Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Είμαι άραγε σ’ εντεταλμένη υπηρεσία;

Δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ στη ζωή μου τόσες πολλές διαψεύσεις δημοσιευμάτων*, όσες στις μέρες μας. Ένας πραγματικός καταιγισμός από δήθεν αναλυτές, «έγκριτους δημοσιογράφους» κ.τ.λ. που διαψεύδονται πανηγυρικά, κάθε φορά που παρέρχεται ο χρόνος στον οποίο προέβλεπαν ότι θα επισυμβεί η καταστροφή κ.τ.λ. κ.τ.λ., και μάλιστα με άπειρη βεβαιότητα!
Μετά, όμως, από την εκ των πραγμάτων διάψευση των προβλέψεών τους, κανείς δεν δίνει πλέον σημασία στο ποιος είχε προβλέψει τι. Ξεχνάει ο αναγνώστης… Και ξαναδίνει βάση στο επόμενο υποβολιμαίο δημοσίευμα. Δίνει βάση, κι ας είναι ζήτημα χρόνου να διαψευστεί και αυτό, όπως το προηγούμενο. Η μπάλα είναι έτσι κι αλλιώς χαμένη. Το κλίμα μετράει.
Ομοίως και με τ’ αμέτρητα δημοσιεύματα που κάθε τρεις και λίγο επικαλούνται ανώνυμες πηγές «υψηλόβαθμων αξιωματούχων», πηγές «παραγόντων που είναι σε θέση να γνωρίζουν» και τέτοια. Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή τους διαψεύδονται και αυτά, ευθέως μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη.
Απτόητα, ωστόσο, τα χαλκεία συνεχίζουν απροκάλυπτα την πονηρή δουλειά τους, γνωρίζοντας ότι ο αναγνώστης ξεχνάει. Και ότι θα ξαναδώσει σημασία. Όσο δε πιο κρίσιμες οι ώρες, τόσο πιο πολλά αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα, και τόσο πιο κινδυνολογικά (δηλαδή κατευθυνόμενα).

Από κοντά, μια τρίτη κατηγορία δημοσιευμάτων αναπαράγει από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατασκευασμένες ηλιθιότητες, τάχα μαρτυρίες του κάθε νούμερου και της κάθε βλαμμένης. Όλοι τους στο κόλπο αυτοί οι… αθώοι, φυσικά. Ένας ευρύτερος κύκλος δήθεν ανιδιοτελών, αλλά στην πραγματικότητα εντεταλμένων μιας απεγνωσμένης, χασομέρικης και γδικιάρικης μονταζιέρας. Ας μη χάσουμε χρόνο με παραδείγματα. Όποιος χρειάζεται εδώ παραδείγματα δεν θα καταλάβει ούτε με τα παραδείγματα. Ακριβώς διότι αφθονούν και οι απεγνωσμένοι και τα παραδείγματα.

Απ’ όλα τα παραπάνω είδη δημοσιευμάτων (δεν είναι τα μόνα είδη), θα ήθελα να ξεχωρίσω τα δυο χειρότερα: Το ένα αποσκοπεί στο να πλήξει τη διαπραγμάτευση –ξένοι και δικοί σε αγαστή συνεργασία, δυστυχώς. Το άλλο αφορά στα εσωτερικά μας. Αυτό, το δεύτερο είδος συνδράμει το πρώτο, φυλάγοντάς του τα νώτα, με το να δημιουργεί εγχώριο κλίμα και ν’ αποπροσανατολίζει.

Χαρακτηριστικά του πρώτου είδους είναι όσα δημοσιεύματα προξενούν πλήγμα στην Οικονομία από μόνα τους. Ας διαψευστούν, σου λέει. Η δουλειά θα έχει γίνει. Πανικοβάλλουν, π.χ., τους καταθέτες και προκαλούν φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες. Αργοπορημένη και πάντα ασθενέστερη η διάψευση δεν καταπολεμάει το «άσε, καλού-κακού ας τα προφυλάξω εγώ» του καταθέτη!

