Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τα μυρμήγκια και οι τρεις γείτονες.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μυρμηγκοφωλιά. Όπως σε όλες τις μυρμηγκοφωλιές, μόνο η είσοδος ήταν ορατή στην επιφάνεια και μόνο τα μυρμήγκια ήξεραν και μπορούσαν να μπουν μέσα στους διαδρόμους. Όπως επίσης συμβαίνει στις μυρμηγκοφωλιές,κανένα από τα μυρμήγκια δε μπορούσε με βεβαιότητα να πει πόσο βαθιά ριζωμένη ήταν η φωλιά, κάτι που μπορούσε μόνο να διαπιστωθεί αν κάποιο σκαπέτι έσκαβε και την ξεπάτωνε.
Να πούμε εδώ ότι η φωλιά αυτή υπήρχε πολλά πολλά χρόνια, και κάποιοι  έλεγαν ότι την έφτιαξαν τα πρώτα μυρμήγκια, και ότι με βάση αυτή φτιάχτηκαν και οι υπόλοιπες. Ωστόσο ποτέ για πολλά πολλά χρόνια δεν είχε παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα και κανένας δεν είχε τολμήσει να διορθώσει ή να υποπτευθεί ότι κάτι στη φωλιά θα πήγαινε στραβά.
Τα μυρμήγκια δούλευαν λοιπόν μέρα νύχτα, έμπαιναν και έβγαιναν από την είσοδο και αποθήκευαν συνεχώς τρόφιμα στο εσωτερικό της. Ήταν τόσο πολλά αυτά που αποθήκευαν, που έφτασαν στο σημείο να μη μπορούν να χωρέσουν και τα ίδια στη φωλιά.
Στέκονταν λοιπόν μαζεμένα μπροστά στην είσοδο. Κι έτσι όπως ήταν καλοκαίρι, και ο χειμώνας δεν είχε φτάσει, κι έτσι συνεργατικά όπως ήταν αυτά, όσο κι αν συζητούσαν κι αν έψαχναν, λύση στο πρόβλημά τους δεν έβρισκαν.
Όπως ήταν μαζεμένα μπροστά στη φωλιά , πέρασε πρώτα μια κότα που βοσκούσε παραπέρα, και  είπε να πλησιάσει, για να μάθει τι συνέβαινε.
Όταν τα μυρμήγκια της εξήγησαν είπε:
"Εγώ θα σας πώ τι να κάνετε και αντάλλαγμα δε θέλω.  Η φωλιά σας φταίει που είναι μικρή. Θα σας λύσω εγώ λοιπόν το πρόβλημά σας. Θα αρχίσω να τσιμπάω γύρω γύρω και να σκάβω, και θα σας ανοίξω νέους διαδρόμους στη φωλιά, για  να μπορείτε κι εσείς να χωρέσετε. Μόνο μην τρώτε μέχρι να τελειώσω, γιατί όσο πιο αδύνατα είστε, τόσο πιο πολλά θα μπορείτε να χωρέσετε."
"Ναι, ναι, αυτή είναι η λύση. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί;" είπαν κάποια από τα μυρμήγκια αμέσως. "Να κάνουμε αυτό που λέει η κότα".
Άρχισε η κότα να τσιμπάει, έσκαβε από εδώ, έσκαβε από εκεί, έφτιαχνε γούβες στο χώμα,  όμως δεν έμοιαζαν καθόλου με τη φωλιά τους. Η κότα άλλωστε δεν ήταν μυρμήγκι,  τό μόνο που ήξερε να κάνει είναι να σκάβει για να ξετρυπώσει κανένα σκουλήκι. Σα να μην έφτανε αυτό κάποια στιγμή έσκαψε τόσο βαθιά και πέτυχε ένα διάδρομο, τον γκρέμισε, βρήκε την τροφή που ήταν αποθηκευμένη και άρχισε από τη λαιμαργία της να την τρώει και αυτή.
"Σε ευχαριστούμε κότα για τις συμβουλές σου, αλλά δε μπορείς να βοηθήσεις. Εσύ μόνο σκουλήκια ξέρεις να  βρίσκεις, μας γκρέμισες και το διάδρομο και έφαγες και την τροφή μας. Πήγαινε στο κοτέτσι σου".
Μαζεύτηκαν πάλι τα μυρμήγκια μπροστά στην είσοδο και τότε πέρασε από κοντά ο τζίτζικας που καθόταν στο απέναντι κλαδί, που διέκοψε την ανεμελιά του, για να μάθει τι τους συνέβαινε.
Όταν τα μυρμήγκια του εξήγησαν  το πρόβλημά τους,αυτός είπε:
"Εγώ πάντα σας έλεγα ότι το καλοκαίρι δεν είναι για δουλειές. Κοιτάξτε εμένα που κάθομαι και λιάζομαι στο κλαδί, ενώ εσείς ιδρώνετε και ξεϊδρώνετε! Να τώρα τι πάθατε. Εγώ λέω να αρχίσετε να τρώτε, μέχρι να μείνει χώρος στη φωλιά για να χωρέσετε".
"Ναι, ναι, αυτή είναι η λύση. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί;", είπαν αμέσως κάποια από τα μυρμήγκια, τα πιο λαίμαργα. "Να κάνουμε αυτό που λέει ο τζίτζικας".
Άρχισαν τα μυρμήγκια να τρώνε λοιπόν  σιγά σιγά τα αποθηκευμένα, όμως, πολλά όπως ήταν τα μυρμήγκια και μικρή όπως ήταν η είσοδος, ήταν τα πιο λαίμαργα από αυτά, που έτρωγαν  πιο γρήγορα και περισσότερα, και άφηναν τα υπόλοιπα νηστικά, που δεν προλάβαιναν να σταυρώσουν μπουκιά, μόνο έβλεπαν τους κόπους ενός καλοκαιριού ολόκληρου, να καταλήγουν στο στομάχι λίγων μόνο από αυτά, μέσα σε λίγες ημέρες.
Είδαν ότι άκρη δε θα έβρισκαν τα μυρμήγκια, σταμάτησαν να τρώνε και έδιωξαν πικραμένα και το τζίτζικα.
"Σε ευχαριστούμε τζίτζικα, αλλά η ανεμελιά είναι για τύπους σαν κι εσένα. Εμείς μαζεύουμε την τροφή για να την έχουμε και το χειμώνα, μαζί τη μαζεύουμε και μαζί θα τη μοιραστούμε. Δε θα μας βάλεις να τσακωθούμε και μεταξύ μας. Γύρνα στο κλαδί σου."

