Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ιδιωτικοποίηση Φυσικών Πόρων η μέγιστη ανοησία της ανθρωπότητας...

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την υπόθεση “ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων”.
Έχω γράψει κι άλλες φορές ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι κοινωνικά αγαθά, όπως πεπλανημένα υποστηρίζουν τα πολλά κινήματα ενάντια στην ιδιωτικοποιήσή τους, τα οποία αναπτύχθηκαν εντός του καπιταλιστικού-καταναλωτικού συστήματος ως φυσικά αντισώματα. Οι φυσικοί πόροι είναι αρχέγονα αγαθά κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων του Οικοσυστήματος, του μοναδικού δηλαδή αυθύπαρκτου άρα αληθινού και τέλειου συστήματος, στο οποίο περιέχεται ως υποσύνολο το τεχνητό, χωλό και πλάνο καταναλωτικό-καπιταλιστικό σύστημα.


Ιδιωτικοποίηση λοιπόν των αρχέγονων αγαθών κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων σημαίνει πολύ απλά ότι έχει πάρει πλέον εντελώς λάθος δρόμο προς την χυδαιότητα ο ουμανισμός – διαφωτισμός της Δύσης αφού έχει μετεξελιχθεί σε έναν καταναλωτικό εγωκεντρισμό μέχρι απομύζησης του οικοσυστήματος, αποκλείοντας ταυτόχρονα από τη ζωή και την επιβίωση κάθε άλλο πλάσμα, είτε αυτό είναι διαφορετικού είδους είτε όμως και άνθρωπος, που δεν αποδέχεται ή που δεν δύναται να μετάσχει και να ακολουθήσει το καπιταλιστικό-καταναλωτικό μοντέλο.

Με άλλα λόγια κάθε πλάσμα που δεν έχει τρόπο να αγοράσει φυσικούς πόρους για να επιβιώσει, θα πεθαίνει (θα διώκεται ή θα δολοφονείται, από τους φρουρούς της ιδιωτικής εταιρίας στην οποία ανήκουν, ως καταχραστής αυτών).

Αυτό δεν είναι κάτι το νέο αφού ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες με συνέπεια την καταστροφή μεγάλου μέρους του οικοσυστήματος και εξαφάνισης μεγάλου ποσοστού των έμβιων ειδών του, λόγω της άκρατης και αλόγιστης εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από τον καταναλωτή. Αυτό που είναι νέο όμως είναι η άκρατη επιτάχυνσή του στα χρόνια μας, η συνέχισή του με φρενήρεις ρυθμούς λόγω της ιδιωτικοποίησης των φυσικών πόρων και έχει ως αποτέλεσμα αυτή η πορεία να οδηγεί μαθηματικά στον πλήρη αφανισμό όσων είναι αδύναμοι να καταναλώσουν πληρώνοντας με χρήμα, άρα στην “μονοκαλλιέργεια” των καταναλωτών επί της γης και εντέλει στον κανιβαλισμό τους.

Εκτός αν η ανθρωπότητα των καταναλωτών κατανοήσει επιτέλους ό,τι ο άλλος της εαυτός, δηλαδή η ανθρωπότητα της Επιστήμης και της Τέχνης της έχει ήδη κατακτήσει και θεραπεύσει από αιώνες. Το ότι δεν μπορεί δηλαδή να επιβιώσει δίχως τα άλλα πλάσματα (όσο και αν κάποια από αυτά τα εκτρέφει και τα αναπαράγει η ίδια ως υβρίδια και μεταλλαγμένα για να τα “καταναλώνει” κατόπιν αυτοκτονώντας καθημερινά).

Αν κατανοήσει η ανθρωπότητα των καταναλωτών ότι η “συγκαλλιέργεια” των ειδών είναι η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση υγιούς κοινωνίας, συνολικής ανάπτυξης και αενάου ύπαρξης των φυσικών πόρων και άρα και δική της,

