Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

SPIEGEL: Ο ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ



Υπό την επιρροή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το ιδεώδες μιας κοινότητας που μοιράζεται κοινές αξίες, έχει κοινούς στόχους και επιδεικνύει αλληλεγγύη όταν χρειάζεται, αναφέρει σε άρθρο γνώμης το περιοδικό Der Spiegel.
frameborder="0" height="215"

Η Μέρκελ πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Η Μέρκελ πιστεύει ότι μπορούμε «να περιμένουμε με την ησυχία μας». Η Μέρκελ ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη «είναι πιο ισχυρή σε σχέση με πέντε χρόνια πριν». Θα πρέπει κανείς να βλέπει τον κόσμο πολύ εγωκεντρικά για να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος, όπως η καγκελάριος, αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό
«Μπορούμε να περιμένουμε με την ησυχία μας», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στη γερμανική βουλή για την κρίση στην Ελλάδα. Διότι, όπως επισημαίνει το Spiegel, η αναμονή είναι η συνταγή της Γερμανίδας καγκελαρίου για κάθε τι, αυτό ήταν πάντα το πολιτικό της πρόγραμμα και κυρίως σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

«Η Ευρώπη είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με πέντε χρόνια πριν όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους των κρατών», εκτίμησε η Μέρκελ. Δυστυχώς η καγκελάριος κάνει λάθος, κάνει ένα μεγάλο λάθος και κάνει ένα επικίνδυνο λάθος, τονίζει το Spiegel.

Μόνο όταν κάποιος αντιμετωπίζει εγωκεντρικά και χωρίς αλληλεγγύη την Ευρώπη μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όταν μια άλλη χώρα της Ε.Ε. βρίσκεται σε ανάγκη. Όταν η Μέρκελ λέει ότι η Ευρώπη είναι ισχυρή, τότε εννοεί: Έχουμε διασφαλιστεί. Τα προβλήματα των άλλων δεν μας αγγίζουν.

Μόνο για όποιον έχουν μικρή σημασία οι ευρωπαϊκές αξίες της ανθρωπιάς και του δικαίου μπορεί να περιμένει ήσυχος την ώρα που τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν καταφέρνουν για μια ακόμη φορά να συμφωνήσουν σε ποσοστώσεις για την υποδοχή μεταναστών, να σιωπά αναφορικά με την πολιτική μετανάστευσης, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Μόνο όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η ενωμένη, αλλά διαφορετική Ευρώπη δημιουργήθηκε από πολιτική αναγκαιότητα για να επικρατήσει βιώσιμη ειρήνη σε αυτή την ήπειρο, μπορεί να παρατηρεί ήσυχος πώς οξύνονται οι τόνοι μεταξύ των λαών, πώς οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν λόγο για ταπείνωση και υποδούλωση και οι Γερμανοί πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν σωφρονιστές, συνεχίζει το Spiegel.

Υπό την επιρροή της Άγκελα Μέρκελ, η Ε.Ε. έχει καταντήσει μια είδους μόνιμη συνέλευση ιδιοκτητών, η οποία τσακώνεται μέχρι θανάτου για το πώς θα συλλεχθούν τα χρήματα για την ανακαίνιση της στέγης και κάποιος αμέσως απειλεί με δικηγόρους διότι ο γείτονας του ακούει πολύ δυνατά μουσική, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Μπορεί στην κυβέρνηση της Μέρκελ να λένε συνέχεια ότι η Γερμανία πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, ότι η χώρα έχει ευθύνη να επιδείξει ηγετικές ικανότητες. Παρ’ όλα αυτά η γερμανική κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει τέτοιες προθέσεις, και πώς, παρατηρεί το Spiegel. Γι’ αυτό τον σκοπό χρειάζεται μια πολιτική ιδέα και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό της Μέρκελ, διότι τότε κάποιος ίσως να μην συμφωνεί και αυτό θα κάνει τα πράγματα αφόρητα ανήσυχα, καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.


πηγή: tvxs.gr

40 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/7/15 09:02

    ΑΛΦΑ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΑΙ γιατί η Κωνσταντοπούλου απόλυσε μια φωτογράφο στη Βουλή
    ρεπρτάζ 20λεπτων για το θέμα απολύοντας μύδρους κατά της Ζωής.

