Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ευρωπαίοι στοχεύουν να σβήσουν και το ελληνικό τσίπουρο


Κωδικοποιημένο το 3ο μνημόνιο

Αύξηση φόρου σε τσίπουρο – τσικουδιά ζητεί η Κομισιόν και απειλεί με παραπομπή στο Δικαστήριο της ΕΕ. Ένας ακομη κλάδος της  Ελληνικής οικονομίας απειλείται με εξαφάνιση Υψηλότερο φόρο από αυτόν που ισχύει στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η μόνιμα ανθελληνική Επιτροπή  στην οποία προεδρεύει ο κ. Γιουνκερ ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα  μας επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του  συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη. Σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβάλλεται υπερβολικά μειωμένος συντελεστής στο τσίπουρο και την τσικουδιά όταν παρασκευάζονται χύμα από τους τοπικούς μικρούς αποστάκτες.

Η Επιτροπή πιστεύει ότι με την ισχύουσα φορολογία ευνοούνται τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά έναντι των αλκοολούχων ποτών που παράγονται σε άλλα κράτη μέλη. Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λαμβάνει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης.

Σε περίπτωση έλλειψης ικανοποιητικής απάντησης εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ. Το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά, τα οποία παράγονται στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Και τα δύο ποτά έχουν προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη. Η απάντηση στα επιχρηματα τους είναι ότι κανείς άλλος Ευρωπαίος δεν παράγει Τσίπουρο και Τσικουδιά και κατά συνέπεια το διαφορετικό φορολογικό καθεστώς δεν δημιουργεί πλεονέκτημα για κανεναν.

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Για διαβάστε στο τέλος αυτό εδώ..
Καταπολέμηση διαφθοράς: Οι αρχές θα διενεργήσουν αξιολόγηση της μείωσης των ποινών για οικονομικά εγκλήματα που προβλέπει ο ν. 4312/2014 τον οποίο θα τροποποιήσουν εφόσον κριθεί αναγκαίο

Ανώνυμος είπε...

Έχεις γίνει το σαιτ της διαπλοκής.
Αντε γεια

avadeos είπε...

Ω, Σολων Σόλων !! Είσαι και πολυ κομψός στη φωτογραφία - γοητευτικός, θα έλεγα. Και το λέω αυτό, διότι είδα τις προάλλες (σε φωτογραφία εδώ)την... κοιλιά του Σωρήρη καιείπα : Κοίτα ρε και μας το παίζει ομορφάντρας το παιδί! Περνιέται,δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό έχει και τόση ζήτηση!!

Ανώνυμος είπε...

αμ δεν τον εχεις ακουσει να τραγουδαει τη μαρουσιανα

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΟΛΩΝΑ-ΚΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣΤΗΝ ΑΛΟΔΑΠΗ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ.-

avadeos είπε...

Είναι δύο τα πρόσωπα εν προκειμένω, και ήθελα να ξέρω ποιος τελικά, τραγουδάει τη "Μαρουσιάνα". Ο Σόλων για ο Σώτος;

--Όρεξη που την έχεις, καημένε μου !
--Ναι, ρε γαμώτο, με πιάνει καμιά φορα...

Ανώνυμος είπε...

Την ρουφαει την κοιλια του η ιδεα μου ειναι??