Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Ιστορίες για να σκεφτόμαστε δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ά:

Η ΛΗΣΤΕΙΑ !
Kατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε Τράπεζα, ο ληστής φωνάζει στους πελάτες: - Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στην Τράπεζα!
"η ζωή σας όμως ανήκει σε σας…"!!!
Όλοι ξάπλωσαν στο πάτωμα, ήσυχα…
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT"
Ελληνιστί: "ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ"
Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδελφός,με πτυχίο Master στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αγράμματο αδερφό : - Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε.
Ο μεγάλος αδελφός, του Δημοτικού, απαντά:
- Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε.Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που κλέψαμε!


Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE" (ΕΜΠΕΙΡΙΑ) και είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία Master.
Πίσω στην Τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο Ταμίας φωνάζει στο Διευθυντή να καλέσει την αστυνομία.Όμως. ο Διευθυντής με 'PhD' στα οικονομικά του λέει: - Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, συν τα 70 που έχουμε ήδη καταχραστεί μαζί με τα Κεντρικά Γραφεία και να πούμε ότι μας έκλεψαν 100..!
Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται: "SWIM WITH THE TIDE"
Ελληνιστί σε παράφραση: "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΟΥ"
Ο Ταμίας σχολιάζει:- Μακάρι δηλαδή να 'χουμε μια ληστεία κάθε μήνα!
Αυτό λέγεται: "ΚΙLLING BOREDOM" του λέει ο Διευθυντής.
Ελληνιστί σε παράφραση σημαίνει: "Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ"
Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων.Οι ληστές μετρούσαν και καταμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει: - Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Τελικά είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Τράπεζα παρά ληστής!
Αυτό λέγεται: "KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!"
Ελληνιστί: "Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!"
Ο Διευθυντές του Τραπεζικού Ομίλου ήταν πολύ χαρούμενοι, που με τη ληστεία κάλυψαν όλες τις καταχρήσεις.
Αυτό λέγεται: "SEIZING THE OPPORTUINITY”

Ελληνιστί σημαίνει: "ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

21/11/2014
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 13.11.2014, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών:

«Πάρα πολλά νοικοκυριά της χώρας μας έχουν οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν καταστεί όμηροι των τραπεζών με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς.

Απαιτούμε την απαγόρευση των πλειστηριασμών φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών, η Ένωση Συμβολαιογράφων να αρνηθεί τη συμμετοχή σε αυτή την αδικία σε βάρος των φτωχών πολιτών, η Ομοσπονδία των Εφοριακών Υπαλλήλων να αρνηθεί τη συμμετοχή της στις διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου θα σταθεί πλάι στο λαό, καταδικάζοντας και απαγορεύοντας πολιτικά τους πλειστηριασμούς των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών.»

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
· Στο Υπουργείο Οικονομικών
· Στον τοπικό τύπο
· Στο διαδίκτυο


Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Κουκουβίνος Δημήτριος

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμαζουν νομο να γίνονται ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοι

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΗΣΥΧΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛΑΚΗΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Μπλιάχ!!!!!!Εχουμε τέτοιους;