Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Επετειακό: Πώς μπήκαμε στο καθεστώς των μνημονίων

Του Γιώργου Ψαρουλάκη

Προσωπικά θεωρώ ότι τα πράγματα συνέβησαν με αυτόν τον τρόπο, αλλά καθώς υπάρχουν πολλά κενά στην επίσημη καταγραφή των γεγονότων, τα "γέμισα" με λογικά συμπεράσματα βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά. Ελπίζω οι ιστορικοί του μέλλοντος να έχουν περισσότερα στοιχεία στη διάθεση τους, για να γεμίσουν αυτά τα κενά με γεγονότα.

Σήμερα δεν γιορτάζουν μόνο οι Γιώργηδες. Ένας Γιώργος... γιορτάζει διπλά! Για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μιλάω, τον άνθρωπο που επέλεξε αυτήν την ημέρα (συμβολικά;) για να ανακοινώσει πριν από πέντε ακριβώς χρόνια την ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων.
Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια, λοιπόν. Από τότε που περάσαμε, από τη μια μέρα στην άλλη, από την εποχή της ευημερίας και των παχιών αγελάδων, στην εποχή της τρομοκρατίας του νεοφιλελευθερισμού.

 Οχι ότι το πανηγύρι ήλθε... ως κεραυνός εν αιθρία. Τα σημάδια ήταν όλα εκεί, για όποιον ήθελε να τα "διαβάσει", όχι μόνο τους μήνες που προηγήθηκαν (οπότε ήταν αρκετά ξεκάθαρο προς τα που πηγαίναμε) αλλά και την τελευταία διετία.

Για να θυμίσουμε λίγο που βαδίζαμε τότε και που... νομίζαμε ότι βαδίζαμε. 

Ο κουρασμένος της Ραφήνας

Το 2008 πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος, που έχει ήδη "κερδίσει" το παρατσούκλι "ο κουρασμένος της Ραφήνας"  εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος για την κυβέρνηση της οποίας είναι επικεφαλής και της ...γενικότερης ραθυμίας του.

Την εποχή αυτή, η κυβέρνηση Καραμανλή υφίσταται ένα συνεχές σφυροκόπημα από τα μήντια, με μια σειρά από σκάνδαλα τα οποία εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Οχι, τα σκάνδαλα δεν είναι κατασκευασμένα, τουναντίον, πραγματικά είναι. Απλώς τα μήντια αναδεικνύουν σκάνδαλα... κατά το δοκούν. Οπως ξέρουμε.

Το "χτύπημα" που αποτέλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές πριν από τις προηγούμενες εκλογές είχε ξεπεραστεί (παρά τους ιδιαίτερα αδέξιους χειρισμούς) με την γενναιόδωρη αποζημίωση όποιου... δήλωνε πυρόπληκτος, αλλά τα "δεκεμβριανά" του 2008 αποδείχτηκαν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Ένας αστυνομικός δολοφονεί τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο και τα επεισόδια που ξεσπάνε είναι άνευ προηγουμένου. Η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, κρατούν την ψυχραιμία τους - είναι γεγονός ότι αν είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα της αντιπολίτευσης και πάρα πολλών εντός της ΝΔ, που ζητούσαν "να αποκατασταθεί η τάξη πάση θυσία", θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς.

Ωστόσο δεν ήταν αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε σκάσει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού το "μεγάλο κανόνι" της Lehman Brothers, που προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση. Ωστόσο λόγω της... γνωστής χρονοκαθυστέρησης, η κρίση αυτή άρχισε να γίνεται αισθητή στην Ελλάδα μόλις στα μέσα του 2009.

Ωστόσο η χώρα μας είχε ένα μεγάλο "αγκάθι": το υπέρογκο δημόσιο χρέος, το οποίο αυξήθηκε ραγδαία στα χρόνια του ευρώ (και ιδιαίτερα της διακυβέρνησης Καραμανλή) και σιγά-σιγά γινόταν μη διαχειρήσιμο.

Και δεν ήταν βεβαίως μόνο αυτό.


Η Γερμανική αρετή

Ακόμη χειρότερο ήταν ότι η Γερμανία είχε ήδη αποφασίσει, ευρισκόμενη στα "τελειώματα" της δικής της προσαρμογής (του μεγάλου "μεταρρυθμιστικού προγράμματος" που ονομάστηκε Ατζέντα 2010) να... εξάγει μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη. Άλλωστε η "νέα ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων" έχει αποφασίσει να αλλάξει τα κόζα στην Ευρώπη και να βάλει τις όποιες κεϋνσιανές πολιτικές είχαν απομείνει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, προκειμένου να προσανατολίσει την ήπειρο στις νεοφιλελεύθερες νόρμες που είχαν προδιαγραφεί ήδη από τις συνθήκες του Μάαστριχτ και αυτές που ακολούθησαν. Ολα αυτά στο πλαίσιο της έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ των Ευρωπαίων κεφαλαιοκρατών με τους αντίστοιχους των "αναδυόμενων" οικονομιών.

Μέχρι τότε οι μεταρρυθμίσεις προχωρούσαν με μάλλον αργό ρυθμό στις χώρες της Ευρώπης, πλην Γερμανίας που κατάφερε μέσα σε λιγότερο από οκτώ χρόνια με μια σειρά από κινήσεις (περιορισμό του κοινωνικού κράτους και των αντίστοιχων δαπανών, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, πάγωμα των μισθών που τελικώς διήρκησε 10 χρόνια και άλλα παρόμοια) να ενισχύσει τη δική της ανταγωνιστικότητα.

Βεβαίως η "δρακόντεια" δημοσιονομική πολιτική - να το επαναλάβω - βρισκόταν ήδη στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Ήταν το βασικό προαπαιτούμενο που έθεσε η Γερμανία προκειμένου να συμμετάσχει στο κοινό νόμισμα, το οποίο χωρίς τη βάση του πανίσχυρου μάρκου θα ήταν "κουτσό", έκριναν οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι που παραχώρησαν ευχαρίστως στη Γερμανία αυτά που ζητούσε.

Η κρίση που προκάλεσε στις ευρωπαϊκές οικονομίες η κατάρρευση της Lehman και το ντόμινο που ακολούθησε, τσάκισε κυριολεκτικά την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία... και την Ελλάδα, φυσικά. Και ενώ η κρίση ήταν μια εντελώς τυπική κρίση υπερσυσσώρευσης, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια αποφάσισαν να την αντιμετωπίσουν ως... κρίση χρέους. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για την ενιαία Ευρώπη και το ευρώ, λένε οι περισσότερο διαυγείς οικονομολόγοι, που εντοπίζουν ακριβώς σε αυτό το σημείο την έναρξη της κατάστασης που ζούμε σήμερα και η οποία θα παραμείνει μαζί μας για πολύ καιρό...

Την ώρα λοιπόν που οι Ευρωπαίοι βάφτιζαν το κρέας, ψάρι, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή διαπίστωνε ότι η οικονομική κατάσταση ήταν μη διαχειρίσιμη. Ο Κώστας Καραμανλής πριν ακόμη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, είχε ρίξει λευκή πετσέτα: την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου διατράνωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι "λεφτά υπάρχουν", ο τότε πρωθυπουργός μιλούσε για "αναγκαία μέτρα" και "περικοπές" προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Ακολούθησε έτσι ο Κ.Καραμανλής μια μακρά παράδοση πρωθυπουργών της δεξιάς, που όταν... σφίγγουν τα γάλατα, προσπαθούν να ξεφορτωθούν την εξουσία, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά το κόμμα τους - ακριβώς το ίδιο έκανε έξι χρόνια μετά ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλά προτρέχω, ας μείνουμε στην αφήγηση.


