Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο ταβερνιάρης κι ο καπετάνιος

Εκείνη την εποχή ήταν ένας καπετάνιος με καράβι. Μια φορά έφτασε σ’ ένα λιμάνι και πήγε σε μια ταβέρνα για να φάει. Μπαίνει μέσα και ρωτάει τον ταβερνιάρη:
– Έχεις τίποτε φαΐ να φάω;
– Δεν έχω κακόμοιρε! Μου σώθηκαν τα φαγητά. Εδώ δα έχω τρία τέσσερα αυγά τηγανισμένα. Σου κάνουν; να σου τα βάλω να φας;
Δέχτηκε ο καπετάνιος κι έκατσε κι έτρωγε.
Κει που έτρωγε, νά κι έρχεται ένας ναύτης, και του λέει που τραβούσαν τις άγκυρες του καραβιού, γιατί επήρε αέρας!
Παρατάει ο άνθρωπος το φαΐ και τρέχει ίσια στο καράβι του. Μπαίνει μέσα, τραβούν τις άγκυρες πάνω και δεν μπορούν να σιγουρέψουν το καράβι. Βοήθησεν ο Θεός κι ο Άι-Νικόλας και γλίτωσε το καράβι από τη φουρτούνα.
Έκαμε πέντε έξι χρόνια νά ’ρθει πάλι σ’ αυτό το λιμάνι.


 Άμα ήρθε σ’ αυτό το μέρος, ο καπετάνιος ήρθε να πληρώσει τ’ αυγά που τα είχε στο νου του. Τα θυμόταν που τα χρωστούσε. Ο ταβερνιάρης του βγάζει λογαριασμό αλογάριαστο.
– Αυτά τ’ αυγά, αν τα εκάθιζα στη όρνιθα, θα έβγαζε τέσσερα πουλιά, δυο πετεινούς, δυο όρνιθες.
Τον πάει στο δικαστήριο, γιατί τ’ αυγό τ’ αυγού, πουλί του πουλιού, του έπαιρνε το καράβι, και το χρέος δεν εγλίτωνε.
Εγύριζε ο άνθρωπος σαν παλαβός, που έχανε το καράβι του για τέσσερα αυγά! Επήγε σε μιαν άλλη ταβέρνα που πήγαιναν όλοι οι γέροι. Μέσα εκεί ήταν ένας ψευτοδικηγόρος. Τον είδε στενοχωρεμένον τον άνθρωπο, έμαθε την υπόθεσή του, πάει κάθεται κοντά του και του λέει:
– Καπετάνιε, βάλε μου μια κούπα κρασί να πιω και μη στενοχωριέσαι. Εγώ θα σου κερδίσω το καράβι αύριο.
Διατάζει ο καπετάνιος κι έρχεται στη στιγμή η κούπα εμπρός στο δικηγόρο. Πίνει την κούπα, κι ευθύς του γράφει μιαν αναφορά και την πάει στο δικαστήριο. Η αναφορά του όριζε αυτόν για δικηγόρο.
Έφεξεν η άλλη μέρα, πάει εννιά, πάει δέκα, έντεκα η ώρα, κόντευε μεσημέρι. Όλοι εμαζεύτηκαν όσοι είχαν δίκη, κι ο δικηγόρος μας δεν εφαινότανε.
Εκεί κατά τις δώδεκα παρά τέταρτο, νάτος και ξεπροβάλλει! Τραγουδούσε κι ερχόταν. Λέει ο δικαστής:
– Μπράβο σου καλέ άνθρωπε! Μας έχεις τόσην ώρα να σε περιμένουμε και πεθάναμε της πείνας!
– Ωχ, αδελφέ, δε μ’ αφήνετε! Χτες επήρα πέντε οκάδες κουκιά και τα έστειλα της γυναίκας μου. Εκείνη έπιασε και τα έψησε όλα μαζί. Ετρώγαμε χτες όλη την ημέρα και σήμερα το πρωί ακόμα και μας απόμειναν και κάμποσα. Πήγα το λοιπόν να τα σπείρω και δεν επρόκαμα να έρθω στην ώρα μου…
Ο ταβερνιάρης παίρνει το λόγο και τον ρωτά:
– Μα φυτρώνουν τα ψημένα τα κουκιά;
Απαντάει τότε ο ψευτοδικηγόρος και λέει:
– Μα βγαίνουν κι απ’ τα ψημένα αυγά πουλιά;
Δεν χάνει καιρό ο δικηγόρος μας, κόβει την κρίση και βγάζει την απόφαση:
– Καπετάνιε, έφαγες τέσσερα αυγά: 4 γρόσια, και δυο το ψωμί, 6 γρόσια. Δώσ’ του τα να πηγαίνει στη δουλειά του!