Αν σεβαστεί η ανθρωπότητα των καταναλωτών τη ζωή απ' όπου κι αν προέρχεται, αν φροντίσει να υπάρχουν, να ζουν και να ευημερούν τριγύρω της όλα τα είδη των διαφορετικών πλασμάτων επί γης καθώς βέβαια και οι “διαφορετικοί” άνθρωποι, οι “απολίτιστοι”, οι “αντιαναπτυξιακοί”, οι “οπισθοδρομικοί”, οι “αντικαταναλωτές”, οι “λοξοί”, οι “αναχωρητές” και όπως αλλιώς τους χαρακτηρίζει διότι αυτοί όχι μόνον είναι λιτοί και ολιγαρκείς ως προς την χρήση των φυσικών πόρων αλλά είναι εκείνοι που συμβάλουν καθημερινά εκούσια και ακούσια στην αναπλήρωση μεγάλου μέρους αυτών των φυσικών πόρων που χρειάζεται ο καταναλωτισμός – καπιταλισμός για να λειτουργήσει και ο καταναλωτής για να κρατηθεί στη ζωή ως φυσικό ον και ας του διαφεύγει εντελώς αυτή του η υπόσταση μέχρι να ασθενήσει.
 Γιάννης  Μακριδάκης

thepressproject.g

40 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/6/15 17:55

    διωτικοποιηση υπαρχει τωρα που μοιραζονται απο τα κρατη...τοτε θα ειναι κεφαλαιοκρατοποιηση των ολιγων.... ουτε περιοδικο με ονομα λιασκοβα δε θα μπορουμε να βγαλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/15 18:12

    Ο 65χρονος οικοδόμος ήταν πατέρας τριών παιδιών
    Έξω από την εκκλησία βρέθηκε απαγχονισμένος ένας 65χρονος άνδρας στην Ελεούσα των Ιωαννίνων προκαλώντας σοκ στη τοπική κοινωνία.

    Πηγή: http://paratolmosblog.blogspot.com/2015/06/blog-post_69.html#ixzz3buyVxQqj

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/15 20:12

    Προσοχή στις εγκλωβισμένες πορδές!!!!!

    Η ελ-ΠΗΔΑ ήρθε!!!!

    αληκτούν σαν κάτι ψωρόσκυλα να διώξουν το φόβο τους........

    Έχουν εμπάθεια, ιταμότητα και περιφρόνηση .....

    Σου εκμεταλλεύτηκαν την αφέλεια και την ανωριμότητα....

    Μάθε όμως ό,τι το χειρότερο είναι ο ψεύτης - υποκριτής...

    Θα με πάρει ο διάολος και μένα, αλλά θα τρώω μεζέ που θα σε βλέπω ν' αρποκολιέσαι στον σκουπιδοντενεκέ και θα σου φωνάζω....με αξιοπρέπεια σύντροφε, με υπερηφάνεια και θα ροκώνω την πείνα μου, θα παραθαράω τη φτώχεια μου, αλλά εσένα τούγκιον θα "σ΄εκδικιέμαι" και θα σε καρπαζώνω κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/6/15 23:31

    ΔΕ Θ ΑΡΑΔΙΑΣΩ ΕΔΩ ΝΤΟΥΒΑΡΙΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΟΥ..ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ.ΜΗ ΣΕ ΔΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ Μ ΑΞΟΥΡΙΣΤΗ ΓΕΝΙΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/6/15 06:55

    Εμείς τα συντρ'οφια της ρήξης την απεγκλωβισαμε και βρήκαμε την υγειά μας.
    Σε συμβουλευω να κάνεις το ίδιο και να πάρεις και τα χάπια σου.
    Ο ηγέτης πρωθυπουργός πάει στις Βρυξέλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/6/15 10:35

    Μετά τη ρήξη τι θα συμβεί ταμτάκο??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/6/15 10:42

    Το αντελήφθην, με τέτοια μπόχα, ότι απεγκλωβίσθησαν αι πορδαί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/6/15 10:55

    Ηρεμία, φίλοι. Η κατάσταση είναι πιο κρίσημη από τα χορατά σας.

    Συγκρατηθείτε και προσευχηθείτε στο Θεό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/6/15 11:12

    Και για τους ανιστόρητους ενημερώνω και πληροφορώ.

    Όποιος δια πράξεών του, ιδεοεμονών του ή παραλείψεών του οδηγήσει τη χώρα και το λαό σε εθνική τραγωδία θα εισπράξει τα επίχειρα......

    Ας αφήσουν τους εθνολαϊκισμούς και τις λεβεντοηλιθιότητες (σοβαρά το λέω πλέον) και ας σοβαρευτούν.

