Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Βάρκιζα τέλος ή Βάρκιζα 2.0;

Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, υποστήριξαν ότι είχαν ραντεβού με την ιστορία. Πρέπει, όπως έλεγε και Θ.Μικρούτσικος, να είναι πολύ τσούλα αυτή η ιστορία, που βγαίνει ραντεβού με τόσο κόσμο.
Το πραγματικό πρόβλημα, όμως, στη σχέση μαζί της είναι ότι σε καλεί σε ιστορικές συγκρίσεις. Και η συμφωνία, την οποία προσφέρει η κυβέρνηση στους δανειστές, παραπέμπει άμεσα στη Βάρκιζα.
Κάθε κείμενο συνθηκολόγησης αποτυπώνει τους όρους υποταγής του ηττημένου. Η ιδιαιτερότητα της Βάρκιζας είναι ότι αποτύπωνε τους όρους υποταγής μιας Ελλάδας που δεν είχε χάσει τη μάχη και δήλωνε έτοιμη να πολεμήσει.
Τηρουμένων όμως των αναλογιών αυτό δεν έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ; Είχε στα χέρια του αποδείξεις ότι δεν οφείλει να πληρώσει ένα παράνομο και απεχθές χρέος και κουβαλούσε στις αποσκευές του την πανίσχυρη λαϊκή εντολή ενός δημοψηφίσματος – αποφάσισε όμως να μη δώσει τη μαχη

Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, υποστήριξαν ότι είχαν ραντεβού με την ιστορία. Πρέπει, όπως έλεγε και Θ.Μικρούτσικος, να είναι πολύ τσούλα αυτή η ιστορία, που βγαίνει ραντεβού με τόσο κόσμο.

Το πραγματικό πρόβλημα, όμως, στη σχέση μαζί της είναι ότι σε καλεί σε ιστορικές συγκρίσεις. Και η συμφωνία, την οποία προσφέρει η κυβέρνηση στους δανειστές, παραπέμπει άμεσα στη Βάρκιζα.
Κάθε κείμενο συνθηκολόγησης αποτυπώνει τους όρους υποταγής του ηττημένου. Η ιδιαιτερότητα της Βάρκιζας είναι ότι αποτύπωνε τους όρους υποταγής μιας Ελλάδας που δεν είχε χάσει τη μάχη και δήλωνε έτοιμη να πολεμήσει.
Τηρουμένων όμως των αναλογιών αυτό δεν έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ; Είχε στα χέρια του αποδείξεις ότι δεν οφείλει να πληρώσει ένα παράνομο και απεχθές χρέος και κουβαλούσε στις αποσκευές του την πανίσχυρη λαϊκή εντολή ενός δημοψηφίσματος – αποφάσισε όμως να μη δώσει τη μάχη.
Η απάντηση που δίνουν κορυφαία στελέχη γύρω από τον πρωθυπουργό είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και ο λαός δεν ήταν έτοιμοι για τη ρήξη, η οποία θα οδηγούσε με σχετική βεβαιότητα σε Grexit. Ας εξετάσουμε λοιπόν αυτό το επιχείρημα με προσοχή.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στο δημοσίευμα του mediapart.fr, στο οποίο ανώτατος σύμβουλος του Τσίπρα, υποστηρίζει ότι ο Σόιμπλε προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τη ζώνη του ευρώ. Το κείμενο του Βαρουφάκη στον Guardian φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι υπήρχε πίεση προ αυτή την κατεύθυνση.
Αν όμως η Ελλάδα μπορούσε να εγκαταλείψει τον «ζουρλομανδύα του ευρώ» έχοντας εξασφαλίσει τις «πλάτες» της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, για ποιο λόγο έχασε την ιστορική ευκαιρία; Το παλιό πολιτικό κατεστημένο είχε κάθε λόγο να το κάνει γιατί είναι εξαρτημένο από τα χρηματοπιστωτικά κέντρα της ευρωζώνης. Ο «φρέσκος» ΣΥΡΙΖΑ γιατί; Μόνο οι ιδεοληψίες του ευρωλιγούρη μπορεί να εξηγήσουν τη στάση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Οι μεγαλύτεροι οικονομικοί αναλυτές του πλανήτη απορούν γιατί η κυβέρνηση μπήκε σε μια περιπέτεια που έφερε όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά ενός Grexit αλλά δεν θέλησε να απολαύσει κανένα από τα πλεονεκτήματα. «Ο Μεγαλύτερος λογαριασμός του Grexit πληρώθηκε ήδη» έλεγε ο Κρούγκμαν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη τη ζημιά της εξόδου αλλά και τη ζημιά της παραμονής στην ευρωζώνη» συμπλήρωνε και η Washington Post.
Ως προς το δεύτερο επιχείρημα, ότι ο λαός δεν είναι έτοιμος, παραπέμπει στις μεσσιανικές δοξασίες του ΚΚΕ για την έλευση της επανάστασης στο απώτερο μέλλον.
Οι πρωτόγνωρα πολιτισμένες ουρές στα ΑΤΜ («so ungreek», όπως έλεγαν ξένοι ανταποκριτές) δεν ήταν δείγμα πραότητας αλλά της εσωτερικής δύναμης ενός λαού που μπορεί να υποστεί τα πάντα για να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του και να σχεδιάσει ένα καλύτερο μέλλον. Το 61.3% που έδωσε στις κάλπες, όταν σύσσωμη η Ε.Ε, τα ΜΜΕ και η αντιπολίτευση εξίσωναν το ΟΧΙ με την έξοδο από το ευρώ, είναι μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής.
Σε αυτή τη μάχη οι μόνοι που δεν ήταν έτοιμοι ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που περιστοιχίζουν τον πρωθυπουργό. Το να διαφημίζουν όμως την ανικανότητά τους επιρρίπτοντας την ευθύνη στους ψηφοφόρους τους αποτελεί προσβολή σε κάθε έννοια δημοκρατίας.
Δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε μια κυβέρνηση στην ιστορία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που να έχει προδώσει τη λαϊκή εντολή σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας. Έτσι όμως απελευθερώνει δυνάμεις τις οποίες ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί. Πιστεύουμε ότι θα είναι δυνάμεις της προόδου και όχι του φασισμού γιατί τότε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση θα έχει επιβεβαιώσει τη ρήση του Βάλτερ Μπένγιαμιν ότι κάθε φασισμός είναι μια χαμένη επανάσταση.
Σημαίνουν μήπως όλα αυτά ότι είναι καιρός για πεσιμισμό και ηττοπάθεια; Κάθε άλλο. Είμαστε ακόμη μεθυσμένοι από τη θριαμβευτική γιορτή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ένα ΟΧΙ με αδιαμφισβήτητα ταξικά χαρακτηριστικά. Ένα ΟΧΙ στο οποίο κυριάρχησε η νέα γενιά που επαναπροσδιορίζει τον ευρωπαϊσμό της σε υγιή βάση.
Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να συμμετέχει στη χαρά μας είναι δικό της πρόβλημα. Ούτως η άλλως ποτέ δεν θέλαμε θλιμμένους στη γιορτή μας.
Άρης Χατζηστεφάνου

