Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η κουλτούρα της βίας στο πετσί και την ψυχή...

Aυτή είναι η κουλτούρα της εποχής μας: η θέαση μέσω εντύπων κι οθόνων (τα "σοκαριστικά" βίντεο έχουν πάντα ιδιαίτερη αξία στη ζήτηση του κοινού και των χρηστών των social media και των "like" ή "dislike" από κάτω τους), από απόσταση "πολιτισμένης" ασφάλειας. Των όσων βίαιων και εξόφθαλμα παρανοϊκών συμβαίνουν μέσα στη φοβερή αρένα του κόσμου.

Μέσα στην "παγκοσμιοποιημένη γειτονιά" της αστραπιαίας και τεράστιας σε όγκο καταιγίδας εικόνας και αβάσταχτης στη διαχείρισή της πληροφορίας. Αλλά κανείς και πουθενά δεν είναι απόλυτα ασφαλής, μέσα σε ένα χαοτικό και αλληλοσυνδεόμενο σύστημα (μέσα κι από φαινομενικά ασύνδετες διαδρομές και υπόγεια κανάλια) όπως ο τεχνολογικά εξελιγμένος αλλά όλο και πιο απο-ανθρωπισμένος κόσμος μας
 Αν φτάνει στα αυτιά μας (συχνά και για πολλούς  σαν βουητό ενοχλητικού εντόμου) η είδηση ότι στο μακρινό Μπαγκλαντές εκατοντάδες άτομα, ακόμη και μικρά παιδιά ανάμεσά τους, πέθαναν από πυρκαγιά σε μια άθλια φάμπρικα της GAP, υπό δουλικές-τριτοκοσμικές συνθήκες απασχόλησης και ανύπαρκτες συνθήκες ασφαλείας, τότε να περιμένεις ότι η αποικιοκρατική λογική ωμής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου δυναμικού και καταλήστευσης των πόρων των λαών θα εισχωρήσει βίαια και στη δική μας "φωλιά". Βρίσκοντας την κατάλληλη κερκόπορτα (όπως είναι η φαυλοκρατική διαχείριση της εξουσίας και του δημόσιου πλούτου και η δημιουργία χρηματοπιστωτικού χρέους από ανύπαρκτο σε υλική μορφή χρήμα) και με τη συνδρομή των πάντα πρόθυμων αχυράνθρωπων και συνεργατών από μέσα.
Και αν βομβαρδίζεται ο αμφιβληστροειδής μας από φριχτές εικόνες πραγματικά βομβαρδισμένων και διαμελισμένων παιδιών στη Γάζα, να ξέρεις ότι οι γεωπολιτικές, ιμπεριαλιστικές, ψυχοπαθητικές στην ουσία τους ατζέντες που παράγουν αυτά τα αποκρουστικά αποτελέσματα μπορεί να εντάξουν, σε κάποιο "πέταγμα των ζαριών", ακόμη κι εσένα και την οικογένειά σου μέσα στη ζώνη πυρός τους. Κι ας φάνταζε μέχρι τώρα πολύ μακρινός έως σχεδόν εξωπραγματικός ένας τέτοιος εφιάλτης.