Χαρακτηριστικά του δεύτερου είδους είναι εκείνα τα δημοσιεύματα τα οποία, στην κυβερνητική αποδυνάμωση που επιδιώκουν ως προς τη διαπραγμάτευση (και γενικότερα), συνεπικουρούν το πρώτο είδος με διαρκή βομβαρδισμό αβάσιμων πληροφοριών κι εκτιμήσεων που, κι αν διαψεύδονται, πετυχαίνουν πάντως να προσθέσουν γενικευμένη εικόνα κυβερνητικής ασυνεννοησίας, απειρίας, αντιφάσεων, ερασιτεχνισμού και κακώς εννοούμενης πολυφωνίας, με παράλληλο στόχο να επισκιαστούν ηθελημένα και να υποβαθμιστούν σοβαρότατες πολιτικές πρωτοβουλίες ζωτικής εθνικής σημασίας, όπως λ.χ. η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος.

Και άλλα πολλά από το πλάι, μην σας κουράσω…

Είναι δικαίωμα του καθενός να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Είναι δικαίωμά τους ακόμη κι εκείνων που δεν έχουν καταβάλει (ακόμα) για την άσκηση αυτού τους του δικαιώματος το αντίτιμο που τους αναλογεί για τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, δηλαδή δημόσιας περιουσίας. Πόσο μάλλον δικαίωμα είναι των ακροβολισμένων στο Διαδίκτυο. Από εκείνα δε που ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει και να γράφει, όσα παραβιάζουν τη νομοθεσία είναι δουλειά του Εισαγγελέα. Ο οποίος Εισαγγελέας όμως ψηφίζει τον Αθανασίου στη συνδικαλιστική του Ένωση, και άρα συνήθως ξέρουμε πότε πρόκειται να παρέμβει και πότε όχι. (Θυμάμαι ακόμα έναν ασήμαντο φουκαρά που επί της προηγούμενης κυβέρνησης βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, επειδή διακινούσε την πληροφορία ότι θα χρεοκοπούσαμε. Και αυτό σε μια χώρα που είχε πράγματι χρεοκοπήσει, παρακαλώ! Τώρα τις αντίστοιχες δουλίτσες, φαίνεται, δεν τις κάνουν οι… φουκαράδες. Εσείς, αλήθεια, τον θυμάστε αυτόν το φουκαρά; Όχι;;; Να, λοιπόν, που όντως ξεχνάει ο αναγνώστης!)

Έτσι έχουν τα πράγματα, φίλοι μου. Κι επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, είναι υποχρέωση όλων μας να κρίνουμε με πλήρη ενάργεια τι διαβάζουμε και τι ακούμε.

Ζούμε ημέρες τόσο πονηρές, που η υποχρέωση να κρίνουμε τι διαβάζουμε και τι ακούμε μας βαρύνει σε τέτοιο βαθμό, που σας καλώ ν’ αξιολογήσετε με απόλυτη καχυποψία ακόμη και το δικό μου σημερινό δημοσίευμα, τούτο εδώ που έχετε μπροστά στα μάτια σας! Γιατί όχι; Μπορεί και αυτό να είναι υποβολιμαίο. Μπορεί κι εγώ να είμαι σ’ εντεταλμένη υπηρεσία. Αν το κάνετε, αν κάτσετε και, αντί να το καταπιείτε αμάσητο, αξιολογήσετε το τι γράφω, με την επιβεβλημένη πια καχυποψία, τότε πραγματικά θα με τιμήσετε και τούτο εδώ το δημοσίευμα θα έχει πιάσει τόπο.

Αν πάντως σας βοηθάει μια πληροφορία για να με αξιολογήσετε σωστά, σας λέω ότι με αυτό μου το κείμενο δεν έχω τίποτε, μα τίποτε απολύτως να κερδίσω. Μάλλον χάνω, εδώ που τα λέμε…


*Εννοείται, δημοσιεύματα τόσο του γραπτού όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου (κανάλια, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες).
πηγη

27 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/4/15 12:56

    ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ, ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/15 16:10


    ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΖΟΜΑΙ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ;
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/15 16:41

