 δισεκ. και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών και το ΤΧΣ επένδυσε 5 δισεκ. χάνοντας τον έλεγχο των τραπεζών.
Το ΤΧΣ από 56% θα βρεθεί στο 21% ενώ στην Eurobank θα βρεθεί στο 3% ή στην Alpha bank 10-11%.
Το ΤΧΣ το ελληνικό Ταμείο που διαχειρίζεται τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων επένδυσε 2013 και 2015 συνολικά 46,5 δισεκ. για να ελέγχει το 21% των τραπεζών.
Αυτό σημαίνει ότι με χρηματιστηριακούς όρους οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αποκτήσουν αξία 230 δισεκ. ευρώ για να μπορέσει το ΤΧΣ να πάρει πίσω τα 46 δισεκ. που επένδυσε στις τράπεζες.
Αυτό δεν θα συμβεί ούτε στους επόμενους 50 αιώνες.
Αυτό ονομάζεται οικονομικό έγκλημα για το οποίο η αριστερή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια πολιτική, ηθική και νομική ευθύνη για το σκάνδαλο ενώ και η Τρόικα και SSM αντί να προστατέψουν τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη τον ζημίωσαν 40 δισεκ. χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.
Πλήρωνε ανόητε έλληνα…

Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;

Οι ελληνικές τράπεζες είτε το 2013 είτε το 2015 θα έπρεπε να είχαν κρατικοποιηθεί και εν συνεχεία το ΤΧΣ μέσω placement να πουλούσε τις τράπεζες σε ιδιώτες, όπως έπραξε και το αμερικανικό δημόσιο στην Citigroup.
Οι ΗΠΑ όχι μόνο κέρδισαν αλλά σχεδόν διπλασίασαν τα κεφάλαια που επένδυσαν στις αμερικανικές τράπεζες το 2008-2009 με την κρίση των subprime.
Οι αμερικανοί είναι αμερικανάκια ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα τα ξέρουμε όλα.

Η κοροϊδία της μάχη των distress funds

Ποιον κοροϊδεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν λένε ότι δεν πρέπει να πουληθούν προβληματικά στεγαστικά δάνεια στα distress funds;
Δεν είναι κοροϊδία όταν οι ελληνικές τράπεζες ξεπουλήθηκαν ένα 5 δισεκ. νέων κεφαλαίων στα ξένα funds;
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν περάσει σε ξένα χέρια και η ελληνική κυβέρνηση δίνει αγώνα τα distress funds να μην αγοράσουν προβληματικά στεγαστικά δάνεια.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον κύριοι της αριστεράς της ακραίας νεοφιλελεύθερης αριστεράς.

Οι ξένοι είναι δυνητικοί πωλητές

Οι ξένοι επενδυτές που τοποθέτησαν μόνο 5 δισεκ. για να αγοράσουν περιουσία τραπεζών αξίας 345 δισεκ. αγόρασαν αλλά στρατηγικά είναι δυνητικοί πωλητές.
Είναι δυνητικοί πωλητές για ξευτίλισαν τις μετοχικές αξίες για λόγους δικής τους ασφαλείας.
Για να κερδίσουν σίγουρα μηδένισαν τις μετοχικές αξίες ξέροντας ότι θα χάσουν και οι ίδιοι αλλά μετά θα αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών.
Πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα που οργανώθηκε με τόσο προσβλητικό και προκλητικό τρόπο ενάντια σε κάθε λογική που κανείς έλληνας φορολογούμενος πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος.

Συμπέρασμα

Η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 ήταν μακράν η πιο κακοσχεδιασμένη ανακεφαλαιοποίηση στην παγκόσμια ιστορία.
Είναι πολύ πιθανό να μην δεχθούν ούτε στο βιβλίο Γκίνες να γραφεί αυτό το μίασμα καθώς ξεπερνάει και τα όρια τους ξεφτιλίσματος.
Πραγματικά ντροπή μας.
Τράπεζες 
Συμμετοχή ΤΧΣ (Πριν τις ΑΜΚ)
Συμμετοχή ΤΧΣ μετά τις ΑΜΚ 
Εθνική 
57,2%
41% 
Πειραιώς 
66,9%
29%
Eurobank 
35,4%
3% - 4%
Alpha bank 
66,2%
11%
Σύνολο 
56,3%
21%



Επεξεργασία bankingnews

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος25/11/15 13:16

    ΜΑΛΑΚΕΕΕΕΕΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/11/15 13:30

    Τελικα τι φαγανε χθες στο τραπεζωμα που τους εκανε ο στουρναρας..

    και να σταματησουν αυτοι που τους γλιφανε και τους θαυμαζαν τοσο καιρο εδω μεσα και μας νουθετουσαν να ψηφισουμε ανελ και συριζα....να το βουλωσουν οπως θα ελεγε και ο βαγγελης....

