Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Το Στρες της Υπερπληροφόρησης

Στην σημερινή εποχή τα πάντα γύρω μας κινούνται με ταχύτητες που συχνά μας «ξεπερνάνε» και νοιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Η επικοινωνία μας σήμερα είναι πολυεπίπεδη και ταυτόχρονη σε διαφορετικούς τομείς, π.χ. προσωπικό, επαγγελματικό κλπ. Πλέον οι κλασικοί τρόποι πληροφόρησης κι ενημέρωσής μας έχουν αντικατασταθεί από νέους τρόπους με κυρίαρχο μέσο το διαδίκτυο.

Από τις ειδήσεις, που σήμερα τις διαβάζουμε μέσα από 2-4 sites της επιλογής μας που εμπιστευόμαστε, ως την αλληλογραφία μας, ο καθένας μας έχει τουλάχιστον 2 λογαριασμούς email (προσωπικό κι επαγγελματικό), και ως την επικοινωνία μας μέσω κοινωνικών δικτύων, ο καθένας μας συμμετέχει σε τουλάχιστον δύο (π.χ. facebook, twitter κλπ).

Όλα αυτά ουσιαστικά σηματοδοτούν έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τον καθένα μας, τον οποίο όγκο καλούμαστε να επεξεργαστούμε καθημερινά σε χρονικά περιθώρια που ίσως τελικά δεν είναι και τόσο «ανθρώπινα». Πολλές φορές νοιώθουμε ότι ο χρόνος δεν μας φθάνει ή ότι ενώ έχουμε καταναλώσει πολύ από τον προσωπικό μας χρόνο, μένουμε με την αίσθηση ότι δεν κάναμε τίποτα.

Αυτό όλο γεννά στον καθένα μας ένα πολύ έντονο στρες που το αισθανόμαστε ως μια αδιευκρίνιστη ταραχή κι εγρήγορση, η οποία προκαλεί μια αίσθηση «χάους» στο μυαλό μας. Σωματικά μπορεί να εκφραστεί με ταχυπαλμία, με «μπούκωμα» στο στήθος (ένα γενικότερο ουφ αναφέρουν πολλοί χωρίς να ξέρουν τον λόγο), έως και βαρύτερα συμπτώματα όπως ζαλάδες, έλλειψη διάθεσης κλπ.

Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή ούτε υπολογιστής. Και αν σήμερα οι υπολογιστές αυξάνουν με εκπληκτικούς ρυθμούς τις δυνατότητές τους στην αποθήκευση κι επεξεργασία δεδομένων, το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος δεν εξελίσσει αυτές τις δυνατότητες σε βαθμό παράλληλο. Άλλωστε έως σήμερα δεν έχει ερευνηθεί κλινικά ως ποιο βαθμό ένας όγκος πληροφοριών μπορεί να είναι «υγιής» για τον άνθρωπο, θα ήταν σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη. Αυτή η Υπερπληροφόρησης συνεχώς θα αυξάνεται και προσωπικά πιστεύω ότι σύντομα θα αποτελέσει την πρώτη πηγή στρες για τον σύγχρονο άνθρωπο που ίσως και να διαμορφώσει μια νέα μορφή διαταραχής του άγχους.

Η λύση στην παρούσα φάση είναι σε 3 επίπεδα: α) να αντιληφθούμε την διαφορά αυτή στις δυνατότητες επεξεργασίας πληροφοριών ανάμεσα σε υπολογιστές και σε εμάς, β) να κατηγοριοποιήσουμε οι ίδιοι τις πηγές πληροφόρησης κι επικοινωνίας μας σε σημαντικές και λιγότερο σημαντικές, γ) να κάνουμε διαχείριση χρόνου με σωστό κι αποτελεσματικό για εμάς προσωπικά τρόπο.