31 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/7/15 22:16

    Πως είχα την εντύπωση ότι τα μεταλλαγμένα απαγορεύονται στην ΕΕ.

    Η μετάλλαξη του σύριζα μου έδωσε την απάντηση.....

    Δεν χρειάζεται να σας τρολάρει κανένας χψ και κανένα μνημονιακό καθίκι......η ζωή σας εκδικείται αγρίως....

    Θυμάσαι, μάτι μου, αυτό που σούγραφα και ξανάγραφα ..."η ζωή θα λύσει τα προβλήματα..."

    Και αισθάνομαι λίγο ήρεμος γιατί βλέπω ότι η συμβουλή μου ...να πετάξει όξω τους ακραίους κλπ έχει αρχίσει να υλοποιείται....

    Θυμάσαι που σου φώναζα να μην παίξει το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου των ακραίων της ευρώπης..

    Θυμάσαι που σου έγραφα και ματάγραφα για τη μαφία της δραχμής και τους εμμονικούς...του είδες χθες να εκδηλώνονται στα ίσια και να τινάζουν την κυβέρνηση στον αέρα...

    Πολλοί νομίζουν ότι έχω γράψει πολλές απόψεις (ένας είπε ότι μια έτσι τα λέω μια αλλιώς)....απλά κάθε περίπτωση την αναλύω και κατάληξα σε δύο τρία βασικά που έχουν κουράσει να τα επαναλαμβάνω όπως

    ...πέτα έξω τους ακραίους και φώναξε τα φιλοευρωπαϊκά...

    είτε έτσι είτε αλλιώς χαμένος από χέρι είναι με την αλλοπρόσαλλη τακτική του...

    Το κουτούπωμα (άγριο και άκρως επιθετικό) στην μπαρούφα το ξεκίνησα από την πρώτη στιγμή και να σας πω γιατί...

    Παρακολουθώντας τηλεόραση έβλεπα και παπαδάκη και αυτιά και ότι θες....Για να καλύψουν τις ώρες της εκπομπής τους το βγάζανε συνέχεια και το φτωχό μου το μυαλό κατάλαβε ότι πρόκειται περί πολιτικού νούμερου, ατόμου νάρκισου, αλλαζόνα, αμετροεπούς και άκρως εγωκεντρικού με ασαφείς και αντικρουόμενες μεταξύ τους απόψεις...κοινώς ...μπαρούφες. Όταν έγινε υπουργός τάχασα και από τους πρώτους (κόντρα στο συφερτό και τον εσμό που τον θαύμαζε) το κουτούπωσα και έτυχα της οργής σου, μάτι μου και μικρή μου.....πιστεύω τώρα να έχεις καταλάβει και συ ότι κάπου είχα λιγάκι δίκιο και ειδικά από τη χτεσινή του συμπεριφορά που έφυγα για την Αίγινα.....

