Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τελική Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή για … Μνημόνιο ή Grexit!

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα είτε σε νέα συμφωνία με τους δανειστές είτε στο Grexit.

Ουσιαστικά δίνεται νέο περιθώριο στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και στην Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα αποφασιστεί η οριστική λύση ή η έξοδος από το ευρώ. Θα είναι η τελική Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.

Η νέα Σύνοδος Κορυφής θα γίνει την Κυριακή, αλλά θα προηγηθεί το Σάββατο συνεδρίαση του Eurogroup  προκειμένου να εξεταστεί το όποιο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μέχρι τότε θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και πυρετώδεις συζητήσεις αφενός για την έκτακτη βοήθεια προς την ελληνική οικονομία και αφετέρου για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα που θα ληφθούν.
Η Αθήνα φέρεται να προτείνει μια ενδιάμεση συμφωνία για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το τέλος του μήνα και να υπάρξει όλο το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για μια «μεγάλη, βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, το αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια από τον ESM εστάλη απόψε, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό θα συμβεί αύριο μαζί με την παρουσίαση των τελικών ελληνικών προτάσεων.
Oι δηλώσεις
A. Τσίπρας: Στόχος μας να καταλήξουμε σε συμφωνία στο τέλος της εβδομάδας
«Στόχος μας μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μετά το τέλος της συνόδου κορυφής των χωρών της ευρωζώνης

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο τις ελληνικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη χθεσινή σύνοδο των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση είναι μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, περιλαμβάνει από την άλλη πλευρά ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας το μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθωση του χρέους» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. «Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο»

Α. Μέρκελ: Απαιτείται ένα πολυετές νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα
«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν τώρα οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια διαδικασία στον ESM. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποβάλει αύριο την πρότασή του και έχουμε κάθε διάθεση να την κοιτάξουμε, να την συζητήσουμε και να δούμε αν θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης από δω και πέρα» σημείωσε μετά την Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Χρειαζόμαστε ένα πολυετές νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα που θα ξεπερνά κατά πολύ αυτό που είχαμε συζητήσει πριν από λίγο καιρό» πρόσθεσε.

Σημείωσε κατόπιν ότι «θα πρέπει να ζητήσουμε εντολή από το γερμανικό κοινοβούλιο για να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε. Αυτό θα πρέπει να γίνει επί συγκεκριμένων λεπτομερέστατων προτάσεων μέχρι την Πέμπτη. Έχουμε ελάχιστες ημέρες για να δούμε πως θα πάμε παρακάτω».

Αναφορικά με το ελληνικό δημοψήφισμα η Άγκελα Μέρκελ είπε: «σεβόμαστε το δημοψήφισμα αλλά η απόφαση για το ευρώ είναι μια απόφαση 19 χωρών. Μπορεί να ενίσχυσε τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και οι απαιτήσεις των άλλων 18 έχουν γίνει πιο πιεστικές».

Τουσκ: Η τελευταία προθεσμία είναι την Κυριακή
Δείξαμε υπευθυνότητα για αυτό κάλεσα τους ηγέτες της ευρωζώνης, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αν δεν βρούμε κοινό τόπο αυτό θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων. Αν δεν βρούμε λύση, σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και αυτό θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη. Έχουμε 5 ημέρες για να βρούμε την κατάλληλη συμφωνία. Η τελευταία προθεσμία είναι την Κυριακή, δήλωσε ο κ. Τουσκ.

Δεν αποκλείουμε το κακό σενάριο, δηλαδή καμία συμφωνία έως την Κυριακή. Πρέπει να συζητήσουμε όλες τις συνέπειες για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για την ευρωζώνη, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Γιούνκερ: Συμφωνία ή Grexit
Δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα σενάριο, ούτε αυτό ενός grexit, είπε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Η επιτροπή είναι προετοιμασμένη για τα πάντα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εχουμε σενάριο για Grexit, για ανθρωπιστική βοήθεια και ένα σενάριο για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρώ. Δεν μπορώ να το αποτρέψω εάν η Ελλάδα δεν κάνει αυτό που ζητούμε, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Είμαι σθεναρά υπέρμαχος της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ωστόσο η κυβέρνηση να μας πει σε ποια κατεύθυνση κινείται.

