Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Νόαμ Τσόμσκι: Oι 10 τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών….
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία.
Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.
2 . Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί.
Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.
3. Η τεχνική της υποβάθμισης
Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ” αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.
4. Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποίηση)
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον.
Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα.
Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν.
Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.
5 . Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος.
Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».
6 . Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…
7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία
Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».
8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα
Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.
9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή
Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.
Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!
10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους
Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθιά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη Βιολογία, τη Νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας.
Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ” όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ” όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.
Και όμως για να καταρρεύσουν όλα αυτά αρκεί μια στιγμή αφύπνισης. Το «κόκκινο χάπι» που έλεγε ο Μορφέας στον Νέο στην ταινία Μatrix. Αν υπάρξει έστω μια φευγαλέα στιγμή αφύπνισης όλο το οικοδόμημα καταστρέφεται και πέφτει όπως μια κουρτίνα, και το κυριότερο η κουρτίνα αυτή δεν μπορεί να αναρτηθεί ξανά.
Για αυτό σας παρουσιάζουμε τις 10 τεχνικές, μόλις τις παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν γύρω σας και εφαρμόζονται κάθε μέρα, η αφύπνιση έρχεται νομοτελειακά. Για όποιον θέλει περισσότερη αφύπνιση ας διαβάσει το «σπήλαιο του Πλάτωνα» και θα ξημερώσει ένας καινούριος κόσμος

59 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/7/15 07:53

    το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ –εγχώρια και διεθνή– κατακλύζονταν από προειδοποιήσεις ότι οι ελληνικές τράπεζες στερεύουν. Πολιτικοί προειδοποιούσαν σε υψηλούς τόνους ότι θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων – προτού αποφασιστεί οτιδήποτε σχετικό. Την Κυριακή 28 Ιουνίου, «ανώνυμες πηγές» της ευρωζώνης διέρρευσαν στο BBC ότι η ΕΚΤ θα διακόψει τη ρευστότητα. Το BBC το ανακοίνωσε προτού η ΕΚΤ τελικά παγώσει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Δίχως τη διαρροή, ίσως και να μη χρειαζόταν αύξηση του ορίου. Μετά τη διαρροή, το πάγωμα οδήγησε σε τραπεζική αργία.
    Η πρόκληση bank run, εκτός από ανήθικη, είναι και παράνομη. Αλλά αυτή τακτική δεν είναι πρόσφατη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, η συστηματική τρομοκράτηση του πληθυσμού ήταν στρατηγική επιλογή. Πόσες και πόσες φορές δεν ανέλαβαν.. ρόλο οι δημοσιολόγοι να πείσουν τους πολίτες ότι, αν αντισταθούν, θα υποφέρουν χειρότερα;
    Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η στρατηγική αυτή άγγιξε επίπεδα παροξυσμικά. Με αποκορύφωμα την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνηση, όταν σύσσωμα τα ΜΜΕ της χώρας συντάχθηκαν με τους θεσμούς για να παρουσιάσουν ένα δημοψήφισμα ως αυτοκτονία της χώρας.
    Τα ΜΜΕ της Ελλάδας –αλλά όχι μόνο– είναι κηλίδα στη δημοκρατία. Και θα έρθει η μέρα που η ντροπή αυτή θα γραφτεί στην Ιστορία.
    Unfollow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/15 09:42

    Πόσους τόνους σκ...(ακαθαρισίες) πρέπει να φας στη μούρη για να πεις ότι κάτι μυρίζει???

    Έτσι αόριστα ψηφίζουμε, για τα παιδιά μας, για την ελπίδα μας, για την αξιοπρεπειά μας, πάντα φταίνε οι ξένοι (γιόμησε η αθήνα με φάτσες του σόιμπλε και μιλάνε για τρόικα για να ξυμήσουνε αντίδραση...), μιλάνε για ηθική.....ποιοί οι κατ' εξοχήν ανήθικοιι που βάλανε τη μούρη τους και το κόμμα τους πάνω από την ελλάδα, οι συνεργάτες με ακροδεξιούς, αυτοί που βάλανε πραγματική φωτιά στην οικονομία, αυτοί που μέχρι και τώρα σε φλομώνουν στα ψέματα, έτσι ξεδιάντρωπα και ξετσίπωτα, οι εμονικοί σταλινιστές, οι ψεκασμένοι κλόουν, αυτοί που καλλιέργησαν την συνταύτηση με τα πιθήκια για να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι (άντε βρε και στην ..αθώωση..), αυτοί που δίχασαν τον κόσμο (εμείς οι πατριώτες και οι άλλοι οι εθελόδουλοι, οι μερκελιστές, οι προδότες...), αυτοί οι τυχοδιώκτες καφενόβιας αντίληψης, οι σφετεριστές της ιδέας της αριστεράς, οι χαφιέδες του καραμανλισμού παλιού και νέου, οι οι οι (μέρες μπορώ να γράφω).....σου ζητάνε την ψήφο για να σε πάνε στα τάρταρα.....

    Μην ξεχάσεις να τους ψηφίσεις!!!!!!!! έχουν εναλλακτικές....

    Και μην ξεχάσετε να αυτο-θαυμαστειτε οι ....."ορίτζιναλ"!!!!!!!!! κατακαημένο ΚΚΕ ακόμα σε σκυλεύουν ζουδάκια που πάντα φρόντιζαν νάναι στον κορύτο με το πλύμα......άλλωστε έχεις τόσες φορές προδοθεί που δεν κάνει έκπληξη μια ακόμα προδοσία των ...."ορίτζιναλ".......(και είχα μια αμφιβολία μπας και κάνω λάθος......σ' ευχαριστώ, μάτι μου, που ενίσχυσες την αυτοπεποίθηση μου στην ......κρίση μου!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/7/15 10:31

    Σαν να ακούω το Φίλη που θα δικιολογεί το 55% υπέρ του ναι...

