Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

Του ΣΤΑΘΗ*

Η Ελλάδα θα βγει απ’ το ευρώ. Σε λίγα χρόνια (νωρίτερα ή αργότερα). Οχι επειδή θα το θέλει, ούτε επειδή θα τη διώξουν, αλλά επειδή η ευρωζώνη θα διαλυθεί (ή ριζικώς θα αλλοιωθεί) - πιθανόν δε και η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μάλλον θα περιορισθεί σε μια πυραμίδα αυταρχικών καθεστώτων με το Βερολίνο στην κορυφή της.
Αν η Ελλάδα βγει σήμερα ανοργάνωτη στη δραχμή, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές (για την ίδια, και διαλυτικές για την Ενωση) - έως αποσύνθεσης.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό που εξετάζεται στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη είναι το BRExit κι όχι το GRExit - αυτό το τελευταίο, αν σκάσει, θα σκάσει εκτός «ημερήσιας διάταξης». Ας μην ξεχνάμε ότι, αν η Ελλάδα εξοβελισθεί ή πάρει από μόνη της των ομματιών της, στα γόνατα θα βρεθεί αμέσως η Ιταλία - ένας κολοσσός. Συνεπώς η συμφωνία θα γίνει. Την Πέμπτη, λίγες μέρες πιο μετά και πάντως έως το τέλος του μηνός το δράμα θα έχει τελειώσει. Οχι όμως και η τραγωδία. Τα μέτρα που, όπως φαίνεται, θα υπογράψει η κυβέρνηση θα είναι επώδυνα, υφεσιακά, αντιπαραγωγικά. Επί παραδείγματι, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (4% εργοδότης, 1% ο ασφαλισμένος, που είχε καταργήσει ακόμα και η κυβέρνηση Σαμαρά) θα επιφέρει μείωση και όχι αύξηση στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ομως ας μην μπούμε στα μέτρα ένα-ένα και στις λεπτομέρειές τους (την κρυψώνα του Διαβόλου) κι ας περιμένουμε την αποκρυστάλλωσή τους - Κυριακή κοντή γιορτή, που ούτε Κυριακή θα ’ναι, ούτε γιορτή.

Η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύθηκε και ουδείς, εκτός κι αν είναι φανατικός ή κακόπιστος, μπορεί να την κατηγορήσει για το αντίθετο. Η στρατηγική όμως που ακολούθησε (όπως και οι κατά καιρούς εναλλαγές στην τακτική της), αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, απέτυχαν. Ή, για να εκφραστώ πιο σωστά, απέτυχαν στα περισσότερα και πέτυχαν στα λιγότερα. Η κυβέρνηση έχασε μια μάχη σοβαρή - ικανή να κρίνει τον πόλεμο εν τω συνόλω του. Και την πάτησε, διότι ακριβώς φέρθηκε σαν να μην βρισκόταν η χώρα σε πόλεμο και μάλιστα με θηρία. Η κυβέρνηση έκανε επίδειξη καλών προθέσεων (που ενίοτε άγγιζαν τα όρια του «κατευνασμού») κι έτρωγε τα τελεσίγραφα, τις υπαγορεύσεις και τους εκβιασμούς σαν τα γκολ που τρώει τελευταίως η Εθνική Ελλάδος.

Ομως η κριτική κι αφού οι διαπραγματεύσεις τελειώσουν είναι μεν δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του, όμως είναι και δουλειά του λαού. Διότι η ζωή των πολιτών είναι στον πάγκο του χασάπη, διότι οι «κόκκινες γραμμές» που απομένουν, έχουν να κάνουν με μισθούς και συντάξεις κι όχι με την καινοφανή άποψη ορισμένων Συριζαίων της νεοπαγούς Ενωτικής Κίνησης ότι «η μόνη (σ.σ.: !!!) κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρξει αριστερή παρένθεση».

