Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κακά τα Ψέματα!

Το πολιτικό σκηνικό, μας προϊδεάζουν οι δημο(σ)κόποι, θα  αλλάξει σε λίγες μέρες.

Πολλοί από εμάς, κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι, ζούμε με την ελπίδα ότι οι άθλιοι που μας κυβερνούν θα περάσουν στην κρίση της Ιστορίας. Οι πιo αισιόδοξοι και απαιτητικοί, ελπίζουμε ότι θα περάσουν και από την κρίση των ειδικών δικαστηρίων για να λογοδοτήσουν, αν μη τι άλλο, για τη συναυτουργία τους στον χαμό χιλιάδων αθώων ψυχών που δεν έχουν ακόμα μετρηθεί.

Όμως, κακά τα ψέματα,  δεν θα είναι καθόλου εύκολες αυτές οι τελευταίες μέρες ούτε θα πέσουν αμαχητί, οι ολετήρες, στον αγώνα τους να συνεχίσουν να κρατούν, από τη μια μεριά την κουτάλα της εξουσίας στο χέρι κι από την άλλη τα αρχεία του κράτους μας, ερμητικά κλειστά στο δημόσιο έλεγχο.
Επειδή, όμως, δεν μπορούν πια να ποντάρουν στην εκμετάλλευση της εξαθλίωσης που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει σε μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, μοιράζοντας πάλι προεκλογικά πεντακοσάρικα, αφού οι κύριοί τους δεν τους δίνουν αυτή τη φορά τέτοια άδεια, ούτε είναι δυνατόν να πιστεύει πλέον ουδείς νοήμων άνθρωπος τις υποσχέσεις αυτών των αθλίων, δεν τους έχει απομείνει, παρά να ποντάρουν στον διακηρυγμένο συλλογικό μας φόβο, της αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
 Δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουν με τον επισημότερο τρόπο οι εκπρόσωποι του ευρω-ιερατείου, δηλώνοντας ότι «Οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι χάσιμο χρόνου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση»?

Δεν πάνε να υπολογίζουν οι ίδιες οι ύαινες των αγορών, που περιμένουν και ασφαλώς ξερογλύφονται στην προοπτική ενός τέτοιου ενδεχομένου, ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη -παρά την προετοιμασία που έχει γίνει από την αρχή της ελληνικής κρίσης χρέους εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων- θα επιφέρει πρόσθετα κόστη της τάξης των τεσσάρων τρισεκατομμυρίων ευρώ?

Δεν πας κι εσύ να ψάχνεις, πώς και πού ακριβώς προβλέπεται η διαδικασία εξόδου μιας χώρας-μέλους από την ευρωζώνη και να μην το βρίσκεις γραμμένο πουθενά, επειδή απλώς δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη?

Ποσώς ενδιαφέρουν αυτές οι… δευτερεύουσες λεπτομέρειες το επιτελείο των γκεμπελίσκων που μας κυβερνούν.

Κι από την άλλη μεριά, λες και το κάνουν κι αυτοί επίτηδες, έχουν αμοληθεί στα πλατό της Τηλεδημοκρατίας μας διάφοροι ανεκδιήγητοι και γραφικοί. Ρίχνουν κι αυτοί, τόνους νερού στον μύλο της παραπληροφόρησης, δίνοντας όλες τις ευκαιρίες, όλες τις λαβές που χρειάζεται το επιτελείο των ολετήρων, σε αγαστή συνεργασία με τα μέσα μαζικού εμπαιγμού (ΜΜΕ) για να σκορπίζουν όλοι τους μαζί κι εν χορώ, ακόμα περισσότερο φόβο, ακόμα μεγαλύτερη τρομοκρατία, με αιχμή του δόρατος τον πανικόβλητο «πρωθυπουργό», αυτόν τον ανεκδιήγητο ηγεμονίσκο, που βλέπει ότι έρχεται η ώρα του -και καταλαβαίνει ότι δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, να γκρεμίσει τα πάντα, να τα ισοπεδώσει  όλα και να τα κάνει γήπεδο, όπως υπόσχεται στα παιδιά. Γήπεδο, που, όπως έχει ήδη δείξει, σκοπεύει να το ξεπουλήσει αντί πινακίου φακής στους διάφορους μπιστικούς και τους φίλους, ακατανόμαστων αφεντάδων.

Κακά είναι τα ψέματα και την αλήθεια τη λένε οι αριθμοί. 

Οι αριθμοί λένε ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργος σήμερα ή απασχολούμενος με σχέση μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας -κι ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο προβλεπτό μέλλον αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά σε τούτον τον τόπο.

Οι αριθμοί λένε ότι το εθνικό μας προϊόν συρρικνώνεται συνεχώς, ότι οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο σε τούτον τον ανηφορικό δρόμο προς το χείλος του γκρεμού.