    και αλλού στερνά

    Η πρόεδρος της Βουλής :
    όχι μόνο δεν απέλυσε την φωτογράφο, αλλά πως χάρη σε παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα επιλύθηκε το πρόβλημα της μισθοδοσίας της συγκεκριμένης υπαλλήλου,ενώ δεν πληρωνόταν διότι η σύμβασή της είχε ήδη λήξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/7/15 09:22

    Όταν ρωτάς τους έχοντας την άποψη του ΟΧΙ δεν επιχειρηματολογούν στην ουσία του, αλλά απαντούν

    είτε αόριστα
    (περί αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας και δυνατής διαπραγμάτευσης κλπ)

    είτε αρνητικά
    (αραδιάζοντας τα προβλήματα που επέφερε το μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία και ήταν πολλά και άσχημα)

    είτε εθνολαϊκιστικά
    (με ανομολόγητες εναλλακτικές λύσεις που σε παραπέμπουν σε ότι δει...)

    είτε μακιαβελικά (παμπόνηρα)
    (με ήξεις αφήξεις, με θέσεις και ταυτόχρονα αντιθέσεις, με άλλή θέση για το δημοψήφισμα πριν και άλλη σήμερα)

    είτε αντιδραστικά
    (που για να ενισχυθεί η αντιδρααστικότητά τους διανθίζεται με ολίγη από Βενιζέλο, από Σόιμπλε, από κατοχή και γερμανικές ναζιστικές θηριωδίες.....συνέχεια τέτοια δείχνει το κανάλι της βουλής μου λένε)

    είτε τροτσκιστικά-ιδεοεμονικά
    (να εξαθλιωθεί τελείως η κοινωνία και μέσα από την απόγνωση και τη φτώχεια να οδηγηθεί πολύ εύκολα σε απομόνωση, σε σούρσιμο στην μαρξιστικο-λενιστική κοινωνία του κομμουνισμού

    είτε εκδικητικά
    (γιατί ο άλλος να έχει πχ ακίνητα ή καταθέσεις ή δουλειά και γω να μην έχω.....είναι φοβάμαι και η μεγαλύτερη ομάδα

    είτε συμφεροντολογικά
    (μιλάμε ευθέως για τη μαφία της δραχμής που έχει φαλαγγίτες από τα πιθήκια μέχρι εμονικούς μυαλοκαμένους και μαρξιστές αιθεροβάμωνες......και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι το κυνικό σχέδιο)

    Δεν έχω ακούσει μια επιχειρηματολογία θετική υπέρ του ΟΧΙ, δηλαδή ψηφίζω ΟΧΙ για να πετύχουμε αυτό, να διορθωθεί αυτό, να κερδίσουμε το άλλο και ότι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/7/15 09:43

    Και μην αυταπατάστε....

    Τα αυτοσυντηρητικά ένστικτα του λαού δεν μπορούν να οδηγήσουν σε απομόνωση τη χώρα, σε έξοδο από την ευρώπη και το δυτικό πολιτισμένο κόσμο (αν δεν είναι αυτός πολιτισμένος---με τα όποια προβλήματα----ποιος είναι ο πολιτισμένος??)

    Σε παραμύθιασαν οι δημαγωγοί με Κίνες με Ρωσίες με Ινδίες και τώρα το μόνο που έχουμε είναι η δήλωση του Μαδούροου ότι θα μας στείλει σανό....

    Για μένα και σας τόχω γράψει πολύ πολύ νωρίς ότι είναι χαμένος από χέρι.......Λένε κάτι κακές εθνοπροδοτικές γλώσσες ότι αρχίζουν και τρέμουν τα γουνάκια πλέον και αυτό τους απασχολεί, γιατί την καταστροφή την έφεραν προ των πυλών και ξέρουν τι θα ακολουθήσει.....

    Λυπάμαι, μικρέ, δε με άκουσες που σούλεγα να ξωπετάξεις έξω τους ακραίους και να στηριχτείς στα ευρωπαϊκά κόμματα και στις φιλοευρωπαϊκές (των λαών) συνιστώσες και να κάνεις κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και να κάνεις πρόγραμμα και συμφωνία και να το εφαρμόσουμε πιστά για 2-3 χρόνια για να ξεμπερδέψουμε......

    Άκουσες τους ιδεοεμονικούς και τη μαφία της δραχμής.......ψάχνεις τώρα πως να την κάνεις, λένε οι άλλοι!!!!!!

    Είτε έτσι, είτε αλλέως θα τα μαζέψεις και πολύ σύντομα, δεν ξέρω πως (φοβάμαι με το χειρότερο εξευτελιστικό τρόπο), φρόντισε όσες μέρες ακόμα φέρεις τη θέση του πρωθυπουργού να μην κάνεις τα πράματα ασυμάζευτα....