    Αυτή την ώρα συνεχίζεται το γιούρογκρουπ...δεν ξέρω την κατάληξη...εύχομαι νάναι θετική και λέγοντας θετική εννοώ να μείνουμε ευρώπη και ευρώ (ναι ήμουν και είμαι με την ευρώπη) με κανόνες με μέτρα με δυσκολίες αλλά με συμμάχους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/7/15 22:17

    Τα πράματα είναι απλά...

    Ζεις μια παρατεταμένη γέννα με κοιλόπονους...

    Έγινε η συμφωνία ένωσης οικονομικών συναλλαγών (ΕΟΚ) (κοινή αγορά)

    Ακολούθησαν ντιρεκτίβες για ενιαία αντιμετώπιση πολλών δευτερευόντων θεμάτων (Οδηγίες κλπ)

    Πήγε σε πιο δύσκολα ....Κοινή νομισματική πολιτική (ΟΝΕ)

    Το 2014 πέτυχε την τραπεζική ένωση (συστημικές τράπεζες)

    Έχει ξεκινήσει να στήνει το δυσκολότερο που είναι η οικονομική ένωση (με έλεγχο των προϋπολογισμών κλπ)

    Θα πάει σε πολιτική ένωση (κάνει τα πρώτα βήματα με ενιαία έκφραση σε πολλά εξωτερικά θέματα πχ ουκρανίας κλπ)

    Και θα καταλήξει στις ενωμένες πολιτείες της ευρώπης ....

    Πάντα κάτω από την εποπτεία και οδηγίες του μπαρμπα σαμ!!!!

    Τι δεν καταλαβαίνεις??????


    Εχθροί αυτού του σχεδιασμού τα πάσης φύσεως άκρα είτε ναζιστικά, είτε ακροδεξιά, είτε ακροαριστερά, είτε αριστεράντζες, είτε ιδεοεμμονικά απολιθώματα της πάλαι ποτέ σοβιετίας (εχθρού και ξευτίλας του κομμουνισμού, δηλαδή έκαναν κακό στην ιδέα του κομμουνισμού όσο κανένας άλλος)

    και όπλα των λεγόμενων ευρωσκεπικιστών οι εθνολαϊκισμοί, οι προγονοπληξίες, οι δήθεν πολιτισμικές καταβολές, οι θρησκευτικές διαφοροποιήσεις και ότι μαλακία τούρχεται του κάθε φάρατζ της κάθε λεπέν του κάθε ναζιστικού αντρίκελου της πολωνίας της λετονίας ή της δικιάς μας χώρας....

    Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι το ζητούμενο και μέσα σ' αυτό το δρόμο πρέπει να χαράξουμε την πορεία μας και εκεί είναι πεδίον δόξης λαμπρόν, ταμτάκο, και όχι οι επαναστατικές σκιαμαχίες......

    Με κουράσατε, αλλά τα κατάφερα να είναι το ΝΑΙ κυρίαρχο......ελπίζω να μην γίνει τίποτα κακό απόψε και (θεός φυλάξοι) δικαιωθεί και το σκληρό.....όποιος δια πράξεων ή παραλείψεων οδήγήσει τη χώρα σε εθνική τραγωδία κλπ κλπ

    Ελπίζω να μην υλοποιηθεί το μακιαβελικό σχέδιο (αν έχει) γιατί οι καταστάσεις θα είναι ανεξέλεγκτες και εύχομαι να μην τις ζήσουμε....

    Θα ζήσουμε σκληρά μέτρα και δυσκολίες........πιέστε μόνο νάναι ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ!!!! (θυμάσαι, μάτι μου, .....ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ..αυτό πρέπει να κοιτάζεις και όχι άρνηση και λεβεντομαλακίες που δεν μπορείς ούτε ηθικά, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε λογικά, ούτε θυμικά, ούτε πατριωτικά να υπερασπίσεις......και γι' αυτό εξαφανίστηκε ως δια μαγείας η ρήξη και το ΟΧΙ......δεν παραξενεύεσαι??? δεν καταλαβαίνεις??????....αμάν με ξέκανες, κουράστηκα να γράφω και να γράφω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/15 22:52

    ΕΤΣΙ, ΠΑΝΤΑ ΣΚΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΠΗΔΗΓΜΕΝΟΣ,ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ,ΦΙΛΑΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/7/15 09:46

    Έυρω
    Πάση θυσία ευρώ ζητιάνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/7/15 14:14

    Αληθινοί Φινλανδοί.....κάτι σαν αληθινοί Έλληνες......

