Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Φέρτε μας πίσω τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!..

 
Χίλιες φορές καλύτερα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από το ξεφτιλίκι που είδαμε χθες το βράδυ.
     Το ξεφτιλίκι που είδε όλη η υφήλιος,
     ..το πώς δηλαδή ένα κοινοβούλιο μιάς υπόδουλης χώρας ψηφίζει ό,τι του παραγγέλνουν οι δυνάστες, όταν το παραγγέλνουν, και όσο γρήγορα του πούνε αυτοί!
     Τουλάχιστον με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εκτίθεται μόνον η πλευρά που τις
χρησιμοποιεί. Όχι σύσσωμο το κοινοβούλιο!
     Χθες χάθηκαν πολλά πράγματα..
     Μεταξύ αυτών χάθηκε και το ηθικό προβάδισμα των κομμάτων της κυβέρνησης, ότι ποτέ ως τώρα δεν είχανε ψηφίσει ''ΝΑΙ'' σε κανένα μνημόνιο.
     Βέβαια τυπικά αυτό που ψήφισαν δεν είναι ''μνημόνιο'', παρά κάποια  ''προαπαιτούμενα'' για να συμφωνηθεί το νέο δάνειο που θα φέρει το νέο μνημόνιο.
     Ακόμη χειρότερα! Γιατί αυτό προοιονίζει δεκάδες ''ναι σε όλα'' που μέλλει ακόμη να ακουστούν από χείλη που δεν έπρεπε
    Χάθηκε λοιπόν το ηθικό πλεονέκτημα δύο κομμάτων.
     Χάθηκε το ακροτελεύτιο επιχείρημα των υποστηρικτών τους όταν έδιναν την ''μάχη του καφενείου'', και της πόρτα-πόρτα ενημέρωσης του λαού. Λέγανε  ''ναι, αλλά αυτοί τουλάχιστον δεν έχουν ψηφίσει κανένα μνημόνιο''!
      Τώρα;  Σιωπή.
     Το blog λυπάται για την πρόβλεψη που θα κάνει,
     ..αλλά το μικρότερο κόμμα της κυβέρνησης θ' ακολουθήσει την μοίρα της ΡΗΜΑΔ!
     Το κόμμα αυτό (κίνημα κατά την ονομασία), υπήρξε αυθόρμητο, οινεί επαναστικό προϊόν των πολιτών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
     ..και η συγκολλητική του ουσία ήταν ακριβώς αυτή: πώς δεν είχε ποτέ ούτε βερμπαλιστικά δεχτεί, αλλά ούτε και ψηφίσει κανένα μνημόνιο ή εφαρμοστικό νόμο.
      Και παρ' όλο αυτό το ισχυρότατο πλεονέκτημα και επιχείρημα,
     ..στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου μπήκε σχεδόν οριακά στην Βουλή  (το 4,75% δεν είναι δα και κανένα ποσοστό να το υπερηφανευτεί κανείς για ένα καθαρά αντιμνημονιακό και λαϊκό κίνημα εν μέσω μνημονίων και κυβερνήσεων δωσιλόγων!)
      Τώρα; Με ένα ''Ναι'' στις αποσκευές;

     Χάθηκε κι η αθωότητα των τελευταίων ρομαντικών.
     Χάθηκε και ο ύπνος μας, τόσα ξενύχτια να παρακολουθούμε τί;

     Δεν θέλουμε να παρακολουθούμε ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε να ξεφτιλίζονται έτσι!

     Δεν θέλουμε.
     Ξεφτιλίζεται η ψυχή μας!..
    

    

11 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ώρες της σιωπής είναι ωραίες!! Χαμένη σε σκέψεις δικές μου αναπολήσεις ,μελαγχολικές βέβαια .Aλλα καλύτερα χαμένη στον δικό σου κόσμο παρά αυτόν που θέλουν να σου σερβίρουν. Στάχτη όλα, πήραν το χρώμα του μαύρου ,κι εγω ψάχνω τι ψάχνω μέσα στα συρτάρια του μυαλού μου και της ψυχής μου .Κάτι να με κρατήσει στην επιφάνεια ,να μπορέσω να προχωρήσω .Δεν υπάρχει πια η μυρωδιά του γιασεμιού, μαράθηκε στην γλάστρα πριν προλάβει να ανθίσει. Υπάρχουν μόνο τρομακτικά βλέμματα η δακρυσμένα μάτια απο κάποιους ονειροπόλους και ευαίσθητους. Στο παιδι μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια οπως είπε ο Αναγνωστάκης .Συνεχίζω , βουτάω στις σκέψεις μου και ψάχνω αυτά που χάθηκαν στη μέση του δρόμου.