Ο κατάλληλος άνθρωπος

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει γνωστή ιστορία. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ήταν κοινός τόπος ότι αποτελούσε το... παιδί για τα θελήματα των Αμερικάνων. Θυμάμαι ακόμη ένα σκίτσο του Στάθη, που τον παρουσιάζει με στολή παραδουλεύτρας να... σιγυρίζει το state departnment.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν αναρριχήθηκε στην εξουσία σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντίθετα με τα όσα πιστεύουν ακόμη οι αφελείς, γνώριζε απολύτως που βρισκόταν και τι αναλάμβανε. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, ενώ ακόμη ήταν "πρωθυπουργός σε αναμονή", το καλοκαίρι του 2009, είχε συναντηθεί με τον Στρος Καν με την... ευγενή χορηγία υψηλών οικονομικών παραγόντων, και είχαν συμφωνήσει την ένταξη της Ελλάδας σε πρόγραμμα "βοήθειας". Ωστόσο ο αμερικανικός παράγοντας ήταν ξεκάθαρος: το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει τη "σφραγίδα"  του ΔΝΤ, αλλά και την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφού ο ΓΑΠ εξελέγη πανηγυρικά και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από μέρους των οπαδών του (και όχι μόνο...) και άρχισε να δίνει κάποια "ολίγα" από αυτά που είχε υποσχεθεί - ενώ ...είχε ήδη συμφωνήσει να μας βάλει στο ΔΝΤ! - άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα που υπήρχε.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν ήταν τόσο πιεστικό, αφού οι αγορές συνέχιζαν να δανείζουν την ελληνική κυβέρνηση με λογικά επιτόκια. Οπότε... με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να καταρρεύσει το όλο σύστημα του δανεισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο.

Και αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Τη μια μέρα η κυβέρνηση έδινε "δωράκια" στους ψηφοφόρους της, την επομένη άρχισαν τα δημοσιεύματα (από τα ίδια μέσα ενημέρωσης τα οποία... χλεύαζαν τον Καραμανλή όταν έλεγε ότι "είναι δύσκολη η κατάσταση") και οι εκπομπές περί επικείμενης κατάρρευσης, ελλείμματος πολύ μεγαλύτερου απ' αυτό που καταγράφεται επίσημα, "δημιουργική λογιστική", υπέρογκου χρέους κλπ. κλπ.

Ταυτόχρονα, άρχισε και το "μαγείρεμα" των αριθμών, προκειμένου η ήδη άσχημη κατάσταση που έδειχναν τα νούμερα, να γίνει πιεστικά και αφόρητα τραγική, προκειμένου να αρχίσουν να κινούνται τα γρανάζια της υπόθεσης. Οι "απρόθυμοι" που δεν θέλησαν να συναινέσουν στο μαγείρεμα μπήκαν στην άκρη, ο "πρόθυμος" και "έμπειρος" Παπακωνσταντίνου (γριά αλεπού, μαγείρευε στοιχεία στο μεγάλο του Σημίτη μαγειρείο για χρόνια...) ανέλαβε την εποπτεία των αλχημειών.

Έμενε ακόμη μία κίνηση: έπρεπε να μάθει όλη η υφήλιος ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, ότι το πρόβλημα είναι τέρμα πιεστικό και ότι τελικά δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα τους, πρέπει να τους βάλεις υπό στενή επιτήρηση.

Την κίνηση αυτή  την ανέλαβε προσωπικά ο τότε πρωθυπουργός, ο οποίος άρχισε να γυρίζει τις πρωτεύουσες του κόσμου, όπου έλεγε σε όλους τους τόνους και σε όλες τις δυνατές παραλλαγές, πόσο χάλια είναι η ελληνική οικονομία, πόσο τραγικά τα νούμερα, αλλά και ταυτόχρονα πόσο απατεώνες και διεφθαρμένοι είναι οι Έλληνες, που χρειάζονται έξωθεν βοήθεια και εποπτεία για να... σωθούν από τον εαυτό τους.

Οι πιο διορατικοί είχαν καταλάβει νωρίτερα που πηγαίνουν τα πράγματα, πονηρεμένοι από την στάση του Καραμανλή και την παράδοση (ουσιαστικά) της εξουσίας στον ΓΑΠ δίχως καμία αντίσταση. Ακόμη περισσότεροι κατάλαβαν που πάει το πράμα όταν είδαν τον ΓΑΠ να λέει πόσο διεφθαρμένοι είμαστε και πόσο χρειαζόμαστε βοήθεια. Τότε περίπου το "κατάλαβαν" και οι αγορές, που μέχρι εκείνη τη στιγμή μας δάνειζαν αβέρτα-κουβέρτα και το επιτόκιο εκτοξεύτηκε στα ύψη, καθιστώντας αδύνατη ακόμη και κάθε σκέψη για αναχρηματοδότηση του χρέους.

Το σκηνικό είχε στηθεί, οι μαριονέτες είχαν πει τις ατάκες τους και το δράμα είχε ξεκινήσει.


Η τραγωδία επί σκηνής

Οπως έγραψα και νωρίτερα, το σχέδιο ήταν εξαρχής να μπουν στο πρόγραμμα διάσωσης ΔΝΤ και Ευρωζώνη. Οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να αναλάβει μόνο του το ΔΝΤ το βάρος, κρίνοντας (ορθά) ότι αφενός οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να βγάλουν από τη φωτιά τα δικά τους κάστανα και αφετέρου προσβλέποντας σε μια νέα οικονομική πολιτική, προκειμένου να ενισχυθεί το δολάριο αλλά και η συνεργασία ΕΕ - ΗΠΑ. Και κάποια άλλα ζητηματάκια, τα οποία δεν είναι της παρούσης και δεν λέγονται έτσι εύκολα.

Ο ΓΑΠ έπαιξε άψογα το ρόλο του (και με τον τρόπο αυτό δείχνοντας πόσο άδικο είχαν όσοι τον υποτιμούσαν συστηματικά) και με τις συνδυασμένες πιέσεις από το εσωτερικό της ΕΕ (όπου Ιταλία, Ισπανία φοβούνταν μετάδοση της κρίσης, την ώρα που Ιρλανδία και Πορτογαλία είχαν απόλυτη ανάγκη από προγράμματα διάσωσης - η Πορτογαλία για λόγους παρόμοιους με της Ελλάδας, η Ιρλανδία διότι τσάκισε τα δημοσιονομικά της για να χρηματοδοτήσει τις παραπαίουσες τράπεζες της). Η Γερμανία ήταν απολύτως απρόθυμη να μπει στην διαδικασία χρηματοδότησης της κρίσης - οι Γερμανοί μπορεί να παριστάνουν εδώ και πέντε χρόνια ότι η κρίση ήταν κρίση χρέους, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι ήταν κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Οπότε γνώριζαν ότι κανένα πρόγραμμα διάσωσης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του χρέους και ταυτόχρονα να τονώσει τις οικονομίες, διότι το πρόβλημα του χρέους ήταν... άλλου παπά ευαγγέλιο, και θα μπορούσε να λυθεί μόνο με κούρεμα.

Πολιτικά η γερμανική κυβέρνηση πορευόταν (και συνεχίζει να πορεύεται, ιδιαίτερα η πλευρά του CDU) με μία ρητορική και πράξη "ενάρετης λιτότητας". Μπορεί τον δρόμο αυτό να τον άνοιξαν οι σοσιαλδημοκράτες με την ατζέντα 2010, ωστόσο οι χριστιανοδημοκράτες  τον διαπλάτυναν και τον έκαναν ολόκληρη λεωφόρο. Βάσισαν όλη την πολιτική τους αποδοχή πάνω σε αυτό: "ναι, σας έβαλα στα κακά στενά, ναι διέλυσα το κοινωνικό κράτος σας, ναι έχετε να πάρετε αύξηση 10 χρόνια και ο πληθωρισμός σας τρώει τα λεφτά, ΑΛΛΑ αυτά τα κάνουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και τα επιβάλλουμε και σε όλους τους άλλους! Κανείς τεμπέλης δεν θα μας φάει τα λεφτά!"

Οπότε, πως ακριβώς η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να  "πουλήσει" στο εσωτερικό της χώρας ότι πρέπει να διασώσει μια χώρα της ευρωζώνης, με λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων;

Από την άλλη βεβαίως, οι Γερμανοί ιθύνοντες γνώριζαν πολύ καλά ότι αν "έσκαγε" το ελληνικό χρέος, οι μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης θα πήγαιναν κατά διαόλου, αναγκάζοντας την ΕΚΤ να τυπώσει κάμποσες εκατοντάδες δισεκατομμύρια για να τις σώσει - και ακόμη και έτσι, η ήδη παραπαίουσα ευρωπαϊκή οικονομία θα γνώριζε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.