    Το να μου λένε αόριστα, ρήξη και ρήξη και την άλλη ηλιθιότητα, εκλογές και εκλογές, οδηγώντας μας στην άβυσσο μη νομίσουν ότι θα συνεχίσουν να υπουργεύουν, να αγορεύουν, να αρλουμπολογούν και να αριστερίζουν.......Θάναι μια εντελώς διαφορετική μέρα, μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, μια εντελώς διαφορετική χώρα που (θεός φυλάξοι) ούτε στους εφιάλτες μας........

    Δεν παράγεις τίποτα ρεεεεεεε.......Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!!! με δανεικά ζούσες τόσα χρόνια και συνεχίζεις με ιταμότητα και προκλητικότητα να ζητάς ακόμα δανεικά και αγύριστα!!!!!!!!

    Αυτή η τακτική του "εκβιασμού" έχει κοντά ποδάρια και στο τέλος θα εκπληρωθεί το πανάρχαιο τετρά-λεξο (διάβασε τούγκιον για να μαθαίνεις έστω και τώρα)

    ΑΤΙΣ. Τύφλωση του νου με ότι έχουμε τόσα και τόσα χρόνια κάνει σα λαός, σαν κοινωνία (ολάκερες αναλύσεις σας έχω κάνει εδώ και 3-4 χρόνια με φοροδιαφυγές, φοροαποφυγές, εισφοροδιαφυγές και λοιπες λαμογιές)

    ΥΒΡΙΣ. Ασέβεια στο διπλανό μας, ασέβεια στην κοινωνία (αντικοινωνική συμπεριφορά, ατομισμό, ρουσφέτι που εκβιάζαμε)

    ΝΕΜΕΣΙΣ Όλες οι παράτυπες, παραβατικές, αντικοινωνικές συμπεριφορές μας προκάλεσαν την οργή του θείου (ούτε ο θεός ούτε ο διάολος μπορούσε να ανεχθεί μια κοινωνία να μην παράγει, τίποτα να παρασιτεί, να καταναλώνει παραπάνω από τις δυνατότητές της κλπ κλπ

    ΤΙΣΙΣ Δυστυχώς η εκδίκηση και η τιμωρία της σάπιας κοινωνίας μας είναι νομοτέλεια και θα είναι και θεία δίκη, αφού ακόμα και σήμερα με τόσα και τόσα που έχουμε πάθει δε λέμε να βάλουμε μυαλό, να συγκρατηθούμε, να αυτοελεγχθούμε, να προσπαθήσουμε, να ενωθούμε και να δουλέψουμε σκληρά για εμάς, για τα παιδιά μας για την κοινωνία μας........


    Με ιταμότητα και προκλητικότητα απειλούμε τον κόσμο ΟΛΟ!!!!!

    Δε θα μας βγει σε καλό, πατριώτες!!!!!!

    Δεν είναι θέμα σκληρών μέτρων, είναι θέμα ....ΠΟΚΕΡ και έχουμε να κάνουμε με γκάγκστερς........Δυστυχώς σηκώσαμε μπουχό και αυτός θα μας....πνίξει!!!!!!

    Δεν είναι ηττοπάθεια, γιατί δεν πολεμήσαμε καν, δε συμμαζέψαμε τα ασυμάζευτα του σπιτιού μας, δεν πράξαμε το αυτονόητο, δεν πήραμε ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ αναμεταξύ μας, δεν λογικευτήκαμε!!!!!

    φορτώναμε στους ξένους πάντα τις τραγωδίες μας λες και εμείς είμαστε άμοιροι ευθυνών.

    Δεν αποθνήσκου οι Θεοί, γιδοξούριον!!!! Η πίστις αποθνήσκει του αχάριστου όχλου των θνητών....

    Εκμεταλλεύτηκαν την αφέλεια και την ανωριμότητα εθνολαϊκιστές με υποκρισία και ψέματα σου κλέψανε την ψήφο και την ελπίδα.

    Και σήμερα αντί να πάρουν το λασπωμένο μονοπάτι αφού το ποτάμι είναι πλημμυρισμένο, αυτοί με λογική "κουγκιού" σου λένε, βούτα στο ποτάμι και όπου βγει.........αρκεί που θα αισθάνεσαι υπερηφάνεια (για την ηρωική σου πράξη που θα ορμήσεις στο φουσκωμένο ποτάμι) και αξιοπρέπεια.......που δεν θα λερωθείς από τις.....λάσπες του λασπωμένου μονοπατιού.........αν κατάλαβες τίποτα από τα παραπάνω, τούγκιον......που δεν ελπίζω και γι' αυτό πάντα έλεγα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/6/15 11:21