    Κι όμως, κάποια ρετάλια κελαηδάνε ακόμα....τέτοιο θράσος, τέτοιος οπορτουνισμός......στα ρεντίκολα που φτάσανε εδώ τα πράματα με εθνολαϊκισμούς και λεβεντομαλακίες και παίξαμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.....θα τα πούμε εν καιρώ είτε έτσι είτε αλλιώς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/7/15 14:27

    Έπρεπε η βουλή να είναι σε διαρκή συνεδρίαση και μεις ασχολιόμαστε με τον μπαρούφα!!!!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ σου έχω χιλιογράψει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/7/15 15:39

    εεετσι..... σκλαβακια παρακαλατε τις τζιβιτζιλουδες...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/7/15 16:17

    Λένε ότι για να πάρεις δάνειο από τον ESM το χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο....

    Οι λεβεντομαλάκες από τη μια λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο (επικαλούνται μάλιστα και μια παράγραφο του ΔΝΤ, όχι και τα παρακάτω...)

    από την άλλη παρακαλάνε, οι πατσαβούρες της πολιτικής, για δάνειο από τον ESM......μιλάμε για τέτοια πράματα...

    Κυνηγάτε τα ακόμα και τώρα.....όσο βγαίνουν οι αριστεράντζες της τεμπέλας στην τηλεόραση με υψωμένο το δεικτή του χεριού, δίκην ιρανού μουλά, τόσο πας στην άβυσσο.....

    Είναι χαμένα από χέρι και συ ζουδάκι μαλ@@@@@@@@σου ακόμα μ' αυτά κι αυτά που γίνονται!!!!

    Μ' αρέσει που γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην ακουμπήσουν τον Alexis.....Λες και δεν έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη......την ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ και αυτή θα του αποδοθεί!!!!! και λίαν συντόμως....

    Και όλα ξεκίνησαν απ' αυτούς που οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές το Γενάρη......

    Και ας μην επανέλθω στο σενάριο

    Δραγασάκης πρωθυπουργός

    Αλέκος Παπαδόπουλος υπουργός Οικονομικών

    Ντοράκλα εξωτερικών

    γιατί θα με περιγελάσετε πάλι......(σας τόχω γράψει πριν από το δημοψήφισμα και κρατάτε το)

    Και αυτό προσωρινό θα είναι.....

    Αν ο ελληνικός λαός δεν ξεμαγαρίσει όσο γρηγορότερα τα βαρεμένα μυαλοκαμένα στοκαρισμένα ψεκασμένα και πολιτικά νούμερα, τόσο σκληρά θα πληρώσει......σκληρότερα και από την...ΚΑΤΟΧΗ......

    Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα, στην αρχή βρισκόμαστε.......

    Βγήκε ο χουντάκος να διακινώσει ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ στα μέτρα......και οι γκάγκστερς ζητάνε και ρήτρες λουξεμβουργιανές και ψηφισμένα άμεσα μέτρα και εγγυήσεις και παρ΄ όλα αυτά δεν πιστεύουν........και αν αναρωτηθεί κάποιος ότι ίσως έχουν δίκιο μ' αυτό το τσούρμο, μ' αυτό το εμμονικό συνονθύλευμα, θάχουν άδικο?????

    Τώρα ο λεβεντο-γερος σας λέει σκλαβάκια......ο επανασταταράς.....τράβα ρε ραμολί να βγάλεις το ....σώβρακο....,μυρίζει εδώ και κει πέρα και άσε τη γυροβολιά στο ορίτζιναλ.....τσούρμο ψήφισες και με υπερηφάνεια συναγελαζόσουν με κάθε λεβεντομαλακία.....

    (και μην ξεχάσεις το καφουρντιστήρι από το κατώι, αν δεν έχει τρουπήσει από τη σκουριά, θα σου χρειαστεί και πολύ γλήγορα)......μου βγήκε η αρίδα σου να τρολάρεις το συνονθύλευμα ενώ μέχρι χθες το αβάνταρες.....ρε ντεεεεεεεεε, ζαγάρι......(με το γιδοξούρι το άλλο που βρίζει χάζι κάνω δε νευριάζω, με σένα που παραμυθιάζεις τα τσιουπάκια και τα χαϊβάνια εδώ μέσα με ανέβασες στα κεραμύδια....άκου να λες σκλαβάκια τώρα τις αριστεράντζες......τόσον καιρό τι έλεγες και τι αβάνταρες???? λούμω και κιχ.....τόσον καιρό μίλαγες για λάθη του Αλέξη και να ξυμήσει, αλλά όχι να συμβιβαστεί με την ευρώπη να πάει σε ρήξη του στυλ Βαρουφάκη....άσε μας κουκλίτσα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/7/15 16:28

    Συμφωνία θα υπάρξει, αλλά με τι όρους, με τι προϋποθέσεις, με τι αποτέλεσμα?????

    Και όλα αυτά γιατί σε παραμύθιασε η απόλυτη γελοιότητα της πολιτικής έκφρασης που ξετσίπωτα ενεδύθηκε τον μανδύα της αριστεράς και με ψευδαισθήσεις και εθνολαϊκισμούς τους ψήφισες.....