    "Ζούμε ημέρες τόσο πονηρές", τοσο κρίσημες και τόσο επικίνδυνες...
    Νομίζω ότι δεν αποδίδεις ολοκληρωμένα τους επιθετικούς προσδιορισμούς των ημερών που ζούμε. Βγάζω έξω τους βαλτούς, που μπορεί να υπάρχουν. Εγώ και πολλοί άλοι, μηδέ της Κυβέρνησης εξαιρουμένης, βλέπομε την κατάσταση δραματικά επικίνδυνη
    και προσδοκούμε λύση.
    Τα υπόλοιπα που γράφονται, δηλ. οι σκοπημότητες υπάρχουν και υπήρχαν. Η καρδιά του προβλήματός μας είναι αλλού. Και δεν μπαίνεις στην ουσία.
    Ξέρεις πόσο θα ελάφρυνε η ψυχή μου, αν μπορούσα να πιστέψω ότι η κρίση είναι απλως φτιαχτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/4/15 18:14

    λένε και ξανα λένε ότι υπάρχουν μυστικά κονδύλια στο υπ.εξ για προπαγάνδα των κονδυλοφόρων των κυβερνήσων.
    είπανε πως τις τελευταίες εκλογές, δώσανε 7 εκατομύρια στους κοντυλοφόρους για να ευλογάνε το σαμαρά.
    θα μάθουμε ποτέ ποιοι πούστηδες είναι αυτοί? ή θα πεθάνω και δε θα μάθω όπως ποιοί είναι αυτοί οι περιβόητοι γνώστοί άγνωστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/4/15 18:41

    Ποια διαπραγματευση και κουραφεξαλα
    Μας δουλευουν δε διαπραγματευονται κρυβονται με την αρνηση

    Σκοπος τους το αδιεξοδο για να πανε στη δραχμη αλλα αρχιζουν να τρεμουν την οργη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/4/15 21:28

    ,είναι τόσα τα ανομήματα της προηγούμενης κυβέρνησης,
    που το μόνο που έχουν να προβάλουν ως πολιτική αντιπαράθεση είναι ζαρντινιέρες μονταζιέρες και βουλκανιζατέρ, γιατί μόνο σαυτά έχουν προβάδισμα, σε όλα τάλλα που προσπαθούν να αντιπαρατεθούν μόνο γέλιο και σαρκασμό προκαλούν , ο πάτος που μας είχανε φτάσει εκουσίως δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντιπαράθεση που ασκούν οι νυν κυβερνώντες και ας νικηθούν στο τέλος ,
    θα παλέψω και ας μου βγεί και σε κακό,
    έτσι λοιπόν άδικα περιμένεις την οργή του λαού.είχε κάνει τόσα πολλά ο χότζας της ροηγούμενης κατάστασης που και το παράθυρο που άνοιξε για να μπει φρέσκος αέρας στο δωμάτιο μας φαίνεται πολυτέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/4/15 21:56

    ενω με τα τωρινα νουμερα αισθανομαστε υπερηφανεια

    Με τη δραχμη θα αισθανθουμε αξιοπρεπεια

    και με την πεινα θα επικρατησει η καθαροτητα της φυλης.....

    μα ποσο μακακες μπορει να ειμαστε

    Ο Λαφαζανης θελει ρηξη και δραχμη

    Με ρωτησες εμενα το λαο κυριε με τις γελειες αποψεις σου;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/4/15 22:10

    Ένας στους δυο έλληνες πιστεύει ότι θα πτωχεύσουμε. Ο άλλος έχει ήδη πτωχεύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/4/15 22:14

    Με ρωτησες εμενα το λαο κυριε με τις γελειες αποψεις σου;;;;;;;;

    18/4/15 21:56

    re de g@miesai na asprisies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/4/15 22:23

    θυμάστε το αέρα-- αέρα να φύγει η χολέρα!

