Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Οδυσσέας : θα μετασχηματίσω την Παράταξη σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία νέα συλλογικότητα.

Αν τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξής μας μου εμπιστευθούν την ευθύνη της ηγεσίας

«Θέλει σήμερα η Κυβέρνηση τρίτο μνημόνιο; Να το πει ο Πρωθυπουργός πρώτα στους Βουλευτές του και στους Βουλευτές των ΑΝΕΛ, και μετά σ’εμάς. Έχουν τη δεδηλωμένη στη Βουλή, αν θέλουν να το περάσουν.»
«Στο ΕΣΠΑ, από τις αρχές του έτους, δεν υλοποιείται κανένα έργο, δεν γίνεται καμία πληρωμή.»

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ (Χρήστος Κούτρας – Γιάννης Ντσούνος), ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε με έμφαση  πως από τις αρχές του έτους δεν έχει γίνει καμία πληρωμή σε κανένα έργο, μικρό ή μεγάλο, από το ΕΣΠΑ: «Ο κ.Σταθάκης αποφεύγει συστηματικά να προσέλθει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για ενημέρωση, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας. Ανακοινώνει κάθε εβδομάδα την “υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους”, όμως δυστυχώς, στον τομέα της ευθύνης του, η υλοποίηση έργων έχει σταματήσει».
Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να γνωρίζει ποια θα είναι η συμφωνία αυτή. Η Κυβέρνηση εξελέγη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα: την κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καμία αύξηση στον ΦΠΑ, 300.000 νέες θέσεις εργασίας, καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις, καμία ιδιωτικοποίηση. Είπε τότε αλήθεια; Θέλει σήμερα τρίτο μνημόνιο; Να το πει ο Πρωθυπουργός πρώτα στους Βουλευτές του και στους Βουλευτές των ΑΝΕΛ, και μετά σ’εμάς. Έχουν τη δεδηλωμένη στη Βουλή, αν θέλουν να περάσουν το τρίτο μνημόνιο. Αν αυτό είναι καλύτερο από το περίφημο “mail Χαρδούβελη”, εξαιρετικά, και να το ψηφίσουμε κι εμείς. Εμείς δεν θα γίνουμε τώρα όψιμοι αντιμνημονιακοί».
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει απωλέσει το “ηθικό πλεονέκτημα” που διέθετε προεκλογικά – και όχι μόνο στα θέματα του μνημονίου ή της οικονομίας. Στο θέμα της αξιοκρατίας, για παράδειγμα: στον κρατικό μηχανισμό διορίζονται αθρόα φίλοι και συγγενείς, ενώ στην περίπτωση των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης, δεν δίνονται ούτε καν τα βιογραφικά τους στη δημοσιότητα. Ο κ.Βαρουφάκης με τα καμώματά του, έχασε και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας έναντι των εταίρων – πώς θα τους συναντήσει την επόμενη φορά; Συμπεριφέρεται μόνο προς όφελος του εαυτού του και των μελλοντικών του κερδών από διαλέξεις και βιβλία, και αδιαφορεί για το συμφέρον της χώρας. Η κα Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Βουλής, ανέλαβε και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά και όλα τα Υπουργεία που η ίδια κρίνει, και διέταξε τους αστυνομικούς να επιτρέπουν στους διαδηλωτές να πηγαίνουν όπου θέλουν. Εννοούσε ίσως και στο Μαξίμου, όπου κατά τη γνώμη της εδρεύουν οι “νέοι Μερκελιστές”…».

Ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε: «Είναι ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μετασχηματιστεί σε ένα νέο κόμμα. Να ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος για την Παράταξή μας, βασισμένος πάντοτε στις πολιτικές της κεντροαριστεράς και στις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Κρατάμε τα θετικά πρόσημα από την πορεία και την ιστορία μας, αλλά προχωράμε προς το μέλλον. Αν τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξής μας μου εμπιστευθούν αυτή την ευθύνη, θα μετασχηματίσω την Παράταξη σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία νέα συλλογικότητα. Με βάση νέες πολιτικές, έχουμε χρέος να απευθυνθούμε στην κοινωνία, ώστε να εκπροσωπήσουμε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.»

