Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Δεν πειράζει Ελληνάκο… «Μένεις Ευρώπη…»

Αγαπημένη Δευτέρα... Ξυπνάς και πάλι όλα στη θεσούλα τους… Ζωούλα… Δουλίτσα… Σπιτάκι… 
...Το σπίτι κρύο, τα καύσιμα πανάκριβα, δουλειά δυο ώρες την ημέρα, αλλά δεν πειράζει… Μένεις Ευρώπη. 
...Φοράς ανάποδα το τρύπιο σώβρακο, το μπαλωμένο σου παντελόνι, το περσυνό πουκάμισο, αλλά δεν πειράζει… Μένεις Ευρώπη… 
...Κατεβαίνεις τις σκάλες, απλήρωτα τα κοινόχρηστα, κομμένο το ρεύμα, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη. 
…Σκέφτεσαι για μια στιγμή το πατρικό σου που στο πήρε ο Ενφιας και τους παππούδες γονείς σου που τη βγάζουν ζόρικα στο χωριό, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη… 
...Θα μπεις στον κουβά σου, θα πας για καύσιμα, θα βάλεις ένα δεκάρικο για να σου βγάλει την απόσταση μέχρι τη δουλειά… Εχεις ακόμα εσύ κι άλλοι κάποιοι, όσοι δεν έχουν κρίμα… Δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη. 
…Βλέπεις τα κάγκελα πάλι μπροστά στον Άγνωστο… φυλακισμένος μοιάζει, η Βουλή των Ελληνάκων φρούριο… Αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη. 
…Τα ματ γύρω με τα ψεκαστικά για την διαφύλαξιν της κανονικότητος, πάνοπλοι φρουροί της Δημοκρατίας σου, δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.
Λίγο πιο πέρα μία (πρώην) διαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια, παππούδια πεσμένα, κοπέλες με τη νιότη τους και τα όνειρα πεσμένα με το αίμα τους στην άσφαλτο, αλλά δεν πειράζει… Μένεις Ευρώπη.

…Βλέπεις να περνάει το κόκκινο η τρισ-θωρακισμένη μπέμπα του Μπένι, αυτή που το σέρβις της μόνο κάνει όσο όλη σου η ζωή, ζηλεύεις, κοιτάς την τσέπη σου, δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη..

…Δουλειά δωδεκάωρη, μισά ένσημα, 420 μαύρα τα λοιπά στο χέρι, το μαγαζί πάει κατά διαόλου, δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

…Στρίβεις τσιγάρο στα κλεφτά, βλέπεις κόσμο σκυφτό και τις αφίσες για ξεσηκωμό της εργατιάς στα τζάμια των απέναντι και δίπλα κουφαριών πρώην επιχειρήσεων… Δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

...Επιστρέφοντας θα δεις το κηδειόχαρτο του γείτονά σου, που σάλταρε απ’ τον τρίτο, θα ρίξεις ένα βλέμμα στον άστεγο, μισό μέσα στον κάδο, δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

…Το ΑΤΜ σου έδωσε επιτέλους τα πολυπόθητα 300 ευρουδάκια σου, τα πρώτα και τα τελευταία του μηνού σου. Θα πας στα Λίντλ τώρα για τα σαπάκια σου… Φθηνά… Οριακά, δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

…Θα κοιτάξεις την τιμή στο μαϊντανό που κόστιζε 50 δραχμές, θα τον πληρώσεις σήμερα 50 λεπτά, θα θυμηθείς τον Παπαδήμο και τον Σημίτη που σε κάναν ευρωπαίο μπροστά στο ΑΤΜ και θα πεις, “δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη”.

…Στο σπίτι σε περιμένει το λαδερό ή τα μακαρόνια σου, το ψωμάκι σου απ’ τις προσφορές των ημι-ληγμένων, θα φας, θα καταπιείς και το γενόσημο για το άγχος, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

…Κάνεις σκάιπ με τον αδελφό σου που έχει τώρα τρία χρόνια στην Γερμανία, οδηγός σε κάβα τούρκου, μαθαίνεις για τα βρισίδια της Μπιλντ που σε λένε τεμπελχανά κι άχρηστο, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

…Θα ανοίξεις την εφημερίδα, την τιβί, θα ενημερωθείς για τους φίλους σου έξω που σε θέλουν ευρωπαίο, θα χαρείς που στο Σίτι ανέβηκαν οι μετοχές και ο Νταξ πήρε μισή μονάδα απ’ τις δηλώσεις του Μπλουμ και του Γιουνκέρ… Και θα χαρείς διπλά που είσαι ευρωπαίος και που μένεις Ευρώπη..

…Ο Μπάμπης του Σκάϊ στη θέση του, μαζί με τ’ άλλα παιδιά για την ενημέρωσή σου, με τ’ αφεντικά τους να χρωστάν ο καθένας δύο ΑΕΠ, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

…Ο Τραγάκης, ο Άδωνης, ο Βορίδης, ο Ντινό, η Βούλτ… Ολοι οι σωτήρες σου και πάλι στο εικόνισμά σου για να τους φιλάς τα πόδια, δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη. 
…Στην οθόνη και η πλούσια κυράτσα που αγαπάει τα παιδιά και βάζει τον χορευταρά με τα μακαρόνια να διαφημίζει τη νέα υπηρεσία συσσιτίων του ιδρύματός της, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη…

…Στο άλλο κανάλι ο Σάμι κι ο Βαγγέλης ο τετρα.. πέρατος, γεωγραφικά μιλώντας και νοητικώς φυσικά… Εδώ κι αυτοί... Σα να μη πέρασε μια μέρα, με το δάχτυλο στη μούρη σου κουνιστό κι εθνοσωτήριον, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

…Θα δεις και τα διαφημιστικά με τα καλούδια που δεν σου φτάνουν μια ζωή ν’ αγοράζεις, θα δεις τον τζάμπα να χτυπιέται για πάρτη σου, και τη ΔΕΗ σου πουλημένη σε μικρή και μεγάλη που σου έστειλε λογαριασμό τρία μηνιάτικα, αλλά δεν πειράζει, μένεις Eυρώπη.

...Κι αφού ενημερωθείς κι αναλογιστείς πως έκανες το χρέος σου ως ανθρωπάκος κι ελληνάκος, θα χαϊδέψεις το βιβλιάριο καταθέσεων με το διψήφιο ποσό πριν το βάλεις κάτω απ’ το μαξιλάρι… Aλλά δεν πειράζει, μένεις Eυρώπη.

Αυτά διαλέγεις Eλληνάκο… Aνθρωπάκο.

Όλα υποκοριστικά… ζωούλα, δουλίτσα, σπιτάκι, παιδάκια.

Όλα υποκοριστικά, μη τυχόν και τα δουν και του τα πάρουν.

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ λοιπόν. Αλλά μη λες πως δεν σ’ αρέσει στα τέσσερα κι επαναληπτικώς εις αεί.