Είπα στην κυβέρνηση και το ήξερε και ο πρωθυπουργός ότι έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο.

Μέχρι την Παρασκευή στις 8.30 περιμένουμε τις προτάσεις.

Ματέο Ρέντσι: Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα σπίτι αξιών αλλά όχι μόνο οικονομικών», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

«Περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει προτάσεις κι αν θεωρηθούν αποδεκτές θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε, ενώ για το χρέος τόνισε πως κάποιοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υπογράμμισαν πως δεν μπορούν 3 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόροι να αποφασίσουν για το ζήτημα του χρέους! Παράλληλα είπε ότι θα δοθεί η βραχυπρόθεσμη βοήθεια που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση.

Ολάντ: «Eφικτή η επίτευξη συμφωνίας»
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας εντός της εβδομάδας, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα έως την Παρασκευή το πρωί θα έχει υποβάλει ικανοποιητικές προτάσεις.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι μάλλον διετές – ανέφερε ωστόσο ότι αν οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τότε θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις. Είπε επίσης ότι αύριο το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στη Γαλλική εθνοσυνέλευση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν υπάρξει συμφωνία για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, να υπάρξει και μια συμφωνία μικρής διαρκείας, που υπό όρους θα μπορούσε να καλύψει τις άμεσες ελληνικές ανάγκες.
Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πως όλες οι χώρες μέλη της ευρωζώνης πρέπει να σέβονται τους κοινούς κανόνες – προσέθεσε ωστόσο, πως από την άλλη θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός, ότι δεν έχουν όλες οι χώρες-μέλη τα ίδια επίπεδα ανάπτυξης και πλούτου.   Τέλος, ο κ. Ολάντ σημείωσε πως αν τελικώς αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, το οικονομικό κόστος θα είναι σημαντικό. 

37 σχόλια :

  1. Ανώνυμος8/7/15 09:11

    Οι μάσκες έπεσαν. Αυτοί οι άνθρωποι, που λέγονται ηγέτες είναι οι σημερινοί εγκληματίες του οικονομικού πολέμου.
    Όσοι δεν το βλέπουμε εθελοτυφλουμε.
    Μιλούν πια για ανθρωπιστική βοήθεια.
    Δηλαδή θα μας αφήσουν με ένα φιλοδωρημα, απλά για να μη ψάχνουμε όλοι τα αποφαγια...
    Και βέβαια έρχονται πίσω μας κι οι Ιταλοί, μετά οι Γάλλοι (τα βγάζει λίγο λίγο το ΔΝΤ).
    Το νόμισμα πάση θυσία δεν είναι επιλογή ζωής, είναι αυτοκτονία!
    Κι οι ελληνες έχουν μάθει να ζουν και να γλεντανε τη ζωή.
    Αυτοί εκβιαστικα μας είπαν χτες ότι έχουν μελετήσει το GREXIT. Εμείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/15 09:20

    ου Χρήστου Ξανθάκη

    Πηγή newpost.gr

    Όλα όσα παρατήρησα τις τελευταίες επτά ημέρες

    1) Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου. Με ολίγη από Μπαράκ Ομπάμα για τις δύσκολες στιγμές.

    2) Το στρατόπεδο του «Όχι» οφείλει μια ανθοδέσμη στην Μαρία Σαράφογλου. Κι άλλη μία στην Αντιγόνη Λυμπεράκη.

    3) Το ίντερνετ είναι η νέα τηλεόραση. Και ο Χατζηνικολάου, ως συνήθως, το κατάλαβε πρώτος.

    4) Χάσαμε και την τελευταία ελπίδα για δωρεάν WiFi.

    5) Κανείς δεν χάρηκε πιο πολύ από τον Νίκο Βούτση. Το έδειξε και το άξιζε.