    έφυγε και ευελπιστεί να ξαναγυρίσει με πολιτικές βουλκανιζατέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/4/15 23:25

    Μην ξοδεύεστε σε αντιπαραθέσεις της πεντάρας. Όλη η υφήλιος τελικά, προς τιμή μας, ζητάει έντιμο συμβιβασμό. Μη μένετε στο ανώφελο "μαύρο-άσπρο".
    Δεν καταλαβαίνω μερικούς που ισχυρίζονται ότι πρέπει να βαρέσουμε "το μαχαίρι γροθιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/4/15 23:36

    18/4/15. 21:18 ας παλέψουν όσο τους πάει. Στο τέλος όμως δε θα νικηθούν αυτοί. Τα επίχειρα της ήττας τους θα τα πληρώσει ο λαός και η πατρίδα.
    Αυτή η λεπτομέρεια σου ξέφυγε από την παλληκαριά που σε συνεπαίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/4/15 01:00

    Δραγασάκης : «Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε» συμπληρώνει, εκφράζοντας την άποψη πως «αν φτάσουμε στον Ιούνιο χωρίς συμφωνία, όλα τα ζητήματα θα τεθούν πολύ πιο σκληρά»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/4/15 08:16

    Οποιος πιστευει οτι διαπραγματευονται με τετοιες ηλιθιες θεσεις ειναι για τα δυο ρεματα

    Ποιες προτασεις κανανε???

    Μηπως. Τις παπαριες του βαρουφακη??

    Η ιστορια εχει τιμωριες σκληρες για εθνικες τραγωδιες,....ας μην το ξεχνουν αυτο...και μην πετανε το μπαλακι στα δημοψηφισματα.....δρομο και γρηγορα αρκετο κακο σε τοσο λιγο χρονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/4/15 08:36

    Εσυ τι προτείνεις? Να βάλουν πάλι χέρι στους μισθούς και τις συντάξεις που λέει το μειλ Χαρδούβελη και να τα ξεπουλήσουμε όλα? Μην κινδυνολογείς γιατί δεν σε παίρνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/4/15 08:43

    Δεν υπαρχει κυβερνηση

    Ενα τσουρμο με ηλιθιες αποψεις που δε συμφωνουν ουτε στα αυτονοητα

    Ο Ρωμανιας θα σου λυσει το ασφαληστικο

    Η Τασια το μεταναστευτικο

    Ο Βαρουφακης το οικονομικο γραφοντας βιβλια και τρωγοντας καραβιδες

    Ο Φλαμπουραρης με το ελα μωρε

    Ο Στρατουλης το συνταξιοδοτικο,,,,δινοντας αυξησεις......

    Ο Μπαλτας με τους αιωνιους

    Η κορη του εισαγγελεα του Αντρεα με τις ......

    Ειναι κυριολεκτικα πολιτικα νουμερα και λιγο λεω.....


    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΕΙΑ

    ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΛΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ

    ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΡΗΞΗ......δρομο ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/4/15 08:54

    Ακούω εδώ και μέρες το αμίμητο "Η αγορά έχει στεγνώσει,οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια" και ψάχνω να βρω κάποιον που να πήγε τα τελευταία 5 χρόνια σε τράπεζα για δάνειο και να πήρε και βρήκα...μόνο τρεις: Τον Αλαφούζο,τον Ψυχάρη και το Μπόμπολα! Το χειρότερο δε είναι πως...τα δάνεια τους τα πληρώνουμε όλοι εμείς σα βλάκες, και το θεωρούμε φυσιολογικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/4/15 09:07

    Με τη δραχμη θα παιρνεις δανεια......

    Μα τοσο.....μα τοσο.......

    Εχουν κανει στα ση πληρωμων παντου και σε δουλευει ο στρατουλης οτι θα σου δωσει και αυξηση

    Μα τοσο.....μα τοσο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος19/4/15 11:07

    Μην τολμήσουν και βάλουν Φου Που Αα
    στα νησιά όπως και στο Καρπενήσι ή τη Γορτυνία (κόκκινη γραμμή γιατί θα θιχθούν οι φτωχούληδες της μυκόνου, της ρόδου της σαντορίνης κλπ)

    Μην τολμήσουν και θίξουν το συνταξιοδοτικό των 45άρηδων καραβανάδων και των 50άρηδων των ΔΕΚΟ και των τραπεζών (κόκκινη γραμμή γιατί θα θιχθούν οι συντεχνίες που μας πήγαν από το 3% στο 36%)

    Μην τολμήσουν και ρυθμίσουν εργασιακό και κόψουν τις συνδικαλιστικές άδειες (κόκκινη γραμμή για τον Τάκη το στρατούλη γιατί έτσι είχε συνηθίσει και έτσι νομίζει ότι είναι η ζωή....)

