Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οδυσσέας: Σταθερή κυβέρνηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βγούμε από την κρίση

Η ελληνική κοινωνία πέρασε από μία μακρά φάση, κατά την οποία ο ιδιωτικός τομέας κατηγορήθηκε έντονα – και πολλές φορές άδικα – για τα δεινά και τις αδυναμίες της. Η ευθύνη για αυτή την στοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανήκει στις εμμονές και τις ιδεοληψίες ενός στρεβλού πολιτικού συστήματος του παρελθόντος. Tο σύστημα αυτό – περιβεβλημένο με έναν ψεύτικο μανδύα "αριστεράς” – προσπάθησε για πολλά χρόνια να χειραγωγήσει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, δεσμεύοντάς τον στην κηδεμονία του κράτους και καθιστώντας τον σκιώδη τροφοδότη της πολιτικής δράσης και ευημερίας προσώπων και ομάδων συμφερόντων. 
Παράλληλα, ο δημόσιος τομέας γιγαντωνόταν, ως κατεξοχήν μηχανισμός εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας: προσλήψεις, προνόμια, παχυλοί μισθοί και συντάξεις, και πολλά άλλα.
Η εποχή αυτή τελείωσε. Η κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα μας, έκανε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως οι "παχιές αγελάδες" της πολιτικής, του συνδικαλισμού, της κρατικοδίαιτης "επιχειρηματικότητας”, πρέπει να σταματήσουν να απομυζούν τον εθνικό μας πλούτο. Την κρίση αυτή, που έφερε και το μνημόνιο, την πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τουλάχιστον οι θυσίες που έγιναν – και η ευκαιρία για μία μεγάλη αλλαγή σε νοοτροπίες και πολιτικές – να μην πάνε χαμένες. 
Η Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα σπατάλησε την ευκαιρία της Αριστεράς για τη μεγάλη αυτή αλλαγή. Ξόδεψε επτά μήνες σε άσκοπους εντυπωσιασμούς, τραγικά λάθη, κενοδοξίες και εμμονικά σύνδρομα πολιτικών στελεχών και κομητών της δημόσιας ζωής, φέρνοντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. 
Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, πιστεύω πως μοναδική λύση προβάλλει η ανάδειξη μίας σταθερής Κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Στόχος δεν θα είναι η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που ανέλαβε ο κ.Τσίπρας πριν παραιτηθεί από την προσπάθεια να κυβερνήσει, αλλά η δημιουργία ενός νέου μίγματος πολιτικής. Ενός νέου, εσωτερικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Αυτό το νέο σχέδιο, την Ατζέντα πολιτικής για την Ελλάδα του 2030, οφείλουμε να το συμφωνήσουμε και να το υπηρετήσουμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια όλοι μαζί.
 
Σε αυτή τη νέα πολιτική Ατζέντα, στην οποία διεκδικούμε να θέσουμε μία προοδευτική σφραγίδα, πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και ο ρόλος του κράτους μέσα σε μία σύγχρονη Πολιτεία και οικονομία, αλλά και η σχέση του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. 
Στην πραγματικότητα, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ένα κράτος λειτουργικό, αποτελεσματικό, επιτελικό, που θα διέπεται από αξιοκρατία και αξιολόγηση και θα τις κατοχυρώσει στην κοινωνία και στην οικονομία, προάγοντας την αριστεία και υπερασπιζόμενο το δημόσιο συμφέρον. Και παράλληλα, ένα κράτος που θα συνάψει μία νέα συμφωνία, ένα "new deal” με τον επιχειρηματικό κόσμο, ενισχύοντας την καινοτομία, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, με στόχο την παραγωγή πλούτου στην πατρίδα μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους ανθρώπους της. 
Να διώξουμε μακριά τα φαντάσματα του παρελθόντος και να βάλουμε τα θεμέλια για την οικονομία και την κοινωνία του μέλλοντος. Να μιλήσουμε ανοιχτά για θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες, όπως είναι μία ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγές στη νομοθεσία μας σε τομείς όπως η Παιδεία, η έρευνα, η παροχή υπηρεσιών, ο αγροτικός τομέας, η φορολογία. 
Να τολμήσουμε να αξιοποιήσουμε τον εγχώριο πλούτο και το ανθρώπινο δυναμικό μας, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Να απελευθερώσουμε τις αγορές, προστατεύοντας τον πολίτη και διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Να ξεκλειδώσουμε κάθε ευκαιρία για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, σε κάθε τομέα και κάθε περιοχή. 