Αριστερή παρένθεση δεν θα γίνει η κυβέρνηση, αν ανακτήσει το αυτεξούσιον της χώρας. Αν ρυθμίσει το χρέος, έτσι ώστε να καταστεί εξυπηρετήσιμο (ένα χρέος για το οποίο ουδόλως φταίει ο λαός) και αν διαμορφωθεί μια νέα δανειακή σχέση χωρίς Μνημόνιο - χωρίς δηλαδή νομοθετικές υπαγορεύσεις. Ετσι ώστε με νομοθετικές πρωτοβουλίες μέσα στο πλαίσιο της εθνικής ανεξαρτησίας και μέσα σε εύλογο χρόνο να μπορέσει η κυβέρνηση, όσα σήμερα «έφαγε αμάσητα», να τα αναδομήσει αύριο. Κι όσο πιο γρήγορα γίνεται! - διότι όλα όσα μας φορτώνουν στην καμπούρα μας οι δανειστές-δυνάστες είναι υφεσιακά και αντιπαραγωγικά. Σκοπίμως. Ωστε ή να υποταχθεί τελείως η Ελλάδα εντός ευρώ (και να γίνει Ειδική Οικονομική Ζώνη) ή να καταστραφεί εκτός ευρώ, προκαλώντας τον τρόμο στα υπόλοιπα μελλοθάνατα κράτη.

Συνεπώς, αυτό που κυρίως μένει στην κυβέρνηση είναι: α) να περισώσει τώρα ό,τι μπορεί (περί τα εργασιακά, τον ΦΠΑ και την αντιμετώπιση της κρίσης στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας) και

β) να φανεί ειλικρινής -απολύτως ειλικρινής- απευθυνόμενη στο φιλότιμο των Ελλήνων. Χωρίς ευφημισμούς, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς επικοινωνιακά κόλπα, να εξηγήσει στον λαό, μετά τη συμφωνία, την κατάσταση του έθνους.

Και τα μέτρα που θα λάβει για να βγει η χώρα απ’ το σπιράλ του θανάτου. Μέτρα άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Απ’ τη γεωργική παραγωγή, έως τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα καθώς και την οριζόντια διασύνδεσή τους. Μάλιστα υπερφαλαγγίζοντας έξυπνα και αποτελεσματικά όλους τους φραγμούς που οι ενωσιακές υπαγορεύσεις και απαγορεύσεις υψώνουν για να κρατήσουν τη χώρα καθηλωμένη στο πλέγμα της υποτέλειας και της υπανάπτυξης.

Το μέλλον θα χρειασθεί plan B. Και C και D. Αν όλοι έχουμε καταλάβει κάτι, είναι ότι στο εξής η χώρα θα πρέπει να ’ναι προετοιμασμένη για όλα. Για όλα. Κι όσοι θέτουν «εκτός νόμου» (υποκύπτοντας στην επικοινωνιακή τρομοκρατία) οποιαδήποτε συζήτηση, για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, μόνον επιζήμιοι είναι... 


*Δημοσιεύθηκε στο ''enikos.gr'' 

19 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/6/15 08:02

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/15 08:06


    Στίχοι:
    Βασίλης Παπαδόπουλος
    Μουσική:

    1. Αντύπας

    Υπάρχουν δυο Ελλάδες, αλίμονο της μιας,
    εκείνης που πληρώνει το χρέος της ζημιάς.
    Εκείνης που ξοδεύει λεφτά το αίμα της καρδιάς,
    υπάρχουν δυο Ελλάδες, αλίμονο της μιας.

    Γάμα τα φίλε γάμα τα, με κεφαλαία γράμματα,
    τελειώσανε τα θαύματα, από δικά μας σφάλματα.
    Τα λεφτά τα φάγανε, τα λεφτά τα πήρανε,
    κι όσοι μας χρωστάγανε ήρθαν και μας δείρανε.

