Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Οδυσσέας προς Σταθάκη:Πότε θα αποδεσμεύσεις τα χρήματα για τον Λάδωνα ?

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη για το έργο «Προσέλκυση επισκεπτών στη λίμνη Λάδωνα»:
Ερώτηση για την πρόοδο του έργου «προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα», προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Γ.Σταθάκη απηύθυνε ο Βουλευτής Αρκαδίας και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Το έργο, με προϋπολογισμό 1.289.618 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 εδώ και ένα χρόνο, επί θητείας του κ.Κωνσταντινόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης προσπάθειας και σειράς ενεργειών και πρωτοβουλιών εκ μέρους του Βουλευτή, ήδη από το 2009.
 Το έργο προβλέπει δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υποστήριξης της οικοτουριστικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού (ποδηλατόδρομοι), ενσωμάτωσης-στήριξης των παραλίμνιων οικισμών και οργάνωσης του παραλίμνιου χώρου (πχ διευθέτηση χώρων θέασης – παρατηρητήρια κλπ), δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Εντούτοις, τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε καμία πρόοδος, λόγω δέσμευσης των κονδυλίων, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται όλες αυτές οι δυνατότητες και να μην υλοποιείται η ευκαιρία για απασχόληση, υποδομές και ανάπτυξη.
Στην απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, αναγνωρίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ, αλλά έχει σταματήσει κάθε δράση του: «Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εγγεγραμμένο από το 2014 το έργο 2014ΕΠ02600008 “Έργα προσέλκυσης επισκεπτών Λίμνης Λάδωνα”, με συνολικό προϋπολογισμό 1.289.618,10 ευρώ, πιστώσεις έτους 1.000,00 και μηδενικές πληρωμές».
Είναι θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από τον Υπουργό πως το έργο έχει εγκριθεί και η χρηματοδότησή του υφίσταται. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι οι αρμόδιες αρχές να δρομολογήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης για να ξεκινήσει η υλοποίησή του. 

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος25/11/15 18:56

    ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΩΝΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΛΙΜΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΜΥΓΔΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/11/15 23:26

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
    Μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους το Κομμουνιστικό Κόμμα δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία λέει στον Νταβούτογλου πως ¨Η μεγαλύτερη απειλή είστε εσείς¨.

    Το κείμενο που δημοσιεύτηκε αναφέρει τα εξης :

    Δεν θα υιοθετήσουμε καμία προσέγγιση η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα κάποιας χώρας. Αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για διεθνές δικαίωμά μας και εθνικό μας καθήκον να λαμβάνουμε μέτρα εναντίον καθενός που παραβιάζει τα σύνορά μας στη γη και τον αέρα, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις μας

    Αχμέτ Νταβούτογλου

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ : ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

    Αυτή την χώρα την κυβερνά μια αλογάριαστη, ανόητη και ανήθικη συμμορία. Αυτό είναι που φανερώθηκε πάλι σήμερα.
    Τα νότια σύνορα της Τουρκίας είναι διάτρητα. Από εκεί περνάνε οι συμμορίες της ISIS, οι ισλαμιστές της φρίκης, τα κομβόι πετρελαίου που χρηματοδοτούν την οικογένεια του Ερντογάν, οι στρατολογημένες στις πόλεις μας ομάδες τζιχαντιστών, τα εκρηκτικά που σκάνε στις πλατείες μας, αλλά και οι μανιακοί που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας… Και βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ¨Όποιος παραβιάσει τα εναέρια και χερσαία σύνορα μας…¨.

    Όλα τα κρατικά όργανα μέχρι και οι έπαρχοι στην Τουρκία έχουν επιστρατευθεί για να μεγαλώσει ο πόλεμος και οι σφαγές στην γειτονική Συρία. Και βγαίνει ξεδιάντροπα ο πρωθυπουργός και λέει πως ¨Δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος καμίας χώρας¨.
    Πραγματικά η χώρα μας βρίσκεται υπό μεγάλη απειλή. Η απειλή αυτή είναι ο συνασπισμός της οπισθοδρόμησης που θεωρεί ως εξωτερική πολιτική την μετατροπή ολόκληρης της Τουρκίας σε κηδεμόνα των ισλαμιστικών συμμοριών. Η μεγαλύτερη λοιπόν απειλή που έχουμε είναι ο συνασπισμός της ISIS, των Αράβων σεΐχηδων, της Αλ Κάιντα και πολλών υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν γίνει συνέταιροι με το ΑΚΡ. Για αυτό ακριβώς δεν έχει καμιά σημασία αν το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε ή όχι τα σύνορα.
    ……………..
    Δεν έχει καμία σημασία αν ο κινούμενος με βάση τα δικά του συμφέροντα Πούτιν είναι ή όχι σωτήρας των λαών της περιοχής. Το σημαντικό είναι το δικαίωμα του συριακού λαού και της νόμιμης εκπροσώπησης του να προστατευτούνε από την ισλαμική τρομοκρατία. Το σημαντικό είναι το δικαίωμα που έχει ο λαός μας να γλιτώσει από τους κήρυκες του πολέμου και από τις αλογάριαστες συμμορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/11/15 12:04



    ΤΟ ΔΙΑΚΗΡΎΤΑΜΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ: Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΛΙΓΕΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΌΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.