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/5/15 00:29

    ΟΧΙ ΔΥΣΣΕΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΕΦ ΑΠΑΞ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/5/15 10:35

    Ο Δυσσεας μια χαρά τα νιώθει. Τη δουλειά του κάνει. Ζήτημα υπάρχει με μας που δεκαετίες έχουμε κάψει φλαντζα , έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια, τη περηφάνια, την ελπίδα, τη δύναμη, τη γενναιοτητα, την αντίσταση και τα αντικαταστησαμε με την οσφυοκαμψια, το γλυψιμο, τη δουλοπρεπεια, την υποτέλεια, την αλληλοφαγωμαρα και συνεχίζουμε να υποστηριζουμε μορφωματα τύπου Πασοκ, που μας έκαψε τη γουνα , αλλά εμείς εκεί, το βιολί μας.
    Πόση ξεφτίλα ακόμα.
    Το ξυμα το πρωτοπε δω μέσα ο γερολυκος για τον Αλέξη κι είχε δίκιο στη φάση που τοπε.
    Το πήρε ο γερό χψ του 19 και 4/13(αλήθεια βάζανε τόσα μαθήματα στην εποχή του) και μας έχει πρήξει τα μηδεα!
    Μόνο που το ζητάει για λάθος κυβέρνηση.
    Γιατί τουτοι δω με τόσο πόλεμο μέσα (βλ χψ) κι έξω, καλά κρατούν. Αν είχανε τη δική μας στήριξη, όπως ζήτησε ο Μανώλης (που εσύ ξεδιαντροπα ως συνήθως χλευαζεις), ίσως ναχαμε πάει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/15 11:13

    ΑΜΝΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ Ο ΧΨ..ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΚΑΝΕ ΟΥΛΑ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΘΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑΡΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/5/15 20:52


    DefenceNet.gr
    Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

    Άρχισαν τις προκλήσεις οι "εγκληματίες πολεμου" Τσάμηδες ζητώντας την μισή Ν.Ήπειρο και...την ανάδειξη Τσάμη αντιπροέδρου στην ελληνική Βουλή!

    Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό σταθμό Ora News, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται τώρα μετά την εκλογή του ανέφερε τα ακόλουθα:

    «Αισθάνομαι προνομιούχος για το αξίωμα, είναι μια θετική εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα PDIU, στους ψηφοφόρους μας, αλλά και στην υπόθεση, την οποία το κόμμα μας εκπροσωπεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι αλβανοί της τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και τσάμη αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος».

    Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δήλωση του γ' αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου, ο οποίος επαναφέρει το θέμα της "τσαμουριάς".

    "Η επιλογή προσώπων που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων σε υψηλά αξιώματα δεν προάγει την φιλία και τη συνεργασία", σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

    Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας σχολίασε
    την εκλογή και τις χθεσινές δηλώσεις του νέου γ' αντιπροέδρου του αλβανικού Κοινοβουλίου, Σπετίμ Ιντρίζι:

    «Η επιλογή προσώπων, που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης, σε υψηλές θέσεις στα ανώτατα θεσμικά όργανα του κράτους δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ούτε, βεβαίως, συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

    Το ζήτημα είναι ότι ο "σοσιαλιστής" Ε.Ράμα έχει προκύψει όχι μόνο ακραίος εθνικιστής αλλά και φανατικός με την δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας".

    Μόλις προ δύο μηνών είχε μιλησει για την ένωση Κοσόβου και Αλβανίας, και μόλις προ δύο εβδομάδων συνέβησαν τα αματηρά γεγονότα του Κουμάνοβο στα Σκόπια με αλβανόφωνους εισβολείς.

    Είναι γεγονός ότι τίποτε απ'όλα αυτά δεν έγινε τυχαία, και η ελληνική πλευρά θα πρέπει να επαγρυπνεί. Κάποιοι σχεδιάζουν την "Μεγάλη Αλβανία" και βάζουν "φωτιές" προκειμένου να μην σχηματιστεί ορθόδοξος άξονας και να μην περάσει το ρωσικό φυσικό αέριο.

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/5/15 20:54

    ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ..ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩΣΥΝΑΧΙ....ΚΙ ΑΠ ΤΟ ΔΥΣΣΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/5/15 21:45

    Τη μικρασιατική καταστροφή ακολούθησαν οι εκτελέσεις στου Γουδή.......

    Σήμερα επειδή υπάρχει άμεση και πλέρια ενημέρωση φοβάμαι αν, ο μη γένοιτο, συμβεί εθνική καταστροφή το "ενημερωμένο" πόπολο θα ζητήσει 100άκις το νούμερο των υπευθύνων στο .....απόσπασμα......

    ας το έχουν υπόψη τους οι διαχειριστές της τύχης του έθνους και να είναι πιο συνετοί, πιο ρεαλιστές και λιγότερο τυχοδιώκτες.....