Εσυμφώνησε κι ο δικαστής μαζί του, κι ο καπετάνιος εκέρδισε το καράβι του. Για φιλοδώρημα, ο καπετάνιος επλήρωσε τον ταβερνιάρη, για να κερνά το δικηγόρο, ώσπου να ’χει το βαρέλι κρασι

29 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/3/15 07:12

    ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ...ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΔΟΣΕΙΣ ΕΙΠΕ ΧΤΕΣ..ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΟΡΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/15 21:58

    Είναι απίστευτο το θέαμα να παρακολουθείς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποθεώνει τον αρχηγό του, κάθε φορά που πετάει κορώνες ακτιβιστικής αγένειας εναντίον των Ευρωπαίων αντιπάλων. Να βλέπεις τους αντισυμβατικούς (ύφος και ντύσιμο) και θυμωμένους βουλευτές της συμπολίτευσης να εγείρονται από ενθουσιασμό παγωνιού, δίπλα στα συνοφρυωμένα καλοντυμένα «κοράκια» των παλαιών κομμάτων. Είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβεις ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος κάνει αντιπολίτευση.

    Ε, δεν νομίζω, όμως, ότι μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα μόνο με αντιμνημονιακή αγένεια. Μόνο με κορώνες, εθνικολαϊκισμό και μίσος. Με αντιεξουσιαστικά συνθήματα, ημικατάληπτο λόγο, υπαινικτικό ύφος, επαναλήψεις και κράξιμο. Όλα αυτά είναι υστερικά «εφηβικά» σύνδρομα αγανάκτησης απέναντι στις «ομάδες» που αδίκησαν την ελληνική κοινωνία. Τώρα, ήρθε η ώρα της συντεταγμένης προσπάθειας με όπλο την εξουσία και τη δύναμη της επιβολής ενός κράτους δικαίου.

    Τώρα διοικείς, δεν διαμαρτύρεσαι. Και για να διοικήσεις δεν μπορείς να έχεις στη ρητορική σου την αγένεια και την ολοκληρωτική συμπεριφορά. Δεν μπορείς να τινάζεις στον αέρα τη συναινετική στάση της Βουλής στο πρώτο νομοσχέδιο που φέρνεις να ψηφιστεί. Δεν γίνεται πριν πας να μιλήσεις με τους εταίρους, να τους βρίζεις για να σε χειροκροτήσουν οι βουλευτές σου και να το δείξει η τηλεόραση.

    Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία κάνει υπομονή πότε θα ενηλικιωθεί ο «έφηβος» παθιασμένος ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα, του δικαιολογεί τις «κακές παρέες», τις φυσιολογικές κρίσεις νεότητας, την οργή, τους «εφήμερους έρωτες» και το φαντεζί στιλάκι της πρόκλησης. Ακόμα και την παραβατική συμπεριφορά. Δεν θα το κάνει όμως για πάντα.

    Η χώρα είναι στα όρια του γκρεμού. Δεν έχει περιθώρια για άλλες ασκήσεις «αριστερισμού» και πολιτικού bullying. Αρκετά τιμωρήσατε με λεκτική βία τον κουτοπόνηρο «χοντρούλη» της τάξης. Δεν είναι αποδεκτή πια η τακτική σας. Τώρα, ήρθε η ώρα να ανοίξετε και κανένα βιβλίο και να διοικήσετε, παίρνοντας αποφάσεις. Να γίνετε λίγο πιο ευγενείς με τον αγαπημένο σας «λαό», αν πραγματικά τον νοιάζεστε, όσο λέτε...


