Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σώστε τους σπόρους!

Ήταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού. 
Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.

Με τον ίδιο τρόπο που… μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων.


Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ).
Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της επεμβάσεις να γίνονται με αυτόν ως έναν από τους κυρίαρχους λόγους.
  
Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε το κατοχικό καθεστώς ήταν η απαγόρευση στους αγρότες να διατηρούν σπόρους για να ξανασπείρουν την νέα σοδειά, όπως γινόταν για χιλιετίες.
Και όταν αυτό αφορά την περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας από όπου ξεκίνησε η γεωργία πριν 10 χιλιάδες χρόνια, τότε μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο μια ξεκάθαρη δήλωση της νέας τάξης για το τέλος της γεωργίας και της τροφής όπως την ξέραμε.

Μέσα από την επιθετική και παραπλανητική δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν τώρα εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες, έναντι μόλις 3 χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή) μέχρι πριν λίγα χρόνια. Χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα η Ινδία, όπου μέσω της εξαπάτησης των μικρών αγροτών για μεγαλύτερες σοδειές, αυτοί χρεώθηκαν για να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους οι οποίοι όμως είχαν πολύ χειρότερη απόδοση από τις δικές τους ντόπιες ποικιλίες.

Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες αυτών των αγροτών. Και η ΕΕ, το άλλοτε «ισχυρό» προπύργιο ενάντια στα μεταλλαγμένα, τώρα φαίνεται καθαρά τι ρόλο έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια, αφού με συγκεκριμένα νομοθετήματα υποσκάπτει πλέον ενεργά την σταθερή αποστροφή των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες που προσπαθούν με απόλυτη μανία να μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα, φέρονται να έχουν χρηματοδοτήσει την παγκόσμια κιβωτό των σπόρων στο Σβαρμπαλντ της Νορβηγίας. Γιατί άραγε θα πρέπει να ταϊστεί η ανθρωπότητα με μεταλλαγμένα, με κάτι δηλαδή αφύσικο το οποίο δεν είναι τροφή, ενώ οι φυσικοί σπόροι θα είναι όλοι μαζεμένοι και υπό τον έλεγχο τους;

Τι άραγε σχεδιάζουν και τι διακυβεύεται με την τροφή μας και την επιβίωση μας; Όμως ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, για την οποία ακούμε συνήθως να λέγεται ότι όλα αυτά που τώρα υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πείραμα της νέας τάξης, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί και αλλού αν πετύχει. Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα από όσο αυτή η άποψη. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν γίνεται κανένα πείραμα.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η δοκιμασμένη λύση σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο με συμβολικότερη περίπτωση αυτήν της Αργεντινής. Αν θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, ας μελετήσουμε προσεκτικά τι έγινε εκεί και πως η Αργεντινή από πλούσια και αυτάρκης χώρα βρέθηκε να πεινάει, να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο πλούτος της και το νερό της και να τρώει μεταλλαγμένα.

Αυτή είναι η κληρονομιά του ΔΝΤ και εκεί σκοπεύουν να οδηγήσουν κι εμάς αν δεν μπλοκαριστούν από έξυπνες δικές μας πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ήδη εμφανιστεί σε τοπικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να επεκταθούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας και πρώτιστα στον έλεγχο της τροφής.

Ας μην γελιόμαστε η τροφή μας είναι ήδη σοβαρότατα αλλοιωμένη και τα μεταλλαγμένα είναι ήδη εδώ σε κάποιο ποσοστό: στις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που δίνονται στα ζώα, στην γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, η οποία προέρχεται από μεταλλαγμένο βακτήριο και είναι τοξική, και ποιος ξέρει που αλλού, αφού δεν υπάρχει σήμανση και έλεγχος. Η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή και ανεξάρτητα από το αν το έχουμε αντιληφθεί ή όχι, το πρώτο βήμα άλωσης της τροφής μας έχει γίνει.

Αν αύριο έκαναν το τελικό βήμα και προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, θα υπήρχε άραγε η απαιτούμενη γενική κατακραυγή και ενεργοποίηση ή θα πέρναγε κι αυτό όπως όλη η μέχρι τώρα κομπίνα του ψευδοχρέους;

Το ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ζήτημα, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για δήθεν άλλες προτεραιότητες. Είναι το πρωτεύον γιατί έχει να κάνει με την υγεία και την επιβίωση, και ειδικά για την Ελλάδα, έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή.

Επίσης είναι το πρωτεύον γιατί τελικά η τροφή έχει να κάνει με τον έλεγχο του μυαλού μας, αφού ουσιαστικά μέσω αυτής επιχειρούν και καταφέρνουν να μας κάνουν να συναινέσουμε με το δικό τους σκεπτικό αντίληψης των πραγμάτων, το οποίο όμως αντανακλά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Με την «πράσινη επανάσταση» μας έκαναν να συναινέσουμε και να αποδεχθούμε ότι αυτό που θα τρώμε θα περιέχει δηλητήρια (φυτοφάρμακα). Με την βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων μας έκαναν να συναινέσουμε στην καταπίεση των άλλων αισθανόμενων όντων του πλανήτη και έτσι τελικά και εμάς των ίδιων. Τώρα με την «επανάσταση της βιοτεχνολογίας» μας παραπλανούν να συναινέσουμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ίδιο το τέλος της ζωής, πάντα μέσα από τις γνωστές, απατηλές κενολογίες περί ασφάλειας, αντιμετώπισης της πείνας, κλπ.

Με απλά λόγια λοιπόν, το κεφάλαιο των σπόρων είναι το τελικό και απόλυτα θεμελιώδες πεδίο αναμέτρησης, γιατί πάνω από όλα είναι ένα ιδεολογικό πεδίο, όπου θα πρέπει να χτυπηθεί μια για πάντα η αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι δηλαδή με το πρόσχημα της παραγωγής τροφής μπορούν να επιδοθούν κάποιοι στην καταστροφή του οικοσυστήματος και στην καταπίεση της πλειοψηφίας των ανθρώπων και όλων των ζώων.

Η τρέχουσα συγκυρία επιθετικής προώθησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και οργανισμών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ουρανοκατέβατη, αλλά πατάει σε μια πολλή γερή βάση: στην ιδεολογική χειραγώγηση της ανθρωπότητας ότι είναι «φυσιολογικό» να δηλητηριάζουμε αυτό που θα φάμε, ύστερα από τις 5 και πλέον δεκαετίες συμβατικής, χημικής γεωργίας.


Αφού απέσπασαν την αποδοχή μας στο πρώτο κακό, αφού δηλαδή δεχθήκαμε τον τρόπο παραγωγής τους ο οποίος γεμίζει την τροφή μας με δηλητήρια, τώρα θεωρούν ότι είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος να επεκτείνουν αυτό το κακό εκθετικά, διατηρώντας τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και επιπλέον προσθέτοντας μια κακόβουλη γενετική μετάλλαξη του DNA, η οποία δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ στην φύση. Επιμένουν δηλαδή στην απόλυτη ανωμαλία, η οποία αποδείχθηκε τραγικά αδιέξοδη, μη αειφόρος και καταστροφική, και την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, ενώ αποσιωπούν με κάθε τρόπο τις πραγματικά αειφόρες και φιλικές μορφές καλλιέργειας, όπως η περμακουλτούρα, η φυσική καλλιέργεια, και η βιολογική veganic καλλιέργεια, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να διασφαλίσουν αυτό που πραγματικά θα αξίζει να αποκαλείται τροφή.