    6) Εκείνο το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς που είχε πάει περίπατο, μάλλον τον βρήκε τον δρόμο της επιστροφής.

    7) Ουδείς αναντικατάστατος. Ούτε καν ο Αντώνης Σαμαράς.

    8) Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο Ψαριανός, ασπρίζει το μισό μαλλί του Σταύρου Θεοδωράκη.

    9) Κανείς δεν έχασε βουλώνοντας το στόμα του Μιχελογιαννάκη.

    10) Όχι, η Φώφη δεν το ‘χει.

    10 +1) Μ’ αυτά και μ’ αυτά, παρατηρείται έλλειψη ξιδιού στην αγορά. Το ήπιαν όλο στα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/7/15 10:04

    Εμένα αυτές οι σύνοδοι κορυφής μου θυμίζουν κάτι μαζώξεις των σογιών στο παρελθόν για να αποφασίσουν σε ποιόν θα φορτώσουν την ζωηρή ορφανή ανιψιά και στο τέλος την έστελναν ψυχοκόρη, υπηρέτρια δηλαδή στην πρωτεύουσα κι ανενόχλητοι καρπωνόντουσαν την σοδειά από τα κτήματα των γονιών της που της ανήκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/7/15 10:08

    Καλημέρα δραχμολάγνοι μου .
    Ηγγικεν η βασιλεία των ουρανών .
    Μόλις γύρισα απ' το ΑΤΜ
    Ουρά 6 άτομα
    Ο ένας ευρωκλαψομούνης (πάντα υπάρχει ένας ευρωκλαψομούνης σε κάθε ουρά )
    - Και τι πάθουμε ακόμα ...εδώ που μας φτάσανε κλπ κλπ
    Οι άλλοι στην πρώτη ατάκα τον κοιτούν ημιάγρια .
    στη δεύτερη ο ένας δεν αντέχει και του λέει :
    - Εσύ θες νά χεις ευρώ για να τα δίνεις στον Σόιμπλε και γω θέλω να έχω δραχμές για να ταΐσω τα παιδιά μου .
    Ο ευρωκλαψομούνης κοιτάει γύρω του να δεί αν υπάρχουν σύμμαχοι , αλλά εις μάτην . Οι υπόλοιποι τέσσερις τον κοιτάνε άγρια πια ...
    Μόλις τελείωσα και γω την συναλλαγή και κρατάω 6 20άρικα . Αποφασίζω να τον αποτελειώσω :
    -Τα βλέπεις αυτά ;(δείχνοντάς του το ματσακι)
    Σ' ένα χρόνο θα είναι άχρηστα χαρτάκια που δεν θα τα παίρνει κανείς στον κόσμο . Και δεν ξέρω αν τα 300 χιλιάρικα , που έχω στο στρώμα θα μπορώ να τα αλλάξω σε δραχμές όπου νά ναι .
    Δεν γύρισα το κεφάλι να δω αν λιποθύμησε και συνέχισα αγέρωχος (κάτι σαν Βαρουφάκης δηλαδή) προς το αυτοκίνητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/7/15 10:10

    Άιντε γαμήσου Ευρώπη.
    Λιτά, απλά κι απέριττα, αβάδιστα κι αβίαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/7/15 10:13

    Ή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη έχει δρομολογηθεί από το 2014 όταν δεν προχώρησαν στη πέμπτη αξιολόγηση και δεν εκταμιευσαν τη δοση στη χώρας μας ....οι θεσμοί .Μην ξεχνάμε ότι από πέρισυ δεν έχει έλθει ...ευρώ από τους θεσμούς γιατί απλά είδαν ότι το πρόγραμμα τους ..έπεσε έξω Προτίμησαν να κόψουν τη χρηματοδότηση ,να υποχρεωθεί ο Σαμαρας- Βενιζέλος σε εκλογές ώστε ή βόμβα να σκάσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ - αριστερή παρένθεση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/7/15 10:57