    Και μην ξεχνάτε, δεν έχετε εξουσιοδότηση, όπως νομίζετε, και αποφάσεις εθνολαϊκισμού μπορεί να εκληφθούν, αν οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες, ως ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!!!! Η ιστορία αυτό διδάσκει στις μαύρες σελίδες της.

    Και ειδικά μην σπέρνουν διχασμό και μίσος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/15 21:59

    Ο χωρίς ψευδώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/15 22:38

    το ξερουμε οτι εισαι ο χψ ητε υπογραψεις ητε οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/3/15 23:01

    ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ..ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ..ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ Η ΑΠΛΑ ΑΝΟΗΤΟΣ....ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/3/15 23:25

    καλα θα καρτερας πολυ...νομισες πως μ ενα μηνα συριζανελ ξεμπερδεψες,...δεκα χρονια θα τ ακους εκει εκει στη β εθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/3/15 23:54

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΕ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΞΟΥΤ ΞΟΥΤ ΥΠΟΒΡΗΧΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/3/15 08:40


    Και ειδικά μην σπέρνουν διχασμό και μίσος.....

    19/3/15 21:58΄

    σε ένα κείμενο γεμάτο μίσος απαξίωση ,ειρωνίες , προσβολές και χυδαιότητα ή κατάληξη είναι αυτή.
    ή γίνε γερμανοτσολιάς (ποτάμικλπ)
    υποτάξου πάνω απ΄όλα η κεντρική ιδέα ή αλλιώς σπέρνεις μίσος και διαχασμό .

    ή με άλλα λόγια, κάνε αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι γιατί αλλιώς θα φαίνεται ότι προδωσαν συνειδητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/3/15 09:39

    ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/3/15 09:58

    Θα κανεις λιστα με ΜΕΤΡΑ θα παρουν πληροφοριες τα τεχνικα κλιμακια θα ενημερωσουν τα αφεντικα γιουρογκρουπ ΔΝΤ ΕΚΤ κλπ , τα αφεντικα θα εγκρινουν η οχι και αναλογα θα ελεησουν το ζητουλα.........

    Τι δεν καταλαβαινεις??????

    Αυτο το λενε για πρωτη φορα αριστερα........και ας αντιγραφουν πιστα.......


    Τραβατε παιξτε τις γουρουνιτσες τωρανες........ε ρε γλεντια με το λαφαζανη.......ακου εβαλε το τρενακι του καμενου παλε στις ραγες ο......κυβερνητης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/3/15 10:20

    Ο ΜΟΝΟΣ ΖΗΤΟΥΛΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/3/15 10:27

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΕΡΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ??ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/3/15 13:57

    Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαιες!!!!!

    Αν έχει την εντύπωση ότι θα αφήνει αξιωματούχους με βαρεμένες, μυαλοκαμένες, ψεκασμένες και στοκαρισμένες εμονικές απόψεις να "αλωνίζουν" με κρατικά μέσα και να ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ταυτόχρονα να ζητά και να ελπίζει ψήφο από τα ευρωπαϊκά κόμματα της βουλής ενώ οι δικοί του θα κάνουν το κομμάτι τους το αντιμνημονιακό.....είναι βαθιά νυχτωμένος και επικίνδυνα αφελής....

    Εδώ και τώρα να σουτάρει τους έξαλλους, τους ακραίους, τους αντιευρωπαϊστές, τους εμονικούς, τους δογματικούς, τα λαμόγια της δραχμής, τους νάρκισους και κρετίνους και να ζητήσει σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης και σωτηρίας από το ευρωπαϊκό τμήμα των βουλευτών που κατόρθωσε να βγάλει, τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα της βουλής και να διαχειριστεί τα θέματα η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που επιβάλεται να σχηματιστεί.

    Αν έχει την ψευδαίσθηση ότι μέσα θα κάνει το λιονταράκι και έξω θα φέρεται σαν να βρίσκεται σε εφηβικό παρτάκι είναι βαθιά νυχτωμένος.

