Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καλή επιτυχία στον Οδυσσέα!

 Ομιλία του Οδυσσέα  στο 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
«Ζητώ το Συνέδριο να λάβει την πολιτική απόφαση για τον μετασχηματισμό της Παράταξης, που θα οριστικοποιηθεί σε νέο ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη του 2016» 
«Δημιουργούμε την ατζέντα “Ελλάδα 2030”. Για μία χώρα πρωταθλήτρια στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» 
«Χρειαζόμαστε ένα νέο κίνημα αλλαγής για την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση. Αυτό, που χρειαζόμαστε είναι απλό. Είναι το σχέδιο της αλήθειας. Είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά. Για ένα νέο Κίνημα Αλλαγής». 
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε σήμερα, ενώπιον του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης, την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μαζί με ένα δυναμικό σχέδιο για το μετασχηματισμό της Παράταξης και με ένα νέο όραμα για τη χώρα.
Η ομιλία του κ.Κωνσταντινόπουλου, βασισμένη στο κείμενο αρχών που παρουσίασε προ ημερών, αλλά και στις συζητήσεις με πολλά στελέχη και με πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσε ένα μήνυμα ενότητας του χώρου, αλλά και ένα ξεκάθαρο στίγμα ανανέωσης: 
«Η ύπαρξή μας είναι συνυφασμένη με το στοίχημα της επόμενης μέρας. Ή μετασχηματιζόμαστε ή δεν υπάρχουμε. Η Παράταξη, είναι ιδέα, είναι αξία, είναι οι άνθρωποί της. Είμαστε όλοι εμείς και πολλοί άλλοι που περιμένουν να μας συναντήσουν. Όλοι εμείς, που οφείλουμε να μετασχηματιστούμε σε μια παράταξη προοπτικής. Που είμαστε εδώ για το αύριο. Καλούμαστε να δώσουμε δυναμικό «παρών» για να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται και όχι για να διασώσουμε ό,τι απέτυχε από το μεταπολιτευτικό σύστημα.»
Αναφερόμενος στην ιστορία και στο έργο του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ κατάφερε πολλά, αλλά απέτυχε και σε πολλά». Φέρνοντας ως κορυφαίο παράδειγμα τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση, μίλησε για «μεγάλη μερίδα συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών αγκιστρωμένη σε κεκτημένα, που ζητά αναβάπτιση από το Συνέδριο, αλλά δεν δέχεται ούτε λέξη για αλλαγή του κατεστημένου που η ίδια παγίωσε για δεκαετίες». Τόνισε πάντως πως «το ΠΑΣΟΚ, την κρίσιμη στιγμή, δεν επιχείρησε να διασώσει τον εαυτό του. Στήριξε τη χώρα στα δύσκολα».
Αναφερόμενος στο στίγμα της Παράταξης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Είμαστε όλοι συναισθηματικά δεμένοι με τα ιδρυτικά μας σύμβολα. Είμαστε έτοιμοι όμως να προχωρήσουμε με τόλμη προς το μέλλον μας. Οι θέσεις μας οφείλουν να είναι ξεκάθαρες. Δεν είμαστε παράταξη καιροσκόπων. Είμαστε παράταξη αυτόνομη, που τα όριά της είναι οι πολιτικές της. Είμαστε η φιλοευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική παράταξη και καλούμαστε να μετασχηματιστούμε σε μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη αλλαγής.»
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος παρουσίασε ένα μεταρρυθμιστικό όραμα για την Ελλάδα, καλώντας «όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στο φάσμα της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, για να δυναμώσει και να αποκτήσει ισχυρή εκπροσώπηση το κίνημα της αλλαγής για την Ελλάδα του 2030».
Εξαπέλυσε δε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «ενώ το 2012 θα μπορούσαμε να είχαμε μία κυβέρνηση με κεντροαριστερό πρόσημο, επέλεξε να κάνει παρέα στις πλατείες με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι «λαϊκό κίνημα» αλλά μια σελίδα ντροπής για την Ελλάδα του σήμερα. Μια νεοναζιστική, εγκληματική φασιστική οργάνωση. Και τώρα, επέλεξε να συγκυβερνά με την υπερσυντηρητική και λαϊκιστική Δεξιά των ΑΝΕΛ. Απενοχοποίησε πολιτικά την περίοδο Καραμανλή. Πρώτη φόρα τόσο δεξιά Αριστερά».
Για το κόμμα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε από το Συνέδριο «πολιτική απόφαση ότι για κυβερνητικές συνεργασίες, συμμαχίες με άλλα κόμματα και μεγάλες πολιτικές επιλογές θα αποφασίζουν τα μέλη της Παράταξης. Είμαστε κόμμα στελεχών, και πρέπει να γίνουμε κόμμα πολιτών. Έχουμε γεμίσει «μεταρρυθμιστές», χωρίς μεταρρυθμίσεις.».
Καταλήγοντας, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ένα σαφές πλάνο για την εφεξής πορεία: «Ζητώ εκλογή των οργάνων του κόμματος σύμφωνα με το Καταστατικό μας, με βάση το πιστοποιημένο μητρώο. Ζητώ το Συνέδριο να λάβει την πολιτική απόφαση για τον μετασχηματισμό της παράταξης, που θα οριστικοποιηθεί σε νέο ιδρυτικό συνέδριο την Άνοιξη του 2016. Μέχρι τότε ανοίγουμε τον διάλογο με κοινωνικούς φορείς, προσωπικότητες, κόμματα και πολίτες.  Προσωπικά θέτω το όποιο αξίωμα προκύψει από τις παρούσες διαδικασίες σε μηδενική βάση.».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας τουΟδυσσεα .

www.odysseasnet.gr

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/6/15 13:03

    Δυσσέα, καλή επιτυχία.