Είδαν και απόειδαν τα μυρμήγκια και ξαναμαζεύτηκαν μπροστά στην είσοδο. Τότε κατέβηκε από το πάνω κλαδί η αράχνη που είχε τον ιστό της ψηλά, και είπε να ρωτήσει τι τους συνέβαινε.
Όταν τα μυρμήγκια εξήγησαν το πρόβλημά τους, αυτή είπε:
"Εγώ θα σας πώ τι να κάνετε και αντάλλαγμα δε θέλω.  Θα πάρετε το καθένα ένα ψίχουλο ή ένα σπόρι στην πλάτη, από αυτά που έχετε στη φωλιά, και θα αδειάσει η φωλιά σιγά σιγά, ώστε να μπορείτε να χωρέσετε. Και για να μη σας τα πάρει κανένας, θα τα κρύψουμε εκεί ψηλά δίπλα στον ιστό μου, σε μια κουφάλα του δέντρου, και δε θα τα βρει κανείς. Κι όταν τα χρειαστείτε, τα παίρνετε πίσω."
"Ναι, ναι, αυτή είναι η λύση. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί;", είπαν αμέσως κάποια από τα μυρμήγκια.. "Να κάνουμε αυτό που λέει η αράχνη".
Ξεκίνησαν  να κουβαλάνε λοιπόν τα μυρμήγκια και να αδειάζουν τη φωλιά, ένα ψίχουλο το καθένα στην πλάτη, και ανέβαιναν στο δέντρο. Κι όπως έκαναν γραμμή τα μυρμήγκια στον ανήφορο, πήγαιναν αλλά κανένα από αυτά δεν επέστρεφε. Κι αυτό γιατί με το που άφηναν στην κουφάλα την τροφή, τα άρπαζε η αράχνη στον ιστό ης για να τα φάει. Όταν το κατάλαβαν αυτό τα μυρμήγκια, σταμάτησαν να κουβαλάνε.
"Αυτή αντί να μας βοηθήσει θα μας φάει όλα ένα ένα. Είπαμε να βρούμε λύση, όχι να βρούμε τροφή για την αράχνη!" είπαν τα μυρμήγκια και δεν ξανανέβηκαν στο δέντρο.