Κι όταν γεράσεις και τα παιδιά σου σε ρωτήσουν, τι σημαντικό έκανες στη ζωή σου, απάντα με παρρησία:

«Ε… ναι…έζησα τη ζωούλα μου ησύχως κι επιτυχώς»


50 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/7/15 02:42

    ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/15 03:35

    'ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;
    Μελίνα Μποτέλλη

    ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΥΑΛΟ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ.
    ''ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;;
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;;
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ;;;''
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΕΝΕ ''ΝΑΙ'', ΤΟΤΕ Ο... ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΦΤΩΧΟΣ, Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, Ο ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ, Η ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ''ΟΧΙ''.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΕΛ, ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ Η ΤΟΝ ΠΑΝΟ.
    ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΤΩΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ.
    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΑΡΑ Η ΙΔΙΑ Η ΑΓΓΕΛΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ.''ΝΑΙ'' ΕΚΕΙΝΗ;;''ΟΧΙ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/15 09:18

    ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑΙ??ΟΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/7/15 09:37

    ΔΝΤ:
    ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
    Ιουλίου 2nd, 2015 |

    Σε μερικές ώρες πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την έκθεσή του για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διαχωρίζοντας την θέση του από τους υπολογισμούς των Ευρωπαίων.
    Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, με βάση τους υπολογισμούς του Ταμείου το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο σε κανένα από τα σενάρια που εξετάζονται.
    Την απόφαση για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης έλαβε χθες το εκτελεστικό του συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ.
    Με ημερομηνία 26 Ιουνίου, η μελέτη του Ταμείου είναι διαφορετική και πιο αναλυτική από την ευρωπαϊκή εκδοχή της, που διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες. Αναμένεται δε να υποστηρίζει ότι
    το ελληνικό χρέος χρειάζεται ούτως ή άλλως ευρεία αναδιάρθρωση
    , πιθανώς δε και κούρεμα.
    Σύμφωνα με πηγές της «Κ», υπήρξαν ενστάσεις για το αν είναι δόκιμο να δοθεί στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που βασίζεται σε υποθέσεις εργασίας, καθώς δεν έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα του προγράμματος και βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
    Φιλανδοί και Γερμανοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους, καθώς η μελέτη υποδεικνύει ότι θα χρειασθεί
    σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους.
    Επίσης, υπήρξε ανησυχία για τη πολιτικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης λίγο πριν από το δημοψήφισμα,
    αλλά και φόβοι ότι θα περιπλέξει τη συζήτηση. Ωστόσο, τελικά επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να υπάρχουν στο τραπέζι με ακρίβεια όλα τα στοιχεία.
    Το έγγραφο για τη βιωσιμότητα του χρέους πάνω στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός είναι η ευρωπαϊκή ανάλυση του Brussels Group.
    Οι διαρροές των τελευταίων ημερών επίσης είναι από την ευρωπαϊκή ανάλυση, και σύμφωνα με αυτές της εφημερίδας Guardian το πιο πιθανό σενάριο θέλει το χρέος στο 118% του ΑΕΠ το 2030, όταν ο στόχος ήταν να έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ από το 2022.
    Τη δημοσιοποίηση των πιο αρνητικών προβλέψεων του ΔΝΤ υποστήριξε επικαλούμενους την ανάγκη διαφάνειας ο Αμερικανός εκπρόσωπος αλλά και ο Αργεντίνος εκτελεστικός διευθυντής, ενώ η θέση του Έλληνα εκπροσώπου ήταν επίσης θετική.
    Όσο για τη διεύθυνση του Ταμείου, αποφάσισε να εισηγηθεί τη δημοσιοποίησή του για λόγους αξιοπιστίας – και για να αποδείξει ότι δεν πιέζει μόνο τους Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του χρέους.
    Από το να διαρρεύσει το έγγραφο κατόπιν εορτής, εξάλλου, θεώρησε σκόπιμο να παρουσιάσει εγκαίρως όλα τα στοιχεία καθαρά και με ακρίβεια.

    Εξάλλου, το εκτελεστικό συμβούλιο παρέπεμψε τη συζήτηση επί του αιτήματος της Ελλάδας για καθυστέρηση της πληρωμής της για μετά το δημοψήφισμα, καθώς χρειάζεται δουλειά για να προετοιμασθούν τα σχετικά έγγραφα και να γίνει η παρουσίαση της εισήγησης.
    Για να εγκριθεί η παράταση των δόσεων του Ιουνίου χρειάζεται πλειοψηφία άνω του 50% αν η αποπληρωμή τους γίνει εντός πενταετίας από την έναρξη του προγράμματος και άνω του 70% αν η αποπληρωμή τους γίνει πέραν της πενταετίας.

    Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει ότι η πληρωμή τους την 30η Ιουνίου θα προκαλούσε εξαιρετική δυσχέρεια στην χώρα και να παράσχει εγγυήσεις για τους πόρους του Ταμείου.
    Αυτό δεν προβλέπεται να είναι καθόλου εύκολο, αλλά αν πείσει το συμβούλιο η χώρα θα βγει άμεσα από το καθεστώς των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
    πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/7/15 09:49



    2.7.15
    Spiegel: Τώρα είναι η ευκαιρία για μια νέα αρχή...

    "Τέλος του προγράμματος διάσωσης: Ελλάδα, ώρα 0" είναι ο τίτλος του άρθρου του Stefan Kaiser λίγες ώρες μετά τη...
    λήξη του δεύτερου προγράμματος διάσωσης, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού Der Spiegel.

    To ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και το πρόγραμμα διάσωσης έληξε.
    Όμως, όσο αδιέξοδη και να φαίνεται η κατάσταση, στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι, υποστηρίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος ο οποίος τονίζει ότι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει διάθεση για συμβιβασμό.
    Η λήξη του τόσο αμφιλεγόμενου δεύτερου πακέτου διάσωσης έχει πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει μια ευκαιρία για τη συνέχεια.

    Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε τη δόση στο ΔΝΤ και η Ελλάδα μένει πλέον μακριά από μελλοντικές χρηματοδοτήσεις, αναφέρεται στο άρθρο του Spiegel και επισημαίνεται ότι συνέβη αυτό που φοβόντουσαν οι Ευρωπαίοι εδώ και μήνες. Αυτή είναι η κακή είδηση.
    Ωστόσο υπάρχει και μία καλή: Δεν χάθηκαν ακόμα όλα. Κι ίσως αυτήν ακριβώς την ώρα μηδέν για την Ελλάδα υπάρχει η ευκαιρία, να γίνουν πολλά πράγματα καλύτερα από ό,τι μέχρι τώρα, με μια νέα συμφωνία.