Γιατί κανένας μας δεν είναι αθώος και πλήρως άμοιρος ευθυνών. Από τη στιγμή που την πιο παράλογη και αντιανθρώπινη βία έχει φτάσει να την εγκαθιδρύει μέσα του και να την ατενίζει ως κάτι το φυσικό και "πολιτισμικά" αναπόσπαστο στη λειτουργία των πραγμάτων αυτού του κόσμου. Όσο ακόμη κι αν την καταδικάζουμε και οργανώνουμε πορείες αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας και εκτονωνόμαστε σε ευχολόγια και αφορισμούς της φρίκης. Αρκεί αυτή να κρατιέται μακριά από τις πόρτες μας ή έστω η αγκίστρωση της βίας γύρω μας και η "δύναμη πυρός" της (ανέχεια και πείνα, αστυνομική βία, εγκληματικότητα και καθημερινός σαδισμός και κακότητα που γιγαντώνεται σε περιόδους ανθρωπιστικής κρίσης) να μην ακουμπάει εμάς και τους αγαπημένους μας. Να μείνει έξω από τον πολύτιμο μικρόκοσμό μας, λες και αυτός είναι αυθύπαρκτος και τελείως αποκομμένος από τον μακρόκοσμο. Μα από την άλλη, ακόμη και μέσα στον οικείο μικρόκοσμό του και στους χώρους κοινωνικής ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης και κίνησης, μπορεί να αναπαράγουμε αυτή τη βία που τόσο απευχόμαστε, ο καθένας με τον τρόπο του, ακόμη κι ασυνείδητα μερικές φορές. Ο φαύλος κύκλος ενός ύπουλου εθισμού...

Μέσα σε αυτή την καλλιτεχνικά, κοινωνικά, πνευματικά, λεκτικά, ψυχολογικά, υλικά παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα βίας. Που αντέχουμε όλο και περισσότερη...μέχρι να μας συντρίψει!


40 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/5/15 07:38

    οταν συνηθισεις το τερας αρχιζεις να του μοιαζεις ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/5/15 09:23

    τέτοια υποβάθμιση της υπουργάρας (της για πρώτη φορά αριστερά)......

    άκου εκεί να τον υποδεχθεί μια υφυπουργός!!!!!!!!

    Και μετά σου λέει....το κάνεις κούγκι ή δεν το κάνεις??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/15 09:26

    είδατε ρε "ρεμάλια" τι κάνει η σκληρή διαπραγμάτευση????

    Οι τοκογλύφοι σκέφτονται να παρατείνουν το πρόγραμμα μέχρι το χινώπορο......πρόγραμμε εεεε, όχι μνημόνιο.....(μπας και μας ακούσει ο λεουτσάκος ή ο νταλα...πίρλας πως τον λένε.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/5/15 09:29

    καλά εκείνη η βουλευτίνα που διάβαζε τους ξένους αξιωματούχους που θα καλέσουν για μάρτυρες για την εξεταστική....(ε, ρε μεγαλεία και πιένες....) πρέπει σίγουρα να την βάλουν διερμηνέα κοντά στον Alexis, τώρα που αρχινάει να μαθαίνει λιγούλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/5/15 10:41

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕ ΘΕΣ ΕΣΥ;ΤΙ ΠΑΡΛΑΡΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ;ΘΑ ΤΟΧΕΙΣ! ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ ΜΟΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/5/15 10:44

    To Bloomberg προβλέπει θρίαμβο Τσίπρα στη διαπραγμάτευση
    Ο Αλέξης Τσίπρας Ο Αλέξης Τσίπρας
    “ Τι αναφέρει το δημοσίευμα του bloomberg ”
    Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 08:50

    Εκτύπωση
    E-mail

    «Η τελική συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει μόλις το ένα-τρίτο των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις»!!!



    Η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg, διεξάγει συναντήσεις με μικρές ομάδες κοινοβουλευτικών του κόμματός της στην Καγκελαρία, για να τους πείσει να παραμερίσουν τις αμφιβολίες τους και να εγκρίνουν την παροχή νέων πόρων, που θα αποτρέψουν μία Ελληνική χρεοκοπία. Ο γεωπολιτικός παράγοντας παίζει κρίσιμο ρόλο στο σκεπτικό της: θεωρεί ότι, η εγκατάλειψη της Ελλάδας, θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για την ενότητα και τη διεθνή επιρροή της Ευρώπης.



    Το δημοσίευμα μάλιστα επικαλείται τον Υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο Euroworking Group Τόμας Στέφεν, ο οποίος διερωτάται:



    “Πρέπει όντως να λέμε λεπτομερώς στους Έλληνες, τι δαπάνες επιτρέπεται να κάνουν και από που να αντλούν έσοδα; Εγώ λέω “όχι”. Το γενικό πλαίσιο είναι που πρέπει να είναι σαφές”.