Στην Ελλάδα του 2030, θέλουμε η κρίση να μην διδάσκεται ως το τελευταίο βήμα μίας κοινωνίας πριν από την αποσάθρωσή της, αλλά ως μία ευκαιρία αποδόμησης της παθογένειας του παρελθόντος και ανασυγκρότησης μίας παραγωγικής οικονομίας, που επανέφερε την ελληνική κοινωνία σε μία αισιόδοξη προοπτική. Στα 20 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες θα επιλέξουν με την ψήφο τους πώς θα γραφτεί το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας. 

15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος12/9/15 10:44

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ.ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΙΝΑΝΕ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/15 11:09

    Από πότε ΛΑΕ και ΠΑΣΟΚ έγιναν συγκοινωνουντα δοχεία ? Τελικά τι θα ψηφίσεις ΛΑΕ ή Πασοκ ?
    Και πουσαι... να χαίρεσαι και το Λαλιωτη...
    Και μ αυτό ΚΛΕΙΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/15 11:57

    SPITHA PERAMATOS - κινημα ανεξαρτητων πολιτων Μικης Θεοδωρακης
    12 ώρες ·

    Οι εκλογές, η τιμή και η θηλιά - του Μίκη Θεοδωράκη
    11.09.2015

    Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι κανονικά οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη της κοινοβουλευτικής δύναμης που θα οδηγήσει τον Λαό στην επόμενη τετραετία εφαρμόζοντας το πρόγραμμά της. Στις προσεχείς όμως εκλογές, ποιο θα είναι το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει όποιο κόμμα κερδίσει;

    Χθες ο κ. Γιούνγκερ μας θύμισε ότι έχει ήδη ψηφιστεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις Βρυξέλλες το «εθνικό» μας πρόγραμμα δηλαδή το Τρίτο Μνημόνιο και -ως αληθινός γκαουλάιτερ- μας απείλησε ότι αν δεν το εφαρμόσουμε, θα τιμωρηθούμε σκληρά.

    Μεταφέρω τη σκέψη μου στην εποχή της γερμανικής κατοχής και σκέφτομαι πώς θα αντιδρούσαν οι Έλληνες στην περίπτωση που ο τότε γκαουλάιτερ αποφάσιζε να γίνουν εκλογές. Δηλαδή θα δεχόταν να πάρουν μέρος σ’ αυτή τη διακωμώδηση της Δημοκρατίας συγκροτώντας κόμματα με «πρόγραμμα εξουσίας» ή θα έπαιρναν τα βουνά όπως και έγινε, γιατί όπως αποδείχθηκε, οι Έλληνες εκείνης της εποχής ήταν ακόμα πατριώτες περήφανοι και αντιμετώπιζαν τους πάνοπλους γκαουλάιτερ όρθιοι και έτοιμοι να θυσιαστούν για την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας.

    Και ερωτώ: Υπάρχει ή όχι σήμερα διακωμώδηση της Δημοκρατίας, όταν κάποιος ισχυρός που πάνω από τα κεφάλια μας ελέγχει 100% τη χώρα μας, μας «αφήνει» να έχουμε κόμματα με διαφορετικές απόψεις, έτσι, για τα μάτια του κόσμου και για τα δελτία των οκτώ, με τον όρο ότι όποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το ίδιο πρόγραμμα, δηλαδή αυτό που επέβαλε ο κύριος Γκαουλάιτερ, αφού προηγουμένως κατάφερε να εξασφαλίσει και μια ελληνική υπογραφή.

