Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τα πάντα ρει

 Ο αγέρας έξω ακόμα φυσά και η πόλη ακόμα βρέχεται σαν να θέλει να λυτρωθεί από τα κακά της ασφάλτου και να δώσει πνοή σε κάθε τι που πρόκειται να μαραζώσει. Τι κι αν είναι εποχή Μαρτίου; Πάντα ο άνθρωπος έχει ανάγκη από ανανέωση και πόσο μάλλον από λύτρωση. Η βροχή απροσδόκητα εκπληρώνει τον άθλο της σε κάτι τέτοιες στιγμές ολικού μαρασμού αρκεί και μόνο να το πιστέψει κανείς. Άλλωστε, είναι αμέτρητες οι φορές που η φύση λειτουργεί ευλαβικά και καλεί τον άνθρωπο σε συνεργασία, με τις δυνάμεις της να συνωμοτούν για το καλό του και την εξέλιξή του, ασχέτως του πώς μεταχειρίζεται αυτό το κάλεσμα ο ίδιος
Η  φύση συνηθίζει να δίνει πνοή και αύρα δροσιάς στη σκέψη για να μην μαραζώσει από τον ασφυκτικό κλοιό της ρουτίνας που θριαμβεύει, γιατί ο άνθρωπος για να κινητοποιήσει τη λογική του και το συναίσθημά του, χρειάζεται γνώση, εμπειρίες και επαφή με το περιβάλλον. Σαν λουλούδι που ανθίζει και ανοίγει διάπλατα τα πολύχρωμα του φύλλα, νιώθει κάθε φορά που τρέφεται με τους καρπούς της Γης. Κι έτσι νιώθει όταν τρέφει το νου και το πνεύμα.

Διαρκώς προσπαθεί να ''φακελώσει'' τις σκέψεις του που φεύγουν και έρχονται σαν καράβια σε βαθείς ωκεανούς και πελάγη...τόσο μακρινές και τόσο βαθιές. Σχέσεις, δικαιοσύνη, νομοτέλεια, ελευθερία, κοινωνία, παιδεία, και πολιτική κάνουν το δικό τους περίπατο. Όλα τούτα βέβαια έχουν μια κοινή συνιστώσα, την αλλαγή μέσα στο χρόνο. Πράγματι λοιπόν ''τα πάντα ρει''! Πόσο γρήγορα περνά ο χρόνος και πόσο τολμηρά παίρνει μαζί του τις στιγμές και τις αλλαγές;

Βέβαια, ο τρόπος που ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται κάθε αλλαγή στη ζωή του, εξαρτάται από τον ίδιο, καθώς ο ίδιος είναι η αρχή και το τέλος κάθε καλού και κακού που συμβαίνει. Όλα εξαρτώνται από την δική του όψιμη πραγματικότητα και από το πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις αλλαγές. Για κάποιον μια αποτυχία στη ζωή του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αφορμή για αυτοκαταστροφικές τάσεις και μόνιμο αρνητισμό, ενώ για κάποιον άλλον ένα άσχημο γεγονός μπορεί να σταθεί ως αφορμή για βελτίωση και εκκίνηση μιας νέας ζωής γεμάτης με προοπτικές αισιόδοξες αλλά και ρεαλιστικές.

Έτσι λοιπόν το παρελθόν και το παρόν συνωμοτούν για το μέλλον. Παράλληλα, στο επίκεντρο του θέματος, αδιαμφισβήτητα χωρούν η θετικότητα και η αρνητικότητα και το κατά πόσο τροφοδοτούμε αυτά τα δύο ευφάνταστα πλάσματα που παίρνουν το ρόλο του καλού και του κακού. Πόσο επιρρεπής είναι τελικά ο άνθρωπος σε κάτι τέτοιες στιγμές και πώς με αφέλεια αφήνει το ''κακό διαβολάκι'' να κυριαρχήσει πάνω του;

Ίσως επειδή αγνοεί την εσωτερική του δύναμη και την  πραγματικότητα. Γιατί κακά τα ψέματα είμαστε αλλεργικοί απέναντι στον ρεαλισμό, είτε επειδή επιμένουμε να τον αγνοούμε είτε γιατί τον παρερμηνεύουμε. Όπως επίσης αλλεργικοί είμαστε και σε έννοιες όπως νομοτέλεια, αυταπάρνηση, ευγνωμοσύνη, ευγένεια, αρετή και συνέπεια, θεωρώντας τις ως υποδεέστερης αξίας. Σαφώς, γιατί στην νέα μας εποχή είναι ξεπερασμένες, θα έλεγα πως ''δεν πουλάνε''. Μην λησμονούμε πως ζούμε και εξυμνούμε μια εποχή υπερκατανάλωσης, διότι σπαταλάμε κατά κόρον λόγια, ελευθερίες, συμπεριφορές, εγωισμούς, σχέσεις και πόσο μάλλον χρόνο.