    Θα την κάνουμε κουγκι την Ελλάδα Εμείς οι φτωχοί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα
    Αλίμονο από σας του πλούσιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/6/15 11:24

    Αυγά θα πουλάμε και θα ζήσουμε .Να ειδω εσείς πως θα ζήστε
    Θεούλη μου χτύπα μας μια χρεοκοπία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/6/15 12:13

    Λαπαβίτσας: «Ετοιμάστε γρήγορα Plan B»Τίποτε δεν πείθει τον καθηγητή Κ. Λαπαβίτσα ότι βρισκόμαστε κοντά στη συμφωνία.
    Από τον βηματοδότη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/6/15 13:01

    Δεν παράγεις τίποτα ρεεεεεεε.......Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!!!

    ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? !!!!!!!!!!!! ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕςΣ ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/6/15 13:27

    οκ προκαλεί η έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης(FRA), που αναφέρει ότι στην ΕΕ υπάρχουν «εργαζόμενοι» που «αμείβονται» με 1 ευρώ τη ώρα και δουλεύουν 12ωρα.

    πότε και πως θα παράγουμε τιποτα ρεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!! ο μπομπολάκης σερβιτόρους μόνο θέλει και παρανομους μετανάστες για ανασφάλιστη εργασία στα εργοτάξια του αφεντικού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/6/15 13:40

    Ενα απέραντο νεκροταφείο εργοστασίων στην Ξάνθη

    Την τριετία 2011-2013 περίπου 50.000 επιχειρήσεις διαγράφηκαν από τα μητρώα των 18 επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας,

    Μόλις την τελευταία δεκαετία περισσότερες από 30 μεγάλες βιομηχανίες έβαλαν λουκέτο στην Ξάνθη,



    πως να παραράγουμε ρεεεε!!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/6/15 13:48

    Ποιος κυβέρναγε αυτές τις δεκαετίες και τις διετίες Θ μα μας πεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/6/15 13:54

    τι ρόλο έπεξε η ε.ε. και δεν παράγουμε τίποτα ρεεεεεεεεεε!!!!!!!!!

    με βάουτσερ κλπ δεν παράγεις τίποτα ρε!!!!!!!!!!!
    μονο είλωτες εκπαιδεύεις ρε!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/6/15 13:55

    Μ αρέσει το κολύμπι στο φουσκωμενο ποτάμι!!!!!
    Ραφτινγκ και πλατσα πλουτσα
    Αναλυσε μας και τη λέξη τουγκιον μ αυτή τη φοβερή πένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/6/15 14:05

    Αφού λοιπόν σχεδόν συμφωνήσαμε ότι δεν παράγουμε, μήπως πρέπει να νοιαστούμε να παράξουμε??????

    Μήπως λοιπόν πρέπει ν' ανοίξουμε δουλειές?????

    Και μήπως, τσούκιον, οι δουλειές για ν' ανοίξουν χρειάζονται επενδύσεις????

    Και οι επενδύσεις χρειάζονται επενδυτές με κεφάλαια!!!!!! (τόσα χρόνια δεν κατάλαβες ότι οι σοβιετίες έσβησαν????, δεν κατάλαβες ότι ο κρατισμός είναι μόνο για παρεμβατισμό και να οριοθετεί το πλαίσιο?????

    Άρα χρειάζονται αποκρατικοποιήσεις και πατ κιου επενδύσεις, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς λαδώματα, χωρίς ρουσφέτια, χωρίς εμπόδια πάσης φύσεως, αλλά όπως γίνονται σε όλα τα προηγμένα κράτη του δυτικού κόσμου.

    Αν εσύ, γιδοξούριον, επιθυμείς λαϊκό λαχανόκηπο το ελληνικό, εγώ τι πρέπει να κάνω???

    Αν εσύ, τούγκιον, δεν "ξεπουλάς" κατά πως λες, τότε πούλα ακριβά, ποιος σε εμποδίζει, αλλά πούλα, γιατί άμα λες δεν πουλάμε και δεν σε ενδιαφέρουν οι επενδυτές, τότε πάπαλα οι επενδύσεις, πάπαλα οι δουλειές, πάπαλα η παραγωγή......τι δεν καταλαβαίνεις?????