    Αν έχει την εντύπωση ότι οι ευρωπαϊστές βουλευτές των άλλων κομμάτων θα ψηφίζουν τα μέτρα της συμφωνίας που υπόγραψε και οι δικοί του θα σιουράνε κλέφτικα και θα απατσίζονται φουστανελικώς (από τα απάτσι) κάνοντας ακόμα τους αντιμνημονιακούς και θάχεις τη ραχήλ (και δικαίωμά της) να φιγουράρει αντιμνημονιακή, ενώ με προσωπική του παρέμβαση μπήκε υποψήφια (παρά την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας των συριζαίων), όχι μόνο είναι μακριά νυχτωμένος αλλά και επικίνδυνα ανώριμος πολιτικά.

    Αν παρά ταύτα συνεχίσει τον επικίνδυνο δρόμο της απομόνωσης της χώρας και της ρήξης με τις όποιες τραγικές συνέπειες γαι όλους μας, τότε είναι κάτι περισσότερο......εθνικά "επικίνδυνος".....

    Επειδή υπάρχουν μέσα σ' αυτό το χώρο πολιτικοί συνετοί, διαλακτικοί, ιστορικά μελετημένοι και πολιτικά καταρτισμένοι,

    επειδή υπάρχουν πατριώτες και όχι εθνικιστές,

    επειδή υπάρχουν ρεαλιστές και όχι λαϊκιστές,

    επειδή κάποιοι γνωρίζουν ότι δεν πήραν εντολή ρήξης και εξόδου,

    επειδή ο λαός καθολικά αγωνιά για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ελπίζοντας σε μια πιο ήπια προσαρμογή,

    επειδή μέσα στο σύριζα μελαγχολούν όταν βλέπουν να τους εκπροσωπεί η ξουλίδου, ο καμένος και ο χαϊκάλης,

    επειδή ξέρουν τη δυσκολία της κατάστασης

    είμαι σίγουρος για τη μεγάλη στροφή στο ρεαλισμό με το ευρωπαϊκό κομμάτι του σύριζα, με τα ευρωπαϊκά κόμματα της βουλής, με το σουτάρισμα των έξαλλων και νάρκισων (ο νοών νοείτο ποιούς εννοώ),

    είμαι σίγουρος ότι η προσφυγή πάλι στις κάλπες (ακόμα και αν πλειοψηφίσει μόνος του) δεν θα απαλλαγεί εύκολα από ακραίες εμονικές αντιευρωπαϊκές απόψεις βουλευτών του που θα ξαναεκλεγούν,

    είμαι σίγουρος ότι η προσφυγή σε δημοψήφισμα θα σημάνει το πολιτικό του τέλος, γιατί ή θα υπερασπιστεί την όποια συμφωνία ή δεν πιστεύω να φέρει συμφωνία για δημοψήφισμα που δεν πιστεύει!!!!! και φυσικά με το δεδομένο του 85% της φιλοευρωπαϊκής πορείας του λαού που ακόμα δέχεται και μέτρα 68%!!!!!!

    Γι' αυτό σας λέω ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

    Αν θέλει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση και να προσγειωθεί στον σημερινό κόσμο ιδού η ρόδος (κάπως έτσι έλεγε προεκλογικά) ιδού και το χόρεμα στο ταψί και όχι οι ζουρνάδες του.....

    Ήλπιζε ότι το συνονθύλευμα θα γίνει κόμμα.....αμ' δε......

    Ήλπιζε στον καλό θεό της ελλάδας, αλλά λογάριαζε χωρίς τα δανεικά...

    (τα θέμε ή δεν τα θέμε τελικά????)

    Ας κάνει την υπέρβαση λοιπόν, εδώ ολάκερος Αντρέας έκανε τις πιρουέτες του, δεν μπορεί ένας ......μπαλάφας......


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/3/15 14:21

    Και να καμαρώνετε που είσαστε από τους πρώτους που διαβάζετε τα ....μελλούμενα!!!!!!

    Σας είπα δίνω γραμμή. Τουλάχιστον τώρα το ξέρετε από την καλή ότι έχετε την τύχη να σας αναλύω απλά και στην καθομιλουμένη, ενίοτε και στην τοπική μας, την κατάσταση...

