Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Oδυσσέας: Eίστε η πρώτη Κυβέρνηση και ο πρώτος Πρωθυπουργός που απελευθέρωσε τους μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.


Κυριότερα σημεία της σημερινής ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του ν/σ «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»:

    Τρία είναι τα βασικά ζητήματα:
        Πρώτον, αρχίζουν οι πλειστηριασμοί. Τον Ιανουάριο η «Αυγή» έγραφε στο πρωτοσέλιδο: «Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Το 2013, ο κ.Τσίπρας έλεγε από το βήμα της Βουλής: «Δεν μπορούμε να παίζουμε κρυφτούλι. Καλούμε κάθε Βουλευτή να αναλάβει την ευθύνη του για την αρνητική προοπτική που δημιουργούν στην οικονομία οι μαζικοί πλειστηριασμοί.». Γι’αυτό κι εμείς ζητούμε ονομαστική ψηφοφορία, για να αναλάβετε προσωπικά την ευθύνη για το ότι αρχίζουν οι πλειστηριασμοί. Κάθε Βουλευτής. Όχι μόνο η Κυβέρνηση και ο κ.Τσακαλώτος.
 Δεύτερο θέμα, για το οποίο επίσης ζητούμε ονομαστική ψηφοφορία: η πλήρης παράδοση του τραπεζικού συστήματος στο κουαρτέτο. Παραδίδετε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα στεγαστικά αλλά και τα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία – όπως γράφει ο νόμος – θα τα αναλάβει κάποιος από το εξωτερικό. Προχωράτε στον αφελληνισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αναλαμβάνετε την ευθύνη για αυτό. Εσείς εδώ σήμερα δίνετε την έγκρισή σας για να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες
        Τρίτο θέμα, που ζητούμε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία: η διάταξη για τη φορολόγηση του κρασιού. Ελπίζουμε να καταλάβατε το λάθος σας και να την αποσύρετε άμεσα. Διαφορετικά, θα έλθετε αντιμέτωποι με τους παραγωγούς της περιοχής σας και θα δημιουργήσετε νέους ανέργους, ευνοώντας τα εισαγόμενα κρασιά. Το κόστος παραγωγής ενός λίτρου κρασιού είναι περίπου 40 λεπτά.
    Χθες καταθέσαμε τις εξής προτάσεις:

1. Να υπάρξει μεταβατική διάταξη για όσους έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη – πρόταση την οποία μοιράζεται και η ΕΚΠΟΙΖΩ.
2. Να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», ώστε ο δανειολήπτης να μην είναι όμηρος της τράπεζας.
3. Να οριστούν αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου από τους πραγματογνώμονες.
4. Να υπάρξει πρόβλεψη προστασίας του ελεύθερου επαγγελματία με εμπορική ιδιότητα.

    Ακόμη δεν έχετε φέρει τον κατάλογο των οφειλετών που χρησιμοποίησαν τη διάταξη που έφερε για μία εβδομάδα η Κυβέρνηση με ΠΝΠ για τη ρύθμιση των οφειλών τους. Ο λαός σας ψήφισε για να φέρετε όλες τις λίστες. Να τους ξεσκεπάσετε όλους. Να ρίξετε άπλετο φως. Και εμείς θα σας στηρίξουμε.
    Απαλλάσσετε από κάθε ευθύνη τον ΓΓ Εσόδων, αν δεν ολοκληρώσει τους ελέγχους του. Και τον αφήνετε, χωρίς κανένα κριτήριο, να αποφασίσει – ο δικός σας ΓΓ, που εσείς θα διορίσετε – ποιους θα ελέγξει. Αυτά είναι παλιά κόλπα, που δεν πέτυχαν. Μην τα ξανακάνετε.
    Ο κ.Τσιρώνης, υπογράφοντας τη διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας, από οικολόγος-εναλλακτικός γίνεται οικολόγος α λα κάρτ.
    Χθες ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η Eurobank έκλεισε με τιμή 0,01 ευρώ. Στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, επί Κυβερνήσεως «γερμανοτσολιάδων», είχε κλείσει στα 0,33 ευρώ. Πέρυσι οι τράπεζες είχαν αξία 25 δις ευρώ, και τώρα 2 δις ευρώ.
    Πριν από τα μνημόνια ήσαστε όλοι ΠΑΣΟΚ. Τώρα, αυτοί που τότε ήταν Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έφυγαν και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν σκληρά τα μέτρα, σήμερα ντρέπονται έστω και λίγο που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, γιατί δεν έχουν σε ποιο άλλο κόμμα να πάνε; Γιατί δεν τους θέλει κανείς;

    Η δική μας πολιτική κουλτούρα δεν έχει προπηλακισμούς. Δεν σηκώνουμε πέτρες, δεν ανεβαίνουμε στα κάγκελα, δεν κάνουμε ό,τι κάνατε εσείς. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και της δημοκρατίας, και θα μιλήσουμε με επιχειρήματα. Όμως είστε η πρώτη Κυβέρνηση και ο πρώτος Πρωθυπουργός που απελευθέρωσε τους μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/11/15 21:54

    ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/15 23:19

    ΑΣΕ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ, ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΔΕΝ ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ; ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΟΜΩΝΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/11/15 01:05

    Η υποκρισία σ όλο το μεγαλείο. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.