    Στον Τσίπρα έχει ανοιχτεί ένα παράθυρο από την ίδια την ιστορία για να μπορέσει να εκριζώσει τον παρασιτισμό παίρνοντας αποφάσεις για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι ανεξάρτητο από την συμφωνία με την ΕΕ. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αντάλλαγμα για την επιβίωση της χώρας. Ας τολμήσει και ας προχωρήσει στην ουσία και να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν. Το 62% θα γίνει 90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/7/15 11:04

    Το να επιβάλλεις λιτότητα με σκοπό την ανάπτυξη είναι σαν να κόβεις τα πόδια κάποιου και μετά να απαιτείς από αυτόν όχι απλά να περπατήσει, αλλά να τρέχει σαν κατοστάρης σε μαραθώνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/7/15 11:14

    Δεν ειναι το νομισμα που τρομαζει αλλα η φρασεολογια που χρησιμοποιουν.
    ¨Επιστροφη στη δραχμη".... φανερωνει πισωγυρισμα.
    Γιατι λοιπον να το λεμε ετσι; Θα το πουμε προωθηση σε εθνικο νομισμα.
    Κι αν συμβει, γιατι να μιλαμε για φτωχεια, δυστυχια, πεινα, αυτοκτονιες;
    Εμεις θα λεμε για success story. Θα "πουλαμε" αναπτυξη. Θα συζηταμε για μειωση της ανεργιας, αυξηση του τουρισμου, αυξηση των εξαγωγων...
    Ξερεις ποσος κοσμος πειθεται απο αυτα;
    Τουλαχιστον για 4-5 χρονια θα την βγαλουμε.
    Μετα βλεπουμε..εχει ο θεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/7/15 12:17

    Πόσο λείπει αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα ένας πολιτικός του αναστήματος του Φώτη Κουβέλη...χοχοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/7/15 12:51

    Ας μου επιτρέψετε να διακινδυνεύσεω μια πρόβλεψη.
    Πιστεύω ότι ο κύβος της εξόδου από το ευρώ έχει ήδη ριφθεί.
    Οι Γερμανοί έχουν πάρει την απόφαση να χωρίσουν την ευρωζώνη σε 1η και 2η ταχύτητα, και η Ελλάδα δεν χωρά σε καμία.
    Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επετάχυνε τη διαδικασία αυτή.
    Στη σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών πιστεύω ότι ο Τσίπρας κατέστησε κοινωνούς και τους υπολοίπους περί του αναπόδραστου της εξόδου από την ευρωζώνη και τους έθεσε προ των ευθυνών τους. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι επί 7,5 ώρες συζητούσαν το πλαίσιο των προτάσεων που θα υποβάλλαμε...
    Συνεπώς, καθήκον όλων πρέπει να είναι η ψύχραιμη αντιμετώπιση της επερχόμενης θύελλας. Εμπιστοσύνη στον καπετάνιο αλλά και κινητοποίηση όλου του πληρώματος (ημών δηλαδή) στην τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος8/7/15 13:02

    Είναι βέβαιο ότι όσοι μιλούν ελληνικά στην ευρωβουλή είναι Έλληνες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/7/15 13:05

    Ο Τσίπρας ακούει αυτά που έπρεπε να ακούν οι σαμαροβενιζέλοι οταν μιλούν για το που πήγαν τα χρήματα των δανείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος8/7/15 14:09

    Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγε ότι σε περίπτωση ΟΧΙ σε 48 ώρες θα έχει συμφωνία...ποσό σανό μας ταΐζουν τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος8/7/15 14:10

    Που είναι ο ΧΨ σήμερα ρε παιδιά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος8/7/15 14:36

    Τι τον αναφέρεις? Άσε να γλυτωσουμε λιγουλι.
    Τώρα θα ασχολείται με τον υποψήφιο αρχηγό ΝΔ, μη βάλει κι αυτός...
    Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος8/7/15 15:26

    Μπααααα....θα τάχει κάνει πάνω του σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος8/7/15 17:27

    εχω κατι παλιοχυλοπιτες κανα δυο χρονωνε,και τις αλλαζω με καφε σε φακελακι,οποιος θελει ας δηλωσει εδω.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος8/7/15 17:50

