Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

«Μέχρι τώρα φοβόμασταν… Από τώρα και στο εξής, θα ελπίζουμε».

Έφυγε απ την ζωή ο Δημ Σταθόπουλος του Νικ σε ηλικία 80  ετών (Μίμης Νικολού) Η κηδεία του θα γίνει αύριο στον Πύργο. Συλλυπητήρια!! 

Αυστρία 1944. Ο γιατρός Βίκτωρ Φρανκλ και η σύζυγός του συλλαμβάνονται . Εκείνος επρόκειτο να οδηγηθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Την στιγμή της σύλληψης τους, ο σύζυγος γύρισε στην γυναίκα του και της είπε μία διάσημη φράση … «Μέχρι τώρα φοβόμασταν… Από τώρα και στο εξής, θα ελπίζουμε».
Είχαν χάσει ότι σημαντικότερο, την ελευθερία τους. Κι όμως, προσπάθησε να της δείξει από μία άλλη οπτική γωνία, το γεγονός της σύλληψής τους. Το τέλος της ελευθερίας τους, σήμαινε το τέλος μιας «σκλαβωμένης» σκέψης σε ένα συνεχή φόβο μήπως την χάσουν. Τώρα πια τέλειωναν οι σκέψεις γύρω από τον φόβο γιατί αυτό που φοβόντουσαν συνέβη… Και ως τώρα δεν ζούσαν μία ελεύθερη ζωή έχοντας ένα φυλακισμένο μυαλό από τον φόβο…
Ήταν και πολύ ερωτευμένοι μεταξύ τους… Αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό συστατικό… γιατί έδινε στον γιατρό ένα νόημα στην άδικη, παράλογη και θανατηφόρα ρουτίνα του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Το να κρατηθείς στη ζωή για να ξαναδείς τον άνθρωπό σου, σε κάνει πανίσχυρο… τα συναισθήματα για έναν άνθρωπο, για μια ιδέα, σε κάνουν παντοδύναμο… ικανό να αντλήσεις δύναμη εναντίον κάθε φόβου. Η δύναμη υπάρχει μέσα σου, απλά χρειάζεται το κατάλληλο κίνητρο για να βγει… Τα σωστά λόγια που θα την ξυπνήσουν, γιατί απλά «κοιμάται» όταν δεν έχει εκδηλωθεί σε κάποιον άνθρωπο.
Ο γιατρός έγραφε… «Είναι απαραίτητο να βρεις ένα νόημα, τον λόγο που περνάς μέσα από δύσκολες και επώδυνες εμπειρίες, και ίσως το νόημα τους είναι το να εξελιχθείς σε κάτι καλύτερο»…

Αν βρεις το νόημα της ζωής, τότε θα βρίσκεις και την ελπίδα να ξεπεράσεις τις δυσκολίες της…

Τότε ο εχθρός ήταν «ορατός» και η απειλή του πολέμου, ανέδειξε την ζωή σε ύψιστο αγαθό. Όλα τα «υλικά» θα μπορούσαν μετά να διορθωθούν, από ένα ζευγάρι σαν τον ιατρό και την σύζυγό του, αρκεί να είχαν τη ζωή τους κι ο ένας τον άλλο.

Ο Καρτέσιος έλεγε τον φόβο χωρίς ελπίδα… απελπισία, διότι ο φόβος και η ελπίδα είναι εχθροί… αν εστιάσεις λίγο το μυαλό στην ελπίδα, ο φόβος έχει αρχίσει να χάνει την μάχη μαζί της. Αυτό δεν σημαίνει να τα αφήσεις όλα πάνω στην ελπίδα… λίγο μόνο, σαν όνειρο που κάνεις ξύπνιος… και που σου δίνει την δύναμη να συνεχίσεις να προχωράς, να συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι, γιατί δεν χάνεις την ελπίδα σου ότι το καλό υπάρχει και ότι μπορεί να επικρατήσει…


