Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κάποια στιγμή θα λογαριαστούμε

Ακούς εκεί! Είμαστε, λέει, μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων, από τους οποίους σχεδόν τα επτά εκατομμύρια αποτελούν τον οικονομικά ανενεργό πληθυσμό: συνταξιούχοι, άνεργοι και άεργοι. 

Εκ πρώτης όψεως η αναλογία 7 προς 11 ακούγεται εξωπραγματική και τρομακτική, αλλά ευτυχώς για όλα υπάρχουν εξηγήσεις:  Κύριος οίδε πόσοι μέσα σ’ αυτά τα 7 εκατομμύρια είναι οι νεότατοι και ακμαίοι συνταξιούχοι που παρέχουν στο μουλωχτό τις υπηρεσίες τους, πόσοι είναι οι επαγγελματίες που δε δηλώνουν τη δραστηριότητά τους, πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι και οι μαύροι εργαζόμενοι, άλλοι γιατί έτσι πιέζονται ή εκβιάζονται από τους εργοδότες τους, αφού άλλωστε οι εισφορές είναι παράλογα υψηλές  -κι άλλοι, γιατί ξέρουν ότι ισοδύναμο της καταβολής εισφορών σε συνταξιοδοτικά προγράμματα  του πτωχού ελληνικού Δημοσίου, δεν είναι, παρά ως να ανοίγεις και να πετάς τα λεφτά σου έξω από το παράθυρο.

Έτσι, μετά από αμέτρητα χρόνια κακής διοίκησης, αισχρής κατάχρησης και ατιμώρητης κλεπτοκρατίας, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, για να μην ξεχνάμε, βγήκε πριν από λίγο καιρό knock-out από το χτύπημα κάτω από τη ζώνη που του έδωσε εκείνος ο αχαρακτήριστος παρασυνταγματολόγος με το περίφημο P.S.I. που θα μείνει στην ιστορία ως ένα ντροπιαστικό κούρεμα του ελληνικού κράτους πρόνοιας. Κούρεμα με την ψιλή μηχανή και με τιμωρητικούς όρους, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος κι υπέρ αλλότριων ιδιωτικών.

Είναι, βέβαια, γεγονός αναμφισβήτητο ότι  παρόλο που το πραγματικό ύψος της ανεργίας είναι άγνωστο στο πραγματικό του ποσοστό, δεν παύει κατά γενική ομολογία να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και να συνεισφέρει κι αυτή σημαντικά στο γρηγορότερο βούλιαγμα των καταληστευμένων και άδειων ασφαλιστικών ταμείων.

Μια ανεργία  που, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις έρευνες,  στους νέους αγγίζει  το συνταρακτικό ποσοστό του 52% που είναι, λέει, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως, με περισσότερους από τον έναν στους δύο νέους να είναι άνεργοι.

Εξίσου συνταρακτική όμως, δείχνει να είναι και η δύναμη των παραδοσιακών οικογενειακών δεσμών μας. Έτσι οι γιαγιάδες και οι παππούδες, φαίνεται πως κρατάνε τα γκέμια των πιο ατίθασων σβήνοντας με το υστέρημά τους τις φωτιές στους κάδους σκουπιδιών και στα παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα∙ φωτιές που συνήθως ανάβει η ανέχεια και η ανεργία των  νέων.

Οι συνταξιούχοι που βάζουν πλάτη στην ανεργία των παιδιών και των εγγόνων τους, βλέπουν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται, βλέπουν το κομπόδεμα μιας ζωής, που το ανέλαβαν από την τράπεζα και που το φυλάνε κάτω από το στρώμα τους, να συρρικνώνεται κι αυτό και μέρα με την ημέρα να λιγοστεύει, όσο τα χαράτσια πληθαίνουν.

Κι όσο πληθαίνουν τα χαράτσια, το περίγραμμα της ζωής μας ορίζεται από την έλλειψη ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, την ύφεση, την έλλειψη σχεδιασμού, την αδυναμία και την ατολμία διαχείρισης των χρόνιων προβλημάτων. Ίντριγκες, άσκοποι βυζαντινισμοί και επικοινωνιακά λάθη το ένα πίσω από το άλλο και άναρθρες κραυγές από όλες τις γωνιές του παραπαίοντος πολιτικού μας συστήματος.

Εν τέλει, στο δια ταύτα,  φόροι και άλλοι φόροι και περισσότεροι φόροι για να πληρωθεί ένα χρέος που αφενός είναι ύποπτο αλλά παρά τις δεσμεύσεις δεν έχει ακόμα ελεγχθεί  κι αφετέρου ειδεχθές, επειδή δεν μπορεί να αποπληρωθεί.