    Πολλές φορές με σκληρές τοποθετήσεις, αλλά πέρα για πέρα αληθινές, με λέξεις δεικτικές και ψιλοειρωνικές μέσα από τα απαραίτητα τρολαρίσματα που αφορμή μου δίνου κάποιοι λεβεντομαλάκες της εξουσίας....

    Όμως ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ, δε θα χρησιμοποιήσω βρισιές για οποιονδήποτε σχολιαστή, ίσα ίσα και αυτούς που με βρίζουν τους κατανοώ......δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται και παλαβωμένοι ξεσπάνε στο γράφοντα......ίσια μ' εκεί τους κόβει......(τι κάνει το άτιμο 10 και 2/13...)

    Επειδή η γλανιτσιά ψήφισε δημοκρατικά και ευρωπαϊκά και όχι εθνικολαϊκίστικα (εκτός ενός μειοψηφικού ποσοστού κάτω του 15% που νομίζει ότι θα πάει σε άλλο πλύμα άλλου κορύτου λόγω συνήθειας....) να προσέχετε τις βρισιές, γιατί βρίζοντας εμένα, που ξέρεις μπορεί να βρίζεις έτσι και τον αδερφό σου.......και εκείνος που βρίζει τον αδερφό τους χάριν ενός ακροδεξιού εθνολαϊκίστικου κομματιδίου δεν ταιριάζει σε πατριώτη, ειμή μόνο σε ......ρεμάλι......εκτός αν διαφωνεί κάποιος ότι ο υβριστής πατριωτών είναι πατριώτης και όχι ρεμάλι......

    εύστοχα πειράγματα και ( όποιος έχει μέζεα) αυτοσαρκασμός προσιδιάζουν με τη γλανιτσιώτικη θυμοσοφία και κουλτούρα......

    Αν δεν το καταλαβαίνεις και ηδονίζεσαι βρίζοντας, εγώ τι να πω.....ας σε θαυμάζουν υπερηφάνως και να ελπίζουν στο να σταματήσω να καταχεριάζω......

    Όσο η λογοκρισία δεν εφαρμόζεται εγώ θα γράφω.....γι' αυτό μην ελπίζουν σε.....γκουλάγκ απόψεων και γνώμης....γκέκε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/3/15 15:00

    ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ...ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΖ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ....ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ..ΜΕΤΡΑΩ 6-7 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΔΗΛ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΩΝ..ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΒΡΙΖΑΝΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ..ΠΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ...ΜΕ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΡΕ ΜΑΥΡΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΦΩΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.ΟΥΤΕ 10 ΚΑΙ 2/13 ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΒΑΘΜΟ..ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΣΠΟΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/3/15 15:27

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ,ΑΚΟΥ ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ,ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΕΞΩ ,ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.ΟΞΩ ΡΕ,ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ.ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΙΚΕ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/3/15 15:44

    άμεση ανάγκη αγωνιστικής αντίδρασης κυβέρνησης και πολιτών στην ευρωδικτατορία..........

    Από την iskra της αριστερής πλατφόρμας...............

    Και τι θες ρε.....ελληναρά τότενες και πηγαίνεις στο άντρο της δικτατορίας και παρακαλάς για δανεικά??????

    Γιατί δεν κατεβαίνεις άμεσα στο λαό και να τον ρωτήσεις???????

    Περιμένεις να καλλιεργήσεις το έδαφος μέσα από την κατάρευση της οικονομίας για να την χρεώσεις στους δικτατορες ευρωπαίους και να βρεις το άλλοθι για τα μαρουλόφυλλα (δραχμή κλπ)

    Πάρτε τα σπίρτα από τα χέρια των εχόντων ακραίες θέσεις πριν είναι αργά.......

    Άκου ευρωδικτάκτορες οι 18 και οι 27 κυβερνήσεις (με δημοκρατικό τρόπο εκλεγμένες) της ευρώπης και ο .......δημοκράταρος είναι αυτός..........Για μαζέψτε τους......τέρμα η ανοχή στις επικίνδυνες εθνικολαϊκοκορώνες και στους έξαλλους χαρακτηρισμούς......