    Και μην βαυκαλίζεσαι γιατί ο μισός λαός μπορεί να σε ακολουθήσει στο ΟΧΙ, παραπλάνηση το λένε, πρόεδρε, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ και δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνει, δεν είναι η πρώτη φορά που ακολούθησε ανίκανους, ναι ναι ανίκανους και άχρηστους ηγέτες, πολιτικά νούμερα και κλόουν, εμένα δε μου λέει τίποτα αυτό (κάποια ανιστόρητα ανθρωπάκια θα ανατριχιάσουν από οργή που δεν πιστεύω τη λαϊκή κυριαρχία..)

    Οι ηγέτες χάραζαν δρόμο και ο λαός ακολουθούσε, οι τιποτένιοι κρύβονταν πίσω από το λαΔ
    και τους λένε λαϊκιστές....

    Δεν έκανε δημοψήφισμα ο Αντρέας για να αλλάξει θέση (μέσα στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ ενώ βγήκεμε το σύνθημα εοκ και νάτο το ίδιο συνδικάτο), δεν κρύφτηκε πίσω από το λαό, γιατί τότε αν τον ρωτούσε παραπλανητικά ο λαός (με αντιαμερικανισμό στο φουλ τότε) θα έπερνε 90% έξω έξω.

    Πήρε την απόφαση αυτός, τον έπεισε, μετάστρεψε το κλίμα και σήμερα πούναι ο αντιαμερικανισμός?????

    Δεν ήταν ούτε άρχηστος, ούτε τιποτένιος, είτε μικρός.....

    Ήταν ο ΑΝΤΡΕΑΣ!!!!! και οι απομιμήσεις του είναι φρικτές καρικατούρες.....και κάτι περισσότερο τώρα......τραγικές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/7/15 09:55

    Έφερε το διχασμό

    Θάχει ουκρανικό τέλος, τον θεωρούν το λιγότερο άσχετο, ανίκανο να διαπραγματευτεί

    Ο εθνολαϊκισμός τους διαλύει τη δημοκρατία

    Θα φέρουν χαλαρό νόμισμα, οι εταιρείες κλείνουν ή μεταφέρουν τις έδρες τους

    Είναι στη διαδικασία πολιτικής αποβολής

    Μπορεί να έρθουν ελλείψεις σε φάρμακα, αλλά θα μας στείλει ο Μαδούρο ζωοτροφές.

    Ποιά εκτίμησή του βγήκε αληθινή????, ποιον στόχο πέτυχε???? (εκτός αν πέτυχε τους κρυφούς του και μακιαβελικούς στόχους)

    Σέρνει τη χώρα σε άφρονες επιλογές, έρχεται δυστυχία......

    Τι ρόλο παίζει τελικά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/7/15 09:59

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕ.ΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΕΙΝΑ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙΚΟΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ
    ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΝΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΤΕ
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΟΙΑΣΕΤΕ
    ΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΕ ΕΥΡΩΛΥΓΟΥΡΙΑ
    Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΤΕ
    ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΣΚΑΛΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ 200ΑΡΙ
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΡΥΨΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/7/15 10:03

    Δεν έκανε δημοψήφισμα ο Αντρέας για να αλλάξει θέση (μέσα στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ ενώ βγήκεμε το σύνθημα εοκ και νάτο το ίδιο συνδικάτο), δεν κρύφτηκε πίσω από το λαό, γιατί τότε αν τον ρωτούσε παραπλανητικά ο λαός (με αντιαμερικανισμό στο φουλ τότε) θα έπερνε 90% έξω έξω.
    ................................................................................
    "Δεν είναι κακοί, δεν είναι ανόητοι, δεν είναι αμόρφωτοι αυτοί που είναι φτωχοί, απλώς κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές". Αυτά δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού, Α. Λυμπεράκη.

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/7/15 10:21

    300 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ
    http://www.avgi.gr/article/5678564/pano-apo-300-panepistimiakoi-uper-tou-oxi-tis-axioprepeias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/7/15 10:22

    Ο "ευγενέστατος" σχολιαστής θα διαπιστώσατε ότι ανήκει στην κατηγορία:

    είτε αρνητικά
    (αραδιάζοντας τα προβλήματα που επέφερε το μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία και ήταν πολλά και άσχημα)


    Δε σου λέει τελικά τι καλό θα φέρει το ΟΧΙ, πως θα πορευτούμε??? και νομίζει ότι άμα ψηφίσει ΟΧΙ όλα αυτά τα κακά ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν, θα λυθούν, θα μπούμε σε δρόμο ανάπτυξης, θα μειωθεί η ανεργία, θα γίνουν επενδύσεις σε χρεωκοπημένη χώρα, θα αυξηθεί το βιοτικό μας επίπεδο και ότι άλλο καλό επιθυμεί....

