Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Άργησες να γεννηθείς ή πέθανες νωρίς;

Κοντά στο 1979 πρόλαβες τις τελευταίες κουταλιές από το βάζο της χαράς , της γλύκας μεγάλωσες ανέμελα με ελευθερία στο παιχνίδι , χωρίς ρολόι και αστικούς γονικούς ψυχαναγκασμούς. 
Έτρωγες τα φρούτα όπως τα έκλεβες από τις αυλές και το νερό το έπινες από το λάστιχο του διπλανού σπιτιού στον χωματόδρομο της γειτονιάς σου. Όλα στην κάθε σου μέρα ήταν απλά και με ένα μοναδικό τρόπο σε σημάδεψαν σαν αόρατο τατουάζ. Έχεις βέβαια και σημάδια που φαίνονται , χαρακιές από το ρίσκο της παιδικότητας , από τον βράχο που έκανες βουτιές στην θάλασσα.

Κάθε φορά που κοιτάς πίσω στα τριάντα και κάτι σου χρόνια νιώθεις την ίδια δίψα να επαναλάβεις την διαδρομή , έχεις το βλέμμα εκείνο της νοσταλγίας όπου κοιτάς ασπρόμαυρες φωτογραφίες αλλά είναι γεμάτες χρώμα και που δεν συμβαίνει αυτό πια
Η φωτογραφική που κουβαλάς στον ωμό είναι πολύ καλύτερη από εκείνη την πρώτη την φίλτατη που βρήκες εκείνα τα Χριστούγεννα στο δωμάτιο σου σαν επιβράβευση βαθμολογίας τριμήνου, αλλά δυσκόλευσε στον φακό σου να κλειδώσεις χαμογελά και στιγμές παρόμοιες με εκείνες που φυλάς στο μεταλλικό κουτί του καπνού.

Καρτέρι στο καρτέρι καιρό τώρα ψάχνεις εκείνα τα καρέ στην ζωή την δική σου μα και των άλλων που θα προκαλέσουν το βλέμμα σου ξανά και ξανά για τα επόμενα χρόνια.

Αναρωτιέσαι είναι αλήθεια τελικά; Πουληθήκαμε σαν άλλοτε ο γέρος πούλησε την ψυχή του στον διάβολο αναζητώντας όχι τα νιάτα αλλά τα «κουτάκια» της πλασματικής χαράς; Σε μια κακή και άδικη συναλλαγή για τον χρόνο που μας μένει.

Αλήθεια είναι, άργησες να γεννηθείς ξανά και ο χρόνος σε προσπέρασε, σε ξεγέλασε, σε μπούκωσε με χημικά, με στερεότυπα και έμεινες εκεί απλά να μετράς, να χάνεσαι στους αριθμούς να νομίζεις πως υπάρχεις ενώ έχεις πεθάνεις.

Η τελευταία αίσθηση που σβήνει ο θάνατος είναι η ακοή, ησύχασε και άκου γύρω σου τον πόνο, τη θλίψη, αναγνώρισε τα λάθη και συγχώρεσε, άνοιξε τα μάτια σου σιγά σιγά όλα είναι εκεί, όλα όσα θέλεις τράβα την ψηφιακή κουρτίνα και σήκω στα πόδια σου να αισθανθείς τη ζωή που είναι μπροστά σου… Τρέξε, μην σταματάς, τρέξε να την φτάσεις και όταν το πετύχεις αυτό, πάρ' την αγκαλιά τόσο σφικτά να μη σου φύγει ξανά και ζήσε όπως εσύ ξέρεις και μπορείς.
                  
enfo.gr/

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/5/15 13:12

    ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟ...ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ...ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ..ΔΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΙ ΕΥΡΩΘΗΡΕΣ ΚΑΒΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/5/15 14:12

    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΧΨ, Ο ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΡ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΟΥΣΤ ΜΠΛΙΑΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/5/15 14:32

    ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΟΥ ΑΣΧΕΤΕ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΑ 14.12.ΑΠΟ ΒΛΑΒΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ .ΑΠΛΩΣ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΜΠΗΚΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΝΙΣ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/5/15 18:55

    ρε νις για πoιον τοβαλες αυtο....anemos.gl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/15 20:11