Αν νοιώθουμε ότι αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας ή δεν ξέρουμε τον τρόπο για να το κάνουμε, με έναν Ψυχολόγο της επιλογής μας και μερικές Συμβουλευτικές Συνεδρίες θα διαμορφώσουμε το κατάλληλο για εμάς τρόπο για να μπορούμε να έχουμε καθημερινά την πληροφόρηση που μας είναι, κι όχι φαίνεται, αναγκαία και να παραμένουμε παράλληλα υγιείς, λειτουργικοί και με καλή διάθεση.
http://enfo.gr/

26 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/3/15 11:36

    Ο αγώνας για τα δίκαια του λαού, εφόσον είναι τέτοιος, η αφιέρωση των ικανοτήτων (επαγγελματικών, νομικών, επιστημονικών, τεχνικών κλπ), των δυνατοτήτων και των γνώσεων του καθενός σε αυτόν τον πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, δεν μπορεί να γίνεται και να διεξάγεται με ιδιωτικά συμφωνητικά για παρακράτηση 12% επί των δικαιωμάτων του λαού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/3/15 11:48

    Εμένα μου φτανει η ενημέρωση από το MEGA και το SKAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/3/15 12:16

    Η "δίκη" Κατρούγκαλου συνεχίζεται στο ΜΕΓΚΑ, ως εάν ποτέ να μην μίλησε ο ίδιος και η κυβέρνηση, ως εάν ποτέ να μην είχαν παρουσιαστεί τα στοιχεία για το παραποιημένο ρεπορτάζ. Και αφού το ένα θέμα βγήκε τζούφιο, βγάζουν άλλο, απ' τη Λάρισα...Και είναι πρώτο των πρώτων το θέμα, γιατί θέλουν να φάνε τον υπουργό που θα επαναπροσλάβει αυτούς που πέταξαν στο δρόμο...και βγάζουν γερμανικά δημοσιεύματα με τίτλο "σκάνδαλο διαφθοράς: υπουργός προσέλαβε υπαλλήλους έναντι μίζας". Και θυμάμαι κι εγώ, ότι αν ρωτήσεις την κυρία Σαράφογλου ή την κυρία Τρέμη, ποιός κορυφαίος πολιτικός καταδικάστηκε για συγκάλυψη εμπόρου ναρκωτικών, πριν λίγα μόλις χρόνια, δεν θα θυμούνται. Οπως δεν το θυμάται και ο μέσος τηλεθεατής. Γιατί δεν τόκαναν σήριαλ τα κανάλια. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά και ΜΕΓΚΑλα τ' αφεντικά...Ας σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη...

    ΥΓ Υπόθεση Μελισανιδη υπεράσπιση Φαήλος-- Energa, Hellas Power ΔΕΗ υπεράσπιση Βορίδης
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/3/15 15:00

    Ν αγιασει το στόμα σου κοπέλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/3/15 19:08

    Όσο και καθίκι να είναι ο ταχυδρόμος που κομίζει τα κακά μαντάτα, αυτά παραμένουν κακά.....

    Είσαι καθηγητής πανεπιστημίου και πληρώνεσαι το μισθό σου....

    Το διαχρονικό καθηγητικό κατεστημένο έχει φροντίσει να μπορεί να κάνει και ελευθεροδουλιές (εταιρείες, δικηγορία κλπ κλπ), έχει φροντίσει να κάνει μεταπτυχιακά μαθήματα, διδακτορικά, προγράμματα της επάρατης ΕΕ κλπ κλπ και ότι δε βάνει ο νους μας.

    Και ήρθε η κρίση και τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το δημόσιο υπάλληλο και με πρόσχημα τα μνημόνια και δήθεν τους επίορκους κλπ πέταξαν στο δρόμο τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς ΕΠΑΛ και άλλους μεροκαματιάρηδες...

    Και δεν "πήραν τα δίκανα", έδρασαν νομοταγώς (και σωστά θα μου πείτε), πήγαν στα δικαστήρια και διάλεξαν δυνατό όνομα, γνώστη των διοικητικών, των συνταγματικών και ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!!!!!!!!