    Το ότι δεν είσαι από τζάκι ή πατρωναρισμένος από ΜΜΕ και συναφείς "σχολές" και τολμάς να διεκδικήσεις με αξιοπρέπεια και θάρρος την αρχηγία πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, από μόνο του είναι επιτυχία!!!!!

    Πάντως σου εύχομαι και τη μέγιστη επιτυχία να γίνεις και αρχηγός.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/6/15 13:18

    θνήσκω ἒθνησκον θανοῡμαι ἒθανον τέθνηκα ετεθνήκειν

    κρίμα για τον πατριώτη μας, αλλά δυστυχώς για το κόμμα του, έχει να διαλέξει ένα από τους παραπάνω χρόνους του ρήματος ρήματος. δεν υπάρχει μέλλον καλύτερα μα μη γίνει και σβήσει στα χέρια του.
    οι δημοσκοπήσεις σκοπιμότητας το κρατάνε ζωντανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/15 14:29

    μπορει να μην συμφωνω με πολιτικες του επιλογες,ειλικρινα ομως του ευχομαι καθε επιτυχια.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/15 15:25

    Ο Οδυσσέας έχει τόλμη και κότσια, το έχει δείξει και μπράβο του.
    Εδώ που 'εφτασε είναι επιτυχία μεγάλη.
    Καλή επιτυχία Οδυσσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/6/15 20:14

    Καλή επιτυχία Οδυσσέα ,αλλά για να γίνεις πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είσαι διαπλεκόμενος και τα πρωτεία στην διαπλοκή τα έχει ο άλλος συνυποψήφιός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/6/15 20:55


    Είχα γράψει και παλαιότερα, ότι ένα παιδί βγαλμένο από τα σταχτοφούρνια της Γλανιτσιάς, δε γίνεται να είναι πολιτικός "της αράδας".
    Ο Οδυσσέας από νωρίς έδειξε αδαμάντινο χαρακτήρα, πράγμα που διέκρινε η ηγεσία του κόμματος, τα ΜΜΕ αλλά και ο λαός. Γι αυτό όλοι ,ο κάθε ένας με τον τρόπο του, τον ανέδειξαν.
    Τώρα δικαίως και αξίως σκοπεύει νωρίς νωρίς στα υψηλά

    Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

    Δε φτάνει όμως η ευχή. Χρειάζεται και η βοήθεια. Ας κινηθούν τα μέλη του Κόμματος, που πιστεύουν τον Οδυσέα, για ένα καλό αποτέλεσμα.
    Έτσι κι αλλιώς ο πατριώτης μας εγγράφει υποθήκη και αργά ή γρήγορα θα κατακτήσει στην πολιτική υψηλά αξιώματα.

    Καλή τύχη Οδυσσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/6/15 21:14


    KALH EPITYXIA STON ODYSSEA !!!!!!!!!!!




    YIOTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/6/15 21:17

    Ο 13.18 ειναι το γνωστο ατομο που βλεπει θανατους και αυτοκτονιες......ντροπη να μολυνει την ομοψυχια των πατριωτων ειτε φιλων ειτε αντιπαλων....δυστυχως για την ζηλοφθονια του

    Οδυσεα καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/6/15 22:10

    Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ [ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΒΑΣΗ] ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΦΩΦΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΛΥ ΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/6/15 08:38

    ΠΡΌΤΑΣΗ:
    να τεθεί το κόμμα πρώτα σε επιτήρηση από Διοικούσα επιτροπή, για εξυγίανση γιατί είναιένα πτώμα, ηθικά, ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά ,στην τρόικα ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΤΣΟΥΚΑΤΟ-ΜΑΝΤΕΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/6/15 19:29

    Σύντροφε και συμπατριώτη Οδυσέα.Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, που επέλεξες να καταχτήσεις. Αλλά και σύμφωνα με το μεγάλο αλεξανδρινό ποιητή Καβάφη: " εδώ που έφτασες ,λίγο δεν είναι.Τόσο που έκαμες μεγάλη δόξα." Με τα πολιτικά και πνευματικά προσόντα που διαθέτεις είμαι βέβαιος πως αργά ή γρήγορα θα αναρριχηθείς επάξια στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο. Γιατί έχεις όραμα,φαντασία, προοπτική και στόχους. Είσαι απλός, συνεργάσιμος,υπέυθυνος,ενωτικός αλλά και συνάμα τολμηρός και καινοτόμος .Με ευθύνη και συνέπεια λόγων και έργων αναλύεις και συνθέτεις. Με ήθος και σεβασμό στον πολιτικό αντίπαλο δείχνεις τον πολιτικό σου πολιτισμό. Συνέχισε Οδυσσέα το ρηξικέλευθο έργο που οραματίζεσαι για το μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ",όπως είπες" σε μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη αλλαγής". Ο μεστός και ενωτικός σου λόγος στο 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχε μεγάλη απήχηση ,σε πολλούς φίλους και οπαδούς μας,αλλά και σε πολιτικούς αντιπάλους. Τώρα αισιοδοξούμε όλοι πως τα καλύτερα για την πατρίδα ,το λαό μας και το κόμμα μας έρχονται. Το κόμμα ,έστω αργά ,αναγεννιέται ,γιατί είναι εφτάψυχο και απαραίτητο στη χώρα μας.
    marpolix

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.