    χαχαχαχα Τι θα γίνεις χωρίς καφέ αν δεν βρεις να τις αλλάξεις gerolyke?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/7/15 17:58

    εχω βρει μουστερη, εδω μεσα,μου κανει το μουτρωμενο, αλλα το καρτερω, αλλα τι διαολο να κανω πατριωτης εναι....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος8/7/15 18:32

    Τι θα γίνουμε χωρίς καφέ νομίζω τοχε πει ο συγγενής μου ο πανιουρης
    Έχω διασύνδεση με Βραζιλία, δεν θα ξεμεινουμε γερολυκε. χαχαχα

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/7/15 23:49

    Οτι και να γίνει την Κυριακή θα βγει την Δευτέρα ο ΧΨ και θα ειπεί Σας τάλεγα δεν σας τάλεγα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8/7/15 23:52

    Αύριο θα έχει στο χωριό συγκέντρωση Μένουμε Ευρώπη ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/7/15 08:13


    ...ΤΟΥ ΚΑΦΕ
    Λάκης Λαζόπουλος: Τάδε έφη ο καλαματιανός
    8-07-2015 - 23:24μμ



    Η στεναχώρια – στεναχώρια αλλά και η τρέλα- τρέλα.

    Μου μεταφέραν διάλογο από την Καλαμάτα. Τρελός Καλαματιανός και Ολυμπιακός, έτσι στυλ μόρτικο ανακατεμένο λίγο με τον μπάφο της περιοχής, έλεγε:

    Και πήγα στο super market και βλέπω διάφορους έτσι πλακωμένους να ψωνίζουν, καταθλιψάτους, βλέπω μια γυναίκα εκεί πέρα και έχει δέκα γάλατα πάνω της, όχι μακράς διάρκειας, τα άλλα.

    Της λέω: άμα δεν φτιάξεις γιαούρτι θα χεις προόβλημα. Θα σου λήξουν.

    Βλέπω παραπέρα έναν με 200 κωλόχαρτα στην αγκαλιά του. Πολλά κωλόχαρτα, τρελά κωλόχαρτα και του λέω: άμα τα βρεις σκούρα, πλύν” τον!

    Συμπέρασμα; Ακούστε τον Καλαματιανό, κάτι ξέρει!
    Υπάρχει και ζωή χωρίς κωλόχαρτο

    Λ.Λα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/7/15 12:55

    Όμως η ενορχήστρωση εξόδου της χώρας από το ευρώ με μηχανορραφίες, δεν εμπίπτει των ευχερειών που παρέχει στη κυβέρνηση η δημοκρατία. Θα είναι πραξικόπημα.

    Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική και νομική νομιμοποίηση. Δεν έχει ηθικό δικαίωμα.

    Θα είναι προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος9/7/15 13:09

    Είναι σίγουρο ότι εάν βρεθούμε στη δραχμή, η οικονομική εξαθλίωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, οι κοινωνικές συγκρούσεις και οι διαμάχες θα αποτελούν απαρχή εμφυλιακών συγκρούσεων. Οι πολιτικές συνέπειες θα είναι καταλυτικές όσο και η αναδιάταξη των κομματικών συσχετισμών.

    Η χώρα θα βρεθεί σε προοπτική αυταρχικών κυβερνήσεων και παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το δημοκρατικό καθεστώς θα τεθεί σε αμφισβήτηση.

    Υπό το ισχύον σύνταγμα τα ως άνω συγκροτούν κατηγορία εθνικής προδοσίας για τους υπαίτιους. Η απόδοση ευθυνών θα επιτείνει την εμφυλιοπολεμική δυναμική...

    Η αναζήτηση πραξικοπηματικών ενεργειών εντός ή εκτός του δημοκρατικού πλαισίου θα είναι δεδομένη.