    Και τον διάλεξαν πέρσυ τον Μάρτη, τον Σεπτέμβρη, σε ανύποπτο χρόνο που δεν ήξερε καν ότι ο σύριζα θα γίνει κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός.....

    Μέχρι εδώ τέλεια και νόμιμα και ηθικά.....

    Και εγώ το ανθρωπάκι ρωτάω έτσι απλά.

    "καλά, ρε μεγάλε καθηγητή, γιατί θα εισέπρατες 12% από τους δύστυχους απολυμένους??????? Δε ζούσες απ' αυτή την αμοιβή, δεν ήταν κατά κύριο επάγγελμα πρόσοδός σου......Να πας τζάμπα να υπερασπιστείς την αδικία


    Εκτός αν είναι μπίζνες (δουλειά δηλαδή η προκείμενη παράσταση) της εταιρείας....

    Άρα σωστά επισημαίνει το ΚΚΕ, ότι ο αντιμνημονιακός αγώνας έχει κέρδος 12%.......μπίζνες δηλαδή η υπόθεση.......

    Τι δεν καταλαβαίνεις μικρή μου????

    Κανένα καθίκι δεν μπορεί να αθωώσει μια άλλη "ανήθικη" ενέργεια.....

    Έβαλες ρε να υπογράψουν 12 % αμοιβή της εταιρείας οι απολυμένοι λόγω μνημονίων???????????...

    οι απολυμένοι ρεεεεεε???????

    αυτό δεν απαντιέται, μικρή μου, ούτε με χαρακίρι........

    φιλούδια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/3/15 20:10

    Η ανάγνωση και η οπτική σου χΨ είναι η ίδια ακριβώς με τη Τρεμη και το λοιπο συνονθυλευμα (μιας που σ αρέσει η λεξουλα αυτή)!
    Ευτυχώς που ξεπετιουνται νέες αντιλήψεις (βλ. Χριστίνα) και νέοι ηγέτες (βλ Αλέξης) και φεύγει σιγά σιγά το παλιό και το σαπιο, που μπουχτησαμε.
    Νισαφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/3/15 20:56

    ΣΕ-------ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ.ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΝΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/3/15 21:09

    Αρνιέμαι να αρρωστήσω από το λαϊκισμό και τον μεσιανισμό. Δεν μου αρκούν επαναστάσεις, κλαρίνα, τσαρούχια,παρελάσεις και προγονοπληξία.....

    Κουτουπώνω το κιτς, τη μισαλλαδοξία, τον επαρχιώτικο ναρκισισμό, τις δαιμονοποιήσεις, τις κραυγές, το μίσος κλπ Όλα αυτά δεν φέρνουν πολιτισμό.

    Στα ιδεολογικά απομεινάρια του σταλινισμού ταιριάζει η άποψη ότι θα πάμε στη δραχμή και με δελτίο θα αντιμετωπίσουμε τη διανομή τροφής, φαρμάκων, καυσίμων κλπ

    Στους έξαλλους της ακροδεξιά αντίληψης ταιριάζει η σκέψη ότι ο στρατός θα μοιράσει φυλλάδια για να επιμορφώσει τα παιδιά μας για το οποιοδήποτε θέμα και όχι το παιδαγωγικό ινστιτούτο....

    Με τρομάζει η επανάληψη σκηνών χούντας που γιόρταζε τις επέτειους με τσάμικα και καλαματιανά που παιάνιζαν οι μπάντες του στρατού.

    Με τρόμαζαν και με τρομάζουν απόψεις έξαλλες, εθνικολαϊκίστικες, ακροδεξιές, εμπλουτισένες με υδατάνθρακες (υδρογονάνθρακες ήθελε να πει η ...υπουργάρα), αλληλοδωροδοκίες μονταρισμένες από τύπους σαν το λαζόπουλο....

    Με τρομάζουν τα βιβλια που έγραψε ο Γεωργαλάς για την υπουργάρα, που είχε αφιερώσει το πρώτο βιβλίο δείχνοντας τον Αντρέα ως αρχχηγό της 17 Νοέμβρη.

