Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ένα καράβι γεμάτο ψυχές

Ξέρεις θέλει μονάχα καρδιά για να κατανοήσεις και να νιώσεις όλους αυτούς που τους στοιβάζουν σε ένα καράβι, όπως ακριβώς κάνουν και με τα κιβώτια, του πουλάνε ελπίδες για μια χώρα που τους περιμένει με ανοιχτές αγκαλιές, θα τους προσφέρει δουλειά και θα χαρούν τον ήλιο της Ελλάδας. 
Θέλει μονάχα να είσαι άνθρωπος για να κοιτάξεις ψηλά τον ουρανό και να αναρωτηθείς αυτή η ανώτερη δύναμη εκεί πάνω γιατί τα επιτρέπει όλα αυτά. 
Θέλει μονάχα καρδιά για να αφουγκραστείς το κλάμα του μικρού παιδιού και της μάνας του που για νύχτες και μέρες άκουγαν τη θάλασσα να τους ταξιδεύει.
 Θέλει μονάχα καρδιά για να κατανοήσεις την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και θέλει και συμπόνια για να μοιραστείς μαζί τους ένα κομμάτι ψωμί που σου περισσεύει.

Δεν πέρασε μια βδομάδα που σαν πιστοί χριστιανοί γεμίσαμε της εκκλησίες, προσκυνήσαμε τον εσταυρωμένο και έπειτα φορέσαμε τα καλά μας και ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον Χριστός Ανέστη. Είτε πιστεύουμε είτε όχι εκείνη την ώρα της Ανάστασης γέμισε το μέσα μας με μια ανεξήγητη ελπίδα για κάτι καλό που θα έρθει. Λίγες μέρες αργότερα ξεχάσαμε την ιδιότητα του χριστιανού και αρχίσαμε να σταυρώνουμε ψυχές στοιβαγμένες σε ένα καράβι.

Δεν υπάρχει πολιτική οπτική στο θέμα της μετανάστευσης. Δεν έχει να κάνει με το κόμμα που ψήφισες, υπάρχει μονάχα μια οπτική η ανθρωπιστική. Είναι κρίμα άνθρωποι να στοιβάζονται σε ένα καράβι και να ταξιδεύουν για μερόνυχτα με την ελπίδα πως θα βρουν κάτι καλύτερο, είναι άδικο να τους κοιτάζουμε με περιφρόνηση όταν τους συναντάμε και να μην μας αφοπλίζει το γεμάτο θλίψη βλέμμα τους.

Αν έχει μείνει λίγη ανθρωπιά στις σάρκες που σέρνουμε πρέπει να απαιτήσουμε να δοθεί βοήθεια σε όλες αυτές τις ψυχές. Να υπάρξουν δομές για την υποδοχή τους αλλά και την μεταφορά τους σε χώρες που μπορούν να τους δώσουν δουλειά γιατί δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει δουλειά ούτε για τα δικά της παιδιά.


Θέλει μονάχα καρδιά για να νιώσουμε πόσο δύσκολο είναι να αφήνεις το σπίτι σου και τελικά να φτάνεις σε μια πλατεία με τσιμέντο που δεν έχει τίποτα να σου δώσει.
enfo.gr/

13 σχόλια :

  1. Ανώνυμος20/4/15 09:51

    Συνηθίσαμε τη φρίκη
    και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

    Μιλάνε για "ανθρωπισμό και φιλανθρωπία" και ηθελημένα αγνούν ποιοι οργάνωσαν τους πολέμους!

    Οἱ ἐπιχειρήσεις διάσωσης ἀπαιτοῦν τεράστια κονδύλια, τόσο σὲ ἀναλώσιμα ὑλικὰ ὅσο καὶ σὲ ἐργατοῶρες καὶ κανεὶς δὲν ἐπιβαρύνεται αὐτὸ τὸ κόστος, πέραν τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.

    Γεωργιάδης Σπυρίδων-Ἄδωνις, Β΄ Ἀθηνῶν Νέα Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/4/15 10:01

    Την κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων που τσάκισαν τους μισθούς υπόσχεται η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να επαναφέρει μισθολογικά και εργασιακά στα επίπεδα πριν το 2012 και τα μνημόνια.


    Εγώ γιατί δεν αισθάνομαι υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια???

    Γιατί το βλέπω φως φανάρι ότι με περνάει τελείως ηλίθιο, ποιος??? ο σκουρλέτης και ο στρατούλης???

    Γιατί σκιάζομαι ότι μ' αυτούς τους εθνικολαϊκιστές και λεβεντομ@@@@ες η τύχη μας είναι κάτι παραπάνω από τη σίγουρη καταστροφή???

    Λες να μην έχω ελληνικό πόδι???