Ο φόβος της Γερμανίας

Οι γερμανικές ελίτ, φοβούνται δύο πράγματα: την αστάθεια που μπορεί να φέρει ανακατατάξεις στα σχέδια της και τον πληθωρισμό που δεν θα επιτρέψει στους μεγαλοεπενδυτές να έχουν τα λεφτά τους "παρκαρισμένα" σε άυλα προϊόντα να αβγαταίνουν δίχως ρίσκο. Περαιτέρω αποσταθεροποίση της ευρωπαϊκής οικονομίας, θα δημιουργούσε συνθήκες απρόβλεπτες (δηλαδή αστάθεια) ενώ ταυτόχρονα θα χρειαζόταν μεγάλες "ενέσεις" χρήματος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δηλαδή κίνδυνος υψηλού πληθωρισμού. Με συστηματικό πολυετές μασάζ συνειδήσεων, οι ελίτ έχουν "μοιραστεί" τους φόβους τους αυτούς με τους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους... αγχώνονται για τα ίδια πράγματα για τα οποία αγχώνονται οι βαθύπλουτοι κεφαλαιοκράτες που ελέγχουν την χώρα.

Οπότε η γερμανική ηγεσία άρχισε τη δική της επικοινωνιακή διαχείριση προκειμένου να "πουλήσει" τη διάσωση στους Γερμανούς ψηφοφόρους, ενώ ταυτόχρονα θα κρατούσε την ευρωζώνη με νύχια και με δόντια.

Με άλλα λόγια, το θέλημα των Αμερικάνων εγένετο, ωστόσο την ίδια ώρα ακριβώς επειδή οι γερμανικές ελίτ έπρεπε να αρχίσουν μια τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας μέσω των μέσων ενημέρωσης που ελέγχουν, προκειμένου να κάνουν εντατικό μασάζ στην γερμανική κοινή γνώμη για να αποδεχτεί τα τετελεσμένα, υπήρξε μια τεράστια καθυστέρηση στην λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.

Γι' αυτό και η πρώτη απόφαση των Γερμανών δεν ήταν το απολύτως απαραίτητο (όπως έλεγαν ΟΛΟΙ οι οικονομολόγοι παγκοσμίως και - κυρίως... παρασκηνιακά - και το ΔΝΤ) κούρεμα του χρέους, αλλά ένα νέο, υψηλότοκο δάνειο, το οποίο (φυσικά) συνοδευόταν από μέτρα τραγικής εσωτερικής υποτίμησης, προκειμένου η Ελλάδα να προσεγγίσει τον χώρο όπου θεωρούν ότι ανήκουμε, αυτόν του... τέως οστμπλοκ, χωρών δηλαδή όπως οι βαλτικές, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβακία.

Χρειάστηκαν πάνω από ενάμιση χρόνο οι Γερμανοί για να ενεργοποιήσουν το κούρεμα, το οποίο αρχικά ήταν πολύ μικρό για να κάνει καλό και στη συνέχεια όταν αποφασίστηκε να είναι επαρκές, αφορούσε μόνο στον ιδιωτικό τομέα και μια και ήδη το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είχε μετακυληθεί από τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες (οι οποίες έτσι διασώθηκαν) στις πλάτες των Ευρωπαίων φορολογούμενων, ουσιαστικά το κούρεμα απλώς διέλυσε τις ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα ομόλογα των οποίων κουρεύτηκαν στο μισό. Το χρέος παρέμεινε σε πανήψυλα επίπεδα, δίχως καμία ρεαλιστική προοπτική μείωσης του, και αμέσως μεγάλωσε κι άλλο προκειμένου να χρηματοδοτηθούν (γενναιόδωρα!) οι τράπεζες και ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμένει σε μια κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έρμαια των διαθέσεων των δανειστών.

Και κάπου στην διαδικασία μετακύλισης του δανείου από τις τράπεζες στους ψηφοφόρους, έγινε και άλλο ένα έγκλημα, η αποδοχή της υπαγωγής του στο απεχθές για τους δανειστές αγγλικό δίκαιο, που φαλκιδεύει οποιαδήποτε προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης στο μέλλον να αλαφρύνει το άχθος του ελληνικού λαού.

Οι επιπτώσεις από το μνημόνιο ήταν ορατές και οφθαλμοφανείς. Η καθαυτή κρίση και η ύφεση που προκαλούνταν απ' αυτήν, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα ήταν παρελθόν ήδη από το 2011 και η χώρα θα επέστρεφε στην ανάπτυξη. Ωστόσο ΜΕ τα μνημόνια, η χώρα πέρασε έξι χρόνια με βαθιά ύφεση (και φέτος ουσιαστικά ύφεση είχαμε, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 3.3 δις, δηλαδή 1.8% ύφεση, ανεξαρτήτως που τα επίσημα στοιχεία μιλάνε για ανάπτυξη 0.6%). Οι μισθοί κατακρημνίστηκαν (η μέση πτώση ήταν 34%, παρότι τα επίσημα στοιχεία μιλάνε για αστεία νούμερα, από 12 έως 17%, ανάλογα με τον φορέα) η ανεργία τριπλασιάστηκε (σχεδόν ένα εκατομμύριο "φρέσκοι" άνεργοι και μάλιστα οι περισσότεροι μακροχρόνια) και γενικώς η χώρα έζησε έναν πραγματικό Αρμαγεδδώνα.

Οι κυβέρνησεις του ΠΑΣΟΚ αρχικά, η "μισο-οικουμενική" Παπαδήμα στη συνέχεια και Σαμαρά, ολοκλήρωσαν την καταστροφή της χώρας, αποδεχόμενες και εφαρμόζοντας τα μνημόνια - αν και ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευφυία να... παγώσει την εφαρμογή των μέτρων από το Μάιο και μετά, διαπιστώνοντας ότι αν συνέχιζε να λαμβάνει μέτρα φτωχοποίησης θα μετατρεπόταν σε ΠΑΣΟΚ, οπότε διέσωσε πολιτικά την παράταξη του και προσωρινά και τον εαυτό του.

Κάπως έτσι μπήκαμε στα μνημόνια και αυτή ήταν η διαδικασία που μας έφερε στο τραγικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Και μακάρι να μπορούμε να πούμε "τα χειρότερα έχουν περάσει", ωστόσο... δεν είναι καθόλου βέβαιο αυτό.





69 σχόλια :

  1. Ανώνυμος23/4/15 21:02

    ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΩΣ ΚΑΙ 60%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/4/15 22:18

    Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/4/15 08:20

    Ενός λεπτού σιγή στη Σύνοδο Κορυφής...

    τι φιλάνθρωποι που είναι!

    ανατριχιάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/4/15 08:55

    Το θέμα είναι να μην ανατριχιάζεις ως ζητιάνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/4/15 13:45

    Πλημμύρισε η Ρίγα από βαρουφάκειο αξιοπρέπεια........

    Τέτοιο κράξιμο στο πολιτικό "νούμερο" δε ματάγινε, μεταδίδουν όλα τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία, αλλά η εδώ παραπληροφόρηση της αυγούλας κατάντησε αηδία......"είμαστε κοντά σε συμφωνία" λένε όπου σταθούν και βρεθούν.

    Ποιό είναι το σχέδιο ρε λεβέντες και που υποχωρήσατε???

    Τα πάντα είναι ανοιχτά λένε άλλοι και άμα τους ρωτήσεις να σου πουν ποιος τους έδωσε ρόλο για ρήξη αρχίζουν τις λεβεντομαλακίες.

    Σύντροφοι το πρακτορείο ΤΑΣ έχει κλείσει κάτι χρόνια τώρα, εσείς το νεκρανασταίνετε??????

    Πάρτε μέτρα ρε κλόουν, μόνο νάναι δίκαια.

    Πρώτο τους μέλημα ο Ξηρός να προκαλέσουν τους αμερικάνους.

    Κύριο μέλημά τους να μας πείσουν ότι ο γερμανικός λαός είναι εχθρός μας και ο ....πόλεμος συνεχίζεται ακόμα.

    Πρώτη τους έννοια να γυρίσει το βρεφικό γάλα στα φαρμακεία και να μην πουλιέται στα μπακάλικα.

    Φωνές στην ευρώπη μιλάνε για έξοδο όχι μόνο από το ευρώ, αλλά από την ίδια την ευρωπαϊκή ένωση.

    Απόψεις μυαλοκαμένες, στοκαρισμένες, βαρεμένες, ψεκασμένες, εθνολαϊκίστικες από ένα συνονθύλευμα πολιτικών κλόουν δε θάχει καλό τέλος......να μου το θυμηθείτε......

    Βρήκανε τα λεφτά γι' αυτό το μήνα λένε και παηγυρίζουν τα νούμερα.

    Τον άλλο μήνα που θα τα βρεις, βελιγκέκα μου?????

    Ανεύθυνες ερασιτεχνικές και τζογαδόρικες ενέργειες νομίζουμε ότι είναι διαπραγμάτευση και κάποιοι ηλιθιωδώς αισθάνονται και υπερήφανοι γι' αυτό.....