    όλη η ευρώπη με την τρομοκρατία της, που έκλεισε τις τράπεζες, που εκβίασαν το λαό κλπ η κυβέρνηση άντεξε και με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια θα διαπραγματευτεί και άλλες αρλούμπες της αριστεράντζας


    Δεν αφήνουν την κυβέρνηση με τίποτα!!!!!! έτσι θα σούρνετε η κατάσταση και μην περιμένετε πολλά πολλά.....και σκληρό μνημόνιο θα ψηφίσουν και θα ....πανηγυρίζουν από πάνου...

    αλιά από σένα χαζοχαρούμενο ανθρωπάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/7/15 10:44

    Ήρθε η ώρα του ρίσκου......(θυμάσαι?????)

    Σε εμπιστεύομαι, ακόμα και όταν παραπλανιέσαι....

    Οι μέρες που θ' ακολουθήσουν όχι μόνο δύσκολες θα είναι, αλλά η χώρα θα οδηγείτε προς την εξαθλίωση.....

    Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση????

    και οι του ΝΑΙ και οι του ΟΧΙ ελπίζουν σε συμφωνία με τους ....θεσμούς!!!!!!

    Άλλωστε γι' αυτό και το 81% υπέρ του ευρώ και της ευρώπης!!!!!!

    Ας πούμε ότι βγει το ΟΧΙ με ένα 55%.

    Θα πάει ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με μέτρα σαν του Γιουνκέρ.....και θα του πει ο υπερήφανος και αξιοπρεπής λαός...."ρε δικέ μου, αφού σου είπα ΟΧΙ γιατί μου φέρνεις μέτρα????"!!!!

    Σε δουλεύουνε, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί πριν την ολοκληρωτική κατάρευση.

    Θα γυρίσει άπραχτος (όπως εδώ και 5 μήνες) θα τους καταγγείλει, θα σε ντοπάρει ότι τάχα μου οι εταίροι σε φτύσανε (εσένα λαέ που είπες ΟΧΙ) θα φορτώνει τα πάντα σ' αυτούς, εσύ απελπισμένος θυμωμένος θα πνέεις μένεα εναντίον των ευρωπαίων, χρήμα δεν θα κυκλοφορεί, τίποτα δεν θα κινείται και τότε θα σου πλασάρουν τα "μαρουλόφυλλα" σαν ......σωτηρία και το σχέδιο της μαφίας της δραχμής θα πάρει σάρκα και οστά.......

    Η συνέχεια θα είναι τόσο τραγική με τη δραχμή που ούτε ο πιο διεφθαρμένος και φαντασιόπληκτος νους (σαν εμένα) δεν μπορεί να την περιγράψει.......τότε, εγώ το καθίκι, εκδικητικά θα τηράω από μια μεριά και θα το ευχαριστιέμαιαιιαιαιαιαι......

    Μην νομίζεις ότι είναι τρομολαγνία. Σου μίλαγα για κλειστές τράπεζες, για χρήσιμος ηλίθιος και αλληχτούσες αφρίζοντας ότι κινδυνολογώ......καλάαααααα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/7/15 10:47

    "μεστή κυρία",

    έχει απόλυτο δίκιο, είναι μεγάλο το κασέ που έχει σχεδιάσει η μαφία της δραχμής.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχώς αν και το κείμενο εκφράζει την κυρίαρχη τάση των ΜΜΕ και έχει διαδοθεί όσο τίποτε άλλο στα κοινωνικά δίκτυα και εμαιλ...δεν είναι του Νόαμ Τσόμσκι

    http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/06/chomsky/

    και Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/7/15 13:02

    Δεν αφήνουν την κυβέρνηση με τίποτα!!!!!! έτσι θα σούρνετε η κατάσταση και μην περιμένετε πολλά πολλά.....και σκληρό μνημόνιο θα ψηφίσουν και θα ....πανηγυρίζουν από πάνου...
    χθεσινή ανάρτηση.

    τo πήρε απόφαση ... μόνο το άντε γειά δεν είπε σαν τον Τσουκαλά ! μάλον θαπεσε από την καρέκλα όταν είδε ότι ο κόσμος πείσμωσε κατέβηκε και βούλιαξε το Σύνταγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/7/15 13:10

    βρώμησε η TV νεφθαλίνη! σε τι ντουλάπια τους είχανε και τους βγάλανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/7/15 14:39

    Διασφαλισμένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ.

    Εδώ από Δευτέρα δεν υπάρχει σάλιο χαρτονόμισμα στις τράπεζες και αυτοί έχουν διασφαλίσει μισθούς συντάξεις καταθέσεις.....

    Πόσο δούλεμα αντέχεις πια????? πόσο στόκο σου έχουνε βάλει????? πόσο γιδοξούρι θες να περνιέσαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/7/15 14:42

    Πριν κανα μήνα οι ξενοδόχοι των νησιών ήταν στα κάγκελα μπας και ανέβει το ΦΠΑ στο 13%.....αβαντάρανε μάλιστα εθνοπρεπώς την υπουργάρα που κομπορημονούσε και απειλούσε την άρτα και τα γιάννενα αν ανέβει ο φπα.....