    Η χώρα θα εισέλθει στην περιπέτεια εμφυλίου. Γιατί; Που εδράζεται η αίσθηση των κυβερνώντων ότι έχουν αυτό το δικαίωμα;

    Είναι ο τρίτος γύρος του εμφυλίου που τερματίστηκε το '49; Είναι η αίσθηση ότι από την Ελλάδα ξεκινά η παγκόσμια επανάσταση κατά του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9/7/15 13:25

    Θα είναι προδοσία.


    αυτό καλό είναι να το πείς στις 5-6 χιλάδες οικογένειες των αυτόχειρων της τελευταίας 5ετίας!

    στις ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ και των συσσιτίων.

    όσο γιαυτό
    Είναι ο τρίτος γύρος του εμφυλίου

    Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος9/7/15 13:31

    και εδώ που τα λέμε, το πε και τοκανε
    καρσιλαμά χορεύουν!
    ο άλλος ούτε να κοιμηθεί δεν προλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος9/7/15 14:08

    Όση τρομοκρατία και αν ασκούν στα μέσα ενημέρωσης,

    όσους αραχνιασμένους νόμους της μαύρης δεξιάς και αν ξεθάβουν (περί προτροπής σε στάση, ανατροπής κυβέρνησης κλπ....),

    όσες απειλές και προγραφές και αν κάνουν,

    στο τέλος πάντα η δημοκρατία νικά!!!!!!

    Εάν κινδυνεύσουν τα συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, του τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων......υπάρχει το 120.....μην το ξεχνάμε και στο δρόμο θα είναι οι πραγματικοί αριστεροί, όχι το συνονθύλευμα με τα πιθήκια αγκαλίτσα.....οι πραγματικοί φιλελεύθεροι αριστεροί της σύγχρονης ευρώπης.....

    Μη φοβάστε τις φασίζουσες κορώνες, μην τρομοκρατείστε από απολιθώματα....τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!!!!! με δημοκρατία, με λογική, με υπερηφάνεια με αγωνιστικότητα και όχι με ανοχή και "να δούμε που θα το πάνε".....και υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια της ασάφειας.....(αλήθεια για τι είσαι υπερήφανη, μάτι μου???? για τις ουρές, για την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, για την απόλυτη κατάρρευση της αγοράς και του εμπορίου, για την οικονομική καταστροφή....πες μου κάτι συγκεκριμένο που να πάρει....κάτι απλό, όχι βαρεμένες και μυαλοκαμένες-ψεκασμένες ηλιθιότητες και αερολογίες....)

    Εγώ θα ντρεπόμουνα να με χειροκροτά η Λεπέν, να με αβαντάρει ο Μιχαλολιάκος, να με στηρίζει ο ψεκασμένος ακροδεξιός και να βρίζω ένα Λυκούδη ως μερκελιστή δοσίλογο και προδότη....

    Ή δεν ξέρει τι του γίνεται...

    ή έχει πανούργο σχέδιο (μακιαβελικό) να σε πάει στη δραχμή και βρίσκεται στο....ζύμωμα του ντόπιου και ευρωπαϊκού πόπολο...

    ή θα την κάνει με ελαφφρά, θυσιάζοντας έναν ολόκληρο λαό σε τραγική κατάσταση...

    ή θα κάνει το αυτονόητο....Να πετάξει έξω τους ακραίους και να συνεργαστεί με τα φιλευρωπαϊκά κόμματα σε ένα σκληρό μνημόνιο με προοπτική εξόδου σε 3-4 χρόνια και με προοπτική να γίνουμε κανονικό κράτος.....

    Ελπίζω να κάνει το τελευταίο.....ήδη κάνει τα πρώτα βήματα....ελπίζω να μην είναι ...πανούργα για να δικαιολογήσει τη δραχμή....

    Καλά κάνουν και δεν τον εμπιστεύεται κανένας (θυμάστε Αλαβάνο, κουβέλη, αβραμόπουλο, γιουνκέρ, μέρκελ-ολάντ...)

    Όλα στη φόρα, όλα μπροστά στο λαό, όλα στη βουλή......

    ήγγικεν η ώρα......και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το απόλυτο ξεβράκωμα των τυχάρπαστων.....