    Με τρομάζει η για πρώτη φορά αριστερή πρόεδρος της Βουλής με ένα μιλιταριστικό ταρατατζούμ να ενημερώνεται για το αξιόμαχο του στρατεύματος καθ' ότι άσχετη με το αντικείμενο.

    Και όταν το πρόσωπο του τέρατος δεν σε τρομάζει, έχεις αρχίσει να του μοιάζεις.....

    Καταλάβετέ το, μας χρειάζεται μια νέα ιδεολογία. Εθνική και ενωτική



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/3/15 21:25

    ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/3/15 21:41

    Η χρεοκοπία μας είναι πρώτα και κύρια πολιτισμική και μετά οικονομική.

    Και αν σα λαός δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω, ν΄ αλλάξουμε ταχύτητα βρ' αδερφέ, δεν μας φταίει το δικό μας κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά ουρλιάζουμε ότι δεν προχωράει το αμάξι γιατί φταίει ο δρόμος, φταίνε τα άλλα αυτοκίνητα, φταίνε οι λακούβες...
    (μεταφορική τη εννοία...)

    Περιμένω να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα (ήδη έχουν αρχίσει και το κάνουν)

    Τα κουτούπωσα για να το κάνουν γλήγορα, για να μην τους πάρει καιρό γιατί το κακό γίνεται και διογκώνεται....

    Δεν καταφέραμε τις αγορές να χορέψουνε .....ας χορέψουμε εμείς τότενες.....

    Όσοι δεν θυμούνται (σωστά) το παρελθόν, είναι καταδικασμένοι να το επαναλαμβάνουν.

    Κι εμείς, για εκατόν ενενήντα τέσσερα χρόνια, κάνουμε ακριβώς αυτό: Επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη: μύθους, υπερβολές, έριδες, διχόνοια, υπονόμευση, εμφύλια διαμάχη, διαφθορά, υποκρισία. Τα ίδια που οδήγησαν την Επανάσταση του 21 σε αποτυχία (για να μας σώσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις στο Ναβαρίνο).

    Κοιτάξτε γύρω σας: Η «πρώτη φορά αριστερά» συμπεριφέρεται παλαιοκομματικά και διαπρέπει μόνον επικοινωνιακά. (Τι απογοήτευση!). Πάλι η χώρα φανατικά διαιρεμένη, πάλι εκτοξεύεται λάσπη προς κάθε κατεύθυνση. Αντί σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή να συνεργαστούμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου!

    Τα νταούλια και οι ζουρνάδες μας έλλειπαν…

    Υ/Γ Θα βάλω τα δυνατά μου να γράφω όσο μπορώ καλύτερα και να με διαβάζεις, μικρή μου, κλείνοντας τα αυτάκια σου σε σειρήνες. Για σένα (τους νέους εννοώ) θα προσπαθήσω να γράφω "δυνατά"!!!!!!

    Κι αν καμιά φορά σε "μαλώνω" ή σε "διορθώνω" ή "διαφωνώ" το κάνω γιατί δεν σε περιφρονώ......

    Με τον Κατρούγκαλα κατάλαβες την ένστασή μου.

    Τα Μέσα Μαζικής Επιβολής με τα μίσθαρνα όργανά τους είναι παλιά μου έκφραση και θέση....για ρώτα κάτι επαναστάτες της ....κουκούλας να στο επιβεβαιώσουν....

    Αυτό όμως δεν λυτρώνει την "ανηθικότητα" να βάνεις κέρδος 12% στον αντιμνημονιακό σου αγώνα!!!!!!!! (σ' αυτό το απλό στέκομαι)

    Η κα Βαλαβάνη ήδη ακολουθεί την συνταγή μου για 13% ΦΠΑ σε μύκονο, ρόδο, σαντορίνη, πάρο κλπ

    Θα το χειροκροτήσω, θα τα κουτουπώσω αν δεν το κάνουν.