    Ανώνυμος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει στο πρακτορείο ότι, η τελική συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει μόλις το ένα-τρίτο των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις.



    ΠΗΓΗ: olympia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/5/15 10:46

    Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015
    Πώς επηρεάζουν τα video games το μυαλό;

    Άννα Δάλλα

    Πιθανώς αυξάνουν τον κίνδυνο για νευρολογικές παθήσεις αργότερα.

    Οι παίκτες των video games περνάνε 3 δισεκατομμύρια ώρες εβδομαδιαία μπροστά από τις οθόνες τους. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο μέσος νέος θα έχει ξοδέψει 10. 000 ώρες παίζοντας video games μέχρι να γίνουν 21 ετών.

    Οι επιπτώσεις από τα παιχνίδια αυτά στον εγκέφαλο τώρα αρχίζουν να γίνονται κατανοητές.

    Νέα έρευνα από το Καναδικό Πανεπιστήμιο McGill και το Douglas Research Institute of the CIUSSS de l'Ouest-de-l'Île de Montréal δείχνει ότι οι παίκτες τέτοιων παιχνιδιών επιδεικνύουν μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ικανότητα στην οπτική τους συγκέντρωση και παράλληλα είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές πλοήγησης που βασίζονται στον κερκοφόρο πυρήνα του εγκεφάλου και όχι στον ιππόκαμπο, που είναι κανονικά η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη και τη σχέση με τον χώρο.

    Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν στρατηγικές πλοήγησης που βασίζονται στον κερκοφόρο πυρήνα έχουν λιγότερη φαιά ουσία και πιο μειωμένη λειτουργία στον ιππόκαμπο, γεγονός που έχει σχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για νευρολογικές παθήσεις, όπως είναι το Αλτσχάιμερ. Η έρευνα διεξήχθη σε ενήλικες παίχτες που πέρναγαν τουλάχιστον 6 ώρες την εβδομάδα σε αυτή τη δραστηριότητα.

    http://www.vita.gr/

    σχετικά:

    (και το..."αντίθετό" του)
    Video games για γερό μυαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/5/15 11:19

    ΒΕΒΑΙΑ,ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΨΑΡΩΣΕΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΝΑΑΑΑ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ,ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/5/15 11:35

    Μετά τη σύνοδο κορυφής οργανώνεται λαϊκό γλέντι στο σύνταγμα.....

    Δεν ξέρω μόνο αν θα παιανίσουν εμβατήρια αι μπάνται των ενόπλων δυνάμεων!!!!!!!

    μπάάάάάάνταρε.......που βόσκεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/5/15 11:40

    ζούδια,

    δεν είναι πρώτη φορά αριστερά,

    αλλά πέμπτη φορά πασόκ (παλιό ) των εκσυχρονιστών.....

    ασβοί στις τρούπες σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/5/15 11:43

    ας ενισχύσουμε όλοι τον αγώνα για να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ......

    μάτι, έμαθες πως παίζουνε τις γουρουνίτσεςςςςςς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/5/15 11:48

    και να μην έχετε αυταπάτες ακούστε το διεστραμένο μου νου.

    τα σόου της κόρης του εισαγγελέα του αντρέα είναι οργανωμένα από το επιτελείο του ταμτάκου.

    Μη χάνετε το χιούμορ σας θα χρειαστείτε για τους χορούς με τα νταούλια στο σύνταγμα...γι΄ αυτό προσπαθώ να σας το φτιάξω πρωϊνιάτικα........