    Και φυσικά αυτούς τους γελοίους τους έκανε νωματαίους η άφρων πολιτική των προηγούμενων λαμογιών του κατεστημένου που τώρα το παίζει "πατριώτες" και αγωνίζονται για την ελλάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/7/15 16:36

    Πάει τόστειλα κατά μεριά Ζωής και Γιάνη τώρα που ξαναδιαβάζω το κουτούπωμα που τούκανα...καθότι αντιδραστικούλι ραμολί γαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/7/15 17:15

    οτι και να λες εσυ δεν με νοιαζει γιατι εισαι ....τιποτας.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/7/15 17:58

    ελα αλεξη....αποχτησες καινουριους υποστηριχτες..χψ μεγκα αντενα κλπ χανεις ομως το λαο...ξυμα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/7/15 18:49

    Σωστά γερολυκε
    Οι γερμανοτσολιαδες στηνουν ικριωματα κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/7/15 18:53

    Αλέξη είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει…
    Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2015, 6:35 μμ
    Αλέξη είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει…

    Χαμός στο τηλεφωνικό κέντρο του Μαξίμου! Η συνεχής επικοινωνία, ολονυχτίς και ολημερίς του Αλέξη με τον Σταύρο (εγώ θα σώσω την Ελλάδα), παραλίγο να προκαλέσει, ημέρες που είναι, διπλωματικό επεισόδιο! Επιμόνως, Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, καλούν στο τηλέφωνο (κινητό και σταθερό) τον πρωθυπουργό, αλλά μάταια! Είναι αδύνατον να βγάλουν γραμμή! Βουίζει διαρκώς. Απηύδησαν, αλλά δεν το έβαλαν κάτω… Τελικά πληροφορήθηκαν – μετά από ανακοίνωση του Ποταμιού, ότι ο Σταύρος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και εγκατέλειψαν την προσπάθεια ανακουφισμένοι!

    Αλέξη είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνουν και μιλάει…

    Στα σοβαρά όμως: η βασική διαρροή του Ποταμιού μονότονα – τα τελευταία 24ώρα, σε εφημερίδες και κανάλια, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα… Είναι μέρος του σχεδίου για να εισέλθει το Ποτάμι στην κυβέρνηση! Στην ουσία η συγκεκριμένη διαρροή εκπορεύεται από τη Σεβαστουπόλεως (έδρα του κόμματος) και εξυπηρετεί αυστηρά και μόνο την υπαρξιακή ανάγκη των Ποταμίσιων να μπουν στην κυβέρνηση, με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/7/15 20:40

    πατριώτες, εδώ η κατάσταση είναι τραγική και ακόμα πιστεύετε ότι η έξοδος είναι η λύση;

    Δεν βλέπετε ότι την έξοδο την θέλουν ακραία κόμματα της δεξιάς στην ευρώπη;

    Δεν καταλαβαίνω μερικούς τι θέλουν τελικά. Υπάρχουν και όρια στη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/7/15 20:55

    και τα δυο σεναρια[περικοπων-γκρεξιτ]οδηγουν σε απολυτη φτωχεια.με το γκρεξιτ θα εχουμε πιθανοτητα να ξαναρχισουμε εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας...αλλος κοιταει το τωρα και αλλος το μελλον...με οτι σημαινει αυτο.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/7/15 21:05

    αοριστίες και αερολογίες.

    Τι θα πει κοιτάει το μέλλον, γιατί δεν μου λέει κάποιος πώς θα γίνει, αλλά αόριστα λέει κάτι. Και αν δεν γίνει έτσι και γίνει τραγική η κατάσταση όπως λένε οι περισσότεροι οικονομολόγοι;

    Δεν είναι σοβαρές προσεγγίσεις αυτές. Επιτέλους ας σοβαρευτούμε, η κατάσταση οδηγήθηκε σε επικίνδυνες φάσεις και η ευθύνη βαρύνει αυτούς που είτε δεν προέβλεψαν σωστά, είτε πειραματίστηκαν, είτε ήθελαν να φτάσουμε εδώ, τι να πω, δεν πιστεύω ότι φτάσαμε σε εθνική καταστροφή χωρίς να το αντιληφθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/7/15 21:28

    Και να 'μαστε τώρα στο στόμα του «λύκου» Σόιμπλε που μας οδήγησε ο Αλέξης κι ο Γιάνης.

    Ενώ δηλαδή είχαμε την ευκαιρία ούτε εμείς να είμαστε πρόβατα ούτε ο Σόιμπλε λύκος, ο Αλέξης μοίρασε ρόλους κι ο Γιάνης έχτισε τα μαντριά του.


    Δεν υπάρχει πια άλλη διέξοδος από την πλήρη μετάλλαξη του Τσίπρα. Κι όταν λέω πλήρη, εννοώ χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Να γυρίσει δηλαδή πίσω και τη Δευτέρα να βγάλει τον κόσμο από το μαντρί, να ψηφίσει τα έξι πρώτα νομοσχέδια και να κυβερνήσει τη χώρα.