Το τελευταίο ύπουλο επιχείρημά τους είναι αυτό της δήθεν «συνύπαρξης» των μεταλλαγμένων και φυσικών σπόρων. Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος, «δεν μπορεί να συνυπάρχει η εγκυμοσύνη με την παρθενία», και οι μεταλλαγμένοι σπόροι θα αλλοιώσουν και θα εξαφανίσουν τους φυσικούς σπόρους, με αποτέλεσμα να χαθεί η βιοποικιλότητα.

Κι ενώ όλα τα άλλα ξαναγίνονται, και τα ψευδοχρέη π.χ. διαγράφονται, η βιοποικιλότητα που θα χαθεί, δεν επανέρχεται.

Αν μας πάρουν τους σπόρους, μας παίρνουν και τον τελευταίο έλεγχο στην ίδια μας την ζωή και τότε θα μιλάμε για την πλήρη μετάλλαξή μας, σε ένα άλλο, απόλυτα διαχειρίσιμο και αναλώσιμο είδος, έρμαιο στα κακόβουλα σχέδια της νέας τάξης.


Αν όμως ανατρέψουμε το σκεπτικό τους στο βασικό πεδίο της τροφής και τους αφαιρέσουμε κάθε νομιμότητα να μας ελέγχουν με το δήθεν πρόσχημα ότι παράγουν την τροφή μας, τότε ανοίγει ο δρόμος να τους αμφισβητήσουμε και στον έλεγχο της υγείας και σε κάθε άλλη πλευρά της ζωής μας και τότε φυσικά τα ψέματα θα έχουν τελειώσει για το ανοσιούργημα και την ανωμαλία που λέγεται σύστημα της νέας τάξης.

53 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/3/15 00:23

    ξυματε ρε...οσοι μπορειτε στα χωραφια σας σπειρτε ελληνικα αραποσιτια σιταρια ντοματα πατατε και φυλατε σπορους..σε δυο τρια χρονια θα πουλανε μουνουχισμενους καρπους..με τρακτερ με σκαπτικα με ξυναρια οσοι δεν εχετε δουλεια ενεργη πισω στο χωριο μας..μη σερνοσαστε πισω στο ευρω..αυτο πια ειναι δανεικο για οσους δεν παραγουν..δε θα μας το δωσουν για πολυ καιρο..αντε μια καλη επιστροφη στη μανα γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/15 08:56

    Μήπως πρέπει κάποιοι από τις στελεχάρες μας να γίνουν δότες σπέρματος (για σπόρους ο λόγος) για να μη χαθεί η εθνική μας ταυτότητα???????

    Χάθηκε η σποριά μας, μας μαγάρισαν με το ευρώ τους, μας μουνούχισαν, μας σκλάβωσαν, μας γονάτισαν.....ενώ με τη δραχμή μας θα τους πηδ@@@@@@@με, ξυμάτε ρεεεεε

    Μόνο και μόνο από το καταράχι θα βγάλω τόσο σιτάρι να θρέψω ούλια τη γλανιτσιά, από τη μπαλιζού θα γιομήσω τον τόπο αραποσίτι να φαν κι οι κότες, όσο για τα αρδούνια...εκεί θα φυτέψω λεμονιές και πορτοκαλιές, χώρια τον καρατζιά με ελιές και βερυκοκιές.....Στον παλιόπυργο θα βάλω τα ζαρζαβατικά (πούναι χαμηλά ντε και ευδοκιμούν) και στην κοσονιά θα σπείρω.....τις φούντες (γιατί έτσι ζούγκλα πούγινε δε σκίζει το φίδι και δεν θα τα βρούνε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/3/15 10:00

    ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ...ΓΙΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ......ΑΛΟΗ ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΜΗΛΑ ΣΤΟΥ ΛΩΛΟΥ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ....ΚΙ ΑΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΑΠ ΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ.....ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/3/15 10:02

    Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Διαβάστε και κοινοποιήστε το να ξυπνήσει κόσμος
    18/02/2015
    4
    170
    SHARES
    FacebookTwitter

    Μια ξεχωριστή άποψη παρουσιάζει το www.ramnousia.com σχετικά με το φλέγον δίλλημα των ημερών. Σας το παρουσιάζουμε αυτούσιο και τα συμπεράσματα δικά σας…

    Στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα…

    Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.

    Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?

    Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?

    Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?

    Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να ..
    μείνουμε κιόλας?

    Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?

    Εξηγούμαι:
    1. Το ευρώ από τη φύση του… και από τη λειτουργία του είναι ένα χρεωστικό νόμισμα.

    Παράγεται σε ειδικό χαρτί και μελάνια της ΕΚΤ, δηλαδή με ελάχιστο κόστος.
    Είναι αποσυνδεδεμένο πλήρως από τον λεγόμενο «χρυσό κανόνα» και επομένως, η αξία του είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογιστική. Η αξία του νομίσματος δεν αντιστοιχεί σε χρυσό.

    Δηλαδή είναι… αέρας. Δεν πρόκειται περί πραγματικής αξίας, αλλά περί λογιστικών συμψηφισμών αξιών στις συναλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/3/15 10:03

    2. Περαιτέρω, το ευρώ είναι νόμισμα που παράγει από την στιγμή της παραγωγής του, χρέος. Πώς γίνεται αυτό;

    Να η απάντηση: Το ευρώ «κόβεται» από την ΕΚΤ.
    Αλλά η ΕΚΤ (από τις ιδρυτικές συμβάσεις της ΟΝΕ) δεν μπορεί να είναι απευθείας δανειστής κρατών.

    Η ΕΚΤ υποχρεούται να δανείζει με το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο (αυτή τη στιγμή 0,75%) τις εμπορικές τράπεζες κάθε κράτους.

    Στη συνέχεια, οι τράπεζες δανειοδοτούν τα κράτη, είτε με τη σύναψη δανειακών συμβάσεων (οπότε το επιτόκιο δανεισμού κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6% και καθορίζεται με διμερείς διαπραγματεύσεις) είτε με την αγορά ομολόγων χρέους (οπότε το επιτόκιο δανεισμού προσδιορίζεται από τις χρηματαγορές κατ΄ αρχή επάνω στο δίπολο «προσφορά-ζήτηση» και ανάλογα με την επικινδυνότητα της τοποθέτησης , αυτά είναι τα διαβόητα spreads).

    Άρα, τελικά, ο αέρας που παράγει η ΕΚΤ καταλήγει να αποτελεί προϊόν δανεισμού, ο οποίος επιβαρύνει επιτοκιακά ένα κράτους περί το 4%-5%.
    Παράδειγμα: Έστω ότι η ΕΚΤ έκοψε 100€. Αυτά τα δανείζει στην τράπεζα Τ με επιτόκιο 0,75%. Η Τράπεζα Τ τα δανείζει με τη σειρά της στο κράτος Κ με επιτόκιο 5%. Άρα το κράτος, όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής, θα πρέπει να αποπληρώσει 105€. Από αυτά τα 105€, τα 4,25 θα τα κρατήσει η τράπεζα Τ, ως απόδοση του επιτοκίου της. Και τα υπόλοιπα 100,75€ θα πρέπει να τα αποδώσει στην ΕΚΤ.