    Λες νάμαι μη καθαρός έλλην???

    Λες να μ' έχει πιάσει πολύ το ψέκασμα????

    Λες να είμαι γερμανοτσολιάς και εγκάθετος των τοκογλύφων του επαχθούς και επωνείδιστου χρέους???

    Λες, λες, λες.....

    Ας σοβαρευτούμε....

    Πάμε στα βράχια, είμαστε ήδη στα βράχια και κουτρουβαλάμε προς το γκρεμό και τα πολιτικά νούμερα που με μια συγκυριακή τυχάρπαστη μειοψηφία του 36% νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου και ότι αλλάζουν τον κόσμο......

    Βλέπεις το νάρκισο πρόεδρο του 15μελούς να παίρνει το σοβαρό του ύφος και ν' απειλεί την άρτα και τα γιάννενα λες και ωσεί άλλος στρατηλάτης ναπολέων θα ρυθμίσει την παγκόσμια οικονομία.

    Βλέπεις την κόρη του εισαγγελέα του Αντρέα να θεωρεί εαυτόν (έτσι κρίνω δια των πράξεών της) εαυτόν κυρίαρχον της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

    Βλέπεις τα παλιά απολιθώματα της σταλινικής εμμονικής ιδεοληψιας να σε δουλεύουν ότι φέρνουν 5 δις από το ξανθόν γένος.

    Βλέπεις τη φρίκη της Μεσογείου, τη φρίκη του πολέμου, μέσα στο σπίτι μας πλέον και εμείς να ασχολιόμαστε αν παραβιάστηκε το άσυλο στο πανεπιστήμιο και να στο κάνει σημαία και ολάκερη ανάλυση ο ......μαχητής γλέζος μανώλης...

    Βλέπεις το ασφαλιστικό να έχει σκάσει και εμείς να βαυκαλιζόμαστε με τις κουταμάρες τους στρατούλη...

    Βλέπεις την καταστροφή να απλώνεται παντού και εμείς ασχολιόμαστε με την περσόνα τον βαρουφάκη που μεριμνά για την διεθνοποίηση της μούρης του εις βάρος της χώρας..

    Βλέπεις τον υπουργό επικρατείας να σε χαλαρώνει με το "έλα μωρέ θα μας τα ακουμπήσουν"

    Βλέπεις μικρόνοες οπαδούς του συνονθυλεύματος να έχουν εμπεδώσει την άποψη ότι η δυσκολία που περνούν θα αρθεί αν πεινάσει και ο δίπλα του και έχουν δίκιο γιατί η επίσημη άποψη των υπουργάρων είναι.

    "θα καταστραφούμε εμείς με grexit αλλά θα ματώσουν και οι ευρωπαίοι"

    Βλέπεις τα "αστικά" κόμματα και κομματίδια να σιωπούν και να το παίζουν "κοινοβουλευτικοί" μόνο και μόνο επειδή ο λαός τους αποδοκίμασε επειδή δεν πήραν ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ....και να μην επαναστατούν για την πορεία, για να μην (άκουσον άκουσον) συσπειρώσουν το συνονθύλευμα!!!! (αυτή κι αν είναι επικίνδυνη τακτική...)

    Βλέπεις τα πιθήκια του φασισμού να παίζουν από το πρωϊ στα κανάλια των Μέσων Μαζικής ΕΠΙΒΟΛΗΣ και θυμηθείτε το με την προβολή που θάχουν (έστω και αρνητική) θα διπλασιάσουν τα ποσοστά τους (αντιδραστικώ τω τρόπω)

    Βλέπεις ανθρώπους που τους θεωρείς λογικούς και οπαδούς του ορθού λόγου νάχουν χάσει τη...λογική τους και ο θυμός τους να κυριαρχεί του αυτονόητου.

    Βλέπεις τους πάντες να κατηγορούν τους πάντες και να κατέχουν αυτοί την απόλυτη αλήθεια και να μην είναι διατεθιμένοι να κάνουν ίχνος αυτοκριτικής.

    Βλέπεις ψεκασμένους, βαρεμένους, μυαλοκαμένους, στοκαρισμένους να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή και να χαράσουν στρατηγική της χώρας.

    Βλέπεις σούρεαλ σκηνές που θάπρεπε να γελάμε μαζί τους, αλλά να είναι κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική.

    Βλέπεις και τι δε βλέπεις ....

    Ένα μονάχα δε βλέπεις. Λογική συνεννόηση, αυτονόητη πρακτική, ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ, αυτοκριτική και αλληλεγγύη, κοινωνική συμπεριφορά.

    Και πως να τα δεις όλα αυτά, αφού βλέπεις όλα τα παραπάνω????