    Να διώξει τους μισούς υπουργούς και να υποσχεθεί στον λαό ότι θα φτύσει αίμα για να σώσει ό,τι τώρα μπορεί να σωθεί. Και όχι μόνο αυτό.

    Να βρει τη δύναμη να ομολογήσει ότι ο ρόλος του βοσκού που επωμίστηκε για να έρθει στην εξουσία, είναι ανήθικος και καταστροφικός. Και πως δεν πρέπει από δω και πέρα, να επιτρέψει σε άλλον -πρώτος αυτός- να τον υποδυθεί.

    (ο τίποτας που αντιγράφει, αλλά τα τσόλια.... μιλούν ακόμα..)

    Υ/Γ Μην αντιμετωπίζετε με σοβαρή συζήτηση τα ρετάλια, το παίρνουν πάνω τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/7/15 21:28

    απλα....θα ψευτοζησεις εσυ και εγω με υποτηποδη συνταξη,μισθο για 2-3 χρονια προσπαθωντας να ταισεις παιδια και εγκονια...θες να μου πεις ..ΠΟΥ θα δουλεψουν τα παιδια μας τα εγγονια μας...και καλα εσυ μπορ να χεις παστωμενα..αλλα ξερεις οτι αυτο δεν φτανει ουτε αρκει.....δυσκολη η επιλογη...ακομα πιο δυσκολη η εφαρμογη καθε αποφασης...επιμενω στο οχι και εξω απο το ευρω..τωρα, γιατι πιστευω οτι στο επομενο δημοψηφισμα αρχηγος του οχι θαναι ο χρυσουλης μ οτι σημενει αυτο και να κανω το μαγο.....θα κερδισει δυστυχως.συντεταγμενη εξοδος τωρα!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/7/15 21:33

    μονο αν εχεις λεφτα εξω λες τετοια χαζα....ανοιξε το πρωτο μνημονιο gap και διαβαστο να δεις τι λεει....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος12/7/15 22:38

    40 χρόνια υποτέλειας και δοσιλογισμου και ραγιαδισμου και ευρώ πάση θυσία...
    Αυτό το πάση θυσία δεν τοχεις σκεφτεί ποτέ.
    Μη νομίζεις ότι εσένα δεν θα σε γκιαξει.
    Κάθεσαι εκεί κι αμπελοφιλοσοφεις, βολεμενος και παριστανεις τον προφητη.
    Πρώτη φορά βρέθηκε κυβέρνηση σ αυτή τη χώρα, κι αυτό σας έχει προκαλέσει παραζαλη.
    Προώθηση τώρα της χώρας σ εθνικό νόμισμα.
    Ο γερολυκος έχει δίκιο.
    Φτάνουν τα δανεικά, σε λίγο θα θέλουν να τους δώσεις και τη λιασκοβα.
    Όχι άλλη υποταγή. Τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν στη χώρα αυτή. Δε τα σπουδαζουμε για να τα κάνουμε γκαρσονια των σακατηδων.
    Ότι άλλο λες είναι προδοσία και υποκρισία.
    Σε κραζουμε και απ το ψώνιο σου νομίζεις ότι σε θαυμαζουμε.


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/7/15 23:57

    Και ποιος σου είπε ρε καραγκιοζάκο ότι αν πας σε εθνικό νόμισμα τα χρωστούμενα θα τα γλυτώσεις???

    Ποιός σου είπε ότι θα κυρήξεις πτώχευση και θα σου χαριστούν τα δάνεια??

    Θα χρωστάς και θα κάνεις εξαγωγές πχ λάδι και θα εισπράτεις???

    Θα χρωστάς και θα σου τοκίζουν τα λεφτά που έχεις βγάλει στις τράπεζές τους???

    Θα χρωστάς και θα σου δίνουν προγράμματα, επιδοτήσεις, λίντερ, κλπ???

    Τι χόρτο καπνίζετε????

    Εκτός και αν θέλετε τη χώρα μια δεύτερη βόρεια κορέα......

    Την συντεταγμένη έξοδο θέλει και ο Σόιμπλε!!!!!

    Μήπως παίξαμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και τώρα κάποια ζουδάκια το αναχαράζουν ως....εθνική και υπερήφανη ενέργεια?????


    Δε βλέπετε το μπάχαλο????

    Κάποια μέρα ένας πατριώτης αναρωτήθηκε ότι αν χάσουμε πχ ένα μικρό ποσό από τη σύνταξή μας δεν είναι δα και καταστροφή από το να χάσουμε τα πάντα και έτυχε της ειρωνείας από κάτι μπενοβράκια που θέλουν να νομίζουν ότι κάτι λένε......

    Μην προκαλείτε άλλο τη λογική, μην τσιγκλάτε άλλο το θυμικό μας πλεόν, ράψτε το εμμονικά στοκαρισμένα και αδαή ζούδια, πάψτε πια να ονειριάζεστε δεν ξέρω τι και μην μας πέρνετε ούλους στο λαιμό σας......