    Ας το δούμε με ερωταπαντήσεις για να γίνει σαφές τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω:
    Ερώτηση: Άρα, ποιος κερδίζει με τον τρόπο λειτουργίας του ευρώ?

    Απάντηση: Οι τράπεζες και η ΕΚΤ.

    Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ παράγει χρέος?

    Απάντηση: Ασφαλώς ναι! Άλλωστε, για να αποδοθεί 5% τόκος σημαίνει ότι απαιτείται ανάπτυξη περίπου 8%-10% στο ΑΕΠ της χώρας, ώστε αφαιρουμένων των λειτουργικών εξόδων, να απομένει κέρδος από την ανάπτυξη της τάξης του 5% που μπορεί να αποπληρώσει τους δανειστές.

    Αλλά τέτοιας έντασης αναπτύξεις ΠΟΤΕ δεν παρουσιάστηκαν στα κράτη της ΟΝΕ, από την δημιουργία της μέχρι και σήμερα.
    Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ, δεν ευνοεί κράτη αλλά τράπεζες;

    Απάντηση: Όχι, λάθος! Το ευρώ στην λειτουργία του ως δανειακό προϊόν, ευνοεί τις Τράπεζες. Αλλά ως μέσο συναλλαγών ευνοεί την παραγωγική υπερδύναμη της ΟΝΕ, την Γερμανία.

    Η Γερμανία με τον ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό της, συγκεντρώνει τεράστια ποσά από τις εξαγωγές, τα οποία οι χώρες με ισχνή παραγωγική δομή αναγκάζονται να καταβάλλουν για να αποκτούν αυτά που χρειάζονται.

    Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που δεν έχουν ισχυρή παραγωγική δομή παρουσιάζουν εμπορικά ελλείμματα, τα οποία προσπαθούν να τα καλύψουν από την παροχή υπηρεσιών (πχ από τον τουρισμό ) και από τον δανεισμό.

    Επομένως, η Γερμανία κεφαλαιοποιεί το κέρδος που παράγει το ευρώ, πουλώντας τα προϊόντα της, ενώ εμείς χρεωνόμαστε προκειμένου να τα αγοράσουμε, καθώς το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου δεν μας επιτρέπει την δημιουργία αποθεματικών κεφαλαίου από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/3/15 10:04

    Ερώτηση: Αυτό όμως είναι φαύλος κύκλος. Όποιος χρεώνεται διαρκώς κάποτε θα καταρρεύσει. Επομένως, το ευρώ, δημιουργώντας συνεχώς χρέη προς όφελος των ισχυρών, είναι τελικά ένα εργαλείο εκπόρθησης κρατών;

    Απάντηση: Ασφαλώς. Το ευρώ φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν είναι μόνο οικονομικό μέγεθος. Είναι και πολιτικό όπλο. Δημιουργώντας χρέη, επιβάλλει πολιτικές. Και εν τέλει, αναγκάζει σε απώλεια εκφάνσεων της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των χρεών. Επομένως, όταν το ευρώ θα έχει επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν θα υπάρχει και λόγος ύπαρξής του.

    Ερώτηση: Άρα η ίδια η Γερμανία μπορεί αν φύγει πρώτη από το ευρώ;

    Απάντηση: Ήδη στη Γερμανία η σχετική κουβέντα έχει ξεκινήσει και μάλιστα, ακούγεται πολύ το moto «εμείς ότι είχαμε να κερδίσουμε από την κρίση το κερδίσαμε, τώρα μπορούμε να αποχωρήσουμε από το ευρώ».

    Ερώτηση: Άρα εμείς γιατί κοπτόμεθα για το ευρώ τόσο πολύ;

    Απάντηση:
    1. Γιατί οι πολιτικοί μας έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σε ενδεχόμενο επανόδου σε εθνικό νόμισμα και με την εφαρμογή αυστηρής νομισματικής πολιτικής, δεν θα μπορέσουν ΠΟΤΕ να επαναπατρίσουν αυτά τα κεφάλαια, και
    2. Γιατί είμαστε τα ιδανικά θύματα και ψώνια, ευρωλιγούρηδες και ξενομανείς, κομπεξικοί και φραγκογλύφτες…

    Σχετικό είναι και το θέμα μιας πρότασης που υποβάλλουμε αρκετοί (μεταξύ αυτών κι εγώ ήδη με την σημείωσή μου αυτή) σχετικά με την δυνατότητα ή ίσως και την αναγκαιότητα έκδοσης χρυσής δραχμής, τουλάχιστον για τις εξωτερικές μας συναλλαγές, ως κράτος.

    Το ζήτημα της χρυσής δραχμής και του χρυσού κανόνα είναι περίπου ίδια αλλά και πολύ διαφορετικά.

    Ειδικότερα: Ένα νόμισμα που κυκλοφορεί ως αξία αντιστοιχούσα σε χρυσό, σημαίνει ότι, αν το πας στην τράπεζα της Ελλάδας και ζητήσεις την αξία του νομίσματος σε πραγματικό χρυσό, τότε θα πάρεις τον αντίστοιχο χρυσό.
    Επομένως, θα πρέπει το ύψος των κυκλοφορούντων νομισμάτων, το σύνολο του χρήματος που κυκλοφορεί σε μια χώρα, να αντιστοιχεί σε αποθεματικά χρυσού. Αυτό είναι ο λεγόμενος «χρυσός κανόνας».

    Πχ. αν το ευρώ ήταν νόμισμα σε αξία χρυσού, τότε εσύ θα μπορούσες να μεταβείς στην τράπεζα της Ελλάδας με ένα χαρτονόμισμα των 100€ και να ζητήσεις να λάβεις την αντίστοιχη ποσότητα χρυσού.

    Περίπου όμοια είναι η λειτουργία του χρυσού νομίσματος αλλά είναι επίσης και εντελώς διαφορετική ταυτόχρονα. Ο λόγος είναι απλός: Το χρυσό νόμισμα δεν αποτελεί νόμισμα σε αντικατάσταση αξίας, αλλά αποτελεί το ίδιο το νόμισμα αξία καθ” εαυτή, αφού είναι χρυσό.

    Επομένως, η συναλλακτική συμπεριφορά στις 2 περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετική. Στην πρώτη περίπτωση (του χρυσού κανόνα) συναλλάσσεσαι συμπράττοντας σε ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, εκτιμώντας ότι η λογιστική αξία του νομίσματος αντιστοιχεί σε αποθεματικό χρυσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/3/15 10:08

    Στην δεύτερη περίπτωση, όμως συναλλάσσεσαι με ΕΚΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, αφού στην πραγματικότητα συναλλάσσεσαι με χρυσό. Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση μετατρέπεις την λογιστική αξία σε χρυσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, μετατρέπεις το χρυσό σε λογιστική αξία.

    Έτσι, η πρότασή μου για κυκλοφορία εθνικού χρυσού νομίσματος λαμβάνει υπόψη της μια άκρως αντίθετη παράμετρο σε σχέση με την έκδοση λογιστικής δραχμής.

    Η έκδοση λογιστικής δραχμής (που δεν θα αντιστοιχεί σε αποθέματα χρυσού) σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβληθούν αυστηροί νομισματικοί κανόνες για την εισροή και εκκροή συναλλάγματος καθώς επίσης και να διασφαλιστεί ότι το νέο νόμισμα δεν θα γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε να μην δεχτεί πιέσεις και αναγκαστεί σε υποτίμηση.