Όμως οι ράχες των υποζυγίων δεν αντέχουν άλλο κι είναι έτοιμες να σπάσουν από τα ασήκωτα βάρη. Παρά τις έωλες διαβεβαιώσεις για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους στο επέκεινα, η παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες, δεν ανακουφίζει καθόλου τα βάρη που επιβάλλει η ζοφερή μας πραγματικότητα, την ώρα που το ιδιωτικό χρέος τρίζει απαίσια τα κοφτερά του δόντια.

Εν τω μεταξύ, όσο η νομοθετική εξουσία, αντί να καταργεί επονείδιστες πράξεις ασυλίας του πρόσφατου παρελθόντος, ποιεί την νήσσαν, τόσο τα νεύρα μας θα τεντώνονται.

Όσο η εκτελεστική εξουσία, ξεχνώντας αίφνης τα προεκλογικά πυροτεχνήματα, συνεχίζει να εθελοτυφλεί, παρέχοντας ακατανόητη ασυλία στον παράνομα αποθησαυρισμένο πλούτο δεκαετιών, τόσο οι αντοχές μας και τα αποθέματα της υπομονής μας θα εξαντλούνται.

Όσο συμβαίνουν όλα αυτά υπό την προστασία της ετέρας εταίρας, της δικαστικής εξουσίας, τόσο θα αισθανόμαστε όλοι μας την αδικία να μας πνίγει για την ανομία που επικρατεί και για την ατιμωρησία των υπαιτίων της τραγωδίας που ζούμε.

Όσο οι διαπλεγμένες και καθόλου ανεξάρτητες μεταξύ τους εξουσίες, μας αντιμετωπίζουν σαν μια κοινωνία ραγιάδων, τόσο κι εμείς θα απαντάμε με οικειοθελώς αδήλωτη εργασία, ώστε να φιγουράρουμε ως πρωταθλητές κόσμου στην ανεργία των νέων και θα αμυνόμαστε με αποφυγή έκδοσης παραστατικών, για να ταράζουμε την ψυχική ισορροπία των οικονομετρών και των στατιστικολόγων. Θα αντιστεκόμαστε με όποιον τρόπο μας είναι προσφορότερος, προκειμένου να επιβιώσουμε. Ακόμα περισσότερο που η αδυναμία πληρωμής των χαρατσιών, είναι για όλο και περισσότερους πια και πραγματική και αντικειμενική. Μια συνεχώς αυξανόμενη αδυναμία να αντεπεξέλθουμε σε αυτόν τον παραλογισμό που βιώνουμε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής σήψης, με τη λέξη «ισοδύναμο» να ακούγεται πια στ’ αυτιά μας σαν κακόγουστο αστείο, είναι μόνο θέμα χρόνου να ξεσπάσει η λαϊκή οργή που συσσωρεύεται, γιατί  σε όλες τις εποχές και σε όλα τα μέρη του κόσμου το καθήκον ενός πατέρα είναι πρώτα να  ταΐσει και να μορφώσει το παιδί του -και μετά να πληρώσει τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια που επιμένουν να μας λένε ότι είναι πατριωτικό μας καθήκον να καταβάλλουμε.

Το κομπόδεμα του παππού, πάει κι αυτό, το εξάντλησαν οι φοροεισπράκτορες και οι μαυραγορίτες που πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, συνεχίζουν να λυμαίνονται ανενόχλητοι την αγορά και τις ζωές μας∙ κι όλοι πορευόμαστε από το πουθενά προς το τίποτα, ακριβώς όπως μας συνέβαινε και πριν έναν χρόνο.

Μόνο που, πριν από έναν χρόνο, υπήρχε η ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν, με την προδιαγραφόμενη, τότε, πολιτική αλλαγή.

Τα έφεραν έτσι τα πράγματα, που  γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρο, ότι πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, τίποτα δεν πηγαίνει προς το καλύτερο κι όλα τα ίδια μένουν, όταν δεν χειροτερεύουν κιόλας.


Όμως το καζάνι βράζει και κάποια στιγμή, ίσως καθόλου μακρινή, θα λογαριαστούμε.

