Πέμπτη, 18 Ιουνίου 20151 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Για την εκδήλωση για τον Κ. Μαρίνη έγιναν μέσα από τα sites εκτεταμένες διαφημιστικές προσπάθειες και ικανοποιητικές ενδεικτικές δημοσιεύσεις. Μια θετική προεργασία που ήταν χρήσιμο να γίνει.

Πρέπει να συγχαρούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τους ομιλητές και γενικά τους συντελεστές της επιτυχούς διοργάνωσης της εκδήλωσης για τον Κ. Μαρίνη. Σαν πρώτη του είδους της υπήρξε ικανοποιητική από πολλές πλευρές. Στο τέλος πήραμε και τα τρία βιβλία του, που έχουν εκδοθεί, για να κρατάμε τη συνέχεια μαζί του.
Η αίσθησή μου είναι πάντως ότι δεν εξαντλήθηκε το θέμα με τα όσα ειπώθηκαν από τους οκτώ (!) ομιλητές. Παρέμεινε μεγάλο μέρος της ζωης και του έργου του προς έρευνα.
Βέβαια είναι γνωστό, και τονίστηκε, ότι υπάρχουν εκατοντάδες (;) άρθρα του δημοσιευμένα διάσπαρτα, αλλά δεν ειπώθηκε καθαρά: αν υπάρχει, πού υπάρχει και τι προτίθεται να γίνει με το αδημοσίευτο έργο του -πέραν κάποιας ευχής που διατυπώθηκε-.
Σε απάντηση κριτικής, που του έγινε για το βιβλίο του:" Αντίλαλοι.....", σε ένα σημείο γράφει: "....Τι με ορμηνέβει να κάμω τα ε ξ ή ν τ α τόσα τετράδια (πλέον τα 150 τυπογραφικά μεγάλου σχήματος) τις λαογραφικές σημειώσεις που έχω ως τα τώρα;" ¨εγραφε το 1929!
Ο Κ. Μαρίνης έχει ακόμα ψωμί κυρίως για τους ερευνητές.