    Η έξοδος της ελλάδας από το ευρώ και την ευρώπη θα έχει και όνομα και ονοματεπώνυμο και υπεύθυνους και θα χαρακτηριστεί από σύμπαντα το λαό ως ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ........

    Τέρμα λοιπόν τα "μπαρουφάκεια" κόλπα και δώστε ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ και μεταρρυθμίσεις.....γκέκε?????

    Αν πάτε τη χώρα στο γκρεμό γιατί δε θέλετε το ΦΠΑ στη μύκονο από 6,5 να γίνει 13% και να μη βγαίνουν στη σύνταξη οι 45άρηδες καραβανάδες και οι 50άρηδες των ΔΕΚΟ, τότε δεν ξέρετε καλά πόσο λυκώνει το μάτι του λαουτζίκου και ειδικά αυτού που πίστεψε σε σας για δουλειές, για πολιτική ηρεμία, για δικαιοσύνη.........

    Εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για τις συχνότητες των νταβάδων.......έλα ντε λαϊκιστή της πεντάρας και της μπαρούφας.....έλα ντε......

    Το δούλεμα του Γιούνκερ να τους δώσει μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ κάπου 300 εκατομμύρια για την ανθρωπιστική κρίση (διπλάσια απ' ότι αυτοί ψήφισαν με ουρανομήκη βερμπαλισμό) είναι για τα τσικό........

    Δυστυχώς, τα ακρονεοφιλελεύθερα ακροδεξιά μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης, πατούν σε έξαλλες βαρεμένες μυαλοκαμένες και στοκαρισμένες εθνικολαϊκίστικες μπαρούφες για να μας ξωπετάξουν, σχεδιάζοντας την οικονομική καθαρότητα της ευρωζώνης........και μέσα σ' αυτή την αναμπουμπούλα η ντόπια μαφία της δραχμής αβαντάρει τα "νούμερα" με δημοσκοπήσεις ότι έχουν το λαό με το μέρος τους.....

    Η ανοχή είναι συνενοχή γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και επικίνδυνες και όσοι δεν μιλούν......μάλλον τους εξυπηρετεί η πορεία ....(αν υπάρχει πορεία και όχι τυχάρπαστη βασιβουζούκικη και "βλέποντας και κάνοντας" αντίδραση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/3/15 16:13

    Έπειτα από δύο μήνες αναποτελεσματικής παρουσίας της κυβερνητικής ηγεσίας στις αίθουσες των ευρωπαϊκών αποφάσεων οι στρατιώτες του ΣΥΡΙΖΑ λιποτακτούν, μπροστά στον κίνδυνο να δεχτούν την μήνιν του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων του Έλληνα πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ομολόγους του αναφορικά με το οικονομικό ζήτημα της Ελλάδας και την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

    Είτε επικρατήσουν τα μέτρα λιτότητας είτε ο κ. Τσίπρας πάρει πάνω του την πτώχευση της χώρας και την έξοδο από την Ευρώπη, κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος, γιατί η εικονική πραγματικότητα στην οποία εγκλώβισαν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, παίζοντας εντέχνως με το θυμικό του, δεν υπάρχει.

    Ως αποτέλεσμα αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες είναι η εγκατάλειψη της διακυβέρνησης της χώρας και η αποποίηση των ευθυνών για μια κατάσταση που οι ίδιοι προκάλεσαν συστηματικά και μεθοδικά, εκούσια και ακούσια.

    Κοινώς νίπτουν τα χείρας τους ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, ευχόμενοι ενδόμυχα το Κούγκι, αλλά αφού προλάβουν οι ίδιοι να το σκάσουν από το παράθυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/3/15 16:22

    Μέτρα - αξιολόγηση - δόση!!!

    τι δεν καταλαβαίνεις?????

    Αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια....

    ...."ένα βήμα πίσω όλοι..."


    ...."υπουργάρα κομάντο.."