            

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος20/3/15 22:19

    47% .
    πρώτη φορά στην ζωή μου,
    που από την επόμενη μέρα των εκλογών δεν βλέπω δε βλέπω κοψοχέρηδες!

    λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα!

    η ταπείνωση ήταν τόσο μεγάλη τα τελευταία 5 χρόνια που και τα ελάχιστα θα μας είναι αρκετά , σαν τον μύθο του χότζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/3/15 22:30

    και μία παράφραση από τη περίφημη ρήση του μπαρμπα Γιώργη του Τσιότσιολα ,

    εγώ φεύγω αφεντικό, έγινα τόσος χωρίς ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/3/15 22:46



    Μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για

    την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Στην ίδια έρευνα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ μπαίνει οριακά στην Βουλή.

    Αναλυτικά, η εκτίμηση ψήφου:

    ΣΥΡΙΖΑ 47,8%

    ΝΔ 21,1%

    Χρυσή Αυγή 6,1%

    ΠΑΣΟΚ 3,4%

    ΑΝΕΛ 4,4%

    ΚΚΕ 4,5%

    Ποτάμι 5,6%

    Ένωση Κεντρώων 2,1%

    ΚΙΔΗΣΟ 2,2%

    Αναλυτικά ,η πρόθεση ψήφου:

    ΣΥΡΙΖΑ 41,9%

    ΝΔ 18,4%

    ΠΑΣΟΚ 3,0%

    ΑΝΕΛ 3,8%

    Χρυσή Αυγή 5,3%

    ΚΚΕ 3,9%

    Ποτάμι 4,9%

    Ένωση Κεντρώων 1,9%

    ΚΙΔΗΣΟ 2,0%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/3/15 23:14

    «Βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη παράλυση η οποία για την πραγματική οικονομία έχει τεράστιο κόστος. Σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που για πρώτη φορά δεν πληρώνουν μισθούς σε εργαζομένους, υπάρχουν εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις εξαγωγές τους, το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν ούτε καν στοιχειώδεις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης για οποιαδήποτε επιχείρηση• μα δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση».

    Αυτά τα είπε ο Κούλης του Μητσοτάκη. Όχι, δεν τα είπε το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014. Τα είπε χτες, 19 Μαρτίου 2015, σε συνέντευξή του στον Real. Ανακάλυψε ξαφνικά ο Κούλης του Μητσοτάκη ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους και ότι το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει. Τώρα έγιναν αυτά, για τον Κούλη του Μητσοτάκη. Τις τελευταίες 50 μέρες.

    Πριν, επί κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργίας Κούλη του Μητσοτάκη, οι επιχειρήσεις δεν προλάβαιναν να μοιράζουν μισθούς και οι τράπεζες χάριζαν άτοκα δάνεια στις επιχειρήσεις. Ζούσαμε σ’ έναν παράδεισο που ξαφνικά μας τον έκλεψαν οι κομμουνιστές. Δηλαδή να μας τρελάνουν. Οι εγκληματίες. Οι φονιάδες. Η συμμορία. Οι μνημονιακοί τσάτσοι, οι υπεύθυνοι της καταστροφής όλης της αγοράς, των λουκέτων, της εξαθλίωσης, των απολύσεων τολμάνε να κάνουν κριτική και να φορτώνουν το αποτέλεσμα ολόκληρου του δικού τους καταστροφικού έργου σε μία κυβέρνηση 50 ημερών.

    Γι’ αυτό και ο Κούλης του Μητσοτάκη δήλωσε ότι «κάνουμε μια τελευταία έκκληση στην κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να κάνει την απαραίτητη προσαρμογή στον ρεαλισμό κι εδώ πέρα είμαστε να τη στηρίξουμε». Δηλαδή ο Κούλης κάνει έκκληση στη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει την προηγούμενη «σοβαρή» πολιτική της προηγούμενης «σοβαρής» κυβέρνησης που έφτασε την ανεργία στο 26,5% με το 73% του συνόλου των ανέργων να είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 78,1% του συνόλου να δηλώνει ότι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για δουλειά με κανονικό ωράριο και να έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν βρουν εργασία θα είναι μερικής απασχόλησης.