    Μην τολμήσουν και κάνουν φορολογικό δίκαιο και κατανοητό, γιατί τι θα γίνουμε χωρίς φοροκλέφτες, φοροαποφεύγοντες, εισφοροδιαφεύγοντες και κάθε λογής λαμόγιο......άλλωστε η λίστα Λαγκάρντ, Νικολούλη κλπ δεν θα μας δώσει τίποτα (αρκετά δουλέψαμε το πόπολο μ' αυτό)

    Μην τολμήσουν και κόψουν τις διπλές και τριπλές συντάξεις, μην τολμήσουν και κόψουν τις επικουρικές σ' αυτούς που δεν πλήρωσαν τίποτα (δούλευαν μαύρα χρόνια και χρόνια) και όλα αυτά χάριν της ....ανθρωπιστικής κρίσης.....

    Αλήθεια ποιος πούστης θα μου εξήγήσει γιατί οι συντάξεις του ΙΚΑ είναι μικρές στην τεράστια πλειοψηφία τους?????
    Μήπως επειδή δεν πλήρωναν όλα τα χρόνια και δούλευαν μαύρα?????

    Μην τολμήσουν και πάρουν πίσω το νομοσχέδιο των 100 δόσεων και του χαρίσματος των προσαυξήσεων σε φοροφυγάδες ολκής, λαθρεμπόρους, και αισχρούς αρχικλεφταράδες Φου Που Αα (κόκκινη γραμμή γιατί ποιος νταβατζής μεγαλοκαναλάρχης θα μας αβαντάρει στη ρήξη)

    Μην τολμήσουν και δεν κάνουν τη ρήξη να πάμε στη δραχμή (κόκκινη γραμμή γιατί τι θα κάνει η μαφία της δραχμής χωρίς τον κεντρικό σχεδιασμό)

    Μην τολμήσουν και σταματήσουν την αρλουμπολογία και την στασιμότηα και χάσει ιματζ ο μπαρουφάκης, το πολιτικό νούμερο που φρόντισε μόνο να διεθνοποιήσει τη μούρη του σε βάρος της πατρίδας....

    Μην τολμήσουν και δεν απειλήσουν τους εταίρους της ΕΕ με τζιχαντιστές, με δύστυχους μετανάστες και δεν πετύχουμε υπερήφανη νίκη μετά από διαπραγμάτευση....

    Μην τολμήσουν και ξεκινησουν διαπραγμάτευση (προτάσεις κλπ) (κόκκινη γραμμή αφού υπάρχουν ακόμα μαλάκες που τους πιστεύουν)

    Γενικά μην τολμήσουν, γιατί καλά είναι και έτσι......γιατί δεν παίρνετε παράδειγμα από το άνετο γερόντιον υπουργό επικρατείας....

    Καλά (και μη με πείτε ηλικιακό ρατσιστή, γιατί συνομήλικός τους είμαι) δεν προβληματίζεστε που το 70% του υπουργικού συμβουλίου είναι άνω των 75 ετών???? Δεν πάει ο νους σας σε εμμονικούς σταλινικούς???? Δεν πάει ο νους σας σε αρτηριοσκληρωτικους δήθεν αριστερούς, δεν πάει ο νους σας, που να πάρει, στην άνοια στο αλτσχάΪμερ????

    Δε βαράνε γροθιά στο μαχαίρι, δεν έχουν τα ούμπαλα....Κάνουν κάτι χειρότερο.....δεν κάνουν τίποτα και στο τέλος θα μας φταίνε...οι γερμανοί, οι γάλλοι, οι άγγλοι, οι αμερικάνοι.......

    Και μετά περιμένεις να σε καταλάβει το ...10 και 2/13.....

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και είναι σίγουρο ότι εμείς θα δυστυχήσουμε και μαζί θα τα κυνηγάμε κάποτε, αν θεός φυλάξοι, πάνε στη ρήξη του Λαφαζάνη.......