    Κι ας μην διανοηθεί κανείς να αμφισβητήσει την σύγκριση που κάνω ανάμεσα στις δύο κατοχές, τη σημερινή και την προχθεσινή, με τη δικαιολογία ότι τότε υπήρχαν όπλα ενώ τώρα τάχα δεν υπάρχουν. Γιατί τι είναι άραγε η οικονομική ασφυξία; Στην περίοδο της ξένης κατοχής οι Γερμανοί αν δεν τους πείραζες, δεν σε πειράζανε. Όμως τότε, γιατί ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες; Ξεσηκώθηκαν βασικά για ηθικούς λόγους. Γιατί ντρέπονταν να τους διατάζουν οι άλλοι και να αποφασίζουν για τη ζωή τους οι άλλοι. Ξεσηκώθηκαν για την Τιμή! Γι’ αυτή την έρμη Τιμή, που για μας, για όλους τους περήφανους και ελεύθερους πατριώτες, ήταν η πεμπτουσία της ύπαρξής μας.
    Εγώ και η «Σπίθα» θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε αυτή την Τιμή και την Αξιοπρέπεια ως την πεμπτουσία του Έλληνα πατριώτη και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε τις εκλογές σαν τραγική ειρωνία, ένα παιχνίδι των κυρίων Γιούνγκερ για να είμαστε φρόνιμα και καλά παιδιά, με την ψευδαίσθηση ότι είμαστε κυρίαρχος Λαός! Εμείς δεν πρόκειται να βοηθήσουμε τους ξένους να βάλουν τη θηλιά στο λαιμό μας!

    Αθήνα, 11.9.2015

    Μίκης Θεοδωράκης
    Φωτογραφία του χρήστη SPITHA PERAMATOS - κινημα ανεξαρτητων πολιτων Μικης Θεοδωρακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/9/15 16:56

    Ο Λαλιώτης, γίδιον, σου έφτιαξε δρόμους για νάρχεσαι στην Αθήνα σε 2 ώρες ενώ ήθελες 2 ημέρες.

    Τα σταλινικά απολιφάδια του προ-προ- προ περασμένου αιώνα τα ξοπέταξε ο ταμτάκος εν ριπει οφθαλμού (μετά από τη συμβουλή μου βεβαίως βεβαίως.....το θυμάσαι)

    Η γενική συμβουλή μου να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (με κεφαλαία το τονίζω) και φιλοευρωπαϊκά κόμματα (με τις οποιες αδυναμίες τους και με τα οποια λαμόγια ξεφύγουν) θα υλοποιηθεί!!!!!

    Γραμμή χαράσσω και το έχεις διαπιστώσει. Αυτά που εγώ γλέπω σήμερα εσύ θα τα διαπιστώσεις μετά από πολλά πολλά χρόνια και αφού έχεις φάει βόθρους και βόθρους στη μούρη (10 και 2/10 βλέπεις....)

    Εγώ τον ταμτάκο τον θέλω πρώτο, χωρίς αυτοδυναμία εννοείται. Να μην μπουν οι ψεκασμένοι και να αναγκαστεί να συνεργαστεί και να φάει όλο το αγγουράκι και να μην την κάνει με ελαφρά για να ......ξεμαγαρίσει η λάκα μια και καλή.....

    Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Λεουτσάκο, Πετράκο και όλα τα μωρά του αντιμνημονίου στα χαρίζω....Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι ψήφισες και ψηφίζεις πιθήκια αλλά δεν τολμάς να το πεις και να το προπαγανδίσεις, απλά σκοπράς αντιμνημόνιο για να τα καθιερώσεις ως πολιτική άποψη........

    Αντιμνημόνιο δεν υπάρχει και πούσαι????????

    Σκέφτεσαι βουλή χωρίς ΛΑΕ και ΑΝΕΛ????? Μην το αποκλείεις.....