    Έτσι απλά και ξετσίπωτα σε δουλεύουν.....έτσι απλά.....θα σου τα πάρουν όλα.....συνταξούλα, καταθεσούλα και όλα αυτά γιατί τους είπες ότι αισθάνεσαι....υπερήφανος!!!!!!

    Τουλάχιστον θα ακούσεις τσιάμικο και καλαματιανό να παιανίζουν (ωσεί επί χούντας) οι φιλαρμονικές του στρατεύματος και θα αγαλιάζεις με το φουστανελοκιτς θέαμα......(και επί χούντας το φχαριστιόσουνα, σίγουρο είναι αφού τις ίδιες απόψεις περί καθαρότητας της φυλής και της πατρίδας έχεις και σήμερα όπως τότενες...)

    Για όποιον θιχθεί το παρόν σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/3/15 16:37

    Είδατε ρε,

    δύο δις δίνει ο παπούς γιουνκέρ στη χώρα μας μετά τη γροθιά στο τραπέζι που χτυπήσαμε.

    Η δικαίωση άρχισε να έρχεται.Για πρώτη φορά αριστερά. Την ευρώπη θ' αλλάξουμε όλη......προς το παρόν είμαστε τα 5/13 του σύριζα.....σε λίγο θα είμαστε μόνοι μας και αργοτερούλια θα αυξήσουν το ποσοστό οι ποδέμος και ο δήμαρχος μιας πόλης της κάτω σαξωνίας που ήταν της μέρκελ θα χάσει τις εκλογές και θ' αρχίσει η .....επανάσταση στην ευρώπη.....

    (και όμως αυτά κάπως έτσι λέγονται από στελέχη τους.....και όμως!!!!!) δεν είναι χιούμορ, δεν είναι μπαρούφα, είναι ανάλυση σοβαρή.........)

    Θέλουν ν' αλλάξουν την ευρώπη.....για ποια ελλαδίτσα τους περιορίζετε???? αυτοί είναι ......μεσιανιστές της υφηλίου.....


    Μέτρα, αξιολόγηση, δόση.....

    Το χαϊβανάκι (χαϊδευτικά το λέω) θα νομίζει ότι επιχαίρω.......

    Όχι, θες να τρίψεις τη μούρη της Μέρκελ??????

    απλό.

    Νομοσχέδιο για τις συχνότητες των νταβάδων.......

    Διαφανείς αποκρατικοποιήσεις με διεθνείς διαγωνισμούς.....

    Περιουσιολόγιο ........και μόνον ότι αναγραφεί εκεί θα λαμβάνεται υπόψη και θα ελεγχθεί από πόθεν έσχες......

    Φορολογικό σύστημα και άμεση διασύνδεση των ταμειακών με το τάξις....από τον λαϊκατζή μέχρι τον νταβατζή.....

    Δύο ΦΠΑ για όλη τη χώρα....Το παραμύθι των νησιών αλλού αυτά....για τους ηλίθιους μόνο και τους μυαλοκαμένους...


    Επενδύσεις, επενδύσεις επενδύσεις σε όποιον εκφράσει ενδιαφέρον για να επενδύσει όχι φαστ τρακ διαδικασίες, αλλά και άγαλμα θα του κάνεις και προνόμια θα του έχεις.....γιατί θα βρουν δουλειά οι άνεργοι και θα κινηθεί η οικονομία και θα τα πάρεις από αλλού.....γκέκε στοκαρισμένε και εμονικέ....

    Και όλα αυτά αφού πρώτα ξωπετάξει τους έξαλλους από το συνονθύλευμα, συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/3/15 16:41

    ΤΙ ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΚΙ ΑΝΤΕΡΟΚΟΕΥΕΣΑΙ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος20/3/15 19:32

    "Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης, μεγάλωσε δραματικά σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, καθώς οι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%"... "Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%. Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα για λογαριασμό του Ιδρύματος Hans Böckler αναλύθηκαν στοιχεία που αφορούσαν 260.000 ελληνικά νοικοκυριά". Οι φόροι είναι σχετικοί, όπως απέδειξαν οι σύγχρονοι Αϊνστάιν της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος20/3/15 23:57