Αυτά έπαθαν τα μυρμήγκια που πρόθυμα ακολούθησαν αυτά που τους έλεγαν οι άλλοι και που εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι όσα τους είπαν και οι τρεις γείτονες, έδιναν λύση στο πρόβλημά τους, όμως είχαν και το κόστος τους. Αν δεν το είχαν καταλάβει, θα είχαν πάει χαμένα,  είτε φαγωμένα από την αράχνη, είτε πεθαμένα από την πείνα, είτε με γκρεμισμένη φωλιά και χωρίς τροφή.

Μήπως έτσι δε συμβαίνει άλλωστε και γενικότερα;
πηγη



29 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/6/15 22:46

    ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥΣΚ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ. ΑΥΡΙΟ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΡΕΜΕΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΑΝ ΟΙ 150.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΝΑΙ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/6/15 10:43


    (Διάγγελμα του κατοχικού πρωθυπουργού Ι. Ράλλη)

    ...............
    »Καλώ συνεπώς τον λαόν της υπαίθρου να συμμορφωθή προς τους εις τας προκηρύξεις των Αρχηγών των στρατευμάτων Κατοχής τιθεμένους όρους και υπευθύνως δηλώ ότι εφ' όσον θέλουν γίνει σεβαστοί οι όροι ούτοι, ουδένα απολύτως κίνδυνον θα διατρέξη.


    πάσα ομοιότητης με την σημερινά γεγονότα και τας επικλήσεις των κομμάτων .... εντελώς τυχαία!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/6/15 10:47

    »Υπόσχομαι ακόμη ότι, εάν τηρηθούν πιστώς οι όροι τους οποίους θέτουν αι δυνάμεις του Αξονος, θα δυνηθώμεν τη βοηθεία αυτών να επισιτίσωμεν τους πεινώντας αγροτικούς πληθυσμούς και να παράσχωμεν πάσαν περίθαλψιν εις τους αστέγους και τους πάσχοντας εξ αυτών και ότι οι αγρόται τη προστασία των Στρατευμάτων Κατοχής θα δυνηθούν εν ασφαλεία να συνεχίσουν την διακοπείσαν ήδη καλλιέργειαν των αγρών των και να επανέλθουν εις τα ειρηνικά των έργα εν γένει.

    »Ελληνες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/6/15 11:16


    »Ελληνες,

    »Εις χείρας μας έγκειται η σωτηρία μας. Μη ακούετε την ύπουλον φωνήν των επικινδύνων εχθρών μας, των λύκων οι οποίοι έρχονται εν σχήματι προβάτων.


    »Ακούσατε την φωνήν μου, φωνήν ειλικρινούς πατριωτισμού, φωνήν τιμίας ελληνικής συνειδήσεως και βοηθήσατε να σώσωμεν όλοι μαζί την Μεγάλην και Αγαπητήν μας Πατρίδα και την Ελληνικήν Φυλήν.

    »Εν Αθήναις τη 5 Μαΐου 1943.


    όλοι σήμερα στο σύνταγμα !να βροντοφωνάξουμε «Βάστα Ντάισελμπλουμ» "βάστα ΔΝΤ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/6/15 13:01

    Το δούλεμα της υπουργάρας!!!!!!

