Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει με το «Χαίρε Αρκαδία»

15 χρόνια μετά την «Αγέλαστο Πέτρα», το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ που τον έκανε γνωστό, ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει με τη νέα του ταινία, ένα πορτρέτο της Αρκαδίας, που θα προβληθεί στο προσεχές (17ο) φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Από τον Χρήστο Πολίτη
Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Χαίρε Αρκαδία»


Η «Αγέλαστος Πέτρα» που έκανε πρεμιέρα στα μέσα του 2000 και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα πλέον επιτυχημένα, τόσο καλλιτεχνικά όσο και εμπορικά, ελληνικά ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της παράδοσης της Ελευσίνας και των...φημολογούμενων μυστηρίων.
Σύμφωνα με την Μυθολογία, η Αγέλαστος Πέτρα είναι ένας βράχος, που σύμφωνα με την παράδοση, θεωρείται ιερός γιατί εκεί κάθισε η θεά Δήμητρα, για να μοιρολογήσει την αδικοχαμένη κόρη της, Περσεφόνη.
Τώρα, 15 χρόνια μετά ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει στην ενεργό δράση με το «Αρκαδία Χαίρε» που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο επικείμενο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ο Κουτσαφτής περιπλανιέται σε έναν τόπο μυστικιστικό, που μοιάζει (και αυτό) να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες της Ελληνικής μυθολογίας και κουβαλάει ιστορίες, θρύλους και ανεξερεύνητα μονοπάτια.

Ένα οδοιπορικό, μαζί με τον Κωνσταντίνο Βήτα στη μουσική, την Ιωάννα Σπηλιοπούλου στο μοντάζ, και τον Κώστα Βαρυμπομπιώτη στον ήχο, μαζί με Φίλιππος Κουτσαφτής (που εκτελεί και χρέη επιμελητή φωτογραφίας) που συγκεντρώνει την dream team της εγχώριας παραγωγής για ένα αποτέλεσμα που από το τρέιλερ ηδη μοιάζει ελπιδοφόρο.

Η ταινία «Χαίρε Αρκαδία» θα προβληθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 17.15 στον κινηματογράφο Ολύμπιον και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη στις 20.00 το απόγευμα, ενώ θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Entertainment το φθινόπωρο.

Συντελεστές της ταινίας
Κάμερα: Νικόλας Καρανικόλας, Σταμάτης Κούρος
Προμοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης, Ξενοφών Λατινάκης
Τεχνική Υποστήριξη: PAN Entertainment
Παραγωγή: Κοινωφελές Ίδρυμα Μ.Ν.Στασινόπουλος-Βιοχάλκο
Διανομή: Feelgood Entertainment


Δεν υπάρχουν σχόλια :