    Αυτή η συνεχής και αναξιοπρεπής αντιδικία για την αποδέσμευση της βοήθειας από το δεύτερο πακέτο διάσωσης έχει δηλητηριάσει τη διάθεση στην Ευρώπη. Οι διαπραγματευτές είχαν πλέον μπλεχτεί σε αδιέξοδους καυγάδες για τον ΦΠΑ και για μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις. Γι' αυτό το λόγο αποτελεί κάτι απελευθερωτικό, το ότι αυτό το πακέτο πλέον έχει περάσει στην ιστορία.

    Από την Ελλάδα εξαρτώνται όλα πλέον καθώς η μεγάλη καταστροφή ακόμη δεν έχει συμβεί. Αυτή τη κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα. Στις 20 Ιουλίου η Αθήνα πρέπει να καταβάλει νέες δόσεις. Δεν αποτελεί λύση η απομάκρυνση της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, κάτι που από τον Kaiser χαρακτηρίζεται ως ανεπιθύμητο.

    Στο άρθρο του Spiegel, τονίζεται οι Ελληνες αναζητούν μια προοπτική και δικαίως και πως Ελλάδα και δανειστές έχουν στη διάθεσή τους ακόμα λίγο χρόνο για να επιτύχουν μια καινούρια συμφωνία. Θα πρέπει να τον αξιοποιήσουν, πετώντας τη «σαβούρα» από τις παλαιότερες διαπραγματεύσεις.

    Η καινούρια συμφωνία πρέπει να είναι ένας πραγματικός συμβιβασμός και των δύο πλευρών

    Η καινούρια συμφωνία πρέπει να είναι ένας πραγματικός συμβιβασμός, που να περιλαμβάνει όσα είναι σημαντικά και από τις δύο πλευρές: τα κράτη της ευρωζώνης θέλουν με το δίκιο τους μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση και το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Και απαιτούν επίσης δικαιολογημένα η Ελλάδα να ελέγξει τον προϋπολογισμό της σε έναν βαθμό που να της επιτρέπει να έχει σε βάθος χρόνου περισσότερα έσοδα από τα έξοδα.

    Όμως, από την άλλη μεριά, είναι σημαντικό για τους Έλληνες, να έχουν μία προοπτική να μπορέσουν κάποια στιγμή να ζήσουν και πέρα από τα προγράμματα που επιβάλλονται έξωθεν. Και αυτό είναι κατανοητό.
    Και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει το βάρος του χρέους να μειωθεί – καθότι είναι αυτό που δίνει στους πιστωτές τη δύναμή τους επί της Ελλάδας.

    Το ότι οι δόσεις για αποπληρωμές των δανείων στα ευρωπαϊκά κράτη αρχίζουν από το 2020 δεν αλλάζει τίποτα, υπάρχουν πληρωμές από την Αθήνα προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της Ελλάδας βρίσκεται στο «κόκκινο». Κατά πάσα πιθανότητα τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις θα μπορούσαν να αναλάβουν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

    Ομως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε η Γερμανία να συμφωνήσει πως δεν θα εισπράξει από την Αθήνα μέρος των δανείων που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα και μπροστά σε μια τέτοια αναδιάρθρωση, η γερμανική κυβέρνηση επιδεικνύει σήμερα τόσο φόβο όσο και οι Έλληνες μπρος στην Τρόικα. Διότι για αυτό το σκοπό, η καγκελάριος θα πρέπει να πει στους βουλευτές και ψηφοφόρους της, ότι τουλάχιστον ένα μέρος από τις μέχρι τώρα πιστώσεις προς την Ελλάδα δε θα εισπραχθεί. Αυτή την αλήθεια πολλοί Γερμανοί θα είναι δύσκολο να την αντέξουν, καταλήγει το Der Spiegel...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/7/15 10:00

    διαβαζω στη εφ. δημοκρατία με μεγάλα γράμματα ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
    και λίγο παρακάτω γραφει!

    ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ:
    Ομογενής πληρωσε την εγχείρηση καρκινοπαθούς!

    κάτι το φυσιολογικό δηλαδή .
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΑς ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ . ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΙΑΤΡΕΙΑ
    ΣΥΣΙΤΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ

    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕς ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?

    ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/7/15 10:58




    Δημητρης • 7 ώρες πριν

    Δυο μορφες εβγαλε η Ναξος.Τον Γλεζο που κατεβασε την χιτλερικη σημαια απο την Ακροπολη και τον Μπογδανο που θελει να την ξανανεβασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/7/15 12:30

    Το «Οχι» προηγείται στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία DATA RC στην Αχαΐα, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

    Ειδικότερα, ως προς την πρόθεση ψήφου στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το 46,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν «Οχι» και το 35,7% «Ναι».

    «Αναποφάσιστοι» δήλωσαν το 13,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό όσων θα ψηφίσουν λευκό, ή δεν θα ψηφίσουν, ή δεν απάντησαν στην δημοσκόπηση, φθάνει στο 5%

    Στο ερώτημα «παραμονή στο ευρώ» ή «επιστροφή στην δραχμή», το 78,7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, ενώ το 12,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πρέπει να επιτρέψει στην δραχμή. Το 9,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει διαμορφωμένη άποψη.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, σε δείγμα 497 ατόμων από όλη την Αχαΐα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..............
    Με το «ναι» δίνω συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους για τις αυτοκτονίες, τον υποσιτισμό των παιδιών, την μετανάστευση του επιστημονικού και εργασιακού ανθού της χώρας. Παρακαλώ για μια ευκαιρία και θα κάνω τώρα το ποντίκι; Θα κάνεις εσύ το ποντίκι; Όταν θα σε ρωτήσει το παιδί σου, το εγγόνι σου «πως ήταν τότε που άλλαξαν τα πράγματα;», τι θα του πεις; «Ήμουν στην ουρά για 60 ευρώ» ή «ήμουν στο σπίτι με τ’ αλεύρι αγκαλιά». Ή θα φουσκώνεις από υπερηφάνεια εξιστορώντας πως έδωσες την σημαντικότερη ψήφο στη ζωή σου στο πρόσωπο για το οποίο το έκανες;

    ολόκληρο το κείμενο εδώ: http://www.ipaideia.gr/thelo-to-paidi-mou-na-kanei-oneira-otan-megalosei-thelo-na-zei-eleuthero.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/7/15 13:33

    Σκάνδαλο Siemens, εξοπλιστικά, σκάνδαλο Κοσκωτά, σκάνδαλο καλαμποκιού, σκάνδαλο εις βάρος της ΕΤΒΑ, χρηματιστήριο, σκάνδαλο ΕΒΟ Proton Bank, Εθνικό Κτηματολόγιο, Λίστες Λαγκάρντ, Λίστες ΣΔΟΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αγροτική Τράπεζα, ΕΑΒ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θαλασσοδάνεια, φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης εφοπλιστών, ομόλογα Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, σκάνδαλο Αριάδνη, πώληση των μεταλλείων της Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σκάνδαλο ΟΣΕ, υπόθεση Ζαχόπουλου – κομιστή, Μονή Βατοπεδίου, σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, καρτέλ γάλακτος , Energa, ΔΕΗ – Παλαιοκρασσάς – Διαφήμιση, πώληση ΟΤΕ, σκάνδαλο Λιακουνάκου, σκάνδαλο ALAPIS,ΑΣΠΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