    Μάλλον το ΦΠΑ στα νησιά έχει κλείσει και είναι "απαλό" (δεν πάει 23%)

    Ο "μακιαβέλι" πετάει το κοκκαλάκι στην πανάρα και βγαίνει πουρνό πουρνό ασκοφυσσώντας, λόγω συσσώρευσης λίπους, (να ευθυμίσομεν και ολίγον) να στείλει δήθεν μου τάχα μου τελεσίγραφο για το ΦΠΑ στα νησιά......

    Τήρα τώρα, γίδιον, τι πετυχαίνει ο "κουτοπόνηρος" πολιτευτής....

    Αν υπογράψει και γίνει σκορποχώρι η βαβέλ της κυβέρνησης αυτός θάχει το βάθρο του αντιμνημονίου και θα συνεχίσει να υπάρχει πολιτικά στον ευρύτερο χώρο της εθνικοφρόνου παρατάξεως....

    Αν υπογράψει και αντέξει το συνονθύλευμα τους κραδασμούς (λόγω χειρότερων μέτρων από τους σαμαροβενιζέλους) θάχει η υπουργάρα ένα σκαλοπάτι να ψηφίσει τα μέτρα αφού το ΦΠΑ στα νησιά δεν πέρασε.....έβαλε δηλαδή ένα σίγουρο θέμα για να πατήσει, ακόμα και να πανηγυρίσει και να πείσει το κάθε "ψεκασμένο" πόπολο ότι αντιστάθηκε και νίκησε.....

    Τελικά μου φαίνεται ο "ταμτάκος" είναι ο καλύτερος ζυμωτής....λουρί τα έχει κάνει......τα ζύμωσε το τράβηξε τα λούρωσε και φτάνοντας στα άκρα θα φέρει τα μέτρα (τρις χειρότερα από αυτά που ζητούσαν το δεκέμβρη, γιατί όλο αυτό τα νταλαβέρι είχε μεγάλο κόστος) και να μου το θυμηθείτε θα πανηγυρίζουν κιόλας!!!!!!!! Ήδη ο Φίλης έχει αρχίσει το κούρντισμα με αριστεράντζες κορώνες.......για γέλια είναι οι άνθρωποι...

    Εγώ, φιλοευρωπαίος όν και νοικοκύρης που έχω κάνει το κουμάντο μου, θα ησυχάσω και θα γίνω έχω πει και τσεκούρι του κ. Τσίπρα (πλέον) αφού ο άνθρωπος προσγειώθηκε και λογικεύτηκε. Άμα κάνει το περιουσιολόγιο και πιάσει και τους φοροφυγάδες θα πάω μέχρι και στο σύνταγμα να χορέψω για πάρτυ του!!!!!!

    Εσύ, τούγκιον, που περίμενες να σου χαρίσουν τα χρωστούμενα και να γίνει μπάχαλο να πεινάσουν και να φτωχύνουν κι άλλοι για να μη ....ζηλεύεις τι θα κάνεις?????

    Όταν τάτρωγες σε διακοποδάνεια με τα κορίτσια και 'γω ζήλευα που πήγαινα στο παλιοχώρι και την άραζα στον πλάτανο παίζοντας πρέφα και δεν πήγαινα σπίτι νωρίς για να αποφεύγω τη γκρίνια της γριας.....τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού...γι' αυτό ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ!!!!!!!! μόνο που τώρα τόσο τσούκιον που είσαι θα αισθάνεσαι υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια ........

    Εύχομαι το βράδυ ή αύριο πουρνό πουρνό να σας ξαναγράψω ότι και στις 20 φλεβάρη ....."και τώρα παίξτε τις γουρουνίτσες" που δεν με πιστεύατε τότενες ότι υπόγραψαν χειρότερα που αργότερα ομολόγησαν ότι υπόγραψε και το κορόϊδεψαν......

