Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πέθανε ο μπαμπάς σπουργίτι του Αρκά

Το συγκινητικό αντίο του Αρκά στις 'Χαμηλές
πτήσεις"
Όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν. Αυτό μάλλον σκέφτηκε ο σημαντικός Έλληνας κομίστας, Αρκάς, όταν πήρε την απόφαση να κλείσει τον κύκλο του κλασικού, πλέον, κόμικς του ‘Χαμηλές Πτήσεις’ με έναν συγκινητικό επίλογο. Στο τελευταίο κόμικς συναντούμε το μικρό σπουργίτι των κόμικς να έχει μεγαλώσει και να κάνει έναν απολογισμό της ζωής του και των στιγμών που έζησε με τον πατέρα του, τον οποίο όσο ζούσε χλεύαζε και ειρωνευόταν. Τώρα είναι σειρά του μικρού σπουργιτιού να υποστεί τις ίδιες συμπεριφορές από τον δικό του γιο.   
Συγκινητική, ανέλπιστα ηθικοπλαστική και επενδυμένη με το αιχμηρό χιούμορ του γνωστού κομίστα, η τελευταία πτήση των σπουργιτιών του Αρκά δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του στο facebook κάτω από τον τίτλο ‘Ένας επίλογος που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ
Πηγή: www.lifo.gr




5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/5/15 19:27

    Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά "Ο Κόκκορας" στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

    Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ.

    Από τα έργα του ο "Ισοβίτης" έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα).

    Το πραγματικό του όνομα καθώς και η ταυτότητά του, παραμένουν άγνωστα στοιχεία του εν λόγω συγγραφέως. Παρόλο που έχει αναφερθεί ως Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης στα διάφορα κόμικς, εντούτοις θεωρούνται ως ψευδώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/5/15 19:41

    Μια πληροφορια λεει οτι η μανα του ηταν απο την Γλανιτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/5/15 20:02

    Έχω ακούσει ότι είναι αρχιτέκτονας
    Αληθεύει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/5/15 20:11

    η μανα του ειναι κορη του περικλη παπαθεοδωρου αδερφου του γιωργιλα που εκτελεστηκε με απαγχονισμο στην τριπολη απο τους γερμανους anemos.gl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/5/15 16:14

    κατι παθατε..κολωσατε η φυγατε για το χωριο;anemos.gl

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.