14 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/11/15 08:34

    λογαριαστήκαμε 4 φορές εφέτος ..ο κυριάρχος.. απεφάνθη για τα πάντα-όλα .
    τι μυξοκλαίνε συνέχεια οι διάφοροι αρθρογράφοι!
    είμαστε λαός με κορωνίδα το σκεπτικό να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.
    έχω διαβάσει τέτοια κείμενα σαν το παραπάνω αμέτρητα και όλα τα ίδια και τα ίδια!,
    για ραγιάδες , γαι παπούδες που ζουν τα παιδιά τους ,για κοινωνική και ηθική σήψη. για ατιμωρησία των υπαιτίων της τραγωδίας που ζούμε.! για υποζυγία δεν αντέχουν άλλο!

    και όσο αφορά τον επίλογο!
    .. όμως το καζάνι βράζει και κάποια στιγμή, ίσως καθόλου μακρινή, θα λογαριαστούμε..
    έχω την εντύπωση ότι κάποιο από τα 4 αγοράκια, που προχτές δεν κατάφερε να εκλεγεί , θα είναι τόσο ικανό που θα ανοίξει την ασφαλιστική βαλβίδα του καζανιού που βράζει για να ξεθυμάνει σιγά σιγά , έτσι για να συνεχίζουν οι αρθρογράφοι να ξανασερβίρουν τα πονηματά τους μετά από καμιά 2ετία με αλλαγή μόνο ημερομξνίας διμοσίευσης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/11/15 10:12

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΚΑ.ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ..ΑΛΛΑ ΑΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ..ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/11/15 10:20

    δεν είναι πικάρισμα.
    την απελπισία μου εξέφρασα.

    στην ουσία αυτό με εκφράζει!

    Μανόλης Αναγνωστάκης: "Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/11/15 11:39

    Η πολιτική κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ της μνημονιακής εξαλλαγής θα είναι να παρακαλάει για "οικουμενική" τους παλιούς μνημονιακούς για να μοιραστεί την ευθύνη, κι αυτοί να λένε "αργότερα, πρώτα να τα χρεωθείς όλα"... Κι ύστερα, ο πάτος: φράξια της οικουμενικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/11/15 12:04

    Με «μαστίγιο» από τη μία και «καρότο» από την άλλη, θα αντιμετωπίζονται οι φορολογούμενοι βάσει του νέου Κώδικα Φορολογικών Ποινών. Ποιοι απαλλάσσονται από αυστηρά πρόστιμα και πόσο θα τιμωρούνται οι φορολογούμενοι που δεν συνεργάζονται με τις εφορίες.

    Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Ποινών ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από τις 17 Οκτωβρίου, στα ελαφριά πια θα «πέφτουν» όσοι εντοπίζονται να διαπράττουν φορολογικές παραβάσεις.
    Όσοι το είχαν συνήθειο να μην κόβουν αποδείξεις, πλέον δεν τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα, αλλά με έναν και μόνον πρόστιμο το οποίο θα αναλογεί με το 50% του ΦΠΑ στην αξία των αποδείξεων που δεν κόπηκαν.
    Το υπουργείο Οικονομικών ποντάρει και… επιβραβεύει τους «συνεργάσιμους» φορολογούμενους. Η «φορολογική απειθαρχία», θα τιμωρείται με πρόστιμο 2.500 ευρώ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/11/15 13:26

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,.ΕΤΣΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΟΣΟ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ.ΟΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ..ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/11/15 15:25

    Πηρατε χαμπαρι οτι οι τραπεζες περασαν ολες σε ξανε χερια η οχι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/11/15 18:17

    Αν μου πάρει το σπίτι η Πειραιώς θα πάρω την ίδια ,0,0120 κανει η μετόχη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/11/15 19:26

    Η ΝΔ περνά κρίση γιατί η αυθεντικά νεοφιλελεύθερη δεξιά, η αδίστακτη, η αντιλαϊκή, η απόλυτα υποτελής δεξιά που βρίσκεται στου Μαξίμου έχει πάρει την εξουσία.
    Η ΝΔ περνά κρίση γιατί αποδείχτηκαν ανίκανοι να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα που παραδοσιακά εκπροσωπούσαν καθώς ο Τσίπρας τους έχει εκτοπίσει, τους έχει καταστήσει δεκανίκι του χρησιμοποιώντας τους όποτε χρειαστεί, όπως έκανε στη βουλή με το 3ο μνημόνιο. Αυτοί από μόνοι τους δεν θα το περνούσαν ποτέ, ούτε στη βουλή, ούτε στο λαό.
    Τώρα, έχοντας κρίση ταυτότητας εκλιπαρούν την εργοδοσία τους να μείνουν στο πολιτικό προσκήνιο, χωρίς όμως να υπάρχει νεοφιλελεύθερη πολιτική πρόταση που όχι μόνο να διαφοροποιείται από εκείνη της παρέας Μαξίμου αλλά και να μην είναι υποδεέστερη της σε αντιλαϊκότητα και υποτέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/11/15 21:04