    Αλλά η έκδοση χρυσής δραχμής απαιτεί το νόμισμα να γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε λόγω ακριβώς της ενσωματωμένης αξίας του πολύτιμου μετάλλου από το οποίο έχει δημιουργηθεί και λόγω της τεράστιας ζήτησης σε χρυσό, να δεχτεί υπερτιμητικές πιέσεις και τελικά να ανατιμηθεί!

    Έτσι η χρυσή δραχμή, αν ξεκινήσει στην ισοτιμία 1 χρυσή δραχμή =1200 ευρώ, τότε με την είσοδο του νομίσματος στις χρηματαγορές, το νόμισμα αυτό, λόγω ζήτησης θα αποκτήσει αυτόματα προστιθέμενη αξία λόγω ζήτησης που τουλάχιστον θα διπλασιάσει την αξία του μέσα σε λίγες ώρες!

    Για να το καταστήσω πρακτικό το ζήτημα, ώστε να γίνει αντιληπτό:

    Η Ελλάδα εκτιμάται ότι έχει διαθέσιμα κοιτάσματα χρυσού, ύψους περίπου 28 δις ευρώ. Εάν αυτό τον χρυσό τον μετατρέψουμε σε χρυσό νόμισμα, τότε μέσα σε λίγες ώρες και με την τεράστια υπερτιμητική πίεση που θα ασκηθεί στο νόμισμα (λόγω ζήτησης) η Ελλάδα θα μπορεί να διπλασιάσει ή ακόμα και να τριπλασιάσει την λογιστική αξία του νομίσματος και επομένως να κεφαλαιοποιήσει κέρδος, το οποίο θα προέρχεται ουσιαστικά από την εμπορία χρυσού.

    Ωστόσο, αυτό το κέρδος είναι διπλό για τον επίσης απλό λόγο:

    Στις χρηματαγορές δεν θα ρίξουμε ΟΛΟ το ποσό των χρυσών δραχμών, γιατί αυτό αφενός θα δημιουργούσε πληθωριστικές τάσεις στο νόμισμα και αφετέρου λόγω υπερπροσφοράς δεν θα αποκτούσε την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία.

    Ρίχνοντας στις αγορές ένα ποσό ικανό να κάνει τους πάντες να ελπίζουν ότι «θα αγοράσουν χρυσό» αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο του αποθεματικού μας, τότε… θα είχαμε διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει την αξία του χρυσού που θα είχαμε στα χέρια μας! Δηλαδή θα είχαμε διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει την οικονομική ισχύ της χώρας, χωρίς ποτέ να μεταβιβάσουμε τον χρυσό της!

    Πάντως, το σημαντικό ΔΕΝ είναι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς μια εθνική, λαϊκή δραχμή αλλά το πώς διαχειρίζονται κάποιοι το ευρώ. Εχθές δεν πρόλαβα να σας γράψω ότι ίσως το ευρώ να είναι ένα -από τη φύση του- θνησιγενές νόμισμα, από το οποίο πρώτη η Γερμανία θα θελήσει να αποχωρήσει για να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη της.

    Οπότε τώρα, έχετε ακόμα περισσότερες ενδείξεις για το ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή μας στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και πόσο άσχημο παιχνίδι παίζεται στην πλάτη του λαού, από λαμόγια, δημοκόπους (όχι δεν έκανα λάθος, δημοκόπους ήθελα να γράψω) και ύαινες που τόσα χρόνια ζουν και δρουν παρασιτικά επάνω στο σώμα αυτής εδώ της χώρας και τώρα κόπτονται να μας πείσουν να μείνουμε στο ευρώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/3/15 12:10

    Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη (ΦΩΤΟ)

    Η Μονσάντο, μία πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ και ιστορία 112 ετών, μονοπωλεί την παγκόσμια αγορά βιοτεχνολογίας, κατέχοντας το ποσοστό 27% της αγοράς σπόρων με τζίρο 7,3 δις δολάρια ετησίως. Πρόκειται για ένα από τα δύο μεγαλύτερα βιομηχανικά μονοπώλια στον πλανήτη (το άλλο είναι η Microsoft), καθώς προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με το 86% των σπόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/3/15 13:15

    Τη δραχμή τη θέλουν ή λαμόγια ή ηλίθιοι, διάλεξε σε ποιούς ανήκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/3/15 13:21

    Σκίσανε το μνημόνιο, σκίσανε το δουβλίνο, σκίσανε την τρόικα, σκίσανε .....το καλσόν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/3/15 16:59

    ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΑΒΟΥΡΗΔΕΣ ΟΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΗΔΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΟΙ ΜΟΧΘΗΡΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΧΙΤΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ...ΚΑΙ Η ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΠΑΤΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ..ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/3/15 18:30

    Νίς, σε παρακαλώ συγκέντρωσε σε άρθρο ενιαίο τα σχόλια του φίλου που προσπαθεί να μας ξεστραβωσει για το ψευτοδιλημμα ευρώ ή δραχμή!
    Αλλά στου κουφου τη πόρτα...
    Σωστό το σχόλιο 16:59
    5 ο/ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/3/15 18:39

    Οι ανησυχούντες και αντιπολιτευόμενοι από τον καναπέ τους, δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.
    Μηρυκάζουν την επόμενη ημέρα αυτά που ο Μπαμπης,ο Προτοσάλτε,ο Ράμφος και ο Πρετεντέρης μας λένε το προηγούμενο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/3/15 19:31

    4,7% πολύ βάζεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/3/15 19:35

    άραγε οι μπαμπηδο- πρωτοσάλτες του 1821 θα είχε βάλει δίλημμα γρόσι η δραχμή?

    φαντάσου τι θα περάσανε οι πρόγονοι από την αλλαγή,

    όλα τα λαμόγια της εποχής με τη δραχμή! κάτι πατριώτες νενεκοι μόνο με το γρόσι !
    γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/3/15 19:42

    ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος11/3/15 19:47

    μη βαζεισ ιδεεσ

    αυτοκρατορία εινα και το τζερμανυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/3/15 19:53

    έχω την εντύπωση πως η ελλάδα θα θέλει να φύγει από το ευρώ και θα την κρατάνε με το ζόρι αύτοί που την απειλούνε πως θα τη πετάξουνε έξω λες και έχουμε μπει σε πορτα χωρίς επιστροφή δυστυχώς
    μας αρμέγουνε χωρίς καν να λερωθούνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11/3/15 20:29

    Περισσότερα από 250.000.000 ευρώ χρωστούν στις Τράπεζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το ύψος των οφειλών τους προς το ΙΚΑ από ασφαλιστικές οφειλές αγγίζει περίπου το μισό εκατομμύριο ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος11/3/15 21:04

    Δεν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση για την αρρώστια μου. Τα συμπτώματα: Ναυτία, αηδία, αίσθημα ασφυξίας. Αιτία; Η ατμόσφαιρα που αναπνέω.

    Δεν αναφέρομαι στην ρύπανση με τα καυσαέρια και την σκόνη της Σαχάρας (αν και δυσκολεύουν περισσότερο την κατάσταση). Μιλάω για το πνευματικό κλίμα που μας περιβάλλει και μας διαποτίζει.