    Τώρα με τις 50.000 ακυρώσεις την ημέρα με τάσεις μεγάλων ακυρώσεων το επόμενο διάστημα νάξερα πόσο αξιοπρεπείς και υπερήφανοι νιώθουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/7/15 14:45

    ευτυχώς που ο κύριος εθνικό κτηματολόγιο,ο κύριος κουμπάροι και δομημένα , ο κύριος και η κυρία ζήμενς, ο κύριος φυλακή κορυδαλού, (αλήθεια ο κυριος φυλακή Θεσσαλονίκης μίλησε?)με προσανατολίζουν να πω ναι και μπορώ πιο έυκολα να διαλέξω τι είναι το συμφέρον μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/7/15 14:46

    Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι αριστεράντζες της τεμπέλας, παραμύθιασαν και υπέκλεψαν την ψήφο του ιδιωτικού υπάλληλου της όποιας βιοτεχνίας υπήρχε ακόμα σε τούτη τη χώρα..

    Το τελευταίο διάστημα πάγωσε η αγορά, κάποιοι απολύθηκαν, κάποιοι τέθηκαν σε αναγκαστική αργία, κάποιοι ήταν απλήρωτοι για μήνες.

    Από προχθές ΟΛΟΙ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι κίτρινοι σαν τα φλουριά βλέποντας όχι τη μη πληρωμή τους, αλλά το φάσμα της καθολικής ανεργίας...

    Νάναι λοιπόν αξιοπρεπείς και υπερήφανοι που η αριστερή κυβέρνηση αντιστέκεται και να ψηφίσουν ΟΧΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/7/15 14:52

    Την εποχή των μνημονιακών χρόνων συντάξεις (ειδικά οι μεγάλες) πετσοκόφτηκαν άγρια για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, για να σταματήσουν τα ελείματα. Οι μικρές όχι και τόσο.

    Πιο πολύ αφήνιασαν οι συνταξιούχοι των ευγενών ταμείων και των σωμάτων ασφαλείας (παρ' ότι βγαίνανε στη σύνταξη στα 45 και 50αντα τους) Γενίτσαροι του σύριζα, που μουτσιουλούσαν χρόνια και χρόνια στο πασόκ...

    Από προχθές οι συνταξιούχοι και ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι λιποθυμούν στα ΑΤΜ για ένα 50ευρο.....

    Νάναι λοιπόν αξιοπρεπείς και υπερήφανοι που η εθνική τους κυβέρνηση της φαιοκόκκινης συνεργασίας τους ζητά να ψηφίσουν ΟΧΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/7/15 14:55

    Τώρα που βαρέσαμε ΚΑΝΟΝΙ που διαγράψαμε το ΧΡΕΟΣ που θα περάσουμε στον προϋπολογισμό τις γερμανικές αποζημιώσεις....

    τώρα οι γκάγκστερς της ευρώπης θα μας ζητήσουν τα δανεικά πίσω όλα μαζεμένα και αφού δεν θα πάρουν τα ραχηλιάρικα θα μας δεσμεύουν τα ΕΣΠΑ, τις επιδοτήσεις, τα προγράμματα ΟΑΕΔ, προγράμματα επιμόρφωσης - εκπαίδευσης - ανάπτυξης και πολλά πολλά δις.....

    Νάναι, λοιπόν, αξιοπρεπείς και υπερήφανοι όλοι αυτοί που τύχαιναν αυτών των παροχών και να ψηφίσουν ΟΧΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/7/15 14:57

    Σκάνδαλο Siemens, εξοπλιστικά, σκάνδαλο Κοσκωτά, σκάνδαλο καλαμποκιού, σκάνδαλο εις βάρος της ΕΤΒΑ, χρηματιστήριο, σκάνδαλο ΕΒΟ Proton Bank, Εθνικό Κτηματολόγιο, Λίστες Λαγκάρντ, Λίστες ΣΔΟΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αγροτική Τράπεζα, ΕΑΒ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θαλασσοδάνεια, φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης εφοπλιστών, ομόλογα Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, σκάνδαλο Αριάδνη, πώληση των μεταλλείων της Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σκάνδαλο ΟΣΕ, υπόθεση Ζαχόπουλου – κομιστή, Μονή Βατοπεδίου, σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, καρτέλ γάλακτος , Energa, ΔΕΗ – Παλαιοκρασσάς – Διαφήμιση, πώληση ΟΤΕ, σκάνδαλο Λιακουνάκου, σκάνδαλο ALAPIS,ΑΣΠΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

    ολοι οι πρωταγωνιστές ψηφίζουν ΝΑΙ !! γιατί άραγε ???? για να μείνουμε που?

    ΚΟΒΟΝΤΑς ΤΙς ΔΑΠΑΝΕς ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΡΕΙς ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑς ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΕΡΙΜΕΜΩΝΤΑς ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ!

    μάλλον το σύνθημα ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πρεπει να ειναι " ΜΕΝΟΥΜΕε ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/7/15 14:59

    Όλα τα νέα παιδιά που με το υστέρημα των δικών τους πήγαιναν για μεταπτυχιακά, για διδακτορικά, για εξειδικεύσεις και για δουλειά στην ευρώπη και μετακινούνταν λες και πήγαιναν γλανιτσιά αθήνα, που απολάμβαναν το εράσμους κλπ

    τώρα που θα αισθανθούν τον περιορισμό μετακίνησης κεφαλαίων, αγαθών και του σαρκίου τους, νάναι αξιοπρεπείς και υπερήφανοι που θα ψηφίσουν ΟΧΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/7/15 15:07

    Σου λέγανε ότι θα βαράνε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν.