    Το ότι θάρθει η ώρα του απολογισμού νάστε σίγουροι, εύχομαι νάναι συντεταγμένα και όχι.....άτακτα και ο νοών νοείτο.....ως εδώ λιμοτάγαρα....ως εδώ....και αυτά περί εθνικής προσπάθειας δεν σημαίνει ότι όποιος δια πράξεων ή παραλείψεων προκαλέσει εθνική τραγωδία κλπ κλπ μην τρέφετε αυταπάτες....η ιστορία διδάσκει...

    Τράβα τη χώρα στο γκρεμό για να μην πουλιέται το αλγκόν στο σούπερ μάρκετ!!!!

    Τράβα τη χώρα στο γκρεμό για να έχεις προστατευμένα επαγγέλματα (συντεχνίες σκληρής συμφεροντολογίας)

    Τράβα τη χώρα στο γκρεμό για να έχεις συνταξιούχους 45άρηδες και 50άρηδες!!!

    Τράβα τη χώρα στο γκρεμό γιατί η αριστεράντζα της τεμπέλας δε δέχεται έλεγχο για τα δανεικά που του δίνουν!!! (ναι ρε έλεγχο από την τρόικα ζητούν, τι σκιάζεσαι αν εφαρμόζεις αυτά που συμφωνείς???? που συμφωνείς ρεεεεεεε, που συμφωνείς.....)

    Τράβα τη χώρα στο γκρεμό για να μην πουλήσεις περιουσιακά σου στοιχεία (που χορταριάζουν και σαπίζουν) για να ξεχρεώσεις.....

    Ακούτε λογική οι άνθρωποι.....χρωστάει κάποιος, έχει περιουσία, δεν πουλάει κάτι να ξεχρεώσει και έχει το θράσος να του χαρίσει ο άλλος το χρέος....

    Ξέρετε ρε ζουδάκια γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο?????

    Γιατί δράσαμε με ανηθικότητα, τους κοροϊδέψαμε μία, δύο τρεις και τώρα σου λένε κάτι πολύ απλό......."πρώτα θα τα κάνεις και μετά δανεικά"

    Ποιος έφτασε σε αυτό το χάλι την κατάσταση????

    Ποιος έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο????

    Θα το πούμε με τους μουλάδες και πολύ σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος13/7/15 00:01

    Το σχόλιο του 22.38 είναι καθαρά σχόλιο πιθήκου χρυσαυγήτη και σου τον χαρίζω ραμολί να συνομιλήσεις.......σου ταιριάζει απολύτως...άλλωστε μαζί με τους ναζί ψήφισες ΟΧΙ, αυτό να μην το ξεχάσετε ποτέ!!!!!!

    Το συνονθύλευμα της αριστεράντζας, οι ακροδεξιών απόψεων ανελ και η υπόδικη ως εγκληματική οργάνωση χρυσή αυγή συνασπίστηκαν στο ΟΧΙ και οδήγησαν τα πράματα εδώ.......

    Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος13/7/15 00:05

    Όταν μιλάει το φασιστοειδές για ....σακάτηδες....με τέτοιο ρατσισμό για τους ανάπηρους και συμφωνεί μαζί σου.....για μένα είναι τιμή να με βρίζει το σκουλήκι.....

    Δεν είναι υβριστικό το σχόλιό μου (όσο παράξενο και να σας φανεί) είναι διαπιστωτικό για το σχολιογράφο ό,τι είναι ναζιστικό σκουλήκι.....

    συνομιλείστε μαζί τους, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος13/7/15 00:11

    Και όποιος έχει στο σπίτι του ή στον κύκλο του άνθρωπο με αναπηρία, ας σκεφτεί με τι απαξίωση χρησιμοποιεί τη λέξη "σακάτηδες".....

    Συνομιλείστε με ναζιστικά αποβράσματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος13/7/15 00:24

    θα τα πουμε με τους μουλαδες και πολλυ συντομα,ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ,Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος13/7/15 00:27

    Αποβρασμα και ναζιστοφιλος είσαι. Ξεβρακωσου και ζήσε σαν σκουλήκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος13/7/15 00:38

    Δεν μιλά γι ανθρώπους μ αναπηρία
    Μιλάει για ανθρωποειδες ναζιστικο μορφωμα, που είναι το πιο μισητο στο πλανήτη. Μόνο εσύ τον συμπαθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος13/7/15 00:45

