Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ερώτηση και για τον Δένδια από τον Οδυσσέα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια κατέθεσε στις 28.05.2014 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα τα προβλήματα που προκύπτουν στην Α.Δ. Αρκαδίας από την εφαρμογή του ν. 4241/2014 σε συνδυασμό και με την καθημερινή ενίσχυση ΥΦΕΚΑ Κορίνθου.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 
Κύριε Υπουργέ,

       Στην Α.Δ. Αρκαδίας τα τελευταία έτη παρατηρείται συνεχώς να μειώνεται κατά πολύ η υπάρχουσα οργανική δύναμη του αστυνομικού προσωπικού και η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται και με τον μεγάλο αριθμό αποσπάσεων εκτός νομού (τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, Αεροδρόμια, όμορες Α.Δ. κλπ).
       Αυτή η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό σε συνδυασμό με τη σύσταση των κάτωθι νεοϊδρυθεισών επιτελικών υπηρεσιών με έδρα το Νομό Αρκαδίας σε εφαρμογή του ν. 4249/2014, α) Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, β) Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Πελοποννήσου, γ) Επιτελείο Συντονιστή Αλλοδαπών, που κατά τις εκτιμήσεις θα απορροφήσει μεγάλο αριθμό αστυνομικών που θα κληθεί να καλύψει από την ήδη κατά πολύ ελλειμματική δύναμη και εις βάρος των μαχίμων Υπηρεσιών, μόνο η Α.Δ. Αρκαδίας ως έδρα των Περιφερειακών Υπηρεσιών σε επιτελικό επίπεδο και αυτές οι Υπηρεσίες καλύπτουν τις ανάγκες όλου του νομού της Περιφέρειας Πελ/νήσου.
        Επιπρόσθετα, η συνεχόμενη μετά την παρέλευση 20 μηνών καθημερινή ενίσχυση του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου με 14 άτομα ημερησίως έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάλη καταπόνηση και αγανάκτηση του αστυνομικού προσωπικού, την κατάφορη καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αφού στο προσωπικό οφείλονται περίπου 1000 ημερήσιες αναπαύσεις (ΡΕΠΟ), καθώς και την έλλειψη  αστυνόμευσης στην περιοχή αρμοδιότητας της Α.Δ. Αρκαδίας.

Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.      Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την στελέχωση των νεοϊδρυθεισών επιτελικών υπηρεσιών που έχουν αρχίσει να λειτουργούν στην έδρα της Α.Δ. Αρκαδίας και εάν προτίθεται να ενισχύσει με εύλογο αριθμό αστυνομικών εκτάκτως με μεταθέσεις την Α.Δ. Αρκαδίας ώστε η εφαρμογή του ν. 4249/2014 να μην αποβεί εις βάρος της καθημερινής αστυνόμευσης;
2.      Πότε προβλέπεται η στελέχωση και η κάλυψη των οργανικών θέσεων του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου με μόνιμο προσωπικό (Αστυνομικών, Ειδικών Φρουρών, security) και με επιθυμούντες Αστυνομικούς αδαπάνως για το Δημόσιο σύμφωνα όπως προβλέπεται η διαταγή του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. από το Δεκέμβριο του 2013;
3.      Πότε θα σταματήσει η καθημερινή μετακίνηση του προσωπικού της Α.Δ. Αρκαδίας για τη φύλαξη του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου;






1 σχόλιο :

  1. Ερώτηση και για τον Δένδια από τον Οδυσσέα
    Στην Α.Δ. Αρκαδίας τα τελευταία έτη παρατηρείται συνεχώς να μειώνεται κατά πολύ η υπάρχουσα οργανική δύναμη του αστυνομικού προσωπικού και η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ............


    έγινα τόσος για να το ζήσω και τούτο!
    οχι άλλη υποτίμηση της νοημοσύνης μου!
    έ λε ο ς
    Οδυσσέα σε συμπαθώ σαν πατριώτη ,αλλά μη με δουλεύεις σε παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.