    πόσα χρωστάμε ρε παιδιά! μηπως να κατασχέσουμε τις περιουσίες τους και τισ καταθεσεις τους ! θα ξεχρεώσουμε και θα δανείζουμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/7/15 14:21

    Βγήκε και μίλησε ο κουρασμένος που είχε να μιλήσει απο το 2009
    Το σύστημα τάχει κάνει πάνω του !!!!!
    και μόνο οτι έχουν λυσάξει ολη την ημέρα τα ΜΜΕ υπέρ του ναι Θα πάω να ψηφισσω ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/7/15 14:28

    Κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα επιβαρύνεται αυτόματα 32.500 ευρώ. Αν έχεις παιδιά είναι ανήθικο να αποδέχεσαι να φοράνε με την πρώτη τους ανάσα αυτή τη σιδερένια μπάλα στα πόδια τους
    Φαντάζομαι οτι τέτοιου είδος γονείς περισσότερο σκέφτονται την πάρτη τους παρά το μέλλον των παιδιών τους ΧΑΜΟΜΙΛΑΚΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/7/15 14:35

    Δεν με εντυπωσιάζει το ξύπνημα του Βούδα της Ραφήνας,μια νεκρανάσταση του Εθνάρχη Καραμανλή όμως μπορεί και να με έκανε να αλλάξω γνώμη ..επί των τύπων των ήλων βεβαίως,βεβαίως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/7/15 15:03

    Γυναίκες εγρήγορση!!!!! Το νου σας baroufitses έρχεται η απόλυτη απαγοήτευση, αν βγει το Ναι....

    Ο Γιάνης κορίτσια θα παραιτηθεί και θα φύγει......δεν αντέχεται τέτοια.....στέρηση ηδονής και υπερηφάνειας!!!!!!! δεν αντέχεται κοριιιιτσιάάααααα

    Υ/Γ Να έχετε κατά νου ότι ο ασκιτής υπήρξε βουλευτής του πασόκ και δεν ξέρω πόσο καλές συμβουλές θα μας δώσει.....γι' αυτό το νου σας πριν επέλθει ο ......αρμαγεδών από τη ...στέρησή Του.....

    (ώρα τώρα να κατηγορηθώ, μάτι μου, και για ....σεξιστικά σχόλια..)

    Ψάχνω να βρω τι είπε αν στήθηκε στην ουρά για το 50άρικο σε ερώτηση δημοσιογράφου.....τι απρέπεια κι αυτοί οι δημοσιογράφοι να ρωτούν τη διεθνή περσόνα τέτοιες ερωτήσεις.....εδώ ο κομαντάντε παναγιώτης (λαφά) έδειξε το δρόμο φεύγοντας γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος2/7/15 15:05

    Ρε παιδιά σώθηκε το πετρέλαιο και η μπενζίνα και γι΄αυτό δεν έχει πέσει καμία μολότωρ???

    Κοίτα κάτι βλαμένες απορίες που έχω....ή μήπως οι "αναρχικοί" την έκαναν για το εξωτερικό επειδή δεν έχουν εδώ....δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος2/7/15 15:09

    Θα ρισκάρεις ζουδάκι και το ευχαριστιεεεμαιαιαια.....

    Να δω τι θα ρισκάρεις, τις λεβεντομαλακίες και τους εθνολαίκισμούς ή την ευρωπαϊκή πορεία σου........

    Τώρα ακούω ότι κάποιοι των ανέλ φύγανε.......ας πρόσεχες ντουλάπα που είχες το νου σου και σταμάτησαν οι ψεκασμοί.....να τα αποτελέσματα.....πέρασε η δράση των ψεκασμών και άρχισαν να την κάνουν σιγά σιγά, με ελαφρά πηδηματάκια....ίσως γι' όλλο κορύτο, βλέποντας ότι εδώ μας τέλειωσε το σόου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος2/7/15 15:12

    "σεισμός- σεισμός, μίλησε ο χοντρός"

    Ο Νικολά Μαντούρο έμαθα ότι θα στείλει....ζωοτροφές στο σύντροφο ηγέτη και επαναστάτη!!!!

    Είναι μία από τις εναλλακτικές που μας έχει πει ο Τάκης (ο στρατούλης ντεεεε) και ο αυστηρός Λαφαζάνης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2/7/15 15:16

    Είδατε που σας έλεγα 5η φορά πασόκ και όχι 1η φορά αριστερά????

    Η Λούκα Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, τα ΑΤΜ εξακολουθούν να δίνουν ευρώ κανονικότατα, απλά εφαρμόζεται το πρώτο σοσιαλιστικό μέτρο (ισότητα κα ισοπολιτεία) και γι' αυτό δίνουν σε ΟΛΟΥΣ 50 ευρώ.......τι διάολο σοσιαλιστές και αριστεροί είμαστε να μην εφαρμόσουμε και ένα μέτρο αριστερό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος2/7/15 15:23

    Ο αρχι-μακιαβέλη δρακουμέλ (τσικό ο ταμτάκος μπροστά του) ξέρετε γιατί υπερασπίζεται το ΝΑΙ??

    Σου λέει. Με την γκαντεμιά μου θα χάσει το ΝΑΙ,(ο σαμαράς θα εξαφανιστεί) θα γίνει μπάχαλο με δραχμές και φτώχεια, θα φύγουν πολύ γρήγορα το συνονθύλευμα και η κοράκλα θα παίξει ρόλο μέχρι και.....πρωθυπουργού!!!!!

    Ο Πάγκαλος μίλησε για πραξικόπημα του καραγκιόζη?????

    Ζωή και Ραχήλ που σου χρειάζονται, σούμο...ε, σούμο....δεν πήρες μυρουδιά ότι ξεκίνησε η επανάσταση......ήδη δημόσια κτίρια και δημόσια κανάλια απαλλατριώνονται και γίνονται μετερίζια του ΟΧΙ.....(διαγγέλματα από το κανάλι της βουλής, πανό στα υπουργεία, εγκύκλιοι σε στελέχη του δημοσίου να επιχειρηματολογούν υπέρ του ΟΧΙ κλπ)...τι δεν καταλαβαίνεις, τσούκιον ?????? επανάσταση είναι και όχι πραξικόπημα που λέει ο ακατανόμαστος πάγκαλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος2/7/15 15:27

    Το «χρέος» της Ελλάδας είναι 330 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνον χθες η Ευρώπη έχασε 287 δισεκατομμύρια με τις τράπεζες.