    Υ/Γ Η απάντηση αυτή είναι ισχυρό παράδειγμα στην επιχειρηματολογία μου και φυσικά ούτε κατά διάνοια απάντηση σε τυρογαλιασμένα μυαλά....που ενοείτε ότι δεν πρόκειται να μουτσιουλήσω σε κορύτο με πλύμα.....για να μην εκληφθεί ως διάλογος δηλαδή. ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράψτε τις δικές σας απόψεις και δεν χρειάζεται να μεταφέρετε σχόλια του Niko Ago και του Δημ Σούλτα κλπ απο το fakebook η να κάνετε κοπι ολόκληρα κείμενα απο άλλα site γιατί η στήλη των σχολίων γίνεται κουραστική και χάνει πλέον την όποια αξία της και σημασία της. Αν θέλετε να δημοσιεύσω οποιοδήποτε άρθρο μπορείτε να μου το στείλετε στο e mail επώνυμα και θα το δημοσιεύσω . Κατά τ άλλα εξακολουθεί ισχύουσα η παραπάνω ακριβώς παράκληση που εμφανίζετε σ όλα τα σχόλια
    Πάω κι εγώ τώρα "να αποδείξω ότι δεν είμαι ρομπότ"
    Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/7/15 10:28

    Σιγά το πρόσωπο, η ανηψια του Μητσοτάκη.
    Χαχαχα
    Ο πεινασμενος δεν χρειάζεται επιχειρήματα για να σου πει ΟΧΙ δε θέλω άλλη πείνα
    40 χρόνια διαλύει το συνονθυλευμα σου (αυτό είναι το πραγματικό, μ όλες τις τάσεις εκεί μέσα απ όλο το συναφι σου). Όλοι κρατικοδιαιτοι στις πλάτες των φτωχων και των μεσαιων που τούς κάνατε φτωχούς...
    Αξιοπρέπεια, άγνωστη λέξη, ε;
    ΟΧι στη μαφία, ΟΧΙ στη καφρίλα, ΟΧΙ στη μπότα του κατακτητη. Δεν θα γίνουμε τα σκουλήκια της Ευρώπης.
    Ουστ, παλιοζαγαρα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/7/15 10:33

    Νις, είσαι προβοκάτορας υπερ του ΝΑΙ!!!!!

    Αφού ρε φίλε δε μπορώ να γράψω πέρα από δυό αράδες βρισιών, ακόμα και εκεί έχω περιορισμένο λεξιλόγιο (λόγω 10 και 2/10) και με αυτό τον τρόπο θα κυριαρχήσει η προπαγάνδα του καθικιού μερκελιστή προδότη και γερμανοτσολιά που ξέρει και γράφει γλήγορα και πολλά....γι' αυτό σε λέω 5η φάλαγγα......πάει και συ αλλαξοπίστησες, σε παρέσυρε το μηντιακό κατεστημένο....έχασες την αξιοπρέπειά σου και την υπερηφάνεια σου.....

    Το ίδιο έκανες και παλιά που αναδημοσίευα τις αυτοκτονίες και να τα αποτελέσματα....σήκωσαν κεφάλι οι εθνοπροδότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/7/15 10:41

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΧΙ.ΤΟ ΝΑΙ ΛΕΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ...ΤΟ ΟΧΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ.ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ ΟΧΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ.ΤΟ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΗΚΕ ΑΠ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΟΝ..ΑΠΛΑ ΔΕ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .ΓΙΑΤΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ..ΠΑΠΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/7/15 10:44

    ΝΙΣ Η ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ Ο ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΟΙΚΟΣ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ.ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΟΠΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/7/15 11:04

    ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟ Ο ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗΣ Ο ΑΚΑΤΑΣΧΕΕΤΟς ΚΑΙ ΔΙΑΡΟΙΚΟΣ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ. ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/7/15 11:29

    «Βεβαίως και θα φύγω αν βγει το «ναι» - «Αν κερδίσει το όχι δεν θα χρειαστεί να ζητήσουμε τίποτα θα μας τα δώσουν»


    Δε μπορώ, μάτι μου, να δεχθώ ότι τα πιστεύεις αυτά.....δεν μπορώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/7/15 12:06

