Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

«Τέρμα τα μνημόνια» = «Τέρμα η τρόϊκα» = Η ελπίδα (επαν)έρχεται

Γιώργου Η. Παπαηλιού
Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής 
Η αναφορά του υπουργού Οικονομικών ότι η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί («να συνεργαστεί») με την τρόϊκα, συνιστά προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως και το σύνολο του προγράμματός του, εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Παρά ταύτα, αυτή η αυτονόητη αναφορά προκάλεσε θόρυβο, ενόχληση και αντιδράσεις σε εχθρούς και «φίλους» της νέας κυβέρνησης, θέτοντας  για ακόμη μία φορά το ερώτημα, τι σημαίνει «τέρμα η τρόϊκα».

 Η τρόϊκα, μέχρι τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης της αριστεράς, ήταν, το όργανο εποπτείας, επιτήρησης και ελέγχου των  πολιτικών που θεσπίστηκαν στην Ελλάδα με τα «μνημόνια» Ι και ΙΙ και τους συνοδεύοντες αυτά εφαρμοστικούς νόμους. Μάλιστα η τρόϊκα, επί των «μνημονιακών» κυβερνήσεων, λειτουργώντας ως υπερκυβέρνηση και καταλύοντας την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, ελάμβανε όλες τις κρίσιμες  αποφάσεις, με τρόπο ώστε να υποκαθιστά την κυβέρνηση, αφού αρμοδιότητες που, βάσει του Συντάγματος, έπρεπε να ασκούνται από αυτήν, ασκούνταν από την τρόϊκα. Κατά συνέπεια, η τρόϊκα συνδέεται απολύτως με την άσκηση των «μνημονιακών» πολιτικών.

Η νέα κυβέρνηση, τερματίζοντας την εφαρμογή των «μνημονίων», πρόκειται να ακυρώσει τις νεοφιλελεύθερες επιταγές και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα θεσμικού μετασχηματισμού και κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου. Επομένως, η τρόϊκα, στερούμενη αντικειμένου,  δεν έχει θέση σε οποιαδήποτε συζήτηση ή διαπραγμάτευση γίνει με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας.

Εξάλλου είναι γνωστό, ότι η τρόϊκα απαρτίζονταν από υπαλλήλους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Στο διεθνές πεδίο, σύμφωνα, με τα διεθνώς ισχύοντα, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ συνομιλητών που θεσμικά βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να συνομιλεί και να διαπραγματεύεται ο Έλληνας πρωθυπουργός ή Έλληνες υπουργοί με τους υπαλλήλους της τρόϊκας, όπως γίνονταν επί όλων των «μνημονιακών» κυβερνήσεων. Η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ελλήνων υπουργών να υποδέχονται και να συζητούν με τους υπαλλήλους της τρόϊκας, πέραν της ανοίκειας διαγωγής που αυτοί ως φυσικά πρόσωπα επεδείκνυαν, έθιγε την αξιοπρέπεια της ελληνικής πολιτείας, προσέβαλε και ταπείνωνε τον ελληνικό λαό. Θύμιζε και ήταν στάση υποτελών έναντι συμπεριφοράς επικυρίαρχων.

Κατά συνέπεια, η θέση  «τέρμα η τρόϊκα» είναι αυτονόητη. Σημαίνει μη αναγνώριση ενός οργάνου που συνδέεται με συγκεκριμένες πολιτικές, αυτές των «μνημονίων», αφού αυτές απορρίπτονται και πρόκειται να καταργηθούν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία θέτει ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο πολιτικής διαπραγμάτευσης. Επιπλέον σημαίνει ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, επαναφορά της συνταγματικής τάξης και αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας, που τα τελευταία χρόνια είχαν καταρρακωθεί από τη  συνδιαλλαγή του «μνημονιακού» πολιτικού προσωπικού με τεχνοκράτες υπαλλήλους και την εν τέλει έγκριση ή απόρριψη οποιασδήποτε ενέργειας των «μνημονιακών» κυβερνήσεων από την τρόϊκα.       


