Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Επανεξελέγη ο Γιαννόπουλος στην Γορτυνία -Τατούλης στην Περιφέρειά!!

 Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών συγκέντρωσε ποσοστό 55,48%, έναντι 44,52% του Ανδρέα Κολοβού. Η μεταξύ τους διαφορά κυμάνθηκε στους 1.097 ψήφους

Οι Γορτύνιοι μίλησαν και επιβράβευσαν την πολιτική Γιαννόπουλου, δίδοντας του την εντολή να την συνεχίσει.........
Στην περιφερεια ο Τατουλης συγκέντρωσε το  59,36 % των ψήφων έναντι του Βουδούρη που συγκέντρωσε το 40,64%

7 σχόλια :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ..ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ
Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με το ΣτΕ
Share

ste.png
ΣτΕ

25 Μαΐου
22:052014
Εκτύπωση του άρθρουΜοιράσου αυτό το άρθρο
0 Σχόλια

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ' αριθμ. 1906/2014 απόφασή της, έκρινε ότι το Σύνταγμα, με δύο άρθρα του, δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Αναλυτικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε, χωρίς αντάλλαγμα, από το Ελληνικό Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου (36.245.240 μετοχές) της ΕΥΔΑΠ.

Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.

Στην απόφαση σημειώνεται ότι ο χαρακτήρας της δημόσιας επιχείρησης «αναιρείται στην περίπτωση της αποξενώσεως του Ελληνικού Δημοσίου από τον έλεγχο της ΑΕ διά του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι της αποξενώσεώς του από εκείνο το ποσοστό των μετοχών που εξασφαλίζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα».

«Η κατ' ουσίαν μετατροπή της δημόσιας επιχειρήσεως σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και δη υψηλής ποιότητας, η οποία δεν εξασφαλίζεται πλήρως με την κρατική εποπτεία» υπογραμμίζεται.

Ακόμη, τονίζεται ότι «οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ παρέχονται μονοπωλιακώς, σε μεγάλο πληθυσμό, διαβιούντα υπό δυσμενείς οικιστικές συνθήκες στον περιορισμένο χώρο της Αττικής, από δίκτυα που είναι μοναδικά στην περιοχή και ανήκουν στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας» και προστίθεται: «Συνίστανται, δε, οι υπηρεσίες αυτές στην ύδρευση και αποχέτευση που είναι αναγκαίες για την υγιεινή διαβίωση και ιδίως στην παροχή του πόσιμου ύδατος, φυσικού αγαθού απαραίτητου για την επιβίωση, που καθίσταται σπανιότερο συν τω χρόνω».

Επίσης, στη δικαστική απόφαση επισημαίνεται: «Αβεβαιότητα ως προς τη συνέχεια της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας με αυτόν τον βαθμό αναγκαιότητας, δεν συγχωρείται από το άρθρο 5 του Συντάγματος» ειδικότερα μετά το από 6.4.2001 ψήφισμα της Ζ' Αναθεωρητικής Βουλής και «κατοχυρώνει το δικαίωμα στην προστασία της υγείας, καθώς και στο άρθρο 21 παράγραφος 3, που ορίζει ότι το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών».

Εξάλλου, η Ολομέλεια αναφέρει ότι «η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία για να μη μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος».

Παράλληλα, με άλλη απόφαση της Ολομέλειας, απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη η αίτηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Τέλος, με άλλες αποφάσεις, απορρίφθηκαν αιτήσεις του Σωματείου Εργαζομένων Εταιρείας Υδρεύσεως- Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και κατοίκων της συμπρωτεύουσας. Οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, άλλες γιατί το καταστατικό των συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν τους παρείχε το δικαίωμα και άλλες επειδή δεν νομιμοποιηθήκαν οι δικηγόροι τους.

Nis είπε...

Το αύριο περιμένω να δω από εδώ και πέρα

τι κάνεις μάτι; είπε...

περιμένω απο κενέναν απάντηση για τα κατώγια
τα δήλωνουμε ή οχι
μεθαύριο 30-5 λήγει η προθεσμια

Nis είπε...

Το δικό μου σπίτι στο χωριό είναι ρετιρέ κι έτσι δεν με αφορά :)

τι κάνεις μάτι; είπε...

έχεις κλείσει τον ημιυπέθριο απ΄οτι θυμάμαι

τι κάνεις μάτι; είπε...

και τωρα που βανω λίγο το μυαλό μου όλοι κατι έχουν κλείσει ,άλλος αίθριο, άλλος τουαλέτα έξω ,άλλος έχει κλείσει όλο τ ο μπαλκόνι ,πρέπει να γίνει γραφείο ρύθμησης αυθεραίτων στη γλανιτσιά.