    Πρέπει να σταματήσει η συνταξιοδότηση 45άρηδων αξιωματικών και 50άρηδων των ΔΕΚΟ.

    Πρέπει να γίνει το περιουσιολόγιο.

    Πρέπει να πληρώνουμε όλοι μας τους φόρους (με βρίζανε παλιά ότι τάχα μου δήθεν τάβαζα με το λαϊκατζή και όχι τον νταβατζή και ας έγραφα ολάκερα κατεβατά για τους νταβάδες των ΜΜΕ κλπ)

    Πρέπει τα μέτρα να είναι ΔΙΚΑΙΑ.

    Πρέπει να παρθούν μέτρα, μικρή μου, για να δει η γενιά σου χαϊρι......

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ η αυριανή....

    (μάλλον η βροχή θα τα σώσει από την όποια "γελιοποίηση" τους έχει ετοιμάσει η ....στελεχάρα.....)

    Τι κρίμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/3/15 22:00

    Απο μία σκοπιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται, όπως θα 'λεγε ο Φουκουγιάμα, όχι απλά μέσα αλλά στο κέντρο της Ιστορίας.

    Ενσαρκώνει με τον πιο αρμονικό τρόπο το πάντρεμα του λαϊκιστικού αυταρχισμού με τον εθνικισμό, όπως εκφράζεται σήμερα ανά τον κόσμο, π.χ με την ιδεολογία του Τσαβίσμο, το καθεστώς Πούτιν κ.λπ..

    Μπορεί να πει κανείς, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έπαιξε πρωτοποριακό ρόλο στην άνδρωση αυτού του φαινομένου.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί το εγγόνι του περίφημου «φαιοκόκκινου μετώπου» της περιόδου των πολέμων της Βοσνίας, με το δίδυμο Δούρου-Καμμένος να υποκαθιστά σήμερα το θρυλικό τότε δίδυμο Λυκουρέζος-Κανέλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/3/15 00:03

    διυλίζουμε τον Κουτρουγκαλο και καταπινουμε τον Βενιζελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/3/15 00:11

    H 24η Μαρτίου 2015 είναι μια ημέρα... ντροπής για την ελληνική δικαιοσύνη, αφού οι δικαστές έβγαλαν «λάδι» τον άνθρωπο που - σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου - έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.
    Μέρα... ντροπής για την Ελλάδα, αφού όλα δείχνουν και με τη... βούλα της δικαστικής εξουσίας πια, ότι η «κάθαρση» που αναμένει χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.
    To σύστημα ελέγχει ακόμη όλους τους μηχανισμούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/3/15 00:34

    ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΜΟΝΟ Η 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/3/15 09:49

    Με ενοχλουν οι οργανωμενες διαλυσεις των παρελασεων

    Ουαι υμιν........

    Η προτροπη να πανε στις παρελασεις με τις στολες ολοι οι στρατιωτικοι συμβαινει για πρωτη φορα αριστερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/3/15 11:33

    Στρατιώτες μοιράζουν πλαστικά σημαιάκια στο μετρό συντάγματος....

    Η "εθνικοφροσύνη" μοιράζεται από το .....στρατό.......

    Για πρώτη φορά αριστερά.......

    Το εθνικό σύμβολο (τη σημαία) την έχουν καπηλευτεί από πιθήκια νεοναζί μέχρι αρλουμπολόγοι και ψεκασμένοι κλπ

    Δεν χάνει ούτε το σεβασμό μας, ούτε την αξία της, γι' αυτό προτιμώ να αισθάνομαι ελληνικός παρά "έλλην" όπως το εννοεί ο καμένος και τα πιθήκια οι νεοναζί....

    Είναι πρόκληση για τη μνήμη αριστερών να μοιράζει σημαιούλες ο στρατός.......όχι γιατί δεν είναι δημοκρατικός, αλλά μην μου ξύνεις τις πληγές ρε φίλε......άστα κουλ τα πράματα, άστα να κυλήσουν μόνα τους, άστα να τα πάρει όπως θέλει ο λαός στα χέρια του, μην του χώνεις το σημαιάκι στη μούρη να το κουνήσει γιατί τόπε ο .......κάθε καμένος.......