    Οι αγορές όχι μόνο έπεσαν, αλλά ανέβηκαν και αβεβαίνουν και το ευρώ ενισχύεται μόνο και μόνο με την άποψη της εξυγίανσης της ευρωζώνης αφού κάποια "καρκινώματα" θα φύγουν (άποψη σόιμπλε)

    Το εθνικό νούμερο, ο κλόουν της πολιτικής που θέλει να νομίζεται και ως οικονομολόγος μιλά για 1 τρις ευρώ ζημιά της ευρώπης....

    Πόσο δούλεμα αντέχεις πια???? πόσο στόκος μπορεί να είσαι????

    Υ/Γ είναι τα ίδιες ιδεοεμονικές αριστεράντζες που έλεγαν ότι αν οι γκάγκστερς βομβαρδίσουν τη γιουγκοσλαβία θα γίνει ο Γ' Παγκόσμιος γιατί θα επέμβουν οι ρώσοι οι κινέζοι και κάθε μαλακία του κατέβαινε.....τι έγινε τελικά?????? δυστυχώς τίποτα....αλιά από τους εκεί κατοίκους....το ίδιο και δω....αλιά από μας όταν η διεθνής περσόνα θα απολαμβάνει το γεύμα του με θέα την όπερα στην αυστραλία και σε άλλα αξιοθέατα ανά τον κόσμο που θα τον καλούνε να μιλήσει..... (πάει θα το πάθω το εγκεφαλικό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/7/15 15:09

    ΑΠ΄ΌΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΖΟΡΙΣΤΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΊΝΕΙς ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΘΗΝΑΣ? ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙς ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/7/15 15:10

    Με το ΟΧΙ θα έρθει ο παράδεισος, η δικαιοσύνη, τα λαμόγια θα πάνε φυλακή, τα σκάνδαλα θα σταμάτησουν, ο μπόμπολας θα στηθεί στην ουρά για συσίτιο, οι χεριασμένοι από την ζήμενς θα επιστρέψουν τα χρήματα και θα φυλακιστούν, θα θα θα

    Μα πόση μ@@@@@@@@@ία αντέχεις ακόμα????? πόση μαστούρα αριστεράντζας έχεις πάρει??? γιατί αριστερά δεν το λες να πετάς στα σύννεφα και να αυτο-παραμυθιάζεσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/7/15 15:30

    Αν και ακούγεται ότι το ΝΑΙ είναι αρκετά μπροστά (σαν τρελοί τις τρεις τελευταίες μέρες οι νοικοκυραίοι θα πάνε να ψηφίσουν) κακές γλώσσες λένε ότι οι δημοσκοπήσεις εσκεμένα βγαίνουν ίσια ίσια για να πάνε οι συντηρητικοί και μεγάλοι να ψηφίσουν (στην πλειοψηφία τους ΝΑΙ) για να ξεμπερδεύει η Ελλάδα μια και καλή με το συνονθύλευμα....

    Αν είναι να βγει το ΝΑΙ, να βγει με διαφορά να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τα πράματα

    Αν είναι να βγει το ΟΧΙ, να βγει με διαφορά να δρομολογηθεί το σχέδιο της μαφίας της δραχμής για να ξεκαθαρίσει ο λαός μαζί τους λίγο αργοτερούλια μια και καλή όταν θα δίνονται κουπόνια συσσιτίου σε χιλιάδες μα χιλιάδες κοσμάκη..

    Δυστυχώς φοβάμαι ότι θα είναι κοντά κοντά και η κατάσταση θα σουρθεί και θα προξενηθεί ανήκεστη βλάβη από τη βαβέλ και θα επαληθευθεί το ρηθέν.....μπάάάχαλοοοοςςςς!!!!

    Υ/Γ Δεν έχει σημασία ποιος το λέει και πως στο λέει, αλλά τι λέει....

    Πιστεύω ότι δεν έφυγα από τις γραμμές (εκτός από κάτι σφαχτερές ειρωνιούλες που γράφτηκαν περισσότερο χαϊδευτικά και όχι προκλητικά πχ μεστή κυρία, ορίτζιναλ, μάτι μου, γίδιον, τούγκιον κλπ). Πιστεύω στην κρίση σας και στην υπεράσπιση του συμφέροντός σας και γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι τη δευτέρα θα πάρουμε ένα δρόμο, δύσκολο αλλά θα ξέρουμε τον προορισμό και όχι ένα δρόμο που δεν ξέρουμε που μας βγάνει......ελπίζω στη σωστή κρίση μας!!!!!

    Είναι από τις λίγες φορές που ψηφίζεις όχι το κάθε γιδοξούρι του όποιου κόμματος (που έμεσα εκβιάζαμε ωφέλεια για πάρτυ μας, με το μέσον το ρουσφέτι κλπ), αλλά τώρα θα ψηφίσουμε ΑΜΕΣΑ για μας τους ίδιους...για ΜΑΣ!!!!!! και επειδή θα ρισκάρετε για πάρτυ σας γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι το 2015 με τέτοια ενημέρωση δεν μπορεί να μην ξέρετε που είναι τα απάνεμα λιμάνια.....

    Καλή ψήφο πατριώτες και όποιοι μετακινηθείτε να προσέχετε στο δρόμο.

    Υ/Γ την ανάλυση για το ΔΝΤ θα την διαβάσεις αλλού, αφού τώρα έφτασες στο σημείο να υιοθετείς απόψεις του ΔΝΤ!!!!!.....εγώ που@@@@@@α τώρα στα γεράματα δε θα γίνω και δε σ' ακολουθώ......