Ανώνυμος είπε...

Για να μη μελαγχολήσεις, μάτι μου και τόχω κρίμα, ας αναδημοσιεύσω ένα κείμενο για τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού.

Άλλωστε εμείς στη Γλανιτσιά τις ξέραμε από τον μακαρίτη το Γληγόρη Τζιντάνο που ήταν βασική του συμβουλή (θος σχωρές τον)Ο χυμός λεμονιού είναι φορτωμένος με αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και C, φλαβονοειδή, και κάλιο. Έχει γίνει ευρέως γνωστός για τις αντι-ιικές, ανοσοποιητικές δυνατότητες του. Βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και πολεμάει τις
λοιμώξεις με τα υψηλά επίπεδα των βιοφλαβονοειδών (κιτρικό οξύ, μαγνήσιο, ασβέστιο και πηκτίνη) που περιέχει. Η κατανάλωση λεμονόνερου με άδειο στομάχι καθαρίζει το σώμα κατά μία έννοια και ξεπλένει το σύστημά σας. Αυτό προάγει την απώλεια βάρους και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του σώματος και των πεπτικών προβλημάτων.
Γιατί δεν θα θέλετε να πίνετε νερό με λεμόνι κάθε μέρα με οφέλη, όπως είναι αυτά;
16 καταστάσεις υγείας τις οποίες βοηθάει η κατανάλωση λεμονόνερου το πρωί.
1. Ακμή
Η κατανάλωση λεμονόνερου θα βοηθήσει στον μεταβολισμό της όξινης θερμοκρασίας του σώματός σας, με αποτέλεσμα την αποτροπή των ενοχλητικών ''ξεσπασμάτων''.
2. Απώλεια βάρους
Βοηθώντας στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας, το ρόφημα αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα μέσο, περισσότερο υγιές, βάρος. Η πηκτίνη που βρίσκεται στο λεμονόνερο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει τις λιγούρες, καθώς και να σας κάνει να τρώτε λιγότερο όλη την ημέρα σας.
3. Πέτρες στα νεφρά
Αυτό είναι ένα από τα οφέλη που οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν. Το κάλιο των λεμονιών μπορεί να συμβάλει στην αύξηση κιτρικού στα ούρα σας, αυτό το οξαλικό αποτρέπει τον σχηματισμό πετρών. Που σημαίνει ότι αποβάλλει τις πέτρες από τα νεφρά.
4. Ανοσοποιητικό Σύστημα
Το λεμονόνερο έχει γίνει, επίσης, γνωστό για την υποστήριξη του λεμφικού συστήματος ενός ατόμου. Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό με το ανοσοποιητικό σύστημα.
5. Πέτρες χοληδόχου κύστης
Αν έχετε να κάνετε με πέτρες της χοληδόχου κύστης η κατανάλωση λεμονόνερου ενώ τρώτε μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του πόνου.
6. Κρυολόγημα και γρίπη
Τα λεμόνια, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει σπουδαία αντι-ιική και αντιβακτηριακή δράση, είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για το κρυολόγημα και τη γρίπη.
7. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ)
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιόξινο υποκατάστατο.
8. Υγεία νυχιών
Αυξάνει τη σκληρότητα των νυχιών του ατόμου, και συμβάλλει στη διαλεύκανση αυτών των λευκών κηλίδων που εμφανίζονται κατά καιρούς.
9. Τροφιμογενοί νόσοι
Είχατε ποτέ τροφική δηλητηρίαση; Είναι χάλια, δεν είναι; Λοιπόν, το λεμονόνερο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε κάθε είδους τροφική δηλητηρίαση.
10. Ινομυαλγία
Ένα πρόσωπο που αισθάνεται εξαντλημένο από ινομυαλγία μπορεί να πίνει λεμονόνερο, και να κάνει γιόγκα, ώστε να αισθανθεί λίγο καλύτερα.
11. Φλεγμονή
Τα λεμόνια έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, επομένως, μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της οξύτητας, αυτό είναι φανταστικό επειδή η οξύτητα είναι η κύρια αιτία της φλεγμονής στον ιστό.
12. Μυϊκός Πόνος
Η κατανάλωση λεμονόνερου μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο που προέρχεται έπειτα από μια σκληρή προπόνηση
13. Πρήξιμο αρθρώσεων και πόνος
Βοηθά να μειωθούν τα ποσά ουρικού οξέος στις αρθρώσεις, συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και βοηθάει τα άτομα με αρθρίτιδα να αισθάνονται λιγότερο πόνο.
14. Αλκοόλ
Σας βοηθάει να αποτοξινωθείτε από το αλκοόλ.
15. Κολίτιδα
Βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH σας.
16. Δυσκοιλιότητα
Προωθεί τακτικές κινήσεις του εντέρου. Ως εκ τούτου, μπορεί να αποτρέψει και να απαλλάξει από την δυσκοιλιότητα. Είναι σπουδαίο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