    Αν όμως πάει στη ρήξη.......τάχουμε χιλιοειπεί και ας ψάξουν τρούπα να κρυφτούν, αλλά επειδή το ξέρουν τι θα πάθουν όχι μόνο θα υπογράψουν, αλλά θα διπλουπογράψουν και το μόνο που κάνουν είναι να σε ξανακοροϊδέψουν πάλε και πάλε ......αφού γνωρίζουν πόσο στόκος είσαι.......με τις υγείες σου.........λοιπόν εθνολαϊκιστή αριστερέ που θαυμάζεις τον νικολόπουλο και νομίζεις ότι θα φέρεις το σοσιαλισμό με τον καμένο, όπως πίστευε και το άλλο ανθρωπάκι κάποτε ότι θα φέρω το σοσιαλισμό με τον τζοχατζόπουλο και τον παπαντωνίου...

    Σας είχα ενημερώσει πρώτος πρώτος ότι σε κάθε περίπτωση ο ψευτάκος είναι χαμένος από χέρι, αλλά στην τελική ο μεγάλος χαμένος είσαι εσύ λωποδυτάκο που πίστεψες ότι μια ζωή θα αυθαιρετείς και θα την βγάζεις καθαρή.....ήρθε η ώρα των κανόνων και των ευρωπαϊκών λαών που είναι ορθολογισμένοι και πολιτισμένοι.....πονηρέ ανατολίτη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/6/15 13:19

    Και τα φορτώνουνε σε σένα, τούγκιον, γιατί όταν ο Γιουνκέρ είπε στον δικό μας να φορολογήσει τους πλούσιους......χλώμιασε ο τυπάκος.......

    Πούναι η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο ρε αριστεράντζες του κώλου που θα πιάνατε και τώρα αυξάνετε τις εισφορές των εργαζομένων, τον ΦΠΑ σε τρόφιμα, την εισφορά στον ΕΟΠΠΥ κλπ.......

    Ουστ ψευταράδες αν νομίζετε ότι θάχετε την ανοχή ακόμα και αυτού του τυχάρπαστου 36%, γιατί τώρα σας μάθαμε όλοι........

    Τι θέλεις θα μου πει κάποιος......μια έτσι μια αλλιώς.....μια θέλεις συμφωνία και τώρα τα κουτουπώνεις....θα μου πεις. Άκου λοιπόνν ταμτάκο τι θέλω που τόχω ξαναγράψει.

    Πετάει όξω τους ακραίους (σταλινικούς και ακροδεξιούς). Καλεί τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας σε κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης και παίρνουν ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ!!!!!, όχι σαν αυτά που υπογράφει τούτη τη μέρα.....ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ, ναι ζούδιον να πιάσει τον τρανό και μικρό φοροφυγάδα που κάποτε με μαγκια κλανιά και κλιτσόραβδο στον ώμο χλεύαζες για το νταβατζή (μεγαλοεργολάβο, τραπεζίτη χρηματιστή) λαϊκατζή, ταξιτζή, φορτηγατζή, γιατρό, δικηγόρο, μηχανικό, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο και το κάθε λαμόγιο που φοροαπόφευγε, φοροέκλεβε, εισφοροδιέφευγε κλπ κλπ

    Γι' αυτό επαναλαμβάνω......ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ αφού δεν πιάνουν τη φοροδιαφυγή και πλέρω εσύ τα κλεμένα....τούγκιον ε τούγκιον.....κατάλαβες τώρα τι σούγραφα πριν 4 χρόνια ζουδάκι??????

    Μόκο λοιπόν και ρούφα καϊμάκι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/6/15 13:23

    Ας βγει κάποιος, ρέμαλος, να μου πει ότι δεν οργιάζει η φοροδιαφυγή......