    Και άμα παράγεις ακριβά (όπως μπαμπάκι, σιτηρά, μπατάκες, φασούλια, γάλα, κριας κλπ) πώς θα συναγωνιστείς τους άλλους, πως θα πουλήσεις????

    Και για να παράξεις φτηνά πρέπει νάχεις και φτηνά εργατικά........εεεεεε?????? μπερδεύτηκες?????? τι δεν καταλαβαίνεις?????

    Ή σε φουσκώσανε οι εθνολαϊκισμοί και δε λες να το χωνέψεις??????

    Και μεγάλους μισθούς και μεγάλες επενδύσεις και παραγωγή και εξαγωγές και ανταγωνισμός και .....αριστεράντζα της τεμπέλας δε γίνεται αδερφέ.....

    Θα μπορούσες να ανταγωνιστείς σε προϊόντα ποιότητας, υπηρεσιών του χώρου σου (τουρισμός πάσης φύσεως....) και τεχνολογία......αλλά η τεχνολογία χρειάζεται παιδιά, μυαλά και αριστεία όχι αριστεράντζα της αιώνιας τεμπέλας, όχι σοβιετίες που οδηγούν τους νέους στον δυτικό κόσμο......ναι ρεεεεεεεε στον δυτικό κόσμο και όχι σε ονειροπαρμένα μέρη που σε ραντίζουν μυαλοκαμένες, βαρεμένες, στοκαρισμένες και εθνολαϊκισμοί από συνωμοσιολόγους ψεκασμένους........

    Τέτοιους ήθελες????? τέτοιους γέψου και 'γω θα γελάω όταν θ' αρποκολιέσαι στον σκουπιδοντενεκέ και θα ευχαριστιέμαι, γιατί εγώ δε θα πάω στο σκουπιδοντενεκέ, είμαι υπερήφανος και έχω αξιοπρέπεια και θα προτιμήσω να πεθάνω της πείνας, παρά να με οδηγήσουν οι γελοίοι στην εξαθλίωση.....εκτός και αν προτείνεις κάτι το διαφορετικό......αν μετάνιωσες και αρχνινήσεις να τα κυνηγάς, γιατί έτσι γλέπω κάτι γνωστούς που ψήφισαν το συνονθύλευμα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/6/15 14:16

    Και όταν σου δίνανε τις επιδοτήσεις και τα προγράμματα (μεσογειακά, ολοκληρωμένα, ντελόρ κλπ) δις και δις για να κάνεις ανακαλλιέργιες, να κάνεις νέες παραγωγές, σύγχρονες κλπ εσύ την άραζες κάθε φλεβάρη στις εθνικές, τις έκλεινες και πίεζες και έπαιρνες, δυστυχώς, εκατομμύρια και εκατομμύρια.

    Τάτρωγες στις κοπελιές με μπέμπες αυτοκίνητα και κάτι τζιπάρες αποδώ μέχρι εσένα.

    Τις βιοτεχνίες σου, παρ' ότι σου δίνανε επιδοτήσεις να τις κρατήσεις, τις πήγαινες, ελληναρά μου στις βουλγαρίες, τουρκίες, σκόπια και μετά κίνες κλπ γιατί δεν μπορούσες να βγάζεις σωβρακοφανέλλα με μισό ευρώ, άρα δεν μπορούσες να ανταγωνιστείς γιατί δεν σε άφησε η σοβιετία (κρατισμός και συντεχνίες) να σταθείς......

    Για θυμίσου, τούγκιον, πόσες και πόσες μεγάλες και εύρρωστες επιχειρήσεις στοχοποίησες και έκλεισες?????

    Ήταν λάθος το όλο σύστημα και αντί να παλαίψεις εκεί που σ' έπαιρνε, εκεί που μπορούσες, εσύ αγωνιζόσουνα για επιδοτήσεις, για κλειστά επαγγέλματα, για κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και κατάντησε εδώ.......

    Ποιος φταίει???? Καλά τόσον καιρό μυρουδιά δεν πήρες, αφού πιστεύεις ακόμα ότι η αριστεράντζα της τεμπέλας είναι η λύση σου........ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ σου λέω και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ με κούρασες, δε νογάς μπίτι, είσαι δηλαδή τούγκιον (κατάλαβες τώρα τι σημαίνει τούγκιον????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/6/15 14:39

    βγάζεις χαρτζιλίκάκι ή μεροκάματο για να προσδπαθείς μας πείσεις πως μόνο με μεροκάματο Μπαγκλαντεσιανού μετανάστη (η χαρά του κεφαλαίου) μπορεί ο ιδιώτης να έχει πολλά κέρδη και έτσι η Ελλάδα να αναπτυχθεί?

