Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Ορκωτοί λογιστές στο Δήμο Γορτυνίας»

Συνεχίζεται ο χορός των  αναθέσεων από τον απερχόμενο δήμαρχο
Φυγαδεύονται έγγραφα και υπολογιστές (;)
             «Η πρώτη απόφασή μας, ως νέας δημοτικής αρχής της Γορτυνίας, θα είναι η γενική απογραφή στο Δήμο και ο εξαντλητικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές»,  δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Γορτυνιακής Συμπαράταξης»  Ανδρέας Κολοβός, με αφορμή πληροφορίες ότι ο απερχόμενος και οι συνεργοί του, φυγαδεύουν από το Δημαρχείο έγγραφα και σκληρούς δίσκους υπολογιστών.
 Εντωμεταξύ, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του δήμαρχου, συνεχίζεται ανεξέλεγκτα – ως  την τελευταία στιγμή - ο χορός των αναθέσεων, στην εκτέλεση έργων και μελετών του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει ούτε ένας διαγωνισμός στα τριάμισι χρόνιας της θητείας του.
Μόνο τον τελευταίο μήνα προ των εκλογών, «έδωσε» μέχρι σήμερα, πάνω από 280 αναθέσεις σε «κολλητούς» του παρόντος και πιθανούς ψηφοφόρους του μέλλοντος!
Η εφευρετικότητα του κ. Γιαννόπουλου είναι ανεξάντλητη, προκειμένου να μην κάνει διαγωνισμούς.
Δείτε το παρακάτω παράδειγμα, που αποτελεί τον κανόνα της πρακτικής του.
Το αρδευτικό έργο Τριποταμιάς, αφού εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2011 στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012, αντί να προκηρυχτεί έγκαιρα διαγωνισμός, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά και το συμφέρον του Δήμου επιτάσσει, χαρακτηρίστηκε από το Δήμαρχο «κατεπείγον» μετά από … πέντε ολόκληρους μήνες, προκειμένου να εκβιαστεί η αντιπολίτευση και να συμφωνήσει στην απευθείας ανάθεσή του.
Ταυτόχρονα, εμπνεόμενος προφανώς από την … Τρι-ποταμιά, το «έσπασε» στα τρία (κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Νόμο) προκειμένου, αφενός να μειώσει το ύψος του κάθε ποσού, για να μπορεί να το αναθέσει απευθείας και αφετέρου να μπορεί να το «δώσει» σε τρεις διαφορετικούς «κολλητούς».  

Άλλος πήρε την προμήθεια των υλικών, άλλος την εκσκαφή και τρίτος την ηλεκτρομηχανολογική εφαρμογή.
Αλλά και αυτό το δήθεν κατεπείγον, το ψήφισε σαν τέτοιο το Μάιο του 2012, το ανέθεσε στις 2 Ιουλίου 2012 και υπόγραψε τη σύμβαση στις 2 … Δεκεμβρίου του 2012, με προθεσμία παράδοσης την 21 Μαρτίου 2013 !
Αλλά και η προθεσμία αυτή ήταν ουσιαστικά εικονική, δεδομένου ότι τα υλικά έφθασαν στην περιοχή του έργου στις αρχές Απριλίου 2013, μετά τη λήξη της προθεσμίας!  
Αποδεικνύοντας έτσι ότι: το μόνον επείγον ήταν η βιασύνη του Δήμαρχου για άλλη μια ανάθεση.
Προκειμένου να «καλύψει» όλο αυτό το κομφούζιο,  ανεπανάληπτο αλλά καλοσχεδιασμένο, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη, παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο δήθεν αίτημα του εργολήπτη για δίμηνη παράταση λόγω «κακοκαιρίας» ! 
Αλλά κάπου η «δουλειά» και το σχέδιο χάλασε και τα υλικά αποδείχτηκαν και λειψά και ακατάλληλα, αλλά ο προμηθευτής Δ. Ρ. (Τρίπολη) αρνήθηκε (γιατί άραγε;) να τα συμπληρώσει και να τα αντικαταστήσει.
Έτσι, ο εφευρέτης–δήμαρχος «φόρτωσε» τα υλικά που έλλειπαν, στον ανάδοχο των ηλεκτρομηχανολογικών Σ. Σ. (Τρίπολη) ο οποίος τα μετέφερε στον τόπο του έργου, όπου και τα τοποθέτησε.
Τα υλικά όμως, αντί να είναι «αρίστης ποιότητας», όπως προβλέπει η μελέτη και υψηλής αντοχής 10 ατμοσφαιρών, είναι τρίτης ανακύκλωσης και αντοχής 6 ατμοσφαιρών, όπως αναγράφεται  επάνω τους από το εργοστάσιο!
Γι αυτό, η περίπτωση αυτή ερευνάται ενδελεχώς από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και έχει διαταχθεί ανασκαφή και αποκάλυψη των υλικών, για να αποκαλυφθεί και το μέγεθος των ευθυνών του Δήμαρχου.
Και πάλι προειδοποιούμε τον κ. Γιαννόπουλο: να σταματήσει το όργιο των αναθέσεων και κυρίως να μην τολμήσει διαψεύσεις .
Υπάρχουν και στοιχεία και μαρτυρίες …

Επισυνάπτεται  ενδεικτικός κατάλογος  461 αναθέσεων Γιαννόπουλου, ύψους  4.763.441,09 €, που αποτελούν μέρος μόνο   των αναθέσεων, οι οποίες ανήλθαν, μέχρι τώρα, σε πάνω από 1350, συνολικού ύψους πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ ! απευθείας αναθέσεις
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.