Οι αριθμοί λένε, στο κάτω-κάτω της γραφής ότι τα τέσσερα τρισεκατομμύρια ευρώ του τεκμαρτού κόστους εθελούσιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι υπερδεκαπλάσιο του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους, εν τέλει, που όσοι έχουν κάποια ίχνη σοβαρότητας, συμφωνούν και παραδέχονται ότι δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί χωρίς να συνεχίζει να ρέει αίμα αθώων στο χαντάκι που μας έχουν βάλει να σκάβουμε, τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ανεκδιήγητοι που ανέκαθεν μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν…

Αυτά λένε οι αριθμοί. Αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Είναι και οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς. Όποιος, δε, δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους αριθμούς ούτε για τους ανθρώπους, ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν το Διεθνές Δίκαιο και οι συνομολογημένες συνθήκες που συνιστούν το νομικό μας πολιτισμό. Αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί...



12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/1/15 10:44

    7 ημερες μεινανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/1/15 12:19

    ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/1/15 13:43

    Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/1/15 03:30

    Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά.....Αυτό ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους, αυτό τους υπόσχονται οι πολιτικοί τους. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων δεν κουράζονται να βρουν τις ιδεολογικές διαφορές που θα κάνουν τον λαό να αποφασίσει στο καθεστώς στο οποίο θα ζήσει την επομένη των εκλογών. Οι τεχνοκράτες των κομμάτων δεν σπάνε το κεφάλι τους να σχεδιάσουν γραμμές για τις οικονομικές βάσεις της χώρας. Η γραμμή είναι μία για όλους: Λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/1/15 16:08

    ΣΚΕΨΗ ΚΑΝΩ..ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ...ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ..ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ 360 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΚΕΦΑΛΙΚΟ-ΥΠΕΡΧΑΡΑΤΣΙ ΦΟΡΟ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ.ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΑΣ.ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ.ΑΝ ΣΑΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ.ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΑΚΟΜΑ 29%..ΜΟΝΟ ΕΝΑ 3% ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΗΔΗ Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΩΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΕΙ..ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ ΦΤΩΧΟΙ....ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ.ΤΙ ΜΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ ΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΦΕΡΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΡΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/1/15 21:44

    «Ποτέ και πουθενά οι εκλογές από μόνες τους δεν μπόρεσαν να κρίνουν το μέλλον του λαού, σε θετική κατεύθυνση και ούτε πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/1/15 21:52

    ΚΑΛΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΟΥΛΕΨΕ Η ΕΛΛΑΔΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ..Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ..ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1949.ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΑΕΡΟΒΑΤΟΥΜΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/1/15 08:03

    έχω.. έχω.. πάρε... πάρε.. την Κυριακή κληρώνει

    Ο κ. Χατζημαρκάκης προσπάθησε να πάει με το ΠΑΣΟΚ, τον απέρριψε το ΠΑΣΟΚ και τώρα πάει με τη Ν.Δ. Η κυρία Γκερέκου ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και, αφού έκανε δήλωση ότι ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα πάει με τη Ν.Δ. Ο κ. Φλωρίδης, που ήταν ΠΑΣΟΚ και μετά έπαψε να είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα ξαναείναι ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Οικονόμου ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ν.Δ.

    Ο Ψαριανός ήταν ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ποτάμι.

    Η κυρία Τζάκρη πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παραστατίδης επίσης.

    Ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης, ο Βορίδης, που έφυγαν από τον ΛΑΟΣ, παραμένουν στη Ν.Δ.

    Η κυρία Ιατρίδη, που ποτέ των ποτών δεν θα έδινε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα πάει με τον Σαμαρά. Ο κ. Σαχινίδης ήταν με το ΠΑΣΟΚ του Καστελόριζου (και του κ. Παπανδρέου), παρέμεινε με το ΠΑΣΟΚ του PSI (και του κ. Βενιζέλου) και τώρα (μέσω του ΚΙ-ΔΗΣΟ και του κ. Παπανδρέου) πάει ξανά στο Καστελόριζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/1/15 11:04

    ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΣΜΑ...ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/1/15 11:57

    Ξεχασες τον ΓΑΠ και ολους που τον ακολουθουν που ηταν πΑΣΟΚ και εγιναν κιδησο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/1/15 14:09

    αν δεν είσαι γυρολόγος δεν έχεις και λόγο ύπαρξης , πρέπει να είσαι για τον ψηφοφόρο κάτι σαν κίντερ έκπληξη, να του ανανεώνεις το ενδιαφέρον. γιατί αλλιώς τι νόημα θα είχε το "τα πάντα ρει" που λέει και ο φιλόσοφος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/1/15 16:30

    ΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΤΕΙ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.