    είδα και γω ένα ΤΕΛΟΣ και λέω ησυχάσαμε.
    αλλά όταν εισαι αποφασισμένος να γίνεις γραμματόσημμο για να κολλας κάπου ,φυσικό είναι σ΄αρέσει να σε φτύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα παρακάτω (και άλλα πολλά) δεν τα λέμε εμείς, ούτε κάποιος πολιτικός.
    ποιοι τα λένε:
    Δείτε εδώ: http://vassileia.blogspot.gr/2015/07/gerontes-koutloumousioi-gia-to.html
    και εδώ: http://www.hamomilaki.blogspot.gr/2015/07/gerontes-koutloumousioi-gia-dimopsifisma.html

    ....................
    «Όμως, υπάρχουν δύο Ευρώπες: η Ευρώπη των ελεύθερων και δημιουργικών πνευμάτων, και η Ευρώπη των κερδοσκόπων και τοκογλύφων, το κακότεχνο αυτό μόρφωμα του μαμωνά της αδικίας, που έρχεται σήμερα να χειραγωγήσει και να αφαιμάξει λαούς και τόπους.
    Σ’ αυτό πιεζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια να υποταχθούμε πλήρως και άνευ όρων. Ώστε να χτισθεί μια νέα Ελλάδα, τραγικά εκποιημένη, και ένας νέος Έλληνας, φθηνός και εξαγοράσιμος, δεμένος στο άρμα μιάς παγκόσμιας ολιγαρχίας.
    Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τούτο: ότι μήτε η Ευρώπη μήτε άλλος κανείς άνθρωπος μπορεί να μας σώσει ή να μας καταστρέψει. Μόνοι μας οι Έλληνες επιλέγουμε και κατεργαζόμαστε τη σωτηρία ή τον αφανισμό μας. Θέλει προσωπικό μόχθο και άσκηση να μάθεις να είσαι ελεύθερος άνθρωπος.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 11:29,
    νομίζω ότι το γνήσιο γλανιτσιώτικο είναι «μάτι», σκέτο
    και όχι «μάτι μου»....
    Παράδειγμα: Τίνους είσαι «μάτι»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/7/15 14:11

    στον αγωνα για το ..ναι,,ο γερο βαρβιτσιωτης. ρε ουρντ!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/7/15 14:14

    ΕΡΩΤΗΣΗ..ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΑΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΧΨ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ..ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΡΙΞΩ ΝΑΙ..ΤΙ ΛΕΣ ΓΕΡΟΛΥΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/7/15 14:34

    τί λένε ρε παιδιά τα αλαφουζο-μπομπολαίικο-βαρδινογιανναίικα κανάλια
    γιατί είμαι ακόμα εργαζόμενος ακόμα και δεν έχω πρόσβαση!
    επιμένουν να συνταχθούμε μαζί τους γα το καλό μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/7/15 14:38

    οτι και να βγει,εδω πρεπει να ειμαστε ουλοι,αντιθετοι πολιτικα,αλλα φιλοι.ηρεμηστε σε καμια 10αρια χρονια θα ιδουμε ποιος εχει δικιο, τωρα μονο εκτιμισεις.σε καθε περιπτωση λεω να φτιασουμε λιγο τραχανοχυλοπιτο για ξεχειμασμα.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος3/7/15 16:20

    Αλλος βασανο και τουτο Να ψαχνουμε τωρα να βρουμε ποιο ειναι το χαμομηλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος3/7/15 16:38

    παιδιά πήδηξα στο γκρεμό και μου είπαν ότι χρειάζομαι νοσοκομείο, αφού τσακίστηκα..


    Τάκανε σκ.....κι απόσκ.... και τώρα ανεμίζει την έκθεση του ΔΝΤ ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να έχει βιώσιμο χρέος, αφού το ΑΕΠ εξανεμίστηκε κατρακύλισε και η οικονομία ξετινάζεται κάθε μέρα και αποσαθρώνεται.....

    Δεν παίζεται ο τυπάκος.....εμονικός και επικίνδυνος ξανά και ξανά και δεν τον πιστεύω με τίποτα γιατί ούτε μια φορά δεν είπε την αλήθεια, ούτε μια φορά.......

    Φοβάται μπας και στραβώσει το σχέδιο που δεν μας έχει αποκαλύψει και υποψιάζομαι ότι είναι αυτό της δραχμής γιατί για ευρώπη μεριά έκανε τα πάντα για να ναυαγήσουν......αυτός και ο σόιμπλε για διαφορετικούς λόγους ο καθένας πασχίζουν λυσσαλέα και οι δύο για να βγει η ελλάδα εκτός ευρώπης.......μην έχετε καμία αμφιβολία....

