Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Είμαστε οι δόλιοι λιγοστοί ,λίγοι και διαλεγμένοι

Με συνοδεία την καταστροφική  κακοκαιρία  καμιά 40αρια τολμηροί συμπατριώτες έφτασαν στο χωριό με αρκετές ώρες καθυστέρηση και άλλοι με λίγες ημέρες καθυστέρηση.
Αυτοί όμως   που ταξίδεψαν Σάββατο προς Κυριακή βγήκαν  κερδισμένοι γιατί  γλίτωσαν   μια ώρα ταξίδι επειδή άλλαξε η ώρα. Έτσι τις τρεις ώρες που είναι η διαδρομή για το χωριό  τις έκαναν δυο.
Όσοι κατεβήκαμε στο χωριό γιορτάσαμε το μεγάλο ΟΧΙ που κληρονομήσαμε  επειδή   μας νοστιμίζει περισσότερο από τα πολλά  ΝΑΙ. Είναι κι εκείνο το”ναι σε όλα” που βουίζει στ αυτιά μας συνεχώς.Έτσι λοιπόν με κάθε  επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο χωριό μας
              Το τσίπουρο που έφτιαξε ο Καγιάς βγήκε στους βαθμούς  που θέλαμε 


 .  Στις 10:30 έγινε η προσέλευση των επισήμων και των αρχών του τόπου για να τελεστεί η επίσημη δοξολογία  Στην δοξολογία παρόντες ήταν οι αρχές του χωριού δηλ πρόεδρος και γραμματέας  όπου κατέθεσαν στεφάνι και ο Ξερικός ,εκπρόσωπος της εθνικής αντίστασης που επίσης κατέθεσε στεφάνι  και απήγγειλε το ποίημα που είχε απαγγείλει  πέρυσι και πρόπερσι.  Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και απαγγελία του Εθνικού Ύμνου . Παρέλαση δεν έγινε γιατί δεν είχαμε ούτε μετακινούμενα  κάγκελα ούτε παιδιά ,γι αυτό αμέσως μετά μοιραστήκαμε στα καφενεία άλλοι  για τσίπουρο και άλλοι για  καφέ .
  Η συζήτηση ήταν αν  η βροχή της παρασκευής ήταν η μεγαλύτερη των  10 τελευταίων ετών . Οι δεξαμενές που έχουν για τα πρόβατα ήταν το μέτρο που μετράει την βροχή και όλοι κατέληξαν, ότι δεν γέμισαν όπως άλλες φορές σε μια νύχτα, άρα  δεν ήταν και η περισσότερη βροχή στο χωριό.
Για κάποια στιγμή ανοίγει και η τηλεόραση και ρίχνουμε όλοι μια ματιά στην παρέλαση της Αθήνας. Εκει περιμέναμε να δούμε πλαϊ στα ένδοξα τμήματα του Ελληνικού στρατού να παρελαύνουν και οι πολιτικοί που τα τελευταία χρόνια "σώζουν" την πατρίδα μας αλλά και την παρτίδα τους  απ'τον "όλεθρο" και την "καταστροφή". Η ταπεινοφροσύνη τους όμως είναι εκείνη που τους εμπόδισε να το πράξουν. Μια γύρα τσίπουρο κερασμένο αυτή την φορά  από τον Ζιολή  μας αλλάζει την κουβέντα  και μας  ανακουφίζει αφού κλείνουμε και την τηλεόραση.  Τωρα…ολες τις  προηγούμενες ημέρες τις περάσαμε στα καφενεία και στην  ταβέρνα του χωριού τρώγοντας το αγριογούρουνο , γίδα βραστή  και βακαλάο με σκορδαλιά .(Για τον  κ. Βασιλικό όμως έχουμε  πολλά και θα επανέλθουμε.)

