Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Καζαμίας για το α’ εξάμηνο 2015

Tης Αργυρώ Μουστάκα Βρεττού
Γενάρης
Ο Σύριζα κερδίζει τις εκλογές με ιστορική αυτοδυναμία έχοντας συγκεντρώσει το 39,2% των ψήφων. Η Άνκελα Μέρκελ το μαθαίνει αναπάντεχα, πέφτει και ξανασπάει τη λεκάνη της. Ακολουθούν τα εξής κόμματα:
ΝΔ με 23,3%, το Ποτάμι με 12%, οι ΑΝΕΛ με 5,6% και το ΚΚΕ με 4%. Για πρώτη φορά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή με ποσοστό 3,9%. Θεαματική είσοδο στη Βουλή με το Κίνημα Αξιών του Γεωργίου Παπανδρέου ο οποίος καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα 3%, παίρνοντας κυριολεκτικά τα τρία του. Το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, η Δημαρ, η ΧΑ δεν καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή. Καρατζαφέρης και Γκλέτσος καταγγέλλουν νοθεία. Η Σοφία Βούλτεψη αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου της. Ο σύντροφος Κουβέλης βγαίνει στο βουνό ως αντάρτης με το ψευδώνυμο Καπετάν Ρούχλας. Ξεκινούν οι διεργασίες για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Τα ονόματα που προτείνονται είναι αυτά του Γιώργου Κιμούλη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και Μαρίας Δαμανάκη από πλευράς ΝΔ. Τρία πάνελ παίρνουν φωτιά, το ένα μεσημεριανό.

 Φλεβάρης
Ο Γιώργος Κιμούλης ορκίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εν συνεχεία ορκίζει τη νέα Βουλή, επεισοδιακά: Ο Λαφαζάνης προτείνει να μην ορκιστούν θρησκευτικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η σ. Γιαταγάνα ασκεί βέτο. Ο Τσίπρας προτείνει τη συμβιβαστική λύση να ορκιστούν σταυρώνοντας τα δάχτυλά τους κρυφά πίσω από την πλάτη τους. Η πρόταση υπερψηφίζεται. Ο νέος ‪#‎PtD, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο οποίος σκανδαλωδώς έχει απομείνει στο Μέγαρο και κοιμάται από την Πρωτοχρονιά, κάνει πλήρη χρήση των αρμοδιοτήτων του και απευθύνοντας διάγγελμα στον ελληνικό λαό, προκηρύσσει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, με την έγκριση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσίπρα. Το 67% ψηφίζει επιστροφή στη δραχμή και αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Πάντζας προλογίζει την 87η απονομή βραβείων oscar στο Χόλιγουντ με ένα βροντερό ‘Παρών’. Η εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη υποχρεώνεται να έχει κάθε Δευτέρα καλεσμένο τον Δημήτρη Στρατούλη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης παθαίνει νευρικό κλονισμό και φωνάζει ‘ η Πόλις εάλω’. Κανένα νοσοκομείο, ούτε δημόσιο, ούτε ιδιωτικό δεν κάνει δεκτή την εισαγωγή του και μεταφέρεται σε σανατόριο της Ελβετίας όπου του χορηγούνται αντισταλινικά.
Μάρτης
Ο Αντ1 κρατικοποιείται και μετατρέπεται σε μουσείο προπαγάνδας. Ο Αντώνης Σαμαράς σχηματίζει σκιώδη κυβέρνηση από το Βερολίνο, όπου και έχει αυτοεξοριστεί. Οι Έλληνες νεοφιλελεύθεροι ακούνε κρυφά Deutsche Welle. Η φωνή του ανταποκριτή Θάνου Τζήμερου φλογίζει τις καρδιές των ακροατών. Το αντάρτικο του Κουβέλη σχηματίζει κυβέρνηση του φουμπού με πρόεδρο τον Γρηγόρη Ψαριανό, γνωστό με το επαναστατικό ψευδώνυμο Λουκάς Σιδηρόπουλος. Η Λιάνα Κανέλλη διαμαρτύρεται επειδή ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 1227 δραχμές και διαγράφεται από το ΚΚΕ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραπέμπεται σε δίκη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει τον Άρειο Πάγο στο Γουδί.
Απρίλης
Η Περιστέρα διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία για τα αναξιοπαθούντα τέκνα της Δεξιάς με τον Στάθη Δρογώση, στον οποίον γίνεται απευθείας ανάθεση για τη Eurovision. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει το πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος και ο Άγγελος Αναστασιάδης αναλαμβάνεται στους ουρανούς. Ο Αλέξης Τσίπρας ταυτόχρονα μετονομάζει τα ΜΑΤ σε ΝΤΟΥ, καταργεί την ομάδα ΔΙΑΣ και δημιουργεί τα ΕΜΙΑ (Ειδική Μονάδα Ιπτάμενων Αναρχικών) για την επίβλεψη αστικών εναέριων χώρων και τον Κόκκινο Στρατό από εθελοντές αφισοκολλητές, ο οποίος και παρελαύνει στην Τατοϊου. Ο Μάκης Βορίδης δραπετεύει από τη Γυάρο. Φήμες για πραξικόπημα. Η Αυγή βγάζει βγάζει Φ.Ε.Κ ότι δε θα γίνει χούντα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝ ΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ!!!
Γκαιμηγκζεχνάτε, Ζαζαγαμπώ.

Εκ της Διευθύνσεως,

ΑΜΒ με σήμα το μουστάκι.

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/1/15 13:41

    ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/15 16:16

    ερχετε ο ΓΑΠ με το κινημα αλλαγης
    Εχει καμια σημασια που τα ψηφιζε ολα μεχρι τωρα ?Δεν νομιζω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/1/15 20:25

    Ερχεται και το κινημα !!!
    δεν νομιζω οτι το βλαμμενο ειναι ηλιθιος
    αλλα αντιθετως Θρασυς και επικινδυνος !!!
    να δουμε το ποσοστο ηλιθιων ανευθυνων
    ψηφορων που θα συγκεντρωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/1/15 22:05

    Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.