    Η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια γιατί κρύφτηκε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/5/15 11:57

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ,ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΤΩΡΑ Η ΜΑΧΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΑΙΤ.ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ,Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ,ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΣ,ΞΕΡΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΠΙΑ.ΠΟΛΛΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος21/5/15 12:25

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

    Διαμαρτυρήθηκε όχι γιατί... τους άφησαν, ούτε γιατί δεν επέβαλαν «τον νόμο»- που όπως επί χρόνια έχουμε δει στην Αθήνα, μεταφράζεται σε τόνους καρκινογόνων χημικών, κρότου λάμψης, κλομπ, κλοτσιές, μαλλιοτραβήγματα, σπασίματα χεριών και ποδιών, ξύλο σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, «τυφλές» προσαγωγές στο πλήθος κ.λπ.- αλλά γιατί δεν αφήνουν τους πολίτες να περάσουν. Ναι. Να περάσουν ελεύθερα και να αφήσουν ψήφισμα στη Βουλή. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία το παρέχει το Σύνταγμα της Ελλάδας.

    Το παρέχουν οι νόμοι που η ίδια η Βουλή έχει ψηφίσει. Και δεν μπορεί παρά να είναι σημάδι Δημοκρατίας, όταν αυτό το δικαίωμα το υπερασπίζεται η Πρόεδρος της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/5/15 12:33

    ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ. ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΑΜ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΟΥΣΤ ΓΕΛΟΙΕ ΒΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος21/5/15 12:42

    Ο γνωστός μπαρούφας διαψεύδει τώρα τον εαυτό του.......μάλλον δε θα κάνει κούγκι, αλλά προσπαθεί να κάνει ....έξοδο.!!!!!!!!

    τι διάολο πρέπει το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει αργότερα να έχει και ηρωικές........φαυλότητες.

    Εμένα γιατί το δαιμονομυαλό μου μου λέει ότι είναι φτιαχτά με συντονισμό από την αριστεράντζα της τεμπέλας????

    (γελάτε γιατί για γέλια είμαστε και ας πάμε κατά διαόλου.....ιλαροτραγωδία!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/5/15 12:51

    Ο Γιάνης είναι τρομοκρατημένος. Τι μας λες άνθρωπέ μας; Αν εσύ είσαι τρομοκρατημένος, εμείς τι πρέπει να κάνουμε βλέποντας εσάς να «κυβερνάτε»; Να πηδάμε από τα παράθυρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/5/15 13:06

    τελικά η ακτινοβολία και η ρήση της αποκάλυψης του Ιωάννη κυριάρχησαν

    ή το γκουαντάναμο??????

    Και όμως οι πράξεις και οι ενέργειες των δήθεν επαναστατών (τρομοκρατών) οδήγησαν το σύστημα να θεσμοθετήσει και να υιοθετήσει αστυνομικά μέτρα ελέγχου της κοινωνίας για να τους ..."αντιμετωπίσει" δήθεν μου τάχα μου.......ακόμα δε να κατευθύνει.....το εκλογικό σώμα εκεί που ήθελε, τη δεδομένη στιγμή......

    Τελικά και τους χρησιμοποίησε και τους χρησιμοποιεί τιμωρώντας τους!!!!!! (με το γκουαντάναμο είναι πιο ισχυρό το μήνυμα.....)

    αυτή είναι η αλήθεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος21/5/15 13:30

    αντί ψυχιάτρου, σχόλια στις ιστοσελίδες.
    άλλη μια καλή λύση είναι ο θρησκευτικός φανατισμός,ακολουθούμε την πορεία των οστών των αγίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος21/5/15 13:42

    ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕΣ,ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΔΙΑΜΩΡΦΩΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος21/5/15 15:50

    σου δινει ο ανθρωπος βαζει θεματα σαν χψ κι απανταει με κεφαλαια σα ρεντεζελας ρε ξου απο δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος21/5/15 16:50


    ithesis
    Οικονομία
    Το Μεγαλο Σφαλμα του ΔΝΤ με την Ελλαδα
    Μαϊου 13, 2015
    geliografia-ellada-krisis-00017

    Μετάφραση από το iThesis του άρθρου του Bloomberg:

    “The IMF’s Big Greek Mistake”

    To άρθρο του Bloomberg δικαιώνει το άρθρο του συνεργάτη μας Ανδρέα Γεωργιάδη, «Η Μεγάλη Απάτη ενάντια στο Κράτος και τον Λαό»

    Του Ashoka Mody,

    Τα εντεινόμενα οικονομικά δεινά της ελληνικής κυβέρνησης την οδηγούν να εξετάσει το αδιανόητο: να μην εξοφλήσει ένα δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αντί να απαιτεί αποπληρωμή και περαιτέρω λιτότητα, το ΔΝΤ θα πρέπει να αναγνωρίσει την ευθύνη που φέρει για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και να διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους.