Συμπερασματικά, η κυβέρνηση της αριστεράς, έχοντας λάβει λαϊκή εντολή, είναι συνεπής προς την προεκλογική δέσμευση ότι τα «μνημόνια» και η «τροϊκα» καταργούνται. Το γεγονός ότι οι πρώτες μετεκλογικές κινήσεις ανταποκρίνονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις, αποτελεί πρωτοτυπία σε σχέση με την πρακτική των πυλώνων του παραδοσιακού ελληνικού πολιτικού συστήματος, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν εθιστεί σε κυβιστίσεις ασυνέπειας, αφού άλλα εξήγγειλαν προεκλογικά και άλλα έπρατταν μετεκλογικά. Και αυτή η συνέπεια λόγων και έργων, πέραν του ότι εκπέμπει ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος, αποτελεί και ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Και εξ αυτού του λόγου, η ελπίδα (επαν)έρχεται.

21 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/2/15 13:57

    Είτε το θέλετε είτε το ξορκίζετε, η αμίληκτη ιστορία γράφει ήδη.

    Κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα!!!!!!

    Είτε το βλέπετε, είτε το αποδιώχνεται το δούλεμα από το συνοθύλευμα πάει σύννεφο!!!!!

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι την πικρίλα θα την έχετε και τούτο για τον εξής απλό λόγο.

    Αν το συνεθύλευμα στρουγγιαστεί και σταματήσει τις μπαρουφολογίες και τις αρλουμπολογίες, ακολουθώντας το ρεαλισμό και την πραγματικότητα τότε τι θα κάνετε χωρίς .....επανάσταση και να η πικρίλα ένα γόνα.......Βέβαια εγώ στην προκειμένη περίπτωση θα είμαι ήρεμος και που ξέρεις μπορεί και να επιχειρηματολογώ υπέερ τους......

    Αν το τσούρμο αρχίσει τις λύρες και τα νταούλια και εσείς από κοντά με τις πίπιζες τότε θάρθει η στιγμή (και γλήγορα) που η πίκρα θα έρθει από την πείνα και το μπάχαλο.....και εσείς στην πίκρα και εγώ στην πίκρα.

    Άρα σε κάθε περίπτωση η πίκρα θα σας ακολουθεί με τις προσδοκίες που σας καλλιέργησε ο μηλιός, ο φίλης, ο τόλιος, ο μπαλάσκας και ων ουκ έστιν αριθμός......κοινώς συνοθύλευμα (εννοείτε απόψεων και μπαρουφολογιών και τίποτα παρά πέρα)

    Αν τώρα εσείς δε βλέπετε τις κωλοτούμπες (ευτυχώς που τις κάνουν) και νομίζετε ότι έχει διαφορά η ξουλίδου και ο καμένος από τον βορίδη και τον άδωνη, τότε μείνετε με την ψευδαίσθηση αυτή.

    Σε όλους τους τόνους και με όλες τις φωνές (από τις λίγες που συμφωνούσε μεταξύ του το συνοθύλευμα) μας έλεγαν για κούρεμα χρέους, άλλος 50%, άλλος παραπάνω και σε κάθε περίπτωση η επιμήκυνση και η διευθέτηση των τόκων ήταν προδοτική πολιτική του βενιζέλου κλπ κλπ.

    Εγώ δεν βιάζομαι και περιμένω να ιδώ που τελικά θα κάτσει η μπίλια της ρουλέτας (συγχωρέστε με αλλά μου φαίνεται ρουλέτα παίζουν, χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, χωρίς κατεύθυνση, αλλά ότι κάτσει μου δίνουν την εντύπωση), αλλά η μπαρουφάκειος πρόταση για κάτι τύπους ομολόγων και όχι κούρεμα, ή ο μηλιός (δεν γλέπω και καλά μάτι, τόβγαλε το σκουλαρίκι...) να κόφτεται και να του πετάγονται οι φλέβες ότι η επιμήκυνση είναι κούρεμα κλπ γιατί εγώ ο μικρόψυχος να μην υποθέσω ότι ο βενιζέλος τα δαχτύλιασε ούλα?????