    Και ας μου επιτρέψουν οι ευγενέστατες κυρίες (μικρές και μεστές χαχαχαχα) να μην θυμώνουν τόσο και να μη δηλητηριάζουν με εμπάθεια το λόγο τους, γιατί χαλάει η ομορφιά της ψυχής τους πρώτα και μετά του προσώπου τους και είναι κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/7/15 15:43

    Και κάτι από τον ανεπανάληπτο ΑΡΚΑ!!!!!

    "Γιατρέ έχω ένα πρόβλημα!!, Όταν αυνανίζομαι βρίζω του ξένους!!"

    "Μην ανησυχείτε! πολλοί τώρα τελευταία τους βρίζουν"

    Υ/Γ Πιστεύω, να μη σταματήσετε να τον θαυμάζετε όπως πριν......(παίζει κι αυτό, ε ??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/7/15 16:13

    και όταν τελειώνει το ένα βιντεάκι χτύπα το άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος4/7/15 16:20

    ραντεβου το ταχιο στο αιγαλεω...ελα για καφε και ΟΧΙ gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος4/7/15 18:18

    Οι περισσοτεροι Ελληνες στην Ελλαδα τασσονται ΥΠΕΡ του "ΟΧΙ". Διοτι πολυ απλα, οι περισσοτεροι, ΔΕΝ εχουμε δουλεια, ουτε αλλα λεφτα στις τσεπες μας και ΔΕΝ γουσταρουμε, ουτε ανεχομαστε αλλο την αδικια και τους νταβατζιδες που κοβουν δικο τους νομισμα και οποτε γουσταρουν μας δινουν και μας που γινομαστε ζητουλες... Γκε γκε...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/7/15 18:34

    και εκεί που νόμιζεις ότι σπατρταράει ,
    βλέπει σκάι και αναζουπάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος4/7/15 19:42

    Ο Αρκας σφαζει με το βαμβακι. ολα τα λεφτα! εχει απολυτο δικιο η αντιδραστικοτητα δεν ειναι επαναστατικοτητα ειναι οπως το περιγραφει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος4/7/15 21:18

    Αυτή τη στιγμή "αγαναΧτισμένοι" πολίτες περικυκλώνουν το Σκάϊ για να διαμαρτυρηθούν για παραπληροφόρηση.......

    Φασιστική ενέργεια (όσο και να διαφωνεί κανείς με τις ειδήσεις του σκάι)

    Πρέπει όλοι να συμφωνούν με τον....ηγεμόνα!!!

    Πρέπει όλοι να συμφωνούν με το ....καθεστώς!!!

    Δεν είναι μακριά η μέρα που (αν μείνουν που δεν το βλέπω) θα προβούν σε καθαρά αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές ενέργειες.......που θα κλείσουν τα ιδιωτικά κανάλια και μάλιστα θα επικαλούνται ....δημοκρατικές διαδικασίες....

    Μόνο σε "ολοκληρωτικά" καθεστώτα διαδηλώνουν οι πολίτες υπερ της κυβέρνησης.........

    Μόνο σε "φασιστικής" αντίληψης καθεστώτα ο στρατός εφοδιάζει με φάρμακα το λαό......

    ή επικίνδυνοι είναι

    ή κωμικοί......

    Αυτό είναι "για πρώτη φορά αριστερά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος4/7/15 21:23


    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΟΥΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥΣ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ site. KAI ME NAI KAI ME OXI O ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΠΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
    ΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ ή ΠΗΛΙΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος4/7/15 21:28

    Το ότι άφησαν την τελευταία στιγμή (3-4 μέρες πριν τη λήξη του προγράμματος) να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις επικαλούμενοι δήθεν τελεσίγραφο που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά προτάσεις και αντιπροτάσεις....

    Το ότι προκάλεσαν εν γνώσει τους την ΕΚΤ να παγώσει τον ELA και να κλείσουν οι τράπεζες....

    Αν πάει με ένα ΟΧΙ και οι εταίροι του απαντήσουν με ένα άλλο ΟΧΙ....

    ή εκτελούν συμβόλαιο δραχμής αδίστακτα και παίζουν με την τραγωδία του λαού...

    ή θα παρακαλάνε να βγει το ΝΑΙ για να σωθούν......

    Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται......δε φαντάζεστε τι έχει ξεκινήσει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος4/7/15 21:46

    Και μη νομίσοουν ότι έχουν λαϊκή υποστήριξη (ακόμα και αν το ΟΧΙ πάρει 60%)

    Το ΟΧΙ θα προκαλέσει έξοδο από την ευρώπη (ήδη οι ευρωπαίοι όχι μόνο περιχαρακωμένοι είναι, αλλά το θέλουν κιόλας, όχι μόνο κρίση οικονομική περνούν αλλά άνθιση και τα χρηματιστήρια και το ευρώ ανεβαίνει...)

    Στην έξοδο και στα προβλήματα γιατί ο λαός να τους ακολουθήσει????? τι να κερδίσει?????

    τις γελοίες επικλήσεις περί αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας μπροστά στο κουπόνι για συσσίτιο και μπροστά στους σκουπιδοντενεκέδες, μπροστά στην καθολική φτώχεια, στις μαζικές καταρεύσεις εταιρειών και δομών......

    Δεν έχουν ούτε καν στοιχειώδες ιδεολογικό υπόβαθρο (βαβέλ είναι, βαβέλ αντιδραστικών, εμονικών και κομπλεξικών απολιφαδιών απόψεων του προπερασμένου αιώνα)

    Δεν έχουν καν σχέδιο και πρόγραμμα που ο λαός να το αποδέχεται, άρα να το υποστηρίξει....ποιό είναι άλλωστε???

    Δεν έχουν επίγνωση των πράξεών τους κα των παραλείψεών τους....

