Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τον Κώστα Μαρίνη!!

Στις 9 Ιουνίου, ο σύλλογός μας οργάνωσε τιμητική εκδήλωση στο αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτης” του πνευματικού κέντρου του δήμου της Αθήνας, για τον σημαντικό πνευματικό άνθρωπο του χωριού μας, τον Κώστα Μαρίνη ή Κωστούλη, όπως τον αποκαλούν οι δικοί μας άνθρωποι.  Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πολύχρονο αίτημα συμπατριωτών μας και στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να αναδειχτεί η προσφορά και το έργο διαπρεπών προσωπικοτήτων του χωριού μας.
Για τη συμβολή του στη λαογραφία ή λαολογία όπως προτιμούσε ο ίδιος να ονομάζει, μίλησαν εκ μέρους του συλλόγου ο Γιώργος Γιαννόπουλος (Νις)  η κα Αικατερίνη  Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής του Παν. Αθηνών και Πρόεδρος Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Μιχαήλ Γ. Μερακλής και η κα Τέτη Χατζηνικολάου, πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του International Council of Museums (ICOM).
Προσωπικές στιγμές από τη ζωή του παρουσίασαν οι εγγονές του Ρουμπίνη Ι. Μαρίνη και Κωνσταντίνα Γκουρβέλου.
Ο Χρήστος Π. Μποσμής, ο Φώτης Φουρνόδαυλος και ο Βαγγέλης Χριστόπουλος μετέδωσαν γλαφυρότατα και συγκινητικά προσωπικές μνήμες και προφορικά ντοκουμέντα από το χωριό μας.
Στο συντονισμό ηταν η Θάλεια Δημητρακά και η Ευαγγελία Μποσμή
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον Δρ. Ε. Καραμανέ, Δ/ντή του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, τον Δρ. Αναστάσιο Στέφο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, το βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ κ. Βλάση .τη Δρ.Σοφία Μπαλτά, φιλόλογο-σχολική σύμβουλο, τη Μάντω Δημακοπούλου, φιλόλογο, τον Αλέκο Σωτηρίου-φυσικό επίτιμο λυκειάρχη, τη Γεωργία Χαριτίδου, επίτιμη Δ/ντρια Μέσης Εκπαίδευσης, τον οικονομολόγο MSc. Ηλ. Ηλιόπουλο, τον Κώστα  Κοτζιούλα, φιλόλογο γιο του ποιητή και αγωνιστή Γιώργου Κοτζιούλα τον κ.
την καθηγήτρια συγκριτικής λογοτεχνίαςτου πανεπιστημίου Αθηνών Κα Κιρκη Κεφαλέα  τον  Φάνη Σβολάκη από την Παν.Ένωση.Αγωνιστών Μακρονήσου, τον πρόεδρο  της Παναρκαδικής ομοσπονδίας Βασίλη Γιαννάκο ,τον πρόεδρο και την γραμματέα του συλλόγου του συλλόγου Βαλτεσινίκου
Μήνυμα απέστειλαν οι  συμπατριώτες μας  Γιάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό και ο βουλευτής Οδυσσέας  Κωνσταντινόπουλος
  Η κα Πέννυ Καλύβα, εκδότρια της «Γορτυνίας», η οποία είχε προγραμματιστεί να παρουσιάσει και να συντονίσει την εκδήλωση, για σοβαρό οικογενειακό λόγο δεν κατάφερε να παρευρεθεί.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η κόρη του Ειρήνη Μαρίνη-Χατζηφώτη, διδάκτωρ Παν.Σορβόνης και επίτιμη σχολική σύμβουλος φιλολόγων, η νύφη του Εύα Μαρίνη και πολλά από τα εγγόνια και δισέγγονά του, καθώς και πλήθος συμπατριωτών και φίλων που προσήλθαν από όλη την Αθήνα, την Τρίπολη.
Ο Σύλλογος Μυδγαλιωτών Αθήνας και Πειραιά θα ήθελε ιδιαίτερα να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους τον καθηγητή, λαογράφο και συγγραφέα Κώστα Μαρίνη πρώτιστα αλλά και τους συγγενείς του, όπως επίσης και τους συντελεστές της καθ’όλα επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης.

Τα αναψυκτικά της εκδήλωσης προσέφερε το palazzo καφέ εστιατόριο Συγγρού 138 του συμπατριώτη μας  Κώστα Πολυχρονόπουλου 

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική εκδήλωση ,συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους ομιλητές!!

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση αυτή τιμάει και τον ίδιο σύλλογο που τόλμησε ένα τέτοιο εγχείρημα!!
Συγχαρητήρια και από μένα στους διοργανωτές!

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν εκεί και μου άρεσε πάρα πολύ !!!!