    Και μια μικρή συμβουλή.

    ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ και γιατί δεν σας εκφράζουν, και γιατί θα απαγοητευτείτε και γιατί καταλαβαίνετε ότι μια από τα ίδια είναι......και εμείς είμαστε τα πειραματόζωα των μαθητευόμενων ετερόκλητων εθνολαϊκιστών και λεβεντομ@@@@@@@@@δων

    Εγώ θέλω μονάχα την φοροδιαφυγή (ειρωνευόσαστε την αποδειξούλα του λαϊκατζή), και τα κυκλώματα φαρμακοβιομηχάνων, φαρμακοποιών, γιατρών, διαγνωστικών να χτυπήσει,

    θέλω τους νταβατζήδες (αλήθεια τα παραδοσιακά ΜΜΕ και τα συστημικά συγκροτήματα γιατί κόφτηκαν υπέρ τους????) να φορολογήσει.

    Θέλω τον ανήθικο ιδιωτικό τομέα που φοροδιέφευγε κατά 85% και βάλε σε συνεργασία με τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο.........(λες να κάνουν αυτά που έγραφα και με βρίζατε??????)

    Εγώ θέλω ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ (θυμάσστε που μου την πέφτατε όταν σας έλεγα ότι μέτρα χρειάζονται, αλλά νάναι δίκαια???)

    Σας υπενθύμιζα τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης, που τώρα νομίζετε ότι φοβήθηκαν το λαφαζάνη και τον ΣΕΙΣΣΣΑΑΑΑΧΘΕΙΑΑΑΑΑ (αλήθεια αυτό το κεφάλι της πολιτικής γιατί το άφησαν στην απόξω???) και τρέχουν να κάνουν τα χατήρια του Alexis ή του Γιάνη (είπαμε με ένα νι)..

    ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ και περιμένετε τι θα δείτε μετά την στροφή.......πάντως ένα είναι σίγουρο κατά την ταπεινή μου άποψη.

    Εγώ ίσως και να συμφωνήσω μαζί τους και να μην πιω το ποτήρι της πίκρας,

    εσείς (όπως και σας ανάλυσα παραπάνω) είτε έτσι είτε αλλέως θα το πιείτε........άσχετα αν θα γκλαφουνάτε ότι πίνετε πετιμέζι.

    Καλήμερα και ψυχραιμία.....υπάρχει κοστολογημένο πρόγρμαμμα (δηλαδή ξέρουν ότι κοστίζει 12 δις), το που θα τα βρούνε σου λένε από τη φοροδιαφυγή!!!!!!! Να ρε σεις γιατί θα είμαι μαζί τους......ρουφά καμιά γουλιά σκέτο γιατί κρύωσε από το πρωί....

    φιλούδια, ψευδεπίγραφε αριστερέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/15 14:14

    ΣΑΠΕΝ. (γάλλος υπουργός οικονομικών)

    Τέρμα οι τζάπα βόλτες......ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!!!

    Εσύ δόλιε ρωμιέ μείνε με την εντύπωση ότι

    Οι ευρωπαίοι ταπεινώνονται

    οι αμερικάνοι είναι μαζί σου

    οι ρώσοι εκστασιάζονται από το σθένος μας

    οι κινέζοι πανικοβάλλονται

    ο ευρώπη και ο κόσμος αλλάζει


    και τούτα όλα γιατί έχουμε κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα......