    Οι επαχθείς υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα κράτη της ΕΕ μπορούν να αναχθούν στον Απρίλιο του 2010, όταν οι φορείς αυτοί έκαναν ένα μοιραίο σφάλμα. Αντί να επιτρέψουν στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει λόγω των ανυπέρβλητων χρεών της σε ιδιώτες πιστωτές, επέλεξαν να τη δανείσουν τα χρήματα για να τα αποπληρώσει.

    Την εποχή εκείνη, ακούστηκαν πολλές φωνές που ζητούσαν την άμεση αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, επιβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ζημίες στις τράπεζες και τους επενδυτές που είχαν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ήταν πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ και ο Καρλ Όττο Πολ, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και από τους βασικούς αρχιτέκτονες του ευρώ. Το ΔΝΤ και οι αρχές της ΕΕ απάντησαν ότι η αναδιάρθρωση θα προκαλούσε διεθνές χρηματοοικονομικό χάος. Όπως σημείωσε ευθαρσώς ο Πολ, αυτό ήταν απλώς το παραπέτασμα ώστε να συγκαλυφθεί η διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών, οι οποίες είχαν υπάρξει μεταξύ των μεγαλύτερων υποκινητών της ελληνικής σπατάλης.

    Τελικά, η προσέγγιση των φορέων αυτών απλώς αντικατέστησε το ένα πρόβλημα με ένα άλλο: το ΔΝΤ και τα επίσημα ευρωπαϊκά δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή ιδιωτών πιστωτών. Έτσι, παρά την καθυστερημένη αναδιάρθρωση το 2012, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας παραμένουν επαχθείς – μόνον που τώρα οφείλονται σχεδόν στο σύνολό τους σε επίσημους πιστωτές.

    Πέντε χρόνια από την έναρξη της κρίσης, το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από το 130 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος σε περίπου 180 τοις εκατό. Ταυτόχρονα, η βαθιά οικονομική ύφεση και ο αποπληθωρισμός έχουν περιορίσει σημαντικά την δυνατότητα του κράτους να εξοφλήσει το χρέος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος21/5/15 16:53

    Ο κασιδιάρης καλωδιωμένος βιντεοσκόπησε τον μπαλτάκο.

    Ο βαρουφάκης καλωδιώθηκε και μαγνητοφώνησε τους άλλους στο γιούρογκρουπ με ίδιας τεχνολογίας τεχνική?????

    τελικά αυτό το παιδί ήξεις αφήξεις και όλο ασάφεια είναι και μπερδεύομαι εγώ το τούγκι.

    παιδάκι μου του έγραψες ή δεν τους έγραψες στο βίντιο (όχι βίντεο)???? και αν ναι ήταν HD ??? ή θάναι θολούρα και μουρούγκλα????

    τώρα τα άλλα είναι λυμένα πριν τη διαπραγμάτευση, τι με πέρασες μπίτι ζωντόβολο να πιστέψω ότι κάνετε διαπραγμάτευση????? απλά το λέτε και το μπερδεύετε για να πιστέψει ο λεουτσάκος.

    Ρε Μανώλη να βγούμε στους δρόμους, αλλά λύσε μου την απορία.

    Ποιος θα σκιαχτεί άμα βγούμε??? και τι θα πετύχουμε?????

    (τήρα τώρα κάτι αγωνισταράδες που θα με βάλουνε πόστα που δεν πιστεύω στους αγώνες του δρόμου, τήρα τήρα τήρα που θα βγάλουνε αφρούς επαναστατικότητας...)