    Τέτοιες καταστάσεις δεν έχουν λαϊκή υποστήριξη, προς το παρόν μπορούν ακόμα και παραπλανούν, μπορούν ακόμα και εκμεταλλεύονται την αντίδραση του λαού όταν βλέπει αυτούς που τον έφτασαν σε δύσκολη κατάσταση και δεν είναι κανένας άλλος από το παλιό πολιτικό σύστημα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το συνονθύλευμα δεν είναι πιο.....επικίνδυνο, αφάνταστα πιο επικίνδυνο.....ήδη έχουν προκαλέσει στην οικονομία ανήκεστο βλάβη.......κλείσανε οι τράπεζες, χάθηκε η πίστη και θα ακολουθήσει το χάσιμο των καταθέσεων, η τουριστική σεζόν διαλύεται, η αγορά κλείνει, τα συσσίτια έρχονται, κανένας δεν πληρώνει το κράτος δεν εισπράτει και μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να πληρωθούν......θα πάνε αναγκαστικά σε δραχμή και εκεί θα επέλθει το σοκ....η απόλυτη φτωχοποίηση.....τότε να δω λαϊκή υποστήριξη, τότε να δω την υπερηφάνειά σου....τότε να δω πόση αξιοπρέπεια θάχεις.....

    Οψόμεθα ες Φιλίππους, λοιπόν.....οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δυστυχώς μέρα με τη μέρα δικαιώνεται η πρόβλεψή μου και δυστυχώς πάντα "δολοφονούσαν" τους ...αγγέλους (αυτούς που έφερναν τις ειδήσεις, τις κακές ειδήσεις)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος4/7/15 21:50

    Αυτά τα τρελά που λέει ο βαρουφάκης περί πολιορκίας και κατάσταση πολέμου τι είναι τελικά, έχει καταλάβει κανείς πού πάμε??????

    Ποιος του εξουσιοδότησε για κάτι τέτοιο, τελικά το ξαναθέτω.....αλλαγή κυβέρνησης έκανε ο λαός ή αλλαγή καθεστώτος??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος4/7/15 22:01

    ονειρεύονται στρατοκρατικές καταστάσεις.....τι δεν καταλαβαίνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος4/7/15 23:01

    δεν απόστασες ???? Δεν σ ακούει κανείς,μοναχός σου έχεις μείνει
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΩΡΩ ΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΜΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος4/7/15 23:30

    τι θα το κάνεις, μικρέ, ένα 52% ????

    Ποιόν θα απειλήσεις και τι θα ζητήσεις και τι θα επικαλεστείς?????

    Ο απόλυτος εγκλωβισμός θάναι......παρακάλα νάναι το ΝΑΙ 52 %, θα σε διευκολύνει καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος4/7/15 23:34

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙΣ ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΥΥΥ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΘΗΛΥΚΟ.ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος4/7/15 23:48

    θα θυμούνται τα σημερινά γεγονότα τα εγγόνια μας και ο μητσοτάκης σε καμιά 40αριά χρόνια και θα φρίτουν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος5/7/15 08:22

    Παράγγειλε ένα σκέτο....το βλέπω ότι θα τον πιω, αλλά στο τέλος θα ευχαριστιέμαιαιαιαιαι με ούλους εσάς τους αντιδραστικούς και εμονικούς φθονερούς ανθρωπίσκους. Πάω νωρίς νωρίς να ψηφίσω για να την .....μαγαρίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος5/7/15 08:52

    «Αίσχος» και «επαίσχυντη φάρσα» σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει ο Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι τη «συμπεριφορά της τρόικας», σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην...
    εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.


    «Η πολιτική της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, από οικονομικής απόψεως είναι παράλογη και καταστροφική για τη χώρα. Η συμπεριφορά της 'τρόικας' αποτελεί αίσχος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως στόχος τους είναι να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η αντίσταση στις βόρειες τράπεζες και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν θα γίνει ανεκτή και πως οι επιδιώξεις για δημοκρατία και σεβασμό της λαϊκής βούλησης πρέπει να εγκαταλειφθούν», σχολιάζει ο Τσόμσκι.

    Ο Αμερικανός θεωρητικός επισημαίνει πως όλα αυτά «είναι μια επίδειξη δύναμης και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η επαίσχυντη φάρσα στην οποία γαλλικές και γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τα δεινά του ελληνικού λαού».

    Παράλληλα, αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, υπογραμμίζει ότι «έπρεπε να αναδιαρθρωθεί ριζικά ή να κηρυχθεί παράνομο και να διαγραφεί».

    «Ό,τι κι αν επιλέξει η Ελλάδα απ΄ αυτά που προσφέρονται, είτε αυτό είναι έξοδος από την ευρωζώνη είτε υπακοή στις προσταγές των δανειστών, οι συνέπειες θα είναι πικρές για τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο Τσόμσκι.

    Και καταλήγει στη δήλωσή του: «Είναι μία άθλια επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων λύσεων. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα ενθαρρύνει την παγκόσμια αλληλεγγύη που θα σώσει τους ίδιους αλλά και όλους τους άλλους από την σκληρή μοίρα που υπαγορεύουν οι σημερινοί ηγεμόνες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος5/7/15 11:29


    Παράγγειλε ένα σκέτο....το βλέπω ότι θα τον πιω, αλλά στο τέλος θα ευχαριστιέμαιαιαιαιαι με ούλους εσάς τους αντιδραστικούς και εμονικούς φθονερούς ανθρωπίσκους.