    μπουλουκι ησαν και ειναι και δικιο ειχε ο αλλος που τον βριζατε που τα χτυπαγε κατω σαν οχταποδι....κλειστε το στομα σας και μη μας πριζετε με γελοιες αναρτησεις παλι....εσεις τα φιφισατε ενω βλεπατε οτι ειναι για κλαματα....σιλανς λοιπον και ραψτε το σας βαρεθηκαμε με τις αηδιες σας τις επαναστατικες και τις ηλιθιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζει να διαβάστε αυτό το σχόλιο (το βρήκα στο capital). Όσοι γνωρίζετε τα στοιχειώδη της χρηματιστηριακής αγοράς θα καταλάβετε τις κομπίνες που έκαναν και κάνουν οι τράπεζες με την ανοχή του κράτους Το σκάνδαλο αυτο εκτυλίσσεται την περιοδο 2013-014 Αυτο και για απάντηση στον προηγούμενου σχολιαστή
    "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗ EUROBANK, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ.
    Τί θυμήθηκα τώρα: το καλοκαίρι του 2013, και αφού είχε προηγηθεί η ανταλλαγή των μετοχών της Eurobank με αυτές της Εθνικής, λόγω της … φημολογούμενης απορρόφησης της Eurobank από την ΕΤΕ (οπότε, τότε την κοπάνησε και ο Λάτσης από την Eurpbank), έγινε reverse split (δηλαδή, οι 10 υφιστάμενες-παληές μετοχές μετατράπηκαν σε 1 νέα) στις ελάχιστες μετοχές της Eurobank που κυκλοφορούσαν πλέον ελεύθερες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των «μεγαλο-στελεχών» της Eurobank, ο λόγος αυτής της μετατροπής, δηλαδή του reverse-split, ήταν, για ν’ ανέβει η αξία της μετοχής πάνω από το 1€ (τότε είχε αξία μερικά λεπτά), προκειμένου να δελεαστούν οι ξένοι επενδυτές και να είναι πιο αξιοπρόσεκτη και εμπορεύσιμη η μετοχή της εν λόγω τράπεζας (επειδή, τα ξένα χαρτοφυλάκια δεν ενδιαφέρονται για μετοχές αξίας κάτω του 1 €, … αυτό διαλαλούσαν τουλάχιστον !).
    Στη συνέχεια, ήρθε το ΤΧΣ (δηλαδή, το κράτος) και αγόρασε όλες σχεδόν τις μετοχές της τράπεζας, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, … στην τιμή του 1,54 €/μετοχή. Ετσι, το ΤΧΣ έγινε ο βασικός μέτοχος της Eurobank.
    Και η απάτη: μετά από λίγο, η Eurobank αντάλλαξε πειθαναγκαστικά κι’ εκβιαστικά τα ομόλογα πελατών της με μετοχές, στην τιμή του 1,54 €/μετοχή (σημειωτέον τότε, για ν’ αναγκάσει τους ομολογιούχους πελάτες της, ν’ αποδεχθούν την πρόταση ανταλλαγής, διατυμπάνιζε, ότι όποιος εξ’ αυτών δεν συμμετάσχει σε αυτήν την άτυπη αυτή ΑΜΚ, θα έχανε όλα του τα λεφτά).
    Και δεν έφτανε μόνο αυτό, υπήρξε και συνέχεια στην απάτη: τη σύντομη περίοδο της εν λόγω ΑΜΚ, η τράπεζα, μέσω της χρηματιστηριακής της, χειραγώγησε εξόφθαλμα και προκλητικότατα την μετοχή (ήταν εξάλλου πανεύκολο, αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμες ελεύθερες μετοχές στο πόπολο και ταυτόχρονα, οι εποπτικές αρχές, ή ήταν μέσα στο παιχνίδι ή έκαναν, ως συνήθως, τα στραβά μάτια) και ανέβασε την τιμή της μετοχής στα ουράνια (γύρω στα 2,80€ …. και η ΕΚ τότε αγρόν αγόραζε, έκανε τα στραβά μάτια στην απάτη), προκειμένου να δελεάσει τους ομολογιούχους πελάτες της, ν’ ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με μετοχές (δηλαδή, ν’ αποδεχτούν, αδιαμαρτύρητα και χωρίς νομικές εμπλοκές την πρόταση ανταλλαγής).
    Και η κατάληξη ήταν η αναμενόμενη: μία μέρα πριν πάρουν στα χέρια τις μετοχές τους, οι πελάτες και πρώην ομολογιούχοι της Eurobank, η μετοχή κλείδωσε με 3 απανωτά limit-down (-30%, για 3 συνεχόμενες μέρες), με ελάχιστο όγκο συναλλαγών και τεράστιο ανεκτέλεστο (εκκρεμείς εντολές πώλησης γύρω στα 20 εκατομμύρια μετοχές, με πραγματοποιηθέντα όγκο συναλλαγών μερικές δεκάδες χιλιάδες μετοχές).
    Αποτέλεσμα: οι εξαπατηθέντες πελάτες της τράπεζας, όταν είχαν πλέον τη δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές τους στο ΧΑΑ, μετά το άνευ προηγουμένου κατρακύλισμα της μετοχής, από τα περίπου 2,30 € στο 0,54 €, είχαν χάσει «δια μαγείας» (μέσα σε 3 μέρες), το 65% του κεφαλαίου τους.
    Kαι σήμερα που η μετοχή έχει 0,01 €, δηλαδή 154 φορές χαμηλότερα (! ! ! !) της τιμής που την πούλησαν οι αλήτες της Eurobank στους πελάτες τους (και προφανώς, πολλοί ομολογιούχοι που δεν την σκότωσαν, όταν μπορούσαν με 0,50€, επειδή προφανώς τότε έχαναν το 70% των χρημάτων τους), σήμερα έχασαν τα πάντα.
    Πρόκειται για τράπεζα συμμορία, που υποβοηθούμενη από το κράτος-παρακράτος και συγκαλυπτόμενη από τις «στημένες» εποπτικές αρχές» (επιτροπή κεφαλαιαγοράς και ΕΧΑΕ), διαπράττει ατιμωρητί και επαναλαμβανόμενα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου!
    Και ερωτάω:
    μήπως αυτό είναι το ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τους απατεώνες, που θα έπρεπε να αναδείξετε;
    Και το χειρότερο: ούτε ένας εισαγγελέας με παντελόνια δεν υπάρχει σε αυτό το παρακράτος, για να παρέμβει και να τους χώσει όλους αυτούς μέσα (συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που έκανε τα στραβά μάτια, για να καλύψει τους απατεώνες της Eurobank"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/11/15 14:07