    ΚΑΜΠΑΝΕΣ βαράνε και εσύ κουδουνίσστρες ακους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/2/15 14:44

    διακρίνω έντονο γενισταρισμό!
    κατάλοιπα άλλων αιώνων ή της τελευταίας πενταετίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/2/15 14:47

    Της συνιστωσας ουαου ειμαι μαλλον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/2/15 14:56

    και ραγιαδισμό διακρίνω , μπαμπίλας μυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/15 15:25

    Θριαμβος, το χρηματηστηριο κοντα στο 12 %, οι κασανδρες διψευστηκαν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/2/15 15:44

    AYTO RE POYSTH MOY POY KSEKINAS TO DEKARIKO LOGO SA SYRIZAIOS KAI KATALHGEIS SA MERKELISTHS ME KSEPERNA.EINAI SAN THN EPOXH POY KSEKINAGE KAPOIOS SAN EAMITHS KAI KATALHGE NA PSHFIZEI TRIANTAFYLLAKO KAI APOSKITH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/2/15 15:49

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ (ΦΡΗΝΤΜΑΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/2/15 16:38

    Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι σιγουριά και οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολία..........

    Δε σας λέως (από ταπεινότητα) ότι είμαι έξυπνος, αλλά άσε με να αμφιβάλλω με τις αρλουμπολογίες που ακούω,

    αλλά πώς όμως είμαι τόσο σίγουρος ότι αυτό του σουρεαλιστικό σχήμα ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα δε θα μας βγει σε καλό.......(μη με πεις βλάκα θα σε καταχεριάσω)

    Η επανάσταση θέλει ψυχραιμία "ψευδεπίγραφε" αριστερέ του κινήματος "δεν πληρώνω" που τώρα μου έγινες fan baroufistas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/2/15 17:52

    Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΒΟΥΡΙΧΤΕΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ..ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΠΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/2/15 19:44

    Θέλω πισω τη συνεργασία Βενιζέλου Σαμαρά Καρατζαφέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/2/15 19:48

    συνυπαίτιος ο συνοδηγός σε περίπτωση ατυχήματος από μεθυσμένο οδηγό............

    Λέμε τις μπαρούφες μας στις βόλτες που κόβουμε "ανά τη εσπερία" και αυτοφτυνόμαστε μέχρι που και οι άλλοι μας φτύνουν, αλλά με .....ροχάλες.......

    και μετά να μη γράφω για εθνολαϊκιστές και λεβεντομ@@@@@@@@ς

    Μακάρι να κάνει την κολοτούμπα, μακάρι να συμφωνήσει......

    ναι, τόσο ραγιάς είμαι.....και αφήνω σε σας την επανάσταση, αλλά ανησυχώ για τα ....καλσόν σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/2/15 20:32

    Θέλω πισω τη συνεργασία Βενιζέλου Σαμαρά Καρατζαφέρη!

    7:44 μ.μ.
    και μπαλτάκο πίσω από την κουρτίνα θα προσθετα

    αυτό είναι ρεαλισμός .
    τέρμα στο σουρεαλισμό σχήμα με το ακροδεξιό Ρωμανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/2/15 21:24

    Εντάξει το εμπεδώσαμε!!!!!

    Καμαρώστε για την κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα.......

    Ελπίζω να μη μου κάνει καμιά αγωγή ο χαϊκάλης επειδή το παίζω λιγούλι κωμικός και του παίρνω τη δουλειά.....

    Όσο για τον οικονομολόγο και εργατολόγο που συμβούλευε για το πότε θα πάρεις σύνταξη (στα 46 ή στα 47 σου) έγραψα και κάπου αλλού "προσοχή μην αφήνετε τους ηλικιωμένους μόνους, μπορεί να τους ψάχνετε" ....εμένα τα παιδιά μου, μου απαγορεύουν στα 74 μου περίπου να οδηγάω...και μάλλον κάτι ξέρουν.......εσείς μπορείτε να ανατριχιάζετε από υπερηφάνια για κάθε εθνολαϊκίστικη και λεβεντομαλακίστικη ατάκα του κάθε αξιωματούχου και εμένα αφήστε με να ανησυχώ για τις ενέργειές τους και τις επιπτώσεις που θα έχουν πάνω μας. Και όταν θα τα παθαίνουμε (γιατί όλοι θα την πληρώσουμε) εγώ θα το "ευχαριστιέμαι" γιατί θα σας "εκδικιέμαι" και ας την πληρώνω πρώτα και καλύτερα εγώ......αλλά τότε θα με τηράτε σα μαστουρωμένα "γελάδια".