    Όσο για την Φώφη μέσα θάναι και όλο και πιο πολλοί διαπιστώνουν τη σταθερή θέση του πασόκ όλα αυτά τα χρόνια.

    Όμως εμένα θα με υποχρεώσετε να ψηφίσετε ταμτάκο, έτσι για να υλοποιηθεί το σχέδιό μου.......να φάω μεζέ!!!!!!!

    Στα τέσσσερα στα τέσσερα και με μνημονιακές μαντήλες ασβοί......

    Υ/Γ Είχατε φτάσει πριν κανα δυό χρόνια να βρίζετε το Δυσσέα (χτεσινό βουλευτή) με το πρόσχημα ότι ψήφισε μνημόνια........τον κατηγορούσατε γιατί ψήφισε......

    Τώρα ρε ζουδάκια που ο ταμτάκος ψήφισε το εξάμβλωμα το 3ο γιατί συνεχίζετε να γλύφετε αυτά που φτύνατε??????

    Ουστ, αιμοβόρα ζηλιάρικα ανθρωπάκια, που έχετε τα μούτρα μετά από τόσα και τόσα και ξεμυτάτε.......στις τρούπες σας και γλήγορα.....

    Και σας είπα, ποσώς με νοιάζει τι θα ψηφισετε, ότι και να ψηφίσετε εσείς πρώτα και καλύτερα θα την γευτείτε την πίκρα.......αυτό είναι το αδιέξοδό σας και ....γουστάρωωωωωωωω.......εδώ που φτάσαμε θέλω να το δω το έργο και ας με πάρει και μένα ο διόλος και ας με σηκώσει μαζί σας, αρκεί που θα σας βλέπω και θα σας φτύνω.....

    (τόσα χρόνια δω μέσα λαλάκωσα να σας γράφω τη λογική και σεις βγάζατε χολή κατά του δυσσέα, κατά του χοντροβενιζέλου και δικιολογούσατε σαχλαμάρες, πιθήκια, ταμτάκους, βαρεένα, στόκους, ψεκασμένους ηλίθιους και ότι το παρανοϊκό απόβρασμα κυκλοφορούσε)

    (ψηφίσατε ΟΧΙ χωρίς να ξέρετε γιατί, έτσι από αντίδραση και αιμοβορία.....τραβάτε ξύστε τον κώλο σας τώρα με το χουνέρι που σας έκανε το τσούρμο, η βαβέλ, αυτό στο συνονθύλευμα και πούστε ακόμα......)

    Δεν επιχειρηματολογώ, απλά εξασκούμαι στο χέσιμο που θα σας ρίχνω όταν θα σας βλέπω και θα σας λυπάμαι....έστω και γω αρποκολλημένος από το σκουπιδοντενεκέ......

    Ναι ρε ταμτάκο να ψηφίστε για να μου κάνετε το χατίρι, άστε τους ψεκασμένους και τα σταλινικά απολιφάδια.....έχετε καιρό γι' αργότερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/9/15 17:10

    Και κάτι ακόμα.

    Έχουν αρχινήσει κάποια πολιτικά νούμερα του σύριζα να μιλάνε κάθε μέρα για φοροδιαφυγή και φοροκλοπή και κάρτες κλπ.

    Ήθελε πριν βλάχο μ΄ τ' αλογό σου να τους πείτε. Τώρα δεν υπάρχει οικονομία για φόρους και τα τοιαύτα. Τώρα με το 3ο μνημόνιο ο σκορδάς από την τρίπολη θα πεθάνει και ποιος θα κόβει αποδείξεις????

    Τώρα η λύση είναι να ανατεθεί η διοίκηση (τουλάχιστον η φορολογική) σε κάποιον ευρωπαϊκό οργανισμό, γιατί με μπαρούφες και λεβεντομαλακίες και εθνολαϊκισμούς δε μαζεύεται το μαγαζί, τούγκιον ε τούγκιον....