    Μα νις γι αυτο αναρωτιεμαι τι φαγανε χθες με το στουρναρα αυτοι που θελανε να τον κλεισουνε μεσα για οσα γινονταν στις τραπεζες τοτε και τους ψηφιζε ο κοσμος και γι αυτο.....οσο βριζανε το στουρναρα τοσο ψηφους περνανε.......για το συριζα λεω που ο αλλος εβριζε και καποιοι τον λιδωρουσαν που τους ξεσκεπαζε...τα ελεγε μπουλουκι νουμερα και αλλα κοσμιτικα και αναρωτιεμαι μηπως ειχε δικιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε όχι δίκιο και ο Στουρνάρας !!Τις ίδιες εγκληματικές ευθύνες έχουν και ο Στουρνάρας και ο Βενιζέλος και οι σημερινοί΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/11/15 15:08

    πασοκ και συριζα η ντροπη του σοσιαλισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/11/15 21:43

    οχι δικιο ο στουρναρας αλλα μια συγνωμη για την αβαντα στο συριζα δε θα εβλαπτε κυριε νις.........(με πολλα αποσιωπιτικά.........) η αισθανεσθε προδομενος.......μπας και δεν καταλαβαινατε οτι το δουλεμα ηταν χοντρο........ας κοιταχτουμε στον καθρεπτη καποια στιγμη....εν γνωση σας κανατε την αβαντα γιατι αν πιστευατε πραγματικα οτι ελεγαν πριν το γεναρη τοτε υπαρχει προβλημα χοντρο και καλο ειναι να σιωπατε τωρα που το μαυρο εγινε ασπρο......μη ζητατε τα ρεστα για λογαριασμο που κανατε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλύτερα να κοιταχτείς εσύ κύριε ανώνυμε στον καθρέφτη και να αναλογιστείς ποιος έφερε την χώρα σ αυτό το σημείο και γιατί όχι και το σύριζα στην εξουσία Κι αυτό... για να δεις και ίσως καταλάβεις ότι οι πολιτικές των κομμάτων φταίνε για αυτό που βιώνει σήμερα κάθε Ελληνας πολίτης και συνολικά η χώρα Στο ερώτημα που καλείσαι να δώσεις απάντηση είναι αν είναι διαφορετική η πολιτική του Σύριζα απο την πολιτική των προηγούμενων κομμάτων Ο κομματικός σου φανατισμός όμως σ εμποδίζει να κάνεις βαθύτερες εξερευνήσεις και να αναζητήσεις τα πραγματικέ αίτια
    Το site στήριζε και στηρίζει θέσεις που αποβλέπουν στην κοινωνική δικαιοσύνη και καθιστούν την χώρα ανεξάρτητη και κυρίαρχη και όχι τον Σύριζα
    Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/11/15 23:19

    ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ 21.43.ΕΣΥ ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣ; ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ..ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/11/15 00:28

    [ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΟΝΤΡΟ],ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/11/15 18:59

    εχετε δικιο κυριε νις ο συριζα ηρθε απο αντιδραση στους αλλους.....γι αυτο το λογο του καναμε αβαντα...

    τωρα κανει τα ιδια και χειροτερα με τους αλλους...

    αρα προδοθηκανε οι ελπιδες μας.....

    Τωρα πως η κοινωνικη δικαιοσυνη ταυτιστηκε με τη γραμμη συριζα πριν το γεναρη και αντε μεχρι την ανοιξη ψαχνω ακομα να το βρω.....πως συνεβηκε αυτο κυριε νις το εχω μεγαλη απορια και το ψαχνω....δεν κανω καυγα......το σοσιαλισμο ψαχνουμε ολοι......

    και ειπαμε τελος....γιατι με παρεξηγησατε νομιζα οτι εισθε κοψοχερης.....συγνωμη αν σας προσβληθηκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/11/15 22:09

    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΝΙΣ ΡΩΤΑ ΕΚΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.