    Μη του πατάτε άλλο τον κάλο. δεν μπορεί να το διαχειριστεί και βγάζει τον πραγματικό του εαυτό . εμονικοί είναι μόνο οι άλλοι, διχαστικοί είναι μόνο αυτοί που δε λένε ΝΑΙ.

    ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ , ΤΟ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΙΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος5/7/15 12:22

    ' Μακάρι οι επιλογές σας να είναι βασισμένες στις ελπίδες σας και όχι στους φόβους σας''.
    -Νέλσον Μαντέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος5/7/15 12:26

    Αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός λαός δεν προσέρχεται στις κάλπες υπό κανονικές συνθήκες, αλλά υπό συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας.
    Κανένας λαός δεν θα άντεχε τον συντονισμό τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και χιλιάδων ΑΤΜ ανά τη χώρα που βγάζουν 60 ευρώ ανά πολίτη.
    Όσοι φτάσουμε την Κυριακή ψηφίζοντας ΟΧΙ, θα έχουμε κατακτήσει κάτι πολύ σημαντικό: όχι να νικήσουμε αλλά να μετρηθούμε.
    Μελλοντικά, το κέρδος θα είναι μεγάλο.
    Όταν η Ιστορία θα έχει γράψει αυτές εδώ τις σελίδες με τα μελανότερα χρώματα του πιο καλοκουρδισμένου σύγχρονου πραξικοπήματος, εμείς θα έχουμε να διηγηθούμε στα παιδιά μας ότι ήμασταν με αυτούς που άντεξαν
    Αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, μία κινούμενη εικόνα αξίζει όσο εκατομμύρια.
    Η χθεσινή σύζευξη του CNN με την πλειοψηφία των ελληνικών καναλιών ήταν το τελειωτικό χτύπημα στο δημοκρατικό πολίτευμα.
    Εν αρχή ην ο σταρ του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ.
    Δεν είμαστε Αμερικανοί, δεν τον ξέρουμε. Τα κανάλια, όμως, φρόντισαν με εκτεταμένα ρεπορτάζ να μας τον συστήσουν, ώστε στη 1 τη νύχτα να γνωρίζουμε ότι ο κύριος που μιλάει στη ζωντανή σύνδεση είναι ο σταρ του αμερικανικού καναλιού επί των οικονομικών.
    Ο Ρίτσαρντ Κουέστ πήρε θέση στο μπαλκόνι της Μεγάλης Βρετάνιας, με φόντο τη βουλή, και ένα ρολόι στα δεξιά της οθόνης μετρούσε το χρόνο που απέμενε ως την «ελληνική χρεοκοπία».
    Η φωνή του Έλληνα λαϊκιστή δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου ήταν μόνο το εγχώριο συνοδευτικό του τρόμου.
    Τι κι αν το ΔΝΤ δεν εξέλαβε τη μη πληρωμή της δόσης ως χρεοκοπία. Αυτό δεν έχει καμία σημασία. Μία ζωντανή σύνδεση αξίζει όσο χίλιες αλήθειες.
    Εδώ και τρεις μέρες ζούμε την τηλεοπτική μετάδοση της αγχώνης που έστησαν οι δανειστές για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
    Δεν θα αρκούσαν τα κλειστά ΑΤΜ χωρίς την τηλεοπτική εικόνα.
    Δεν θα αρκούσε η τηλεοπτική εικόνα χωρίς τα κλειστά ΑΤΜ.
    Ο συνδυασμός των δύο συνιστά το πιο οργανωμένο τραπεζικό – μιντιακό πραξικόπημα που οργανώθηκε μέχρι τώρα στην παγκόσμια Ιστορία του 21ου αιώνα.
    Απέναντι σε αυτή τη σύμπλευση Τραπεζιτών – ΜΜΕ δεν μπορεί να σταθεί καμία αλήθεια, καμία αξιοπρέπεια, καμία πατρίδα.
    Μπροστά σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, η νίκη του ΟΧΙ θα είναι ένας πραγματικός άθλος
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος5/7/15 13:52

    «Την στιγμή που κάποιος πάει σε νέο νόμισμα, βγαίνει από την ευρωζώνη. Αυτά τα στοιχεία μου δίνουν την ελπίδα ότι ο λαός δεν θα ψηφίσει 'όχι' σήμερα», υπογράμμισε ο Σουλτς σύμφωνα με το Reuters.
    Πάω κι εγώ Γιάννα τώρα ν αποδείξω ότι δεν είμαι ρομπότ χιχιχιχιχι
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος5/7/15 13:54

    ΥΓΘα παρακαλούσα και τον Κο χψ να μας αποδείξει ότι δεν είναι ρομπότ
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος5/7/15 15:31

    Χριστίνα είσαι δύναμη!
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος5/7/15 16:32

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα αν το απαιτήσει η κατάσταση, δηλώνει το στέλεχος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.
    «Στις παρούσες συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο, η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι αν χρειαστεί να κάνει περισσότερα, θα το κάνει. Θα πρέπει να βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία. Δεν πρέπει να αμφισβητείται η βούλησή μας για δράση» δήλωσε ο Μπ. Κερέ σε οικονομικό συνέδρια στην Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος5/7/15 17:09

    Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός πρέπει να φύγει» υποστηρίζει ο ηγέτης του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus.
    Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «ο αρχηγός του Ποταμιού ελπίζει ότι η νεολαία θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης και ενάντια στη Βαλκανοποίηση της Ελλάδας.
    Σύμφωνα με το Focus, ο Σταύρος Θεοδωράκης «διαβεβαιώνει προς την κατεύθυνση του Βερολίνου, του Παρισιού και της Ρώμης ότι οι δημιουργοί και οι διανοούμενοι της χώρας υποστηρίζουν τη συναίνεση στο ευρώ».
    πηγή: topontiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος5/7/15 17:31