    Η πραγματικότητα είναι τα ναυάγιο του σημερινού γιούρογκρουπ.

    Θα πάνε για εκλογές λένε.

    Και ποιο θα είναι το πρόγραμμά τους????

    Μήπως το ίδιο της Θεσσαλονίκης????

    Μόνο και μόνο αυτό δεν σου αρκεί να καταλάβεις ότι οι πολιτικές είναι τακτικές καραγκιόζη????


    Ας πάνε για εκλογές και εκεί θα δεις τη μεγάλη έκπληξη.

    Αυτοί που τόλμησαν και τους ψήφισαν αηδιασμένοι από τα άδικα μέτρα των προηγούμενων, τώρα τους ξέρουν καλά και από την καλή και ξέρουν να πράξουν ανάλογα.

    Και αυτός ο εναγκαλισμός με τους ΑΝΕΛ θα είναι 1000 φορές πιο επιβαρυντικός από το βρώμικο 89.

    Δεν διαπραγματεύονται, δεν έχουν σχέδιο, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και οδηγούν τη χώρα στα βράχια......ίσως αυτό είναι το σχέδιο...η ρήξη!!!!!

    Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ρήξης το αφήνω στην επαναστατική σας φαντασία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/4/15 13:54

    τσουρέκια μπογδανέικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/4/15 16:47

    Νατος παλι ο Τζημερος με το κατεβατο του ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/4/15 18:45

    ΧΥΔΑΙΑ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΛΑΧΕΙ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΖΗΜΕΡΟΜΕΡΚΕΛΟΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ..ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΣ.ΕΤΣΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Ε ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΤΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 50-60%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/4/15 22:29

    Μην τον βρίζεις θα σε διαγράψει ο άτεγκτος νις, δεν επιτρέπει βρισιές εναντίον πατριωτών.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/4/15 23:01

    Δεν έχουν ιερό και όσιο στη μειοψηφία της νδουλας και του Πασοκ
    Καταγράφονται ως οι πιο δοσίλογη παράταξη της μεταπολίτευσης, παίρνοντας το μέρος των δανειστών σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή της εθνικής διαπραγμάτευσης.
    Ο ορισμός της εθνικής προδοσίας συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/4/15 23:11

    Αρκετά νωρίς σας είχα επισημάνει ότι είναι θέμα χρόνου το ξύλο μέσα στη βουλή.

    Ξεκίνησαν παλιά με τα γιουρτώματα εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, ακόμα και όταν ήταν με την οικογενειά τους.

    Προχώρησαν να μαζεύονται στην πάνω και στην κάτω πλατεία και δεν τους ενοχλούσε που μαζί με τα πιθήκια φωνάζανε ουρλιάζοντας "να καεί να καεί το μπ.....ο η βουλή"

    Ακόμα τα δάχτυλά τους είναι ανοιχτά κραγκωμένα από τις πολλές μούτζες.

    Προχώρησαν σε γιαουρτώματα στις παρελάσεις και σε ντου ακόμα και παρόντος του ΠτΔ.

    Για την μαρφίν ας μην το πιάσουμε, δεν ξέρω είναι πολύ σκληρό να υποθέτει κανείς....

    Ήταν για χρόνια στα κάγκελα βρίζοντας ως γερμανοτσολιάδες τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ως δοσίλογους, ως προδότες της πατρίδας, απειλούσαν με κρεμάλες στο σύνταγμα και ότι δε χωράει ο νους του καθένα και όλα τούτα γιατί κάποιοι είχαν διαφορετική αντίληψη των δράσεων για την κρίση.

    Κάποιοι ηλίθια σκεπτόμενοι θα μιλήσουν για τους προδότες της καττοχής. Η διαφορά είναι ότι εκείνοι ήταν λίγοι, οι γερμανοί κατακτητές και φονιάδες ενώ τώρα αυτοί που γι' αυτούς πρόδοσαν και πρέπει να κρεμαστούν (νδ και πασόκ και ποτάμι κατ' αυτούς) πήρανε σε ποσοστό στο λαό όσο το συνονθύλευμα με τους ανελ, πόλεμος με τους γερμανούς δεν γίνεται και υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση της κρίσης.

    Από πού έως πού, ο κιοφτές με το μουστάκι, κατηγορεί τον άλλο για προδότη και εθελόδουλο και μόνο και μόνο γιατί έχει κάποιος διαφορετική άποψη από τη δική του την οποία άποψή του εγώ την θεωρώ το λιγότερο ηλίθια????

    Και συνεχίζω.

    Αφού φλόμωσαν το πόπολο με ότι εθνικολαϊκίστικη λεβεντομαλακία και απέσπασαν ένα μειοψηφικό ποσοστό, αυτό το συνονθύλευμα της επωνομαζόμενης αριστεράς ασμένως συνεργάστηκε με άτομα που για μένα οι απόψεις τους είναι βαρεμένες, μυαλοκαμένες και ηλίθιες (αυτοί δεν είναι ούτε μυαλοκαμένοι ούτε ηλίθιοι ούτε βαρεμένοι, είναι κύριοι, για τις απόψιες τους λέω....)

    Και έγιναν κυβέρνηση και άρχισαν να κουφαίνουν την υφήλιο ολάκερη με ότι τώρα 3 μήνες παρακολουθούμε.

    Και καμώνονται πως κάνουν διαπραγμάτευση και απειλούν με εξεταστικές και στο βέρτικο απάνω ψάχνουν να την κάνουν και απειλούν τους πάντες και τα πάντα.

    Πάνε να περάσουν το διχασμό στον κόσμο, είναι σε αδιέξοδο και ψάχνουν αφορμές για να φορτώσουν τη ρήξη και την καταστροφή που θα ακολουθήσει σε άλλους και μπαχαλοποιούν τη βουλή και το παίζουν πατριώτες βρίζοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους σαν προδότες!!!!!!!

    Ποιοί είστε ρε εσείς?????

    Πού κρυβόσαστε τόσο πατριώτες τόσα χρόνια????

    Τελικά οι κλόουν της πολιτικής γίνονται επικίνδυνοι κατά την ταπεινή μου άποψη για δύο κυρίως λόγους.

    Με την επιδιωκόμενη ρήξη (με σχέδιο την προετοιμάζουν) θα οδηγήσουν σε πείνα το λαό.

    Με τον διχασμό που καλλιεργούν (εμείς οι πατριώτες, εσείς οι προδότες) θα μας οδηγήσουν σε εμφύλιο.

    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΛΕΟΝ........

    Ελπίζω οι συνετές φωνές (έστω και λίγες) που υπάρχουν σε κάποιες συνιστώσες τους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να μπουν φραγμός στους έξαλλους, εμμονικούς και τζογαδόρους της πολιτικής.

    Να αισθάνεσαι αξιοπρεπής λοιπόν με την κατάσταση και γιατί μας την έπεσαν σύσσωμοι όλοι οι ευρωπαίοι και ο κόσμος όλος (ούτε ένας για σημάδι δεν είναι με το μέρος μας), αλλά και για την κατάσταση στη βουλή σήμερα που κάποιοι νταήδες (δίκην πιθήκων) στράφηκαν κατά βουλευτών που επιτέλους άρχισαν να διαμαρτύρονται γιατί ο κιοφτές με το μουστάκι ευθέως αμφισβήτησε τον πατριωτισμό τους.....

    Υ/Γ και πάλι πρώτος σας είχα προειδοποιήσει για σκηνές απείρου κάλους στη βουλή και ότι είναι θέμα χρόνου το ξύλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/4/15 23:18

    ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΞΕ Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΛΙΑΣΚΟΒΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/4/15 23:22

    Και για του λόγου το αληθές, ο 23.01 είναι έτοιμος να εκτελέσει κάποιους, αφού είναι πεπεισμένος ότι έχουν διαπράξει εθνική προδοσία κάποιοι.

    Και αυτός και όποιοι άλλοι είναι απλός λαός και να που πέρασαν στο λαουτζίκο και στο πόπολο το διχασμό.....και τον εμφύλιο.....

    Τι χρείαν μαρτύρων έχομεν λοιπόν, η δικαίωση των απόψεων μου ήρθε αυθορί και παραχήμα πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις.....