    Γάμα τα φίλε γάμα τα,
    με κεφαλαία γράμματα.
    Mε κεφαλαία γράμματα,
    γάμα τα φίλε γάμα τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/15 08:31

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επισκέπτονται σήμερα τη βελγική πρωτεύουσα όπου και θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα της Επιτροπής για να συντονίσουν τις κινήσεις τους κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

    ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΑΣΤΙ ΤΙΡΑΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/6/15 08:39

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/15 10:03

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΩΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.Ο ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΕΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟΣ..ΜΕΝΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΙΣΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ..ΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΘΑ ΧΡΕΙΣΤΕΙ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ.ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ 1821

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/6/15 12:08

    TA KEΦAΛΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/6/15 15:28

    Το λιγούρι ονειρεύεται πείνα και του γείτονα για να αισθανθεί χορτάτο..... (εμπάθεια και ζήλια τυφλώνουν...)

    Πτώχευση θα σημαίνει ότι τα αποφάγια του νοικοκύρη δεν θα τα βρίσκεις, τσούκιον.....

    Θέλω να πω ότι με την πτώχευση την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι και οι μαυραγορίτες θριαμβεύουν!!!!!!! απορώ με τον κάθε ηλίθιο που αναχαράζει ότι γελοίο ακούει.......

    Η μεσαία τάξη και η αστική δε θα πεινάσει γελοίε καραγκιοζάκο......εσύ θα γουρλώσεις το μάτι από την πείνα που η συνταξούλα σου σε δραχμούλα θα έχει αξία 70 ευρώ σε πρώτη φάση γιατί μετά θα είναι και παρακάτω......

    Αυτά προς το παρών γιατί περιμένω τον ταμτάκο πως θα αντιδράσει στο θέμα ΕΚΑΣ και εγγυημένου εισοδήματος γιατί η παραπληροφόρηση από τους καφενόβιους έχει και τα όριά της.........εν ολίγοις δεν μπορεί να δίνεις ΕΚΑΣ σε εισοδηματία από ενοίκια!!!!!!!, δεν μπορείς αριστεράντζα της τεμπέλας να δίνεις επιδομα τριτέκνου και τώρα πολυτέκνου στην Μενεγάκη!!!!!!!

    Δε μπορεί να αφήνεις διπλές και τριπλές συντάξεις.......

    Δεν μπορεί να αυξάνεις την εισφορά στο ΕΟΠΥΥ και να βάνεις ασφάλιστρο υγείας στις επικουρικές για να μην πας το ΦΠΑ στις ταβέρνες στο 23% (ιδεοεμονική συμπεριφορά και του σα(χλα)μάρα και του τσιπράκου.....)

    Δε μπορεί να επιμένεις σε συνταξιοδότηση 45άρηδων και 50άρηδων στις ΔΕΚΟ και στους καραβανάδες.....

    Δεν μπορεί να πας στη ρήξη για να μη βάλεις ΦΠΑ στη Μύκονο στη ρόδο στην πάρο, νάξο σαντορίνη κλπ

    Άσε πιτσιρίκο τ' αστεία και η λύση είναι επενδύσεις επενδύσεις και δουλειές και αυτές μπορούν να τις κάνουν μόνο οι ιδιώτες και για τον παρεμβατισμό σου να νοιαστείς και όχι να ονειριάζεσαι σοβιετία στον 21ο αιώνα.......

    Στου Γουδή τ' αλώνια δεν θάχουν συζήτηση καφενείου φοβάμαι (θεός φυλάξοι.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/6/15 17:34

    ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΥΡΝΟΣΚΑΝΤΖΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ,ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΓΟΥΔΙ ΑΛΩΝΙΑ ΚΛΠ,ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΟΔΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ,ΕΙΝΑΙ FREE [ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΙ]ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΙΧΕΡΟ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΥΚΟΡΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/6/15 18:45

    Το λιγούρι ονειρεύεται πείνα και του γείτονα για να αισθανθεί χορτάτο..... (εμπάθεια και ζήλια τυφλώνουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/6/15 19:46