    δημοκράτη του κ@λου και φιλόσοφε της κλανιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/6/15 15:13

    ΕΛΕΙΨΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΔΕΟΝΤΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΟΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ Η ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΙ ΓΑΠΟΣΑΜΑΡΟΠΑΠΑΔΗΜΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΙΤΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.ΣΚΑΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙΣ ΤΗ ΧΥΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΘΑΨΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΕ ΑΝ ΣΕ ΔΟΥΝΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΝΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΑΜΩ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος3/6/15 16:44

    Ν αγιασει το στόμα σου φίλε με τα κεφαλαία.
    Όντως φιλόσοφος του κ..λου
    Παπαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος3/6/15 17:17

    Τσίπρα κάνε ένα γερο κούρεμα καταθέσεων να το φχαριστηθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος3/6/15 17:55

    ΑΜΑΝ ΠΙΑ,ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ.[ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ].ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος3/6/15 18:03

    Μπράβο για την πολυφωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος3/6/15 18:44

    Ο πατριώτης που κάνει μακροσκελείς επιθέσεις και σχολιασμούς δεν τυγχάνει απαντήσεως στα επιχειρήματά του, ειμή μόνο ύβρεις και κατάρες. Ο λόγος του είναι δρεπανοφόρος και καυστικός. Με χρωματισμούς και ιδιοματισμούς περιγράφει την τραγική κατάσταση της πατρίδος και τους φόβους μας. Ίσως αν ήταν πιο ήπιος να έπειθε και τους ελάχιστους που παρεσύρθησαν από τις αντιμνημονιακές σειρήνες. Απ' ότι διαβάζω στις δημοσκοπήσεις ο λαός σε ποσοστό 80% και θέλει την ευρώπη και το ευρώ και απορρίπτει την δραχμή.

    Ο πατριώτης που επιχαίρει με την έξοδο και τη δραχμή έχει πολλά αποθημένα και μισεί τους συνετούς και νουνεχείς έλληνες που θέλουν ηρεμία και ευρωπαϊκή πορεία. Δεν θα τον κρίνω γιατί υπάρχει και μια τέτοια μειοψηφία, ευτυχώς όμως μειοψηφία. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και γι' αυτό προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των ακραίων φωνών του σύριζα και των υποχρεώσεων της χώρας.

    Να ελπίζουμε σε πορεία ευρωπαϊκή, διαφορετικά φοβάμαι ότι οι μέρες που θ' ακολουθήσουν θα είναι πολύ πολύ δύσκολες για το λαό μας.

    Ψυχραιμία και πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να συνεννοηθεί και ειδικά ν' απομονωθούν οι ακραίοι, ούτως ή άλλως μειοψηφία είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος3/6/15 20:18

    Άσε μας κουκλίτσα μου. Ποιες υποχρεώσεις ?
    Από που προκύπτουν ?
    Ποια μειοψηφία ?
    Ποιος την καταγράφει ? Τα μνημονιακα και καταχρεωμενα κανάλια που συντηρουνται με τα θαλασσοδανεια των εκατομμυρίων και τις πλάτες του λαού ?300 και χιλιάδες κάναν αίτηση για σιτιση γιατί πεινανε...
    Σειρηνες τις λες εσύ
    Στην ηθική, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση του ηρωικα αντιτιθεμενου απαιτείται σεβασμός και μόνο.
    Ποιες προτάσεις και ποια επιχειρήματα ?
    Τις προηγούμενες δεκαετίες της σηψης και υποδουλωσης, που ήταν κι αυτός κι εσύ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος3/6/15 21:26

    Τήρα που ο ταμτάκος θα μάθει και το "take it or leave it"

    Εκλογές!!!!!!

    Για ποιον θα γίνουν???

    Μάλλον για το Λαφαζάνη, το Λεουτσάκο, το Λαπαβίτσα, τη Ζωϊτσα, τον Τόλιο, το Νικολόπουλο (αυτόν το μεγάλο πολιτικό).

    Υπογράφει!!!!!

    Μνημόνιο???? Αναπτυξιακό πρόγραμμα??? Αύξηση του Φου Που Αααα???

    Πάει σε ρηξη!!!!