    Δυστυχώς για την ιδέα της αριστεράς, αυτά συμβαίνουν με κάποιους που θέλουν να ονομάζονται αριστερά.....

    Καταλάβατε γιατί τόσον καιρό λύσσαξα να τους λέω επωνομαζόμενους αριστερούς????

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/3/15 12:06

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΕΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/3/15 12:14

    Επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ: Προτιμώ να πληρώσω συντάξεις και μισθούς από τα χρέη στο ΔΝΤ Ναι! Πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος25/3/15 12:37

    Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΕΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος25/3/15 14:11


    Οι αριστεροί και οι λεγόμενοι αριστεροί πρέπει να συνηθίσουν σιγά σιγά στις οβιδιακές μεταμορφώσεις, να τις αποδέχονται για να μην εξαναγκάζονται κάθε φορα να βαφτίζουν το κρέας ψάρι.
    Σε λίγο θα υπάρξει καθολική ανατροπή της εικόνας και θα τρελλαθούν οι άνθρωποι.
    Όσο για τους από κει, τώρα μπορεί να δυσκολεύεστε να τους πείσετε (καν τους πείσετε), αργότερούλια όμως
    θα αχρηστευτείτε, γιατί οι αντιθέσεις σας θα είναι αυταπόδεικτες και δεν θα δέχεστε να κομίζετε γλαύκας...
    Το πράγμα δείχνει φως φανάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος25/3/15 14:29


    Θά ήταν οξυμωρο αν λέγαμε ότι τα κάγκελα τα... άπλωσαν οι συριζαίοι;
    Και τώρα τα μάζεψαν για τις αποθήκες τους για άλλη φορά.
    Κατά μία ανάγνωση είναι η μόνη αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος25/3/15 14:50

    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ,ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Π Ο Τ Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος25/3/15 15:51

    Για τους χορούς εδώ ταιριάζει:
    Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρι. Έτσι με την "συνέργειά του" όλα έγιναν μια γελοιογραφία!
    Τί να ειπεί πια κανείς μ' όλα τα όξύμωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος25/3/15 16:02

    ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΦΙΛΕ;
    ΤΟ "ΠΟΤΕ" ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ, ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος25/3/15 18:31

    «Tον Οκτώβριο του 2012, έξω από το Θέατρο "Χυτήριο", λυπόταν η ψυχή μου τους σφίχτερμαν σατανιστές της Χρυσής Αυγής που έπρεπε να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους σαλταρισμένους παλαιοημερολογίτες»

    «Σήμερα, μετά την παρέλαση, λυπάται η ψυχή μου όλους αυτούς τους σταλινοπαράφρονες του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ποιήσουν την ανάγκη φιλοτιμία και να τα κάνουν πλακάκια με τους στρατόκαυλους Ψεκασμένους. Πουτ... κοινωνία. Πόσα φαρμάκια πρέπει κάποιος να καταπιεί προκειμένου να μην διαψεύσει την ιδεοληψία του;»


    Πηγή: Τατσόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος25/3/15 18:54

    Κι ενώ περνούσε από μπροστά μας το πανόραμα των εθνικών μας μύθων, κάτι τσίφτηδες αριστεροί μοιράσανε στα μαθητούδια προφυλακτικά, κι εκείνα τα φούσκωσαν και τα άφησαν να ανεβούνε περήφανα στον αττικό ουρανό. Προφανώς, και με τον νόμο των πιθανοτήτων, πρέπει να φούσκωσα κι εγώ ένα από δαύτα.

    Γνώρισα καμιά εικοσαριά χρόνια αργότερα 2-3 από κείνους τους "κακοήθεις" φαρσέρ, με κάποιους έγινα φίλος. Τους χρωστάω μέχρι σήμερα τη διαπίστωση πως οι παρελάσεις είναι η καπότα του εθνικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.