    Ο εθνολαϊκισμός, η ιδεολογία που γεφυρώνει ακροαριστερά και ακροδεξιά, έχει πια γίνει κυρίαρχη στην ελληνική κοινωνία.

    Είναι ένα αχτύπητο μίγμα εθνικισμού και λαϊκισμού που σαν συνεκτικός ιστός φέρνει κοντά πράγματα ανόμοια – π. χ. Ακροδεξιούς και Συριζαίους. Όσοι απορούσαν για την παρά φύσιν ένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φαντάζομαι πως έχουν τώρα κατανοήσει τις εκλεκτικές τους συγγένειες.

    Δύο είναι τα συνθήματα που εκφράζουν αυτή τη τοποθέτηση: Το «Έθνος πάνω απ’ όλα» και «Πάνω από όλα ο Λαός».

    Το ποιες είναι οι απόψεις του Έθνους και του Λαού το αποφασίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Συνήθως τις εκφράζουν αυτοί που κάνουν την μεγαλύτερη φασαρία, ή εξασκούν περισσότερη πίεση. Και, σε κάθε περίπτωση, οι «δικοί μας».

    Εννοείται βέβαια πως και το Έθνος και ο Λαός έχουν πάντα δίκιο – ακόμα κι όταν έχουν άδικο. Δεν θα μας πει εμάς κανένας Γερμαναράς τι είναι το σωστό!

    Όλα αυτά μυρίζουν άσκημα. Εμποδίζουν την αναπνοή περισσότερο κι από την σκόνη της Σαχάρας.

    Εντω μεταξύ διάλογος δεν υπάρχει, αντιπολίτευση καμία, και η αντίρρηση δαιμονοποιείται. Κάτι παραπάνω να πεις, έγινες «γερμανοτσολιάς». Η κρατική προπαγάνδα προχωράει από επιτυχία σε επιτυχία και από θρίαμβο σε θρίαμβο. Μόνον αν έχεις πρόσβαση σε ξένα ΜΜΕ μαθαίνεις και την άλλη πλευρά. Και δεν είναι ωραία η θέα από εκεί.

    Έχουμε μείνει εντελώς μόνοι. Ελπίζουμε να επικρατήσουν το φθινόπωρο οι «Ποδέμος» για να έχουμε κάποιον σύμμαχο. Πολύ αμφιβάλλω αν θα μας θέλουν ως τότε.

    Ενώ η ασθένεια του εθνολαϊκισμού μας, διαχέεται σαν επιδημία. Προσβάλει όλα τα κόμματα, τα άτομα, τις παρατάξεις. Και είτε δρα ως placebo, είτε ως παραισθησιογόνο. Στο 70%, όπως φαίνεται.

    Η ναυτία επιμένει.

    Επειδή δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στο περιβάλλον, η μόνη λύση θα ήταν μία αλλαγή περιβάλλοντος. Αν ήμουν νεότερος θα είχα μεταναστεύσει. Δυστυχώς στην ηλικία μου η μετανάστευση γίνεται μόνον καθέτως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος11/3/15 22:53

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΠΟΤΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΕ ΜΑΘΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΑΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΠΙ ΤΡΟΙΚΑΣ..ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ...ΚΑΙ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΑΚΟΥ ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ..ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ...ΜΟΝΟ ΝΑΖΙ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ Σ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος11/3/15 23:58

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΚΟΥ ΤΑ ΑΚΡΑ.ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ




    ΑΥΤΟ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ.Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Α Τ Ε ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ ΚΟΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΑΜΑΤΑ. ΓΛΥΦΤΕ ΚΑΡΓΑ










    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος12/3/15 00:02

    ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος12/3/15 00:06

    ΚΑΤΑ ΦΩΝΗ
    Βενιζέλος σε Τσίπρα: Πότε θα φέρετε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή;

    «Να μη συνδέεται η έξοδος από την κρίση με το θέμα των αποζημιώσεων»
    Βενιζέλος σε Τσίπρα: Πότε θα φέρετε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή;

    10.03.2015 - 22.54

    Κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή.

    «Δεν ήρθε για έγκριση στη Βουλή ένα μείζον κείμενο που δεσμεύει τη χώρα σε πολύ σημαντικά ζητήματα. Έχει υπογραφεί κατά παράβαση του Συντάγματος και δεν έχει έρθει ούτε υπό τον τύπο μιας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Θα ξεχάσουμε το μέλλον σε μια συζήτηση ενεργό αλλά ιστορική;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέταξε ως μείζον θέμα την προετοιμασία της ελληνικής Δημοκρατίας νομικά και πολιτικά στην υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων έναντι «επικοινωνιακών εσωτερικών αναγκών» και τόνισε πως αν το μεγάλο αυτό ζήτημα «της ιστορικής δικαιοσύνης και αλήθειας το αντιμετωπίσουμε όπως το τρέχον μείζον ζήτημα της εθνικής στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο».

    Αφού υπενθύμισε το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για το θέμα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε να μη συνδεθεί το θέμα των αποζημιώσεων με την ανοιχτή διαπραγμάτευση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και το Μνημόνιο.

    Δημοσίευση: 10.03.2015 - 22.54
    Tags:

    ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος12/3/15 00:15

    Ο Σοιμπλε σε πλερώνει η είσαι δοσίλογος τζάπα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος12/3/15 09:45

    μπαίνω στο σιτε μηπως διαβάσω σχόλια που να θυμίζουν λίγο από γλανιτσιώτικη θυμοσοφία και αντ΄αυτού βλέπω προσβλητικά -ειρωνικά σε ριπές επαναλαμβανομενα, με έντονο το στοιχείο του μηρυκασμού από ( ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ 10:03 ειναι από το σίτε του υπαλλήλου του μπόμπολα) , ανακατεμένα σχόλια μπερδεμένα και καλά με γλανιτσίωτικους γλωσσικούς ιδιωματισμούς γεμάτους απρέπεια .
    μας έπρηξε τα μέζεα ο θαυμαστής των δανειστων.
    έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος12/3/15 10:01

    συμφωνω 09.45 οτι ο θαυμαστης των δανειστων μας επρηξε τα μεζεα αλλα ο 10.03 δεν εβαλλε αρθρο του μπομπολα αλλα αρθρο για τον ασχημο ρολο που παιχτηκε με το ευρω σε βαρος μας....ξαναδιαβασε παρακαλω........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος12/3/15 10:14

    ΙΔΟΥ τι γράφει το προταγον tου υπαλλήλου τοπυ μπόμπολα σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις

    Το Βερολίνο έχει ήδη προειδοποιήσει ότι «δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας».

    προσέχτε το "ήδη", και ως εκ τούτου σκάστε! είναι ασέβεια να πηγαίνεις κόντρα στο αφεντικό

    και η απάντηση από τους ΑΝΕΛ , για τον ποτάμη (ίσως γιαυτό τόσο μίσος)
    Ίσως, επειδή ο ίδιος αγνοεί την έννοια της «αίσθησης του χρέους» απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γερμανικής θηριωδίας.
    ΙΔΟΥ όμως τι γράφει και ο έταιρος που θαυμάζει και μας μηρυκάζει τα γραφόμενα του , για το φαήλο μιλάμε

    «Αυτός ο συρφετός [δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ] δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με ήπια θεσμικότητα» γράφει το «Antinews» και εξηγεί στους νεοδημοκράτες: «Το 1944 “καθάρισε” ο Σκόμπι. Το 1949 ο Τρούμαν. Και το 1967, μετά το όργιο του 1965-67, λυπάμαι, ο Παπαδόπουλος. Σήμερα, απέναντι στους ερυθρόμυαλους, μην περιμένετε το ιππικό».
    άραγε, όπως λέει ο ίδιος, όταν τον τραβάνε στη χωροφυλακή , μήπως πήγαινε για άλλο σκοπό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος12/3/15 11:41

    Η τρόικα απόθανε.....ζήτω το κουαρτέτο!!!!!!!!