    (τώρα εσύ γκλαφούνα για γερμανοτσολιάδες και προδότες, δεν ξέρεις τίποτα άλλο γιατί απλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα!!!!)

    (Τον πιο σοβαρό πολιτικό της τελευταίας 20ετίας τουλάχιστον φρόντισαν αυτοί που είχαν ξεπλύνει το μαύρο χρήμα σε ακίνητα να τον σβήσουν τελείως με το να προπαγανδίζουν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ παπαδάκηδες και αυτιάδες εναντίον του ενφια και εννοώ το Βαγγέλη το Βενιζέλο, αλλά τι να περιμένει κανείς από μπουλιμέτι, ρουπακίνα και δυο ρέμματα.....

    Τόσο γελοίο ανθρωπάκι σε περνούν που ακόμα δεν κατάλαβες ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ο πιο σωστός νόμος, απλά έπρεπε να εφαρμοστεί ΔΙΚΑΙΑ......τόσο μικρόνοος είσαι που δεν απορείς γιατί τον έχει όλη η υφήλιος????

    Μια μέρα που θάχω όρεξη θα σου αναλύσω τι σημαίνει ΙΩΒΗΛΑΙΟ, τι σημαίνει ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για να καταλάβεις τι σημαίνει και ΕΝΦΙΑ.....

    Τράβα να ψηφίσεις τώρα με το καλό και επειδή ως ξύλο απελέκητο δεν αλλάζεις εύκολα, ξέρω από τώρα τα αποτελέσματα και γι' αυτό προπονούμαι από τώρα στο κουτούπωμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/9/15 22:51

    Υπήρξαν τόσο άχρηστοι πολιτικοί καραγκιόζηδες που θα κάνουνε τον Βαγγέλα πρωθυπουργό.

    Είναι τόσο πολιτικά νούμερα που νομίζουν ότι το μαύρο είναι άσπρο πείθουν ακόμα το πόπολο.

    Ακόμα δεν κατάλαβαν τι τους συνέβηκε και επιμένουν να αλληκτούν.

    Μην παρασύρεστε όμως και τους πιστεύετε......διευκολύνετέ τους....να την κάνουν θέλουν, τόσο απλά είναι τα πράματα........ένα μηδενικό είναι ο τυπάκος στην τελική...ένα τίποτα.....

    Δυστυχώς θα μείνει απόξω και θα πετροβολάει, ενώ εγώ τόθελα μέσα στη στρούγκα να πει το δεσπότη παναγιώτη και να ξεμαγαρίσει η λάκα μια και καλή από τις αριστεράντζες της τεμπέλας.

    Μην ψηφίζετε τα σταλινικά απολιθώματα ρεεεεε, ψηφίστε τα πολιτικά νούμερα της αριστεράντζας να πάμε κατά διαόλου για να το φχαριστηθώ του κερατά, να σας δω και να σας λυπηθώ.....

    (μιλάμε ότι είμαι και πολύ καθίκι εεεε?????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/9/15 22:54

    ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΑ ΕΜΕΣΜΑΤΑ..ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΑΚΟΥΛΑ...Ο ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΣ ΑΠ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΘΙΣΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/9/15 23:11

    Ή φυλάει με το δίκανο (ανοίγοντας κάθε λεπτό το σάιτ)

    Ή έτυχε....

    Ή βαράει κουδούνι όταν γράφω οπότε............(αν υποψιαστώ ότι συμβαίνει θα πηδήξω το βράχο.........και εννοώ τον ιδιοκτήτη........αλλά δε νομίζω να φτάνει μέχρι εκεί η ....κακία.......)



    Ακούτε λοιπόν τι έχουνε πάθει.

    1ον Αν ξαναψηφίσουνε ταμτάκο και μνημόνιο ψηφίζουν και γελιοποιούνται γλύφοντας εκέι που φτύνανε και θα βγει να φάει όλο το μαρκούτσι των σκληρότατων εφαρμοστικών νόμων για να απομυθοποιηθεί στα τυρογιαλιασμένα μυαλά τους και καραγκιόζηδες θα ψηφίσουν.

