Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Άρθρο του Οδυσσέα για την Χρυσή Αυγή

Σήμερα ξεκινά η δίκη των αρχηγών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Μία υπόθεση την οποία παραλίγο να ξεχάσουμε (;), στη δίνη των οικονομικών (μη) εξελίξεων, της γιγάντωσης του μεταναστευτικού ζητήματος, των καταλήψεων, των νέων επεισοδίων στα Εξάρχεια, της νέας συζήτησης για την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες.
Σήμερα, όμως, η δικαστική εξουσία καλείται να γράψει μία σημαντική σελίδα στην ιστορία της χώρας μας. Υπενθυμίζω πως, από την πρώτη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση – όταν ακόμη άλλες πολιτικές δυνάμεις της έδιναν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας
Η δικαστική εξουσία θα αναλάβει το ρόλο της, και θα επιτελέσει το έργο της, με βάση τους κανόνες που τη διέπουν. Ως πολίτες, θα παρακολουθήσουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τις δικαστικές εξελίξεις. Ως πολιτικοί, δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το δημοκρατικό τόξο της πολιτικής, χωρίς εισαγωγικά, χωρίς αστερίσκους, χωρίς παρενθέσεις, υπάρχει. Είμαστε όλοι εμείς που μοιραζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του πολιτεύματός μας. Όλοι όσοι σεβόμαστε το Σύνταγμα και τους νόμους. Όλοι όσοι δώσαμε, δίνουμε, θα δίνουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, μικρές και μεγάλες μάχες για τη δημοκρατία.
Τώρα, σήμερα, είναι η στιγμή να δώσουμε απαντήσεις. Όχι δικαιολογίες στη δράση των φασιστών και των νεοναζί. Απαντήσεις. Όχι ρητορείες και απειλές ενάντια στη δημοκρατία («ή εμείς, ή αυτοί»). Λύσεις. Πολιτικές απαντήσεις. Πραγματικές λύσεις.
Ως γνήσια δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, αρνούμαστε να μπούμε στη διελκυστίνδα που κάποιοι προσπαθούν να παίξουν με την ακροδεξιά των νεοναζί. Ο ρόλος μας είναι οι δημοκρατικές μάχες. Όχι τα κρυφτούλια και οι αμπάριζες με φασίστες, ρατσιστές, εγκληματίες, δολοφόνους, εκβιαστές και νονούς της νύχτας.
Τις μάχες της δημοκρατίας, εμείς μένουμε εδώ, και θα τις δώσουμε μαζί με τους πολίτες. Γιατί πιστεύουμε στη δημοκρατία. Γιατί η παράταξή μας συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα, και αυτό δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Ο φασισμός – κάθε είδους – πρέπει, πρώτα και πάνω απ’όλα, να καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών. Γι’αυτό ας προσέχουν τα εύκολα λόγια τους οι πρώτη φορά κυβερνώντες, και ας μην διαγκωνίζονται για το ποιος θα ξεστομίσει το πιο «πιασάρικο» πρωτοσέλιδο.

Αν αποτύχει μία παράταξη, έρχεται μία άλλη. Αυτή είναι η σύγχρονη αστική δημοκρατία. Μονόδρομος. Τα «τανκς» ανήκουν στο παρελθόν. Όποιος φοβάται πως θα αποτύχει, ας προσπαθήσει καλύτερα να τα καταφέρει. Και ας μην απειλεί τη δημοκρατία – ούτε τους πολίτες.

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος20/4/15 15:55

    Η πασιονάρα "όλοι ένα βήμα πίσω" απειλεί την ελληνική κοινωνία ότι αν αποτύχουν αυτοί θα έρθει η χρησή αυγή.

    Τι μας λες, κυρά μου???

    Η λύση είναι η πάνω ή η κάτω πλατεία????

    Ξεχάσαμε νομίζεις τις μαζώξεις της πάνω και της κάτω πλατείας???

    Ξεχάσαμε νομίζεις τα γιαουρτώματα και τα ντου μέχρι και εναντίον του ΠτΔ σε παρέλαση????

    Ξεχάσαμε το συναγωνισμό που κάνατε στο ποιος θα πει το πιο εφευρετικό σύνθημα κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας έξω από τη βουλή???

    Ξεχάσαμε το τρολάρισμα του κόσμου ανάμεσα στα πιθήκια και τους μυαλοκαμένους, βαρεμένους, στοκαρισμένους και ψεκασμένους???

    Ποιόν νομίζεις, κυρά μου, ότι πας να τρομοκρατήσεις????

    Εσείς ήδη έχετε αποτύχει, πριν ακόμα έρθετε στην εξουσία και τώρα μας κουνάς το φόβο του ναζισμού?????

    Αρκετά με τη σπέκουλα από τους επωνομαζόμενους αριστερούς, από τους πολιτικούς κλόουν και τα πολιτικά "νούμερα".