    όπως ψηφίζει ΟΧΙ μαζί με τη χρυσή αυγή και ακροδεξιών αποκλίσεων κόμματα και κομματίδια το ίδιο θέλει μαζί με τους ακραίους της ευρώπης την ελλάδα εκτός......σου λέει ψέματα μην τον πιστεύεις σε παραπλανά.

    Όταν εγώ σου έλεγα ότι θα κλείσει τις τράπεζες και ότι θα παίξει το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου των ακραίων της ευρώπης λέγατε ειρωνικά κάτι περί καταστροφών κλπ

    Αυτός έλεγε για συμφωνία και ανοικτές τράπεζες κλπ άλλα ωραία και λέγανε ψέματα, παραπλανούσαν.....

    Γουστάρεις παραπλάνηση και παραμύθιασμα "παιδί των λουλουδιών, μεστή κυρία???" (χαχαχαχα) τι να κάνω εγώ με τον παλιμπαιδισμό σου....πέρασε ο καιρός, μάτι, για τέτοια....(το μου έχει αποκλειστικότητα και επειδή δε χωράς μην το αφορίζεις λαογραφικώς δήθεν μου τάχα μου)

    Με τις ευχές μου και τον...οίκτο μου σας ευλογάω στο δρόμο τον άγνωστο....στο καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος3/7/15 17:42

    ..... αναμενω το σχολιο σου αποκλειστικα για την εκθεση του δντ.οσο πιο απλα μπορεις,να τα καταλαβω.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος3/7/15 18:43

    Φίλος με δάνεια στην τραπεζα για σπίτι και "καταναλωτικές ανάγκες" αλλά με ενα καλό ποσό σε ομόλογα Γαλλίας μου έλεγε ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ. Όταν του είπα ότι θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις του κοσμάκη γέλασε ειρωνικά...Ε του ορμας μετά...κάποιοι περιμένουν ότι θα τους διαγραφούν τα χρέη με τα λεφτα των άλλων. Κούνια που τους κούναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. JORGE BUCAY: Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας

    διαβάστε την ιστορία εδώ: http://hamomilaki.blogspot.gr/2013/09/jorge-bucay-chained-elephant.html

    επειδή,
    Όλοι είμαστε λίγο- πολύ σαν τον τον ελέφαντα του τσίρκου. Περιδιαβαίνουμε τον κόσμο δεμένοι σε εκατοντάδες παλούκια που μας στερούν την ελευθερία.
    Ζούμε πιστεύοντας ότι "δεν μπορούμε" να κάνουμε ένα σωρό πράγματα , απλώς επειδή μια φορά, πριν από πολύ καιρό, όταν είμαστε μικροί, προσπαθήσαμε και και δεν τα καταφέραμε.
    Πάθαμε τότε το ίδιο με τον ελέφαντα. Χαράξαμε στη μνήμη μας αυτό το μήνυμα: "Δεν μπορώ, δεν μπορώ και ποτέ δε θα μπορέσω."
    "Αυτό σου συμβαίνει. Ζεις μέσα στα όρια της ανάμνησης ενός που δεν υπάρχει πια, εκείνου που δεν τα κατάφερε.
    Ο μοναδικός τρόπος να μάθεις εάν μπορείς, είναι να προσπαθήσεις πάλι με όλη σου την ψυχή...! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος3/7/15 19:46

    στη συγκέντρωση στο καλιμάρμαρο θα είναι ο Πασχάλης και θα τους τραγουδήσει το άσμα του ΝΑΙ.
    παραδώσου λοιπόν άνευ όρων μωρό μου, μη προβάλεις αντίσταση μπορεί να πληγωθείς.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε 16:20,
    αυτό να ήταν το μόνο μας βάσανο
    χαχαχαχαχα

    όσο για το τραγούδι, 19:46, δεν έχω λόγια
    χαχαχαχαχαχχα
    .................

    βάλτε κανένα όνομα βρε παιδιά (ό,τι να 'ναι)....
    με την ώρα ταυτίζεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος3/7/15 22:12

    Αυγή και χρυσή αυγή κατά το πύρου δήμα.....καμία διαφορά ο ίδιος τραμπουκισμός σε όποιους διαφωνούν μαζί τους.......σας την χαρίζω τέτοια υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος3/7/15 23:16

    Σαν να ακούω το Φίλη που θα δικιολογεί το 55% υπέρ του ναι...