    Λοιπόν επειδή κουράσαμε αρκετά κάποιους πατριώτες, ας σχολιάζουμε (όποιος θέλει) με λογική και όχι με θυμό, με ρεαλισμό και όχι με εκθέσεις ιδεών τα δρώμενα και όχι τα δήθεν δρώμενα, αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και λέγονται και όχι την κάθε σπέκουλα του κάθε βαρεμένου, στοκαρισμένου και μυαλοκαμένου.......

    Σε άλλη ανάρτηση θα σας σχολιάσω (το κατά δύναμη) την πρόταση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη για τα ομόλογα που δεν λήγουν ποτέ!!!!!!!!!! που κακώς η ΕΚΤ την απέρριψε, αλλά τι περιμένεις από μικρόνοους που δεν προσέχουν το αυριανό Νόμπελ οικονομίας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/2/15 21:52

    ΚΑΠΟΥ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ..ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΕΙ,,ΧΟΧΟΧΟΧΟΧ..ΑΙΝΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΘΑ ΜΟΥΡΛΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΕΑ...ΚΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΚΡΗ.ΛΟΥΜΩ ΦΤΟΥ ΧΑΜΟΥ ΣΤΗ ΧΛΑΙΝΗ ΣΟΥ ΒΗΞΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΚΑΝΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΓΙΑΤΙ ΛΑΛΑΚΙΑΣΕΣ ΑΔΙΚΑ.ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ ΜΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.Τ ΑΚΟΥΣ ΓΕΡΟ..Τ ΑΚΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/2/15 08:26

    Εντάξει το εμπεδώσαμε!!!!!

    Καμαρώστε για την κυβέρνηση ΚΑΜΕΝΟΥ-τσίπρα.......

    μπορείς αν θέλεις να καμαρώνεις τους υπουργούς σου ,πουλάνε βιβλία με την οκά καθημερινά στα κανάλια.

    και επειδή δείχνει το προβλημα ότι έχει επιδεινωθεί , κάποιος ψυχίατρος πρέπει να κάνει διάγνωση για τη σωστή θεραπεία.
    έτσι για να μη ξεχνάμε ποιός ψυχάκιας μας κυβερνούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/2/15 15:56

    Συνιστω και παλι ψυχραιμια. Η ένταση στα σχόλια ανεβαίνει και ο Νις φαντάζομαι οτι είναι σε επιφυλακή. Παρατηρώ ότι ακόμη οι ...αντικυβερνητικοί προσεύχονται η κυβέρνηση να πετύχει(!) και η από κει πλευρά αμύνεται(;) με χαλαρές αντεπιθέσεις! (αλλόκοτη εικόνα).
    ΕΠΕΙΔΉ ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ Η ΛΈΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΦΩ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΡΗΚΑ: Συνονθύλευμα (με ν). ΣΤΑ ΥΠΟΨΗ.
    ψΥΧΡΑΙΜΊΑ, ΧΑΜΗΛΟΊ ΤΌΝΟΙ. Ο ΧΡΌΝΟς ΘΑ ΔΕΊΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/2/15 17:00

    ΔΕ Σ ΕΒΑΛΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΜΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/2/15 17:02

    ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/2/15 23:04


    ΣΥΧΑΜΕΡΈς ΚΑΧΥΠΟΨΊΕς!..
    ΑΡΝΗΤΙΣΜΌΣ!..
    Απλά μια ανιδιοτελή γνώμη εκφράζω.
    Και προσπαθώ να μη μπαίνω στις... μπουλουμάτσες. Αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος5/2/15 09:39

    Συνονθυλευμα λοιπον, δεν το γνωριζα, ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.