Ο Βίκτωρ Φρανκλ θεώρησε ότι η αγάπη για την γυναίκα του ήταν το νόημα που του έδωσε τη δύναμη να αντέξει μία τόσο δύσκολη εμπειρία. Κατά περίεργο τρόπο η εμπειρία αυτή αύξησε την παρατηρητικότητα των ανθρώπων που την έζησαν για πράγματα που θεωρούσαν δεδομένα στη ζωή και τα οποία δεν απολάμβαναν. Μεγάλωσε μάλιστα και την αντίληψη τους για το πώς νιώθουν και βλέπουν τον κόσμο οι άλλοι άνθρωποι. Τους έκανε δηλαδή πιο… ανθρώπινους!

45 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/2/15 09:55

    Ελπίδα, ανακούφιση, χαμόγελο, αισιοδοξία, ξεγνοιασια, σιγουριά, χαρά, απόλαυση, ανάταση, εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια, δύναμη, κύρος, πυγμη, δικαίωμα, δικαιοσύνη, απαίτηση, ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, ελευθερία... και πόσες ακόμη λέξεις χάθηκαν τα τελευταία χρόνια απ την καθημερινότητα Μας.
    Μήπως πρέπει πια να τις ξαναθυμηθουμε?

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/2/15 10:09

    ΤΟΛΜΑΣ και ελπίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/2/15 10:20

    Δυσστυχώς οι "μικρόνοοι" μαθαίνουν δια του παραδείγματος (κοινώς από τα παθήματά τους....)

    Πάντα "ο γκάγκστερ" έβρισκε το παράδειγμα για να τρομοκρατήσει τους γύρω του.......(το πειραματόζωο) δηλαδή......

    Εμείς προσφερόμεθα αφιλοκερδώς, μόνο και μόνο για να νιώσουμε "εθνικά υπερήφανοι" ........

    για να ξαναγελάσουμε, για να ξανα-ανατριχιάσουμε, για να χορέψουμε, για να γελάσουμε κλπ

    Τι ωραία, τι όμορφα.....μόνο που η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

    Επαναστατικό μέτρο είναι εκείνο που κάνεις, όταν είσαι σε θέση να το πετύχεις, όταν είσαι σε ισχύ να το επιβάλεις.....(κάπως έτσι έλεγε ο μεγάλος Λένιν).....και όχι όταν είσαι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πυξίδα, ένα τσούρμο, ένα συνονθύλευμα απόψεων, ένα τσίρκο όπως έλεγε η άλλη τηλεπερσόνα Γκλέτσος για την πριμαντόνα ....της απόλυτης "μπαρούφας"...

    Εγώ ευθέως το έγραψα και ενόχλησε.....το ξαναλέω....Μην τολμήσουν να παίξουν με τα σοβαρά....ας πέξουν με την τράπεζα θεμάτων και ας κάνουν έτσι την επανάσταση στην εκπαίδευση.....(τίποτα άλλο)

    Ας κόψουν το 5ευρω εισητήριο στο νοσοκομείο και ας φέρουν έτσι τη μεγάλη αλλαγή στην υγεία (τίποτα άλλο)

    Ας λαϊκίσουν με τα αυτοκινητάκια και το αεροπλανάκι (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν πουλιέται κανα δυο χρόνια τώρα που το έχουν βγάλει στο σφυρί οι προηγούμενοι)

    Ας το έραψαν για εκλογικό νόμο, για σύνταγμα για για....

    Και πάλι μην τολμήσουν πριν σε ρωτήσουν!!!!!! σε ρωτήσουν, για ΣΕΝΑ μιλάω......δεν έδωσες λευκή επιταγή στην κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/2/15 10:28

    Να και οι baroufistas και οι μπαρουφίτσες κατά το ρουβίτσες......

    Πού χάθηκες τόσον καιρό, μάτι μου????? περίμενες να σιάξει ο καιρός, να λευτερωθείς και τώρα με την επανάσταση ....σκάρωσες???