    όλη η ευρώπη με την τρομοκρατία της, που έκλεισε τις τράπεζες, που εκβίασαν το λαό κλπ η κυβέρνηση άντεξε και με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια θα διαπραγματευτεί και άλλες αρλούμπες της αριστεράντζας


    Δεν αφήνουν την κυβέρνηση με τίποτα!!!!!! έτσι θα σούρνετε η κατάσταση και μην περιμένετε πολλά πολλά.....και σκληρό μνημόνιο θα ψηφίσουν και θα ....πανηγυρίζουν από πάνου...

    αλιά από σένα χαζοχαρούμενο ανθρωπάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος3/7/15 23:18

    την ανάλυση για το MIF (έτσι το λένε οι επιστήμονες σαν και μένα ...ραμολί) θα σου την κάνω αύριο γιατί τώρα κουμπλάς.....τράβα σβερκώσου τώρανες....και να βγάλεις τα σκαλτσούνια γιατί θα σου γκρινιάζει η γρια και να πλύνεις τα πόδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος3/7/15 23:30

    Διαβάστε και ξανά διαβάστε το σχόλιο που έκανε το χαμομηλάκι για τον αλυσοδεμένο ελέφανατα
    Διαβάστετο πολλές φορές μέχρι να το εμπεδώστε καλά και θα αναθεωρήστε πολλά μέσα σας!
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος4/7/15 00:05

    χαχαχα...καρτερει λιγο γιατι ειναι και ζορι,πρεπει να βγει γραμμη,δεν ειναι ευκολο να το νταγιαντισεις,αστο καλυτερα μη βρεις και κανα διαολο σε ενδεχομενο τσεκ και εκπεσεις υποληψεως..χαχαχαχα σε νοιωθω ειλικρεινα,και δεν θελω σχολια.αληθεια ρε εσεις οι επιστημονες,σαν εσενα, βγανετε τις καλτσες απο τα ποδια την νυχτα!!!!!!!!!!δε σκιαζοστε μη πουντιασετε??ξερω... ξερω..... τις φορειτε στο κεφαλι προσπαθωντας να πινιξετε τις ανθρωπινες σκεψεις να βγαινουν στην επιφανεια,,,παραμενω χωριατης λοιπον και μη επιστημονας....και δεν πλενω τα ποδια μου γιατι αρεσει στη γρια μου να μυριζουν γλανιτσια ....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος4/7/15 00:14

    Ταμτάκο,

    αν το αποτέλεσμα είναι οριακό (δεν ξέρω αν είναι υπέρ του ναι ή υπέρ του όχι) σου δίνετε η τελευταία ευκαιρία να κάνεις αυτό που τόσον καιρό σου γράφω....

    Κάνε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης (ας τόχει προτείνει εδώ και χρόνια ο χοντροβενιζέλος, κατάπιε το) και πέτα κλωτσηδόν έξω τους ακραίους. Στηρίξου στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις (άλλωστε και συ λες ότι είναι το σπίτι σου η ευρώπη και όχι δραχμές και λαφαζάνιες μαλακίες) και κλείσε τη συμφωνία πριν τα καθίκια του ακρονεοφιλελεύθεερου μονεταριστικού συστήματος οργανωθούν. Ζήτα τη συνδρομή των φιλοευρωπαίων (γιουνκέρ, μοσκοβισί, ολάντ, γκάμπριελ, ρέντζι, ακόμα και μέρκελ) για λύση σε 24 ώρες. όποια συμφωνία καταλήξουν δέξου την, αρκεί να μείνουμε στην ευρωζώνη.

    Γύρνα πίσω και κάνε ανασχηματισμό με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και προχώρα σε ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ όπου μπορείς......διαφορετικά με τον απόλυτο διχασμό και με τους ευρωπαίους απέναντι.......ραντεβού στα γουναράδικα, τόσο απλά τόσο κυνικά........

    Η λογική ας επικρατήσει του θυμικού, δεν έχεις την πολυτέλεια, ούτε τη δύναμη να επιβάλεις λύσεις. Αν επιμείνεις σε εθνολαϊκίστικες λεβεντιές τότε η τραγωδία είναι δεδομένη και θα εισπράξεις τα επίχειρα των ενεργειών σου και των παραλείψεών σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος4/7/15 00:26

    μάλλον η σγάρτσα σκιάζεσαι μη φύγει και....εξευρωπαϊστείς και ψηφίσεις,,,,ναι!!!!! γι' αυτό δεν πλένεις τα πόδια σου......(μάτι μου σ' αρέσει η γλανιτσιώτικη γλωσσολογία???)