    Κατά τα άλλα, ας επιμένουν κάποιοι ηλίθιοι πως το ζήτημα της Ελλάδας είναι οικονομικό και ΟΧΙ βαθιά πολιτικό. (και φυσικά δεν είναι και ΚΑΝ «της Ελλάδας»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος2/7/15 15:28

    Όταν πιστεύεις "για πρώτη φορά αριστερά" με καμένο, νικολόπουλο, βαρουφάκη και λοιπό τσούρμο, πως να περιμένω, μάτι μου, να ιδείς το συμβούλιο της ευρώπης σαν δημοκρατικό?????

    (τώρα κατάλαβα ότι και τα δύο μαζί δεν γίνεται) είμαστε βλέπεις της αρχής, όποιος δεν είναι με μας είναι εχθρός.....βεβαίως βεβαίως.....(νομολογία Φίλη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος2/7/15 15:31

    Νέα οικονομική σχολή!!!!

    Χάνονται λεφτά στο χρηματιστήριο και ο δείκτης ......ανεβαίνει!!!!!!

    Μιλάμε για πολύ βέρτικο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος2/7/15 15:34

    μουρλός είμαι να τα γράφω ούλα τούτα???? έχεις δίκιο για την τενοντίτιδα!!!

    κόπιες είναι, άλλοι τα γράφουν (στα κέντρα που είμαι συνδεδεμένος)......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος2/7/15 16:07

    Άκου τι θα του πεις.

    Υποστήριξα ένα συνονθύλευμα (τσούρμο) απίθανων βαρεμένων, μυαλοκαμένων, ψεκασμένων και στοκαρισμένων απόψεων που με παραμυθιάσανε πατώντας πάνω στα δεινά της πτώχευσης που ήρθε όταν η γενιά μας τάφαγε χοντρά και δανεικά.

    Υποστήριξα μια ομάδα πολιτικών κλόουν που από καιροσκοπισμό το 1989 συνεργάστηκαν με ακρονεοφιλελεύθερους πολιτικούς (μητσοτάκη, μάνο κλπ) για να σκυλέψουν το πασόκ θέλοντας να κλείσουν τον Αντρέα στη φυλακή....και η σημερίνη κόρη-πρόεδρος είναι του εισαγγελέα του Αντρέα!!!!

    Υποστήριξα μια βαβέλ συνιστωσών που δεν δίστασε να συνεργαστεί ασθμένως με πολιτικούς ακροδεξιών απόψεων και αντιλήψεων, αφού πρώτα αλληκτούσαν στην κάτω πλατεία του συντάγματος, διαγωνιζόμενοι με τα πιθήκια της πάνω πλατείας στο ποιός θα μουτζώσει και θα βρίσει περισσότερο τη βουλή αποκαλώντας την μπουρδέλο, θέλωντας να την κάψουν και να φέρουν "την πρώτη φορά αριστερά"

    Υποστήριξα μια κυβέρνηση κουτουρού, ιδεοεμονικής κατεύθυνσης που ανάγεται σε σταλινικές περιόδους που έφερε τη χώρα αντιμέτωπη με όλες τις χώρες της ευρώπης, με ΟΛΕΣ!!!! και μάλιστα επιχειρηματολογούσα ότι όλοι ήταν φασίστες, τοκογλύφοι, και εκβιαστές...

    Υποστήριξα μια ομαδούλα ασχέτων που νόμισαν ότι θα κάνουν τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη, που θα βαρέσουν το χέρι στο τραπέζι και θα τα δόκουν, τι θα κάνουν??

    Υποστήριξα νάρκισους υπουργούς, που με εθνολαϊκισμούς νόμισαν ότι ούτε μία στο εκατομμύριο να μην πετύχουν (πρωτοστατούντος της άποψης αυτής του επικεφαλής των συνιστωσών)....οποία αυτοπεποίθηση..

    Υποστήριξα μια κυβέρνηση που είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα που όλη η υφήλιος τάπαιξε μαζί της από οργή και αγανάκτηση.

    Υποστήριξα μια κυβέρνηση που έπαιξε το ρόλο του χρήσμιου ηλίθιου για να πετύχουν τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης την έξοδο από την ευρώπη και τον πολιτισμό.

    Υποστήριξα γελοίες απόψεις που μου αράδιασαν εμονικοί λεβεντομαλάκες, απειλώντας με ολοκαύτωμα τη χώρα (κούγκι) νομίζοντας ότι αυτό είναι ηρωική πράξη και τη μόνη πράξη που έχουν κάνει τους 5 πρώτους μήνες ήταν να πετύχουν το ξευτιλισμό των συνταξιούχων να στριμώχνονται στις ουρές για 50 ευρώ και ξετσίπωτα να λέει ότι φταίνε οι αλήτες οι ευρωπαίοι που δε ας δίνουν δανεικά κι αγύριστα, αφού δε δεχόμαστε να οργανωθούμε σα χώρα σα λαός σαν κοινωνία....

    Υποστήριξα μια ομαδούλα που ηθελημένα ή αθέλητα παίζει το παιχνίδι της μαφίας της δραχμής που με την επάνοδό της θα φτωχύνει όλος ο λαός και θα τον αγοράσουν οι πάτρωνές της μεγαλοιδιοκτήτες μεγάλων καναλιών και μεγαλοαφεντικά....

    Ελπίζω να σταματήσει εδώ το μεγαλειώδες έργο της η αξιοπρεπής κυβέρνηση, γιατί αν κάνουν πολλοί το λάθος όπως το χαμομηλάκι, θα συνεχίσουμε να καταμαρτυρούμε εφιαλτικές επιπτώσεις που στο τέλος θα καταλήξουμε σε τραγικές καταστάσεις...

    Επειδή σήμερα έχω κέφια για κούρντισμα, αργότερα ή αύριο θα εκθέσω οικονομικές απόψεις εκλαϊκευμένες και όποιος καταλάβει κατάλαβε.....γιατί αυτά τα αόριστα προγονόπληκτα και υπερήφανα τσιτάτα όταν αναχαράζονται και καταπίνονται αμάσητα χάνουν και το ηρωικό νόημά τους όταν προσπαθούν να συσχετιστούν με.....καραγκιόζηδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος2/7/15 16:44

    1η εκλαϊκευμένη οικονομική άποψη

    Ας πούμε ότι τη Δευτέρα η ΕΚΤ δέχεται το μεγάλο ΟΧΙ ή ΝΑΙ του λαού και ανακοινώνει αύξηση του ELA (πόσο θες?) 5 δις, 10 δις, έτσι χωρίς να ζητήσουν πρόγραμμα, να γονατίσουν στη θέλησή μας και να μας πούνε σας τα ακουμπάμε χοντρά, πάρτε λεφτά....

    Τι θα γινει??? Θα τρέξουμε όλοι να πάρουμε τις καταθέσεις αλλόφρονες αφού έχουμε χάσει την ΠΙΣΤΗ στο τραπεζικό σύστημα.Θα γίνει το περίφημο μπανκ ραν και η κατάρρευση είναι θέμα 1-2 ώρες.