    Ξετσίπωτα δεν κόβουν αποδείξεις και μάλιστα εκεί που και παλιά κόβανε.....έχουνε ξεσαλώσει.....ότι πιο αντικοινωνικό είναι η κλοπή φόρου, είναι σαν να κλέβει την κοινωνία όλη.......ξύμα γίδιον, ξύμα που θες να αρθρώσεις και αριστερό λόγο κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/6/15 13:26

    ΡΕ ΑΙ ΜΑΛΑΚΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΦΛΩΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/6/15 13:28

    ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΠΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΓΑΠΟΠΑΠΑΔΗΜΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/6/15 13:44

    Έλληνες,

    Αι δυνάμεις του Άξονος απεφάσισαν την διά συντόνου και μεγάλης ολκής στρατιωτικής δράσεως εκκαθάρισιν της χώρας μας από τας λυμαινομένας αυτήν συμμορίας, αι οποίαι καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται είτε από υπούλους και εχθρικάς ξένας προπαγάνδας, είτε από επικινδύνους υπονομευτάς του διέποντος ημάς κοινωνικού καθεστώτος, είτε από κοινούς κακοποιούς, είτε ακόμη από άφρονάς τινας ανευθύνους παράγοντας παρασυρθέντας και εμπνεομένους από εκείνους οι οποίοι, εν ευμαρεία και ασφαλεία ζώντες, αδιαφορούν διά τον όλεθρον που επαπειλεί ανά παν λεπτόν τους ελληνικούς πληθυσμούς και συνεπώς αυτήν ταύτην την ελληνικήν φυλήν.

    ΒΛΈΠΕΤΕ ΚΑΜΙΆ ΔΟΑΦΟΡΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΝΆΡΤΗΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/6/15 14:03

    Οι "αναξιοπαθούντες" εφοπλιστές ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ:

    Από κάθε είδους φόρο εισοδήματος, τα κέρδη από εκμετάλλευση πλοίων, την υπεραξία από πώληση πλοίου ή από είσπραξη ασφαλιστικής αποζημίωσης ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

    Από το φόρο εισοδήματος, το ποσό των καθαρών κερδών ή μερισμάτων κάθε ελληνικής ή αλλοδαπής εταιρίας, που εκτός από εκμετάλλευση πλοίων, έχει και άλλες εκμεταλλεύσεις.

    + ΑΛΛΕΣ 57 ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ

    ΚΑΤΆΛΑΒΕς ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑς ΔΙΑΚΟΠΈς ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/6/15 14:18

    Γράφει ο mitsos175

    Τα λεφτά πάνε στα λεφτά, αυτό το ρητό επιβεβαιώνεται σήμερα.
    Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% του πληθυσμού των Ελλήνων κατείχε, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%. Το 2007, υπήρχαν 122.000 εκατομμυριούχοι. Οι πλούσιοι σήμερα μειώθηκαν σε αριθμό (κάτω από 100.000) όμως αυξήθηκε η περιούσια των βαθύπλουτων. Μετρημένοι στα δάκτυλα είναι οι δισεκατομμυριούχοι (5) κι οι πολυεκατομμυριούχοι με πάνω από 50 εκατομμύρια (κάπου 200) όπου σύμφωνα με τα στοιχεία πενταπλασιάζουν την περιουσία τους κάθε 10 χρόνια!

    ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/6/15 14:34

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ. Η ΡΗΞΗ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ;;;;

    ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ. ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΡΗΞΗ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΑ (ΚΟΥΓΚΙ) ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.

    ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ......ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ..

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/6/15 14:46

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......


    ο σχολιαστης θέλει υποταγή και μόνο , τίποτα άλλο ... δε ζητάει αντίσταση στην υποτέλεια που μας ΖΗΤΟΎΝ οι "ΣΎΜΜΑΧΟΙ"
    ...συνήθειες προγόνων... ΄όπως προκύπτει από τα γραπτά διαγγέλματα των ομοδόξων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος22/6/15 16:40

    Ευτυχώς που δεν ακυρώθηκε το βράδυ η σύνοδος των ηγετών της ευρώπης και έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στον κ. πρωθυπουργό να κάνει βαθιά πολιτική συζήτηση επί των σκέψεων και απόψεων των μεγάλων πολιτικών της χώρας όπως κ.κ. Λεουτσάκου. Πετράκου, Στρατούλη, Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Τόλιου, Φίλη κλπ ......ηρεμείστε λοιπόν υπάρχει ελπίς μετά την συζήτηση να πεισθούν οι ηγέτες μετά την παράθεση των απόψεων των προαναφερομένων......