    ευτυχώς που δεν έχουν λεξιλόγιο υβριστικό παρά μόνο δυο τρεις λεξούλες όπως προδότης εθελόδουλος γερμανοτσολιάς, βλαξ, (το βλάξ το λένε στην καθαρεύουσα γιατί έτσι τους έμεινε όπως τα φώναζε ο δάσκαλος....τότενες μάτι μου κάναμε πολλά αρχαία...)

    ευτυχώς που είναι του 10 και 2/13 και γλιτώνω από του κόσμου τα κοσμιτικά επίθετα και συνήθισα αυτά τα δυό τρία και δε με γκιολεύουν και τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος21/5/15 16:53

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Σχεδόν όλοι πλέον συμφωνούν ότι η πίεση της Ελλάδας να εξοφλήσει τους ιδιώτες πιστωτές ήταν κακή ιδέα. Η απαιτούμενη δημοσιονομική λιτότητα ήταν απλώς υπερβολικά μεγάλη, προκαλώντας κατάρρευση της οικονομίας. Το ΔΝΤ αναγνώρισε το λάθος αυτό σε μια αναφορά του 2013 για την Ελλάδα. Σε ένα πρόσφατο υπηρεσιακό έγγραφο, το ΔΝΤ ανέφερε ότι όταν μια κρίση απειλεί να εξαπλωθεί, θα πρέπει να αναζητείται μια γενική συλλογική λύση και όχι να αναγκάζεται η δοκιμαζόμενη οικονομία να σηκώσει όλο το βάρος. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, έχει προειδοποιήσει ότι ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα θα συνθλίψει την ανάπτυξη.

    Περιέργως, η προτεινόμενη από το ΔΝΤ ακολουθητέα πορεία για την Ελλάδα παραμένει αμετάβλητη: δανεισμός περισσότερων χρημάτων (αυτήν τη φορά από τις ευρωπαϊκές αρχές) για την αποπληρωμή μέρους των πιστωτών (του ΔΝΤ) και συνέχιση της προσήλωσης στην λιτότητα. Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις του Ταμείου υπολογίζουν ότι το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού (πέραν της καταβολής των τόκων) θα αγγίξει το 4,5 τοις εκατό του ΑΕΠ, σφίξιμο του ζωναριού που λίγες κυβερνήσεις έχουν έως σήμερα καταφέρει να πραγματοποιήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις επονομαζόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις – μεταβολές στον τομέα της εργασίας και σε άλλους τομείς, οι οποίες υποτίθεται ότι θα βελτιώσουν το πιο μακροπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Καλά θα κάνουν να προσέξουν. Η έκδοση «Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική» του Ταμείου αποτελεί ψυχρολουσία αναφορικά με την ιδέα ότι αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους με αξιόπιστο και έγκαιρο τρόπο. Τα πολυτιμότερα μέτρα ενθαρρύνουν την έρευνα και την ανάπτυξη, ενώ βοηθούν στην προώθηση των τομέων υψηλής τεχνολογίας. Όλα αυτά είναι προς το συμφέρον του τόπου, αλλά η πρόοδος σε αυτούς τους τομείς δεν είναι συναφής για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η Ελλάδα δεν πρέπει να βυθιστεί περισσότερο στη δίνη του χρέους/αποπληθωρισμού και η αποτροπή αυτού πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Δυστυχώς, ορισμένες μεταρρυθμίσεις θα επισπεύσουν αυτήν την καθοδική πορεία εξασθενίζοντας τη ζήτηση.

    Στις 9 Απριλίου η Ελλάδα εξόφλησε 450 εκατομμύρια ευρώ (480 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.) στο ΔΝΤ, ενώ πρέπει να εξοφλήσει άλλα 2 δισεκατομμύρια τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνουν ανεκτές καθυστερήσεις στις καταβολές. «Προσωπικά, σίγουρα δεν θα τις στήριζα,» ανέφερε στην τηλεόραση του Μπλούμπεργκ.