    Δε θ΄ ανοίξουν οι τράπεζες αδέρφιααααα, κατά τ' άλλα εσύ πίστεψε τον τσίπρα ότι εγγυάται τις καταθέσεις και ψήφισε με υπερηφάνεια ΟΧΙ.


    2η εκλαϊκευμένη οικονομική άποψη

    Με 50 ευρώ που αύριο μεθαύριο θα τελειώσουν, με ελέγχους κοντρόλ για μεγάλο, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η αγορά θα είναι νεκρή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πράξεις δε θα γίνονται, φόροι δε θα εισπράτονται, λογαριασμοί δε θα πληρώνονται, έτσι τα ταμεία του κράτους θα συνεχίσουν να είναι άδεια και με τι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις????
    Εσύ πίστεψε τον κ. πρωθυπουργό που εγγυάται μισθούς και συντάξεις κατά πως λέει και με αξιοπρέπεια να ψηφισεις ΟΧΙ.


    3η εκλαϊκευμένη οικονομική άποψη.

    Μη έχοντας ευρώ ούτε για σημάδι θα σου δώσει υποσχετικές και θα πάει σε εθνικό νόμισμα, δραχμήηηηηηηη.
    Το χρέος θα παραμένει ευρώ και οι μισθοί συντάξεις ακίνητα και αξίες μετοχών θα εξανεμισθούν. Ο μισθάκος και η συνταξούλα θα έχουν αξία το πολυ 75 ευρώ άντε 100 ευρώ μηνιαίως με τάσεις πληθωρισμού που όλο και θα απομειώνονται...


    4η εκλαΪκευμένη οικονομική άποψη

    Κάποιοι νομίζουν ότι θα παράξεις προϊόντα εδώ και θα κάνεις εξαγωγές και θα έχεις τουρισμό και θα πάρει μπροστά η οικονομία σου.....Οποία αφέλεια!!!!

    Θα πας στους γερμανούς που τους χρωστάς κάπου 80 δις και θα τους πεις. πάρε-πάρε ροδάκινα και πλέρωσέ με....τόσο κουτόφραγκο τον περνάς, πονηρέ ανατολίτη.....Τα πάντα θα δεσμεύονται......Μήπως ακούσατε χθες ότι το ΔΝΤ θα δεσμεύει ότι ποσό κατευθύνεται προς την ελλάδα (πχ των ξενοδόχων που πρέπει να εισπράξουν τις διαμονές των τουριστών???)

    Αν δε απομονωθείς από τον κόσμο θα γίνεις έρμαιο κακόβουλων γειτόνων όσο να πεις κίμινο..

    Ακόμα και αυτοί που βγάλανε λεφτά όξω (είναι κάπου 60 με 70 χιλιάδες έλληνες) κινδυνεύουν να τους δημευθούν οι λογαρισμοί τους αφού το χρέος μας είναι κρατικόοοοοοο, τούγκιον....

    Θα χρωστάς σαςν έθνος 60 δις στους γάλλους πχ και θα πας μετά στην τράπεζα της γαλλίας και θα πεις. "ρε λεβέντες κάπου σας είχα καταθέσει 200.000 ευρώ θέλω να τα πάρω στην ελλάδα ή αλλού" και ο κουτός φράγκος θα σου πει. "μάλιστα αφεντικό"...οποία αφέλεια.....

    Υπόψη ότι και στις θυρίδες δεν έχει πρόσβαση ο υπερήφανος ελληναράς.......Δε φταίει η κυβέρνηση, αλλά ο κακός ευρωπαίος και τον πιστεύεις, μικρή μου, αλλά δεν αναρωτιέσαι γιατί ρε εθνολαϊκιστή ηγέτη δεν αφήνεις να πάρω από την θυριδα μου ότι έχω αφήσει για ώρα δύσκολη?????? και συνέχισε, υπερηφάνεια μου, να τον πιστεύεις ότι σου εγγυάται!!!!!

    Και αύριο το πρωί να παραιτηθούν και να εξαφανιστούν από το πολιτικό σκηνικό για 10άδες χρόνια, το κακό το έχουν κάνει και είναι μεγάλο και για να διορθωθεί απαιτεί οδυνηρές προσπάθειες ετών πλέον, ας το καταλάβουε.....δυστυχώς αυτό το πείραμα τσίπρα θα στοιχίσει ακριβά δίδακτρα, είπε κάποιος......


    Υ/Γ Ο baroufakis δεν θεωρεί αξιοπρεπές πάντως να πάει να στηθεί για 50 ευρώ γιατί διάγει λιτό βίο...... τρώγοντας αστακομακαρονάδα με φόντο την ακρόπολη.......

    Πίστεψέ τους, λοιπόν.....και αντιδραστικά βγάλε τα ματάκια σου, εγώ τι σου χρωστάω ή επειδή δεν είμαι μαζί τους είμαι γερμανοτσολιάς, εθελόδουλος, προδότης κλπ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος2/7/15 16:53

    Και κάτι τελευταίο. Λέει ένας κακόβουλος πατριώτης, ας το διαψεύσει κάποιος κυβερνητικός, θα τον πιστέψεις?????

    Με την πτώχευση και το κανόνι που βαρέσανε, όλα τα δάνεια των ελλήνων, όλη η περιουσία του κράτους και των υποθηκών των ελλήνων είναι άμεσα απαιτητά,,,,,,,,τραπεζών, πρεσβειών, καραβιών, εξαγωγών, χρηματικών ενταλμάτων από και προς για εισαγωγές-εξαγωγές κλπ θα ανήκουν στους πιστωτές!!!!!!!!!

    Κατά τα άλλα στα εγγυάται ο πρωθυπουργός!!!!!!!

    Πίστεψέ τους,λοιπόν και καλό βόλι......

    Δε σου μιλάω για ΕΣΠΑ, για επιδοτήσεις, για προγράμματα ΟΑΕΔ, για προγράμματα αναπτυξιακά κλπ κλπ που εισρέουν στην χώρα με τη σέσουλα, άσχετα αν τα φάγαμε στα....κορίτσια και στην κατανάλωση και λέγοντα ψέματα στους....θεσμούς.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος2/7/15 17:04

    Γερολυκε ξέρεις κάνα κόλπο μη μου ψειριασουν τα μακαρόνια ?
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος2/7/15 17:06

    Και όποιος έχει αμφιβολία ότι έχουν άλλο σχέδιο και άλλες εναλλακτικές που είναι στόχος τους ας μάθει ότι η διαφορά μεταξύ πιστωτών και σχεδίου τσίπρα (47 σελίδες) ήταν μόνο 60 εκατομμύρια......

    Πιστεύεις ότι για 60 εκατομμύρια φύγανε από τις διαπραγματεύσεις????