 Εμείς οι λιγοστοί λοιπόν ,  που το τολμήσαμε περάσαμε ένα καταπληκτικό φθινοπωρινό  όμορφο και ήσυχο τετραήμερο και για όσους καθίσαμε παραπάνω ακόμη καλύτερα
ΥΓ Βρε gerolyke μήπως κάποιοι  εκεί στο χωριό έχουν  μέσα τους  ένα μικρό Σόλωνα?  
Δεν το συζητάω!!!! Όλοι οι άλλοι έχουμε μέσα μας  μια μικρή Λεϊμονιά
YΓ2 Ο Μπορεκογιώργης δήλωσε ότι δεν έρχετε  παλι στην Αθήνα αν δεν βαρέσει λαγό.Έχει πάρει τον  Ροκι και πάει κάθε μέρα για κυνήγι (Ο Ροκι για όσους δεν τον ξέρουν είναι ο Λουκάνικος της Γλανιτσιάς)

15 σχόλια :

  1. Ντόρης1/11/14 12:35

    Καλό μήνα στους 40 τολμηρούς, και σε όλο το κόσμο, καλό χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/14 13:32

    εγω ενα μικρο Ακη εχω μεσα μου Πειραζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/11/14 16:15

    -`
    τετοιος χαλασμενος που εισαι και θρασυς μονο εσενα πρεπει να πειραζει...εμας στα βαρυδια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/11/14 18:35

    εεε φιλε μου..αφου απολυκατε το σολωνα και κανει αμπελια μεσα το χωριο τι καρτερεις???αληθεια εμεινε καμια σταλα τσιπουρο να αρτηθει και κανας καταλαχαρης???gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/11/14 18:37

    τι ρολο παιζουν τα νουμερα που βγαινου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οκ κανένα Εκ παραρομής είχε μπει Αφαιρεθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/11/14 21:06

    Πολύ καλά έκανες και έγραψες για τον Βασιλικό Όλος ο κόσμος έχει παράπονα μαζί του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/11/14 21:27

    ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/11/14 22:09

    το λογαριασμό το βγάζει με τα κεφάλια και όχι μ αυτά που τρώμε
    Άσε που ξεπαγιάσαμε αυτές τις ημέρες στο μαγαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/11/14 22:48

    Το ΥΓ με το σολωνα δεν μας το κανεις πιο λιανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν συνεχίσει έτσι ο Βασιλικός δεν πρόκειται να βγάλει κόσμο για όσα λεφτά έριξε για να το φτιάξει και θα το κλίση γιατί το χωριό θέλει και ταβέρνα και καφετέρια γιατί ο Στέλιος και ο Μαγκόγιαννης γέρασαν και δεν μπορούνε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/11/14 13:59

    Πάντως κι αυτή τη χρονιά η Γλανιτσιά έδωσε βροντερό το ΠΑΡΟΝ στην Εθνική μας γιορτή! Συγχαίρω τους ντόπιους πατριώτες για την παρουσία τους και τους άλλους τους τολμηρούς που πλαισίωσαν τη γιορτή. Οι αρχές παρούσες, Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων,λόγοι, Εθνοκός Ύμνος, τίποτε δεν έλειψε από το πρόγραμμα. Επειδή πιστεύω ότι, την ώρα της Τελετής, οι παρευρισκόμενοι ήσαν συναισθηματικά και εθνικά φορτισμένοι, κατά τούτο βρήσκω τη γιορτή μας ουσιαστική και πολύ ανώτερη από άλλες με λειλιά και φανφάρες. Δεν αποδέχομαι τη λέξη "δόλιοι". Ως γνωστόν, λίγοι ήμαστε πάντα, ιδίως το 1940, αλλά
    ήρωες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/11/14 23:35

    μ αρεσεις ...το δολιοι το λαμβανω ως χαιδευτικο!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/11/14 00:41

    Μήπως ο Βασιλικός νομίζει οτι είμαστε απο αυτούς που αγοράζουμε καθρεφτάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/11/14 08:01

    παντως οι μερίδες του ειναι μερίδες Μυκόνου τον Αύγουστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.