    Αναπόφευκτα, θα παρασχεθεί ελάφρυνση του χρέους – αλλά με το σταγονόμετρο και σε συνδυασμό με αδιάκοπο πόνο. Η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να παγώσει τις πληρωμές σε προμηθευτές και εργαζόμενους, ενώ θα αφαιμάξει τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων. Σε πέντε χρόνια από σήμερα, η οικονομική και κοινωνική πίεση στη χώρα μπορεί να είναι κάλλιστα ακόμα μεγαλύτερη. Το ερώτημα θα είναι: γιατί δεν υπήρξε νωρίτερα μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους ; Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει αυτή τη στιγμή αυτή την δυσάρεστη αριθμητική πράξη, οπότε κυριαρχούν οι ευσεβείς πόθοι.

    Έχοντας αποτύχει στο πρώτο του τεστ αναφορικά με την Ελλάδα, το ΔΝΤ κινδυνεύει να αποτύχει ξανά. Παραμένει παγιδευμένο στις προτεραιότητες των μετόχων, συμπεριλαμβανομένων τα τελευταία έτη, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας. Προκειμένου να εδραιώσει ξανά την ανεξαρτησία του και να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία, θα πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας και να αναγκάσει τους εύπορους μετόχους του να υποστούν τις ζημίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος21/5/15 16:55

    ΣΑΝ ΤΗ ΜΑΙΜΟΥ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΡΕ ΕΧΕΙΣ.ΒΑΛΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ..ΔΙΑΟΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος21/5/15 16:56

    ΤΙ ΣΑΝ ΤΗ ΜΑΙΜΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ @@@@@@ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος21/5/15 17:07

    ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙΣΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΓΚΡΟΥΠ Ε,ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ,ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.Η ΠΛΑΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΟΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος21/5/15 17:28

    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕ ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΒΑΖΩ ΤΟ &&&

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος21/5/15 21:45

    Παιδιά μην ανησυχείτε, ο Λαζόπουλος καθαρίζει από ήχους το βίντεο που τούδωσε ο βαρουφάκης.

    Σε λίγες μέρες θα το έχουμε και εκεί θα δούμε ότι η "περσόνα" μας τάχωσε στους τοκογλύφους και όχι μόνο θα αισθανθούμε υπερήφανοι, αλλά θα βγούμε με νταούλια στο σύνταγμα, όπου αι μπάνται του στρατεύματος θα παιανίζουν εμβατήρια......

    Ο χαϊκάλης τούλεγε "τράβα ρε γιάνη στο λάκη να στο καθαρίσει όπως το δικό μου" αλλά ο διεθνής οικονομολόγος (το νόμπελ στο τσεπάκι τόχουμε) δεν ήθελε να πέσει σε χέρια ένος γελοτοποιού......είμαστε βλέπεις σοβαρή κυβέρνηση!!!!!!

    ε, ρε γλέντιααααααα.....

    Η κόρη όσο προβάλλεται στα Μέσα Μαζικής Επιβολής, τόσο ....οργιάζει.......


    Υ/Γ έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι πολλά από τα σχόλιά μου υιοθετούνται ως δημιούργημα κάποιων, αλλά εμένα δε με πειράζει, είμαι αστείρευτος, χειμαρώδης, και .....έξυπνος του 19 και 4/10 και μπορώ να γράφω όσο θέλω, ότι θέλω με όποιον τρόπο θέλω, γι' αυτό διαβάστε και να μαθαίνετε και να παίρνετε θάρρος και να λουμώνετε.