    φωτια πολεμου εχει αναψει για καλα στη γειτονια,αραγε η χωρα μας ειναι μερος του εκπονημενου σχεδιου?gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/11/15 22:05

    Τα ξένα, αρπακτικά funds αποκτούν και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες αντί τιμήματος μόλις 5,5 δισ., ενώ τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών ανέρχονται σε 40 δισ. και το ενεργητικό τους σε... 340 δισ.! Ο ελληνικός λαός φορτώνεται τα 50 δισ. που κατέβαλε για τη “διάσωση” των τραπεζών - μια σκανδαλώδης ληστεία για την οποία πρέπει κάποια μέρα να λογοδοτήσουν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και νομικά όσοι ανέλαβαν αυτή την επονείδιστη ευθύνη. Το ποσοστό του δημοσίου πέφτει από 70% σε 30% στην Εθνική, από 67% σε 26% στην Πειραιώς, από 66% σε 11% στην Alpha και από 36% σε... 2,4% στη Eurobank.
    Το καταλάβατε εσείς που λέτε ότι δεν έχουν λόγο να μας πάρουν τα σπίτια;
    Οι τράπεζες ξεπουλιώνται σε funds για δεκάρες. Οπότε, ότι θα "βουτάνε" και θα πουλάνε τα funds, κέρδος θα είναι. Ακόμα κι αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες.
    ααααα! όλη η αγρογή ειναι υποθηκευμένη!
    Συνεχίστε να τραγουδάτε συριζαίοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/11/15 22:07

    Τολμάει να μας ακουμπήσει κανείς εμάς gerolyke??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/11/15 22:14

    σιγα μην ασχοληθουνε με μας,για αυτη τη δουλεια εχουν δικους μας που ξερουν τα κατατοπια..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/11/15 01:15

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    Συζητούσαμε για το πόσο ολέθριες θα ήταν οι επιπτώσεις από την μεταβίβαση των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες σε ξένους οίκους και η παρέα του Μαξίμου πούλησε τις τράπεζες ολόκληρες ξεπουλώντας τα πάντα.
    Μεταβιβάστηκαν οι τράπεζες σε ξένους επενδυτές με τιμή 1,5% σχεδόν της πραγματικής αξίας. Εκτός του ότι με μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα χάθηκαν 40 δις ευρώ, τα οποία είναι χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων, (και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης λιγότερα από 6 δις ευρώ είναι οι δαπάνες για την παιδεία), το ιδιωτικό χρέος προς τις τράπεζες που φτάνει τα 212 δις (101 οφειλές επιχειρήσεων, 14 ελευθέρων επαγγελματιών και 97 οφειλές νοικοκυριών, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια) έγινε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια μόνο, αφού το ενεργητικό των τραπεζών έχει συρρικνωθεί. Οι αγοραστές των τραπεζών έκαναν χρήση του συντελεστή στάθμισης κινδύνου και μηδένισαν σχεδόν το ενεργητικό των τραπεζών, άρα τα κόκκινα δάνεια.
    Θα έπρεπε λοιπόν να πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας γιατί με 40 δις που χάσαμε από τη μια μεριά γλυτώσαμε από την άλλη σχεδόν όλο το ιδιωτικό χρέος, το οποίο είναι πενταπλάσιο. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι γιατί, οι κύριοι Τσακαλώτος και Σταθάκης είχαν προετοιμάσει το σχέδιο και παίρνοντας τη θετική ψήφο των βουλευτών στη Βουλή, αποφάσισαν ότι «το δάνειο αναπροσαρμόζεται με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία της πρώτης κατοικίας. Ο δανειολήπτης πρέπει να καλύψει την τρέχουσα αξία της πρώτης κατοικίας, όχι το δάνειο». Μας το λένε δηλαδή απλά και ξεκάθαρα ότι στόχος είναι τα σπίτια μας.
    Αυτό είναι σχέδιο πολιτικών γκάνγκστερ, είναι κόλπο πληρωμένων δολοφόνων, είναι ένα απίστευτων διαστάσεων πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Αυτό είναι αιτία πτώσης της κυβέρνησης, γιατί είναι το μεγαλύτερο πλιάτσικο των αιώνων, είναι αιτία για ειδικά δικαστήρια με κατηγορούμενους τον Τσίπρα, τον Στουρνάρα και όλης της παρέας του Μαξίμου. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν η αιτία να φύγουν όπως προλάβει ο καθένας τους.
    Για την αντιγραφη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.