    (καλά, καλά μην αφρίζετε, πλάκα κάνω.....έχω πει με κάθε τρόπο και σας σέβομαι και σας υπολείπτομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/2/15 10:35

    Το σακίδιο και η ελβιέλα της Μπιρμίλως σας ενοχλούσε τότενες, τώρανες το σακίδιο του Γιάνη (με ένα νι) σας ξητάρει........γλέπεις δεν ήταν της τάξεώς σας..... (γαμβρός κεφαλαιούχου....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/2/15 10:39

    Σε καλωσόρισα με τρόπο Πατσιέβως, παραπάνω!!!!!!

    Όποιον είχε καιρό να ιδεί και να συναντήσει τον χαιρέταγε με δεικτικό σχόλιο, όταν τον έβλεπε και τον έκανε μπαρούτι με την πρώτή...

    (έτσι, γιατί ξέχασα να σου πω καλωσόρισες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/2/15 10:43

    Τη λίστα Λαγκάρντ την έδωσε ο Πούτιν στον Καμένο??????

    Είδες που οι φασίστες οι ευρωπαίοι κάλυπταν το μαύρο χρήμα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/2/15 10:49

    ΠΟΣΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ Η ΤΙ ΝΑ ΣΚΙΑΖΕΣΑΙ;ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/2/15 10:53

    "Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 40, έτσι θα κάνουμε και τώρα"

    Τι να πει κανείς????????

    Δηλαδή σήμερα οι λαοί της ευρώπης παραλληλίζονται με φασίστες!!!!!!

    και τι θες τότε στην εσπερία???? για να χτυπήσεις τους φασίστες???

    Τι κουβεντιάζεις με τους φασίστες???, αφού τους φασίστες δεν τους κουβεντιάζεις, αλλά τους σπας τα μούτρα......

    Δέσμιοι της λαϊκίστικης ρητορικής τους, δέσμιοι και έρμαια της κάθε μπούρδας (δεν αφορά το Γκλέζο ειμή μόνον η πρώτη θέση του)

    Ψωροεγωιστές της απόλυτης αλήθειας,

    Δέσμιοι της κάθε άποψης (όλα τα έχουν πει και τα έχουν υπερασπιστεί)

    Δέσμιοι της δίψας τους για εξουσία (κάνανε κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ......)

    Εγώ (επιτρέψτε μου) να σκιάζομαι μήπως γίνουν και ....ΑΜΟΙΡΟΙ αντάμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/2/15 10:58

    Ζηλεύεις?????? Όξω τάχω βγάλει νόμιμα και με εμβάσματα!!!!!

    Θα χορτάσεις άμα και ο άλλος θα τα χάσει?????

    Αυτός είναι ο μύθος η κατσίκα του γείτονα.......δυστυχώς η ψήφος του μετράει όσο και η δική μου.....να γιατί θα φτάσω στο σημείο να θέλω το .....αριστοκρατικό σύστημα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/2/15 10:58

    Ας λαϊκίσουν με τα αυτοκινητάκια και το αεροπλανάκι
    ...
    τα αυτοκινητάκια δε σε νοχλούν,
    μόνο η μη απόδοση του φπα του σκορδά (15 λεπτά το κεφάλι, φύτεμα σκαλισμα πότισμα ,να τα φτιάξει πλεξιδα, 30ευρώ φόρο διοδίων από τρίπολη για αθήνα ) σε έχει κάνει τούρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/2/15 11:04

    Ωίίί τον κακομοίρη το λαϊκατζή!!!!!!

    12 διαμερίσματα και 2 μεζονέτες έχει.....χώρια την αγροτική τράπεζα ούλια δικιά του.......και όλα αυτά χωρίς να έχει πληρώσει ούτε ένα, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ευρώ φόρο.

    Να ιδώ τώρα με το φόρο της τρανής περιουσίας πόσο θα βρίζει.....και ειδικά με το περιουσιολόγιο.....και τι στον κόσμο.....τσεκούρι τους θα γενώ!!!!