    17.34 ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΓΟΥΔΙ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ 3000000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ 4000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΕΤΑ ΔΙΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/6/15 22:27

    ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟ...ΒΓΑΖΕΙΣ ....ΚΑΚΙΑ

    Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/6/15 22:56

    ΑΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΥΚΟΡΝΙΟ ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/6/15 23:42

    παραγωγικότατοι ο γλύτσης ο ποτάμις , η φωφούλα , ο γκαβός
    τα βγάλανε τα λεφτά για τα αφεντικά. μια βολτούλα στις βρυξέλες και
    πεισανε τους θεσμούς να ζητήσουν απαλλαγή από έκτακτη εισφορά άνω των 500 χιλ. ευρώ.
    άξιος ο μισθός τους. άξιοι και οι ψηφοφόροι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/6/15 08:53

    Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός πολιορκημένης πόλης, ή και εμπόλεμης χώρας γενικότερα, εκδηλωθείσα προπαγάνδα επ΄ ωφελεία του εχθρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/6/15 08:55

    Επίσης, εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως, με οτιδήποτε μέσο μπορεί να υπονομεύσει το φρόνημα ή και την ικανότητα των αμυνομένων, ήτοι από δολιοφθορά, μέχρι απλή διασπορά ψευδών ειδήσεων, π.χ. ραδιοφωνικές ανακοινώσεις ή έντυπες προτροπές (φέιγ-βολάν). Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για πολιτικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/6/15 09:12

    "Δηλαδή πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του Φ.Π Α; Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Συζητάμε για έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια..."

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/6/15 12:42

    Ο Θεοδωράκης δίνει χείρα βοηθείας στη Λαγκάρντ
    , να υιοθετεί πλήρως τις προτάσεις του ΔΝΤ και να του τείνει χείρα βοηθείας

    Ο Σαμάρας έτσι στηρίζει την Πατρίδα; «Ριξτε τον Τσίπρα και τα βρίσκουμε»;;;;;;

    5η και βάλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/6/15 14:59

    Τελικά τόσα χρόνια συζητήσεις κα συζητήσεις και καφενόβιες συζητήσεις και επιχειρήματα να δικαιολογηθεί η κάθε αρλούμπα δεν πήγαν στράφι!!!!!!

    Στο επικοινωνιακό παίρνουν μετα-διδακτορικό (τούγκιον έχω τέτοια....μετα-διδακτορικό αν έχεις ακουστά) και εξηγούμαι.

    Πήρατε μια γεύση αντιδραστικότητας, αοριστολογίας, μπαρουφολογίας.....

    Οδήγησαν τα πράματα σε αδιέξοξο.....

    στράγγισαν ότι ευρώ κυκλοφορούσε σε δημόσιο φορέα για να πληρώνουν εις το διηνεκές το ΔΝΤ..

    εγκλωβισμένα στην όποια λεβεντομαλακία αμολούσαν οδηγηθήκανε μόνα τους να προτείνουν 8 δις ευρώ μέτρα και αυτές οι προτάσεις έγιναν πριν 4-5 μέρες (πρώτα ηδονίζονταν στην μπαρουφάκειο ασάφεια)

    Τώρα που οι διεθνείς γκάγκστερς τα "σφάζουν" στο γόνα αυτά ορύονται και αλληκτούν και φευ!!!!!!!! το ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ να φορτώνουν την κατάσταση στην αντιπολίτευση!!!!!!

    Για την κακιά συμφωνία φταίει η αντιπολίτευση που πήγε στις βρυξέλλες να αβαντάρει τους τοκογλύφους εις βάρος της πατρίδας κλπ κλπ.......τα μ.....ας ή δεν τα μ.....ας κύριε πρόεδρε......αλλά δεν πειράζει άστα.....τα περιμένουν οι αξιοπρεπείς και υπερήφανοι ελληνάρες στη γωνία που δεν θα κάνουν σαματά για τα 6 σεντς του φίλη.......

