Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δεν είναι μεσαίωνας, ο νεοφιλελευθερισμός είναι

Σε πολλούς και πολλές, που ζούνε μάλλον σε χώρες μακρινές, έκαναν εντύπωση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία ένα εκατομμύριο και βάλε εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 3 έως και 12 μήνες, ότι πολλοί και πολλές είναι αυτοί και αυτές που αντί μισθού παίρνουν κουπόνια από σούπερ μάρκετ και πολλά – πολλά άλλα θλιβερά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα. Οι… εντυπωσιασμένοι λένε π
ως πρόκειται για κάποιου είδους «εργατικό μεσαίωνα», ότι τα πράγματα (από κάποια φυσική καταστροφή;) έχουν πάει πίσω σε σκοτεινές εποχές όπου οι εργάτες ζούσαν σαν δούλοι.

 Με την εμπειρία αυτού του πανικού, κι αν είχαμε λεφτά, θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε ότι τα πρωτοσέλιδα για τον «εργατικό μεσαίωνα» έχουν άμεση σχέση, και επικοινωνιακά υποστηρίζουν, με το πογκρόμ που θα κάνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προχωρώντας σε πολλές χιλιάδες απολύσεις. Αυτό που θέλουν να μας πουν οι… εντυπωσιασμένοι είναι πως μπροστά στο «μεσαίωνα» που ζούνε οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις στο δημόσιο δεν έχουν απολύτως κανένα βάρος. Η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη από την πρώτη πράξη αυτού του πανικού, όταν η τότε ελεεινή κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου κέντρου, μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι έτσι προστατεύει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.


Ε, αυτό δεν είναι μεσαίωνας, αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός από κάθε άποψη, διακυβέρνησης και επικοινωνιακής διαχείρισης. Ο «μεσαίωνας» για τον οποίο μιλούν οι… εντυπωσιασμένοι δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα των διαθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων στην Ελλάδα και όχι μόνο, ώστε να σωθούν οι συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα και όχι μόνο και όσοι έχουν μετοχές και καταθέσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτή η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν ξεκάνουμε τον επιτιθέμενο. Καθαρά πράγματα, ούτε «ρεαλισμοί», ούτε μαλακίες με στροφές προς το «κέντρο». 

4 σχόλια :


  1. νις, ο σβούρνος θα το θεωρήσει ότι τον προβοκάρεις με το σημερινό θέμα που βγάζει μιζέρια.
    δυστυχώς όμως , η επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με αισιοδοξα πράγματα. εκτός αν θέλουμε να βρισκόμαστε σε άλλη διάσταση ή σε αδιαφορία για τα τεκτενόμενα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/14 19:25

    που εισαι ρε γερολυκε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΤΕΡΙΞ24/6/14 22:19

    μαλλον τον μπερδεψε ο νις με τι2ς τεχνολογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/6/14 23:59

    ΝΙς ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ? ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ !ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.