    Θάρθει η στιγμή που αυτός θα βρίζει και εγώ θα είμαι στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.....τι να κάνουμε τάχει η ζωή αυτά.....την επανάσταση ακόμα να την ονειριάζεσαι προς το παρόν βολέψου με τ' αυτοκινητάκια και την τράπεζα θεμάτων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/2/15 11:42

    ΕΙΣΑΙ ΦΤΗΝΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ.ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/2/15 11:47

    Δε μας λες όμως πως τα έφτειαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/2/15 11:49

    Άκουσα καλά?ετοιμάζονται βραχιολάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9/2/15 12:08

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :Διεθνή ΜΜΕ: Κίνδυνος «ατυχήματος» μετά τις προγραμματικές
    Απλά ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9/2/15 12:12

    12 διαμερίσματα και 2 μεζονέτες έχει.....χώρια την αγροτική τράπεζα ούλια δικιά του.......και όλα αυτά χωρίς να έχει πληρώσει ούτε ένα, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ευρώ φόρο.

    δηλαδή εχει το καμπο της Μακεδονίας δικό του απ΄ότι κατάλαβα.
    να φοβάσαι γιαυτόν , οι φίλοι του πιάσανε τα ορεινά πλέον,δε μπορούν να τον καλύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/2/15 12:13

    ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΧΨ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΕΤΣΙ??
    Κώστας Λαπαβίτσας στο Mega: «Αν φτάσουμε σε μία κατάσταση όπου όντως ο δανειστής δεν κάνει πίσω και τα πράγμα είναι πολύ σκληρά, αν φτάσουμε εκεί βεβαίως πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα πού κινείται και αυτός θα αποφασίσει»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος9/2/15 12:38

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος9/2/15 12:58

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος9/2/15 12:59

    Συμφωνώ απόλυτα με το Λαπαβίτσα.....ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ, να σε ρωτήσουν θέλω......γι' αυτό το επαναλαμβάνω.....ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ!!!!!

    Η κυβέρνηση "ΚΑΜΕΝΟΥ" μια οικτρή ευκαιριακή μειοψηφία (στο λαό) είναι και δεν τους έδωσε κανένας εντολή να αποφασίσουν για ευρώπη, για ευρώ, για εθνολαϊκισμούς και λεβεντομαλακίες......ΚΑΝΕΝΑΣ, γι' αυτό θέλω να ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΣΟΥΝ και να σε ρωτήσουν.....γκέκε?????

    Όσο για το πού τα βρήκα. Άλλοι θα απολογηθούν και όχι εγώ. Μακάρι νάρθει εκείνη η στιγμή και τότε θα δεις λαϊκατζήδες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, γιατρούς δικηγόρουν μηχανικούς κατασκευαστές φαρμακοποιούς, ηλεκτρολόγους υδραυλικούς (τέχνη κύριος) και απόκοντα οι επίορκοι εφοριακοί, πολεοδόμοι, του υπουργείου ανάπτυξης, αστυνόμοι και ων ουκ έστιν αριθμός, αλλλά........που τέτοια χαρά να μου δώσουν τα βαρεμένα.....πούουουπου.....και τι στον κόσμο......ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΊΝΩ!!!!!

    Τόλμα να αναρτήσεις σχόλια μου πριν από 3 χρόνια και θα δεις ......τις προγραμματικές δηλώσεις !!!!!!!!!του τσίπρα από τότε αναρτημένες........γραμμή δίνω ρεεεεεεεε, γιατί αυτά που γράφω δεν επιδέχονται αμφισβήτησης......(φτύστε με)....πάντως εσύ γιατί δεν έχεις?????? .....α, ναι ξέχασα δεν ήσουν λαμόγιο!!!!!!