    Για να συνέλθουμε λοιπόν και ας κάνουμε κριτική των πολιτικών πράξεων και απόψεων (μυαλοκαμένες απόψεις, ψεκασμένες, εθνικολαϊκίστικες και λεβεντομαλακίες, πολιτικά νούμερα και κλόουν, επωνομαζόμενοι αριστεροί, μακιαβέλι, κλπ κλπ είναι όλα πολιτικοί χαρακτηρισμοί)

    και δεν είναι πολιτικοί χαρακτηρισμοί τα (προδότες, κρεμάλες, δοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, είσαστε με τους ξένους και όχι με την πατρίδα, κλέφτες, κλπ κλπ)

    Όποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά, σίγουρα δεν θα καταλάβει πως από τη μια στιγμή στην άλλη θα στραφεί εναντίον του....αδερφού του.....

    Δεν νομίζετε ότι τους πάει πολύ για τη χάρη τους και ειδικά γι' αυτά τα νούμερα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος24/4/15 23:29

    ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/4/15 01:05


    Συμφωνία Α.Μέρκελ και Α.Τσίπρα για τους "λάθρο" - Προάγγελος συμφωνίας για το χρέος;

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ απαντώντας στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έθεσε θέμα αναθεώρησης της εθνοκτόνας Συνθήκης του Δουβλίνου, γιατί έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε "αποθήκη" δυστυχισμένων ψυχών αλλά και στόχο εξτρεμιστικών στοιχείων που έρχονται στη χώρα κρυμμένοι ανάμεσα στους λαθρομετανάστες, συμφώνησε απόλυτα μαζί του και άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση της απαράδεκτης συνθήκης που έχει πλημμυρίσει τη χώρα με λαθρομετανάστες (όπως και την Ιταλία και κατα δεύτερον Ισπανία , Πορτογαλία και Γαλλία).

    "Η συμφωνία του Δουβλίνουν είναι νεκρή οι κανόνες του Δουβλίνου δεν λειτουργούν πλέον" δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, ανοίγοντας το δρόμο για πολιτικές επαναπροώθησης και δημιουργίας "ζωνών ανάσχεσης λαθτομεταναστών" στις χώρες προέλευσής τους.

    Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Μπρέμερχαφεν ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο της Βρέμης τον ερχόμενο μήνα η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πώς "Η Ευρώπη χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο καθώς οι σημερινοί της κανόνες, που είναι γνωστοί ως Κανονισμός του Δουβλίνου, δεν λειτουργούν πλέον"

    Και το άκρως σημαντικό στοιχείο περιέχεται στην ακόλουθη δήλωση της: "Σε οποιοδήποτε σύστημα κατανομής των προσφύγων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος των χωρών και η ισχύς των οικονομιών τους", πρόσθεσε.

    Να πούμε ότι η τοποθέτηση του Α.Τσίπρα στη σύνοδο για το μεταναστευτικό ήταν ότι"Η Μεσόγειος πρέπει να εκλαμβάνεται ως σύνολο, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, και πρέπει να αυξηθεί η έκτακτη οικονομική βοήθεια στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής που επωμίζονται την ευθύνη διαχείρισης του φαινομένου, καθώς και τα σημεία που ανοίγουν το δρόμο για έναν μηχανισμό δίκαιης κατανομής των οικονομικών βαρών και της ευθύνης φιλοξενίας".

    Επισήμανε ακόμα ότι τι υπάρχει ανάγκη «για άμεση αύξηση της έκτακτης οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης προς τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών και των αναγκών υποδοχής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου τους".

    Το σημαίνουν τα παραπάνω: Το ότι η Α.Μέρκελ συμφώνησε με τον Α.Τσίπρα σε ένα τόσο ευαίσθητο και δύσκολο θέμα είναι γενικά καλό γα την διαπραγμάτευσηεντός της ΕΕ για το γνωστό θέμα.

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός πέρασε 100% την γραμμή του, καθώς ήταν ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που το έκανε και δείχνει να πετυχαίνει το στόχο του.
    Μπορούμε να μιλάε για "σύγκλιση-προάγγελο" της γενικότερης σύγκλισης στο θέμα του χρέους.

    Δεν είναι άσχετη η κίνηση της Μέρκελ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/4/15 13:04

    Παρακολουθώντας εχθές το λόγο και τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων βουλευτών στη Βουλή, εκτίμησα όσο δεν φαντάζεστε τους θαμώνες του καφενείου απέναντι από το σπίτι μου, που μέχρι τώρα έψεγα για το επίπεδο και τον πολιτισμό τους
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/4/15 13:09

    ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ....ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/4/15 13:26

    πω πω πω χάλασαν το αριστερό ήθος των κλόουν.

    Αντέδρασαν στη θέση του κιοφτέ με το μουστάκι ότι δεν είναι αυτοί πατριώτες (έμεση αλλά σαφής η κατηγορία του άσχετα αν μετά ως κότα το μάζεμψε), αλλά πατριώτες είναι οι εθνικολαϊκιστές με τα σουβλιστά αρνιά στου Γουδή ως οι πάλε ποτε χουντικοί.

    Πάντως εμένα αν μπροστά μου και φανερά κάποιος (ενώ με γνωρίζει) με έλεγε δοσίλογο και προδότη θα τον έχωνα εδεκεί...

    Και με τη ρήξη σε πάνε σε εθνική περιπέτεια

    Και με το εμείς οι πατριώτες εσείς οι προδότες σε πάνε σε τραγωδία


    Σε κάθε περίπτωση η ιστορία διδάσκει ότι τέτοιου είδους πρακτικές έχουν κακά αποτελέσματα και ......τιμωρίες....

    Γι' αυτό ψάχνουν εκλογές και δημοψηφίσματα να την κάνουν με ελαφρά ή να βρουν άλλοθι γιατί δεν έχουν τα ούμπαλα......δεν έχουν τη λεβεντιά του "φονιά" είναι κλόουν και νούμερα (πολιτικά πάντα μιλάω)

    Ας μαζευτούνε να κυβερνήσουνε διαφορετικά τους λέω ότι άμα πάνε σε εκλογές την έχουν βαμμένη και το ξέρουν γι' αυτό δε θα πάνε και θα κάνουν τις φιγούρες τους (τόσο λιμασμένα που είναι με την εξουσία δεν πρόκειται να παραιτηθούν, άκου με που σου λέω, τα ξέρω καλά τα λιμοτάγαρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος25/4/15 14:04

    Σας έχω πει 100 φορές ότι είναι όλο αντιφάσεις σ αυτά που γραφει
    "Γι' αυτό ψάχνουν εκλογές και δημοψηφίσματα να την κάνουν με ελαφρά ή να βρουν άλλοθι γιατί δεν έχουν τα ούμπαλα......δεν έχουν τη λεβεντιά του "φονιά" είναι κλόουν και νούμερα (πολιτικά πάντα μιλάω)

    " γι' αυτό δε θα πάνε και θα κάνουν τις φιγούρες τους (τόσο λιμασμένα που είναι με την εξουσία δεν πρόκειται να παραιτηθούν, άκου με που σου λέω, τα ξέρω καλά τα λιμοτάγαρα...)"

    25/4/15 13:26 Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος25/4/15 16:20

    χριστινα...το επιπεδο των καφενοβιων ειναι πολλυυυ ανωτερο...απεχει παρασαγγας......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος25/4/15 17:17

    Διορθώνω gerolyke : των γηπέδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος25/4/15 17:25

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ .ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΡΩΤΑΩ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος25/4/15 17:28

    ΒΕΒΑΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΜΟΝΟ ΛΕΚΤΙΚΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΟΘΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΧΕΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος25/4/15 17:29


    Το πρώτο που οφείλω να παρατηρήσω είναι ότι ο σχολιαστής μας ανέπτυξε μεγαλύτερη δράση στο site,αλλά περιέκοψε πολλά άκρα και ακρότητες στο λεξιλόγιο της γραφής του.Τον επαινώ γι αυτό, κι ας με καταχέριασε κάποτε.(Πάταξον μεν, άκουσον δε).Το περιεχόμενον των σχολίων του δεν είναι προς ψόγον. Τα διατυπώνει με θάρρος, άνετα,εμπεριστατωμένα και κολωνάτα. Τον βαηθάει βέβαια και η κατάσταση.
    Νομίζω πως αυτή την περίοδο δεν μπορεί εύκολα να φτουρήσει ο αντίλογος, όποιες ικανότητες κι αν επιστρατεύσει κανείς!
    Το κατ' εμέ, πέρα και πάνω από αντιδικίες μέσα μου έχω ένα φόβο!Δε λέω οργή ή άλλα ξεπερασμένα συναισθήματα. Φόβο νιώθω για μια μεγάλη κατρακύλα! Στο βάθος δε θέλω να πιστέψω σ'αυτό. Αλλά μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πικρογελάω με τις κοκορομαχίες που παρακολουθώ στο site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος25/4/15 17:58