    Επειδή η μαφία της δραχμής θα παίξει και το παιχνίδι των πιθήκων (υπερ της δραχμής είναι κι αυτοί όπως και κάποιοι "αριστεροί") θα βάλουν τα Μέσα Μαζικής Επιβολής που ελέγχουν (και χρωστάνε και έχουν προφυλακιστεί κιόλας κάποτε) να ασχολούνται με τη δίκη.

    Η ενασχόληση με τη δίκη (έστω και αρνητικά) θα αυξήσει το ποσοστό της χρυσής αυγής, αντιδραστικώ τω τρόπω και το γνωρίζουν πολύ καλά και επειδή το θέλουν να γίνει γιατί εξυπηρετεί το σχέδιο της δραχμής θα δημιουργήσουν σκηνικό πόλωσης...."ή εμείς ή αυτοί"

    Αυτής της λογικής είναι η κυρία της περιφέρειας "ένα βήμα πίσω όλοι" και αυτό το κλίμα θα καλιεργήσουν τα κανάλια των νταβατζήδων και της διαπλοκής στο όνομα δήθεν μου τάχα μου της ενημέρωσης......

    Λάθος, Δυσσέα, η ενασχόλησή σου με τα πιθήκια......η μη αναφορά στην ύπαρξή τους ως πολιτικές οντότητες είναι η πρέπουσα στάση και φυσικά τα όργανα της πολιτείας, αστυνομία και δικαιοσύνη αθόρυβα, άτεγκτα και αποφασιστικά να κάνουν τη δουλειά τους και οι πολίτες να τους αντιμετωπίσουν όπως τους κοινούς εγκληματίες, δηλαδή μια δυό μέρες ρεπορτάζ και τίποτα παραπέρα.

    Άμα δείτε να αρχίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα πιθήκια να ξέρετε ότι παίζεαι παιχνίδι χοντρό εκβιασμού και προώθησης του σχεδίου της δραχμής....


    .....άκου η κυρά ότι άμα αποτύχουν αυτοί θαρθεί η χρυσή αυγή.....δηλαδή ή αυτοί ή η χρυσή αυγή......δεν υπάρχει τίποτα πέραν της φράτζας της.......

    Αυτό χαρακτηρίζεται ανήθικος εκβιασμός.....

    υπάρχουν οι φιλοευρωπαϊκές φιλελεύθερες, δημοκρατικές, σοσιαλδημοκρατικές και πραγματικά αριστερές ουμανιστικές δυνάμεις και όχι τα πολιτικά νούμερα από τη μια μεριά και τα πιθήκια από την άλλη.......γκέκε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/4/15 16:37

    ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ,ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/15 22:44

    Σε όσες πλατείες με τα πιθήκια κι αν θα πας για να αισθανθείς ελληναράς, το πόδι σου θα σου θυμίζει ότι είσαι λίγο "μπασταρδεμένος"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/4/15 09:26

    Που παμε πατριωτες ;;;;

    Τι θα γινει ξερει κανενας;;;;

    Να ανησυχω η να ελπιζω και τι;;;;

    Ολοι φοβουνται με το αδιεξοδο που υπαρχει.

    Οδηγουνται τα πραματα σε ασχημη κατασταση και μου φαινεται οτι φταιμε αποκλειστικα εμεις με τους τσαμπουκαδες μας.

    Πρωτο μελημα ηταν ο ξηρος;;;;

    Πρωτη εννοια ηταν οι αιωνιοι φοιτητες η καταργηση της αριστειας η προκληση συμμαχων και φιλων;;;;;;

    Τετοια πρεμουρα γιατι;;;

    Μηπως για να προκαλεσουν το αδιεξοδο και τη ρηξη και να την φορτωσουν στους γερμανους και αμερικανους;;;;

    Παντως με οποιον και να κουβεντιασεις θεωρει ασχετους και επικινδυνους τους χειρισμους τους.

    Τι να το κανω αμα ερθει η τραγωδια και θα τους κυνηγα ο κοσμακης, τοτε θα ειναι αργα.....τωρα χρειαζεται βοηθεια στο φιλοευρωπαικο κομματι του συριζα και κατραπακιες στους λαφαζανιδες και στρατουληδες και στο καθε κολημενο.

    Μην εφησυχαζετε προκειται για την επιβιωση μας.

    Δε διαπραγματευονται κοροιδευουν και αφηνουν στο ελεος την κατασταση.

    Δεν εχουν τιποτα να προτεινουν ειναι ανικανοι ακομα και για τα στοιχειωδη.

    Και παντα να θυμαστε το απλο.

    Δε θα χορτασεις αμα και ο διπλανος σου φτωχυνει οπως ισως και εσυ.....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/4/15 12:18

    θα τον γυρισσουμε τον ηλιο σιγουρα ναι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.