    Και μετά???? Μισθοί συντάξεις??? δραχμή????

    Σε κάθε περίπτωση χαμένος από χέρι.......αφού πρώτα έκανε άνω κάτω την Ευρώπη, αφού αποδιάλυσε την διαλυμένη οικονομία, αφού σκόρπισε φόβο-ανησυχία, αφού έκανε το λαουτζίκο ν' αποσύρει και τις τελευταίες δεκάρες που είχε, αφού στέγνωσε την αγορά, αφού απομείωσε τις αξίες.....(οι ειδικοί αποτιμούν σε πάνω από 100 δις τη ζημια που έχουν ήδη κάνει!!!!!!)

    Τρέχει τώρα να συναντηθεί με τον Ντάισεμπλουμ και έναν από τους τροϊκανούς να του παραδόσουν την απόφαση των ευρωπαίων που πήραν χωρίς αυτόν!!!!!!!

    Τρέχει και τρέμει τους ιδεοεμονικούς και ακραίους του συνονθυλεύματος που "ηγείται" (τρομάρα μας.....ηγείται....)

    Λες όμως όλα τούτα να γίνονται για να ζυμωθείς με τη ρήξη και να σούρθει πιο "κουγκάτα" και να αισθανθείς υπερήφανος?????

    Τότε κι αν θάναι χαμένος τελείως!!!!!

    Εισπράτει τους εθνολαϊκισμούς του και με πανοτόκια........

    Πάντως σας έχω ξαναγράψει ότι δεν αφήνουν την καρέκλα με τίποτα γι' αυτό η συμφωνία θα περάσει παμψηφεί......θυμηθείτε το!!!!!!! Η συγκολιτίνη που λέγεται εξουσία είναι πανίσχυρη, τώρα που ο Λαφαζάνης τη γεύεται δεν πρόκειται να την αφήσει με τίποτα, όσο δε αφορά την υπουργάρα πως να ξανακοιμηθεί σε απλό δωμάτιο κάτω των 1400 ευρώ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος3/6/15 21:37

    18.44

    τώρα δεν έκανα μακροσκελές σχόλιο.....

    Έχω πλούσια ύλη να γράφω με τόσα και τόσα που γίνονται.....γι αυτό παρασύρομαι και δεν έχω σταματημό!!!!!! δεν τα προλαβαίνω τα πολιτικά νούμερα.....είναι απίθανοι κλόουν και με εμπνέουν, με ξητάρουν.....

    Εδώ ο Αποστόλης της ελληνοφρένειας πήρε κεφάλι πολύ μπροστά από τον τέως διασκεδαστή και νυν προπαγανδιστή Λάκη, μόνο και μόνο με έναν baroufaki, πολλώ δε μάλλον εγώ που τους περιχερίζομαι όλους με τις βαρεμένες, μυαλοκαμένες, στοκαρισμένες, ψεκασμένες και ηλίθιες απόψεις τους...........(τα ισόβια δε θα τα γλυτώσω όταν θα εγκαταστήσουν καθεστώς βόρειας κορέας.....τι ισόβια.....στα σκυλιά θα με ρίξουν.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος3/6/15 21:42

    Όλες οι υποθέσεις αναφέρθηκαν παραπάνω (ρήξη, υπογραφή, εκλογές κλπ)

    Εγώ επιμένω, θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο μονοκούκι!!!!!! τόσο λιμασμένα με την εξουσία που είναι δεν πρόκειται να κάνουν διαφορετικά.......ίσως κανα δυο τρεις που θα ποντάρουν σε άλλα σχήματα πολιτικά (κάτι γυρολόγοι που πάνε από πασόκ, λάος, νδ, δηκι και τώρα ανελ......ξέρετε για ένα νούμερο γνωστό και μη εξαιρετέο......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος3/6/15 21:45

    Θυμήσου το γερακι (από το γέρος, όπως αυτοπροσδιοριζεσαι) :θα αποδειχθεί ο μεγαλύτερος ηγέτης που είχε ποτέ τούτη η χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος3/6/15 21:45

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΛΠ ΤΕΤΟΙΑ,ΘΥΜΑΣΑΙ?ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ,ΑΜΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ,Η ΛΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΣΚΟΥΖΕΣ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΟΥ??ΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ?Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΑ!!!ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.ΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΚΟ.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος3/6/15 21:47

    Λέγεται ότι το θέμα "Παναρίτη" εσκεμένα το δημιούργησαν για να αφηνιάσει το συνονθύλευμα......να το παίξει "επανάσταση".....να εισακουσθεί η αριστεράντζα της τεμπέλας....να υποχωρήσει του Μαξίμου.....να γευτεί λίγο "αίμα" η αντίσταση.....και να καλμάρει λιγουλάκι ή τουλάχιστον να πάρει ένα "κόκκαλο" πριν από το μεγάλο στριπτίζ!!!!!!!