    Στόχος η δραχμή, η έξοδος από την ευρώπη και η εγκαθίδρυση κράτους.......(βάλε ότι θες, εγώ αδυνατώ να το προσδιορίσω, παρά την οργειώδη φαντασία μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος2/7/15 17:13

    Νίς, άλλαξε τις εικόνες στα φαγητά, γιατί από Δευτέρα θα μας τρεχουνε τα σάλια... βάλε τα χτενίσματα του Νταϊσελμπλουμ, του Σουλτς, του Γιούνκερ, όλων των κολλητων, τέλος πάντων
    Γιάννα

    Και βάλε κατου δεξιά κι ένα εργαλείο για το δημοψήφισμα, νομίζω ότι εδώ μέσα έχουμε 1%ΝΑΙ (φτου κακά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος2/7/15 17:26

    Τσιτατο προς αναδημοσιευση (βαριέμαι τώρα να σκεφτώ, λόγω "σιεστας ")

    Άσκηση πανικού 1:

    Αναμενόμενες οι διαφοροποιήσεις βουλευτών που ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία. Γιατί διαφοροποιήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις θα είχαμε σε κάθε περίπτωση. Είτε με συμφωνία 7,9 δισ. ευρώ, είτε με συμφωνία 13 δισ. ευρώ, είτε με ρήξη, είτε με δημοψήφισμα, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε με… δηνάριο. Ακόμα και συμφωνία με διαγραφή ολόκληρου του χρέους να έφερνε ο Τσίπρας, πάλι κάποιοι θα την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.

    Το σενάριο θέλει να χαθεί η δεδηλωμένη, όπως και να ΄χει. Δηλαδή να πάμε σε εκλογές ή σε μεταβατική κυβέρνηση. Αυτοί που υποστηρίζουν παντοιοτρόπως το σενάριο της μετάβασης είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα. Τόσο – όσο να πετύχουν το σκοπό τους…

    Άσκηση 2:

    Θα κάνουν τα πάντα για να απλωθεί ο τρόμος στην πόλη. Ελπίζουμε να μην διανοηθούν να πειράξουν έως την Κυριακή την επάρκεια των ATM. Πάντως, ακόμα κι αν το επιχειρήσουν, οι φύλακες έχουν γνώση (και έτοιμα – φυλαγμένα λεφτά για να ρίξουν στο σύστημα…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος2/7/15 17:38



    Σαν «βόμβα» έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η παραίτηση της διευθύντριας της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφίας Παπαϊωάννου. Αυτό όμως που έκανε μεγαλύτερο θόρυβο ήταν ο λόγος αυτής της παραίτησης - αποπομπής της Παπαϊωάννου.
    Δείτε τι γράφει ο Κώστας Εφήμερος στο ThePressProject:
    Σύμφωνα με την πηγή μας που επιβεβαιώσαμε πολύ καλά η Διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφία Παπαϊωάννου, επισκέφτηκε τη σύνταξη και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι «είμαστε υπέρ της Ευρώπης». Τους ζήτησε «αυτή η λογική να διακατέχει όλα τα κείμενα» και τους προέτρεψε «να αναζητήσουν τους ανθρώπους που εκφράζουν αυτή την λογική». Επιπλέον συνέστησε στους συντάκτες της ροής να μην αναφέρονται στους δανειστές με αυτή τη λέξη αλλά να χρησιμοποιούν τη λέξη «η Ευρώπη».
    Η παρέμβαση της Παπαϊωάννου -που σύμφωνα με παλαιότερη αποκάλυψη του..
    ThePressProject βασισμένη στα Wikileaks έστελνε το ρεπορτάζ της στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και λάμβανε οδηγίες για το μοντάζ- προκάλεσε αντιδράσεις εντός του δημοσιογραφικού οργανισμού.
    Τελικά μετά από τρεις ώρες ανακοινώθηκε τηλεδιάσκεψη με την Arianna Haffington η οποία στην ομιλία της είπε ότι όντως το μέσο είναι υπέρ της Ευρώπης αλλά δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι εναντίον της, οπότε ζήτησε την «αμερόληπτη καταγραφή της επικαιρότητας».
    Μετά από αυτό η Σοφία Παπαϊωάννου υπέβαλε την παραίτησή της. Τόση αμεροληψία δεν την αντέχει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος2/7/15 18:30

    ΝΑΙ ???νεξι και ξερο μας λέγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος2/7/15 19:34

    Πάλι είμαι εσωτερικός κίνδυνος, γαμώ τι μου, πάλι ως μίασμα περνιέμαι και ως προδότης της χώρας με βρίζουν......πάλι ο "εθνικός στρατός" αγρυπνεί...και βρίσκεται σε εγρήγορση να με αντιμετωπίσει......άκου "οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο ....εσωτερικό της χώρας"

    εκείνο όμως που με καθηλώνει είναι ό,τι τώρα μου το λέει κυβέρνηση ......της αριστεράς!!!!!!

    Νάστε υπερήφανοι, ορίτζιναλ.......να τους χαίρεστε συντρόφια,.....καλαμπουρίστε χαλαρά...δε συμβαίνει τίποτα......θα μας τα δόκουν μετά το υπερήφανο ΟΧΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος2/7/15 19:43

    ΑΠ ΑΚΡΗ Σ ΑΚΡΗ Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ.ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ Ο ΛΑΟΣ Ο ΛΑΟΣ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΧΙ Σ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΩΝΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ..ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΣΟΥΡΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΑΓΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ..ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος2/7/15 20:31

    ...και ο σημιτης και ο καραμανλης,και τα καναλια, και η γιαννα αγγελοπουλου ντεε,και ο αδωνις,και η δημαρ..και...και....ολοι ναι!!!.σιχαθηκα πια την προπαγαντα τους.gerolykos εστω και μοναχος του οχι.δεν θα περασω καψαλι στα παιδια μου και τα εγγονια μου,πιστευωντας οτι θα ζησω εγω λιγο καλυτερα.ειναι ωρα να δειξουμε και να αποδειξουμε οτι αγωνιζομαστε για το μελλον τους.ΟΧΙ ρε κουφαλες δεν θα βαλω την επομενη γενια στην στρουγγα.οχι και ξανα οχι.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος2/7/15 21:17

    εντάξει ρε γερόλυκε μα το είπες ότι ψηφίζεις ΟΧΙ μην μας το κοπανάς συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος2/7/15 21:30

    .... αντεχεις τοσο κοπανημα απο τα καναλια, αντεξε λιγουλι και απο μενα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος2/7/15 21:38

    ή τάχει χαμένα ή πρόκειται για πραγματικό μακιαβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος2/7/15 22:11

    Πάλι είμαι εσωτερικός κίνδυνος, γαμώ τι μου, πάλι ως μίασμα περνιέμαι και ως προδότης της χώρας με βρίζουν......πάλι ο "εθνικός στρατός" αγρυπνεί...και βρίσκεται σε εγρήγορση να με αντιμετωπίσει......άκου "οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο ....εσωτερικό της χώρας"

    εκείνο όμως που με καθηλώνει είναι ό,τι τώρα μου το λέει κυβέρνηση ......της αριστεράς!!!!!!