    Πως να δεις όλα αυτά όταν θεωρώ ότι οι απόψεις τους πρώτου τη τάξει εκτελεστικού προσώπου στη χώρα μας είναι τουλάχιστον....μακιαβελικές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/15 10:35

    Η Ευρωπαϊκή δουλεμπορική φάμπρικα θανάτου δολοφονεί άλλους 700 ανθρώπους. Αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των δολοφονημένων έφτασε τους 1100. Θα αυξάνεται διαρκώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/4/15 10:50

    Οι χρυσαυγίτες δικάζονται και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα καταδικαστούν.
    Τι θα κάνουμε όμως με τους μεταμφιεσμένους σε δημοκράτες χρυσαυγίτες που βαφτίζουν λαθρομετανάστες τους πρόσφυγες, θεωρούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κίνδυνο για την "δημοκρατία" τους, διατείνονται πως δεν υπάρχει στην χώρα μας ανθρωπιστική κρίση, απουσιάζουν από το λεξιλόγιο τους δεν τις αντιλαμβάνονται καν, έννοιες όπως ανοχή, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρωπισμός, υιοθετούν και προπαγανδίζουν τις ταξικές, ρατσιστικές, ευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές εις βάρος των λαών;
    Αρκεί να διαβάσετε, ν΄ακούσετε, την οποιαδήποτε δήλωση των στελεχών ΝΔ, Πασοκ, Ποταμιού και θ΄αντιληφθείτε τι εννοώ
    χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/4/15 11:09

    Για γράψε μας μια δηλωσούλα πχ στελέχους του πασοκ ρατσιστική για να μας πείσεις....

    Και όχι τίποτα άλλο, για να σε βοηθήσω να ξεσκεπάσεις την εμμονική σου οργή στον ....εαυτό σου..

    Μία λοιπόν ρατσιστική δήλωση, μία ταξική, μία αντικοινωνική, μία απάνθρωπη....στελέχους είπαμε πχ του πασόκ

    Οι αόριστες και αφοριστικές καταδικαστικές αναφορές για κάποιον άλλο είναι αν μη τι άλλο φασιστική συμπεριφορά και (ας μη γελάσω) καθόλου μα καθόλου αριστερή άποψη.

    Μπορεί να αισθάνεσαι υπερήφανη και αξιοπρεπής δίπλα δίπλα με μυαλοκαμένους ακροδεξιούς, αλλά μην μας λες ότι "βρωμάνε" οι δίπλα σου (πασοκ ποταμι κλπ) όταν την "μπόχα" (ρατσισμό, ξενοφοβία ακροδεξιές απόψεις κλπ) την έχεις αγκαλίτσα και συνεργάζεσαι και ....καμαρώνεις κιόλας!!!!!

    Και σε ταυτίζω (όχι ότι κυβερνάς εσύ) γιατί μετά από τόσα και τόσα δεν μπορείς να το παίζεις "τυφλή" και αφελής.....

    Η εμμονή κάνει κακό και μάλιστα πολύ κακό.......

    Φυσικά από το 10 και 2/13 περιμένω να γράψει ότι αντικοινωνικό και ταξικό ήταν το χαράτσι του Μπένυ και οι περικοπές των συντάξεων και τα μνημόνια κλπ.....

    Μα τόσο......μα τόσο.......μετά από τόσα και τόσα!!!!!!

    Ακόμα σας δουλεύει ο Τόλιος, ο Λεουτσάκος (όλα τα λεφτά) ο Τακούλης και ο Λαφά.....

    Μα τόσο....μα τόσο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/4/15 12:02

    Ναυάγιο με 150 Σύρους πρόσφυγες λίγα μέτρα από το λιμάνι της Ρόδου. Ξύλινο πλοοιάριο τσακίστηκε σε βραχώδη παραλία. Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 50 άτομα, 15 νεκροί, μεταξύ τους ένα 6χρονο παιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/4/15 12:04

    Ο δακρυρροών καθηγητής του εργατικού, λες να ήθελε ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! λόγω προστίμου εκ της εφορίας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/4/15 12:16

    Αλήθεια το "σκύλευμα" των ψυχών στη Μεσόγειο θα βοηθήσει το συνονθύλευμα που οδηγεί τη χώρα στην απόλυτη φτώχεια με την καθοδήγηση της μαφίας της δραχμής????

    Οι επωνομαζόμενοι αριστεροί δεν ωροδούν προ ουδενός με τις εμμονικές τους ηλίθιες απόψεις.....(γιατί δεν πρόκειται περί αριστερών).

    Όσο νομίζουν ότι διαπραγματεύονται, άλλο τόσο νομίζουν ότι έχουν πρόγραμμα και μάλιστα κοστολογημένο......