    SPITHA PERAMATOS - κινημα ανεξαρτητων πολιτων Μικης Θεοδωρακης
    39 λεπτά ·

    Μπορεί να είναι έμπλεο οργής για την προπαγανδιστική τακτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα κι όλα. Το χτεσινό κύριο άρθρο στο "Βήμα" του Σταύρου Ψυχάρη εμπεριέχει σημαντικές αποκαλύψεις. Την αποκάλυψη πρώτα-πρώτα, που υπέχει θέση τίτλου, ότι "χορτάσαμε με την προπαγάνδα". Καθώς ο ίδιος ο συγγραφέας του ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις διατροφικές του συνήθειες, καταλαβαίνετε ότι ανατρέπεται η κρατούσα αντίληψη πως το εν λόγω Συγκρότημα έχει χορτάσει, δεκαετίες τώρα, με άλλα, πιο χειροπιαστά από την πτερόεσσα προπαγάνδα, πράγματα. Η δεύτερη αποκάλυψη είναι ότι δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός της κυβέρνησης από τους δανειστές, τους οποίους συνεπικουρούν εγχώρια ΜΜΕ. Αυτό που υπάρχει είναι "οι συνεχείς παλινωδίες και όσα τραγελαφικά και αντιφατικά εκστομίζουν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ". Οι αδίκως βαλλόμενοι δανειστές είναι αρνάκια. Ακόμα πιο αρνάκια τα αδίκως βαλλόμενα ΜΜΕ, που απλώς "καταγράφουν τις υπαρκτές κυβερνητικές παλινωδίες". Το πρόβλημα είναι η στρίγγλα που αρνείται να γίνει αρνάκι και "μεταθέτει τις ευθύνες της στα... ΜΜΕ και στους δανειστές". Η τρίτη -και φαρμακερή- αποκάλυψη είναι ότι "οι τρεις χαμένοι μήνες στη διαπραγμάτευση που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, στην ασφυξία της οικονομίας και στην αφαίμαξη κάθε διαθέσιμου πόρου, ήταν συνέπεια αυτής ακριβώς της αντιφατικής κυβερνητικής τακτικής". Εδώ θα πρέπει να δώσετε βάση στη λεπτότητα των συλλογισμών. Ποιος οδήγησε στην ασφυξία της οικονομίας; Οι τρεις χαμένοι μήνες. Ποιος οδήγησε στους τρεις χαμένους μήνες; Η αντιφατική κυβερνητική τακτική. Η ετυμηγορία προκύπτει αβίαστα: Ένοχη για όλα η κυβέρνηση - αθώοι οι δανειστές. Είναι αξιοθαύμαστο πώς σε τόσο λίγες γραμμές περιγράφεται με τόση ενάργεια η καταδίωξη κάποιων χορτασμένων ΜΜΕ. Ακόμα πιο αξιοθαύμαστη η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο κάποια χορτασμένα ΜΜΕ περιγράφουν τη διαπραγμάτευση και τη στάση κάθε πλευράς. Και αγγίζει τα όρια του θαύματος ο τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας, με την αφαιρετική σοφία του χορτασμένου, μας δείχνει το καπέλο, αφού έχει εξαφανίσει το λαγό. Τον οποίο φανταζόμαστε ακόμα να τρέχει, αναζητώντας λίγο κουτόχορτο μεταξύ συντάξεων, εργασιακού Μεσαίωνα και κόκκινων γραμμών. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να μιλάμε όχι για ένα κύριο άρθρο, αλλά για άρθρο ενός κυρίου. Ο οποίος, από σεμνότητα προφανώς, κρύβει μια μικρή, τιμητική για το "Βήμα", αλήθεια: Δεν χόρτασε ακόμα με την προπαγάνδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/5/15 20:35

    Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι σήμερα πολλές αλλαγές έχουν συμβεί στην Ευρώπη και σίγουρα σε αυτές έχουν πάρει μέρος σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες. Ανάμεσα σε αυτές το CNBC τοποθετεί και τον Αλέξη Τσίπρα.

    Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν συμβεί πολλά στη Γηραιά Ηπειρο: το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα 6 αρχικά στα 28 τώρα μέλη και η εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος έχουν βοηθήσει στο να μετατρέψουν την περιοχή σε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη, πλούσια σε πολιτισμό και ποικιλομορφία.

    Αυτό αναφέρει το CNBC, το οποίο αναδεικνύει τους 8 πολιτικούς που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της Ευρώπης, αξιολογώντας τις επιπτώσεις των πολιτικών τους στην Ευρώπη και τον κόσμο.

    Αναλυτικά η λίστα:

    -Adolfo Suarez: Ισπανός Πρωθυπουργός, 1976-81
    -Margaret Thatcher: Βρετανίδα Πρωθυπουργός, 1979-1990
    -François Mitterrand: Γάλλος Πρωθυπουργός, 1981-1995
    -Helmut Kohl: Γερμανός Καγκελάριος 1982 - 1998
    -Lech Wałesa: Πολωνός Πρωθυπουργός, 1990-1995
    -Tony Blair: Βρετανός Πρωθυπουργός, 1997-2007
    -Angela Merkel: Γερμανίδα Καγκελάριος, 2005 - σήμερα
    -Alexis Tsipras: Έλληνας Πρωθυπουργός, 2015 - σήμερα

    Facebook (51) (link is external)Twitter (link is external)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.