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥΞΕΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος20/3/15 23:59


    Συμφωνώ πατριώτη σχολιαστή σχεδόν σε όλη την πολιτική ανάλυση που κατά καιρούς(τί λέω; πεντάκις της ημέρας) παραθέτεις στο site.
    Κολακεύομαι μάλιστα στη σκέψη ότι ένας Γλανιτσιώτης διαθέτει αξιοθαύμαστη πολιτική παιδεία,οξύ πνεύμα, επιμονή στο στόχο --αλλά και έμμονη μονομέρεια!--
    (Μ'αυτό δεν υποτιμώ τους άλλους πατριώτες μου)
    Έχω όμως δύο ενστάσεις σε όσα γράφεις:
    Πρώτον είσαι πολύ....κοσμητικός. Αυτοί οι σύνθετοι επιθετικοί προσδιορισμοί σου βαράνε στο μηνίγγι!. Λέω να τους λιγοστέψεις
    για να είσαι στο μέτρο.
    Δεύτερον. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελέσει παρένθεση. Θα κάνει τις μεταμορφώσεις του Οβίδιου, αλλά θα τον λουστούμε για πολύν καιρό.
    Στο λέω για να κανονίσεις τη φαρέτρα σου και την υπομονή σου.
    Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος21/3/15 00:51

    ΑΜΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΤΣΙΟΥΚΙΟΝ ΠΟΣΟ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 10 ΚΑΙ 2/13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος21/3/15 10:53

    Το συνονθύλευμα του σύριζα με "νούμερα" αξιωματούχους που αμολάνε την όποια μπαρούφα τους και γελιοποιείται η χώρα διεθνώς (κατά τη γνώμη μου πάντα και δεν την διαπραγματεύομαι) και με συνεργασία ατόμων με εθνικολαϊκίστες μυαλοκαμένες απόψεις δεν θα δούμε για πολύ, γιατί τα γεγονότα πάνε πριν από την όποια "λεβεντομ@@@@@ία" εκστομίσουν....

    απλά το τρίπτυχο....ΜΕΤΡΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΟΣΗ θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (ελπίζω όχι τραγικές) και μόνο αν σοβαρευτούν και πάρουν ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ σε εθνική κυβέρνηση τότε θα τους δούμε για πολύ καιρό και που ξέρεις η φαρέτρα μου νάχει μόνο υπερασπιστικές επιθετικές αναφορές......ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥΣ μπορεί να γίνω......

    Ας ξεκινήσουν με τις συχνότητες των καναλιών......(όμως αυτοί χεσμένοι από την απραξία για να μαζέψουν κανα φράγκο βάλανε στις 100 δόσεις και τα χοντρά λαμόγια και τους χαρίζουνε δις....δις....)

    Ας ξεκινήσουν με τη φοροδιαφυγή.....(εδώ οι κακοί ευρωπαίοι μας πιέζουν να φορολογήσουμε τους πλούσιους και μας δίνουν λίστες και λίστες.....για να δούμε θα τα πάρουν από τους ....νταβάδες???....)

    Οι όποιοι επιθετικοί χαρακτηρισμοί μου είναι πέρα για πέρα πολιτικοί, αφορούν πολιτικούς και όχι πατριώτες (το τηρώ σαν ευαγγέλιο) και δε λείπει ούτε ο αυτοσαρκασμός ούτε το τσίγκλισμα (γλανιτσιώτικη κουλτούρα βλέπεις)....Τώρα αν κάποιοι καθρεφτίζονται στα γραφόμενά μου τι να κάνω????? να τα "φτύσω" για να χαλάσω τον καθρεφτισμό τους (όπως κάναμε στο πηγάδι που φτύναμε να διαταράξουμε την ήρεμη επιφάνεια που καθρεφτιζόμαστε), ε, δε θα το κάνω γιατί επιμένω να θέλω να ισχυρίζομαι ότι έχω αγωγή και καταγωγή....(αυτό για κάποιες ομορφιές που με έχουνε παρεξηγήσει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος21/3/15 18:08

    ΣΕΜΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος22/3/15 12:22

    ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ.ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.