    Αν θες να γράψεις κάτι (αν ξέρεις να γράψεις κάτι) κάντο ή άσε τους "επαναστάτες" και τις πασιονάρες να το κάνουν διαφορετικά λούμω, όπως σωστά σε έμαθα να λες.....

    φιλούδια σύντροφοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος9/2/15 13:07

    ΡΕ ΑΙΝΤΕ.Ο ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ35% ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΠΑΕΙ 20% ΤΟ ΠΟΛΥ.ΜΟΥΡΗ ΠΟΥΛΑΣ .ΑΝΤΕ ΚΟΦΤΟ.ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ 4 ΧΡ0ΝΙΑ ΗΣΥΧΟΣ ΚΙ ΟΤΙ Σ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΟΦΟΙ ΑΠΟ ΜΠΑΖΩΜΕΝΑ..ΜΗ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ.ΠΕΣΤΑ ΣΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΟΥΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/2/15 13:11

    a re file toy anoijes ta matia kai kolhse to mhn tolmhsoyn sto lapavitsa..siga -siga ama dei oti th voleyei 8a to gyrisei syriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/2/15 13:16

    Μας το χρώσταγε η ιστορία. Αυτή η ιστορία που αλλάζει απο ένα χαρισματικό παιδί με καθαρό πρόσωπο και μεστό λόγο, χωρίς δημαγωγίες , ενα παιδί - κομμάτι του λαού ο οποίος είχε ξεχάσει πώς είναι να κλαίς από περηφάνεια ...Κι απόψε έκλαψε κόσμος πολύς και όχι μόνον ο δικός του ... Ο Τσίπρας, ο πρώτος πρωθυπουργός στην Ελλάδα που βγήκε μέσα απο τα κινήματα, δεν είναι η περίπτωση του ηγεμόνα, είναι ο καθαρός λαϊκος ηγέτης.. Ολων..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/2/15 13:31

    τότε θα δεις λαϊκατζήδες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, γιατρούς δικηγόρουν μηχανικούς κατασκευαστές φαρμακοποιούς, ηλεκτρολόγους υδραυλικούς (τέχνη κύριος) και απόκοντα οι επίορκοι εφοριακοί, πολεοδόμοι, του υπουργείου ανάπτυξης, αστυνόμοι και ων ουκ έστιν αριθμός, αλλλά........που τέτοια χαρά να μ

    ΣΕ ποιά κατηγορία από τις παραπάνω εντάσεις τον εαυτό σου;

    γιατί για να κόβεσε έτσι μη σου πάρουνε το ευρώ, πρέπει να έχεις κάνει γερή μπάζα. και η γερή μπάζα με το μεροκάματο και μάλιστα φορολογημένο δε γίνεται.
    γιατί και με τη δραχμούλα (300 δρχ μεροκάματο δηλ 7500 δρχ το μήνα, δηλ με 22 ευρώ το μήνα, πιό αξιοπρεπώς ζούσαμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος9/2/15 13:32

    Αχ, ματάκια μου, μακάρι νάταν έτσι!!!!!

    Έχεις δικαίωμα να ονειρεύεσαι εσύ και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, αλλά η ζωή (η ρημάδα) άλλα έκανε και κάνει και δυστυχώς θα κάνει.......

    Πού διάβασες, γλυκιά μου, στην ιστορία τέτοιον ηγέτη πάλι?????

    Οι ηγέτες που βγήκαν μέσα από κινήματα (ανέκαθεν) πρώτα είχε προηγηθεί .....αίμα και μάλιστα πολύ αίμα (πραγματική επανάσταση λαών πιεσμένων κλπ) και όχι μέσα από μουσταρδί παντελόνια και "μπαρουφίστας".......

    Ηγέμόνας.......ποιος??????....ας μη μιλήσω......

    αγνός ναι, εμένα μου αρκεί αυτό....μόνο που είναι σε κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ......ο αριστερός!!!!!! και μην το παρασύρει η μαφία της δραχμής.....