    Καθένας τους δεν συμφωνεί ούτε με τον ίδιο τον....εαυτό του!!!!!

    Δεν είμαι αφοριστικός, αυτό που όλοι βλέπετε σας τονίζω και σας υπερτονίζω και μάλιστα με τρόπο "επιθετικό" που ξέρω ότι μερικές φορές θυμώνετε και δεν το βλέπετε, αλλά είναι τόσο τραγικές οι καταστάσεις που δεν μπορώ να συγκρατηθώ.....

    Προεκλογικά και εδώ και πολύ καιρό έλεγα τα ίδια και τα ίδια και δυστυχώς δικαιώθηκα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!

    Μακάρι να διαψευσθώ και στην τελική πράξη του δράματος......μακάρι!!!!!

    Οι γελοιότητές του, μόνο κακό στην ιδέα της αριστεράς κάνουν και στο εθνικό συμφέρον, τι δεν καταλαβαίνεις?????


    Θα μου πει κάποιος, τα ίδια και τα ίδια γράφεις, κούρασες, μας αήδιασες κλπ

    Μα, φίλε μου, τα πράγματα είναι τόσο απλά που μόνο μια ανάγνωση έχουν......αυτή που σου γράφω και σου ξαναγράφω και ματαγράφω......δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις για να ερμηνεύσεις αυτό το τσούρμο, αυτά τα πολιτικά "νούμερα", αυτό το συνονθύλευμα ετερόκλητων απόψεων και κλόουν της πολιτικής......

    Παίζουν με τη ζωή μου και στοιχειωδώς αντιδρώ προς το παρών, διαφωνόντας έντονα μαζί τους και καυτηριάζοντας δεικτικά τις αποφάσεις τους ή καλύτερα την αδράνειά τους και την αναμονή τους να οδηγηθούν τα πράματα σε αδιέξοδο, γιατί το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης δεν πείθει ούτε την.....ραχήλ γι' αυτό τόριξε στο....μοντελιγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/4/15 12:18

    βενιζέλια δάκρυα!
    Είναι περίπου εκατόν σαράντα τέσσερις σελίδες, λέγεται: «Η μαύρη Βίβλος της Ντροπής» και έχει ένα ανθολόγιο φωτογραφικών διατάξεων, τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, ρυθμίσεων συγκάλυψης βαρύτατων αδικημάτων, κακουργημάτων σε βάρος του δημοσίου, μεταξύ των οποίων τα κακουργήματα της SIEMENS, που σπεύσατε να συγκαλύψετε και τα οποία συνδέονται άρρηκτα και αδιάρρηκτα με το δημόσιο χρέος και με την επιβάρυνσή του.Περιέχει, επίσης, τα κακουργήματα και τα οικονομικά αδικήματα τραπεζών και τραπεζιτών, που δανειοδότησαν παρανόμως κάποια κόμματα, αλλά και τα κακουργήματα και τα αδικήματα διοικητών διορισμένων συγκεκριμένων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, που μπατίρισαν και φαλίρισαν τις επιχειρήσεις του δημοσίου και εν συνεχεία απόλαυσαν τροπολογιακή ασυλία......

    η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/4/15 12:33



    .....αυτά τα πολιτικά "νούμερα", αυτό το συνονθύλευμα ετερόκλητων απόψεων και κλόουν της πολιτικής...

    ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΤΈΡΩ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ

    ήταν ομόκλητη η συνεργασία ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΝΑΖΊ ΠΛΕΥΡΗ ΒΟΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΛΠ
    ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ!
    ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΎΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΔΥΣΡΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ΝΡΑΠΗΚΑΝ ΑΠ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/4/15 12:46

    Μιλαει η μαφια της μιζας και της διαφθορας για μαφια της δραχμης χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/4/15 16:06

    Πάντως ο πατήρ, εισαγγελέας του Αντρέα Παπαντρέου, είχε 844 σελίδες κατηγορητήριο κατά του Αντρέα.....

    Για εσχάτη προδοσία τον κατηγορούσαν και με μία ψήφο απηλλάχθει, γιατί ο λαός ήταν με το μέρος του παρ' ότι ήταν με το ένα πόδι στον τάφο.......

    Τώρα η κόρη έχει αναλάβει εργολαβικά να κλείσει όλους μέσα με εξεταστικές, με επιτροπές, με βίβλους και ότι άλλο υπάρχει.

    Αρκεί να γίνουν όλα κοινοβουλευτικά και όχι.....λαϊκά όπως το εννοούν κάποιοι στόκοι του σταλινισμού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/4/15 20:55

    ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΜΑΣΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ Π-ΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΤΟΥ..ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ...ΔΕ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.