    Και προεκλογικά και μετεκλογικά, γλαφυρά, εκκεντρικά, δεικτικά και επιθετικά προσπάθησα να σας πω ότι πρόκειται περί πολιτικών νούμερων και ενός τυχάρπαστου συνονθυλεύματος. Τώρα πιστεύω να με καταλαβαίνετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/4/15 13:04

    Τοσο ξερεις τοσο λες
    Η αυξηση φπα στα νησια θ απομακρυνει τον τουρισμο και θα τον στειλει στην τουρκια
    Για το συνταξιοδοτικο μαθε οτι ζητανε να κατεβει η κατωτατη συνταξη στα 320 ευρ και να μειωθουν κι αλλο οι κυριες και επικουρικες συνταξεις
    οι διπλες και τριπλες συνταξεις εχουν σχεδον καταργηθει και οι συνταξιοδοτησεις των 50αρηδων εχουν κι αυτες καταργηθει Ποσες ανακριβειες θα μας πει ακομη ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος19/4/15 13:34

    Ωιιι τους κακόμοιρους στη μύκονο που θα πέσει η βραδιά από 300 ευρώ στα 280....θα πάνε στην τουρκία οι τουρίστες....


    Μα τόσο .....μα τόσο......


    Έχουν κοπεί οι διπλές και τριπλές.....για τράβα να δεις αν έρχομαι......

    Γθναίκα δημόσιος υπάλληλος, γνωστή μας, συνταξιοδοτήθηκε με τη δική της σύνταξη. Έλα μου ντε που παίρνει και μερίδιο αρκετό ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (κύριας επικουρικών μερισμάτων) από τον μακαρίτη τον άντρα της που τύχαινε να παίρνει σαν καθηγητής της ιατρικήσ......

    Σίγουρα δε γίνεται το πλιάτσικο που γινότανε, αλλά αυτό το πλιάτσικο το κόψανε οι ....γερμανοτσολιάδες.....

    Δε θα μου απαντήσει ένας πούστης (δεν είσαι γι' αυτό δεν απάντησες) γιατί οι συντάξεις του ΙΚΑ είναι μικρές????

    Άκου λοιπόν γιατί είναι μικρές.

    Ασφαλιζόταν ο άλλος με την χαμηλή κλίμακα για 15 χρόνια το απαραίτητο για 400-500 ευρώ.

    Στη συνέχεια δούλευε μαύρα και τσέπωνε τις εισφορές και ξέρεις γιατί????

    400-500 που έβγαζε κατώτερη συν το ΕΚΑΣ έφτανε την κατώτερη του ΙΚΑ για 30 χρόνια δουλειάς....

    Αυτό το απλό συνέβαινε.

    Τράβα να δεις αν έρχομαι και για τις συντάξεις στρατιωτικών στα 45 και στα 50.....

    Μα πόσο.....μα πόσο.......

    Εδώ θα μου πεις πίστεψες το Λαφαζάνη ότι θα φέρει επενδύσεις και έχαψες την εθνολαϊκίστικη λεβεντομαλακία του συνονθυλλεύματος γιατί δεν άντεξες την αυτοκριτική και τον προβληματισμό......φυσικά γιατί η αυτοκριτική θέλει άντερα και τούτα ελλείπουν την σήμερον από ψεκασμένους ελληναράδες.......

    Και όλα αυτά δε σημαίνει ότι δικαιώνω τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια της ντόπιας και ευρωπαϊκής δεξιάς (κάτι θα σου θυμίζουν αυτές οι λεξούλες αν με τιμάς και με διαβάζεις), δε σημαίνει ότι οι προηγούμενοι δεν πήρα ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ και γκλαφούναγα όταν κάποιοι εδώ μέσα χλεύαζαν την αποδειξούλα του λαϊκατζή ενώ τώρα προσκυνάνε την άποψη της φοροδιαφυγής ως τη μόνη λύση....

    ρε ντεεεεεε που μου παιρνιέσαι για νωματαίος με αφοριστικές ψευτιές τύπου ρωμανιά και σκουρλέτη......

    Άμα μετά από τόσα και τόσα δεν έχεις ξυμήσει, θυμώνω μαζί σου και δεν ξέρω αν έχεις παιδιά, να ξέρεις τα λυπάμαι μ' αυτά που ηλιθιωδώς καθόμαστε και τους αγναντεύουμε......τα λυπάμαι!!!