    Όποιος δια πράξεών του ή παραλείψεών του (καλά δε μιλάμε εκ προμελέτης) οδηγήσει τη χώρα σε καταστροφή να περιμένει να εισπράξει τα επίχειρα των πράξεών του, τις ποινές των παραλείψεών του!!!!!!!!


    τόσο απλά, τόσο κυνικά!!!!!

    Το δούλεμα δεν είναι τρόικα, είναι θεσμοί,

    δεν είναι μνημόνιο, είναι παράταση προγράμματος,

    δε γίνεται αξιολόγηση, αλλά συναντιώμαστε στις Βρυξέλλες, στα υπόγεια του Χίλτον κλπ

    ας σταματήσει εδώ και μη παρέκει.

    Η μαφία της δραχμής σηκώνει κεφάλι και αβαντάρει πολλά με βαρεμένες, μυαλοκαμένες και στοκαρισμένες απόψεις. Ας λάβει υπόψη της ότι με την επάνοδό της το 80% του λαού φτωχό και άμοιρο......δεν έχει τίποτα να χάσει και εκεί να δεις Μανώλη μου πόσοι θα βγουν στο δρόμο, όχι για να βοηθήσουν την "κυβέρνηση", αλλά για καταστάσεις τύπου ....γαία πυρί μειχθήτω!!!!!!!!

    ή όπως παλιά έλεγα "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων"!!!

    Συνέλθετε, γιατί οι καιροί ου μενετοί και αφήστε τους εθνολαϊκισμούς και τις λεβεντομαλακίες γιατί πλέον παίζετε με τις ζωές μας και όχι με κάποια περιοριστική ρευστότητα και με κάποια φορολογία και με κάποια μέτρα σκληρά που οι άλλοι ασχολήθηκαν.......

    Η διαφορά είναι ότι παίζετε πλέον με τη ζωή μας και γι' αυτό ....σοβαρευτείτε, διαφορετικά τη βόλτα σας.....ζήσαμε καλά χρόνια και χρόνια χωρίς την αριστεράτζα της τεμπέλας.....

    Πλέον, ίχνος ανοχής και όποιος τους ανέχεται καθίσταται συνένοχος, αυτό είναι επαναστατική πράξη και οι "συνετοί" κα "νουνεχείς" και "πράοι" ας αφήσουν κατά μέρος το φερ πλέι του πολιτικού φέρεσθαι, γιατί η ανοχή τους πλέον σ' αυτό το συνονθύλευμα, σ' αυτό το τσίρκο των πολιτικών νούμερων, σ' αυτούς τους κλόουν που νυχθημερόν γελιοποιούν τη χώρα μας διεθνώς, είναι εξίσου ένοχη (η ανοχή τους).....

    Είναι καιρός να υλοποιηθεί η πρόταση του Βενιζέλου για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

    Είναι καιρός ο πρωθυπουργός να καλέσει τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να στηρίξουν τη βασική επιλογή, της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην ευρώπη και ταυτόχρονα αυθωρεί και παρά χρήμα να πετάξει έξω τους έξαλλους και εμμονικούς σταλινικούς και ψεκασμένους και να οδηγήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, θυσιάζοντας ακόμα και τη θέση του πρωθυπουργού και νάναι σίγουρος ότι μπροστά του θα το βρει...........

    εδώ, σχεδόν εξιλεώθηκε ο εργασιομανής "κόπρος" της ραφήνας και φιγουράρει ως σωτήρας σε περίπτωση δύσκολης κατάστασης, όχι ο αριστερός ηγέτης που πήρε τολμηρές αποφάσεις, θυσιάζοντας για την πατρίδα όχι μόνο τη χάρη του, αλλά και το τσούρμο του.......και επαναλαμβάνω, μπροστά του θα το βρει και τουλάχιστον θα αισθανθούν υπερήφανοι σύμπαντες οι έλληνες γιατί βρέθηκε ένας πρωθυπουργός που "θυσιάστηκε" για τη χώρα του!!!!!!!!

    Μπροστά του θα το βρει!!!!!!!!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/5/15 21:56

    Αν συνεχίσουν να μη βλέπουν τα πράματα όπως είναι,

    αλλά να τα βλέπουν όπως είναι αυτοί,

    τότε να περιμένετε εθνικές περιπέτειες και τραγωδίες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/5/15 21:56

    Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Α Τ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/5/15 22:14

    Πρωτη φορα ....ΑΡΗστερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/5/15 22:24

    ΜΑ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/5/15 22:43

    ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΟΗΤΕ 21.45.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΑΦΕΛΩΣ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠ ΕΞΩ.ΤΙΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΚΙΑ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.