Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κάτω αυτή η άθλια Τηλεδημοκρατία !

Στην ερώτηση που απαντούσε σε ποια κατεύθυνση κινείται η Ελλάδα, το 81% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο του περασμένου Νοεμβρίου.
Υπάρχει, λοιπόν κι ένα 19% που βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Έτσι λέει η αριθμητική. Κατά παράβαση της κοινής λογικής.
Απορείς!
Σκέφτεσαι κατ’ αρχήν ότι 19 στους 100 Έλληνες είναι ηλίθιοι!
Όμως όχι! 

Ακόμα και οι ηλίθιοι βλέπουν τις ουρές των συσσιτίων να μεγαλώνουν [μόνον για Έλληνες (sic)]. Ακόμα και οι ηλίθιοι! Ακόμα και οι ηλίθιοι βλέπουν τα λουκέτα και τα κλειστά μαγαζιά. Ακόμα και οι ηλίθιοι βάζοντας το χέρι στην τσέπη, τη βρίσκουν άδεια! Ακόμα και οι ηλίθιοι έχουν μείνει άνεργοι. Πρωτίστως, οι ηλίθιοι!
Ύστερα διαβάζεις για αυτούς τους κοινούς εκβιαστές, τους διορισμένους σε θέσεις ευθύνης χωρίς να έχουν καταφέρει στη ζωή τους τίποτα παραπάνω, από την διαβίωση στον κομματικό σωλήνα.
Κι έτσι αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι δεν είναι ηλίθιοι αυτοί οι 19 στους 100 συνέλληνες.
Αντιθέτως, αυτοί είναι τα σαΐνια!
Είναι αυτοί οι ευέλικτοι παρατρεχάμενοι, αυτοί που έχτισαν τις καριέρες τους ακροπατώντας στους υπόγειους διαδρόμους της διαπλοκής και διαβιώνοντας στα σκοτεινά και δύσοσμα πολιτικά γραφεία, εκεί που ευδοκιμούσαν πάντα τα άνθη του κακού∙με εγγυημένο αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους, την ισόβια σίτισή τους από τον δημόσιο κορβανά.
Είναι αυτοί οι αλητήριοι, οι μαυραγορίτες, οι λαθρέμποροι και οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι που το ‘χουν σε κακό να πληρώνουν τους φόρους τους∙ αυτοί που παρκάρουν τις κουρσάρες τους με τις πλαστές πινακίδες πάνω στα πεζοδρόμιά μας. Πεζοδρόμια που οι ίδιοι έφτιαξαν, αλλά τι κι αν τα χρυσοπληρώσαμε? Πάλι άθλια είναι τα πεζοδρόμιά μας τα μπλοκαρισμένα από τις κουρσάρες τους!
Αυτοί κι ακόμα χειρότεροι είναι οι 19 στους 100 Έλληνες, αλλά ασφαλώς δεν είναι αυτοί οι ηλίθιοι.
Εμείς, οι υπόλοιποι 81 είμαστε οι ηλίθιοι, που σαν τις τρεις πιθηκίνες του γιαπωνέζικου μύθου, δε βλέπομε, δεν ακούμε, δε μιλάμε!

Εμείς οι ραγιάδες, που καθόμαστε στους καναπέδες μας, μπροστά στις τηλεοράσεις μας, κρεμασμένοι από τα χείλη των διαφόρων Χατζηλάστιχων της Τηλεδημοκρατίας μας. Εμείς οι ίδιοι που μόλις τελειώνει το δελτίο των οχτώ, φοβισμένοι απομένομε να κλαίμε τη μοίρα μας, αφήνοντας τα σαΐνια, να αλωνίζουνε…

1 σχόλιο :

  1. ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

    Βλέπεις τα δελτία ειδήσεων και εξοργίζεσαι με όλες τις λαμογιές που ακούς. Ζεις μέσα σε έναν κακό και εχθρικό κόσμο Ελληνάκο. Τα κανάλια προσπαθούν, για το καλό σου, να σε ενημερώσουν και εσύ αναστατώνεσαι με ότι ακούς.

    Το μόνο καλό που ακούς τον τελευταίο καιρό είναι τα μέτρα που παίρνουν εις βάρος των απατεώνων συμπολιτών σου. Δεν πειράζει εάν κάποια μέτρα σε αγγίζουν λίγο και εσένα αρκεί να ισοπεδώνουν τους υπόλοιπους απατεώνες.

    Η ψυχούλα σου ηρεμεί όταν βλέπει το αίμα των διπλανών σου να τρέχει Ελληνάκο. Δικαιώνεσαι επιτέλους για τις επιλογές σου. Αναγνωρίζεται από το σύστημα η ανωτερότητά σου. Επιβεβαιώνεσαι για την άποψη που είχες ότι όλοι είναι απατεώνες ενώ εσύ είσαι ο καλύτερος αλλά και ο πιο αδικημένος.

    Όταν τα μέτρα είναι εις βάρος σου βέβαια, τότε είναι βαριά και άδικα και χτυπούν τους λάθος ανθρώπους. Τότε είναι απάνθρωπα Ελληνάκο. Τότε εξοργίζεσαι γιατί δεν χτυπούν τους άλλους αλλά πάλι εσένα. Για άλλη μια φορά εσύ θα την πληρώσεις Ελληνάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.