    Εύγε Κούλη! Αυτή είναι σοβαρή πολιτική και στροφή στον ρεαλισμό. Αυτό προτείνεις, ακόμη και σήμερα, ως ιδανικότερη λύση. Αυτό και μόνο αυτό είστε έτοιμοι να στηρίξετε ως επιλογή της νέας κυβέρνησης. Αυτό και φυσικά να μην πειραχθεί η SIEMENS, να μην ερευνηθούν τα σκάνδαλα, να μην ελεγχθεί το χρέος, να μην αναζητηθούν ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Διότι όλα όσα έγιναν ήταν καλώς καμωμένα για τη «σοβαρή» κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο Κούλης του Μητσοτάκη.

    Δίνουν μαθήματα οι προσκυνημένοι της γερμανικής τραπεζοκρατίας. Οι χωμένοι μέχρι τον λαιμό στα βοθρολύματα των προμηθειών και λοιπών σκανδάλων. Οι άνθρωποι των payrolls που σαν πιστές υπηρέτριες κερνούσαν στους μεγαλοεργολάβους πρόστιμα και απευθείας αναθέσεις σε μεταμεσονύχτιες τροπολογίες.

    Ο εφιάλτης αυτής της χώρας ζει και παραμονεύει να επιστρέψει. Θέλει κι άλλο αίμα. Θέλει κι άλλους απεγνωσμένους αυτόχειρες. Θέλει σταθερότητα για αλλότρια συμφέροντα. Θέλει να υπηρετήσει τους δωρητές του. Χρωστάει και χρωστάει πολλά. Πρέπει να ξεπληρώσει πριν καεί από τυχόν αποκαλύψεις που θα γίνουν. Βαφτίζει ρεαλισμό την υποταγή στον εκβιασμό και σοβαρότητα την τυφλή εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών χορηγών του. Και υπόσχεται στο λαό ησυχία. Νεκρική. Στην κυριολεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/3/15 23:26


    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ για το SBC: Αγγίζει τις 30 μονάδες (!) η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

    Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 - 11:38

    Εκτύπωση E-mail
    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ για το SBC: Αγγίζει τις 30 μονάδες (!) η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

    Ο ελληνικός λαός βλέπει ότι υπάρχει επιτέλους μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με γνώμονα το καλό του Έλληνα και όχι των συμφερόντων της Γερμανίας και επιβραβεύει τον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας του αμέριστη και εντυπωσιακή συμπαράσταση.

    Αυτό αποδεικνύεται και από το εντυπωσιακό προβάδισμα που καταγράφει το Κυβερνών κόμμα έναντι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του οικονομικού καναλιού SBC TV.

    Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 42,8% έναντι ποσοστού 16,3% που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν το ΚΚΕ με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το Ποτάμι με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, το ΠΑΣΟΚ με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,6%
    και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι προτίθεται να ψηφίσει 2,5% του εκλογικού σώματος. Συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος μαζί με την ψήφο απόρριψης και την αποχή φτάνει το 19,6%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/3/15 23:42

    μη γκιολεύεις το χψ με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
    θα ξενυχτήσει ούλη νυχτα γραφοντας
    μη πάθει τίποτα γερος άνθρωπος
    Αστονε να ζήσει μηπως δει πάλι το ΠΑΣΟΚ να τρανένει
    χαχαχα
    Τέτοιο μένος κατά των αριστερών ούτε ο Σόιμπλε...και θέλει να λέγεται και πατριώτηςς τσ τσ τσ
    ήθελα ναξερα πόσα εμβάσματα έστειλε στο εξωτερικό με τα βρώμικα φράγκα...
    Προσοχή πατριώτη γιατι ο Αλέξης θα συνεργαστεί με την Ελβετία.
    Στειλε ΑΛΛΟΎ τα φρΆΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/3/15 23:53

    ΤΩΡΑ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ?ΣΕ ΠΛΗΡΩΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ.ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ,ΟΧΙ ΜΕΖΕΑ ΑΛΛΑ ΜΟΡΙΑ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΚΡΥΨΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ, ΚΡΥΨΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/3/15 01:22

    «Τείχος» αντιδράσεων, στη Βουλή, από Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την αυστηροποίηση των ελέγχων στις τριγωνικές συναλλαγές και την φοροαποφυγή μέσω off - shore

    ήρθε η ώρα να πληρώστε λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/3/15 01:24

    Καιρος να πληρωσουν ολα τα λαμογια αυτα που τους αναλογουν και οχι μονο ο λαουτζικος!!!! Ομως θα πρεπει να πληρωσουν και αυτοι που τοσα χρονια τους καλυπτουν εις βαρος μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/3/15 18:57

    Και πολύ άντεξες.......έχασα στοίχημα με τον εαυτό μου γιατί υπολόγιζα να αντέξεις μόνο ένα 20ήμερο.......

    ξανά πάλι η διαπίστωση......πόσο λίγος.....πόσο μικρός.....καληνύχτα αριστερέ.......





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.