    ΤΩΡΑ Η ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΕΙΣΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ..ΑΣ ΤΑ ΨΟΦΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΡΑΨΕ....ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥ..ΤΡΟΛΕΡ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ Η ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος25/4/15 19:55

    το θεμα ειναι να μεινουμε ορθιοι...τα δικαστηρια θα φερουν τον απολυτο διχασμο...ισως τα εγγονια μας θα μαθουν την αληθεια.βλεπεις τι γινεται,εδω οι ανεξαρτητοι δημαρχοι δεν καταθετουν τα λεφτα στο λογαριασμο γιατι φοβουνται ,την πτωχευση,λες και αμα συμβει θα τα γλυτωσουν!!!!!!!!!!!!!!!λες και ταχουν κρυμενα στην κασελα!!!!.δεν πιστευω σε δικαστηρια....απλα...εκλογικη καταδικη.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος25/4/15 21:41

    Πάντως είναι εντυπωσιακό που η αξιωματική αντιπολίτευση ΔΕ θέλει εκλογές. Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει. Μάλλον φοβούνται ότι με νέες εκλογές θα πέσουν κάτω από το 20%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος25/4/15 23:05

    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΕΡΟΛΥΚΕΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΟΥΤΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος25/4/15 23:16

    kai oi politikoi prpei na bainoyn fylakh gia na synetizontai oi epomenoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος25/4/15 23:19

    το ζουδάκι ξετσουτσούνισε και ψέγει την......σοβαρότητα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος25/4/15 23:26

    και αφορά το επίπεδο του καφενείου, τι θες τότε ρε ζουδάκι εδώ μέσα με τα ...σκύβαλα?????

    ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ. ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος25/4/15 23:44

    ταπεινη μου γνωμη...οικονομικα εχουμε πτωχευσει εδω και καιρο,ας προσπαθησουμε να μην σκοτωθουμε μεταξυ μας ,και να σωσουμε οτι μπορουμε απο το μελλον,εννοω τις επομενες γενιες,...θεωρω οτι χειριζομαστε ισως την τελευταια μας ευκαιρια..οσο για την απονομη ευθυνων....ποιος να την κανει και που???gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος26/4/15 07:09

    Πρωτα και κυρια λογικα εχεις χρεοκοπησει αφου υπαρχει ακομα κοσμος που τους πιστευει οπως εσυ

    Δεν το ειχα σκεφτει καλα αλλα με αφορμη σχολιο παραπανω η αποψη απο τη μια μερια εμεις οι πατριωτες και απο την αλλη οι προδοτες τι ειναι δεν ειναι διχασμος

    Η κατασταση ειναι εκτος ελεγχου και υπαρχουν ευθυνες μονο που αληθοριζετε και δεν τις βλεπετε

    Δε βλεπετε οτι εχουν αφησει την πατριδα στην τυχη της και ασχολουνται με επικοινωνιακα παιχνιδια και δεν κανουν τιποτα

    Και λιγα τος σουρνει ο αλλος και δικιο εχει και σταματηστε να υπερασπιζεστε ανοητα πραματα και κοιταξτε την πραγματικη ζωη γιατι σε λιγο θα διαπιστωσετε οτι δε ζει κανενας με αερα πατερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος26/4/15 08:22

    δεν τ αφηνετε αυτα περι διχασμων και εμφυλιων..μονο τα συμφεροντα σας εξυπηρετουν και κανεις δε θα σας κανει τη χαρη...πηγαιντε πισω στον αιωνα σας..νεες γενιες ερχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος26/4/15 11:14

    Ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι αυτό που παίζεται είναι η παραμονή μας στην ευρωζώνη (κι αυτό υπό αίρεση, διότι κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει αλλαγή νομίσματος), τα μνημονόπανα εξακολουθούν να μιλάνε για έξοδο από την Ε.Ε. Όχι βέβαια από ασχετοσύνη. Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι άλλο το νόμισμα και άλλο η Ε.Ε. Απλώς, στο σαλεμένο μυαλό των νεοφιλελέδων όλα είναι χρήμα. Η δική τους Ευρώπη είναι το ευρώ. Την άλλη Ευρώπη, της δημοκρατίας, της ευημερίας, των ίσων ευκαιριών την έχουν χεσμένη.
    Iσως επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοια Ευρώπη, παρά μόνο στο φαντασιακό ασυνείδητο κάποιων? Διότι η Ευρώπη του Μάαστριχτ και των συνθηκών που ακολούθησαν, είναι η Ευρώπη των τραπεζιτών, του κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των πολυεθνικών - και μάλιστα ρητά και βάσει συνθηκών. Ε, αφού αυτή είναι η Ευρωπη τους, αυτήν αγαπάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος26/4/15 11:51

    Αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη σ' αυτόν τον τόπο gerrolyke, ..αν όλοι αυτοί μείνουν ατιμώρητοι όπως οι άλλοι δωσίλογοι και μαυραγορίτες της Κατοχής, ..σωτηρία γι αυτή την χώρα δεν θα υπάρξει! Μακάρι και να μας χαρίσουν όλο το χρέος, μακάρι και να μας χαρίσουν δεκαπέντε χρέη! Η τιμωρία των ιταμών παλιανθρώπων είναι πρωταρχική!
    Σπουδαιότερη από κάθε συμφωνία με τους ''εταίρους'',σημαντικότερη από κάθε άλλη ανακούφιση του χειμαζόμενου λαού.Να το αντιληφθεί αυτό η κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος26/4/15 12:07

    Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι για τους της ΕΕ οι προτεραιότητες άλλαξαν : Τώρα δεν τους ενδιαφέρει ουτε κατά ελάχιστο ούτε η εξόφληση του χρέους ,(άλλοι χρωστάνε πολύ περισσότερα), ούτε η πάταξη της φοροδιαφυγής, (αυτοί φτιάξαμε τους φορολογικούς παραδείσους εντός και εκτός της Ευρώπης), ούτε η καταπολέμηση της διαφθοράς (Όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε στην ιεραρχία τους, τόση μεγαλύτερη διαφθορά συναντούμε ).
    Τους ενδιαφέρει μόνο, με τη « βοήθεια των μεταρρυθμίσεων», οι Έλληνες μέσα σε δύο –τρία χρόνια να πιάσουνε το βιοτικό επίπεδο του Μπανγκλαντές. Έπονται και μάλιστα πολύ γρήγορα άλλοι λαοί της Ευρώπης !(Εκει ειναι ο κύριος στόχος τους ) . Οι Έλληνες τώρα, τους καθυστερούν, κι αυτό τους εξορκίζει ιδιαίτερα. Εξ ου και η ωμή επίθεση εναντίον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος26/4/15 13:58

    Πολυ σιβιλα διαβαζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος26/4/15 14:02

    Ομοφωνα εκφραζουν το μισος τους και εγω το καλοσοριζω

    Αυτη η δηλωση εγινε απο τον κλοουν υποουργο της πρωτης φορας αριστερας

    Ο λαος θελει ευρω

    Τη δραχμη την θελουν οι ηλιθιοι και τα λαμογια

    Διαλεξε σε ποια κατηγορια εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος26/4/15 15:15

    11.51....πιστη μου ειναι οτι πρεπει να ξεκινισουμε,με τους νεους ανθρωπους μπροσταρηδες, απο το μηδεν,δεν μπορεις να ζητας αποτελεσμα απο ανυπαρξια.ετσι τα καταλαβαινω εγω,χωρις να σημαινει οτι ειναι και σωστα.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος26/4/15 16:39

    Μου θυμίζετε κάτι φονιάδες που δικάζονται και οι δικηγόροι τα κουστουμαρίζουν, τα γραβατώνουν να φαίνονται τάχα μου σοβαροί και νοικοκυραίοι

    Έτσι και ΄δω μέσα κάποιοι το παίζουν συνετοί, ήπιοι, νουνεχείς και πράοι, ενώ ειναι φως φανάρι ότι η χολή και η 'μοβορία ξεχυλίζει

    Μας μιλάνε για δικαιοσύνη για χειμαζόμενο λαό, για μπροστάρηδες τους νέους (λες και οι γεροντότεροι είναι για την πρόπαντη....τύφλα νάχει ο παναγιώταρος....)

    Για αυτοκριτική, για πραγματικότητα, για το πρόβλημα κατάματα κιχ.....

