Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ

Όταν λες ότι βάζεις πάνω από όλα την Ελλάδα, υποτίθεται ότι εννοείς πως πράγματι βάζεις πάνω από όλα την Ελλάδα.
Αν όμως εννοείς ότι βάζεις πάνω από όλα τη δική σου αντίληψη για την Ελλάδα, τότε, ναι μεν αυτό είναι δικαίωμά σου, αλλά, να ξέρεις ότι δεν βάζεις πάνω από όλα την Ελλάδα. Βάζεις πάνω από όλα την ιδεολογία σου. Διότι και οι άλλοι στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα στη δική τους αντίληψη για την Ελλάδα.


 Όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, ο Σαμαράς και οι Φαήλοι λένε ότι βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα. Τι εννοούν; Εννοούν ότι πράγματι βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα; Ή εννοούν ότι βάζουν πάνω από όλα τη δική τους αντίληψη για την Ελλάδα; Ή μήπως εννοούν ότι η αντίληψη για την Ελλάδα είναι μόνο μία; Η δική τους και κανενός άλλου;

Ακόμα και αν η αντίληψη για την Ελλάδα ήταν μόνο μία, η δική τους και κανενός άλλου, και πράγματι έβαζαν πάνω από όλα την Ελλάδα, θα όφειλαν μια κάποια, έστω ελάχιστη, στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό μέτωπο της υποψηφιότητάς του. Αν όχι στήριξη, έστω συμπαράσταση, στοιχειώδη, συμβολική, έναν καλό λόγο, βρε αδερφέ, κάτι τέλος πάντων! Δικός μας δεν είναι; Δικός μας που δίνει μια μάχη έξω από την Ελλάδα;

Αντιθέτως, αντί για έστω έναν καλό λόγο, αυτοί αντιστρατεύονται τον Αλέξη Τσίπρα με νύχια και με δόντια και τον λοιδορούν ανοιχτά προς όλες τις κατευθύνσεις, μέσα κι έξω από την Ελλάδα.

Αυτό που κάνουν δεν λέγεται «βάζω πάνω από όλα την Ελλάδα». Δεν λέγεται καν «βάζω πάνω από όλα τη δική μου αντίληψη για την Ελλάδα». Λέγεται βαθιά ανασφάλεια, συσσωρευμένα συμπλέγματα από μια ζωή στο περιθώριο, νοσηρή εμπάθεια, ξέχειλη αλαζονεία και ακραία μισαλλοδοξία. Αυτό το πακέτο προσπαθεί να ταυτιστεί με την Ελλάδα, ώστε να κρυφτεί πίσω από την Ελλάδα. Και κάνει την Ελλάδα προβιά. Προβιά και φερετζέ.

Δικαίωμά τους και αυτό ίσως. Αλλά να μην λένε ότι βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα. Διότι απλώς βάζουν πάνω από όλα τον εαυτό τους και μόνο φοράνε την Ελλάδα, για να καλύψουν το γυμνό τομάρι τους και το αποκρουστικό τους πρόσωπο.


Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίσθηκε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ, χωρίς εκείνους που διατρανώνουν ότι τάχα βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα. Και οι Έλληνες το χάρηκαν.

1 σχόλιο :

  1. δεν τον ψηφίζω , αλλά πραγματκά τον χάρηκα , μακάρι να συνεχίσει έτσι .ένιωσα περήφανος τους αποστόμωσε όλους, βλέπω τα παπαγαλάκια να κεκεδίζουν και να προσπαθούν με διάφορες μαλακίες να τον αποδόμήσουν,και είναι τέτοια τα επιχειρήματα τος που τους κάνει ακόμα πιό γελοίους.
    υπάρχει ένα αντικαταθλικό που λέγεται cipralex τους συνιστώ ένα πρωί -μεσημέρι -βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.