    Κάποια μέρα (που δεν θα τρολάρω άγρια όπως αυτές τις μέρες) (και άμα έχω όρεξη) θα σου γράψω ποιοι εκμεταλλεύτηκαν την "μνημονιακή" θέση (πχ ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά ακροδεξιά καθίκια) και ποιοι εκμεταλλεύτηκαν την "αντιμνημονιακή" θέση (μαφία δραχμής, συντεχνίες ελιτ, κυκλώματα φαρμακοβιομηχάνων-φαρμακοποιών-γιατρών-διαγνωστικών κλπ) και στη μέση βαρεμένα μυαλοκαμένα και στοκαρισμένα ανθρωπάκια που παλαβωμένα από τις σφαλιάρες από δω κι από κει έχουν παλαβώσει και έχουν χάσει τη λογική τους και το μόνο που ξεχειλίζει είναι το θυμικό τους (θυμός, μίσος, φθόνος, δίψα για εκδίκηση κλπ)

    Εγώ δε θέλω τέτοια (και ας είμαι καυστικός) θέλω να συνεχίσεις να έχεις αθλητικά φίρμες κλπ...

    Αλλά ξέχασα, έχω την απαξίωσή σου.....συγνώμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9/2/15 13:43

    Κάποτε τους έλεγα επωνομαζόμενους αριστερούς (πέρα από συνονθύλευμα, τσούρμο, τσίρκο κλπ λόγω της πανσπερμίας απόψεων κλπ), αλλά να με δικαιώσουν τόσο απόλυτα σχηματίζοντας κυβέρνηση "ΚΑΜΕΝΟΥ" ούτε και στην πιο τρελή μου σκέψη......

    Τώρα πως γίνεται να νιώθει κάποιος υπερήφανος με απόψεις ακροδεξιές.....μόνο στη σημερινή ελλάδα......

    Είτε το θέλετε, είτε όχι η κυβέρνηση είναι ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα........

    Πρόβλεψη.

    Ο Καμένος θα βρει αφορμή αργότερα και θα την κάνει (θα διαφωνήσει κάπου και θα έχει αρκετές αφορμές) μόνο και μόνο για να κυριαρχήσει στον ακροδεξιό χώρο που ανήκει και εκφράζει.......

    Η δίψα των "πειναλέων" "αριστερώ" για εξουσία τους οδήγησε στη σουρεαλιστική κυβέρνηση.......

    Επειδή θα έρθει η κρίσιμη ώρα και γρήγορα που ο καθένας θα αποφασίσει για πάρτυ του (δημοψήφισμα για ευρώπη κλπ) τότε θα δω πόσα απίδια πιάνει ο σάκος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος9/2/15 14:05

    για το σε ποιά συνομοταξία ανήκεις δε μας λες !
    γιατί αν είσαι των 586 ευρώ και κάτω , με συνθήκες δουλείας ωράριο 9 με 21 , αμφιβάλω αν κοβόσουνα τόσο πολύ για το ευρώ.
    κάπου τα χεις τσεπώσει γερά φαίνεται. και βέβαια τέτοιου είδους τσεπώματα στην τεράστεια πλειοψηφία τους είναι μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος9/2/15 15:21

    Δώσε πόνο Αλέξη στον ΧΨ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος9/2/15 16:05

    ΡΕ ΒΛΑΒΗ ΕΧΕΙΣ.Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΟΝΟ Μ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΓΕΡΜΑΝΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΑΚΕΟΔΕΞΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΣΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΖΑΓΑΡΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΚiΧΕΝΤ.ΑΝΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΔΩ.ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ.ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος9/2/15 16:06

    ante apo kei tsimpoyri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος9/2/15 17:38

    γιαννα....καλοσωρισες,, αν και βλεπω οτι επιμενεις να γραφεις τ ονομα σου με δυο νου.εγω φιλοι μου για ενα πραμα σκιαζουμαι....το οτι προισταται του υπουργ.οικονομικων ενας γιαννης..............gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος9/2/15 17:59