    Ραμολί, μην ξεχαστείς και βάλεις Χ στο κουτάκι, + θέλει.....κάντο άσκηση αλτσχάιμερ, εμένα μου κάνανε τα σχετικά σεμινάρια....τα "καλόπαιδά μου" για να με μπερδέψουνε και να βγει άκυρο....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ σου λέω και όταν θα τα γλέπω με μούρη μαστουρωμένου γελαδιού ή γουρουνιού που κλάνει θα το ευχαριστιέμαιαιαιαιαι και δε θα τους λέω τίποτα όταν θα κυνηγάνε τον ταμτάκο, αλλά θα γελάω....σαρδόνια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος4/7/15 00:45

    IMF ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος4/7/15 00:47

    Γειά σου συγγενή, δεν παίζεσαι, όταν τα παίρνεις...
    Το Σύνταγμα απόψε βουλιαξε...
    Ο παλμος μου θύμισε τα πρώτα χρόνια, μετά το πολυτεχνείο.
    Τα νιάτα θαναι η έκπληξη του ΟΧΙ.
    Σίγουρα, όποιο και να ναι το αποτέλεσμα τη Κυριακή το βράδυ, ο λαός θα περάσει δύσκολα, αλλά θα τη βρούμε την άκρη.
    Το ΟΧΙ είναι μονόδρομος για μας που σεβόμαστε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τη χώρα μας.
    Απλά, λοιπόν, όχι.
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος4/7/15 00:57

    Του Λάκη Λαζόπουλου
    Το Σύνταγμα να σείεται από τον κόσμο και στον ΣΚΑΙ ο Μπάμπης να εξηγεί στην Κοσιωνη,τι συμφορες μας περιμενουν.
    Δύο φιγούρες έρημες μακρία από έναν λαό που πάλλεται, μακριά από την Ιστορία που αλλάζει, σε ένα στούντιο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το Ναι τους.
    Αυτή κάνει την ανήξερη κι αυτός τον αντικειμενικό.
    Μάτια ερμητικά κλειστά.

    Είδα την Τρέμη την ώρα που τελείωνε την αναμετάδοση απο το Σύνταγμα και παραλίγο να της αποκαθηλωθεί το λίφτιγκ.
    Ο Πρετεντέρης σε κατάσταση παραμόρφωσης το πρόσωπο του.

    Είχε σταβώσει σα να τράκαρε με το μέλλον το απροσδόκητο.

    Είχαν πιστέψει ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση. Στείλανε και τον Καμίνη να μιλήσει στη συγκέντρωση του Ναι, γιατί τον ετοιμάζουν για Πρωθυπουργό, μετά την σχεδιαζόμενη πτώση.
    Δεν έχει ξαναγίνει ιστορικά.
    Απέναντι στην Ελλάδα που πάει να αλλάξει ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Σουλτς, ο Ντάινσεμπλουμ, οι εδώ υπογραφείς και συνεργάτες τους, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, οι Θεοδωράκηδες και όλη η μεταπολίτευση, Σημίτης, Καραμανλής, Μητσοτάκης, προσπαθούν να κρατήσουν την Ελλάδα που χάνουν απ” τα χέρια τους.
    Σήμερα το είδαν καθαρά. Η Ελλάδα τους γυρίζει την πλάτη. Χωρίς διχασμό. Με φωνή ήρεμη, θερμή, αληθινή μίλησε ο Πρωθυπουργός.

    Σήμερα η Ιστορία έβγαλε τα καινούργια της δόντια.

    Αρκετά μάσησε με τα προηγούμενα δόντια της.
    Η Ελλάδα δεν της πάει να πει ναι.
    Να πει δηλαδή, ναι ευχαριστούμε που μας αφήσατε άνεργους, νηστικούς, φτωχούς.

    Πήγαν ποτέ στα συσσίτια οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ του Μega και του ΑNT1?
    Ποτέ.

    Λοιπόν, αν ψάχνουν ποια είναι η αιτία που ο Τσίπρας με κλειστές τράπεζες με εντολή των Ευρωπαίων ξεσηκώνει τα πλήθη, η διαφορά είναι στο βλέμμα.

    Στο βλέμμα του.

    Το βλέμμα κάνει την διαφορά στην Ιστορία!

    Για την αντιγραφή Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται λόγος για ευρώ και δραχμή, όταν οι περισσότεροι πληρώνονται με αργύρια!»

    Κραουνάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.