    Οι αλήθειες τσούζουν, μπορεί να είδατε τον εαυτούλη σας σε πολλές αρλούμπες δικές μου, αλλά την πραγματικότητα δεν θα την αποφύγετε με ευχολόγια.


    Μέτρα, μέτρα, μέτρα δίκαια και ας είναι σκληρά.

    όλα τ' άλλα είναι για τα χαϊβάνια.

    Ότι χρειαστεί να ορθοποδήσουμε, να βρούνε δουλειά οι νέοι, να αισθανθούν ηρεμία και σιγουριά οι παλιότεροι.

    Αφού εμείς και εμείς είμαστε τι καρτεράμε και δεν συνενογιόμαστε, τι θέλουμε, που πάμε τι ζητάμε.

    Έχει καταλάβει κανείς σας τι θέλουν οι κυβερνώντες και εγώ δεν τόχω καταλάβει?????

    Πες τε μου και μένα, όχι αφοριστικά αλλά με απλές προτάσεις.

    Θέλω αυτό κι αυτό....

    Τώρα να σε δουλεύω με ανύπαρκτα μέτρα, με καραγκιοζιλίκια (όλη η υφήλιος μας το λέει) και με δημιουργικές λογιστικές του κλόουν και από πάνω να σε απειλώ ότι θα καταστραφώ και θα σε λερώσω και σένα μου είναι αδιανόητο.....

    Οι εθνικολαΪκισμοί και οι λεβεντομαλακίες ιστορικά αποδείχτηκαν καταστροφικές.

    Ρήξη και μετά τι?????? Άμα απάντήσεις πες μου και μένα την απάντηση

    Εκλογές. Ωραία ξαναβγαίνει το συνονθύλευμα με απόλυτη και πλειοψηφία και θα κάνει τι που τώρα δεν μπορεί να το κάνει...

    Δημοψήφισμα. Με τι ερώτημα και ποια η θέση τους????

    Ρε δε βλέπετε ότι είμαστε στο γκρεμό και εμείς ασχολιόμαστε με τα πολιτικά νούμερα τι δημοτικότητα έχουν.

    Μία είναι η λύση και αν ο "μακιαβελάκος" (ανθρωπίσκος κατά μακαρίτη τούρκο) έχει τα ούμπαλα ζητά από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με μέτρα που θα συμφωνήσουν και να ηγηθεί (τρομάρα του) αυτής της κυβέρνησης.

    Να ξωπετάξει βαρεμένα μυαλοκαμένα στοκαρισμένα ψεκασμένα και έξαλλα και να ζητήσει αυτό που θέλει το 80 % του λαού.

    Συμφωνία, μέσα στο ευρώ με μέτρα.


    Καταλάβατε γιατί εδώ και 3-4 χρόνια σας τα ζάλισα με τα ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ και τα δίκαια μέτρα και κάποια ζουδάκια χύνανε τη χολή τους?????

    ΆΪντε ζουδάκια ξυμάτε......εγώ θα σας γκιολεύω,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος26/4/15 18:12

    ΜΕ 2,9% ΔΕ ΖΗΤΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΖΗΤΑΣ ΛΟΥΜΠΑ ΝΑ ΠΙΝΗΓΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος26/4/15 19:39

    Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ.ΑΜΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΧΩΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΜΕ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΚΑΣΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΚΙ ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΜΕΝΩΝ ΣΟΥ..ΔΕ ΦΤΟΥΡΑΣ ΟΓΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ..ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος27/4/15 11:10

    Ο Λεουτσάκος αναλύει τα περί νομίσματος της χώρας........

    Ο "Μακιαβέλι" παίρνει το παιχνίδι πάνω του και παρακαλάει για κανα φράγκο, γιατί ξέρει την τύχη του....

    Ο Στρατούλης ονειρεύεται κουμπαράδες ασφαλιστικού από τα πετρέλαια όπως οι νορβηγοί (μετά από 20-30 χρόνια) (τι στρατηγικός νους, θεέ μου!!!!!!)

    Ο ευσυγκίνητος δακρυρροών εργατολόγος έχει τέτοιο παρατεταμένο βέρτικο που θέλει να σε ρωτήσει με δημοψήφισμα και όταν το ζητάνε το ερώτημα εκεί....πέρνεις τα όρη και τα βουνά....

    Η Τζάγκρη (εκείνη η υπουργάρα του πασόκ), που σε ήρεμη κατάσταση είναι σε "υστερική" φάση, φαντάσου την να το παίζει αντιμνημονιακή, ακόμα δε πήρε μυρουδιά ότι στηρίζει κυβέρνηση (άλλωστε για νάναι κυβερνητική άλλαξε κορύτο) και κόντεψε να φύγει το σκουλαρίκι από τη μύτη αυτής της βουλευτίνας του ποταμιού με την πρόταση της τζάγκρη "καλύτερα ρήξη παρά μέτρα που προτείνου"

    Τελικά θα μου πει κανένας τι σημαίνει ρήξη και τι θα ακολουθήσει?????

    Οι τρομολάγνοι μερκελιστές μου λένε ότι θάρθει ο αρμαγεδώνας, οι επωνομαζόμενοι αριστεροί που θέλουν την δραχμή τι μου λένε ότι θάρθει???? Μήπως υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια????? (μάτι μου, η πείνα μάτια δεν έχει έλεγε η βάβω μου....)

    Ο κλόουν της οικονομικής ασάφειας διεθνοποίησε τον εαυτό του (ωσεί άλλος νάρκισος) σε βάρος της χώρας και τούτο γιατί έκανε τον εαυτό του μέρος του προβλήματος και της ίδιας της διαπραγμάτευσης.

    Είναι τόσο "νούμερα" που θεωρούν το δανειστή πιο αδύναμο από το δανειζόμενο....

    Κάποια στοκαρισμένα κατάλοιπα του θαυμασμού του Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς έχουν κάνει αναδρομή και φαντασιώνονται κολεκτίβες και θέσεις κομισάριου....

    Ιδεοληπτικές εμμονές, ερασιτεχνισμοί, αλλαζονία της άγνοιας και του αλάθητου, αυταρχισμός, χαλαρότητα του τύπου "ε, και τι έγινε, μωρέ", η καλλιέργεια σύγκρουσης με "εχθρούς" τους εταίρους, το διχαστικό κλίμα που συστηματικά καλλιεργούν με την άποψη "εμείς οι πατριώτες, εσείς οι προδότες", οι ανιστόρητοι κλόουν, η έξοδος από το ευρώ που όχι μόνο παρανοϊκή είναι, αλλά θα ακολουθήσει κόλαση και εφιάλτης και ενώ γνωρίζουν ότι θα είναι το πολιτικό τους κρεματόριο κλπ κλπ

    θα έχει σαν αποτέλεσμα

    ή "αναπτυξιακό συμβόλαιο" στη θέση του μνημόνιου (είπαμε ο μπαμπινιώτης είναι τσικό μπροστά τους)

    ή θα πάνε σε δημοψήφισμα με τι ερώτημα όμως και με τι θέση????

    ή θα πάνε σε εκλογές για να πετύχουν τι??? και να αποφασίσουν μετά τι???? που δεν μπορούν τώρα.

    Τελικά είναι αέρα πατέρα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς θέσεις (12 παλουμπαίοι 13 καπεταναίοι, συνονθύλευμα, τσούρμο κλπ ότι έχω πει με δικαιώνουν και με το παραπάνω)

    ή θα αφήσουν σουρμένη μια κατάσταση που θάθρει το "ατύχημα" και θα γκλαφουνάνε από πάνω ότι φταίνε οι κακοί εταίροι, ήδη λένε ότι μας πνίγουν κλπ


    Αγνοούν όμως τα λιμοτάγαρα βασικές ιστορικές γνώσεις και μία απ΄ αυτές είναι ό,τι ο προδομένος λαός όταν νιώσει στο τομαράκι του την προδοσία (η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια είναι για χορτάτους και καφενόβιες συζητήσεις επί παντός του επιστητού) δεν θα τα σώζει ούτε σινούκ, ούτε μιράζ, ούτε κανείς.....

    Κάποιοι το ξέρουν και αρχίζουν να σκιαζόνται με αυτά που κάνουν....οι ίδιοι!!!!!