    ασε με ρε,τζιαπα πηγα σιαπερα,τελικα ψηφιζα στη γειτονια μου.οσο για τον καφε επιφιλασομαι,θα παραγγειλουμε θα τους πιουμε,αμιλητα μπιτι.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος5/7/15 18:31

    Χαχαχα, μ έστειλες πάλι
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος5/7/15 20:24

    ΑΕΙ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΖΕ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος5/7/15 21:23

    ΞΥΜΑ αλεξη,εχεις τετοια στηριξη λαου που αλλοι την ονειρευονται,ΞΥΜΑ και κυβερνα την χωρα,δεν ειναι ωρα για πανηγυρια,ΞΥΜΑ..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος5/7/15 21:43

    Δυστυχώς ο λαός δεν πείστηκε και ψήφισε "υπερήφανα" και "δημοκρατικά"

    Η ζωή (ελπίζω όχι η Ζωή) θα λύσει τα προβλήματα, έτσι γίνεται πάντα...

    Οι προβλέψεις μου ισχύουν, δεν αίρονται οι κίνδυνοι με την ψήφο.....θέλετε να γελίέστε και σύντομα θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

    Το μερμήγκι που θέλει να χαθέι βγάνει φτερά.....καλούς χορούς στο σύνταγμα .......

    Εξηγήσεις υπάρχουν και δεν ειναι τυχαίο......όποιοι περιμένουν συμφωνία ας την περιμένουν.....

    όποιοι περιμένουν δραχμούλα και έξοδο από την ευρώπη.....ας την περιμένουν.....

    Εγώ δεν προσκυνών τη χάρη σου λαέ μου, την δέχομαι, δεν την ασπάζομαι και σου λέω ότι κάνεις λάθος.......

    καληνύχτα ελλάδα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος5/7/15 21:46

    Επειδή δεν ακούω λεουτσάκο και πορτοσάλτε, αλλά τους ευρωπαίους, πέρα από τη σκληρή γραμμή των εταίρων, πανηγυρίζουν και οι ακραίοι του σόιμπλε γιατί τους χαρίσαμε ένα μεγάλο επιχείρημα που εδραιώνει την άποψή τους ότι δεν έχουμε καμία θέση στην ευρώπη.....

    Σας το είχα χιλιοαναλύσει ότι από διαφορετική σκοπιά θέλουν την ελλάδα έξω και μην παίξουμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.....φοβάμαι ότι είμαστε το τέλειο άλλοθι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος5/7/15 21:53

    Οι εταίροι θα σκληρύνουν ή θα μείνουν αμετακίνητοι....σιγά μη σκιαχτούν από το ΟΧΙ .....

    Το συνονθύλευμα θα σου λέει σε όλους τους τόνους ότι θέλει συμφωνία, αλλά δεν την θέλουν οι ξένοι...(θα το λένε για να φορτώσουν τη μεθοδικά σχεδιασμένη αδιέξοδη κατάσταση που θα οδηγήσει σε έξοδο...)

    Θα οδηγηθούμε σε πολλά και μεγάλα αδιέξοδα, σε απόλυτη κατάρρευση της οικονομίας και της αγοράς....

    Θα σου πλασάρουν σαν λύση το εθνικό νόμισμα ότι τάχα μου θάχεις κυριαρχία.....

    Θα το περάσουν εύκολα, θα σε φτωχοποιήσουν καθολικά, το σχέδιο της μαφίας της δραχμής θα θριαμεύσει και ο λαός θα είναι ......αξιοπρεπής και υπερήφανος, όπως σήμερα.....

    Καληνύχτα ελλάδα, έξοδο ψήφισες, έξοδο θα λάβεις....

    Ξεκίνησε ο εφιάλτης σου υπερήφανε λαέ, πλην όμως παραπλανημένε και φριχτά προδομένε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος5/7/15 21:54

    ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΗΓΕΣ ΑΠΑΤΟΣ,ΕΠΕΣΕΣ ΕΞΩ,ΑΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΟΛΥΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος5/7/15 22:02

    Κλείσανε τις τράπεζες....

    Κάτι λένε για τις θυρίδες με τα μετρητά.....

    Κάτι έχουνε πει για λεφτά που είναι στα στρώματα....

    Κάτι θα κάνουν να κλείσουν ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα....

    Θα συνεχίσουν να απειλούν αποθρασυνόμενοι από το σημερινό τεράστιο ΟΧΙ...(όπως θέλουν θα το ερμηνεύουν...κατά το δοκούν)

    Το έργο τώρα αρχίζει.....τα όργανα ακόμα κουρντίζονται και το πόπολο με ανυπομονησία περιμένει.....

    Η καυτή πατάτα της κανονικής χώρας είναι στα χέρια σου κ. Τσίπρα και έχεις ολόκληρη την ευθύνη να γίνει κανονική αυτή η χώρα και γι' αυτό θα κριθείς, πόσο κανονικά θα γίνουν τα πράματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος5/7/15 22:09

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ,ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΣΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος6/7/15 01:19

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΧΨ.ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΤΕ ΤΟ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑ Η ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος7/7/15 08:10

    54% στη Γλανιτσιά 80% στην Εκάλη .
    ξέρεις τι ΄ναι από γουρνοσκαντζίλα να νιώθεις Εκαλιώτης!

    Θρηνεί η Φιλοθέη / κι η Κάτω Κηφισιά / και κάθεται και κλαίει / Εκάλη και Γλανιτσιά

    πάλι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.