ο ραγιάς άρχισε τα ...αστειάκια

ραγιάς:
Αραβικής προέλευσης λέξη (ράγι=κοπάδι) . Η σημασία της λέξης ήταν περιφρονητική και είχε την έννοια του σκλάβου. Η πλειοψηφία των ρ. ήταν Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι και Φράγκοι. Είχαν ελάχιστα δικαιώματα, τους απαγορευόταν να έχουν τις συνήθειες των Τούρκων σ` ό,τι αφορά το ντύσιμο, την κατοικία κ.λ.π. και ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν τους Τούρκους και να καταβάλλουν κεφαλικό φόρο, το λεγόμενο "χαράτσι".

ραγιαδισμός
η νοοτροπία του ραγιά, το πνεύμα υποταγής και αποδοχής της δουλείας ή της εξάρτησης που χαρακτήριζε τους ραγιάδες της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας· δουλοφροσύνη, υποτακτικότητα

Ανώνυμος είπε...


ραγιαδίσκε σου πτοτείνω να δεις το βιντεο στο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

"Οι δοσίλογοι της κατοχής 1940-'44 και το τέλος που είχαν..."

μη τρομάξεις για σένα λέει!

Ανώνυμος είπε...

O άνθρωπος είναι χαρούμενος που η χώρα είναι σε υποταγή Ελεος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

σιγα σιγα θα του πεις να διαβαζει και το στοχο ενα βηματακι και εκει εισαι...

σκεψου να μην ειχε και δικιο τι βρισιες θα του ριχνατε ασε ωρε πατριωτη τραβα σε κανενα καλογηρο να σε συμβουλευσει....

Ανώνυμος είπε...

Στον κανονικό συντελεστή 23% (από 13%)
- προφυλακτικά,
- σερβιέτες
ουτε γκομενα ουτε γυναίκα συμφέρει νάχεις

Ανώνυμος είπε...

"Βόμβα" Ρωμανιά: Δεν θα δώσω 87 ευρώ σύνταξη στον ανάπηρο - Παραιτούμαι αύριο
Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο»,

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία γεγονότα οδήγησαν σε άλλη μία σύγκρουση ιδεών του ελληνικού κοινού μετά την πλύση εγκεφάλου που κατάφεραν όλες οι πολιτικές συμμορίες ανεξαιρέτως...Οι μεν κατηγορούν αυτήν την κυβέρνηση για την τεράστια ζημιά που υπέστη η οικονομία το τελευταίο πεντάμηνο εκθειάζοντας τους προηγούμενους που κατάφερναν να την κρατούν σε κωματώδη κατάσταση και αγνοώντας επιδεικτικά τους λόγους που έφτασε να χρειαστεί την συνταγή της καραντίνας, και οι δε κατηγορούν τους προηγούμενους που έβαλαν την χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων ενώ ταυτόχρονα υπογράφουν άλλο ένα σφραγίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την αυτοαναίρεσή τους και την παραίτησή τους από την εξεύρεση οποιασδήποτε αλήθειας και απόδοσης δικαίου...
Πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον καταφέρνουν την πολιτική τους επιβίωση μιας και το μπαλάκι δεν παραμένει σε καμμία πλευρά για πολύ ώρα...Μονίμως πηγαινοέρχεται και βρίσκεται στον αέρα με σκοπό τον πλήρη αποπροσανατολισμό των θεατών ενώ συγχρόνως η δικαιοσύνη έχει εγκαταλείψει το τραπέζι του πινγκ πονγκ αφήνοντας το παιχνίδι χωρίς διαιτητή...
Η ουσία είναι μία...Φταίνε όλοι...Και σε μια χώρα που προχωράει με την όπισθεν, δεν έχει σημασία ποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο...Στην κοροϊδία και στην προδοσία δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις...Υπάρχει μόνο ένα χυδαίο έγκλημα εναντίον ενός λαού που τον έστησαν στη γωνία αδειάζοντας επάνω του τις ευθύνες για τα εγκλήματά τους και αναγκάζοντάς τον να μαζεύει τα μπαλάκια από τις αστοχίες του βρώμικου παιχνιδιού τους επ' αόριστον...
Το παιχνίδι είναι σικέ...Μην την ψάχνετε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΒΛΑΞ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ. ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!!!!!!!!!!!!ΟΛΕ!!!!!!!!!Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΧΨ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ!!!!!!!!!!!!!!ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!!!