    Όχι στα 4 είναι, όχι θα δεχτούν τα μέτρα των γκάγκστερς, όχι τρις χειρότερα θα είναι αυτά από αυτά που ζητούσαν να κλείσει η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, αλλά σα ζαρωμένα μαρούλια οι φάτσες τους....

    Πέρα από στρεψοδίκες (για γέλια θα ήταν και για επιθεωρησιακά νούμερα αν δεν ήταν τραγικά τα πράματα) είναι και επικίνδυνα πιο πολύ, ακόμα κι αν υπογράψουν συμφωνία......γιατί????

    Μην περιμένετε να βάλουν κάτω το κεφάλι και να εφαρμόσουν μέτρα για να φύγει η χώρα μπροστά......το ψέμα και η εμμονή τους είναι στο DNA τους......

    Όποια συμφωνία και να κάνουν δεν πρόκειται να την τηρήσουν και από δω ξεκινούν τα δύσκολα για την πατρίδα..........Εδώ δεν συμφωνούν μεταξύ τους και θα συμφωνήσουν σε τέτοια μέτρα που ούτε στον εφιάλτη τους θα υπέγραφαν?????

    Γι' αυτό μία είναι η λύση και μοναδική!!!!!!!! ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΑ......μπας και δεν σε αποτελειώσουν τελείως και πολύ σύντομα........Μια γευσούλα πήρες τους τελευταίους 5 μήνες......διαπραγματεύονταν σου λένε και λοιπόν???????? τι αποτέλεσμα είχες ρε λεβέντη, με έφερες στο βάραθρο και για να μην με φουντάρεις με ξέσκισαν στην ασάφεια και στα μέτρα και θα πανηγυρίζω κιόλας??????.......

    Υ/Γ Προσωπικά σας είχα πολλαπλώς ενημερώσει και, γίδιον, έβριζες....τώρα σας ξανα προειδοποιώ.......το καταστροφικό τους έργο δεν τελείωσε!!!!!! τώρα αρχίζει.....

    Υ/Γ Θέλανε λέει πολιτική διαβούλευση, να πάνε και να αραδιάζουν στον καπιταλισικό κόσμο ιδέες λεουτσάκου πετράκου λαφαζάνη και τόλιου και όχι μόνο αυτό και να γίνουν αφορμή αλλαγής του κόσμου και φυσικά μέσα στη σπηλιά του θηρίου το αποτέλεσμα είναι γνωστό.....τα ξέσκισαν....

    Υ/Γ επειδή ακόμα υπάρχει πιθανότητα ρήξης (την τρέμουν, αλλά μήπως παίξανε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου που θα μας πετάξουν όξω τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια για να κρατήσουν την ευρωζώνη καθαρή κλπ) τάχω επανειλημένα προειδοποιήσει.....και κει θα δεις ....ντουλάπα τι ρεκόρ στο 100άρι θα κάνεις.......ελπίζω να μην το δω αυτό, αλλά γουστάρω να τα βλέπω στην τηλεόραση να λένε τέτοιες ηλιθιότητες για να δικιολογήσουν τ' αδικιολόγητα που εμένα προσωπικά δε μου μένει άντερο από τα γέλια, γιατί άμα τα πάρεις στα σοβαρά θα σαλτάρεις.......και επειδή η τύχη σου κρίνεται από τέτοιες βαρεμένες και μυαλοκαμένες απόψεις ιδεοεμμονικού συνονθυλεύματος και πολιτικών νάρκισων έχε ακόμα το νου σου, εσύ γεμάτε υπερηφάνεια ελληναρά.........η μαφία της δραχμής ακόμα το παλεύει και που ξέρεις ίσως βρήκε ετερόκλητο σύμμαχο και την ακροδεξιά της ευρώπης........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος25/6/15 16:16

    ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ@@@@@@@@@@ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΧΥΤΡΕΣ; ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.