    Το πιο εύκολο τρολάρισμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι τα πολιτικά νούμερα που κυκλοφορούν.......εύκολη δουλειά, μέχρι και ο ατάλαντος ο λάκης το έχει καταλάβει και έχει πέσει σε μελαγχολία που μια τέτοια μεγάλη ευκαιρία δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί, αφού τους έλγλυφε και συνεχίζει να τους γλύφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος21/5/15 21:53

    Όχι, ρε πούστη μου, να σε πηγαίνουν σε χρεωκοπία για το Φου Που Αααα της Μυκόνου και να αληχτούν κι από πάνω "για πρώτη φορά αριστερά"....

    τουλάχιστον οι έλληνες θα καταλάβουν τι σημαίνει σουρεαλισμός όπως πχ το παραπάνω ή

    η συνεργασία της αριστερής πλατφόρμας με τους ΑΝΕΛ του καμένου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος21/5/15 21:59

    Νομίζω ότι η Κάρπαθος έχει αρκετό ποσοστό το ΚΚΕ.

    Ακούτε λοιπόν τιμωρία που ετοιμάζουν οι συγκυβερνήτες Πάνος και Αλέξης.

    Θα κάνουν νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο.............

    "για πρώτη φορά αριστερά"

    Πού είναι η υπερηφάνεια σου και η αξιοπρεπειά σου, μάτι μου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος21/5/15 22:18

    Πήρε το C-130 και πήγε στη Ρίγα γιατί ο συγκυβερνήτης Πάνος έχει πάρει κεφάλι στο αγωνιστικό πνεύμα και δεν πρέπει.

    Οι επικοινωνιολόγοι του αρχηγού αποφάσισαν να τονίσουν το αγωνιστικο-πολεμικό προφίλ του πρωθυπουργού.......

    Δεν είναι αστείο, με τέτοια ασχολούνται!!!!!!!!

    Θα το μάθει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και θα κλάσουν μαλλί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος21/5/15 22:23

    ασβοί λουμώτε στις τρούπες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος21/5/15 23:40

    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ Ο ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ.ΟΧΙ 19 ΚΑΙ 4/10 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΡΟΥΠΩΣΑΝΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΝΑ..ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ.ΤΣΑΚΩΤΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΟΓΟΚΛΕΦΤΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος21/5/15 23:44

    ΝΑ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΚΛΕΨΕ
    Blogger Ο/Η Γρηγόρης Αντωνίου είπε...

    Σας ευχαριστω πολυ για την αναδημοσιευση Το ακριβες λινκ ειναι αυτο:
    http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html

    3/5/15 20:30
    ΕΔΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ..ΔΕΣ ΤΕ ΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟΚΛΕΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος22/5/15 10:40

    Πατριώτες δεν ξέρω τι λέτε εσείς, συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον πολυγραφότατο σχολιαστή μας, αλλά έχει πένα ξυράφι, χιούμορ αξεπέραστο, γραφή έξυπνη και σχόλια εύστοχα.

    Βέβαια η κατάσταση του δίνει τροφή και κάνει το έργο του πιο εύκολο.

    Η γραφή του θα μπορούσε να σταθεί σε μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα και τα σχόλιά του να συζητούνται πανελληνίως.

    Η προσπάθεια κάποιου πατριώτη να τον μειώσει δεν ξέρω από που πηγάζει, αλλά είναι μάταιη γιατί η γραφή του είναι πηγαία και υψηλού επιπέδου.

    Πάντως εγώ με ενδιαφέρον διαβάζω τα σχόλιά του και το δέσιμο που κάνει της πραγματικότητας με έξυπνους συνειρμούς που σε αναγάγουν σε συζητήσεις αυτοσαρκασμού στον πλάτανο τύπου Κωτσιαλή, Θανάση Κολοβούρδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος22/5/15 11:17

    ΝΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟΥ Η ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ..ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΣΕ ΒΛΑΚΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ Η ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΕΣΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος22/5/15 11:23

    ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΟΓΚ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος22/5/15 13:12

    Μόνος του τα λέει ο χψ μόνος του τακουει, μόνος του φτιάχνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος22/5/15 16:26

    ασε τους πεθαμενους ν αναπαυονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.