    Δεν έχετε καταλάβει ότι σκιάζονται τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥΣ που κάλπικα σου παρουσίασαν και τους πίστεψες, ανθρωπίσκο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος27/4/15 12:06

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΙ9ΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕ ΜΙΛΑΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΡΥΨΙΜΟ ΣΤΑ ΜΠΑΖΩΜΕΝΑ..ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος27/4/15 12:07

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!)
    Γράφτηκε από τον geoathanas Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 22:29

    μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
    Εκτύπωση
    E-mail
    3 σχόλια

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!)
    Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!!!
    Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους .Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!!!
    Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!!!
    Ο συνταγματολόγος μάλιστα, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως η συγκρότηση της Επιτροπής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.
    Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αλήθειας» για το δημόσιο χρέος θα ενισχύσει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και θα προσδιορίσει επακριβώς τα όρια της κόκκινης γραμμής!!!
    Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο!!!
    Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και τα 211 δισ. από αυτά, αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος ή επονείδιστο ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε!!!
    Ο έλεγχος που θα γίνει θα είναι εξονυχιστικός και προς όλες τις κατευθύνσεις!!!
    Θα γίνει έλεγχος για το μαγείρεμα του ελλείμματος, από την ΕΛΣΤΑΤ, του έτους 2009 που ξαφνικά ανέβηκε στο 15,4 αλλά και του χρέους που από το 115% του ΑΕΠ το ανέβασαν κάποιοι «φωστήρες» στο 126,8%!!!
    Επίσης έχουμε ξαφνικές εκχωρήσεις Ελληνικού χρέους από τράπεζες σε κυβερνήσεις. Κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτές οι εκχωρήσεις?
    Όλα θα βγουν στο φως και θα αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι για την εξαθλίωση των Ελλήνων!!!
    Συνεχίζουμε τον αγώνα αδέλφια δυνατά και πατριωτικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος27/4/15 13:07

    Μια χώρα που ασχολιέται με τις ηλιθιότητες του Λεουτσάκου είναι καταδικασμένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος27/4/15 13:14

    Μια χώρα που περιμένει σωτηρία από τον εργασιομανή της Ραφήνας είναι καταδικασμένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος27/4/15 13:18

    Μια χώρα που έχει πολίτες που τους παραμυθιάζουν με επαχθές και επονείδιστο χρέος και δεν έχουν αντιληφθεί ότι τόσα και τόσα χρόνια δανειζόμαστε δις για μισθούς συντάξεις υπερτιμολογημένα έργα κλπ και ότι τα φάγαμε άλλος λίγο άλλος πολύ και τώρα σα ζουδάκια λέμε ότι το χρέος είναι τόκοι κλπ ...είναι καταδικασμένη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος27/4/15 13:20

    Μια χώρα που έχει κλόουν της οικονομικής ασάφειας διεθνοποίησε τον εαυτό του (ωσεί άλλος νάρκισος) σε βάρος της χώρας και τούτο γιατί έκανε τον εαυτό του μέρος του προβλήματος και της ίδιας της διαπραγμάτευσης είναι καταδικασμένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος27/4/15 13:22

    Μια χώρα που πάντα της φταίνε οι άλλοι για τις τραγωδίες της και ποτέ οι πράξεις της είναι καταδικασμένη να ξαναπάθει τραγωδίες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος27/4/15 13:24

    Μια χώρα που έχει κουλτούρα διχασμού

    (κλέφτες και κοτζαμπάσηδες)

    (βενιζελικοί - αντιβενιζελικοί)

    (κομμουνιστές - εθνικόφρονες)

    (πατριώτες - μερκελιστές)

    είναι καταδικασμένη να το ξαναζήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος27/4/15 13:26

    Μια χώρα που έχει ηγετίσκους που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν όχι μόνο είναι καταδικασμένη, αλλά και μουτζωμένη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος27/4/15 13:27

    Μια χώρα που εθνικολαϊκιστές της επωνομαζόμενης αριστεράς είναι σε αγαστή συνεργασία με απόψεις που αγγίζουν τα όρια της ακροδεξιάς, είναι καταδικασμένη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος27/4/15 13:29

    Μια χώρα που οι πολίτες της κοιτούν με ανοιχτό το στόμα να οδηγείται η χώρα στην καταστροφή και δεν αντιδρούν είναι όχι μόνο καταδικασμένη, αλλά και άξια της τύχης της......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος27/4/15 13:32

    Μια χώρα που έχει πολίτες που ανατριχιάζουν από υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια με την ανυπαρξία διαπραγάτευσης, αλλά της άρνησης και της δημιουργικής ασάφειας είνα καταδικασμένη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος27/4/15 13:50

    Κάποτε ο μακαρίτης ο Πετρούλιας κατέβηκε από το λεωφορείο καταστενοχωρημένος.

    --Τι συμβαίνει Πέτρο? τον ρωτά ο Γιωργίλας.

    -- Και τι δε συνέβηκε, Γιώρη....καταστροφή. Κόψανε τη Χρύσω (γυναίκα του) από τηλεφωνήτρια και τη Νίκη (του τσιούλου) από διερμηνέα.

    Η χρύσω ήταν σχεδόν κουφή και η νίκη είχε ομιλία λίγο μπερδεμένη

    Θος συχωρέστους όλους.


    Τώρα έτσι και μεις σήμερα.

    κόψανε το βαρουφάκη από διαπραγματευτή λόγω δημιουργικής ασάφειας

    και θα μας κόψουνε και τον τσακαλώτο λόγω ασαφούς εκφοράς λόγου....να μου το θυμηθείτε! !!!

    ...μέχρις ότου τα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης μας αφαλοκόψουν και το λεπίδι τους το δίνουν οι εθνικολαϊκισμοί μας και οι λεβεντομαλακίες μας.....τόσο απλά......

    Κατά τ' άλλα θα είμαστε υπερήφανοι και αξιοπρεπείς!!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος27/4/15 13:51

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος27/4/15 15:22

    όπως και να ονοματίσεις το δημοψήφισμα θα εκληφθεί ως δημοψήφισμα Ναι ή Όχι στο ευρώ.

    Άμα το προκηρύξει θα καταρρεύσει η χώρα.

    εκλογές το καταλαβαίνω. Δεν σας φτάνει η πλειοψηφία που έχετε;

    Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας;

    Δεν έχετε εμπιστοσύνη στους ΑΝΕΛ;

    Μα είστε ομογάλακτοι αδελφοί, πλειοψηφία, πάθος, γνώση της αλήθειας, θα πάτε σε εκλογές για να παρουσιάσετε ποιο πρόγραμμα;

    Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το αντίθετό του;

    Τελειώσανε τα ψέματα και αμφιθυμίες.

    Όλη η αλήθεια και όλο το αλαλούμ σε πέντε σειρές από τον χοντρό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος27/4/15 16:00

    ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ .ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.ΕΣΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΚΛΟΥΒΑ ΜΑΤ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ..ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος27/4/15 17:18

    το αποuπανου σχολιο 16.00 δεν ειναι δικο μου...οπως λεμε μουφα!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος27/4/15 17:44

    Να δούμε τι άλλο θα επινοηθεί ο προβοκάτορας και πλαστογράφος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος27/4/15 20:34

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΣΕ ΡΩΤΑΩ .ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΛΥΚΕ.ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ 17.44 ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΟΙΑΣΑ ΝΑ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμος27/4/15 20:36

    ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΚΛΟΥΒΑ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ..ΤΟΣΗ ΚΑΨΑ ΕΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος27/4/15 22:39

    ενταξει....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος27/4/15 22:43


    Ειχα θυμώσει γιατί ο 25/4/15-17:58 με στόλισε μεταξύ άλλων και με τη λέξη "δοσίλογος" Ήμαρτον, είπα! Η ΚΑΤΟΧΉ ΠΈΡΑΣΕ ΕΔΏ ΚΑΙ 70 ΧΡΌΝΙΑ! Είδα όμως δυστυχώς οτι ο δοσιλογισμός πάει σύννεφο από όλους προς όλους! Αμάν πατριώτες! Μα όλοι οι γλανιτσιώτες δοσίλογοι!! Τι διάβολο μας έπιασε με κάτι ένοχα νοήματα που συναγωνιζόμαστε να κολλάει ο ένας στον άλλο; Σχολιασμός της κατάστασης και όχι χαρακτηρισμοί προς τους σχολιαστές. Λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος27/4/15 23:38

    ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος27/4/15 23:40

    ΝΤΑΞ ΜΩΡΕ ΜΥΑΛΟΚΑΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΑΞ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΒΑΡΕΙΑ..ΕΛΑΦΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος28/4/15 00:04

    α ρε γατακια γλανιτσιωτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.