    Υ/Γ Τις τελευταίες ώρες παπαγαλάκια της μαφίας της δραχμής γυρίζουν στις ουρές των ΑΤΜ και προπαγανδίζουν αγαναΧτισμένοι την δραχμή, τι καλά θα είμαστε κλπ ......Καλά σας κάνουν με τόση μ@@@@@@ία που σας δέρνει και εδώ που φτάσαμε μόνο από το πάθημα παίρνετε χαμπάρι....

    Σας αφήνω να βράζετε στο ζουμί σας και στην αγωνία σας....ας προσέχατε......

    ή θα φάτε ένα μνημόνιο νααααααα από μια τρόικα ναααααααα (ενώ είπατε ΟΧΙ νααααα και θα σου το πλασάρει ο φίλης σαν ...νίκη....τέτοιο δούλεμα χοντρό!!!!

    ή θα τα σπάσει και μην επαναλάβω το αυτονόητο.....όποιος δια πράξεων ή παραλείψεων οδηγήσει το λαό σε τραγωδία θα εισπράξει τα επίχειρα......(η ιστορία διδάσκει....)

    (και είμαι ο πρώτος που σας τόγραψα.....) (γραμμή δίνω, τούγκιον, ακόμα να το πάρεις χαμπάρι????) (και να με διαβάζετε με προσοχή!!!!!!)

    (και όποιος τολμά ας κάνει κόπιες τα περσινά, προπέρσινα κλπ σχόλιά μου.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος9/7/15 14:14

    Και να μην παρερμηνεύσουν κάποιοι τη θέση μου για Μέσα Μαζικής Επιβολής (παλιά) και σήμερα Μέσα Ενημέρωσης....

    Όταν νιώθεις ότι εκτυλίσσεται φασίζουσα αντίληψη κατάργησης έστω και αυτών των κακών μέσων με ολοκληρωτικές απόψεις.....δεν κοιτάς τι είναι τώρα, αλλά σε τι .....σκοτεινή κατάσταση σε πάνε.........

    Και ξέρετε ποιοι τα λένε????? κάτι μίσθαρνα όργανα της κομματικής δημοσιογραφίας (δηλαδή μαλάκα τα πληρώνεις εσύ και γώ...), κάτι εμονικά σταλινικά απολιθώματα που λέγονται δημοσιογράφοι......κομματικού οργάνου.......(για τέτοια τρέλλα μιλάμε δηλαδή....)

    Ελπίζω να δουλέψουν τα αυτοσυντηρητικά αντανακλαστικά σου......ελπίζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος9/7/15 15:55

    Από πολυ παλιά σας είχα γράψει ότι η υπουργάρα θα ηγηθεί του αντιμνημονιακού αγώνα ....θα εκπροσωπείται με ένα 10+% .....άλλωστε η υπόστασή του είναι όσο υπάρχει αντιμνημονιακή ρητορία....ίσως ήρθε η ευκαιρία να την κάνει......

    ευκαιρία και για σένα, μικρέ, να ξεκινήσεις να πετάς έξω τους ακραίους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος9/7/15 16:09

    κυκλοφορούν ευρέως σενάρια ότι θα αντιδράσει η Γερμανία (θέλει πολύ πολύ σκληρό μνημόνιο) ενώ συμφωνούν Γαλλία, Γιουνκέρ και άλλοι....

    σε ζημώνουν στον αντιγερμανισμό για να αγαναχτήσεις και να δεχθείς την έξοδο με ....υπερηφάνεια.....ενώ εμείς κάναμε τα πάντα να μη βγούμε!!!!! (μου φαίνεται ότι παράλληλα εξελίσσεται και αυτό το σχέδιο...)

    Αλήθεια πιστεύεις ότι ο Λαφαζάνης, ο Λεουτσάκος, ο Τόλιος, ο Στρατούλης μπορούν να εφαρμόσουν σκληρό μνημόνιο?????

    ή πάνε σε ρήξη...