    Και φυσικά δεν υπάρχει μαύρο άσπρο και φυσικά οι τύποι είναι πολιτικά νούμερα και φυσικά παίζουν τώρα πλέον με την καθολική φτώχεια και τραγωδία και φυσικά σκιαζόσαστε και φυσικά σας προτρέπω να σκεφτείτε.....χέστε τις ηλιθιότητες τις δικές μου.....να σκεφτείτε θέλω το ατομικό σας συμφέρον, δε θέλω κοινωνικό και κουραφέξαλο.....το ατομικό σου κοίτα μόνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος19/4/15 14:17

    εξακολουθεις και παραπληροφορεις
    Το ΙΚΑ εβγαζε συνταξεις και 2000ευρ και μαζι με καποιο επικουρικο εφτανε ο εργαζομενος και στα 2800
    Η τροικα ζηταει σημερα να καταργηθουν οι κατωτατες συνταξεις με 4500 ενσημα και να πανε ατα 60000
    Μ αυτη την ανεργια και οταν καποιος κανει 150 το πολυ ημεροκαματα το χρονο ποτε θα παρει συνταξη??? Αυτα για αποκατασταση της αληθειας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος19/4/15 19:36

    Οι συντάξεις οι χαμηλές δεν θίχτηκαν από περικοπές, ή θίχτηκαν ελάχιστα.

    Κάποιοι στο ΙΚΑ πλήρωναν τη μεγάλη κλίμακα και για πολλά χρόνια και τούτο για να πάρουν μεγάλη σύνταξη, την οποία τους πετσόκοψαν οι προηγούμενοι, αλλά να τους φέρουν ίσα βάρκα με τοα λαμόγια που δούλευαν μαύρα γιατί?????????

    Το ερώτημα είναι γιατί ήταν χαμηλές και προ κρίσης και η εξήγηση σου δόθηκε και είναι αληθινή, αλλά η εμμονική ιδεοληψία οδηγεί στο ακατάληπτο.....και δυστυχώς η ψήφος μου μετρά όσο η δική σου...........αφού φτάνουμε στο σημείο να επικροτούμε την πρακτική της εισφοροδιαφυγής και να μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

    Ναι το ΕΚΑΣ να δοθεί αφού συνυπολογιστούν σπίτια εξοχικά καταθέσεις και μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων την τελευταία 20 ετία, τι δεν καταλαβαίνεις????

    Τέλος πάντων τα ξέρεις και πάρα πολύ καλά μάλιστα και σκιάζεσαι το ασφαλιστικό γιατί ήδη έχει σκάσει και ξέρεις ότι ο στρατούλης σε δουλεύει ψιλό γαζί και τρέμεις τη μετάβαση στη δραχμή, αλλά όταν θα ξυμίσεις θάναι αργά και θα μας έχει πάρει ο διάβολος όλους μαζί, εκτός και αν χορταίνεις με την ....πείνα του άλλου.....παίζει κι αυτό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος19/4/15 20:48

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ GREXIT ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος19/4/15 22:37

    ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ,[ΟΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΞΕΡΟΥΝ] ΟΤΑΝ ΧΑΣΟΥΝ[350 ΔΙΣ] ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ,ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΓΚΡΕΞΙΤ ΣΤΟ 1,5 ΤΡΙΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ 4,5 ΤΡΙΣ,ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ,ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΓΚΡΕΞΙΤ, ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΥΧΘΕΙΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος20/4/15 00:57

    Κάνω μια κουτή σκέψη πάνω στο ζήτημα που κάνει για όλους τζιζ, δηλ. στην απειλούμενη μείωση συντάξεων.
    Μια σύνταξη π.χ. 800 ευρω μειώνεται κατά 10%. Θα γίνει
    720ευρ. Αυτό είναι προς θάνατον;
    Αν γίνει ένα grexit τότε τι διάβολο θα πάρει αυτός ο συταξιούχος;
    Μήπως κάνω πολύ λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος21/4/15 11:18

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΣ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ,ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΣΙΣΙΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.