    ΜΕΛΑΝΣΟΝ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Για τρίτη φορά στην Ιστορία μια γερμανική κυβέρνηση καταστρέφει την Ευρώπη, γράφει στον λογαριασμό του στο twitter ο Γάλλος ευρωβουλευτής και ιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν.
    Σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ταπεινώσει την Ελλάδα. Ο ίδιος καλεί το Βερολίνο να σταματήσουν αυτήν την κωμωδία, χαρακτηρίζοντας αστεία την ιδέα του Grexit. Aν η Ελλάδα βγει από το ευρώ το χρέος θα αποτιμάται σε ευρώ και θα πολλαπλασιαστεί έξι με επτά φορές.
    «Αφού ο κ. Τσίπρας παραδόθηκε, γιατί οι άλλοι συνεχίζουν να απορρίπτουν μια συμφωνία» γράφει ο κ. Μελανσόν.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι στην κυβέρνηση πέντε μήνες και του ζητούν να κάνει ότι δεν έκαναν οι άλλοι τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για μια απόπειρα πραξικοπήματος κατά του κ. Τσίπρα, μια απόπειρα που απέτυχε, υποστηρίζει.
    πηγή: real.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος13/7/15 01:03

    ΕΤΣΙ θέλουν να ζήσουμε
    Αυτούς θέλεις να σε κυβερνούν


    Ο Σόιμπλε θέλει να ελέγχει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία
    «Επιπλέον, πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας (σχεδόν 50 δισ. ευρώ) θα μεταφερθούν σε έναν υπάρχον εξωτερικό και ανεξάρτητο ταμείο, όπως το Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, για να ιδιωτικοποιηθούν σε βάθος χρόνου και να μειωθεί το χρέος».
    Αυτή η φράση προτάθηκε από τη γερμανική πλευρά για να περιληφθεί στο τελικό κείμενο του Eurogroup μετ' επιτάσεως και αποτελεί μια από τις βασικές απαιτήσεις της γερμανικής ηγεσίας. Τι είναι όμως το περίφημο «Institution for Growth» το οποίο αναφέρεται παραπάνω;
    Με μια απλή αναζήτηση φτάσαμε στην εξής ενδεικτική πληροφορία: Το «Institution for Growth», όπως και το παράρτημά του για την Ελλάδα, ιδρύθηκε από την KfW, την κρατική αναπτυξιακή..
    τράπεζα της Γερμανίας. Το πρώτο από τα τρία «υποκαταστήματα» του "Institution for Growth" ιδρύθηκε στις 7 Μαίου του 2014 στο Λουξεμβούργο. Είναι το υποκατάστημα στο οποίο θέλουν οι Γερμανοί να μεταφερθεί η ελληνική περιουσία προς ιδιωτικοποίηση.
    Ποιος ελέγχει όμως την KfW; Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εποπτών Διευθυντών είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Dr Wolfgang Schäuble.
    Με άλλα λόγια ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητά επίμονα να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου σε φορέα που έχει ιδρυθεί και ελέγχεται από τον ίδιο!
    Εφή σΟ Σόιμπλε θέλει να ελέγχει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία
    «Επιπλέον, πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας (σχεδόν 50 δισ. ευρώ) θα μεταφερθούν σε έναν υπάρχον εξωτερικό και ανεξάρτητο ταμείο, όπως το Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, για να ιδιωτικοποιηθούν σε βάθος χρόνου και να μειωθεί το χρέος».
    Αυτή η φράση προτάθηκε από τη γερμανική πλευρά για να περιληφθεί στο τελικό κείμενο του Eurogroup μετ' επιτάσεως και αποτελεί μια από τις βασικές απαιτήσεις της γερμανικής ηγεσίας. Τι είναι όμως το περίφημο «Institution for Growth» το οποίο αναφέρεται παραπάνω;
    Με μια απλή αναζήτηση φτάσαμε στην εξής ενδεικτική πληροφορία: Το «Institution for Growth», όπως και το παράρτημά του για την Ελλάδα, ιδρύθηκε από την KfW, την κρατική αναπτυξιακή..
    τράπεζα της Γερμανίας. Το πρώτο από τα τρία «υποκαταστήματα» του "Institution for Growth" ιδρύθηκε στις 7 Μαίου του 2014 στο Λουξεμβούργο. Είναι το υποκατάστημα στο οποίο θέλουν οι Γερμανοί να μεταφερθεί η ελληνική περιουσία προς ιδιωτικοποίηση.
    Ποιος ελέγχει όμως την KfW; Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εποπτών Διευθυντών είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Dr Wolfgang Schäuble.
    Με άλλα λόγια ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητά επίμονα να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου σε φορέα που έχει ιδρυθεί και ελέγχεται από τον ίδιο!
    Εφημερίδα συντ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος13/7/15 01:04

    πιστευα οτι παρα τις διαφορετικες πολιτικες μας πεποιθησεις,μπορουσαμε να μιλισουμε.να γελασουμε να να να...διαβαζοντας καποιο σχολιο σου που εκτοξευεις απειλες, για πολιτικες τους επιλογες πραγματικα εχασα πασα ιδεα,λυπαμαι μονο εχω να σου πω.ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ας φυλαχτω μη με χαρακτηρισεις και μουλα...ωωω δημοκραταρε.ξενυχτα να σωσεις την πατριδα και τα συμφεροντα σου απο τους αντεθνικως δρωντες....την ξερεις την εκφραση εεε μπαγασικο!!game over λοιπον μαζι μου......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.