    και τι χρειάζεται τ αλλο νου gerolyke ? παραπανίσιο δεν είναι ?Τώρα....για το γιάνης σάμπως εχεις δίκιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος9/2/15 18:01

    Αλλα για σκέψου να τον λέγανε Σόλωνα!!,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος9/2/15 18:07

    ετσι και αλλιως θα γινει,της εκδιδομενης......,καλυτερα με σολωνα, θα του βοριαζε σε καμια αιθουσα και θα τους αρχιναγε στο λεγεινκαι ...πεσε μου εσυ ποιος απο δαυτους θα αντεχε να μην του κανει το χατηρι...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος9/2/15 18:23

    τι λετε ρε ο σολωνας με το πες κανει τη γκιοσα βετουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος9/2/15 18:30

    Είναι θέμα δικής μου αισθητικής γερολυκε
    Πάντως, σπίτι που δεν έχει Γιάννη, προκοπή...
    και μεις, έχουμε και τον ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟ.

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος9/2/15 21:46

    σκιζεται ο βαγγελακης για την ελληνικη δημοκρατια που καλλιεργησε αυτος πεντε χρονια τωρα στο μνημονιακο ανθοκηπο του κακου και ψεγει τον τσιπρα οτι δεν εξηγγειλε καλο κυβερνητικο προγραμμα στις προγραμματικες ..προφανως δε μπορουσε αυτος να φτειαξει σε μια μερα οτι με επιμελεια η πασοκονεοδημοκρατια κατεδαφιζε 5 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος9/2/15 22:45

    εκεινο τo καψε ο παγος μικρο....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος10/2/15 08:42

    https://www.youtube.com/watch?v=zS4ulPAGm14&feature=youtu.be
    ΝΙΣ ΒΑΛΤΟΥ ΤΟ ΝΑ ΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος10/2/15 11:46


    ____________________________________________________________________

    Αλλος ένας πατριώτης έφυγε αυτές τις μέρες!.. Η Μυγδαλιά πληρώνει αδρά την εισφορά της στο Χάρο!

    Ο αείμνηστος Μίμης, Μάκο τον λέγαμε οι σύγχρονοί του, πολέμησε γενναία στα Πέτρινα Χρόνια: (Κατοχή-Εμφίλιος-Παντελή φτώχια-παντοειδείς στερήσεις...)για επιβίωση και μόρφωση και ανεδείχθηκε πανηγυρικά νικητής!
    Υπήρξε αριστούχος μαθητής στο Γυμνάσιο Λαγκαδίων και, λόγω του καλού του χαρακτήρα, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των καθηγητων και μαθητών. Ήταν κανόνας
    για τους πολυπληθείς τότε Γλανιτσιώτες μαθητές.
    Ως δάσκαλος, μελετηρός όπως πάντα,ήταν μεθοδικός και επιδέξιος και αναδείκνυε μαθητές με χαρακτήρα και γνώσεις.
    Αξιώθηκε να παντευτεί την αντάξια συμμαθήτριά του Φωτεινή, δασκάλα επίσης, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Νίκο και τον Χρήστο,πραγματικές ευφυϊες..
    Μίμη, γνωρίζω ότι η ζωή σου επιφύλαξε πολλές χαρές και ευτυχείς στιγμές. Τελευταία βέβαια σε αδίκησε κατάφορα!
    Η ανθρώπινη μοίρα βλέπεις...
    Αγαπητέ Μίμη,σε αποχαιρετώ με θλίψη, διαβεβαιώνοντας σε ότι θα κρατήσω ασβηστες τις πολύχρονες αναμνήσεις μας.
    Στους δικούς σου στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος10/2/15 13:28

    Καλό ταξίδι Μάκο, νάναι ελαφρύ το χώμα σου.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος10/2/15 15:06

    Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του... Γιώργος Μπουρέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.