Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

1.289.618 ευρώ για την λίμνη του λάδωνα απο τον Οδυσσέα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 του νέου έργου «Έργα προσέλκυσης Επισκεπτών Λίμνη Λάδωνα», του Δήμου Γορτυνίας, προϋπολογισμού 1.289.618 ευρώ.
Η λίμνη του Λάδωνα αποτελεί ένα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο της Πελοποννήσου. Η περιοχή της λίμνης διαθέτει ένα ενιαίο οικοσύστημα που συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, με παραλίμνιους μικρούς οικισμούς και ικανοποιητική οικολογική κατάσταση. Παράλληλα όμως, μπορεί να αποτελέσει και προορισμό πολλών επισκεπτών, βασισμένο σε ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης, υποδομών, και δομών περιβαλλοντικής παρατήρησης και εκπαίδευσης

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εδώ και πέντε χρόνια ξεκίνησε μία σειρά διαρκών προσπαθειών και παρεμβάσεων, ώστε να καταφέρει να θέσει σήμερα σε φάση τελικής υλοποίησης ένα έργο πνοής και ανάπτυξης, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Οι  δράσεις του έργου περιλαμβάνουν ενέργειες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υποστήριξης οικοτουριστικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού (π.χ. ποδηλατόδρομοι), ενσωμάτωσης-στήριξης των παραλίμνιων οικισμών και οργάνωσης του παραλίμνιου χώρου (π.χ. διευθέτηση χώρων θέασης-παρατηρητήρια).

Κατά την περίπλοκη πορεία υλοποίησης του έργου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ως Βουλευτής Αρκαδίας ανέλαβε πρωτοβουλίες και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ώστε η Λίμνη Λάδωνα, να περνά στην τελική φάση αξιοποίησής της.

Οι ενέργειες στις οποίες προέβη ως τώρα, είναι οι ακόλουθες:

-           8-3-2010: Επίσκεψη στην Λίμνη Λάδωνα με τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Καρτάλη και σύσκεψη με φορείς της περιοχής για τον καλύτερο συντονισμό και ανάδειξη του θέματος.

-           10-6-2010: Ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής, κ. Κ. Καρτάλης, παρέδωσε τελικό πολυσέλιδο πόρισμα με θέμα «Ένα σχέδιο για την Λίμνη του Λάδωνα» στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

-           5-7-2010: Συνάντηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συμφωνία για την επικαιροποίηση της μελέτης για τη λίμνη Λάδωνα και χρηματοδότησή της από την Περιφέρεια.

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/11/14 11:15

    ως ανώνυμος θα του εκφράσω τις ευχαριστίες για τις ενέργειες που κάνει για την αναπτυξη του τόπου.
    αυτό φαντάζομαι να μη εκληφθεί ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/14 14:09

    Μαζί με την ικανοποίησή μου εκφράζω και την υπερηφάνειά μου για τον πατριώτη μας βουλευτή Οδυσσέα, που δεν ξεχνάει ούτε για λίγο τον τόπο που γεννήθηκε, έζησε και σεριάνισε. Και τούτο παρά τις πρωτοφανείς εθνικές δυσκολίες. Το έχω ειπεί και άλλοτε: Ο άνθρωπος ξεκίνησε από το σταχτοφούρνη και έφθασε σε ύπατα αξιώματα και όχι με τη μέθοδο του κισσού! Δεν έχει ανάγκη λοιπόν από... κολυμβήθρες του Σιλωάμ(μια μικρόψυχη στάση).
    Η σεμνότητα και η ευγένεια που τον διακρίνει,αναγνωρισμένη πανελλήνια,είναι πρόσθετο στοιχείο
    που με εντυπωσιάζεικαι με χαροποιεί.(κι ας μη γνωριζόμαστε
    βασικά με τον άνθρωπο!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/14 14:33

    ΡΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/11/14 20:33

    να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλοίψω μέλι .
    ο μικρόψυχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/12/14 17:32

    ΓΛΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.