    (παιδιά τρολάρετε και κάντε χιούμορ γιατί στο τέλος θα μας αποκάμουν τα βαρεμένα, μυαλοκαμένα, ψεκασμένα. στοκαρισμένα πολιτικά νούμερα.....)



    Υ/Γ1 η υφήλιος ολάκερη με κομμένη την ανάσα αναμένει την συνέντεξη της διεθνούς περσόνας επί των οικονομικών........υπομονή σε λίγο θ' αρχίσει η παράσταση (πάντως αυτός που τον είπε κλόουν είναι γερμανοτσολιάς, δε μπορεί να βρίζει τους ήρωας της φυλής έτσι ξεδιάντροπα.....(

    Υ/Γ2 Πάάάγκαλεεεεεεε θέλω να δω τη σκηνή όταν βιαίως θα προσαγάγεσαι να απολογηθείς κατόπιν εντολής εσωτερικών θεσμών τύπου δικών μόσχας και θέλω να το δω μόνο και μόνο για ένα λόγο......πόσα καρακόλια θα σε σπρώχνουν αν έστω και λιγουλάκι αντισταθείς......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος22/6/15 17:11

    Άσε μας ρε Ψαριανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος22/6/15 18:32

    ζεματα χψ λιωστα μην τα αφηνεις σε χλωρο κλαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος22/6/15 19:08

    ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΓΙΔΑΣ ΖΕΜΑΤΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΜΕΧΤΕΙ .ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος22/6/15 19:20

    ζουδι γραψε τωρα που εχεις το ελευθερο γιατι εχει παει στη συγκεντρωση

    ολες αυτες τις μερες αφηνιασε και κρυφτηκες γραψε τωρα που λειπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος22/6/15 19:44

    Εσύ 19:20 για δεν πας? Το ίδιο είστε.
    Μόνο πρόσεχε μη χάσεις κι εσύ κανα γουναρικο, σαν τον άλλο προχτές.
    Καλά του τασουρε προχτές ο πατριώτης.
    Σιγά μην τον φοβηθουμε. Το Ψαριανο τσουτσεκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/6/15 19:54

    To να βροντοφωνάζεις ανοικτά και με εμετική αυθάδεια ότι είσαι δωσίλογος των τοκογλύφων και γερμανοτσολιάς αυτό και μόνο αναδεικνύει το μέγεθος της κοινωνικής και πολιτικής παρακμής που ζούμε, το μέγεθος της κατάπτωσης των Ιδεών και των Αξιών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος22/6/15 19:59

    Το να τολμούν οι δωσίλογοι των τοκογλύφων να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα ΥΠΕΡ των εκτελεστών και δολοφόνων μας, απαιτώντας, με παραληρηματική κακοήθεια, να αποδεχτούμε τους όρους της ταφής μας, αυτό αποτυπώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο τη γιγάντια ΚΑΘΟΔΟ της ιστορικής καμπύλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος22/6/15 20:01

    Οι αστοί στην Ελλάδα, αγορίνα μου (ή καλή μου κοπέλα) είναι 1500 – 2000 άνθρωποι και δεν κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις. Στέλνουν αντ’ αυτών τα κορόιδα που δουλεύουν για την πάρτη τους, ή πιθικίζουν τους αστούς και νομίζουν ότι ζουν τη ζωή των αφεντάδων τους, μέσα από γκλαμουριάρικα περιοδικά και λαϊφοστυλάδικες εκπομπές.

    Ξέρω, για σένα οι αυτοκτονίες ήταν απλώς μια στατιστική! Κουνάβι!

    ο στάθησ και τα τρία παραπάνω,
    προσυπογάφω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος22/6/15 20:24

    ΑΡΡΩΣΤΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/6/15 20:25

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΟΥΔΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ...ΝΑΙ ΡΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος22/6/15 22:45

    Ξέρεις τι είναι να είσαι του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και να σε πηγαίνουν στο πατριωτικό καθήκον να δέχεσαι μέτρα 8 δις για να πληρώνεις το ΔΝΤ στο διηνεκές?????