    Δεν πάνε οι δανειστές στο γενικό λογιστήριο, πάει το γενικό λογιστήριο στους δανειστές (στις βρυξέλλες)....

    Φτύστε τους....(τα μέζεα) με τις λεβεντομαλακίες και τους εθνολαϊκισμούς......(τελικά σας είπα δίνω γραμμή εγώ και να με διαβάζετε με προσοχή...τιμή σας περιποιώ!!!!)

    Τράβα τώρα σα βα-ρουφιάνος να ασχοληθείς με τις αποδειξούλες.....(κάποτε έβριζες και χλεύαζες όταν σούγραφαν για τις αποδειξούλες.....)

    Απάντηση δεν πήρα αν είναι κάποιος υπερ της δραχμής που ανήκει.....στα λαμόγια ή στους ηλίθιους.....(κάθε ανάλυση δεκτή)

    ΜΗΝ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ!!!!!!!!είναι μόνο ένα τυχάρπαστο μειοψηφικό και ετερόκλητο ποσοστό (στο λαό).....ψάχνουν να φορτώσουν σε κάποιον το αδιέξοδό τους......καλλιεργούν αντιγερμανικό μένος

    (χρησιμοποιούν τους νεκρούς μας, ταυτίζουν το σημερινό γερμανικό λαό με τους ναζί, κεντρίζουν τις ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές μας)

    μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν τα....μέζεα να προσγειωθούν από το ροζ συννεφάκι τους......

    Λάβε υπόψη σου (για τους σοβαρούς αυτό) ότι παίζουν εν αγνοία τους (???) εκ προθέσεως (????) (εντεταλμένοι της μαφίας της δραχμής), το παιχνίδι της γερμανίας που είναι απλό........"το καθαρό ευρώ" (κάτι σαν μάρκο) ήδη έχουν στοχοποιήσει την ελλάδα και θέλουν να την ξvπετάξουν!!!!!!!!

    Είναι έτοιμοι για Grexit, το προάγουν, το ζυμώνουν και οι εδώ εθνολαϊκιστές το έχουν αρπάξει σαν ευκαιρία να σου πουν....."οι κακοί γερμανοί μας έδιωξαν και δε φταίμε εμείς".....τόσο λεβεντομ@@@@@@ες θα είμαστε αν τσιμπήσουμε........

    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ λοιπόν και εγώ θέλω να με ρωτήσουν (ακόμα και σένα....παρά το 10 και 2/13...άντε πάλι...)

    Ο πατριώτης/σσα που επιθυμεί γλανιτσιώτικη θυμοσοφία ας ξεκινήσει τις θυμοσοφίες αφού πρώτα συνέλθει από το μεθύσι του...."για πρώτα φορά αριστερά" (στα ροζ ονειρά του/της βέβαια)....(ακού θαυμαστής των δανειστών!!!!!!! ρε τσου.......όποιος αντιλέξει

    (το ρήμα λέγω στον μέλλοντα κάνει λέξω γιατί συγχωνεύεται το γ+σ=ξ, για να μην παιρνιέσαι γραμματιζούμενος/η..)

    είναι γερμανοτσολιάς δοσίλογος και προδότης.....(θαυμάστε ήθος αριστερό.....) γι' αυτό γράφω τόσον καιρό για επωνομαζόμενους αριστερούς.

    Τελικά η μαφία της δραχμής τα δίνει όλα.....κουτοπόνηρα, αλλά μεθοδικά και ξετσίπωτα θέλουν να στα πάρουν όλα......

    Πες μου εσύ το ανθρωπάκι (μισθωτός ή συνταξιούχος ή μικροεπαγγελματίας) γιατί θέλεις τη δραχμή???????

    Μα τόσο μ@@@@@@ας??? μα τόσο ηλίθιος??????.

    Όσο αφορά εμένα σας είπα ότι τα έχω βγάλει όξω και όταν θα πλακώνεσαι στις ουρές μπροστά σε άδεια σούπερ μάρκετ εγώ τότε θα σε.....εκδικιέμαι?? θα σε λυπάμαι??? θα σε οικτίρω???? σίγουρα πάντως θα σε "φαπώσω" και θα σου υπενθυμήσω..."εγώ στάλεγα..."..αλλά τότε θάναι αργά....γκέκε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος12/3/15 11:45

    ΑΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ 21:04 11/3/15 ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 10:03.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος12/3/15 11:51

    Άσχετο.

    Και πάντα να φέρνεις στο νου σου τη σκηνή που η υπουργάρα πήγε με ένα άσπρο τριαντάφυλλο στον τόπο ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΙΘΗΚΙΑ και τον πήραν στο κατόπι κάτι αναρχικοί και εκεί είδα έναν Μπόλντ (πως τον λέγανε κείνο τον 100άρι που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ) στο πιο πλαδαρό λιγάκι......

    Να θυμάσαι αυτή τη σκηνή....

    (το σχόλιο αυτό γράφεται με σκοπό τη σάτιρα......) όποιος το συδυάζει με σκηνές του μέλλοντος είναι σίγουρα ψεκασμένος.

    Και να μην ξεχνάς ..."για πρώτη φορά αριστερά"!!!!!!!!! με κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα.....

    (Σήμερα με τι θύμωσσε ο πρωθυπουργός????)

    Κάντε ρε αριστεράντζες το περιουσιολόγιο και εφαρμόστε το ΠΟΘΕΝ και τι στον κόσμο.......(πάλι μειοψηφία θα είμαι γιατί εγώ θα είμαι υπερ τους....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος12/3/15 11:52

    ΚΟΡΔΏΝΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΣΦΥΚΤΗΚΈς ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟς ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ , ΥΠΟΧΩΡΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος12/3/15 12:03

    Το εθνολαϊκιστές και λεβεντομ@@@@@@ες καθιερώθηκε και ξεκίνησε από εδώ μέσα....(παγκόσμια αποκλειστικότητα) ήδη η λέξη εθνολαϊκιστές συναντάτε σε όλα τα σοβαρά διεθνή μέσα.......(το λεβεντομ@....κες δεν το γράφουν, αλλά το λένε με άλλες εκφράσεις πιο σκληρές....)

    Είμαστε ο περιούσιος λαός ρεεεεε και μας την πέφτουν όλοι οι άλλοι λαοί.....οι κατώτεροί μας, οι κομπλεξικοί, οι άχρηστοι, οι φασίστες, οι δεξιοί, οι σοσιαλδημοκράτες, οι καπιταλιστές...οι ...οι ...ποίσιοι, οι δείξιοι

    (έτσι γράφονται το ποίσιοι και δείξιοι, δάσκαλε???? διόρθωσέ με λόγω ηλικίας μου ξεφεύγουν πολλά)

    Όποιος βρει τη λέξη, εθνολαϊκιστές, πριν από το σχόλιο που πρωτογράφτηκε εδώ μέσα θα κερδίσει (σίγουρα) ένα τριήμερο στις βρυξέλλες για να δει από κοντά τα τεχνικά κλιμάκια.....όχι της τρόικας, αλλά του κουαρτέτου........