    Μιλάμε για τέτοιο μακιαβελισμό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος3/6/15 22:03

    Γιατί ο Γιάνης δεν πήγε μαζί του?????

    Ούτε ο Ευκλείδης!!!!!!!

    Μάλλον δεν πήγε για διαπραγμάτευση....πήγε να παραλάβει την απόφαση των θεσμών από τα χέρια του Νταϊσεμλουμ και κείνου του ζαρωμένου τροϊκανού, ξεχνάω πως το λένε το ζαγάρι......

    Σκεφτείτε τι θα έλεγε αν συνεδρίαζαν για την Ελλάδα Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Γιουνκέρ χωρίς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας..........θα είχαν "κάψει" την Ελλάδα με τις επαναστατικές κορώνες τους και με τα "αγωνιστικά" υβρεόλογιά τους!!!!!!!

    Το πήρε το μπουγιουρντί, μάτι μου?????

    Και τώρα που ο λαός δε θέλει ρήξη σε ποσοστό πάνω από 80% τι κάνουμε γιουσουφάκι μου?????

    Πάμε σε εκλογές με ποιά θέση??????

    Στις εκλογές μία και μοναδική είναι η θέση που θα κριθεί!!!!!!!ΜΙΑ.......

    Ναι στην ευρώπη και στην ευρωζώνη ή ναι στην ....έρημο.........

    Τράβα λοιπόν σε εκλογές και αυτόματα όλος ο κόσμος με ένα πράμα θα ασχολιέται......


    Αφού δεν υπογράφεις και δεν θέλεις συμφωνία, άρα θέλεις εκτός ευρωζώνης.........τόσο απλά τόσο κυνικά και τότε θα δω το πόπολο πόσο κούγκι θέλει!!!!!!!!!

    Τράβα λοιπόν σε εκλογές να διαπιστώσεις την αριστερή παρένθεση.......


    Και επαναλαμβάνω εγώ θέλω να πετάξει έξω τους ακραίους, τους ηλίθιους και να ζητήσει βοήθεια από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας για την εφαρμογή της συμφωνίας (γιατί το θέμα είναι η εφαρμογή) και να πάρει ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ να κάνει περιουσιολόγιο και τι στον κόσμο!!!!!!!! ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ.......

    Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι 80 δις από 12 που ήταν το 2010.....Πολλά μα πάρα πολλά λιμοτάγαρα, ενώ έχουν, περιμένουν την "σεισάχθεια" του εργατολόγου.......τέτοια λαμόγια τους ψηφίσανε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος3/6/15 22:35

    Ευρωπαϊκή δύναμη η αρκουδα, ο γαμπρός του μεγαλοεκδοτη,που πετάει το κοσμάκη στο δρόμο
    Ρε Ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος4/6/15 00:06

    ΌΛΟΙ ΠΉΓΑΝ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος4/6/15 00:08

    22.ο3 ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕ..ΤΑ 80 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ 2015 ΑΠΟ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ..ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΞ..Η ΚΑΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ...ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ Σ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΛΟΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΑΠΛΩΣ ΕΚΤΟΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος4/6/15 00:33

    Του ρίχνουμε χεσιμο δω μέσα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να τον χεσουμε αλλιώς και να μη ξανασχοληθουμε μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος4/6/15 01:37


    Βουτιά θανάτου για 56χρονο από τον 5ο όροφο του …
    Βουτιά θανάτου για 56χρονο από τον 5ο όροφο του …
    11 12 0 0
    03/06/2015

    Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 56χρονος, πηδώντας στο κενό από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας.

    Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, o 56χρονος είχε εισαχθεί πριν από 3 ημέρες στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια.

    Τις τρεις αυτές ήμερες που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του εξελισσόταν καλά και τίποτα δεν έδειχνε τι θα επακολουθούσε.

    Ωστόσο, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, ο 56χρονος βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό.


    :enikos.gr
    Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.