    Παλαβωμάρα σκέτη κάτι ανάλογο σαν το βέρτικο του σταθάκου.....μη χέσω ο στάθης αριστερός.....

    Πατριώτες μην τα γκιολεύετε, μην τα δουλεύετε οι ψυχιατρικές δομές της χώρας έχουν καταρρεύσει και θα τα βλέπετε να χορεύουν ζάλογγο από τα σκαλιά της βουλής και να βουτάνε κάτου στον άγνωστο (βλέπεις έχουν μέσο τη ζωίτσα και τ' αφήνει ν' ανεβαίνοουν).....τις φουστανέλες ψάχνουν νάναι 300 δίπλες θέλουν καθ' ότι .........ελληναράδες γαρ.......

    Με τις υγείες σας (μέσα από την καρδιά μου) και περαστικά σας.......άκου αριστερά για πρώτη φορά μην ξεράσω.....άκου δημοκρατία.......

    πούναι ρε νούμερα τα εκατομμύρια για τις τηλεοπτικές άδειες????? γίνανε εισφορά των συνταξιούχων για την υγεία σε 5%?????

    πούναι ρε κλόουν το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή, η λίστα λαγκάρντ, γίνανε περικοπές σε συντάξεις και αυξήσεις ΦΠΑ????

    Πούναι ρε μυαλοκαμένα οι τριγωνικές συναλλαγές και οι οφ σορ, γίνανε περικοπές οριζόντιες στο πόπολο σε πάσης φύσεως μέτρα?????

    Αλλά η ευρώπη έχει να κερδίσει......θα πάθαινε καταστροφή αν φεύγαμε και αυτό τους αναλύει αυτή την στιγμή η μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία του 21ου αιώνα με καθοδηγητές τα τέρατα της πολιτική, τους διανοούμενους της σύγχρονης κοινωνίας όπως baroufakis λεουτσάκος, πετράκος, τόλιος, λαφαζάνης, στρατούλης, βούτσης....αμ αυτόν που τον έχεις???? και ειδικά οι αναλύσεις του φίλη και του μπαλαφάκου.......

    Τώρα κατάλαβες γίδιον πόση ζημιά έπαθες σαν χώρα με τις εκλογές????

    Είχες ισορροπήσει το πράμα και με 1 δις μέτρα καθάριζες και γινόσουνα κανονική χώρα με ανάπτυξη και πλεόνασμα που μ' αυτό θα πλήρωνες τους τόκους....τράβα τώρα σε νέο μνημόνιο αργότερα και κει να δεις μέτρα......αυτά τούγκιον είναι για την αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς για να κλείσει το πρόγραμμα τσόκαρον......γι' αυτό ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ και για να μη μου πάθαιτε τίποτα βρίστε ελεύθερα να ξεθυμάνετε από το χοντρό δούλεμα που σας κάνουνε οι αριστεράντζες της τεμπέλας.....ελεύθερα λοιπόν βρίστε με (κοινωνική υπηρεσία προσφέρω...)

    Άκου ο σταθάκος διανοούμενος......μην περδεύσω.....ποιός????? ο σταθάκος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος22/6/15 23:46

    Δεν αξίζεις ούτε το βρισιμο μας
    Και δεν είσαι γλανιτσιωτης εσύ
    Αυτό το ύφος δεν είναι γλανιτσιωτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος23/6/15 00:39

    ΠΕΡΔΕΨΕΣ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ @@@@@@@@@@@ ..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ..ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΤΟΥΒΑΡΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΡΩΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΤΣΙ.ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΚΙΑ.ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝΕ ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΦΟΒΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ Η ΧΟΥΝΤΑ.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος23/6/15 08:25

    ποιά η διαφορά του σημερινού δωσίλογου από αυτον της κατοχής?
    ο σημερινός δεν φοράει κουκούλα , προχωρημένα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.