    ή πάμε στο σενάριο του χψ (ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται βήματα .....εκτός και αν είναι στάχτη στα μάτια μας....για ζύμωμα του πόπολο!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος9/7/15 16:18

    Αλήθεια πιστεύεις ότι οι διεθνείς γκάγκστερς και χωροφύλακες (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, ΔΝΤ κλπ) θ' αφήσουν ένα τυχάρπαστο συνονθύλευμα εθνολαϊκιστών με βαρεμένες, μυαλοκαμένες στοκαρισμένες και ψεκασμένες απόψεις να χάσουν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους????

    Και μνημόνιο θέλουν και πίστη στις ενώσεις θέλουν.....και δυστυχώς έχουν τη δύναμη να το πετύχουν, γιατί το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να "εκμεταλλευτεί" (όπως ο Βενιζέλος...με πόνο και αίμα φυσικά) τις συμμαχίες.....βλέπεις η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου στηρίχτηκε σε δανεικά που τώρα θέλουμε νάναι και αγύριστα...

    Είσαι διατεθιμένος ελληναρά μου να το κάνεις κούγκι?????

    Μην ξεχνάς ότι μόνο εμείς είμαστε μέσα στο μοναστήρι....οι άλλοι την έχουνε κάνει πριν και περιμένουν να εφορμήσουν ως ιδιοκτήτες στα συντρίμια του μοναστηριού......

    τι δεν καταλαβαίνεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος9/7/15 16:22

    Μπλα μπλα μπλα και πα πα πα πα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος9/7/15 16:28

    Το πόπολο ζυμώνεται.....

    Ο Μπαρούφας λέει σε συνέντευξή του ότι ο Σόιμπλε τον έβγαλε από την κυβέρνηση και ότι θέλει έξοδο της Ελλάδας και ελέγχει όλους τους υπουργούς οικονομικών πλην του γάλλου σαπέν και τώρα θα το κάνει.....

    Αυτό θα σου πούναι, γίδιον, όταν θα έχουν πετύχει το σχέδιό τους το μακιαβελικό....."Ο Σόιμπλε μας πέταξε έξω"....

    Αν σε πετάξουν έξω μην τρέφεις αυταπάτες ότι θα φύγεις από ΝΑΤΟ κλπ....

    Όχι!!!!!

    Και το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου θα παίξεις για παραδειγματισμό της οικονομικής καθαρότητας της ευρωζώνης (ήδη, τσούκιον, το ευρώ ανεβαίνει)

    Και η μαφία της δραχμής θα θριαμβεύσει....

    Και οι "σύμμαχοι" θα κυριαρχήσουν επί των ερειπίων ανθρωπιστικώς στην αρχή και επενδυτικώς στη συνέχεια σε μια καθημαγμένη χώρα που ήταν άτυχοι να κυβερνηθεί από άχρηστους (λίαν επιεικώς) πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος9/7/15 17:56

    Μπήκαν μωρέ μπήκαν τα γιδια στο μαντρι

    Τι κρετινος, πα πα πα πα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος9/7/15 18:50

    το ανεκδοτο με τον μπόμπο που ήθελε να πάει με κάποια που είχε αφροδίσιο το ξέρεις?
    αυτή θα είναι και η λογική των δανειστών αν θέλουν να μας βγάλουν εκτός Ε.Ε.

    θέλω να πάω με κάποια που είχε αφροδίσιο λέι ο μπόμπός. γιατί τον ρωτάει ο φίλος του?
    γιατί μετά θα πήγαινα με την υπηρέτρια , θα κόλαγε δε θα κόλαγε ? ναι θα κόλαγε
    ναι αλλά μετά ο μπαμπάς θα πήγαινε με τη υπηρέτρια θα κόλαγε δε θα κόλαγε? ναι θα κ΄λαγε
    ναι αλλά μετά ο μπαμπάας θα πήγαινε με τη μαμά , θα κόλαγε δε θα κόλαγε?
    μετά η μαμά θα πήγαινε με το δάσκαλο του, θα κάλαγε δε θα κόλαγε ,
    έ αυτόν τον πούστη θέλω να εκδικηθώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.