    Αλήθεια ο κοτζιάς ανάλαβε να μαλώσει τον σόιμπλε γιατί "καταχέριασε" το γιάνη???? Πάει ο γερμαναράς θάχει ....διάρροια σήμερα.........


    Τελικά πέφτουμε στο κενό με χαρά και κέφι.........

    "για πρώτη φορά αριστερά".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος12/3/15 12:23

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ.ΑΚΟΥ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑΣ..ΡΕ ΞΥΜΑ...ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΣΜΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΦΕΡΩ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ..ΠΗΡΕΣ ΜΠΑΛΑ ΚΟΣΜΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 10 ΚΑΙ 10/13 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΒΛΑΚΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Μ@@@@@@@@Σ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ.ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος12/3/15 12:38

    Γράφει ο mitsos175

    Επομένως μας έλεγαν πάντα, ότι θα έχουμε επιπτώσεις, θα χαθούμε, αν τα βάλουμε μαζί τους. Καλύτερα να είμαστε "φίλοι" τους, δηλαδή υποτακτικοί τους. Πάντα έκρυβαν όχι μόνο τη δειλία τους, αλλά και την επιλογή τους να ζουν σε βάρος των άλλων από τα ψίχουλα, γλύφοντας τους αφέντες με αυτή την αληθοφανή σαχλαμάρα. Από τον προσκυνημένο κοτζαμπάση ως τον Ταγματασφαλίτη η ίδια ιστορία: Το "δέος" που ήταν στην πραγματικότητα κρυφός θαυμασμός για τον εκάστοτε ισχυρό, που θα πετούσε στον κόλακα ένα κόκκαλο.

    μπα σε καλό μου , σε ποιόν πήγε το μυαλό μου τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος12/3/15 12:40


    και συνεχίζει ο mitsos175

    Πράγματι σήμερα οι δανειστές φαίνονται ισχυροί. Το ίδιο ισχυρό φαινόταν το 3ο Ράιχ ως το 1942. Οι ορδές του Χίτλερ είχαν όλη σχεδόν την Ευρώπη υπό κατοχή. Αυτό δεν εμπόδισε στις 27/9/1941 να ανατείλει το φως του ΕΑΜ στο πιο πυκνό σκοτάδι. Όσοι ήρωες συμμετείχαν στην Αντίσταση, ήξεραν καλά τι θα πάθαιναν, αν τους έπιαναν. Γνώριζαν τη δύναμη των κατακτητών, αλλά και τις αδυναμίες τους. Ξεκίνησαν έναν αγώνα, που συνέβαλλε τα μέγιστα στην τελική νίκη κατά του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος12/3/15 13:08

    ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ Η ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΝ ΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΙ.ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ...ΔΗΛ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ..ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος12/3/15 13:54

    Πάντα ο λεβεντομ@@@@@@@ας έχει ανάγκη από έναν εχθρό.

    Τώρα πήρανε μια δήλωση του σόιμπλε.....την μετέφρασαν λάθος (sic) (ίσως από αγραμματοσύνη, μάλλον εσκεμένα) για νάχουν να λένε......να δώσει επιτέλους μία εντολή (μία ρεεεεε σε ολάκερες 50 μέρες) ο πρωθυπουργός στον κοτζιά να κάνει διάβημα.......

    μετάφρασαν το ξαφνικά ανόητα σε ηλίθια ανόητα......

    Όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις να προσφέρεις να προτείνεις να δράσεις ψάχνεις εχθρούς και όχι μόνο απομονώνεσαι αλλά γίνεσαι και τραγικά ανόητος!!!!!!!

    Τα λαμόγια της δραχμής βλέπουν ότι ο γερμανός προσφέρεται ως δούρειος ίππος να προωθήσουν την έξοδο από το ευρώ και με τα μέσα μαζικής επιβολής που ΠΑΡΑΝΟΜΑ διαθέτουν

    (ίδου ρε αριστεράντζα φέρε το νομοσχέδιο των συχνοτήτων αν έχεις μέζεα)

    προωθούν το σχέδιο τους να σου τα πάρουν ΟΛΑ!!!!!!

    (ήδη παίρνουν ότι απόμεινε από τα αποθεματικά των ταμείων από τα προηγούμενα αρπαχτικά και με ΝΟΜΟ ναι ρε με ΝΟΜΟ!!!!! σου παίρνουν και τις τελευταίες δεκάρες των ταμείων και συ λεβέντικα αισθάνεσαι υπερήφανος.... και όλα αυτά γιατί ο γιάνης θέλει ή δε θέλει τα 7,2 δις ευρώ.....)

    Ο γερμαναράς από την άλλη τρίβει τα χέρια του γιατί βλέπει το σχέδιο της καθαρότητας της ευρωζώνης να γίνεται πιο εύκολο (να σε πετάξουν όξω ρεεεεεε) απ' ότι νόμιζε με τέτοια νούμερα που έχει ν' αντιμετωπίσει...(ως προς τις απόψεις τους πάντα και τα λεγόμενά τους...)

    Και συ, σοβαρέ πατριώτη, κάτσε κι αγνάντευε πότε θα σε ξεβρακώσουν τελείως οι εθνολαϊκιστές και πότε θα σε πάνε στην ΠΕΙΝΑ, γιατί άλλο φτώχεια και δυσκολία και άλλο ΠΕΙΝΑ.....

    Και επειδή αρκετά σκυλέψανε τους ανέργους μια κουβεντούλα μόνο γι' αυτούς που έχουν πάνω από 10 και 2/13....

    Ο άνεργος μόνο μια ελπίδα έχει.

    Ν' ανοίξουν δουλιές.

    Δουλειές ανοίγουν μόνο με επενδύσεις από ιδιώτες στο σημερινό (σχεδόν καθολικά) καπιταλιστικό κόσμο μας.

    Οι ιδιώτες θα επενδύσουν αν είναι σίγουροι για την πολιτική σταθερότητα και σαφές φορολογικό σύστημα με τα όποια προνόμια τους δίνει η ελεύθερη αγορά....(δυστυχώς τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια εκμεταλευτηκαν την κρίση και τα ρήαξαν όλα και ότι απόμεινε ήρθαν οι λεβεντομαλάκες να τα αποδιαλύσουν μπίτι)

    Αν νομίζεις ότι το ελληνικό πρέπει να γίνει λαϊκός λαχανόκηπος ή οι σκουριές τόπος αναψυχής των δημοσίων υπαλλήλων της περιοχής που δεν έχουν ανάγκη από μεροκάματο (τόχουν σίγουρο βλέπεις και δεν νοιάζονται για τους άλλους) ή ο ΟΣΕ η ΔΕΗ ο ΟΤΕ η ΕΥΔΑΠ κλπ να μείνουν οφίτσια της κάθε συντεχνίας του κάθε αγράμματου κλπ κλπ τα γνωστά για να βγαίνουν στη σύνταξη από τα 47 τους και τα 50 ντα τους , το ρεκόρ τόχουν οι καραβανάδες με τα 42 και 45 χρόνια τους.......,

    μην περιμένεις κορονιό άνεργε έλληνα.....ο μεγάλος εχθρός των ανέργων είναι εκείνοι που εμποδίζουν τις επενδύσεις......ΝΑΙ, όποιος εμποδίζει τις επενδύσεις είναι ο εχθρός των ανέργων..........