    Νάστε υπερήφανοι, ορίτζιναλ.......να τους χαίρεστε συντρόφια,.....καλαμπουρίστε χαλαρά...δε συμβαίνει τίποτα......θα μας τα δόκουν μετά το υπερήφανο ΟΧΙ......

    (Το προσυπογράφω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος2/7/15 22:23

    παρεμπιπτόντως το ναι είναι πολύ μπροστά, ξύπνησε μάλλον ο λαός της εργασίας, του μόχθου και της υπευθυνότητας. Η καταστροφή πρέπει να σταματήσει δεν μπορεί να έχει λογική αυτή η κατάσταση.

    Ψυχραιμία και ομόνοια, μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι και με στόχο τη θέση μας μέσα στις πολιτισμένες κοινωνίες. Μόνο αυτό είναι θεμελιώδες επιχείρημα να ψηφίσει κάποιος ΝΑΙ.

    Ανήκουμε σε μια συμμαχία, ίσως την πιο δημοκρατική, από αυτές που υπάρχουν στη γη μας.
    Αυτή τη συμμετοχή μας δεν μπορεί κανένας να την αφαιρέσει έτσι απλά. Έτσι εξηγείται η ραγδαία προσχώρηση στο ναι. Ο κ. πρωθυπουργός κάπου έχει εγκλωβιστεί και ίσως κάνει ενέργειες που ούτε ο ίδιος θα ήθελε. Κυριακή κοντή γιορτή, αγαπητοί μου πατριώτες και ειρήνη υμίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος2/7/15 22:39

    Ώπα κιάλλος εθνοπροδότης???

    Διαβάστε τώρα και κάτι ορίτζιναλ!!!!

    Η προφητεία λέει, «οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θα ανατείλει στην πατρίδα μας».
    Η κοφτερή ανατολή στα αγγλικά λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι «Τσίπρας»...

    Έτσι εξηγείται ο τυφλός φανατισμός υπέρ του ΟΧΙ!!!!!! αυτή μάλιστα είναι εξήγηση.....έλεγα και ΄γω....

    Πάντως ακόμα δε μου βαρέσανε την πόρτα, όπως στο 67 και είμαι ακόμα λεύτερος να σας ομιλώ...που ξέρεις ίσως εγκλιθώ από τα δημοκρατικάς θεσμικάς δυνάμεις της χώρας.......

    Είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε, ο Καμένος σας εκπροσωπεί και αυτόν ακολουθάτε.....με γειά σας.....και άλλη φορά το έχετε πράξει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος2/7/15 22:52

    Παιδιά, το ανθρωπάκι έχει πάθει βέρτικο!!!!

    Θα του πει ο λαός ένα μεγάλο ΟΧΙ....δηλαδή όχι μέτρα Γιούνκερ κλπ...

    και σήμερα σου λέει ότι θα πάει και θα κλείσει συμφωνία με τα μέτρα.....

    Αφού σου είπε όχι ο λαός ρε μεγάλε, ποιά μέτρα θα υπογράψεις??????

    Σε ρήξη πάει, σε δραχμή πάει........όποιος έχει αυταπάτες θα ξυμήσει, αλλά αργά, όπως με τις τράπεζες και αυτή την καταστροφή που ήδη ξεκίνησε...

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος2/7/15 23:02

    Και πριν σβερκωθώ θα σας γράψω έστω παραφρασμένο ένα κομμάτι από μια ανάλυση του Αριστείδη Χατζή καθηγητή της φιλοσοφίας Δικαίου και θεωρίας των Θεσμών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

    ....ανορθολογισμός, αντι-διαφωτισμός, αντι-δυτικισμός, μισαλλοδοξία, ξενοφοβία, εθνικισμός, ρατσισμός, σχετικοποίηση της βίας, απέχθεια και φόβος απέναντι στην ανοικτή κοινωνία, την ελεύθερη αγορά, τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις, τεχνοφοβία, πατερναλισμός, ηθικισμός και συνωμοσιολογία. Αυτή η εθνική ιδεολογία αναπαράγεται από το εκπαιδευτικό σύστημα και έχει υιοθετηθεί επιλεκτικά από όλα τα πολιτικά κόμματα, δεξιά και αριστερά.

    Έτσι εξηγείται γιατί η τρίχα ανασηκώνεται, στου Καμένου τις κορώνες, από ανθρώπους που θέλουν να νομίζονται ως αριστεροί..........εδώ βουβαίνονται τα γράμματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος2/7/15 23:05

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ??ΑΚΟΥ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΒΙΩΣΙΜΟ.ΑΙ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος2/7/15 23:30


    Το θυμήθηκα τούτες τις μέρες: Σα μικρά παιδιά ( και ανόητα )πολλές φορές ήμαστε αρνητικοί στις συμβουλές των μεγαλύτερων και η απάντησή μας ήταν: ΟΧΙ! Αλλά δεχόμαστε αμέσως πληρωμένη τη φοβέρα: ΟΧΙΑ!
    Επειδή εδω μέσα "ένας είναι μόνο ΝΑΙ" και οι άλλοι το παιζουν ΟΧΙ, Θυμήθηκα το άλλο¨: "φίδι που τους δάγκωσε" κι αυτούς και όλους μας, αν παρελπίδα αποφανθούμε αρνητικά. Ποιος τολμά να διεκτραγωδήσει ένα ένα τα μύρια κακά που θα ακολουθήσουν;
    Δεν προσδοκώ περισυλλογή. Βλέπω κατάματα τον τυφλό φανατισμό.
    Αγαναχτώ όμως διότι ενώ τώρα έχομε πλούσιο "δείγμα γραφής", μερικοί το παίζομε φανατικότεροι από πριν. Αλλά "Δευτέρα κοντή γιορτή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος3/7/15 00:51

    Ευτυχώς σβερκωνεσαι νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος3/7/15 10:47


    Το γλανιτσιώτικο "σβερκώνεσαι" είναι υβριστικό.
    Άρα απαντάς υβριστικά και χυδαία εν γνώσει σου.
    .......πατριώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μια απορία που την έχω εδώ και καιρό. Γιατί οι σχολιαστές ΄προτιμούν το «Ανώνυμος»; Γιατί δεν αναρτούν σχόλια με ένα ψευδώνυμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος3/7/15 11:09

    ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ωραία απάντηση και γλανιτσιώτικη :)
    Αλλά, καλέ μου φίλε,
    δεν έχω σκοπό να βρίσω κανέναν, αφού ακόμα και οι ανώνυμοι, ούτως ή άλλως, εκτίθενται μέσα από τις απόψεις τους και αυτο-ϋβρίζονται.
    Αλλά, και συ ανώνυμος είσαι :))))
    Άντε Καλό μεσημέρι σε όλους :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.