    2ον Αν δεν ψηφίσουν ταμτάκο και ψηφίσουν στοκαρισμένα και σταλινικά απολιθώματα τότε η δύναμη του ταμτάκου θα μειωθεί (πάει σίγοουρα η αυτοδυναμία) και μπορεί να μην ειναι και πρώτος και να δεις το Βαγγέλα πρωθυπουργό και ποταμίσιους και πασοκτσήδες υπουργάρες .....και που θα βρούνε τρούπα....

    3ον Αν ψηφίσουν ψεκασμένα για να μπου ν στη βουλή για να συνεργαστεί ο ταμτάκος καλό το βλέπουν, αλλά κινδυνεύει ο ταμτάκος και δε λύνεται ο ρημάδης ο κόμπος...

    4ον Αν κάνουν αποχή είναι σα να ψηφίζουν Βαγγέλα και Φώφη και Ποτάμη ταυτόχρονα..

    5ον Θάθελε η καρδούλα τους να ψηφίσουν πιθήκια (αιμοβόρικα είναι) αλλά το στόρυ δε βγαίνει.....

    Μιλάμε για πολύ βέρτικο αδερφάκι μου και τα κάνω χάζι και το φχαριστιέμαιιαιαιαιιαια


    ίίίίίιίχχχχχ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/9/15 23:46

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΣΕΙ ΧΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/9/15 00:39

    παρτε πουτανες ταλαρα βγηκε ο μαλακας και μοιραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/9/15 07:57

    ΓΛΥΦΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΣΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος13/9/15 10:25

    Μοσχαριιιιι, μιας και αποκαλείς τους άλλους γιδια και γιδοξουρια, ο Λαλιωτης με δικά μας λεφτά τους έφτιαξε τους δρόμους. Κι εσύ μουσκαρι γλυφεις 75 χρόνια το σύστημα που βουλιαξε τη χώρα. Κι αφού βολευτηκες εσύ και το σόι σου όλο βαρας μπεκατσες και το παίζεις Βαγγελας και Φωφαρα μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/9/15 14:53

    Απο το ΠΑΣΟΚ ξεμπερδέψαμε απο την πασοκίλα θ αργήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/9/15 15:08

    Εγώ τον ταμτάκο θέλω πρώτον για να πιεί το πικρό ποτήρι της ξευτίλας που υπόγραψε....τίποτα άλλο, μόνο αυτό και θάμαι καλυμένος και τις βόλτες μου θα κάνω και χάζι θα σας κάνω που θα γλύφετε εκεί που φτύνατε.......


    Ειδικά όταν με ύφος 100 καρδηναλίων μιλάει για τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία είναι για κλαυσίγελο το πράμα.......εκεί δικαιολογείς και τη Θεανώ και την άλλη .....άρτα λιέωωωω που το παίζει ενημερώτρια του επαναστατικού έργου της αριστεράντζας....

    Δεν με νοιάζει τι θα ψηφίσετε, δεν προσπαθώ να σας επιχειρηματολογήσω για τίποτα, χαίρομαι που δεν αλλάζετε και κομπλεξικά εμένετε .....σας θέλω να σας βλέπω και να σας λυπάμαι και αυτό εμένα (σ' αυτό τον τομέα) με ξητάρει.......πως ρε παιδάκι μου παθαίνατε πολλαπλούς οργασμούς με την μπαρούφα.....έτσι και γω όταν σας βλέπω σαν κλαμένα......ή μαστουρωμένα γελάδια να λουμώνετε εγώ ....και τι στον κόσμο όλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/9/15 15:30

    ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΟΥΣΚΑΡΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΡΑΜΟΛΙ...ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ.ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΟ 5 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ.ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ.Μ ΑΥΤΑ ΓΕΛΑΣ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.