    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!!

    Αλήθεια, μήπως πήγε κανένας σας σε τίποτα γραφεία εργατολόγων να συμβουλευτεί πότε θα πάρει σύνταξη και ακούμπαγε το 50άρικο αβλεπής και ρωτώ εγώ ο γερμανοτσολιάς......"ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΛ" δίνανε?????? ρωτάω τους τωρινούς ελληναράδες που θέλουν να σε σώσουν .........

    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!!!


    Όσο είμαι καλά (με τη ζούρλια που διαθέτω)

    όσο μου επιτρέπει η "λογοκρισία"

    όσο οι εθνολαϊκιστές προκαλούν

    όσο οι λεβεντομ@@@@@@ες κυκλοφορούν

    όσο τα λαμόγια της δραχμής ξεσαλώνουν και σηκώνουν ανάστημα,

    όσο ανασαίνω, θα τα λιώνω, θα τα βαράω σα χταπόδι, γιατί τα θεωρώ όχι μόνο επικίνδυνα για τη ζωή μας και την τύχη μας, αλλά τα ξέρω πολύ καλά από μέσα.......

    οι χαφιέδες της δεξιάς και του καραμανλισμού ήσαν......και γι' αυτό κούμπωσαν τόσο καλά με τους συνεργάτες τους (δεν τους χαρακτηρίζω γιατί δεν μου το επιτρέπει η αγωγή μου και η καταγωγή μου)

    Άμα ρίξεις μια ματιά τον μέσο όρο ηλικίας των στελεχών που πήραν τις τύχες μας θα δείτε ότι για την εποχή που μιλάω ήταν φυντάνια της διάσπασης του ΚΚΕ......έτσι για την ιστορία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος12/3/15 14:40

    κάποιoς ειπε αυτό

    Μην διαφωνείς δημόσια με έναν ηλίθιο... Ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει τη διαφορά!

    και μάλλον έχει δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος12/3/15 18:06

    ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ..ΕΝΟΙΩΘΕΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΡΚΕΛΑΡΙΟΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΕΧΕΙΣ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΑΧΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΛΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..ΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ...ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ..ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΩΡΑ.ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΑΝΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΝΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΝΑΙ ΡΕ Η ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΟΛΩΜΕΝΟ.ΝΙΣ ΒΑΛΤΟΥ ΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ...ΕΔΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος12/3/15 22:01

    Για την καρέτα καρέτα και τις φώκιες και τις αρκούδες μαζεύετε λεφτά να τις σώσετε για μας τους Πασοκτζηδες που απειλουμαστε με εξαφάνιση κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος12/3/15 22:14

    14.40

    Το θυμάσαι βλέπω...κάποτε τόχα γράψει για σένα...


    18.06

    καλά ρε μεγάλε σου κόψανε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το εισόδημα????
    ....δεκάδες χιλιάδες ευρώ.....δηλαδή πόσο χοντρά τάπαιρνες??????

    (θέλει η π.....α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος12/3/15 23:24

    ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΣΑ ΕΣΥ..ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΠ ΑΛΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΡΩΝΕΙ Τ ΑΥΤΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος12/3/15 23:29

    ΑΝ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ @@@@@@@@@@@@@@.ΜΟΝΟ ΣΑ ΓΥΦΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΖΩΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΣ ΘΡΑΣΥΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος13/3/15 00:01

    Ο Τζήμερος ωχριά μπροστά στον δικό μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος13/3/15 04:35

    ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ
    26 Δεκ 2009 6:47:00 π.μ.


    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΝ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ .

    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ .


    ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


    ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΕΥΡΩΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ,Η ΛΕΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ .


    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΜΑΣ ;


    ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος13/3/15 04:41

    ΤΟΤΕ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΙΘΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗΣ; ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ..ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΕΘΝΟΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣ;..ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ; ΗΡΕΜΗΣΕ ΒΑΣΙΚΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος13/3/15 11:28

    Την έκδοση και τη διανομή συγγραμμάτων από επιτελεία του στρατού με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα πρότεινε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

    Για πρώτη φορά αριστερά.......κάτι από την "εθνοσωτήριο" μου κολλάει...................

    Το τι θα διδαχτούν τα ελληνόπουλα θα το αποφασίζει ο ......στρατός!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος13/3/15 11:34

    Alexis, ακόμα δε ξύμησες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος13/3/15 11:42

    Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν!!!!!!!

    Και ειδικά όταν πρόκειται για αγωνίστριες.

    Για πρώτη φορά.....αριστερά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος13/3/15 13:15

    Προς τις βαρουφίτσες του ιστολογίου μας.

    Αν το Paris Match έχει εξαντληθεί και δεν το βρίσκετε να σας δώσω αύριο στο χορό 2-3 τεύχη που αγόρασα για να αισθανθείτε..... υπερηφάνεια!!!! με την περσόνα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος13/3/15 16:39

    Μη ξοδευεσε ρε γερμανοτσολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος13/3/15 18:00

    Ο Μαριάς για τη "νίκη" κατά της τρόικας

    Πρώτη καταχώρηση: 13/03/2015 - 15:08

    Τελευταία δημοσίευση: 15:08Πολιτική
    Ο Μαριάς για τη νίκη κατά της τρόικας

    «Είναι καλό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα για να πιεστεί ο Ντράγκι και να αναγκαστεί να σταματήσει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στον Real Fm 97.8, αναφορικά με την τροπολογία που έγινε δεκτή από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων κατά τη λειτουργία της ΕΚΤ ως Ανεξάρτητης Αρχής άσκησης νομισματικής πολιτικής και ως μέλους της τρόικας σε προγράμματα χρηματοδοτικής «βοήθειας» που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ESM ή του EFSF όπως συμβαίνει με την Ελλάδα.

    «Η τροπολογία που κατέθεσα ψηφίστηκε την Τρίτη μαζικότατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και λέει το εξής απλό, ότι δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ασκεί ταυτόχρονα νομισματική πολιτική και να είναι και μέλος της τρόικας», ανέφερε ο Νότης Μαριάς και συμπλήρωσε:

    «Επομένως, υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων. Για αυτό το λόγο πρέπει να αρθεί και έτσι η ΕΚΤ οφείλει να απέχει άμεσα από τη συμμετοχή της σε χρηματοδοτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τον ESF, τον EFSF ή τον ESM, όπως είναι στην περίπτωση της Ελλάδας».

    «Θα πρέπει από σήμερα κιόλας η ελληνική κυβέρνηση να πει στον κ. Ντράγκι και την παρέα του ότι δεν μπορεί να συμμετέχει ως μέλος της τρόικας και να προσπαθεί να επιβάλει τη δική του πολιτική», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:

    «Πολιτικά σημαίνει ότι δίνουμε ένα όπλο πλέον στην ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να πει στον κ. Ντράγκι ότι πρέπει να φύγει από την τρόικα, διότι υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο ασκεί και τη νομισματική χαλάρωση που έχει ως κεντρικό θέμα το διάστημα αυτό.

    Νομίζω ότι είναι καλό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα για να πιεστεί ο Ντράγκι και να αναγκαστεί να σταματήσει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.